- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
#01110937 #8194 üzenetére
Az enyémet már fel is függesztette 12-ei hatállyal. De a vicces rész, hogy a blokkolás ellenére, azt azért csak lehetővé teszi, hogy ránézhess a számláidra meg ugyanúgy az arcodba tolja a verification cuccot.
Én még a weben, számítógépen regisztráltam, és 3 évig úgy mond megbízható voltam, mert működött, most meg hirtelen mindenáron fotózzam le a személyimet, amit már korábban be is szkenneltem plusz csináljak szelfit EU-s irányelvekre hivatkozva. Lehet webkamerával is, csak egyrészt nekem nincs webkamera, másrészt a böngésző fel se kínálja, hogy hozzáférjen a nem létező kamerámhoz. Kapásból azt vágja az arcomba, hogy camera not supported.
Úgyhogy nálam itt vége a csodaklassz Wise-használatnak.
Milyen célból hoztad létre ezt a Wise fiókot?
Erre nyilván tudom a választ, de ezt ők is láthatják, szóval nem értem, hogy minek ez a kérdés.
Mi a fő bevételi forrásod?
Közöd?! Csak halkan jegyzem meg, hogy bár a bankoknál is van KYC, a kérdésekre nem kötelező válaszolni. (legalábbis a bankoknál)
Szóval a szelfit törvény írja elő (a konkrét EU-s jogszabályra egy deka hivatkozás nincs), mert azt feltételezik, hogy én nem vagyok azonos a személyimen szereplő személlyel. Ez burkolt célzás a bizalmatlanságra. Egyébként sem nekem kéne bizonygatnom, hogy én vagyok én, hanem annak, aki szerint nem vagyok azonos a személyimen szereplő személlyel. Ja hogy nem tudja? Hát akkor sajnos krokodilkönnyes búcsú következik.
-
dredjudge84
őstag
mint írtam szeretném, de nem tudom. Kiválasztom a listából a választ ami rám vonatkozik rámegyek arra hogy folytatás, de ugyanúgy visszadob a listára. Illetve a cikkel ellentétben én nem e-mail üzenetet kaptam hanem egy utalás alkalmával csak úgy random kérdezte az applikáció a fő bevételi forrásomat, de mint írtam hiába választom ki azt és az összeget egyszerűen nem tudok továbblépni. Próbáltam elindítani egy másik utalást már dokumentumfeltöltést is kér, úgyhogy kénytelen voltam egy bankszámla kivonatot feltölteni neki. Most várok hogy mi lesz.
-
Oliverda
félisten
válasz
dredjudge84 #8196 üzenetére
Ő nem olvas, csak ír: hülyeségeket.
-
dredjudge84
őstag
válasz
#01110937 #8194 üzenetére
mint írtam szeretném, de nem tudom. Kiválasztom a listából a választ ami rám vonatkozik rámegyek arra hogy folytatás, de ugyanúgy visszadob a listára. Illetve a cikkel ellentétben én nem e-mail üzenetet kaptam hanem egy utalás alkalmával csak úgy random kérdezte az applikáció a fő bevételi forrásomat, de mint írtam hiába választom ki azt és az összeget egyszerűen nem tudok továbblépni. Próbáltam elindítani egy másik utalást már dokumentumfeltöltést is kér, úgyhogy kénytelen voltam egy bankszámla kivonatot feltölteni neki. Most várok hogy mi lesz.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #8193 üzenetére
https://revb.hu/felfuggesztheti-a-wise-a-fiokodat-ha-nem-adod-meg-nekik-a-kert-adatokat/
Meg kell adni a kért információkat...
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Ma a wise kérdezi egy utalásnál, hogy mi a fő bevételi forrás, és nem engedi ki az utalást. Hiába választom ki az opciók közül ami rám illik, rámegyek arra hogy tovább de ugyanazt a képernyőt dobja vissza mindig. Valaki tud segíteni, mi a teendő?
-
echolite
csendes tag
Igazán elnézést ha már volt , de visszanéztem juniusig mindent volt egy hasonló dolog mint az alábbi, de nem jött rá válasz.. -
-szitu: Horvát wise accountra 30 eurt szerettem volna küldeni, egy havernak valami könyvek árát.- nem nagy tétel-
- blokkolták az accountját , meg kell neki adni pár adatot. szokásos volt- alapkérdések, de a JÖVEDELEM igazolást nem tudja megmuttni, mert ilyen neki nincs- ad hoc- számla- semmi olyan nem megy rá ami folyamatos, én csak egy csomgért fizettem volna neki.
- NEM tud jövedelem igazolást adni- valószinü mert nincs sajátja amit bevallhatna- volt ilyen valakinek? Hogyan lehet ezt megoldani? Meglehet? Már kb 3 éves account- nem vatta új.
köszi- -
oil120
senior tag
Még mindig költségmentesen lehet felvenni havi 200€-t?
-
AxelF
csendes tag
Elnézést...
Azt hittem, nem jelent meg a hozzászólás.
Szóval nem tudom elérni a régi email címet.
De arra küldi az emlékeztetőt.
Csak erre a célra nyitottam azt az email címet.
De a gugli változtatta a felhasználást és véletlenül az összes mentett jelszavamat és mail címet elvesztettem -
Noxy
veterán
-
AxelF
csendes tag
Hello.
Elvesztettem a regisztrációs emailemet a jelszóval együtt.
Új számlát nem enged nyitni.
Mindig küld egy uzenetet, hogy a regisztrált email címre elküldtek az emlékeztetőt.
Hiába írok nekik.
Robot kuldozget üzenetet. -
noorbertt
őstag
válasz
HoppMaster #8171 üzenetére
Nekem is lassan lejár, idáig egyszer akartam használni egy kv gepnél, amikor lemerült a telefonom.. nem sikerült mert még be se volt aktiválva az első terminálos vásárlással
-
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster #8171 üzenetére
Ha nem akarsz vele készpénzt felvenni, akkor elég lehet a virtuális is.
-
HoppMaster
aktív tag
Le fog járni a fizikai kártyám, most érdemes rendelnem vagy meg tudok lenni a virtuálissal is ami ugye teljes mértékben ugyanaz csak a telefonon és az órán?
-
Maximus43
tag
válasz
gergely2019 #7866 üzenetére
jelentem megkaptam az ingatlan vételárát a hitelt folyosító banktól.
Próbálkoztak hogy nem fog menni és számlát kell nyitnom akár náluk. ( nyilván majd amikor én veszek akkor utaljak az ő költségükön.... ) Mondtam nem. ők azt mondták akkor nem fog menni, láss csodát megkaptam. -
szuszinho
őstag
válasz
TrollBalint #8164 üzenetére
Akkor nem lehet a digitális kártyát hozzárendelni?
-
sopruk
senior tag
válasz
TrollBalint #8160 üzenetére
Már a Wise-nak is van egyszer használatos kártyája?
Kerestem, de nem találtam hogy lehet hozzá adni... -
hockeyapu
senior tag
Kis segítség !
Kikapcsoltam az arcfelismerést és be akarok állítani egy pinkódot a telefonon a gyors belépéshez, hogy ne a teljes felhasználónevet és a jelszót kelljen beírni állandóan, de nem találom a beállításokban? -
szuszinho
őstag
Szerettem volna a digitális (nincs fizikai) kártyám a Booking-os fiókomhoz adni, de nem engedte. Fizikait engedi csak?
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #8138 üzenetére
Egy kérdést akartam feltenni, de ezt elolvasva, már inkább nem... nem hiányzik a bonyodalom (abból meg az lehetne, azért nem kérdezem már).
A Leírás lesújtó. És persze van itt is aki szerint a cikkíró a hülye... de valamiért nagyon spórolnak... MNBhez vajon érkezik panasz van "wise károsultak csoportja" is?
Megállapít pár dolgot, ami sajnos igaz, rámutat arra, hogy a wise nem egy biztos pont...
A cikk végén a Revolutos megjegyzés, kifejezetten vicce,s mert ott van chat, eltudja azonnal érni az ügyintézőket... Wisenál ilyen nincs. Telefonszám is van, még ha nem is magyar. Bankfelügyelet is, banki törvénynek megfelelés... Nem értem a végén az egyenlőség tételt...
-
-
kissarga
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap kaptam egy ilyen üzenetet:
"Fontos információkra van szükségünk tőled ahhoz, hogy továbbra is használhasd a fiókodat. A határidő: december 8., péntek."
Itt feltesz egy csomó kérdést. Pl.: hogy mire használom a kártyát? "Megtakarítás", "külföldi áruk, szolgáltatások fizetése", "Befektetések", stb. Majd milyen országokban használnám. Itt enged több országot.
Ezt most mire kell??? Ha azt választom ki, hogy "Megtakarítás", akkor utána nem enged fizetni, vásárolni? Ha nem jelölöm be országnak mondjuk Németországot, akkor az ottani fizetést elutasítja?
Tovább még nem csináltam a kitöltést. -
emcee825
csendes tag
válasz
scott_free #8145 üzenetére
Kb. másfél éve kérdeztem erről a support-ot. Azt a választ kaptam, hogy a számlaszám csak a küldőre tartozik. Amennyiben szükséges, úgy meg kell kérdezni a küldőt.
-
sopruk
senior tag
válasz
scott_free #8145 üzenetére
Szia!
Sajnos nem mutatja a Wise a küldő számlaszámát, ami számomra kicsit fura... -
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo #8138 üzenetére
Ez az ember egy láma.
-
szabi__memo
nagyúr
-
eron009
tag
Sziasztok
Szeretném megszüntetni a Wise számlámat, igazán nem használom, revolut jobban bevált. Viszont nem engedi, mert 0.46 fotint van még a számlán, amit képtelenség onnan kiutalni, legalábbis nem találom a megoldást. Ilyenkor mi a teendő? -
fatal`
titán
válasz
scott_free #8130 üzenetére
Beírod a magyar számlaszámot és kidob mindent.
De egyébként az IBAN az HU56 és mögé a magyar számlaszám kötőjelek nélkül.
A BIC meg TRWIBEBB.
-
scott_free
senior tag
Üdv,
egy promóciós pénzvisszatérítéshez (Panasonic) kellene megadnom a Wise forintszámlám IBAN- és BIC-kódját.
Ezeket hol találom? (a számlaadatoknál csak a magyar 3x8-as formátumú számlaszám van)Köszi!
-
Kátai
senior tag
Wise bankkártya pin kódját hogyan tudom megváltoztatni? Csak ATM-nél lehet?
-
Oliverda
félisten
válasz
Tarisznyarák #8121 üzenetére
Te lehet. Én már a napjára sem emlékszem, mikor használtam fizikai kártyát ATM-nél.
-
fatal`
titán
válasz
HoppMaster #8115 üzenetére
Igen, tökmindegy.
-
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster #8115 üzenetére
Szerintem igen, mivel nem egyszeri, hanem százalékos a sáp.
-
HoppMaster
aktív tag
Igazad van, bekavart, h itt olvastam a konkurenst a topicban.
Igen írja, viszont a kérdésem nem ez volt
Csak most akkor máshogyan fogalmazom meg a kérdésem.
Pl 1000CHF egybe leváltása annyi, mintha vásárolnék 500+200+100+200 CHF-ért?
Tehát 4 különböző tranzakcióval? -
Oliverda
félisten
válasz
HoppMaster #8113 üzenetére
Keverhetsz valamit, mert a Wise-nál nincsnek csomagok. Amúgy pontosan és transzparensen mutatja, hogy mikor
milyen árfolyamon vált és mennyi volt a sáp. -
HoppMaster
aktív tag
Egy ideje használom már a Wise-t, de most legutóbb ahogy nézem nem kevés a váltási költségük. Oké tudom csomagtól és limittől függ. Alap ingyenes csomagban vagyok.Most pl közel 530CHF-re volt a váltási költség mivel kártyával fizettem egy üzletben 4.44CHF.
Most az lenne a kérdésem, hogy a gazdaságosabb: egyben leváltani egy nagyobb összeget FT-ba mikor jövök haza vagy hagyni a CHF-et és abból fizetni? -
-
Noxy
veterán
válasz
UberMutant #8108 üzenetére
Többször utaltam ki a MÁK-ból.
Saját néven lévő számláról szintén a nevemen lévő Wise számlára. Soha semmi gond nem volt, sem itt, sem pedig a Revoluton. Az összes pénzügyi szolg..nál, a saját nevemen lévő adóazonosító jel van megadva. A tranzakcióban rajtam kívül nem szerepel más személy. Ilyen esetben mit kellene akkor még igazolni? -
pvt.peter
őstag
válasz
UberMutant #8108 üzenetére
Értem. Teljesen legális forrásból származik minden, úgy hogy emiatt nem aggódok
Köszi a választ neked is emcee825. -
emcee825
csendes tag
válasz
pvt.peter #8107 üzenetére
Ekkora összeget még nem utaltam ebben az irányban, csak kb. ötödét, de az gond nélkül ment, mivel mindkét számla a nevemen van és a MÁK utalás közleménybe beleírtam angolul, hogy: állampapír eladás. Nekem a WISE még soha nem kért forrásigazolást semmivel kapcsolatban, de számtalan más személynek igen. Viszont, aki legális forrással tudja igazolni, ott max az 1-2 nap helyetti 1-2 hét lehet kellemetlen, amit hallani néhány üggyel kapcsolatban mostanában. Lehet, hogy elfoglaltak lettek.
Az még hozzátartozik a dologhoz, hogy szinte egyből nyitottam náluk fiókot, miután lehetett Magyarországon. Használtam is havi rendszereséggel EUR utalásra. Majd lettek számláim (EUR, USD, PLN, GBP miután elérhetőek lettek), és kártyám is. Azóta HUF is és ezt is használom a MÁK-hoz.
-
válasz
pvt.peter #8107 üzenetére
kérheti a wise a pénz forrásának igazolását. beküldöd nekik a papírok eladásáról szóló számlakivonatot. ha ezt nem teszed meg, visszaküldik a pénzt az indító szlaszámra. ( ami gyűjtőszámla, vagyis kergetheted a pénzed. ha nem vagy hajlandó ilyen dokumentumot a wisenak átadni, akkor inkább el se kezd a folyamatot.)
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Viszonylag egy nagyobb összeget (25eEUR) szeretnék utalni MÁK EUR számláról Wise -os számlára.
A kérdésem az lenne, hogy milyen buktatói lehetnek a dolognak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Razer Invicta Elite kétoldalas gamer egérpad (RZ02-00860100-R3M1)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest