Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emcee825

csendes tag

válasz #33802016 #8359 üzenetére

Igen, a bizalom egy fontos kérdés, de ebben nem lesz két egyforma ember.

Én kezdetek óta használom a WISE-t. Akkor még Transferwise volt és csak arra szolgált, hogy pl. német IBAN számra tudtam utalni úgy, hogy egy gyűjtő számlára beutaltam a Forintot (ingyen utalok), ők ott átváltották (kb. 0,3-0,4% volt a költség szemben a mai több, mint duplájával) és utalták egyből tovább. Általában néhány órán belül ott volt.

Az elejétől fogva teljesen átláthatóan működött és már jó pár éve nyereséges és tőzsdén is van a cég. Nekem sose volt gondom velük. Pár hónapja kértek lakcím igazolást, mert nekem még eddig nem kellett. Ismerek olyat, akinek egyedüli magyar bankszámlája, fizetést kap rá és mindent csinál vele. Oylat is ismerek, aki csak családon belül kap rá nagyjából egyforma összegeket, de néha többet is és neki se volt gondja belőle évek óta. Ismerek olyat is, aki egyéni vállalkozóként sima WISE számlát használ, mert nem ÁFA körös, az éves bevétele nem éri el a 12 milliót. Szintén évek óta használja, különböző magánszemélyektől, cégektől kap rá pénzt teljesen rendszertelenül.

Szóval, ha engem kérdez valaki a WISE-ról, akkor ezeket szoktam mondani, meg még azt is, hogy a zárolásnak mindig oka van. Pl.: egyik kollégám elvállalta az osztálypénz gyűjtését és ezért csinált egy WISE számlát. Első körben nyilatkoznia kellett, hogy nem közszereplő/nincs hozzá köze (név egyezés miatt kérdezték). Majd a harmadik bejövő utalás után megfogták az összeget és nyilatkoznia kellett, hogy mire használja a számlát. Azért fogták meg, mert a közleményben "A. Andika 7A" és ilyenek voltak. Meg kellett magyaráznia, hogy mi ez. Ezt magyarul, email útján megválaszolta és 2 órán belül fel is oldották a számláját. Ha valaki nem fekete/szürke zónában akar mozogni, akkor nincs nagyon esély rá, hogy gondja legyen belőle. A különböző Facebook csoportokban olvasom az elégedetlenkedőket és a legtöbb esetben kiderül, hogy vagy ÁSZF sértés volt, vagy nem akart/tudott elszámolni a pénz eredetéről. Ilyen kérdések esetén nem érdemes a sértődöttet játszani, hogy mi közük van hozzá, csak simán meg kell adni valamit, ami kellően alá tudja támasztani a pénzmozgásait.

Ettől függetlenül tökéletesen megértem, ha valakinek nem szimpi vagy rossz tapasztalatai vannak vele, pedig teljesen ÁSZF szerint cselekedett. Nekem még nem volt. Persze nem frissen nyitott számlával kezdtem el milliókal mozgatni vele :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés