Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
BK89
friss újonc
Sziasztok! Én még teljesen új vagyok itt, és a véleményetek érdekelne. Már jó ideje használok wise kártyát, és egyébként tökéletesen meg vagyok elégedve mindennel. Azonban tegnap hajnalban történt valami, amire nem találok magyarázatot. Hajnal háromkor elkezdett csipogni a telefon, és csak azt láttam, hogy fizetéseket jelez a Wise alkalmazás. Aliexpresszes vásárlások formájában az összes pénzt leutalták róla, a fizetés svéd koronában történt. Először is, hogyan lehetséges ez? Másodszor, mit lehet tenni azon túl hogy írtam egy emailt a wise-nak? Nyilván letiltottam a kártyát és rendeltem másikat, de jó lenne visszakapni a pénzt és megérteni, hogy mit tehetek annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő... Nem is értem hogyan történhetett. A kártyát rajtam kívül nem használja a más és nem fér hozzá más.
-
dredjudge84
őstag
-
jbnd-007
tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Eddig amikor odaérintettem a feloldott telefont, feljött egy Wise kártya logó és csippant egyet. Most sikertelen volt az érintés, feljött a Wise app szokásos bejelentkező képernyője az ujjlenyomat kérővel, meg volt alatta valami szöveg, hogy igazoljam magam, hogy én vagyok én. Nem értem rá ott a boltban pontosan megnézni. Megint megadtam az ujjlenyomatot és újra érinteni kellett a terminálhoz és akkor elfogadta.
Ma ötször fizettem, ebből kétszer történt ez. Google Pay-hez van hozzáadva a kártya, de bolti terminálnál annak nem kellene számítania, ugye?
-
jbnd-007
tag
Telefonos NFC fizetésnél ma többször is ujjlenyomatot kért a Wise app. Ez valami új biztonsági elem? Ha igen, hol lehet kikapcsolni?
-
DDA40X
aktív tag
Hali! Fejlemény. A digitális valamilyen oknál fogva összejött. Pedig délelőtt még az sem akarta az igazságot. Most meg puff és megvan. A fizikai még mindig nem. Talán meg kellene várni, amíg megjön hozzám és pin kóddal használom egyszer?
-
DDA40X
aktív tag
válasz
zsola400
üzenetére
Appból sem megy és walletből sem. Sem a digi, sem a fizikai. Igaz, a fizikai csak ma lett megrendelva, és a digitális is csak ma készült el.
De mivel az app szerint ugye minden készen van a használatra, azt gondoltam, működnie kellene.Braddock: WiFi?? Huha. Ez is felmerült bennem, de gondoltam ezt miért lenne baj. Nem publikus wifi.

Szerk.: Megpróbáltam mobilneten is. Úgysem jó. -
DDA40X
aktív tag
Hali! Most regisztráltam Wise-ba kártyát. Virtuális és rendeltem egy fizikait is.
Minden adatukat látom. Azt írták, már működnek ez tök jó. Csak éppen nem tudom egyiket sem hozzáadni a GPAY-hez. Ez miért van? Mindegyiknél azt írja: Nem tudja felvenni a kapcsolatot a bankkal.
-
-
sifarr
senior tag
válasz
Gardaai
üzenetére
.... a kérdés, hogy ha személyhez van kötve akkor ingyenes, ha bárki kifizetheti akkor pedig normál utalás?
Nálam nem így vetődik fel a kérdés.
Ha (magyar) bankról indítok fizetési kérelmet, akkor a kérelem minden köztes lépés nélkül eljut a címzett (magyar) bankhoz (Wise-hoz is). Tehát a kérelem átmegy a GIRO rendszerén.
Wise-ról viszont csak fizetési linket lehet küldeni a címzettnek. (Nem tudom, hogy a linket hogyan kezeli a rendszer. Sosem használtam, kipróbálni sincs kedvem.) Tehát a Wise a fizetési kérelmet nem küldi be a GIRO rendszerébe.
A kérdés: miért fejleszettek volna ki kétféle teljesítési/elfogadási metódust a fizetési kérelemre? Ez egyáltalán nem racionális és gazdaságos.
Másrészt a Wise linkes megoldása a fizetési kérelmek bevezetése előtt is volt emlékeim szerint. Az is fontos/gyanús lehet, hogy a Wise linkes fizetési kérelménél nemcsak forintot választhatsz ki, hanem más devizát is. A fizetési kérelem viszont az AFR-en keresztül teljesül, ami forintalapú.
Mindezek alapján gyanítom azt, hogy a Wise linkes fizetési kérelmét a bankod nem ingyen fogja teljesíteni.De a puding próbája az evés. Indíts el egy ezer forintos kérelmet a Wise-ról. Ennek nem lehet olyan magas a díja, ha fizetni kellene is érte.
-
Gardaai
senior tag
Az igaz, hogy konkrétan csak Wise recipient-et tudok kiválasztani fizetési hivatkozás létrehozásánál. Azt gondoltam csak nem volt hozzáadva a feleségem adata, ezért létrehoztam egy hivatkozást amit bárki ki tud fizetni, így konkrétan nincs személyhez kötve. Tehát simán benne van, hogy a KH-nál vagy nem erről az opcióról van szó vagy valóban nem fog működni a dolog.
Viszont így megint adott a kérdés, hogy ha személyhez van kötve akkor ingyenes, ha bárki kifizetheti akkor pedig normál utalás? (Ha most nem a Wise-t vesszük alapul, ahol úgy tűnik nincs erre lehetőség.) -
sifarr
senior tag
Igazad van, ott a pont.
Én 2-3 hete próbáltam a magyar bank -> Wise irányt és akkor nekem nem ment.
Most a hsz-ed után teszteltem és működik.
Ettől függetlenül a Wise linkes fizetési kérelmének az ingyenességében bizonytalan vagyok. Ezt is tesztelni kellene. Mondjuk egy kisebb összeggel, amikor az esetleges díj kibírható. Megtenném, de nekem csak ingyenes számlák állnak rendelkezésemre. -
sifarr
senior tag
válasz
Gardaai
üzenetére
Laikusként nehéz elhinni, hogy így ingyenes, amúgy pedig felszámol ....
Nem is lesz ingyenes, fizeted a sima utalás díját.
Ugyanis a Wise nem magyarországi bank, így nem része a fizetési kérelem rendszerének. Ha nem hiszed, hogy nem megy, akkor a próbáld ki a következőt.
Indíts a K&H számládról fizetési kérelmet a Wise számládra. Nem fog menni.
Én a Rafival és a CIB-bel teszteltem ezt le. A Rafi hibára futott, a CIB nem engedte folytatni az eljárást az adatok megadása után. -
Gardaai
senior tag
Ez így tiszta sor, viszont a "Pénz fogadása hivatkozás létrehozásával" opció lenne számomra érdekes.
Amit csatoltam fotó a KH legfrissebb 2024.04.01-es díjszabásait mutatja és a normál utalásnak van díja, a hivatkozáson keresztüli utalásnak pedig nincs.Wise-on belül létrehoztam egy hivatkozást, elkezdtem végigmenni a folyamaton, de ahogy nézem, a normál és a "hivatkozásos" utalás között, csak kettő dolog különbözik:
1) az adatokat már nyilván nem kell megadni
2) a közleményben a Wise által meghatározott számsor kell, hogy szerepeljenLaikusként nehéz elhinni, hogy így ingyenes, amúgy pedig felszámol jelen esetben 800.000 Ft-nál 6.977 Ft-ot.
-
Gardaai
senior tag
Pénz fogadása hivatkozás létrehozásával díjról mit lehet tudni?
Ez alapján a KH-ból bármekkora összeggel díjmentesen tudnék utalni az én Wise számlámra. Viszont a Wise erről mobil appon belül csak annyit ír, hogy HA a küldő fél is Wise felhasználó, akkor INGYEN ÉS AZONNAL megérkezik az összeg.
Rámegyek a Read more-ra, de csak azt hozza fel, amennyiben NEM Wise felhasználó, hívjam meg... tehát semmi nincs arról, hogy mi van HA NEM Wise felhasználó az, aki utal. Ezzel csak arra gondolhatott a költő, hogy ilyen esetben a küldő bank díjszabása lép érvényben, ami a fentiek alapján KH-nál díjmentes?
Inkább hozzáértőket kérdezek, mintsem elolvasok egy csomó halandó embernek nem feltétlen értelmezhető leírást..
-
donbig
tag
[link] [link] a topikban többen megkérdezték a NAV-ot, itt a válasz. Ez talán jó iránymutatás.
Ami a beírt adatokat illeti, sajnos csak a számlakivonatból tudtam kibogarászni én is az összegeket, tudtommal nincs külön letölthető kivonat adóbevalláshoz. A levont forrásadó még ezekben sincs feltüntetve. Táblázatot csináltam EUR, USD egyenlegre és perselyre is. Kifizetés napjaink megfelelően váltottam forintra MNB napi középárfolyamon. Szocho-ra csak július 1-től számoltam.
De mindenképp várd meg a választ. -
-szabi-
addikt
Nem tudok többet mióta kérdeztem.
Tranzakciók között szerepel az egyenleg-visszatérítés és itt van keresési lehetőség.
Adta is magát, hogy rákeresek az egyenleg-visszatérítésre és a találatok alapján már könnyen kiszámolom az éves eredményt.
Azonban a keresésed nem hozott eredményt választ kapom.
Bármi másra keresek ahogy elkezdem beírni már szépen szűri is a találatokat csak az egyenleg-visszatérítés nem akar neki összejönni.
Másnál is ez van? -
moha21
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Sziasztok!
Engem is érdekelne, hogy adóbevallásnál, hogyan kell ezzel számolni. Valószínűleg a business verzióban van ( legalábbis , ha arra kattintok ott ír valami ilyen opciót, de nekem nincs ). Nekem perselyben van Euró, arra kaptam tavaly változóan havonta x összeget.
Ezt le tudom tölteni pdf-ben ( illetve külön az összes egyenlegem ami van wise-on ), de elég kaotikus , hogy van a sima euro szzámla amin van y euró és azután is kapok z összeg visszatérítést. Meg van a persely amiben megint van változó összeg éls azzután is kapok.
Itt ha jár olyan valaki aki, kifejezetten érti / tudja, hogy ezzt miként kell bevallani, vagy kell -e bevallani, hálás lennék a segítségért. Úgy látom másoknak sem teljesen tiszta. Lehetséges, hogy volt már itt róla szó, de több ezer hsz-t nem szeretnék végigolvasni. -
Oliverda
félisten
Sok lesz már az OFF-ból, srácok!
-
aktív tag
válasz
üzenetére
Csak, hogy az utóbbi időben a magyar Wise felhasználók kifejezetten célkeresztben vannak, és kb. naponta jelennek meg itt is és más fórumokon is posztok ezzel kapcsolatban. Értem a BIN attack működését, azt is, hogy a bank nem igazán tud vele mit kezdeni, de egy pár soros közlemény hatékonyabb nyugtató lenne, mint fórumokat túrni az okok kiderítésére.
-
-szabi-
addikt
Hi
Wise alkalmazásban kártya menüben a fizetési módok kezelésén a mobiltárcát bekapcsolva hagyom és minden mást kikapcsolok akkor jól sejtem ettől a módszertől védve leszek?
Csak a telefonos nfc fizetés fog működni semmi más?üdv
szabi -
Krethx
aktív tag
BIN Attack lényege:
Egy botnet gyorsan több száz vagy ezer kombinációt tud tesztelni. (brute-force) Ha felfedez egy érvényes kombinációt, más variációkat is tesztelhet, feltételezve, hogy más kártyáknak is ugyanaz a BIN-kódja.Translated with DeepL.com (free version)
Ha van egy találat tudják szűkíteni a keresést. Itt konkrétan egy programot futtatnak akár 50 gépen is. (Vagy még több gépen és a fene sem tudja hány bűnszervezet van.) A megszerzett kártya adatokat pedig el is adhatják a Dark Web-en. Innentől akármelyik bank beleeshet a bűnözők köreibe. Másrészt a BIN-ek megtalálhatóak a net-en is.

-
aktív tag
válasz
zsola400
üzenetére
Nekem nem volt Curve mögött, nem azzal van a probléma. Fb fórumon páran sejtik, hogy a Visa virtuális kártyák a legtöbbször érintettek, de ha jól tudom volt olyan is, akinek fizikai kártyára ment terhelés.
De egyelőre csak fórum találgatás minden, hivatalos kommunikáció még mindig sehol.
-
zsola400
senior tag
Ma nálam is befutott egy ilyen Alis 228sek összegű próbálkozás az egyik virtuális kártyára, de kevés pénz volt rajta így sikertelen volt. Tiltotam a kártyát, jelentettem a Wisenak.
Ami érdekes, hogy ezt a virtuális kártyát még sosem használtam vásárlásra és csak a Curve Wallet-ba volt beregisztrálva. A többieknek akiknél volt ilyen próbálkozás Curve mögött volt a kártyájuk? Esetleg a Curvenél volt valami gebasz. -
törölt tag
Ezt kérdeztem, hogy mi a forrás, hol olvastad. A cikket olvastam, "bárhol lehet". A konkrét eset érdekelt, nem neten, hanem ismerősödnél történt. köszi. Ismerősöd mire használja a kártyáját? vásárolhatott olyan helyen ahonnan kikerült vagy tényleg véletlen alapján pont az ő kártyáját találták el?
Itt már macerásabb lenne a netet 0 húzni.
-
Krethx
aktív tag
Kiegészítés:
Van egy probléma. A legtöbb felhasználó a Wise-t és a Revolut-ot másodlagos számlának használja. (Ami nem baj és értem is.) Viszont a elsődleges számlára ugyan úgy nagyon figyelni kell. Az említett ismerősöm ebbe futott bele.Nálam a Wise és a Revolut van használatban. A tényleges fő számlám a Revolut. (Mint másoknak pl. az Erste stb.)
-
fatal`
titán
válasz
dredjudge84
üzenetére
Igen, a nem munkából származó jövedelem után. De lehet, hogy ez összeghatárhoz van kötve.
-
Krethx
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem csak a Wise-nál vannak. (Bármelyik Banknál lehet.) Gránit Bank-nál is volt egy pár napja.
https://www.arkoselabs.com/explained/what-is-a-bin-attack/ -
Szvsz jó írás a témában:
A külföldi jövedelmek utáni adófizetés és bevallás Magyarországon -
-
fatal`
titán
válasz
-szabi-
üzenetére
Gondolom erre is vonatkozik ha a visszatérítendő vagy fizetendő adó nem éri el a határösszeget
Az az adott adónemre vonatkozik, gondolom fizetsz SZJA-t egyéb forrásból is.Én a szochóra lennék kiváncsi, mert annak viszont van maximuma (de ott meg nem én vagyok az adóalany, hanem a cég ahol dolgozom).
Röhejes ez az egész, szerintem tavaly talán még az ezer forintot sem éri el. Több kerül az államnak is az adminisztráció, mint az adó, amit befizetek.
-
-szabi-
addikt
Manuálisan havonta összeadni én is meg tudom csinálni csak azt vártam ennél van valami elegánsabb megoldás is.
Ha megvan oszd meg velem légy oly kedves, mert ma délelőtt néztem át a tervezetet de nekem nem tiszta hová kellene írnom.
Gondolom erre is vonatkozik ha a visszatérítendő vagy fizetendő adó nem éri el a határösszeget (ezt most elfelejtettem mennyi, talán 1000Ft) akkor nem kell befizetni? -
sifarr
senior tag
válasz
-szabi-
üzenetére
Erről egy éves összesítő elérhető valahol a wise honlapján?
Belépsz a Wise honlapjára. A lenyitod a neved alatti menüt. A menüben a Kivonatok és kimutatások menüpontot megnyitod. Itt legalul ott van az Adónyilatkozat menüpont, megnyitod. Itt klikkelj az Adónyilatkozat kérése gombra.Kb. 1 hét alatt elkészítik, értesítenek, és ugyanebben a menüben letöltheted.
-
-szabi-
addikt
Hi
Korábban volt róla szó a wise által adott kamatokat be kell írnom az adóbevallásba.
Erről egy éves összesítő elérhető valahol a wise honlapján?üdv
-
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is, kb. egy órája kisebb összegű SEK terhelés Aliexpresstől, tranzakció típusa kézi bevitel. Szerencsére a kártya (esetemben virtuális) pont fagyasztva volt, így nem történt tényleges levonás. Szükséges lépések azóta megtéve.
Kártya nem volt mentve sehol, csak telefonon használok Wise-ot, azon semmi kétes/ kérdéses app nincsen, OS legfrissebb.
Ha hivatalos kommunikációba bárki belefut ne habozzon linkelni, jó lenne minél előbb tudni, hogy melyik oldalon van a hiba.
-
És amit még ezzel kapcsolatban szeretnék hozzáfűzni, az a kártyák fizetési módjának egyenkénti beállítása.
Ezt ajánlom mindenkinek, mert így is kevesebb az esélye a csalóknak.1. Fizikai kártya:
Az online fizetésen kívül minden engedélyezve van. De ezzel soha nem fizetek semmilyen formában. Ezt a kártyát csak vészhelyzet esetén használom fizikailag, ha pld a telefonom használhatatlanná válik.2. Digitális kártya:
Érintéses fizetésre van beállítva, pin engedélyezve. Online és ATM tranzakciók tiltva.
Ezzel veszek fel kp-t is, de akkor előtt be, utána kikapcsolom az ATM tranzakciót.3. Digitális kártya:
Fix helyeken Online tranzakciókra használom,(minden más ki van kapcsolva) de csakis olyan helyeken, ahol megbízom az értékesítőkben. (Google, Paypal, stb)4. Digitális kártya:
Csak Online tranzakciókra használom(minden más ki van kapcsolva) minden olyan helyen, ahol nem vagyok biztos benne, hogy védve van a kártya.
Tehát, ha visszaélést tapasztalok vele, (mint ahogy ma is) azonnal eldobom és generálok egy újat.Még egy jó tanács: Kártyák mindig zárolva, pénzek perselyben és csak a vásárlásra szánt pénzeket helyezem át akkor, amikor vásárlás előtt vagyok.
Nekem is vannak előfizetéseim, amiket havonta vonnak le a kártyáról.
Ezeket a 3. fix helyekre beállított kártyával intézem. Ezekre a naptárban bejegyzett időpontokban kapok előre értesítést.
Nem mondom, hogy "hú de kényelmes" módszerek, mert nagyon nem azok, viszont a biztonság fontosabb. És mint az utóbbi napokban kiderült, megéri némi kényelmetlenség, hogy ne kelljen a pénzünk után szaladni. -
Sziasztok!
Ma engem is elértek azok, akik szeretnek más kártyájával vásárolni.
Nálam csak szerettek volna, mert tiltva van minden kártyám.
Egy Angliai áruház weboldalán akartak vele vásárolni 6 font értékben.
Mivel engem nem ért kár, ezért nem tudom, hogy érdemes-e jelenteni, mert azt írják, hogy akár korlátozhatják a kártyámat.
Nos úgy gondolom, hogy erre nincs szükség, mert generálok egy másikat.
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- iPhone 16 128GB Független Karcmentes/2028.12.30.Gar./Akku 100%/p4665
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Így nem fizetnél egyszerre, a virtuális, meg a fizikai kártyával is.