Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hhgygy
senior tag
Ma telefonnal vettem ki pénzt OTP-s ATM-ből és elfelejtettem a WISE-t átállítani az OTP-kártyára. Persze a tranzakciót nem hajtottam végre, de azt írta ki, hogy 60.000 Ft felvételére 1999 forintot "terhelhet". Először is, ez elég húzósnak tűnik, másrészt honnan lehet tudni, hogy valóban terhelné vagy nem?
-
hhgygy
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Near field communication, a nevében is benne van, hogy nincs szükség érintkezésre
-
hhgygy
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nekem a wise business kártyám volt ilyen, egyáltalán nem működött érintésmentesen, meguntam, kértem egy másikat, és az teljesen jó.
-
hhgygy
senior tag
Aki időzített utalásokat használ, annak mondom, hogy ma először utaltam így az adót és természetesen 😊 nem sikerült elsőre. Az egyik elment, a másik megakadt és aszongya, hogy "utalásod hamarosan teljesül". A számlán volt bőven elég egyenleg, de engem megzavart, hogy kiírja, hogy adjál hozzá pénzt vagy töröld az utalást. Ezért felhivtam őket, de mire letettem, pont át is ment az utalás. Szóval no para ilyenkor.
-
hhgygy
senior tag
Ne csak panasz legyen: végre megjelent a Wise-nál is az időzített utalás. Tökéletesen be lehet állítani például a befizetendő adót, bármit, ami rendszeres és ismétlődő. És ingyenesen. Annak idején a céges számlámon ezért a K&H darabonként 500 (!) forintot akart kérni, ezért kénytelen voltam minden hó 12-én egyesével feladni, aztán pedig otthagyni őket a pi**ába. Az OTP-nél is ingyenes ez a funckció, de a Wise-nál ez eddig hiányzott - legalábbis én hiába kerestem eddig.
-
hhgygy
senior tag
válasz
chivasr911
üzenetére
Ez fura, én is most rendeltem új kártyát, nekem paypassal elutasította, de bedugva és a PIN-kódot megadva elfogadta, onnantól aktiválódott.
-
hhgygy
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Én úgy vagyok vele ha lenne egy-két euró havi díj azt is boldogan kifizetném, főleg ha még tovább fejlődik idővel az egész.
Ha marad Orbán meg Nagy Márton, akkor meg is kapod. -
hhgygy
senior tag
Olvasgattam egy kicsit a Redditen, arról lehet szó, amit mondtam a Simple Pay és a Google Pay kapcsán: nem feltétlenül szükséges a CVV a tranzakciókhoz.
-
hhgygy
senior tag
Fogalmam nincs, hogy működik a revolut, nekem nincs, de kizárt, hogy hamis adatokkal átutalást teljesítsen. Hacsak tényleg nem arról van szó, hogy valójában nem ellenőrzi a lejáratot és a CV-t.
De az OTP Simple Pay is így működik, ha elmented a kártyádat, csak ugye ott egyáltalán nem is kell megadni a lejáratot és a CV-t. Meg a Google Pay vagy Google Wallet is. Akkor csak simán hülyén programozták az oldalt. Kérdés, hogy emlékszel-e, hogy egyszer megadtad a valódi adatokat. -
hhgygy
senior tag
Köszönjük, Orbán elvtárs.
-
hhgygy
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Semmit, csak azt kérte, hogy erősítsem meg az accountomat
-
hhgygy
senior tag
LoL, ma a Wise blokkolta a MOHU kemény 450 forintos jóváírását, mondván, hogy ezt a gyanús tranzakciót muszáj ellenőrizni. Miután már vagy 10-szer kaptam onnan pénzt.
(Persze két kattintással "megszereztem", de azért vicces) -
hhgygy
senior tag
Totálkáros a Wise ebben a pillanatban, minden platformon. Remélem, hamar megcsinálják. -
hhgygy
senior tag
Eddig soha nem volt különösebb problémám, de most egy teljesen érthetetlen dolog történt. Apósom WISE számlájára küldtem pénzt az én WISE számlámról. Beírtam az email címét, ez alapján feldobta az accountját és oda utaltam 18:59-kor. Nála megjelent egy üzenet, hogy pénzt küldtem neki, és "még ma megérkezik". Azóta sem kapta meg. Megreklamáltam, erre a WISE azt állítja, hogy "egy külső számlára" küldtem a pénzt, de semmi gond, azonnal átment. De még mindig nincs ott. És miért mondja, hogy külső számlára küldtem a pénzt, amikor egy WISE számlára küldtem???
-
hhgygy
senior tag
Van valami a wise-nál? Otp-re átutalás nem jött meg 2 óra alatt
-
hhgygy
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Csak vigyázni kell mert az ingyenes utalást nálam mindig fizetősre állítja az utalás ismétlését választva. Sunyik.

-
hhgygy
senior tag
A magyar-belga kettős adóztatás elkerüléséről szóló szerződés szerint mindkét országban adóztatható a kamatjövedelem
"11. Cikk
Kamat
(1) A kamat, amely az egyik Szerződő Államból származik, és amelyet a másik Szerződő Államban illetőséggel bíró személynek fizetnek, ebben a másik Államban adóztatható.(2) Mindazonáltal ez a kamat abban a Szerződő Államban is, amelyből származik, ennek az Államnak a jogszabályai szerint megadóztatható, de ha a kamat tényleges haszonhúzója a másik Szerződő Államban bír illetőséggel, az így megállapított adó nem haladhatja meg a kamat bruttó összegének 15 százalékát."
-
hhgygy
senior tag
válasz
spiritex
üzenetére
2 éve használok magán és vállalkozóit, semmi gond nem volt. Feleségemnek is nyitottunk, semmi mozgás nem volt rajta 2 évig és csak kevés forint meg euró volt rajta. A napokban gondoltam, indítok egy átutalást, rögtön bekért egy közműszámlát, vagy banki kivonatot, amit azonnal el is fogadtak, kb. 5 perc telt el.
-
hhgygy
senior tag
Megy a hangulatkeltés ezerrel:
Ellopták 17 millióját a WISE-ról -
hhgygy
senior tag
Akinek kételyei lennének a WISE stabilitását illetően: Tovább erősödik a WISE
-
hhgygy
senior tag
Csak megemlíteném, hogy éppen az ilyen próbálkozások megakadályozására van lehetőség a wise-nál: jelszó beállítása. Azt jelenti, hogy egy csak általad ismert szóval kezdődik minden levél, ezzel jelezve, hogy a levél valóban a WISE-tól jön (nekem pl. a macskám neve)
Minden levél így kezdődik: Communication code: xxxxxx -
hhgygy
senior tag
Meg is jöttek a kamatok.
-
-
hhgygy
senior tag
válasz
üzenetére
Téves riasztás volt : a nagy Google egy nem létező cégen át számláz, innen is gratulálok nekik. Most jött meg a rendes számla a Google felhőszolgáltatásról, amit nem tudom milyen megfontolásból egy noname cégen keresztül számláznak, amiről nulla információ van a neten. Szép. És ezért megszüntettem a virtuális kártyámat. De legalább az ingyen van.
-
hhgygy
senior tag
Üdv, eddig nem volt gondom a Wise-zal, de ma beütött egy kisebb galiba.
Jött egy terhelés 19,20 USD egy bizonyos Cloud Ireland cégtől a virtuális kártyámra, de ezenkívül nulla infó. A kártyámat azonnal befagyasztottam és próbálok rájönni, hogy hátha előfizettem valamire, de ezt a céget sem találom. Megreklamáltam a tranzakciót. Még mit tehetnék? -
hhgygy
senior tag
Eddig szkeptikusan olvastam a Wise külőnféle baszakodásairól, de ma nálam is érdekes dolog történt: 1 éve wise-olok, indulás óta van egy "céges" és egy "magán" számlám. Soha semmit nem kért eddig, ezerszer utalgattam ide-oda, de ma a cégesről a magánra akartam utalni és az jött fel, hogy adjam meg az _amerikai_ TB számomat, vagy ha nem vagyok amerikai, akkor arra kattintsak. Rákattintottam, erre azt mondta, hogy fog kérni valamilyen fényképes dokumentumot, de aztán feljött a dollár stb. homokóra és simán végrehajtotta a tranzakciót. Érdekes.
-
hhgygy
senior tag
A wise egyenleged az a wise egyenleged, az sehonnan nem kerül oda.
Most direkt leellenőriztem: én balance-ról küldtem 100.000 forintot a feleségem OTP számlájára.
Ez úgy jelenik meg az OTP-nél, hogy az én WISE forint bankszámlámról jött az utalás.
Tkp. én sem tudom, mi a második, de nem is érdekel ezek után. -
hhgygy
senior tag
Most olvasom, hogy Wise-ról Revolutra utalás fizetős lett, akit érdekel/érint...
-
hhgygy
senior tag
-
hhgygy
senior tag
válasz
üzenetére
Pontosabban nagyobb összegnél megérheti kamucsomagot feladni pl. Foxposttal és kifizetni a "szállítást". Az "eladó" a Wise-ra kapja a pénzt és a "vevő" fizeti a szállítási díjat, ami kisebb lehet, mint a banki átutalás költsége. Valaki ajánlotta ezt a módszert, nem tudom, jól emlékszem-e.
-
hhgygy
senior tag
Az Orbán-Matolcsy "szakértői"
páros előbb zárolja a pénzedet egy magyar bankban, minthogy a Wise csődbe megy. -
hhgygy
senior tag
Ha jól látom, kicsit leült a fórum.
Általános kérdés: a mostani zivataros időkben szerintetek Matolcsy elvtárs rá tudja tenni szőrös mancsát a Wise-on lévő pénzünkre? -
hhgygy
senior tag
Na, ezen most kiakadtam: a Wise nem foglalkozik a román lejjel???
Mindenféle gagyi pénznemekben lehet számlát nyitni, de román lejben nem.
Szerintetek, ha Romániában a Wise-zal fizetek, akkor pl. érdemes az eurós számláról fizetni, vagy a forintosról? -
hhgygy
senior tag
Bocs, egy kicsit off. gmail-es címmel vagyok regisztrálva a wise-ban, minden üzenetet oda kapok.
A wise-os üzeneteim a laptopon a browserben nem jelennek meg az Inbox-ban, csak az All Mail folderben. Ez miért van és hogyan lehetne beállítani, hogy mutassa a Wise-os üzeneteket az Inboxban? -
hhgygy
senior tag
Én is ezen dillemmáztam KATA-károsultként, de olvastam olyan hsz-eket, hogy hiába nem kötelező, maga a WISE minősíthet rendszeres tranzakciókat business célúnak és akkor befagyaszthatja a számládat, amíg nem tisztázod, szóval 8000 forintért inkább nyitottam egy businesst, de abban ugye eleve benne van egy kártya is ingyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kuponkunyeráló
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Horgász topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- További aktív témák...
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Totálkáros a Wise ebben a pillanatban, minden platformon. Remélem, hamar megcsinálják.

páros előbb zárolja a pénzedet egy magyar bankban, minthogy a Wise csődbe megy.