- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
Megértem , hogy próbálják kiszűrni ezeket a pénz mosodákat így , csak meglepődve láttam , hogy ilyet kérnek, mivel nem találkoztam még ezzel a vizsgálattal , mert pl a Revolutra mikor regisztráltam néhány hete , ott nem volt ilyen , sőt a pár napos Wise regisztrációm után sem.
De mivel beküldte a számlakivonatot, pozitívan elbírálták , rendben volt , így már tudja használni.
-
dredjudge84
őstag
Nekem volt már ilyen. Egy cimborának utáltam, közlemény than major. Megállították. Mindent is tudni akartak, hogy kinek utalom, kérjem el a személyi igazolványát és küldjük el nekik fotózva, akkor mi mre utal a major stb. Megírtam hogy semmi közötök hozzá, és ha ilyen macera egy magánszemélynek utalni, akkor inkább hagyjuk az egészet, és törlöm a fiókom, én nem adok meg semmit. Nem sokkal később tovább engedték.
-
vargata
csendes tag
Köszi!
"készpénzfelvételi díj"
Szerintem meglesz, úgy tűnik, hogy 2x lett abban a hónapban felvéve kp.
Az a furi, hogy nem szokott felvenni pénzt róla, de most átpörgetve a havi számlatörténetet a történetben ott látom, hogy a beterhelt esetekben abban a hónapban volt előtte másik.
Sorry, ez user oldali hiba volt + köszi a segítő hsz-kat! -
Krethx
aktív tag
Kár is megnéznem. (Azért megszoktam nézni.) Mivel a Wise Folder-be csak is az innen kapott Email-ek helyeződnek át: noreply@wise.com Ahogy írtam filterezve vannak a hivatalos Email címek.
Apple Mail:
Set up rules to filter email in Mail on iCloud.com -
Badboys
őstag
Lehetséges a gondolatod. Egyébként semilyen adatot nem adtam legfőképp a feladó vissza igazolását a feladásról. Úgy voltam akkor küldjék vissza a feladónak. Végül is sajnálom, hogy ilyen kellemetlen aférral zárult rövid ismeretségünk. Viszont mint írtam egy nagyobb összeg is várható mivel ott a kétszeres konvertálás már nagyon húzos lesz az összeg miatt. Ez lett volna próba, hogy miként pörögne le a küdési procedúra. Sajnos csalódás volt. Ekkora összegnél bezavart a kérdések, hát akkor a nagy tételnél aztán elszabadulna pokol. Biztos vagyok benne, hogy várható nagy tételnél rá kérdeztek volna és kérik igazoljam a származását a pénznek. Akkor egy szót sem szóltam volna hanem mellékelem a származási dokumentumot. Így ilyen összegnél kiakadtam. Na mindegy végül is most jól jöttem ki a dologból.
-
axioma
veterán
en nem porgok rajta de csak mert ignoralom a wise-t ugy ahogy van, de amugy az nem normalis hogy nem is ertesitenek, nem is forditjak vissza, hanem egy megadhatatlan adatot kovetelnek a kuldo bankon...
ha csak tolem kerdeztek volna penzugyi adatokat, pont nem erdekelne, a penzkezelesukkel (ingyen parkoltasd naluk mert ok vizsgalodnak) van bajom, buktam is anno a valtasi arfolyamot amiert erkezett a penz hozzajuk -
Badboys
őstag
Igen valóban friss a számla nyitás. 3-4 hó Gondolom testvérek közt nem igazán életszerű az igazolás kérése. napos. Abban is majdnem talált a válaszod mert elsőre ennyi lett volna a küldés összege, de aztán le redukáltuk 500 ezerre. Pont e miatt, hogy ez működik e, de sajnos ez így tárgytalan. Remélem valóban vissza megy a pénz a hugom számlájára. A későbbiekben lesz ezek szerint komolyabb gond, mivel az örökségemről van szó és az mai gazdasági viszonyok közt is sok pénz.
-
kovaax
őstag
A kérdés bonyolultabb ennél. Egyrészt olyan bankszámlacsomagom van, amivel ingyen utalok még mindig, cserébe viszont nincs ingyenes kp. felvételem egyáltalán. Ráadásul a bankban csak hitelkártyám van, a minimális kp-t, ami időnként kell, wise kártyával szoktam felvenni. És mivel van még pár hónap indulásig, inkább venném fel ingyen, mint akármennyiért, mivel kitelik az időmből. A kp fixáció itthon meg azért is érdekes, mert nagyon régen váltottam váltónál, és akkor még csak kp-t fogadtak el (merthogy időközben lett wise kártyám, és sok helyen tudok vele felvenni helyi pénzt, ha kell, Ázsiában is, de Nepál és annak a himalájai része pont nem olyan).
-
-szabi-
addikt
Igen ezt tudom de akkor technikai, szabályzati korlátja nincs.
Másik opció, hogy nyitok egy új wise számlát a családtagnak.Mikor én nyitottam kettő éve akkor lehetett csak virtuális kártyát kérni, így nekem fizikai kártyám nincs.
Olvasom fentebb, hogy megoszlanak a vélemények.
Erről lehet valami biztosat tudni? Mi a helyzet ezzel? -
sifarr
senior tag
Szerintem nem kötelezően kell nyújtani a qvik-et...
Árnyaljuk a kérdést.
A qvik szolgáltatásnak azt a típusát, amely pl. a kereskedőknek szól, azaz az indítási oldalt nem kötelező bevezetni. Ha egy bank nem akar kereskedői terminálokat, hasonló megoldásokat működtetni, annak nem is kell.
Viszont az elfogadói oldalt kötelező bevezetni. Tehát az ügyfeleknek biztosítani kell, hogy adott esetben tudjanak kártya helyett qvik útján fizetni.
Megvan ennek a logikus háttere, indoka. A qvik használata jogszabályilag ingyenes a fogyasztóknak (magán ügyfél), hogy bankkártya helyett ugyanúgy használható legyen. A fizetési kérelemre utalás is így ingyenes az utalónak.
De a fizetési kérelem indítása (sem magán, sem üzleti) ügyfeleknek jogszabályilag kötelezően nem ingyenes. Már ma sem ingyenes minden banknál a magánszámláknál, de azoknál inkább csak tételdíj van (50-100.- Ft.). Üzleti számláknál másképp van/lesz, ott bizony fizetni kell, ahogy a kártyás vásárlások után is - csak kevesebbet. Ott pl. az ügylet összege is befolyásolni fogja a díjat. -
sifarr
senior tag
... tehát pl. egy boltban épp most vásárolsz 2 kiflit, ezért vásárlásonként kell azonosítani a tranzakciót... ezért mindig egyedi QR kód kell, és az ellenoldalnak fel kell ismernie, hogy ez most a 2 kiflinek az ellenértéke...
Na, most aztán jól megcáfoltad Oliverdát.
Akkor a kifli teszi a QR kódot egyedivé? Ha pedig egy 50 tételes nagybevásárlásom volt, benne lesz mind az 50 tétel?A fizetési kérlem eddig is egyedi QR kódot generált. Már azért is, mert nemcsak az indító számlaszáma, egyéb azonosítója és az összeg szerepelt benne, hanem a kérelem indításának az ideje is (dátum, óra, perc, másodperc). Márpedig pont ez az idő az, amely mindig, megismételhetetlenül változik és ezzel teszi egyedivé a QR kódot.
Ráadásul az időpontnak azért is szerepelnie kell a QR kódban, mert a fizetési kérelemnek (qvik is az) van lejárata. Ha 30 napon belül nem reagál rá az (se pro, se kontra), akitől a fizetés teljesítését kérték, akkor a kérelem érvényét veszti. -
Krethx
aktív tag
Nekem már ez sem tetszik:
A jövőben qvik-kérelem érkezhet egy közműszolgáltatótól, egy webshopos vásárlás alkalmával, utánvételes csomagküldés során, vagy fizikai vásárlás esetében, de akár egy ismerőstől is.
Tehát egy "ismerős" is kérhet pénzt ami ingyenes utalás lesz. (Idáig nem rossz.) Kérdés az hogy ezeket mennyire lehet majd hack-elni. Mivel ez egy QR-kód. Tehát pl. nem azt írja ki hogy Nagy János hanem hogy Magyar Posta Zrt. stb. stb. Na majd kiderül. -
Krethx
aktív tag
Én is arra gondolok / gondoltam hogy kompatibilis vele. De lehet hogy tévedek. Amúgy ez a QR kódos fizetés nem új keletü dolog. Már 2020 -ban voltak próbálkozások. Pl. SimplePay Engem akkor sem érdekel. Maradok a jól bevált kártyás fizetésnél. Meg mint ahogy Oliverda is írta macerás.
Kíváncsi leszek mennyire lesz hack-elhető ez a dolog. Mivel a régebben az AFR kompatibilis QR kódot simán lehetett generálni. (https://www.credetra.com/paypos/) Másrészt arra is kíváncsi leszek hányan esnek áldozatul a csalóknak. Fölég akik nem igen figyelnek majd oda.
-
-
biker
nagyúr
Nem
Értéknapos, az a normál neve a GIRO/SEPA utalásoknak, volt az aznap 2 utána 4 majd 6 utalás naponta 7-17 óra közt, most talán óránként mennek
az ütemezett amikor beállítom, hogy egy utalás 6 nap múlva menjen el,
az állandó az ismétlődik
ehhez jött az azonnaliÉs bizony rengeteg banknál alapértelmezett a mai napig az értéknapos utalás, nem az azonnali. Pl otp mobilappon azonnali az alapértelmezett, netbankon már értéknapos az alapértelmezett
K&H esetén minden felületen értéknapos az alap.Így egy normál utalás amit szombat délben feladsz, hétfőn 07:00-07:15 közt teljesül.
-
biker
nagyúr
Bocs, lehet hogy túltömörítettem a sztorit
Utalni akartam kínába egy áruért, ehhez létrehoztam a wiseon az utalást, és megkaptam az összeget amit küldjek el
K&H-n elkészítttem az utalást, és elfelejtettem aláírni
3 nap múlva észrevettem, hogy a Wise "still waiting your money" státuszban van, ezért beléptem a k&H-hoz és aláírtam, teljesült is 18-án. Wise elküldte a pénztErre ma reggel jön egy üzenet a K&H-tól hogy sikeres pénzküldés a wisera, én meg felegyenesedtem az ágyban, hogy mivaaaaan? És ugye mit lát az ember, wise, jogtalan lehívás, pumpa fel.
Na jelenleg a K&H szerint én állítottam be (a.k.a fogyatékos vagyok) hogy 08-14-én, 30 nap múlva teljesüljön az utalás, és teljesen új utalást vettem fel 18-án, amiről szintén nem tudok, csak beléptem és aláírtam az utalást.
De mivel heti 1-3 ilyen utalás megy tőlem ki, el van mentve minden netbankba, soha nem kell hozzányúljak az időhöz, mert azonnalival van elmentve.Nekem gyanúm, egy lehetetlen verzió, valahogy beakadt az utalásom szellemképe teljesítetlen aláírtként és pontosan 30nap múlva lejárt valami időlimit és elküldték mégegyszer. De akárhogy is nézem, értelmesen és apró hibaként nem tudom felfogni, hogy egy utalás újra teljesül 30 nap múlva. Szerencse hogy saját számlák közt mozgott, így megoldhattam, nem kellett senkinek pitizzek, add vissza
-
eckerol
újonc
Így néznek ki a tranzakciók. Azóta benéztem a Wise Facebook csoportba, ott tele van mostanában ilyen posztokkal a hírfolyam, először még BIN attackra gondoltam, de a posztok száma alapján szerintem valami ótvar nagy rendszerhiba van a Wisenál és szivárognak ki a kártya adatok, de ne legyen igazam.
-
"Sajnos a mai bűncselekmények miatt nálunk is ezt kellene csinálni, mert rengeteg pénzt szívnak le a számlákról, de sajna a túl engedékeny szabályok miatt ezt meg is tehetik"
Ja hát ezzel az erővel tranzakciónként is igazoltathatnának. Akkor talán elkerülhető lenne, de még ez sem biztos, mert a lehúzások javarészt User error miatt vannak és ezen semmilyen banki ellenőrzés nem segít.
És hagyjuk már ezt a "Vagy megszoksz vagy megszöksz" mentalitást, mert nagyon nincs párhuzamban azzal, amiről beszéltek.
A bekeményített szabályokkal pont kitörölheti mindenki a hátsóját, ha a két ellenőrzés között User error van vagy kényszerítenek rá, hogy utalj.
Ahhoz, hogy gyanúsnak tűnjön egy tranzakció, folyamatosan figyelni kell az adott fiókon történt forgalmat.
Ha valaki több milliót utal a kezdetektől fogva, akkor az lehet a normális és az a gyanús, ha egyszer kevesebbet.. vagy ellenőrizzenek akkor, ha jelentőse, nagyobb összeget utalok a megszokottnál, de ne az legyen már a trend, hogy 100 utalás után egy ugyanolyat megállítanak, mert az nagyon nem illik sehova.
Vagy írják ki, hogy fél évente adatkontroll van.. és az is elfogadható. -
Hovi
aktív tag
Biztos hogy nem! Előfizetéses dolgokra csak revolut limit beállítással. (még próbára is) Sok kártyám van. Revolut, Wise, magyar és külföldi bankok. Minden adott tipusú költésre más és más. Ha valhol szivárgás lenne, megvan honnan. Tehát 100% hogy nem arról van szó, amiról írsz. + hogy PIN hiány miatt lett elutasítva.
-
Oliverda
titán
"Az MNB hatálya alá pedig nem tartoznak"
Annyira nem, hogy az MNB biztosítja nekik a hozzáférést a GIRO-hoz:"A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy közvetlen elszámolási számlát biztosít a cégnek, melyen keresztül a TransferWise hozzáfér Magyarország fizetési rendszeréhez, beleértve az új, azonnali pénzküldési rendszert és a bankközi klíring rendszert (BKR), a GIRO-t. A mai naptól ez személyes magyar banki adatokat is elérhetővé tesz a TransferWise nyolcmillió ügyfelének." [link]
Az adóhatóság is rá tud látni: [link] -
Gardaai
senior tag
Hogy tükrözöd az egyenleget, anélkül, hogy lekérnéd a valós adatokat? Pont azért lépett be a cikk szerint, hogy megnézze az egyenlegét.
Nemrég utalta ki magának a lejárt kötvényeit, azért azt nagyjából tudnia kéne, hogy mennyi is volt rajta. Azonnal fel kellett volna tűnnie, hogy valami nem stimmel.
Ha pedig tudták a valós egyenleget (és elvileg sosem jártak azelőtt a fiókjában), akkor valahogy be kellett jutniuk és az vagy nagyon gyorsan történt vagy pedig valami rést használnak. -
Qtyii
aktív tag
"A Gránit kamat plusz számláról csak 20ezer Ft-ig ingyenes az utalás, " NEM igaz QR-kódos utalással utalok nagyobb összeget ...és azzal milliókat is utalhatsz ingyen! ha nem tudok QR kódot generálni (éppen nem vagyok gépnél), akkor nem nagy fáradság 20ezressével utalni évi 1x ha nincs épp számítógép a közelben és csak mobil elérhető
azaz ingyenes
"a bankkártyának is van éves díja." igen ez mindenhol van ebben nem különbözik más számláktól, azaz kioltják egymást, ezért ez nem releváns
"Az ERSTE MAX kártya éves díja most már lassan 10ezer," NEM igaz nekem nem. 6.505 Ft/év nekem ...megnéztem ... mondjuk vagy 10 éve van kártyám lehet ezért olcsóbb (lásd hirdetmény)
"plusz a havi 700 Ft számlavezetés," már akinekte biztos a Zárlati díjra gondolsz
nekem 2015. december 31-ig befogadott hitelkártyám van ezért ez esetben csak 270 Ft
"az már évi 20ezer mínusz, azt levontad ugye?" nem egészen12x270=3240FT zárlati díj+ kártya 6505ft kiadás 9745 ft a hitelkártya költsége... a bevételem(visszatérítés) jóval meghaladja ezt az összeget ...ami 60-80ezer ft évente kb
"Arról nem is beszélve kíváncsi vagyok hogy oldod meg hogy havi 200ezret költesz 4%-os visszatérítésű boltokban... mert hogy a 90ezer az kb. így van számolva."(ez valóban túlzás lehet a valóság 60-80-ezer Ft közötti éves visszatérítés) bár elméletben lehetséges 96ezer Ft a max évente... erre figyelek hogy a kiemelt kategóriában vásárolja vele lehetőleg.
"Én is Erste Max-ozok de már gondolkodom rajta hogy egyre kevésbé éri meg a szenvedést miatta hogy mindig variáljak mivel fizessek, vagy Curve-el vagy megy rendesen a Gbit vagy nem." Igaz kényelmesebb volt régen mert akkor nem kellett baszkódni az erste forint váltogatással csak hó végén jóváírták a visszatérítést... megjegyzem most új erste MAXot biztos nem kérnék... mert irtó sok most már a kártyadíj meg a zárlati díj, de még így is megérheti den már nem annyira jó díl.... de azért na..A Curve nekem nem jött be a gyakori dupla terhelésekkel, meg szerintem már az erste is figyeli is ezt már...
"Ja és kamat, az én pénzemre az ÁK-ban 15% a kamat, így a Te 8%-od messze elmarad ettől."..ez igaz a megtakarítás nyílván oda megy, de 1 havi mindig likvid mani ott (számlán) tartva ez a legjobb azonnal használható pénz ... nyílván kopra is be lehetne tenni mind PMÁP-ba de az nem túl mobil, ez így kényelmes nekem. HK visszatöltésig is a számlán pihen a pénz és kamatozik... más bankszámla nem tudja ezt.
-
Oliverda
titán
Azért az ügyfélszolgálatnak még mindig jobban hiszek, mint egy olyan vad fantazmagóriának, miszerint szándékosan csinálják.
A forintos számla külföldi székhelyű pénzintézettel egy speciális eset, ami miatt a közelmúltig hozzá sem lehetett adni a számlát a Revoluthoz. Ha szándékosan akarnák korlátozni az utalást, nem is kezdek volna el foglalkozni ezzel problémával, így a jelenlegi állapottal szemben továbbra sem lehetne utalni Revoluról Wise-ra.
-
Gardaai
senior tag
-
cocka
veterán
Ez annak a legnagyobb szopás, akinek bizonyos időközönként kevés kp.-ra van szüksége. Értsd: 10k alatt mondjuk 1-2 havonta.
Eddig is rühelltem az Erstét, pedig sose voltam kapcsolatban velük, csak egy közeli hozzátartozómnak volt náluk számlája. Megszabadulni sem volt egyszerű tőlük, laza kis 4 hónapig elbiszbaszoltak a lóvéval a hagyatéki tárgyalás után.
Így két szempont közül az egyik, amiért a Wise-t használom, máris kuka. Természetesen milyen ATM van a legközelebb a környéken? Erstés.
Akkor most várható, hogy a többi bank is jól elmagyarkodja a fintechek előnyeit egy-egy újabb, hasonló baromsággal? Mert akkor majd kb. az lesz az egyetlen előnyük, hogy kedvezőbb váltás meg nincs számlavezetési díj.
De Wise-ról a magyar bankszámlára visszautalás ingyenes, szóval visszanyal a fagyi.
Akkor az esetleges felesleget, ami a Wise-on maradt nem kp.-ban veszem fel, hanem vagy levásárolom vagy visszautalom a számlámra.
Fantasztikus, hogy 3 számlát kell fenntartani, mert mind másra jó és 1 db számla nem tudja egyben a hármat. (ebből egy kér rendszeresen "enni")
1. egyik amivel teljesen ingyen, tranzakciós illeték nélkül utalok (20k felett is)
2. emitt nincs számlavezetési, de kp. felvéteknél csak a tranzakciós illetéket számolják fel, akkor ez lesz az új kp.fejő kártya
3. Wise: a kedvező devizaváltás miatt -
cocka
veterán
De ez baromság. Tuti van, csak lehet, hogy átnevezték.
Az új büntetőeljárási törvényben az „előzetes letartóztatás” „letartóztatás” elnevezéssel szerepel, de szabályozása a régebbi törvényhez képest nem változott meg alapvetően.
BINGÓ! Írja Dr. Bátki Pál a "sztárügyvéd", akit egy bizonyos kereskedelmi TV csatorna egy időben előszeretettel nyilatkoztatott.
-
Oliverda
titán
Nem az volt a kérdés, hogy ki mit lát, hanem, hogy a magyar végrehajtó mire tud inkasszót kérni.
"Nincs olyan fogalom a büntetőeljárás szabályaiban, hogy "alapos gyanú" "
Nincs, hát:
"Az előzetes letartóztatás a bűncselekmény alapos gyanújával terhelt, de egyébként bűnösnek nem tekinthető személy (terhelt) személyi szabadságának a jogerős ügydöntő határozat meghozatalát megelőző bírói elvonása."
Elrendelésének általános feltételei:
• a büntetőeljárás szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folyik
• a terhelttel szemben fennáll a bűncselekmény elkövetésére vonatkozó alapos gyanú és
• a nyomozás elrendelése a konkrét ügyben valójában megtörtént.
[link]"A gyanúsítás, illetve a gyanú nem azonos a megalapozott gyanúval. A törvény maga is különbséget tesz a gyanú, az alapos és a megalapozott gyanú között. Így pl. a feljelentést az ügyész elutasítja, ha a bűncselekmény gyanúja hiányzik [174. § (1) bekezdés b) pont]; azaz a törvény ehhez nem a megalapozottság hiányát szabja feltételként." [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Le Mans Ultimate
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged