Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cocka
veterán
válasz
teptep
üzenetére
milyen díjat számol fel idegen kártyák esetén az idegen ügyfél részére.
Jó csak asszem Budapesten vannak ezek az Euronet vagy mittomén milyen hálózathoz tartozó turistalehúzó ATM-ek, amik tudtommal több bankkal állnak kapcsolatban (tán Erste és Magnet, de nem biztos), akkor az ott egy különálló cég, ami nem tartozik szervesen egyik magyarországi bankhoz se.
Ilyenkor hogyan értelmezik az "idegen kártyát"? Hiszen jóformán mind idegen.
Wise által kibocsájtott Mastercard kártyák esetén felszámolja a díjat
Olyanok még léteznek? Nekem is volt dombornyomott MC, de 23-ban lejárt. És elvileg 3 évig érvényesek az MC Wise kártyák. A Visa kártyák meg tán 5 évig.
Most olvasom, hogy papíron 2021 januárjában kezdték a Visa kártyák kibocsátását, szal. ha valakinek épp 2020 decemberében adták ki az MC kártyáját, 2024. januárra már az is lejárt. Szal. elvileg mostanra már Magyarországon élő ember nem létezik, akinek még érvényes MC Wise kártyája lenne. Vagy mégis?
-
cocka
veterán
válasz
z0d1AK
üzenetére
De ez honnan derül ki, hogy milyen "régiós" a kártya?
Hát a Wise kondíciós listájában nincs is benne! Ezek a hülyeségek csak az OTP és az Erste listájában vannak benne, ami azért elég vicces, hogy egy másik bank (ATM-je), hogy jön ahhoz, hogy díjakat számítgasson fel a te idegen kártyád (ami mellesleg akkor is idegen lenne, ha csak másik magyarországi bankét tolnám be neki) mögötti számlára.
Tudtommal mindig is úgy volt, hogy a kártyát kibocsátó bank határozza meg a számlához tartozó díjakat, idegen ATM-ek esetén is. Tehát elméletileg a Wise jogosult meghatározni, hogy OTP vagy Erste ATM esetén mennyit óhajt levonni.
Hát jól nézünk már ki, hogy egy olyan bank akar meglopni, amelyiknek nem is vagy(ok) ügyfele.
Arról is szóltak a cikkek, hogy maga az ATM a felvét előtt megkérdezi, hogy biztosan szeretnéd-e, ha levonnák-e ezt a 1200/1999 Ft-os díjat. Na ilyen kérdéssel se találkoztam.Jó, csak ezek a cikkek akkor így félrevezetőek, mert az egyszeri Wise kártyatulajdonos nem köteles tudni, hogy az ő kártyáját terheli-e adott ATM-ek esetén ez a díj vagy sem.
Szóval valahogy ki kéne nyomozni, hogy mi történik itt.Más nem is tapasztalt ilyet?

-
cocka
veterán
Van egy apró probléma ezzel. A gyakorlat erről nem tud. Most vettem fel egy 5 jegyű összeget Wise kártyával Erste ATM-ből. Simán ingyen fel tudtam venni.
Vagy majd hó végén mínuszba megyek? Csak nem hó végén terhelik.

-
cocka
veterán
Fura: 5000 alatti összeg forint folyószámlára kiutalásakor beiktat egy random kérdőívet.
1. Melyik szakterületen dolgozol?
2. Milyen pozícióban?
3. Milyen formában? (teljes munkaidő, részmunkaidőben, megbízási szerződéssel, önfoglalkoztató, háztartásbeli stb..)Megpróbáltam nem válaszolni, de kötelező választani. Nem kell írogatni semmit, minden legördülő menüből választható.
-
cocka
veterán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
A virtuális kártyát átutalással tölteném fel a bankkártyámról, mivel úgy olvastam, hogy ez ingyenes.
Ez nem Revolut, fizetni kell a kártyás feltöltésért és attól is függ, hogy bankkártya vagy hitelkártya-e, mert utóbbival drágább. Csak a banki átutalás fogadása ingyenes.
A küldés díja meg a bankodtól függ. Nekem pl. ingyenes, szóval simán tudok ingyen utalni. -
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Paypal hasonló nóta, ott ugyan eddig nem kértek semmit, de hiába jön dollárban a lóvé, nem tudok vele kezdeni semmit, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy melyik számomra is releváns külföldi webshop hajlandó Paypalt elfogadni és dollárban hagyni a kifizetést. Egyre több van, aminél nem állítható be az USD, ha Magyarországot választod, csak ha USA-t. Meg automatikusan HUF-ba konvertál, akkor is, ha nem akarod, meg auto rászámolja a 27% ÁFÁt, ha akarod, ha nem.
-
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Semmi közük hozzá akkor sem!
Nekem az volt i-re a pont, amikor megkérdezte, honnan van a bevételem és körülbelül mennyi. Mondom ne okoskodjunk már, egyrészt nem ezért jöttem ide, hogy ő itt ad hoc interjút készítsen velem, másrészt ha már úgy is igazolom magam, személyivel, személyes jelenléttel, akkor tételesen megnézhetné, hogy mennyit keresek és honnan jön a bevétel. Itt arra sem hivatkozhat, hogy nincs jogosultsága hozzá, mert az azonosítás után bármilyen tranzakcióra, lekérdezésekre egyebekre megkérhetem, tehát a hozzáférést alapból megkapja, de csak az engedélyemmel hajthat végre bármit a számlámon. De ha nem engedem meg a személyes jelenlétemkor, hogy megnézze, hogy mennyit keresek és ki a kifizető, akkor nyilvánvalóan a KYC kérdőívére sem fogok válaszolni.
Alapból az egész KYC kérdezgetés hülyeségnek tűnik, mert ennyi erővel simán engedhetném, hogy az ügyintéző tételesen az összes tranzakciómat végignézze és akkor a KYC minden kérdésére választ kaphat. Nekem egy idő után kezdett kínos lenni ez a kérdezgetés, azért is állítottam le, meg főleg azért, mert sokéves CIB-es múltamból egy személyes ügyintézésnél sem emlékszem hasonlóra. -
cocka
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Azt elfelejtetted közölni, hogy a KYC válaszadás nem kötelező. Ez akkor derült ki, amikor a CIB-nél hasonlóan gyanús kérdéseket kezdtek el feltenni. Mondom most tényleg muszáj ezt? Erre az ügyintéző: hát nem kötelező válaszolni. Ja kösz! És ezt hanyadik kérdés után akartad közölni? LOL
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Azt mondtam volna, hogy jó akkor viszontlátásra, nem veszek semmit.

-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Tudni fognak róla. Ha ennek ellenére megakasztják a lóvét, akkor lesz igazolása róla, hogy szólt nekik. Persze ehhez az is kéne, hogy a másik fél (Wise) még a tranzakció előtt válaszoljon.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
csak 3 rövid csippanás a végeredmény
Az az elutasítást jelenti? Mert tudtommal, ha elfogadják a kártyát, akkor van egy hosszú bííp és kész.

És a terminálok kijelzője ilyenkor mit ír ki? Bizonylatot nyomtat róla?
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Rengeteg fiatalt is látok az élelmiszerboltokban kp.-val pöcsölni. Bár ez biztos területfüggő is, lehet hogy mondjuk Győr-Moson-Sopron megyében kevésbé divat kp.-zni.
kivéve hogy szar a fizikai kártya, és sok terminál nem érzékeli ha oda érintem.
Mármint a Wise-é vagy egyéb banké?
-
cocka
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Én azt nem értem, hogy mi a különbség a "számlád biztonsága" szempontjából, ha nem dugod be, de PIN kódot kér vagy bedugod és akkor kér PIN kódot?
Vagy eleve nincs is lekezelve se a Wise-nál, se a Revolutnál az az eset, hogy érinted a kártyát és PIN kódot kér? Azaz eleve nem is kérne soha, csak a hazai bankok kártyái?
-
cocka
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
Fél-off, de a Wise-t is bőven érinti:
Meg ma az autómosóban, amikor se olvasó, se PIN billentyűzet nincs.
Hú, most így belegondolva, tényleg van olyan hely, ahol egyik sincs. Ez akkor különösen vicces, ha sima (nem Wise) kártya esetén is épp egy ilyen helyen léped túl a 150 eurós háttérlimitet. Mert az olvasót még skippelheted úgy, hogy első helyen máshol fizetsz a chip & PIN miatt, de a 150 eurós cirkuszt nem biztos, tehát kéne a PIN billentyűzet, ami ha nincs, akkor az az így járás esete.

-
cocka
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Ha találsz egy Wise által működtetett automatát Magyarországon, akkor igen. Amúgy nem.

-
cocka
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Érdekes hogy egy magyarországi kereskedelmi bank is az orrom elé dugott ilyen kérdőívet, pontosabban a rajta szereplő információk alapján nekiállt kérdezgetni és közöltem velük, hogy akkor itt álljunk meg. Ezekre miért kell nekem válaszolni. Utána bökte ki az ügyintéző, hogy nem kell válaszolni, ha nem akarok.
Érdekes, hogy a Wise-nál ez kötelező, ahhoz képest, hogy nem is bank.
-
cocka
veterán
Várjál jól értem, tehát ha ingyenes a bankszámlámról az utalás, akkor ingyen beutalok a Wise-ra, de ha ugyanezt a pénzt vissza szeretném utalni magamnak, azért már fizetni kell? LOL
Hát akkor kiveszem ATM-ből, arra tudtommal Wise-ék még nem számolnak fel 0.9%-ot vagy igen? Első kettő állítólag ingyenes 150k-ig a Wise-nál is. -
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Regisztráció nélkül nem is lehet.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Azt sose értettem, hogy miért mindig azok óbégatnak a legjobban a díjak miatt, akiknek a banki díjaikat amúgy is nagyítóval kellene keresni az egyéb kiadásaik mellett.
Akiknek meg ez már (minimális ugyan, de) tétel, mert sokkal kevesebbet keresnek, még ha nem is örülnek neki, nem igazán teszik szóvá, holott sok esetben még többet is fizetnek a bankoknak, mint azok, akik több jövedelmet mozgatnak át a számlájukon. Szal. érdekes ez.
-
cocka
veterán
válasz
hockeyapu
üzenetére
És nem is beszélve az olyan esetekről, amikor direkt kavarnak el tartozásokról szóló hivatalos tértivevényes leveleket, hogy a kedves adósnak esélye se legyen bármit lépni, hiszen automatikusan átvettnek tekintik, amiről nem is tudsz. Jó vicc, csak kibaszott szánalmas, amit én mininum letöltendő börtönnel jutalmaznék. Főleg ha kenőpénzért csinálják.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Érdekes, mert tudtommal annak van gyártási meg szállítási költsége meg gondolom van minimális árrés is rajta. Szóval hülyék lennének lemondani erről a díjról egy ingyenes virtuális kártya javára.
-
cocka
veterán
Hát én nem tudom ez nálad hogyan lehetséges, mert ha megfigyeled itt is azt írja a lépésekben, hogy előbb megrendeled a fizikait:
Idézet az oldal ausztrál verziójáról:
Currently to get the Wise virtual card you’ll first need to order a physical card.
You’ll need to order a physical card from Wise before you can generate a virtual card
-
cocka
veterán
Látom Yettelnél megint minden 3. SMS érkezik meg a belépéshez. (butatelefonról csak ez az opció van)
-
cocka
veterán
válasz
zsola400
üzenetére
Még szerencse, hogy a nettó minimálbér adókedvezményektől függően változhat, tehát nem is értem, hogy ez hogy lehet egy fix követelmény. A bruttó a fix. De ha azt esetleg sokallnák az ügyfelek, akkor is lehetne mondani, hogy mondjuk a bruttó minimálbér 75%-a stb.. és az teljesen egyértelmű, ellentétben a nettóval.
-
cocka
veterán
Valaki érti, hogy mi a helyzet a virtuális kártyákkal?
A használat módjáról van szó.
Linkeltem ide két képet, hogy egyértelmű legyen a különbség. Tehát virtuális/digitális esetén nem elérhetők a contactless és a mágnescsíkos tranzakciók. Ahogy a kártya sem fizikailag.
1.
Na most gondolom, hogy ATM-nél csak egyféleképpen lehet pénzt felvenni kártya nélkül, ha a kártya digitalizálva van a mobilappban és egy (többnyire) okostelefon NFC chipjét használjuk ahhoz, hogy adott ATM-nél virtuális kártyánkkal tranzakciókat végezzünk, persze PIN kód megadását követően.
Így tehát adódik a kérdés: Ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogy veszek fel pénzt a nem létező kártyával az ATM-ből? Vagy ha használom az NFC-s megoldást egy ATM-nél, az hirtelen kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?2.
Nézzük a másikat: chip & PIN. Ez minden esetben azt jelenti, hogy be kell dugni a kártyát a POS-be. Tehát itt is adódik a kérdés, ha a contactless tranzakciók nem érhetőek el a virtuális kártyákhoz, akkor hogyan dugom be a nem létező kártyámat a POS terminálba? Ha pedig megint NFC-s fizetés történik mobillal majd PIN kóddal (vagy esetleg anélkül), akkor ez megint kivételt képez a contactless tranzakciók alól? Miért?Vagy csak a fizikailag létező bankkártyával végzett contactless tranzakciók tartoznak a "contactless tranzakciók" kategóriába? Ha igen, miért?
Ha esetleg mindkettő a mobiltárca kategóriába esne, akkor a 2. esetben minek kell ez a chip & PIN külön kategória?
Digitális kártya esetében szerintem az egésznek így lenne értelme, meg ez tűnik nekem logikusnak a mostani helyett:
ATM NFC withdrawals
Online payments
Contactless transactions
Mobile wallets -
cocka
veterán
nem neked való ez az online lét
Van egy réteg, aki mindent is online, de főleg az okostelefonján intéz és van egy másik, aki hallani sem akar arról, hogy létezik internet, de a kettő között még van pár fokozat.
Én a kettő közt vagyok, próbálok mindent is online intézni, de lehetőleg okostelefon nélkül. Az meg nehogy már alapvető legyen, hogy webkamerám legyen.
Mondjuk annak is gratulálok, aki arcképet talál rólam a neten.és előírja hogy legyen webcamerád....
Utólag írta elő, jogi dolgokra hivatkozva. 3 évig mindegy volt.
maradni kell a standard fiat rendszerben, pl OTP bank
Tipikus feketén-fehéren látom a világot gondolkodás. Közöm nincs az OTP-hez, amikor volt, azt is bánom.
-
cocka
veterán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nekem szűk 1 hetet adtak.
Mondom ez így kemény. -
cocka
veterán
válasz
üzenetére
Az enyémet már fel is függesztette 12-ei hatállyal. De a vicces rész, hogy a blokkolás ellenére, azt azért csak lehetővé teszi, hogy ránézhess a számláidra meg ugyanúgy az arcodba tolja a verification cuccot.
Én még a weben, számítógépen regisztráltam, és 3 évig úgy mond megbízható voltam, mert működött, most meg hirtelen mindenáron fotózzam le a személyimet, amit már korábban be is szkenneltem plusz csináljak szelfit EU-s irányelvekre hivatkozva. Lehet webkamerával is, csak egyrészt nekem nincs webkamera, másrészt a böngésző fel se kínálja, hogy hozzáférjen a nem létező kamerámhoz. Kapásból azt vágja az arcomba, hogy camera not supported.
Úgyhogy nálam itt vége a csodaklassz Wise-használatnak.
Milyen célból hoztad létre ezt a Wise fiókot?
Erre nyilván tudom a választ, de ezt ők is láthatják, szóval nem értem, hogy minek ez a kérdés.
Mi a fő bevételi forrásod?
Közöd?! Csak halkan jegyzem meg, hogy bár a bankoknál is van KYC, a kérdésekre nem kötelező válaszolni. (legalábbis a bankoknál)
Szóval a szelfit törvény írja elő (a konkrét EU-s jogszabályra egy deka hivatkozás nincs), mert azt feltételezik, hogy én nem vagyok azonos a személyimen szereplő személlyel. Ez burkolt célzás a bizalmatlanságra. Egyébként sem nekem kéne bizonygatnom, hogy én vagyok én, hanem annak, aki szerint nem vagyok azonos a személyimen szereplő személlyel. Ja hogy nem tudja? Hát akkor sajnos krokodilkönnyes búcsú következik.
-
cocka
veterán
ott átváltod a teljes összeget mondjuk euróra, és nem marad töredék forint egyenleged sehol.
Biztos, hogy nem? Ha egy nagyságrendekkel többet érő devizába (pl. euróba) konvertálok törtforintot, akkor az holtbiztos, hogy ha mondjuk pl. 10 tizedesjegy pontosságig megyünk az eurós összeg mögött sokkal több lesz a nem nulla tizedesjegy. Szóval ha esetleg mégsem marad, akkor levágta a tizedestört tizedesvesszőtől jobbra eső részét.
-
cocka
veterán
Nincs is központi számlaszáma már régóta. Kapsz két 126-ossal kezdődő számlaszámot. Papíron az egyiket feltöltéskor használhatod és közleményt is kell hozzá írni, de ez a számlaszám mindenkinek egyedi, szóval nem tudom mi történik, ha nem írsz közleményt, valószínűleg akkor is megkapod az összeget. A másik meg az, amire mások utalhatnak neked, de mivel alapból szerintem szarik rá, honnan jön a pénz, a saját számládról is utalhatsz erre a "másoknak fenntartottra" és ott még közlemény se kell.
-
cocka
veterán
válasz
üzenetére
Csak egy kis személyes megjegyzés ehhez:
Sose akartam digitálisan számlát nyitni.
Az a) pont stimmel, a b)-t szerintem beszkenneltem a Wise-nak, elfogadták, szelfit meg nem kértek, szóval ennyi.
c) Adószámot sose kért. Gondolom azt csak cégektől vagy egyéni vállalkozóktól kérik.
-
cocka
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Hát erre volt egy jó megoldásom, igaz, csak digitális tartalomnál működik. Kindle-re (az ebook-olvasóra, nem a tabletre) lehetett letölteni régebben programokat is, de az volt a mese, hogy US only. Na létrehoztam Amazonon egy kamu accountot, amiben valósnak látszó adatokat adtam meg, közben nyomoztam azt is, hogy egyáltalán milyen formátumúak a valódi címek illetve, hogy mezőkbe írva hogy néznének ki. Aztán végül csak összejött. Még VPN-eztem is emiatt, de kiderült, hogy teljesen felesleges volt, mert egy magyar IP-ről is megadhatsz USA-beli adatokat.

És onnantól kezdve szabad volt az út az említett tartalmakhoz és soha nem óbégatott, hogy nem is az USA-ból vagyok, mert később kiderült, hogy a kínálat szempontjából főleg a Country of Residence-t nézi. És az alapján érhető el pl. az angol mellett a spanyol is.
Ja igen, Oliverda hozzászólásáról jutott eszembe: azért fasza, mert államonként eltér a sales tax, így mindig a nettó árat írja ki, szóval lehetőleg olyan államot kell kamuzni, ahol nincs ez a sales tax vagy minél kevesebb. Persze esetemben ilyen 6-7% volt, mert én hülye Texast írtam be, de most már tudom, hogy New Hampshire-t, Montana-t vagy Oregont kellett volna.

-
cocka
veterán
válasz
Gardaai
üzenetére
Tudtommal magánszemélyek PP accountjai közt a pénzküldés/-fogadás csak akkor ingyenes, ha a küldés az egyenlegből történik. Ha pl. a küldő egyenlege 0, de társítja hozzá a Revo kártyáját, akkor tudtommal a pénz fogadása már nem ingyenes, mivel az kvázi kártyás fizetés. Természetesen ez is jól meg van sarcolva.
-
cocka
veterán
válasz
jobarat01
üzenetére
Nekem sima forintszámla ugyan meg volt adva, amit ezer éve elfogadtak, de hallottam, hogy újabban a sima magyar bankszámla hozzáadása sem megy elsőre.
Azért valahol az sem természetes, hogy ha elkezdenél használni egy szolgáltatást vagy annak egy részét, akkor máris az ügyfélszolgálatot kell zaklatni. Ez arra utal, hogy valami alapból nincs rendben. A Curve-öt emiatt hagytam ott a francba, mert kb. 4 hétig nem tudtam elkezdni használni, mert az általuk küldött kártya (pontosabban kártyák) mondvacsinált hibaüzenetek miatt aktiválhatatlan volt. Ráadásul rossz kártyát küldtek, mert kiderült, hogy egy random kérdőív válaszai alapján döntik el, hogy commercial vagy sima kártyát kapsz-e. Erről persze nulla tájékoztatás.
ÉÉÉÉÉrdekes a Wise-zal soha semmi problémám nem volt még.

-
cocka
veterán
válasz
jobarat01
üzenetére
Vitázni! Na ez a probléma, én vitáztam velük. Ugye van egy olyan opció magyar paypalok esetén is, hogy adding a U.S. bank account vagy mi.
Na most jön a fél-OFF rész: Ugye a Wise biztosít 126-os magyar, GIRO rendszer szerint érvényes bankszámlámokat, az USD egyenleghez pedig routing numbert meg ami kell, hogy USA belföldinek tűnjön.
Na ehhez képest soha nem sikerült hozzáadni a Wise által generált USA belföldi számlaszámot és írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy miért nem megy ez. Aztán mittomén hány nap elteltével hívott egy nő Írországból (természetesen géppisztolyszerűen elhadarva, hogy mit akar, mit sem törődve azzal, hogy nem mindenki native speaker), hogy ő most a Paypal európai központjából telefonál, mert látja, hogy nem sikerült hozzáadni a wise-os számlaszámot (A Wise-ot persze így nem mondta ki) és x próbálkozás után letiltotta a hozzáadást a rendszer.
Ő most küld a telefonomra egy SMS-t és olvassam neki vissza az SMS-ben szereplő számjegyeket. Mikor ez megvolt, mondván visszaállította a "próbálkozások számát" (már azt sem értem, hogy miért kell ezt korlátozni) és továbbra sem sikerült a hozzáadás, közölte, hogy de értsem meg, hogy csak valódi, fizikilag létező amerikai bank számlaszámát lehet megadni és csak ezt hajtogatta nonstop, hogy ha továbbra sem sikerül, akkor ez ezért van.
Ironikus, hogy pont egy szintén nem banknak minősülő PayPal óhajtja meghatározni, hogy milyen számlaszámokat fogad el.Na ezek után erősen kétlem, hogy majd pont a Wise magyarországi számlaszámainál nem fogják újra és újra ezt a műbalhét eljátszani! De örülnék, ha valaki ezt megcáfolná. (lásd lejjebb)
Valahol azért elgondolkodtató, hogy egy céggel nem lehet normálisan megállapodni, hanem csak vitatkozással vagy még úgy sem lehet "aktiváltatni" egy olyan szolgáltatást, amit amúgy vitatkozás nélkül is biztosíthatnának.
Utána okafogyottá vált az egész vita, mert állítólag, akiknek valami csoda folytán mégis sikerült hozzáadni amerikai számlaszámot, azokat sarcolja a kifizetésnél. Tehát túl szép is lett volna, hogy igaz legyen, hogy csak úgy hozzáadom a Wise számlaszámokat a PayPalhoz és semmi cirkusz nincs a PayPal részéről.
De azért arra kíváncsi lennék, hogy létezik-e élő magyar ember, magyar PayPal accounttal, akinek sikerült a 126-os wise-os számlaszámot hozzáadni PP accountjához és ha igen, az mennyire volt zökkenőmentes illetve, ha nem, mire hivatkozva utasították el.
Mondjuk nyilvánvalóan az USA belföldit azért nem akarták ennyire, mert ha USD-t kapsz a PP egyenlegedre, akkor annak a kiutalása (anno legalábbis elméletileg az volt) ingyenes és akkor nem lenne óriási sarc ha HUF-ra akarod konvertálni, mert akkor PP helyett a Wise váltana. Nyilván ezt nem akarták bevallani, ezért kellett a "virtuális pénzügyi szolgáltató számlaszámát nem fogadjuk el" ürügy.
Ugyanakkor a 126-os számlaszám esetében már nem lenne hivatkozási alap, hogy nem a PP szar árfolyamával konvertáltatsz, tehát papíron mehetne, de a fentiekre hivatkozva ilyen alapon a 126-os magyar számlaszám sem lenne elfogadható.
Ha pedig mégis elfogadják, az simán kettős mérce és mindig arra fordul a szélkakas, amerről nekik kedvező szelek fújnak. -
cocka
veterán
válasz
Gardaai
üzenetére
PayPal sajátra vissza -> Wise saját számla.
Itt bukó lesz. Mivel tudtommal a Paypal nem fogadja el a 126-os számlaszámokat. Magyar Paypalról pedig csak magyar bankszámlára utalhatsz ki. A Wise-zal valahogy nem szimpatizál a PayPali.
Majdnem mindehol leírom, de szerintem nagyon igaz: PayPaltól futva menekülj. Magyar reg|gel a konverziók miatt csak és kizárólag a hozzáadott kártyának és az azon keresztüli költésnek van értelme.
Minden más esetben Paypallal csak rosszul járhatsz. Mindössze azért, mert annyi bűnöd van, hogy nem az USA állampolgára vagy. -
cocka
veterán
válasz
HoppMaster
üzenetére
Nálam anno a cibnél volt KYC. Elkezdi a nő az összes papíron szereplő kérdést feltenni minden előzetes tájékoztatás nélkül. Mondom nem szeretnék válaszolni. Aszongya... hát nem kötelező. Köszi és miért nem az elején mondtad?
De valójában értelmetlen az egész, mert olyanokat kérdeznek, amit maga a bank is tudhat.
-
cocka
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Az azért jópofa, mert a CIB még valamiféle együttműködést is kezdeményezett a Transferwise-zal, aztán valahogy mégse vitték ezt a dolgot tovább.
-
cocka
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Nem találtam meg a júliustól érvényes bankkártya díjszabásukban sem.
-
cocka
veterán
Ez annak a legnagyobb szopás, akinek bizonyos időközönként kevés kp.-ra van szüksége. Értsd: 10k alatt mondjuk 1-2 havonta.
Eddig is rühelltem az Erstét, pedig sose voltam kapcsolatban velük, csak egy közeli hozzátartozómnak volt náluk számlája. Megszabadulni sem volt egyszerű tőlük, laza kis 4 hónapig elbiszbaszoltak a lóvéval a hagyatéki tárgyalás után.
Így két szempont közül az egyik, amiért a Wise-t használom, máris kuka. Természetesen milyen ATM van a legközelebb a környéken? Erstés.
Akkor most várható, hogy a többi bank is jól elmagyarkodja a fintechek előnyeit egy-egy újabb, hasonló baromsággal? Mert akkor majd kb. az lesz az egyetlen előnyük, hogy kedvezőbb váltás meg nincs számlavezetési díj.
De Wise-ról a magyar bankszámlára visszautalás ingyenes, szóval visszanyal a fagyi.
Akkor az esetleges felesleget, ami a Wise-on maradt nem kp.-ban veszem fel, hanem vagy levásárolom vagy visszautalom a számlámra.Fantasztikus, hogy 3 számlát kell fenntartani, mert mind másra jó és 1 db számla nem tudja egyben a hármat. (ebből egy kér rendszeresen "enni")
1. egyik amivel teljesen ingyen, tranzakciós illeték nélkül utalok (20k felett is)
2. emitt nincs számlavezetési, de kp. felvéteknél csak a tranzakciós illetéket számolják fel, akkor ez lesz az új kp.fejő kártya
3. Wise: a kedvező devizaváltás miatt -
cocka
veterán
De ez baromság. Tuti van, csak lehet, hogy átnevezték.
Az új büntetőeljárási törvényben az „előzetes letartóztatás” „letartóztatás” elnevezéssel szerepel, de szabályozása a régebbi törvényhez képest nem változott meg alapvetően.
BINGÓ! Írja Dr. Bátki Pál a "sztárügyvéd", akit egy bizonyos kereskedelmi TV csatorna egy időben előszeretettel nyilatkoztatott.
-
cocka
veterán
Nem teljesen értem ezt a dolgot.
Kártyás online fizetés esetében egyenlegedet kizárólag a saját nevedre szóló, törvényi előírásnak megfelelő számlához tartozó kártyával lehet feltölteni.
Ők kapják a pénzt, akkor nem mindegy, hogy a világ melyik szegletében kibocsátott bankkártyával fizetek? Vagyis ha mondjuk van egy brit bankkártyám brit számlával, akkor az már nem jó, mert nem az ő előírásaiknak megfelelő?
A fizetési tranzakció folyamatában emiatt egy felugró ablakban nyilatkoznod szükséges majd arról, hogy egyenlegedet ennek megfelelő kártyával kívánod feltölteni.
És azt honnan kéne tudnom? Ott lesz a jogszabályi hivatkozás is?
melynek számlavezetője MNB engedéllyel rendelkezik.
És az hogy az MNB engedélyezte a 126-os számlaszámok létrejöttét nem egyenlő az itt említett MNB engedéllyel?
csak a Magyarországon letelepedett pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számláról fogadhatunk átutalásos befizetést.
Mi számít Magyarországon letelepedettnek? Az, hogy Budapesten van a Wise-nak valami székhelye, az nem jelent letelepedést? Ügyesen nem bankot írnak, hanem pénzforgami szolgáltatót. Tehát nem zárják ki a Wise-t sem.
A nyeremény kifizetése is a játékos MNB engedéllyel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlájára teljesíthető.
Mondjuk ezt meg tudom érteni, de a befizetésekre "finnyáskodni"...

-
cocka
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
okostelefon. Táblagéppel,
Ez játék a szavakkal. Akkor értsd jól: mobilplatform. Így érthető? Desktop platformon weben nem lehet regisztrálni. Így már OK? Vagy maradt még valami, amibe beleköthetsz?
macOS alatt is teljeskörűen használható.
Mindjárt rohanok (i)Mac Pro-t venni, biztos rettentő olcsó.
-
cocka
veterán
A Revolut a bankszámla.
Magyaroknak magyar GIRO számlaszám nélkül. Amúgy csak szólok, hogy egy bankszámla esetén lehetővé kéne tenni az ügyfélnek, hogy okostelefon nélkül is használhassa. A Revolutra meg regisztrálni sem lehet okostelefon nélkül.
a Digitális Jólét Nonprofit Kft.
Analóg Rosszullét jön rám, ha a nem létező Profitjukra gondolok.
a hazai fióktelep kialakítása
Tehát lesznek bankfiókok? Gondolom a szokásos gránitos koncepció itt is befigyel: 1 darab Budapesten.
hagyományosan készpénzhez kötődő tranzakciókat is Revoluton bonyolítanak.
Aha tehát akkor lesznek revolutos ATM-ek, ahol majd be lehet fizetni saját számlára? Mert feltételezem nem fognak hemzsegni a bankfiókok.
egyik stratégiai célja az újrapozícionálás.
= áremelés
Továbbra is szimpatikusabb a Wise. Átláthatóbb és használható okostelefon nélkül is. Mert az app egyelőre Revoéknál nem választható, hanem kötelező!
-
cocka
veterán
Ha van saját HUF-os számlaszámom, miért a központi gyűjtőszámlára kéri a HUF feltöltést?
Az már ezer éve nem központi gyűjtőszámla.
Két 126-os számlaszámot kapsz. Az egyik arra való, hogy te magad utalj be a saját Wise-odra, a másik meg arra, hogy más utaljon neked a Wise-odra.
-
cocka
veterán
Na valahogy megpróbálom összefoglalni, hogy mit tapasztaltam. Most csak HUF tranzakciókkal teszteltem, szóval a díjakat is így néztem, meg az irányokat.
Ugye, amikor megkérdezi, hogy honnan utalsz, Wise egyenlegről vagy Wise-on kívüli külső bankszámláról, akkor ez utóbbit választom. De vicces, mert még ezután is enged az egyenlegből utalni, ha van annyi az egyenlegeden, amennyit egyébként utalnál.
Balance transfer vagy Wise account transfer az lényegében ugyanaz:
Send money from your HUF balance illetve Use money in your Wise account to pay for your transfer instantly.
Na ez az, ami ingyenes. Ez tényleg a Wise HUF egyenlegedről utalja át a pénzt egy megadott forint folyószámlára. Az utalás forrása mindkét esetben az a 126-os számlaszám, amit amúgy a folyószámláról Wise egyenlegre történő beutaláshoz használnak. (tehát amikor nem magadnak utalsz, hanem más utal a Wise egyenlegedre a 126-os számlaszámmal)
Low cost transfer:
Send money from your bank account, ez fix 69 Ft, akkor is ha több milliót küldesz.
Itt annyi történik, hogy az adatok megadása után a Manually transfer the money from your bankot választva úgy kér egy x+69 Ft összegű átutalást a "hozzáadós" 126-os számlaszámodra (a szokásos P-s közleménnyel), mintha az egyenlegedhez akarná adni, de nem adja hozzá, ehelyett rögtön továbbküldi a választott célszámlára a már 69 Ft-tal csökkentett összeget. Ez az összeg a "beutalós" számlaszámról érkezik. Persze ez a tranzakció is megjelenik a Wise teljes számlatörténetében (de külön a HUF egyenlegében nem). Szóval lényegében a küldő és fogadó banknál és a Wise-nál is megjelenik.
Itt egyébként enged a Wise egyenlegnél magasabb összeget utalni.Szóval ez utóbbi tranzakció olyan, mintha csak egy utalást közvetítene, de értelme max. akkor lenne, ha ez a bizonyos 69 Ft a saját bankod átutalási díja HELYETT lenne és nem MELLETT.
-
cocka
veterán
Az első opció elég egyértelmű, küldesz az egyenlegedről pénzt vkinek a folyószámlájára.
De a második az mi a franc?
A saját folyószámlámról leginkább csak forintot tudok küldeni, de hogy tud a Wise hozzáférni a folyószámlámhoz azért, hogy valaki másnak a folyószámlájára utaljak? Nem értem, hogy jön az egész a képbe. Még ha devizaváltásról van szó, akkor se tiszta.
Hogyan hagyható ki az egészből az a lépés, hogy a folyószámlámról a Wise egyenlegemre kerül a pénz?
-
cocka
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Ezt most nem értem. Konkrétan honnan utalunk hova?
Számlaegyenleg az most a Wise egyenlegeim egyike vagy a folyószámlám egyenlege?
Láttam azt az opciót, hogy "Wise account transfer", de nem egyértelmű, hogy az mit jelent. Help nem igazán segített.
-
cocka
veterán
Válasz Noxy-nak és Oliverdának:
Akkor átfogalmazom, örülök neki, hogy nem csak mobilplatformon lehet használni.
Nyilván valóan az az értelme, hogy nincsenek ilyen eszközeim és nem is akarok ilyeneket haszálni. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem használok Androidot. Csak felidegesítenek az érintőképernyős szarok.Pénzügyeket, netes vásárlást szerintem célszerűbb kényelmesen monitor előtt végigvinni, nem rohanva kutyafuttában okostelefonról.
Amelyik cég nem hajlandó desktop platformon minimum a weben a használatot biztosítani, az szarjon sünt, nem érdekel. A Wise megadja a választás lehetőségét, a Revolut nem.
-
cocka
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Az más téma, hogy egyáltalán nincs PC -m
Az úgy izgalmas téma, ha még laptop sincs. Pénzügyeket semmilyen hordozható eszközön (értsd: mobilplatformon) nem vagyok hajlandó intézni.
meg utalhatsz közvetlenül oda is, ahova a Wise -ról utalnál.
Nem is utalok Wise-ról sehova. Mivel általában kártyás vásárlással megy róla a pénz. De a poén, hogy a német Amazon elfogadta (volna => azért csak volna, mert végül nem így fizettem) a Wise által adott eurós számlaszámot is. Gyakorlatilag így kártya nélkül is fizethetsz.
-
cocka
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Nem az a kérdés, hogy hazai bank mellett hasznos-e a fintech, hanem az, hogy miért épp a Wise.
Rohadt egyszerű, mert a Wise-ra okostelefon nélkül tudtam regisztrálni és weben is teljes körűen tudom használni. A Revolut ezt a dolgot nem hajlandó biztosítani.
Meg kapsz hót ingyen 2 db belföldinek számító számlaszámot. (egyik a topuphoz, másik a kívülről érkező utalásokhoz ugye)
-
cocka
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
az apróbetűsből kiderül a trükk. Pl. hogy csak az utalás 20 ezer alatti részére vonatkozik az ingyenesség.
Ez nem olyan, de lezárt számlacsomag, már nem lehet igényelni, gondolom pont emiatt. Nem vagyok egészségügyis se.
Egyébként meg akinek ingyen utalós Ft számlája van, annak minek a Wise?
Mert az ingyenesség csak belföldi forintátutalásokra (rendszeres, értéknapos és csop. beszedésre is vonatkozik) érvényes! És ha nem akarsz nagyot bukni a banki árfolyamokkal, akkor a Wise-ra bízod a konverziót. Meg mert a devizaszámláért amúgy fizetni kell. Plusz GBP esetén a hajamra kenhetem a bank által kínált euró vagy amerikai dollár alapú bankkártyát, mert emiatt befigyel a dupla konverzió. Vagy ha esetleg biztosít is GBP számlát, ahhoz nem jár bankkártya.
Erre meg átutalom ingyen forintban a lóvét, átkonvertálom GBP-re és ki is tudom fizetni a külföldi rendelést egyetlen olcsó konverzióval.
-
cocka
veterán
válasz
üzenetére
Hát figyelj, én nem tartok rajta semmit, meg eredetileg is csak azért igényeltem a kártyát, hogy kedvezőbb árfolyamon tudjak külföldről rendelni. A szokásos devizákat szerintem mindenki megnyitja a HUF mellé: EUR, USD, GBP, de leginkább csak ez utóbbit használom, néha euró is befigyel.
-
cocka
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Jó, hát ez olyan dolog, hogy ha szerencséd van, akkor olyan bankszámlád is lehet, ahonnan mindenhova korlátlanul ingyenes az átutalás. Wise-ra is.
De hogy mást is kérdezzek: nekem az tetszene csak igazán, ha az ilyen Wise-okra, Revolutokra a topupot mobilegyenlegről is lehetne teljesíteni. Gondolom esélyem sincs ugye?
Amúgy tudja valaki, hogy miért találta jópofának a Wise, hogy az új bankkártyáján a chiphez és a kivágott körszelethez képest minden fejjel lefelé legyen? Illetve, hogy miért kellett a dombornyomott számokat eltüntetni meg a név alatt szereplő 2×3 jegyű aktiváló kódot?
A "Visa Infinite"-nek van valami jelentősége a Wise szolgáltatások szempontjából?
-
cocka
veterán
1. Ezt a Wise is tudja és nemcsak a Wise-on belül, hanem normál folyószámláról meg normál folyószámlára is.
2. Virtuális kártya itt is van, törölheted vagy generálhatsz újat vagy többet is. Nem tudom mennyi értelme van az eldobhatóságnak így.
Amúgy akivel előfordult már, hogy lehúzták a virtuális kártyáját, az tarthatna egy kis élménybeszámolót, szerintem sokan kíváncsiak lennének rá.3. Ez itt félig-meddig a jar.
4. Valami ilyesmi is rémlik, hogy van, de most így hirtelen nem emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Ulefone Armor Pad 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De ez még 10 emberre is sok, hacsak nem valami luxus erjesztésű sört fogyaszt.