- A nagy Triple Channel Tesz: Hogyan lett egy hibás 24GB-os Kitből 1 "Tökéletes"
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
8000 - 7901
10338 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-08-02 22:50 Téma összefoglaló
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Ma reggel ébredés után, telefon repülőből ki, majd ez a kép fogadott:
Valaki, valahol a digitális kártyámmal próbált fizetni. Szerencsére sikertelenül. Az üzenet fejlécében olvasható volt, hogy PIN hiány miatt lett elutasítva a tr. Jelentsen ez bármit is. Szerencsére a pénz amúgy is a zsebben van. Kártya letilt, majd töröl. A tr-t bejelentettem. A dolog érdekessége, hogy ez egy olyan digitális kártya, amit csak és kizárólag az Applepay-ben a telefonon használtam. És csak és kizárólag a Spár kávézójában a hébe-hóba történő kévézásra. De azt is legutoljára idén áprilisban. Tehát azt az elméletet elvetném, hogy ellopták a kártya adataim. Inkább arra gondolok, hogy egy bizonyos számsor tartománnyal próbálkoztak.
Én meg arra gondolok hogy valamikor valamiért megadtad, mert 1 próba hónap ingyen volt, és nem mondtad le, ezért vonta volna a következő havi díjat... erre utal az is hogy pont hónap első napján kora reggel vonta...
-
Hovi
aktív tag
Ma reggel ébredés után, telefon repülőből ki, majd ez a kép fogadott:
Valaki, valahol a digitális kártyámmal próbált fizetni. Szerencsére sikertelenül. Az üzenet fejlécében olvasható volt, hogy PIN hiány miatt lett elutasítva a tr. Jelentsen ez bármit is. Szerencsére a pénz amúgy is a zsebben van. Kártya letilt, majd töröl. A tr-t bejelentettem. A dolog érdekessége, hogy ez egy olyan digitális kártya, amit csak és kizárólag az Applepay-ben a telefonon használtam. És csak és kizárólag a Spár kávézójában a hébe-hóba történő kévézásra. De azt is legutoljára idén áprilisban. Tehát azt az elméletet elvetném, hogy ellopták a kártya adataim. Inkább arra gondolok, hogy egy bizonyos számsor tartománnyal próbálkoztak.
-
törölt tag
Megy a hangulatkeltés ezerrel:
Ellopták 17 millióját a WISE-rólMár a Wiseal is baj van... hát ilyent
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vajon ebben hány 100% az emberi tényező és hány más.
Minden eddiginél nagyobb csalásról, és minden eddiginél krimiszerűbb esetről van szó.
Micsoda írás...

Következő cikksorozatok a magyar bankok lesznek?
-
Krethx
aktív tag
Látom megy az adok-kapok a Wise számla kapcsán hogy róla és felé mi ingyenes és mi nem, mi számít nemzetközi utalásnak és mi például nem.
Leírom a saját tegnapi példámat az hátha segít kiegyenesíteni a kérdést.
Van három számlám. Revolut, Wise és a Gránit Banknál vezetett. Utóbbira kapom a fizetést, a Wise hazai apróhirdetéses adás-vételi számlának van használva, a Revolut meg például számlák, online előfizetések és külföldi vásárlások intézéséhez valamint családi körben gyors pénzküldésre.
Nos utoljára is ez történt. Párom bankjánál (CIB) befizettem személyesen 20000 forintot, amit a Revolut számlámra mozgattunk egy ottani meglévő összeghez, majd a maradék 18991 forintot szerettem volna a Gránithoz átjutatni a lehető leggyorsabb módon.
Átváltottam Euróra - 49.40 lett - amit átküldtem a Wise számlára, ami meg is történt pár másodperc alatt. Ez a két művelet INGYENES is volt.
Aztán a Wise appon átváltottam vissza forintra, itt került levonásra 221 forint, azaz 18770 forintot kaptam.
Végül a Wise számláról ezt az összeget a Gránithoz utaltam szintén pár másodperc alatt INGYENESEN.
Ergo Revolutnál a nemzetközi utalás még a Standard csomag esetében is lehetséges INGYENESEN és AZONNAL, valamint Wise esetében a Forint utalás hazai számlára szintén INGYENES és azonnali.
Talán tudtam segíteni pár embernek hogy mi miként működik.

"Nos utoljára is ez történt. Párom bankjánál (CIB) befizettem személyesen 20000 forintot, amit a Revolut számlámra mozgattunk egy ottani meglévő összeghez, majd a maradék 18991 forintot szerettem volna a Gránithoz átjutatni a lehető leggyorsabb módon."
CIB-ből utalás Gránit-ra. A maradékot pedig feltöltöd a Revolut-ra.
A fennmaradó kis (1009 Ft.) összeget a revolut.me-n keresztül kártyás fizetéssel feltöltöd.
https://revolut.me/Revtag (Revtag helyére beíród a te azonosítódat.)

-
jobarat01
tag
Revolutról viszont ingyen utalsz forintot (igaz nem rögtön) ,de az a 2000 forint rögtön kellett a másik számlán?
Ennyi pénz lassan kerekítési hiba -
pictigjis
őstag
elolvastuk, csak egy korulmenyes, irrelevans peldat irtal le, ami valojaban semmihez nem kapcsolodott
-
Bogyi007
veterán
-
jobarat01
tag
CIB->Gránit ->Revolut útvonal?
A legkisebb összeg amivel tudsz feltölteni az 4000HUF -
Bogyi007
veterán
El is olvassátok TELJESEN azt amire válaszoltok? Revolutra kellett a zseton javarészt amin már volt összeg és a maradékot küldtem át Gránitra. A Cibhez befizetett összeg pedig készpénz volt...
-
axioma
veterán
Mivel a Revolutról bizonytalan hogy mennyi idő alatt ér át a Gránithoz - vagy akármely más hazai bankhoz - a forintos utalás ezért kellett euróra oda-vissza váltani és közbeiktatni a Wise számlát. Azzal nem vagyok beljebb ha 2-3 nap után ér cssak át az utalás de ingyenesen.
De ez benne is volt az írásban...Ehhez kepest mennyi lett volna 20e alatti osszeg Cib->Granit kozvetlen? A tobb mint 1% valtasi buko combosnak tunik a tr.ado alatti utalasokra...
-
gyulaszu
senior tag
Mivel a Revolutról bizonytalan hogy mennyi idő alatt ér át a Gránithoz - vagy akármely más hazai bankhoz - a forintos utalás ezért kellett euróra oda-vissza váltani és közbeiktatni a Wise számlát. Azzal nem vagyok beljebb ha 2-3 nap után ér cssak át az utalás de ingyenesen.
De ez benne is volt az írásban...És miért nem lehetett a CIB-ről egyből a Gránitra utalni?
-
Bogyi007
veterán
szerintem ember nem érti, minek váltogattál ennyit oda-vissza. és az valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy eddig sem vitatta senki, hogy eurót lehet ingyenesen küldeni a revolutról wise-ra. FORINTRÓL volt szó, hogy azt nem lehet, de sajnos rendszeresen visszatérő probléma, hogy a kétféle utalás közé valamiért egyenlőségjelet tesznek a userek, mintha ugyanaz a kategória lenne. de nem az
De ez benne is volt az írásban... -
pictigjis
őstag
Látom megy az adok-kapok a Wise számla kapcsán hogy róla és felé mi ingyenes és mi nem, mi számít nemzetközi utalásnak és mi például nem.
Van három számlám. Revolut, Wise és a Gránit Banknál vezetett. Utóbbira kapom a fizetést, a Wise hazai apróhirdetéses adás-vételi számlának van használva, a Revolut meg például számlák, online előfizetések és külföldi vásárlások intézéséhez valamint családi körben gyors pénzküldésre.
Nos utoljára is ez történt. Párom bankjánál (CIB) befizettem személyesen 20000 forintot, amit a Revolut számlámra mozgattunk egy ottani meglévő összeghez, majd a maradék 18991 forintot szerettem volna a Gránithoz átjutatni a lehető leggyorsabb módon.
Átváltottam Euróra - 49.40 lett - amit átküldtem a Wise számlára, ami meg is történt pár másodperc alatt. Ez a két művelet INGYENES is volt.
Aztán a Wise appon átváltottam vissza forintra, itt került levonásra 221 forint, azaz 18770 forintot kaptam.
Végül a Wise számláról ezt az összeget a Gránithoz utaltam szintén pár másodperc alatt INGYENESEN.
Ergo Revolutnál a nemzetközi utalás még a Standard csomag esetében is lehetséges INGYENESEN és AZONNAL, valamint Wise esetében a Forint utalás hazai számlára szintén INGYENES és azonnali.

szerintem ember nem érti, minek váltogattál ennyit oda-vissza. és az valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy eddig sem vitatta senki, hogy eurót lehet ingyenesen küldeni a revolutról wise-ra. FORINTRÓL volt szó, hogy azt nem lehet, de sajnos rendszeresen visszatérő probléma, hogy a kétféle utalás közé valamiért egyenlőségjelet tesznek a userek, mintha ugyanaz a kategória lenne. de nem az
-
Bogyi007
veterán

-
jobarat01
tag
Már többször volt erről szó, keress vissza. De tudtommal minden EGT zónában lévő számlára rálát a NAV
-
Oliverda
félisten
"Az MNB hatálya alá pedig nem tartoznak"
Annyira nem, hogy az MNB biztosítja nekik a hozzáférést a GIRO-hoz:"A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy közvetlen elszámolási számlát biztosít a cégnek, melyen keresztül a TransferWise hozzáfér Magyarország fizetési rendszeréhez, beleértve az új, azonnali pénzküldési rendszert és a bankközi klíring rendszert (BKR), a GIRO-t. A mai naptól ez személyes magyar banki adatokat is elérhetővé tesz a TransferWise nyolcmillió ügyfelének." [link]
Az adóhatóság is rá tud látni: [link] -
fatal`
titán
Pedig máshogy nehéz ezt leírni. Azért virtuális bankszámla mert egy nem magyar bank "pénztárcájába" megy az arra utalt pénz, ami MNB, NAV által sem ellenőrizhető. De nem ez a lényeg, hanem hogy a Revolut részéről ilyen módon nem Magyarországon belüli utalás, hiszen a pénz nem magyar bankba megy.
A magyar számla rendes GIRO számla, teljesen mindegy a bank, standard magyar bankszámla, amit egy külföldi cég üzemeltet.
-
ACE-
addikt
-
jobarat01
tag
Pedig máshogy nehéz ezt leírni. Azért virtuális bankszámla mert egy nem magyar bank "pénztárcájába" megy az arra utalt pénz, ami MNB, NAV által sem ellenőrizhető. De nem ez a lényeg, hanem hogy a Revolut részéről ilyen módon nem Magyarországon belüli utalás, hiszen a pénz nem magyar bankba megy.
**MNB, NAV által ellenőrizhető
-
Oliverda
félisten
Egyáltalán nem nehéz. Egy teljesen sztenderd magyar bankszámla amit egy külföldi (jelen esetben belga) pénzintézet üzemeltet. A virtuális legfeljebb a bankkártya, amiből nem készül fizikai nyomat.
-
ACE-
addikt
-
Oliverda
félisten
-
ACE-
addikt
Upsz, azt nem láttam.
Megláttam Wise, és egyből elhittem.
Hogy érted, hogy a Wise virtuális bankszámlát ad?Nem hivatalos magyar bank, csak van magyar licence-e. Ez nem valós bankszámla, és nem is Magyarországon van nyilvántartva, hanem belga.
-
TrollBalint
addikt
Mivel a Wise számla nem valós bankszámla, csak virtuális, és a banki azonosító is külföldi, ezért a Revolut külföldinek minősíti, hiába Ft-ban megy az utalás... Gondolom egyébként így próbálja kikerülni, hogy a rendszerét csupán arra használják, hogy a Wise számlát töltsék. Még lehet hogy ez közös megegyezés a Revolut-al, mert ha nem így lenne a Wise-nak is szar lenne...
Nem mellesleg amit linkeltél, az egy blog... nem a Wise saját hivatalos forrása...Upsz, azt nem láttam.
Megláttam Wise, és egyből elhittem.
Hogy érted, hogy a Wise virtuális bankszámlát ad? -
fatal`
titán
Én tavaly regisztráltam nyár vége fele, már akkor Visa kártyák voltak.
-
zsola400
senior tag
Most már ezt adják, év elején cseréltem, már akkor is Visa kártyát adtak a Mastercard helyett.
-
fojtviki
őstag
Sziasztok. No megint változást tapasztalok. A mostani kártyám év végén lejár, gondoltam megrendelem az újat. A régi maestro, a mostani pedig visa
Én rontottam el a kártya rendelést, vagy ez már így van?
-
ACE-
addikt
Nem a nemzetközhi utalás ingyenes?
Ha a Revoluton magyarországi lakcímmel regisztrálsz, akkor a forint utalások ingyenesek, én úgy tudom. Ráadásul a Wise is ezt írja itt: Utalás Revolutról Wise-ra
Tény, hogy 1 éve frissült, de kétlem, hogy kint hagynák, ha nem lenne aktuális. (Persze a Revolut oldalán egy gyors kereséssel nem találtam meg a választ
)Mivel a Wise számla nem valós bankszámla, csak virtuális, és a banki azonosító is külföldi, ezért a Revolut külföldinek minősíti, hiába Ft-ban megy az utalás... Gondolom egyébként így próbálja kikerülni, hogy a rendszerét csupán arra használják, hogy a Wise számlát töltsék. Még lehet hogy ez közös megegyezés a Revolut-al, mert ha nem így lenne a Wise-nak is szar lenne...
Nem mellesleg amit linkeltél, az egy blog... nem a Wise saját hivatalos forrása... -
TrollBalint
addikt
Nem a nemzetközhi utalás ingyenes?
Ha a Revoluton magyarországi lakcímmel regisztrálsz, akkor a forint utalások ingyenesek, én úgy tudom. Ráadásul a Wise is ezt írja itt: Utalás Revolutról Wise-ra
Tény, hogy 1 éve frissült, de kétlem, hogy kint hagynák, ha nem lenne aktuális. (Persze a Revolut oldalán egy gyors kereséssel nem találtam meg a választ
) -
Gardaai
senior tag
Ha jól emlékszek a Revolutról ingyen utalsz forintot, ha magyarországi lakcímmel regisztráltál. Viszont az utalás csak akkor ajánlott, ha nem sűrgősen kell a pénz, mert lehet eltart egy darabig.
Sajnos külföldi utalásnak számít!
Havi 1 utalás ingyenes Metal csomagban én úgy szoktam feltölteni. Bár a limitet nem tudom, eddig csak 50e. Ft-okat töltögettem fel. -
TrollBalint
addikt
Ha jól emlékszek a Revolutról ingyen utalsz forintot, ha magyarországi lakcímmel regisztráltál. Viszont az utalás csak akkor ajánlott, ha nem sűrgősen kell a pénz, mert lehet eltart egy darabig.
-
Bogyi007
veterán
Gránit Bank Kamat Plusz csomagban így van ez biztos. Amíg nem kaptam meg a cserekártyát pontosan így töltöttem fel.
-
gyulaszu
senior tag
Én a cib számlámról ingyel utalok bármilyen más huf számlára (mert olyan díjcsomagban vagyok)
-
TMhun
tag
Köszi!
Ahol én bankolok, az sajnos nem tartozik ezek közé.
Gondolom Revolutról sem lehet ingyen tölteni? Igazából bármilyen, köztes szereplős megoldás is érdekelhet.
-
tomp
félisten
miért számít? gondot okoz, ha megkérdezik honnan a pénz?
egyébként persze "megfoghatja"Jaa nem azért kérdezem. Családtag számlájáról jönne. Csak a "papírmunkát" szeretnénk megúszni. Azaz töltsd fel ezt meg azt aztán várj amíg átnézzük.
-
Ka999
tag
Legtöbb banknál 20 ezer forintig ingyenes az átutalás online felületeken, mert ezen értékhatárig nincs tranzakciós adó. Érdemes megnézni a saját bankodnál így van-e.
-
TMhun
tag
Miután többek visszajelzése alapján úgy tűnik, hogy a PayPal-tól sem lehet már ingyenesen utalni Wise HUF számlára, így érdeklődnék, hogy tud-e valaki ingyenes megoldást a Wise HUF számla feltöltésére?
-
UberMutant
őstag
-
tomp
félisten
Segítségre vagyis inkább infó kellene.
Van eurós Wise számlám. Ha arra fogadok többször 1000€ felett egy eurós OTP számláról ami nem az én nevemen van azt megfogja a Wise? -
fatal`
titán
-
hhgygy
senior tag
-
fojtviki
őstag
Szia. Biztos így van ez? Az elmúlt 2 napban 3 ember utalt nekem, de egyik sincs benne a kedvezményezettek közt. Nálam csak azok vannak bent, akiknek már utaltam
-
ACE-
addikt
Hogy tükrözöd az egyenleget, anélkül, hogy lekérnéd a valós adatokat? Pont azért lépett be a cikk szerint, hogy megnézze az egyenlegét.
Nemrég utalta ki magának a lejárt kötvényeit, azért azt nagyjából tudnia kéne, hogy mennyi is volt rajta. Azonnal fel kellett volna tűnnie, hogy valami nem stimmel.
Ha pedig tudták a valós egyenleget (és elvileg sosem jártak azelőtt a fiókjában), akkor valahogy be kellett jutniuk és az vagy nagyon gyorsan történt vagy pedig valami rést használnak.Egy okos programozó bescripteli az egészet. Attól függ hova nyom az illető, az lekéri az adott adatot a saját oldaláról, és elküldi a hamis weboldalnak, ami megjeleníti a sértettnek...
-
Gardaai
senior tag
Hogy tükrözöd az egyenleget, anélkül, hogy lekérnéd a valós adatokat? Pont azért lépett be a cikk szerint, hogy megnézze az egyenlegét.
Nemrég utalta ki magának a lejárt kötvényeit, azért azt nagyjából tudnia kéne, hogy mennyi is volt rajta. Azonnal fel kellett volna tűnnie, hogy valami nem stimmel.
Ha pedig tudták a valós egyenleget (és elvileg sosem jártak azelőtt a fiókjában), akkor valahogy be kellett jutniuk és az vagy nagyon gyorsan történt vagy pedig valami rést használnak. -
-szabi-
addikt
-
ACE-
addikt
Attól, hogy megvannak a belépési adataid és cookie hackelni szeretnéd a Wise-t, előtte be kell lépned böngészőből. Ha eleve kamu oldalra lépsz be, akkor ahhoz nagyon komoly biztonsági résekre van szükség a Wise oldaláról, hogy azonnal türközze a valós oldal adatait a fake oldalra.
Na de mindegy, ez mind fejtegetés.
Az eseményekből a Wise-nak egyértelműnek kéne, hogy a rés és mihamarabb be kell azt foltozni..Miféle biztonsági résre gondolsz? A tükrözésnek pont az a lényege hogy sem az egyik oldal, sem a másik oldal nem veszi észre hogy nem a valós oldalon lép be, és nem a valós ügyfél lép be... Ehhez semmilyen biztonsági rés nem kell.
-
Gardaai
senior tag
-
fatal`
titán
Amikor valaki pénzt utal neked, akkor automatikusan beemeli a kedvezményezettek közé és onnan ki tudod választani.
-
gabor1974
tag
-
-szabi-
addikt
-
Oliverda
félisten
Csak egyetlen hozzászólást kellett volna visszaolvasni...
-
kikinda2
tag
A probléma nagyon sok minden lehet. Ha nem tudsz a hibajelenségről részletesebb infót adni, akkor talán az ügyfélszolgálat tud segíteni, hogy esetleg mit csinálhatsz rosszul.
-
gabor1974
tag
Új telefonra telepítettem a wise alkalmazást, utalást viszont nem tudok indítani sem online utalást , előző telefonom iphone volt azon volt ujjlenyomatot hitelesítő, az alkalmazáshoz , jelenlegi telefonom androidos mi lehet a probléma?
-
emcee825
csendes tag
Profil --> Adatvédelem és biztonság --> Kétlépcsős azonosítás --> Alapértelmezett módosítás --> átváltani sms-re, majd vissza és akkor az aktuális Wise appot fogja regisztrálni
-
fojtviki
őstag
-
fojtviki
őstag
-
fatal`
titán
-
fojtviki
őstag
Sziasztok. Nálatok működik az app-os jóváhagyás? Mostanság mindig sms-kóddal kell jóváhagynom az utalást. 3 telefonról is ez a helyzet

-
Oliverda
félisten
-
Gardaai
senior tag
Attól, hogy megvannak a belépési adataid és cookie hackelni szeretnéd a Wise-t, előtte be kell lépned böngészőből. Ha eleve kamu oldalra lépsz be, akkor ahhoz nagyon komoly biztonsági résekre van szükség a Wise oldaláról, hogy azonnal türközze a valós oldal adatait a fake oldalra.
Na de mindegy, ez mind fejtegetés.
Az eseményekből a Wise-nak egyértelműnek kéne, hogy a rés és mihamarabb be kell azt foltozni.. -
Braddock
támogató
Ellopták 17 millióját a WISE-rólAztán, általában kiderül hogy az user a könnyelmű.
Védeni kell az eszközeinket és a böngészős tevékenységet is. Jó vírusirtó, stb. Kétlépcsős azonosításra meg nem sms, hanem authenticator app, nem böngészős jelszókezelő, stb. -
fatal`
titán
-
pictigjis
őstag
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
Utalt ma valaki Wisera (forintot)? Utaltam rá kb. 10 perce, eddig azonnal jóváírta (bank már levonta), de még nem érkezett meg.
-
axioma
veterán
"Elképzelhető tehát, hogy Eszter egy ilyen hamisított Wise oldalra lépve nézte meg az aktuális egyenlegét..."
Ez a része nekem nem kerek. Hogy nézhetem meg az egyenlegem egy kamu oldalon?
Azt csak tudom nagyjából, hogy mennyi pénz volt rajta, ha nem is pontosan. Nagyon nehéz belőni a csalóknak, hogy a valós egyenleghez közeli számokat mutassanak.
Arról nem is beszélve, hogy a Google ezt szinte azonnal kilövi, ha hirdetés lett volna Wisse.com címmel vagy hasonló. Már az engedélyeztetési rostán kiesik.
Jó lett volna még tudni, hogy milyen eszköz, mert ha iOS és MacOS-ről beszélünk, megint rengeteg kérdést felvet.
Ennek a cikknek annyira értelme volt, hogy ha bármi történik a pénzünkkel, akkor írjunk az összes létező support és kapcsolatban lévő létesítménynek leveleket, e-maileket.
Már ha ez nem lenne egyértelmű, akármekkora összegről is van szó.ha megkapja a belepesi adataidat, akkor azzal a valos oldalra belep, es tukrozi a sajat adataidat neked... ez onmagaban nem gyanus
-
Gardaai
senior tag
Ellopták 17 millióját a WISE-ról"Elképzelhető tehát, hogy Eszter egy ilyen hamisított Wise oldalra lépve nézte meg az aktuális egyenlegét..."
Ez a része nekem nem kerek. Hogy nézhetem meg az egyenlegem egy kamu oldalon?
Azt csak tudom nagyjából, hogy mennyi pénz volt rajta, ha nem is pontosan. Nagyon nehéz belőni a csalóknak, hogy a valós egyenleghez közeli számokat mutassanak.
Arról nem is beszélve, hogy a Google ezt szinte azonnal kilövi, ha hirdetés lett volna Wisse.com címmel vagy hasonló. Már az engedélyeztetési rostán kiesik.
Jó lett volna még tudni, hogy milyen eszköz, mert ha iOS és MacOS-ről beszélünk, megint rengeteg kérdést felvet.
Ennek a cikknek annyira értelme volt, hogy ha bármi történik a pénzünkkel, akkor írjunk az összes létező support és kapcsolatban lévő létesítménynek leveleket, e-maileket.
Már ha ez nem lenne egyértelmű, akármekkora összegről is van szó. -
hhgygy
senior tag
Ellopták 17 millióját a WISE-ról -
LuckyL
őstag
tt olvastam nemrég valamit ami nem helytálló. valaki azt írta nem érdemes pl az EUR-t pl egy összegben átváltani, mert ha Ft-ért vásárolunk átváltja az adott összeget. Ez igaz csak akkor több az átváltási költség ha összeadjuk a tranzakciókat.
szerintem nem, mert összeg arányos a fee
megnéztem 10.000 huf váltása eurora 87 ft fee, 20.000 huf váltása 175 ft fee -
HoppMaster
aktív tag
tt olvastam nemrég valamit ami nem helytálló. valaki azt írta nem érdemes pl az EUR-t pl egy összegben átváltani, mert ha Ft-ért vásárolunk átváltja az adott összeget. Ez igaz csak akkor több az átváltási költség ha összeadjuk a tranzakciókat.
-
Fvp99
csendes tag
Pcrol és másik telefonról is ugyanaz a helyzet. Nem kaptam semmi értesítést. Érdekes mert egyik ismerősnek utaltam 1Ft-ot. Át is ment. Másik 5 számlaszámra ugyanazt írja. Hibát. Pedig 2 OTP, 1 CIB, 1 Unicredit, 1 Granit bankos. És ezekből néhányra utaltam régebben.
-
zsola400
senior tag
-
Fvp99
csendes tag
Üdv.
Bárkinek próbálok utalni Wiserol Sajnos valami hiba történt. Próbáltam 5 különböző számlaszámot, köztük 3 olyan van, amire régebben utaltam.
Mi lehet a gond?
-
LuckyL
őstag
-
jbnd-007
tag
-
hhgygy
senior tag
-
LuckyL
őstag
-
macikos
addikt
Sziasztok!
EUR számla helyett GBP-re utaltattam eurót
Megfogom kapni? -
sifarr
senior tag
Nem találtam róla aktuális infót:
Van most díja a Wise-nál, ha a bankkártyával szeretném tölteni a Revolut egyenlegemet?
(Korábban úgy rémlik volt valami díjterhelés érvényben.)
Másik kérdésem:
Használja valaki az EUR persely opciót? Mennyi idő alatt írják jóvá a perselyből kivett összeget a számlán?
Az app max 2 napot ír, ez a valóságban is elhúzódik ennyi ideig?... EUR persely opciót? Mennyi idő alatt írják jóvá a perselyből kivett összeget a számlán?
Két módon tárolhatod a pénzt a perselyben.
1. Kp-ként. Ekkor a visszavezetés azonnali. Erre ad a Wise "pénzvisszatérítést", kb. 1,7 %.
2. Befektetésként, ekkor adnak rá jelenleg kb. 3.2 %-os hozamot. Ha ebből vezetsz vissza, akkor annak az átfutása valóban kb. 2 nap. Valószínűleg munkanap.
A két módot váltogathatod tetszés szerint. -
Shade45
senior tag
-
Shade45
senior tag
Nem találtam róla aktuális infót:
Van most díja a Wise-nál, ha a bankkártyával szeretném tölteni a Revolut egyenlegemet?
(Korábban úgy rémlik volt valami díjterhelés érvényben.)
Másik kérdésem:
Használja valaki az EUR persely opciót? Mennyi idő alatt írják jóvá a perselyből kivett összeget a számlán?
Az app max 2 napot ír, ez a valóságban is elhúzódik ennyi ideig? -
ACE-
addikt
-
törölt tag
-
jbnd-007
tag
Üdv. Új személyit kaptam ,a régi lejárt. Hol lehet ezt a wise felé jelezni ? webes felületen és app-ban sem találom.
köszi!Érdekli őket amúgy? Egyszer már azonosítottak, most már tudják, ki vagyok. Az OTP-nél is 15 éves lakcím meg személyi volt tárolva amíg végre egyszer bekódorogtam valamiért egy fiókba...
-
osztszoroz
aktív tag
-
osztszoroz
aktív tag
-
kulu22
aktív tag
Üdv. Új személyit kaptam ,a régi lejárt. Hol lehet ezt a wise felé jelezni ? webes felületen és app-ban sem találom.
köszi!Supportnak írtam, küldtek egy linket ahová fel kellett töltenem az újat.
-
osztszoroz
aktív tag
Valószínű, én 2019-ben kaptam új személyit, akkor fel is töltöttem nekik, azóta nem zargattak ilyennel. Tranzakcióhoz kötött ellenőrzést én még nem is kaptam, ez is most csak úgy jött, nem volt se utalásom, se semmim.
Pár keresztkérdés volt közben, pl hogy nem vagyok-e kiemelt közszereplő, de ehhez nem kérték újra a személyimet, és egyből, a kérdés megválaszolása után el is fogadták a választ.Üdv. Új személyit kaptam ,a régi lejárt. Hol lehet ezt a wise felé jelezni ? webes felületen és app-ban sem találom.
köszi! -
LuckyL
őstag
-
ACE-
addikt
-
LuckyL
őstag
sziasztok, utalt valaki wiseról magyar számlára forintot tegnap vagy ma?
teljesül neki gond nélkül? nekem valamiért megakadt sending statusban egy tegnapi utalás -
fecus
őstag
Van Lightyear topic itt a fórumon, és van két magyar nyelvű facebook csoport:
Kösz. Valamit bénázok, mert a kereső nem adja ki. No, de mindegy mert megvan.

-
vnorbi
aktív tag
Van Lightyear topic itt a fórumon, és van két magyar nyelvű facebook csoport:
-
fecus
őstag
HUF-HUF ingyenes ha wise egyenlegről utalsz. Így ha átváltod wise-on az EUR-t HUF-ra akkor ingyenes az utalás, viszont a wise egy ideje már nem olyan jó áron vált (magyar banknál még azért mindig jobb). Én wise-ról átküldöm lightyear-re az eurót, ott átváltom forintra és úgy utalom ki. Picit olcsóbb. Revolut talán még olcsóbb, de olyanom nincs.
Van már valahol a Lightyear-nak topikja ahol tárgyalják a valós működést?
-
UberMutant
őstag
Ha jól sejtem, az EUR utalásnak van díja Wise oldalon. Ez esetben kártyával töltsd fel Revolutra, ha van Revolutod.
egyenlegről utalva nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8000 - 7901
10338 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Debian GNU/Linux
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Analóg fényképezés
- Háztartási gépek
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Garanciális samsung galaxy watch 8 classic
- Samsung QVO 870 SSD (1 TB) 100/100%
- Új, bontatlan - Apple MacBook Air 13 M4 16/256GB - Sky Blue
- Új Dobozos ASUS VivoBook Go 15 Laptop 15,6" -20% Ryzen 5 7520U 16/512 Radeon Graphics FHD OLED
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- ÚJ Apple Macbook Air 13,6 M4 10C CPU/8C GPU/16GB/256GB - Ezüst - Magyar - 4 Ciklus -2.5 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5184
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -2 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én rontottam el a kártya rendelést, vagy ez már így van?

Megfogom kapni?