Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Sajnos alkalmasabb topikot nem találtam a kérdésemre, de hátha tudtok tanácsot adni. Wise és a Revolut között vacillálok, sosem volt még egyikkel sem dolgom mert nem volt lényeges számomra. Azonban az utóbbi években elkezdtem többször is külföldre utazgatni ahol jobb híján ha elfogy a készpénzem, a bankkártyámat használom. Gránit banknál vagyok, ugye van egy átváltási összeg. Pl. ez nem tudom Wise és Revolut számlánál hogy működik? Itt is annyit számol mint a bankok, vagy kevesebbet ha pl. euróért veszek valamit a forint számlámról? Másik kérdésem hogy pro-kontra miben jobb a Wise mint a Revolut? Én megmondom őszintén főleg arra használnám hogy ha külföldről valaki utalni akar nekem, esetleg európán kívüli országokban is amennyiben lehet vele fizetni az ottani adott pénznemben és talán még forint összeg továbbutalására euróban vagy amiben éppen akkor kell. De egyáltalán, mit nyerek egy Wise vagy Revolut számlával egy hagyományos bankszámlával összehasonlítva? Bocsánat a sok egyeseknek lehet kezdő kérdéseimért, csak szeretnék az alapoktól tisztán látni, mielőtt kártyát igénylek.
-
-
Alg
veterán
Sziasztok,
Miért nem tudok OTP-s számlára utalni a saját Wise HUF accountomról?
"We cannot currently accept payments to this recepient".Egy túraszervező cégnek utalnék - akár belföldi, akár IBAN számmal próbálom, egyikkel sem megy.
-
kapasz
tag
válasz
Protonmail
üzenetére
Mindkét lépés rendben van, nincsen ilyen tiltás.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Dehogyis !
-
hockeyapu
senior tag
Nekem egyenlőre nem von még semmit az utalásoknál !
-
válasz
Protonmail
üzenetére
A wise eredendően utalásra lett kitalálva. A revolutnal nem szeretik a továbbutalást
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Protonmail
üzenetére
Az első kérdésre reagálva, szerintem lehet.
A hitelkártya alszámlája tud fogadni bárhonnan , azt annó én is kipróbáltam (CIB volt). Egyébként pedig próbáld ki egy kisebb összeggel. -
Protonmail
csendes tag
Wise HUF számlával kapcsolatban szeretnék kérdezni. Szabad-e a Wise számlámat hitelkártya feltöltésre (banki átutalás hitelkártya számlára) használni? Lehet-e abból probléma, hogy egy Magyar Államkincstártól érkezett pénzösszeget továbbutalok másik banknál vezetett saját számlára?
-
Sziasztok!
Jól tudom, hogy Wise-ról ingyen tudok EUR-t küldeni Revolutra?
Köszönöm a segítséget.
-
arkades
senior tag
Sziasztok.
Olyat be lehet állítani, hogy a forint számláról minden nap váltson át x mennyiségű eurót? -
törölt tag
Üdv!
Utaltak nekem egy külföldi webáruházból IBAN számlára pénzt. Ez mennyi idő míg megjelenik? Egy munkanap? Több? -
emcee825
csendes tag
válasz
Tarisznyarák
üzenetére
Amennyiben a profilodban a személyes adatok változtatásánál szürke és nem lehet módosítani, akkor az ügyfélszolgálat tud segíteni benne.
-
Tarisznyarák
tag
Köszönöm a válaszokat, jól váltott, először leszedte az összes forintot és a maradékot váltotta euróból.
Másik kérdés, hogy lehet az alapértelmezett pénznemet megváltozatni? Minden (kártyalimit stb) forintban van és át szeretném állítani euróra. A címem német.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
Tarisznyarák
üzenetére
Eddig nekem ugyanúgy kezelte, mintha Én váltottam volna át !
-
válasz
Tarisznyarák
üzenetére
wise részéről nincs extra díj.
nyilván az árfolyam a két időpillanat között mehet bármerre. -
Tarisznyarák
tag
Euró van a Wise kártyámon, érdemes először a wise-on forintra váltani vagy nem járok rosszabbul, ha forintért vásárolok a kártyával?
-
emcee825
csendes tag
Igen, ugyanúgy visszavonták az 1.999,- HUF díjat, ahogy bevezették, ezért díjtalan. Viszont egyszerre max 100 EUR-t ad ki, vagy a Forintos automaták egyszerre max 75.000,- HUF-t.
Amennyiben magyar regisztrációd van, akkor az ingyenes készpénzfelvétel 80.000.- HUF, max két részletben. Ez utóbbit nem, de előbbit a jelenlegi EUR árfolyam miatt túl fogod lépni és 1,75% -os díjat fog alkalmazni a limit feletti értékre.
-
kovaax
őstag
Ma vettem fel ojrót OTP automatából, tényleg csak 100-at lehet egyszerre, de még nem volt költsége. Holnap is veszek fel, hogy kimaxoljam az e havit, aztán csókolom.
-
n@p@lm
addikt
pvt.peter
Az nem működik hogy a nyögdíjat kikéred az Államkincstárnál vezetett számlaszámra, onnan pedig díjtalanul kiutalod a Wise számlára? -
hockeyapu
senior tag
Az hogy létezik, hogy jön egy fizetési kérés, elutasítod és mégis lehúzzák ?
-
teptep
őstag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Ugyan azt a választ fogod megkapni, amit én is kaptam 2 éve. Tehát nem az Államkincstárral vagy az MNB-vel kell harcolnod, hanem [törvény] módosításra kell javaslatot tenned!
"A Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz intézett elektronikus megkeresésére hivatkozva tájékoztatom, hogy a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 79.§ (2) bekezdés a) pontjára figyelemmel Igazgatóságunk az ellátás utalását pénzforgalmi számláról történő készpénzkifizetés kézbesítése útján (postai kifizetéssel) vagy a jogosult által megjelölt belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára teljesíti. Figyelemmel arra, hogy a Wise számlák kezelője nem minősül belföldi pénzforgalmi szolgáltatónak, ezért ilyen számlára nyugdíj utalás jelenleg nem teljesíthető." -
pvt.peter
őstag
Érdekes amúgy, mert ezt dobja az űrlap az ellenőrzés során:
"Az ellátás csak belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára utalható. Mivel a megadott számlát vezető pénzügyi szolgáltató nem minősül belföldi pénzforgalmi szolgáltatónak, ezért az utalás erre a számlára nem teljesíthető. Az ellátás utalása érdekében belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számla megadását kérjük."Az is érdekes, hogy állampapírral kapcsolatos összeget kitudok utalni rá akár EUR -t is

Tehát nem igazán konzisztens a hozzáállásuk a Wise -hoz... -
pvt.peter
őstag
Írtam egy panaszt a panaszok@allamkincstar.gov.hu címre.
Ha jön válasz, amiben az lesz az állásfoglalás, hogy továbbra sem lehetséges Wise -ra küldeni, akkor pedig MNB -nek írok panaszt az államkincstárral kapcsolatban, továbbítva a levelezést nekik.Elméletileg végre kellene hajtania az Államkincstárnak azt amit az MNB mond, nem?
-
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van valamilyen kiskapu arra, hogy mégiscsak lehessen érkeztetni nyugdíjat Wise -os HUF számlára?
(Ügyfélkapun keresztül próbáltam beállítani, természetesen nem sikerült.) -
válasz
kalapacsolok
üzenetére
na ugye. megy ez.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
Elolvastam, és úgy látom, hogy teljesítette! KölÚgy is látszik, hogy zöld pipa, és "KÉSZ! Az ismerősöd elérte a feltételeknek megfelelő összeget."
A jutalmam sehol, nem tudom, mit kellene még csinálnia, ha kell egyáltalán. Vagy én értelmezem félre, és összesen jár 22.500 ft és csak akkor, ha mindhárom meghívott regisztrál és mindent teljesít mind a három?
Mert az elég gyenge akció, revolutnál sokkal jobb volt anno.
-
wjbhbdux
veterán
hello,
Felvettem wise eur számláról usd-t, szóval volt váltás költség, meg limit feletti atm használat költség, meg a felvevő atm is rátett.
Nem emlékszem kristálytisztán, de maradnia kellett volna ezek ellenére is vagy 70 euronak rajta, ehhez képest a felvétel óta kerek 0.000 eur van, más tranzakciót nem mutat az app.
Most létezik, hogy centre pontosan eltaláltam 4 szám összegét amikor felvettem, és rosszul emlékszem a korábbi egyenlegre, vagy válhat köddé pénz?
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
majd ha teljesíted a feltételeket.
ugye elolvastad mielőtt kérdeztél? -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Meghívóval regisztrált egy családtagom wisere, teljesítette a kritériumokat. A meghívó nyomon követésénél látszik, hogy pipa. De emailben csak ezt kaptam: "The friend you referred just used Wise.You saved them some money and are one step closer to 22,500 HUF yourself."
Jóváírás sehol... Mikor írják jóvá? Revolutnál anno azonnal megkaptam.
-
emcee825
csendes tag
Bármelyikből, amelyik támogatja az érintéses tranzakciót.
Ilyen esetben pl. egy bank (ERSTE - legalábbis saját taasztalat alapján) a saját kártyájával is kevesebb pénzt ad ki, mint bedugva a kártyát.
Igazából még a legtöbb hazai ATM (kivéve pl.: ERSTE és talán még egy banké) ingyen ad ki a WISE limit erejéig, max nem egy összegben.
-
pdr755
aktív tag
Ha az a probléma hogy az OTP szigorította a felvétel összegét a nem OTPs kártyákkal, azt nem oldaná meg ha egy eurózóna beli bank kártyájával próbálnál felvenni.
Semmiképp nem Mo-t akarom védeni de azt ugye tudod hogy a bankszámláért más országokban is sok helyen fizetni kell? Van ahol röhejesen magas összeget, pl tudok olyan olasz bankról (nem is jelentéktelenről) ahol 7.5 euró havonta.
Nekem volt egy belga számlám még a 2010-es elejétől (amikor ott laktam) olyan 2017-18-ig, azon a számladíj és az eurózónán belüli forgalom ingyenes volt, de az eurózónán kívül még a bankkártyás vásárlásokért is vont le jutalékot. -
g@bo
nagyúr
válasz
hockeyapu
üzenetére
Egy hete mèg kiadta a 200 eurót úgy, hogy kiírta az automata hogy max felvehető összeg 100 EUR. Röviddel előtte 400 volt…. A kártya ingyenes limit ugye 200 EUR/hó.
most 4 tételben vettem fel a 400 eurót a wise és a revo kártyáról. Takarítás. Emelés előtt. Igen jó lenne egy normális EU országbeli számla. -
g@bo
nagyúr
OTP automata (wise és revolut is) 100 EUR max. 1 felvèt.
-
sifarr
senior tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Jól látom, hogy itt a revoluttal ellentétben van már magyar számla?
Igen.Tehát ha oda pénzt akarok érkeztetni valahonnan, simán belföldi forint átutalásnak minősül
Igen.
Csoportos beszedési megbízás adására forint alapon nincs lehetőség még az appban, ezt jól olvastam?
Igen. -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Céges számlát szeretnék nyitni, WISE-on is gondolkodom. Jól látom, hogy itt a revoluttal ellentétben van már magyar számla? Tehát ha oda pénzt akarok érkeztetni valahonnan, simán belföldi forint átutalásnak minősül és úgy kapom meg én a pénzt a WISE számlámra?
Csoportos beszedési megbízás adására forint alapon nincs lehetőség még az appban, ezt jól olvastam?
-
Xtomi
tag
Sziasztok!
Melyik bank automatáiból lehet forintot felvenni virtuális wise kártyával?
Ha esetleg ingyenesen az lenne az igazi. -
pdr755
aktív tag
A Rev esetében a "nincsenek váltási díjak" azt takarja hogy nem ad hozzá még pluszban (azt hiszem 1%-ot). A sima ingyenes számlán ez 350 e-ig van így, gondolom a prémiumon korlátlanul.
Ezek csak a saját R-es árfolyamok közötti különbségeket jelentik, vagy az adott pillanatban érvényes "világpiaci" (mittomén oanda.com, xe.com etc.) árfolyamnál 0,76%-al rosszabb pl. az €/Ft árfolyam? -
zsero
aktív tag
Deviza vétel-eladás különbségek Revolut és Wise-ra
Megnéztem az alábbi devizapárokra:
- EUR-USD
- EUR-HUF
- USD-HUFAz alábbi 3 számlán:
- Revolut Premium
- Revolut Business Grow
- Wise
1000 EUR/USD összegre mik az eladási-vételi árfolyamok közötti %-os eltérések. Egy váltáskor ennek a felét veszted el.Így számoltam:
(393,353 / 387,480 −1) × 100
USD-EUR
0.31%, 0.01%, 0.77%
(Revo, Revo Business, Wise)
USD-HUF
1.27%, 0.05%, 1.52%
EUR-HUF
1.53%, 0.05%, 1.65%
Pár érdekesség:1. Revo úgy hírdeti hogy Premium számlán nincsenek váltási díjak, de így is 0.76%-on vált EUR-HUF-t.
2. Revo Business Grow tényleg 0.01-0.05%, gyakorlatban ingyenes!
3. Wise kicsivel drágább mint a Revo, igazából nem is tudom megéri-e fizetni Revo-nak ezek után Premium-ért. USD-EUR-nál talán. -
z00li
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha feleségemnek nyitnék egy wise fiókot (nincs bankszámlája), akkor én tölthetek fel neki pénzt az én meglevő otp-s bankszámlámról?
Válaszokat előre is köszönöm!
Z
-
g@bo
nagyúr
válasz
hockeyapu
üzenetére
Maradt egyelőre a revolut, bár egy hete a kölyöknek olcsóbban váltottunk lóvét a váltónàl, mint a wise vagy a revo által kínált árfolyam. Ez is kezd bedőlni. Marad a jó öreg fű alatti váltás, ahol nincs 0.9% nyi háborúsinflációsmindenkimásahibásszolidaritási adó…
Brutális már ez a lehúzás. -
hockeyapu
senior tag
Tudtuk, hogy nem fogják lenyelni, hogy ezt nem sarcolhatják meg !
Szóval ne csodálkozzatok ! Ez van , jó magyar hazafihoz méltón, fizetünk !
-
István89
tag
válasz
UberMutant
üzenetére
"ATM-használati díjat vezet be az OTP a külföldi bankkártyák esetében, 1999 forint lesz per tranzakció. A bankcsoport által kibocsátott kártyákat nem érinti. (Egyelőre nincs hivatalos döntés arról, hogy ezt mikor vezetik be.)"
Az a baj ezzel, hogy szerintem rosszul van megfogalmazva, hiszen a Revolut és szerintem a Wise is magyar bin-es kártyákat szokott adni, még nagyon az elején ellenőriztem és mindig HU BIN volt. Nem ez alapján mondja meg, hogy külföldi egy kártya vagy sem?
-
-
pvt.peter
őstag
Ha jol ertem, akkor 150000 Ft -ig ingyen vehetek fel majd kp-t, ugye?
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszi, így már jobban hangzik azért!
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
darab
-
dredjudge84
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Az 50k-ig ingyen utalás az per db, vagy havi limit vajon?
-
goop
őstag
Az a baj, hogy az egymás közti utalások is sarcolva lesznek, na most a család és jó pár ismerős eddig ingyen küldözgette egymás közt a pénzt, most vagy figyelsz, hogy max 50k vagy mehetünk vissza revora...
-
hockeyapu
senior tag
Díjaink egy részét emeljük a Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkező ügyfeleink számára – ennek érdekében továbbra is fenntarthatóan és a helyi előírásoknak megfelelően tudjuk nyújtani szolgáltatásainkat. Ezeket az adóterheket az egyes szolgáltatásokért felszámított szokásos díjakon felül hozzáadjuk.
Ha elköltözött és már nem él Magyarországon, a Wise-on frissítheti címét . -
hhgygy
senior tag
Köszönjük, Orbán elvtárs.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
UberMutant
üzenetére
El kell költözni az országból, ott van leírva !
-
ACE-
addikt
válasz
UberMutant
üzenetére
Azért ez jelentős hátrány...
-
válasz
UberMutant
üzenetére
hopsz, 50000 forintig nincs fee azonos pénznemnél.
ez mondjuk jó hír. -
sajna vége az ingyenes forint utalásnak
https://wise.com/hu/help/articles/1zFAJivSk9ewlkfPASHUPN/valtoznak-a-magyarorszagi-ugyfelekre-vonatkozo-dijak0,45% - 0,9% díj
-
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszi, végül nem volt gond ezzel. Viszont az a vicc, hogy a Raiffeisen jobb árfolyamot adott, mind a Revolut és a Wise.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
YAS-dude
üzenetére
Nincs ilyenem. Eddig ha üzenet jött vagy valami, akkor a lezárt képernyőn max jobbra tudtam "suhintani", hogy az értesítés eltűnjön, de elolvasni vagy leokézni csak feloldás után. Ilyen Wise fizetést eddig még nem próbáltam, ez nekem új volt. Hátha ez a "normális"... Esetleg ha valaki kipróbálná, amikor legközelebb fizet
-
hockeyapu
senior tag
Nemcsak a wise-os kártyára nem ad ki 75000-nél többet az 'otpö' , hanem tegnap a K&H-s kártyámra sem engedett 75000-nél töbet egyszerre kivenni !
Egyre jobban szeretem őket !
-
gyulaszu
senior tag
Épp az imént fizettem online vásárlást a Wise kártyámmal a SimplePay-en keresztül.
Furcsa módon elég volt a mobilon a lezárt képernyőn az üzenetsávban megjelenő Wise üzenetben az "elfogadás"-t megérinteni és végre lett hajtva a fizetés.
Ez rendben van így? nem kellene normál esetben a telefont jelszóval vagy ujjlenyomattal feloldani ehhez? -
-
Sziasztok!
Pár éve már van Wise fiókom, de eddig nem kellett használnom semmire. Nagyobb összegű forintot váltanék euróra és a Revolutnál elég rosszak az árfolyamok az utóbbi időben.
Jól értelmezem, hogy a legoptimálisabban úgy tudnám megoldani a pénzváltást, ha:
magyar Raiff számlámról átutalnám a forintot a Wise forintos számlára (ennek 0 a díja) --> pénzváltás a Wise appban euróra (aktuális árfolyam szerint) --> átutalás a Wise-ról direktben az ERSTE EUR TBSZ számlára (ennek is 0 a díja?)Nem szeretnék kísérletezni, sajnos nem ismerem a felületet, illetve ha nincs egyenleg, nem írja ki a tranzakció díját se nálam. Abból lehet gond ezen felül, hogy nem volt már pénzmozgás a számlán huzamosabb ideje?
-
kovaax
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Mert nem ez a fő probléma. Ráadásul a Wise témában vagyunk. Ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Gumi és felni topik
- E-book olvasók
- Robotporszívók
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bittorrent topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- További aktív témák...
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- PS4 PRO 2TB SSHD + 3 játék + 2 Controller Makulátlan új állapotban FULL BOX!
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.
Az ugyanis nem fizetési számla.

Brutális már ez a lehúzás.