Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Nagyon sok minden lehet a háttérben, amit vizsgálnak, nem is gondolnál rá, kezdve az IP címtől az applikáció által hozzáférhető dolgokig. Gondolom folymatosan fejlesztik, hogy minél pontosabban tudják szűrni, ez nyilván nem mindig sikeres.
-
ACE-
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Na szuper, akkor ez 101.000 Ft-tól a végtelenig kb. bármennyi lehetett... Egyébként régebben nem voltak ilyen vizsgálatok, manapság viszont elszaporodtak a strómanok nevében nyitogatott számlák. Beszállítanak egy hajléktalant a kocsiba, adnak neki egy 5ezrest, és azt mondják csak egy képet csinálnak róla meg a szsemélyije kell. Egy dobós telefonra/telefonszámra beregisztrálják, majd a csalásból, infó csalásból származó pénz oda utalják, és onnan tovább. Ezt próbálja ezzel kiszűrni a Wise is, ahogy szerencsére egyre több bank is, de még mindig vannak bankok, amik leszarják.
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Én írtam nekik hogy teszt céljából küldtem mert mások jelezték hogy feleslegesen jelez a rendszerük az adott közleményre.
Ma reggelre visszajött a pénz
Egy sort nem írtak vissza... 1000 HUF volt egyébként 
-
-
ACE-
addikt
válasz
mokas_gizi
üzenetére
Szerintem magad sem tudod miért biztonságosabb...
-
ACE-
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Azért ez jelentős hátrány...
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Igen, azzal kapcsolatban csak azt találtam, hogy 2.5 EUR a csere, ami mondjuk nem sok, de ha már kezdettől fogva szar, vagy nem sok idő telt el a kézbesítés óta, próbálj meg a garanciára hivatkozni.
-
ACE-
addikt
válasz
HoppMaster
üzenetére
Elég a helyi, bár kb. 2 perc alatt megtudhatod az alapján az iban-t is.
-
ACE-
addikt
válasz
Badboys
üzenetére
Egyébként csak jelzem, hogy simán lehet hogy ezek a "kérdések" valami automata kérdések, tehát nem egyenként ellenőrzi egy ember az utalásokat, hanem valami algoritmus alapján magától. Írsz nekik és lehet a felére azt mondják hogy persze nem kell. Ezért lehetett hogy írtál nekik (gondolom nem minden adatot megadva) és mégis jóváírták...
-
ACE-
addikt
A név önmagában semmit nem jelent, ezek mostanában úgy dolgoznak, hogy valakinek a nevére nyittatnak számlákat, Revolut, Wise, Transfergo és társai, majd onnan utalgatnak jobbra balra... a névazonosság önmagában semmit nem jelent. Feltehetően pont ezért kérdezik hogy mit akarsz a pénzzel csinálni, mert ha valakinek odaadni lenne a válasz, az már eleve full gyanús... Szóval ezeket az ellenőrzéseket a netes csalások intenzív elterjedése okozza... sajnos nehéz kiszűrni a hülyéket, akik bedőlnek, ezért mindenki gyanús...
-
ACE-
addikt
válasz
Badboys
üzenetére
Ez az miatt van, mert nagyon sok a csalás. Gondolom frissen nyitottad a számlát,majd hirtelen jött rá egy "nagyobb" összeg, olyan 2millióra tippelek. Na ezeket helyesen megfogja, az utaló védelmére... Kérj tőle egy utalási igazolást, amit amúgy is illik küldeni akár kérés nélkül is. Arra meg hogy mire költöd, írj valami semlegeset. Napi kiadásokra, befektetés, stb.
-
ACE-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
De szabályzati korlátja van, elvileg a saját nevedre szóló bankkártyát csak te használhatod... Ha nem így teszel banki ÁSZF-et sértesz. Ezért mondtam hogy Te vagy a felelős a költésért...
Szerintem lehet most is csak virtuálist kérni, tudok én is olyat akinek csak az van. -
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Hát nem vagyok benne biztos, de ezekkel a számlákkal max. azt ellenőrzik, hogy helyes-e a címed, szerintem ez lakcímkártyával simán kiküszöbölhető.
-
ACE-
addikt
Mai napig nem működik a Push értesítés... másnál sem? Jelezni kéne nekik...
-
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
Szerintem itt valaki valamit kever. Az Azonnali Fizetés logó már ott van egy ideje a Wise-ban, mert az AFR-hez csatlakozva azonnali utalásokat lehet benne végrehajtani. Az olyan QR kódokat is elfogadja, ami bankszámlaszámot tartalmaz, de ettől még nem lesz alkalmas a Qvik fizetésekre, az teljesen más elven működik...
-
ACE-
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Igen, és az összeg gondolom szokatlanul nagy volt, ami ilyenkor fennakad, és akkor emiatt zárolhatták ideiglenesen a kártyát is... Ha esetleg mutter-t hívta a bank, és előadta, hogy a fiának akar utalni valamit, akkor az pláne beleillik ezeknek a bűncselekményeknek a profiljába (módszerébe) ezért volt lehet az aggodalmaskodás...
-
ACE-
addikt
válasz
Busterftw
üzenetére
Mindez pont amiatt van, mert feltehetően a szüleid még sosem küldtek egyben ekkora összeget. És ha nem hallottál még róla, éppen ezeket az időseket szokták meghintáztatni mindenféle módszerrel. Bank nevében telefonálás, fake SMS, megsérült a gyerek, és annak kell a pénz, stb. Az OTP nagyon jól teszi hogy ránéz ezekre az "utalásokra", ill. itt láthatóan kártyás tranzakcióra, mert ezzel lehet csak megakadályozni a hiszékeny emberek megkárosítását...
-
ACE-
addikt
ERSTE-nél pl. nincs ilyen, értéknapos van nyilván, de az volt az AFR előtt is, ahhoz egy dátumot kell megjelölni, azt az illető csak észrevette volna. Az ütemezett az meg kb. ugyanaz gondolom, csak azt Erste-ben pl. "Állandó megbízás"-nak hívják. Ezek szerint a Raiffeisen ebben is "más".
-
ACE-
addikt
válasz
hodostamas
üzenetére
Általában azonnali, de lehet 2 munkanap is... nem csodálkozom hogy éppen Raiffeisen-nél nem működik... a legszutykabb bank technológia terén...
-
ACE-
addikt
A letiltás és engedélyezés között tarts 1-2 perces szünetet. Más kártyánál vettem azt észre, ha zárolom, és rövid időn belül újból engedélyezem, akkor ez "nem megy át" a Wallet felé, és letiltásban marad. Ha letiltás után kicsit vársz, majd újra engedélyezed, akkor feltehetően helyre fog állni.
-
ACE-
addikt
válasz
batyus086
üzenetére
Nem igazán értem. Hol akarsz belépni? Ha azon a telefonon, amire várod a jóváhagyást, akkor nyilván oda nem fog menni, hiszen ki vagy jelentkezve... Ha a web-ről van szó, akkor ott azu alkalmazás beállításainál engedélyezve vannak az értesítések? Nem állítja az Android alvó módba az appot? Hosszan rányomsz a Wise-ra, majd jobb felül kis (i) ikon, ott ellenőrizd az értesítéseket, és az Akkumulátornál hogy nem korlátozott, bár nálam épp most Optimalizálton van és így is megy...
-
ACE-
addikt
válasz
dredjudge84
üzenetére
Segítek, a havi kivonat TÉGED bizonyít, azaz hogy Te használod a saját számládat, és nem csak megtévesztéssel nyittatták veled, majd valaki egész más használja pénzmosásra... ennyi a lényeg. Bár mondjuk ha nem lenne magyar bankszámlát, nem tudom mit küldenél... Egyszerűbb lenne ilyen helyzetben a számlanyitásos azonosítást elvégezni, szelfi, személyi igazolvány fénykép, stb. De lehet hogy már ezt is tudják valahogy hamisítani, ezért inkább új adatot, kivonatot kérnek. Sosem tudjuk meg miért pont ezt kérik, de higyjétek el ez nem adatgyűjtés, hanem a saját és mások biztonságának fokozása érdekében történik.
-
ACE-
addikt
Azért vagy ilyen okos, mert fingod nincs hogy hogyan működnek ezek a megtévesztések, hidd el én tudom, és bár nagyrészt valóban user error, de az utólagos ellenőrzés igenis sokat segíthet a megfogásukban... És képzeld, az ellenőrzések nem random vannak, hanem egy meghatározott algoritmus alapján, amit SOHA nem fognak feléd kommunikálni, hogy éppen mi indította be. Pont ez benne a lényeg...
-
ACE-
addikt
A belga jogszabályok ennyivel szigorúbbak, mint a német vagy magyar. Sajnos a mai bűncselekmények miatt nálunk is ezt kellene csinálni, mert rengeteg pénzt szívnak le a számlákról, de sajna a túl engedékeny szabályok miatt ezt meg is tehetik. A belgák bekeményítettek, és ez így van jól. Igazold magad, küldd meg a megfelelő doksikat, vagy viszlát. Semmire nem kell készülnöd, rányomsz a fiók megszüntetésére és onnantól soha semmilyen adatot nem fognak kérni...
-
ACE-
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Pedig máshogy nehéz ezt leírni. Azért virtuális bankszámla mert egy nem magyar bank "pénztárcájába" megy az arra utalt pénz, ami MNB, NAV által sem ellenőrizhető. De nem ez a lényeg, hanem hogy a Revolut részéről ilyen módon nem Magyarországon belüli utalás, hiszen a pénz nem magyar bankba megy.
-
ACE-
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nem hivatalos magyar bank, csak van magyar licence-e. Ez nem valós bankszámla, és nem is Magyarországon van nyilvántartva, hanem belga.
-
ACE-
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Mivel a Wise számla nem valós bankszámla, csak virtuális, és a banki azonosító is külföldi, ezért a Revolut külföldinek minősíti, hiába Ft-ban megy az utalás... Gondolom egyébként így próbálja kikerülni, hogy a rendszerét csupán arra használják, hogy a Wise számlát töltsék. Még lehet hogy ez közös megegyezés a Revolut-al, mert ha nem így lenne a Wise-nak is szar lenne...
Nem mellesleg amit linkeltél, az egy blog... nem a Wise saját hivatalos forrása... -
ACE-
addikt
A Gránit kamat plusz számláról csak 20ezer Ft-ig ingyenes az utalás, a bankkártyának is van éves díja. Az ERSTE MAX kártya éves díja most már lassan 10ezer, plusz a havi 700 Ft számlavezetés, az már évi 20ezer mínusz, azt levontad ugye? Arról nem is beszélve kíváncsi vagyok hogy oldod meg hogy havi 200ezret költesz 4%-os visszatérítésű boltokban... mert hogy a 90ezer az kb. így van számolva. Én is Erste Max-ozok de már gondolkodom rajta hogy egyre kevésbé éri meg a szenvedést miatta hogy mindig variáljak mivel fizessek, vagy Curve-el vagy megy rendesen a Gbit vagy nem.
Ja és kamat, az én pénzemre az ÁK-ban 15% a kamat, így a Te 8%-od messze elmarad ettől... -
ACE-
addikt
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
Kicsit le vagy maradva, manapság egy bankszámlanyitáshoz a nagyobb bankoknál sokszor ki sem kell mozdulnod otthonról, és a régi számla lezárását is intézik helyetted. Az állandó utalásaidat, a csoportos beszedéseidet is áthozzák, szerintem ha megadod az adatokat, akkor a munkáltatódat, államkincstárt, nyugdíjfolyósítót is értesítik a számla módosulásáról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ma reggelre visszajött a pénz
Egy sort nem írtak vissza... 1000 HUF volt egyébként