-
LOGOUT.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
eckerol
újonc
Nálam is be van kapcsolva a két faktoros, szerintem ezek a csalók pont azért használják az Alit, mert ott alapvetően alacsony összegű tranzakcióknál nem kéri a két faktorost, nem tudom nálad hogyhogy kérte mégis. Az üdvözlendő, ha azóta változtattak valamit az Alinál, de ezt erősen kétlem. Egyébként nekem ma délután visszautalták mindhárom tranzakciót, abszolút jó tapasztalat.
-
törölt tag
válasz echolite #8485 üzenetére
Nálam Revoluton még vissza sem kellett kapcsolni, elfelejtettem, közben online vásároltam. Mikor vártam a megerősítést, és megnéztem a telefont azzal kezdte, hogy "az online vásárlás nincs bekapcsolva előbb be kell kapcsolni, bekapcsolom?" - ezt abba belépés után, még keresgetni sem kellett Utána jött a megerősítés fül és kész. Utána újra kikapcsoltam )
Szerintem ez nagyon hasznos találmány. Vagy be lehet állítani limiteket is, igaz csak havit, de ha tudod mire megy pl egy streamingre akkor picit fölé rakod és kész. Minden mást meg lehet fagyasztani is, ami nem kell.
-
Sisco2
tag
Igen látod, berakja a tranzakciók közé mint sikertelen kártyatranzakció. Mivel nekem alapból tiltva van a fizikai Wise-on és Revon is futottam már bele párszor. Rejteni szoktam utólag hogy ne éktelenkedjen ott a "bénázásom" mikor elfelejtettem feloldani a kártyazárolást tranzakció elött.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz #33802016 #8482 üzenetére
És van ilyen funkció!
Amúgy ha ez tiltva van vagy a kártya teljesen fagyasztva akkor jelzi a sikertelen kísérletet? Valaki járt már így?
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
axlfsi
veterán
válasz dredjudge84 #8483 üzenetére
oh, ezt sem tudtam! Köszi!
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
cocka
veterán
Látom Yettelnél megint minden 3. SMS érkezik meg a belépéshez. (butatelefonról csak ez az opció van)
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Adott egy wise számla, amin van jelenleg X ft és Y €
Ha külföldön fizetek ( Euro) akkor melyik összegből vonja le? Vagy hogy tudom azt megoldani hogy külföldön az €-t költsem, itthon a Huf-ot? -
Oliverda
félisten
válasz DolbyDigital #8474 üzenetére
Az abból a szempontból szívás, hogy akkor azt cseréltetni kell. A fizikai és a virtuális BIN tartománya egyezik, "csak" az utolsó nyolc számjegyet, illetve a lejáratot kell eltalálnia az elkövetőnek.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
axlfsi
veterán
válasz eckerol #8459 üzenetére
Érdekes ez a dolog, ... legalábbis abban az értelemben, hogy pl. nekem be van kötve a kártyám az eMag és az Aliexpress fiókjaim alá is többek között s míg az előzőnél Wise app hitelesítésre van szükség minden vásárlás alkalmával, Alinál nincs ilyen.
Vajon miért van ez így? (én nem bánnám, ha mindig kellene ...)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
válasz Oliverda #8462 üzenetére
Évek óta használok Wise-t, de még soha nem gondoltam a perselyre - pedig nagyon jó megoldásnak tűnik. Létre is hoztam gyorsan egyet és ráküldtem a teljes összeget, ami a HUF számlán volt.
Kérdésem az lenne, hogy így, jelen esetben teljesen biztonságban van a pénzem? Illetve, ha így vásáolnék (vagy valaki más), akkor lévén nincs összeg az adott számlán, egyszerűen csak elutasításra kerül a tranzakció vagy esetleg rákéredez az app, hogy akarok-e az adott számlára pénzt mozgatni a perselyből, hogy realizálódjon a tranzakció?
-
eckerol
újonc
válasz DolbyDigital #8466 üzenetére
Szép baszki, vagyunk egy páran. Gyanítom akkor ez nem egy keyloggeres hacker, aki kártya adatokat próbálgat szabadidejében. Ali support normális amúgy, tőlem egy statementet kértek, aztán tovább vitték az ügyet, de valóban a Wisetól kell várni a megoldást, részemről is az van, hogy azt se tudom milyen Ali accountra lett leadva a tranzakció.
-
Oliverda
félisten
Milyen alapon? Ez legfeljebb akkor működhet, ha a te accountoddal történt a rendelés. Ha illetéktelen rendelt xy fiókon keresztül a te kártyáddal, akkor a bankodnak, jelen esetben a Wise-nak kell írni, mivel vele vagy közvetlen jogi kapcsolatban.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
C64
őstag
Az alinak írni, letiltják a tranzakciót és refundolnak egyből. Úgy működik mint ebay, letétbe kerül a pénz, szal gond nélkül visszautalják.
[ Szerkesztve ]
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
Oliverda
félisten
válasz eckerol #8463 üzenetére
Simán vissza fogod kapni a pénzt. Ennél kevésbé egyértelmű helyzetekben is jó esélyed lenne.
fatal: Egyrészt a Wise küld értesítést, ha mobiltárcába került a kártya, másrészt a tranzakciónál világosan jelzi is, hogyha azon keresztül történt:
[ Szerkesztve ]
-
-
eckerol
újonc
válasz Oliverda #8460 üzenetére
A chargebacket elindítottam már, mielőtt az első posztomat leírtam, az inkább arra irányult, hogy kinek milyen a személyes tapasztalata vele, azt elolvastam, hogy a Wise szerint hogyan működik az eljárás. De így, hogy láttam az fb csoportban mennyi sorstárs van, már nem aggódok.
-
eckerol
újonc
Így néznek ki a tranzakciók. Azóta benéztem a Wise Facebook csoportba, ott tele van mostanában ilyen posztokkal a hírfolyam, először még BIN attackra gondoltam, de a posztok száma alapján szerintem valami ótvar nagy rendszerhiba van a Wisenál és szivárognak ki a kártya adatok, de ne legyen igazam.
-
eckerol
újonc
Sziasztok!
Ma csalás áldozata lettem, feltételezem valahonnan, ahol korábban használtam, kiszivárogtak a Wise kártyám adatai és csalók 3 aliexpresses tranzakciót terheltek rá török lírában, amit nem én kezdeményeztem. Egyébként életemben nem rendeltem aliról, még felhasználom se volt a mai napig, amíg kénytelen nem voltam az ottani supporttal is felvenni a kapcsolatot emiatt. Kártyát blokkoltam, amint észrevettem és a Wise-nál belejentettem a panaszt, wise accounton jelszót váltottam, illetve Ali supporttal is felvettem a kapcsolatot, elmondásuk szerint ők is eszkalálják az ügyet felele.
Kérdésem az lenne, hogy mi a tapasztalatotok, a Wise mennyi időn belül válaszol a panaszjelentésre, hogy néz ki egy ilyen folyamat? Illetve ilyen esetekben van arra egyáltalán esély, hogy ezeket az összegeket visszatérítik nekem?
-
Oliverda
félisten
válasz #33802016 #8453 üzenetére
A hülye amerikaiakat hibáztasd.
-
törölt tag
most frissitettem, visszajott a grafikon (euro/huf)
-
Gardaai
senior tag
Továbbra sem tudok számlaszám nélkül visszautalni pénz valakinek, aki nekem már küldött? Vagy az adott utalást visszafordítani?
Egy ember akivel üzleteltem hardverapro-n véletlen nekem küldött egy 40.000 Ft-os bérleti díjat. Hiába írok neki, nem lépett be azóta sem (18-án írtam neki), telefonszáma nincs kint.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardoni
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki abban segíteni ha újreszeretném nyitni a fiókomat, de nem engedi a rendszer akkor kihez forduljak? Írtam a supportnak és a válasz az volt hogy felkell hívjam őket. De sehol nem találok erre vonatkozóan további információt hogy milyen számon kellene velük beszéljek és milyen nyelven?
SAMSUNG A34 5G - 128/8
-
-
-
kp78
addikt
A grafikonos aktuális árfolyamot teljesen kivették (8.51.1), vagy elérhető még vmi egyéb helyen az app-ban?
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
axlfsi
veterán
válasz #33802016 #8429 üzenetére
NEM megoldas a Revolut sem. En egy evvel ezelott pont egy ilyen helyzet miatt veszitettem el a tobb eves Revolut accomat; ott nem csak, hogy visszautasitottak a topupot, hanem szo szerint becsuktak a fiokomat (Revo topikban anno irtam reszletesen az esetrol, napokig kommunikaltam veluk, valamilyen felsovezetoi szintre is eszkalaltak mar, de nem sokat ert).
Azota Wise-t hasznalok, de itt is csak addig fog mukodni, amig nem futok bele egy ilyen szopoagba, mint a kollega is... Emiatt viszont nem fogok egy kulon, sajat bankszamlat nyitni, ha mi IGY elunk (oldschool, boomer? idc!), mar pedig, hogy 1995 ota kozos konyhan vagyunk, mert egy csalad es van is nevre szolo bankkartyam, de a bankszamla nyilvan csak egy nevre szolhat.
Mindenesetre nevetseges szerintem, hogy 2024-ben nem tudjak megerteni es elfogadni a rengeteg igazolo dokumentaciot (Revos historia alkalmaval meg kozos videot is keszitettem a felesegemmel, amit atkuldtem nekik, ahol verbalisan lekommunkaltuk nekik a helyzetet - mindhiaba).
[ Szerkesztve ]
-
hhgygy
senior tag
válasz UberMutant #8434 üzenetére
Csak vigyázni kell mert az ingyenes utalást nálam mindig fizetősre állítja az utalás ismétlését választva. Sunyik.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
fecus
őstag
válasz UberMutant #8434 üzenetére
Kösz. Ezt majd a következő utalásnál fogom csak látni. Bár ingyen van, kipróbálhatom 10 euróval...
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
fecus
őstag
Elmentettem egy partnert. Nem találtam, hogy el tudom-e menteni hozzá a megjegyzésbe írandó adatokat.
Van rá módszer?
Mindig ugyanaz lenne a megjegyzésben utalás esetén."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
rwbag2012
tag
válasz UberMutant #8427 üzenetére
Köszönöm.
-
törölt tag
több ismerősöm is van, lakcím nélkül is megy, munkaviszonyuk van pl.
#8419) fatal` , akkor ismerős biztos beszélt Chuck Norrissal
Vagy azóta változott.[ Szerkesztve ]
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
K&H-nál van közös lakossági folyószámlánk, feleségem a fő számlatulajdonos, ebből kifolyólag ő szerepel minden átutalásnál küldőként még akkor is, amikor a saját ebankos belépésemmel lépek be (nem értem miért). Ma próbáltam a költségek csökkentése végett nem topup-al feltölteni a pénzt a Wise számlámra, hanem átutalással. Megjelöltem, hogy közös a számla és ki a másik tulaja a számlának. Természetesen a Wise azonnal megállította az utalást és kérte, hogy igazoljam a közös számlát. Erről több screenshotot és dokumentumot feltöltöttem, még egy bankszámlakivonatot is amit direkt ma a bankban kértem személyesen, amin szerepelek, mint társtulajdonos. Ezt is elutasította a Wise, mert nekik olyan dokumentum kell, amin mint átutaló/küldő szerepelek amit persze nem tudok prezentálni. Ezután töröltem az egész tranzakciót és topuppal simán feltöltöttem, viszont ennek nagyobb a költsége. Valaki járt már hasonló cipőben és esetleg tud valami megoldást a problémára azon kívül, hogy írok a K&H központi elérhetőségére egy panaszlevelet?
Személyesen a bankban beszéltem az ügyintézővel a problémáról és elmondta, hogy ők sem értik miért működik ez így és már ők is jelezték, hogy ez így nem igazán oké (mármint, hogy több tulajdonos esetén is mindig a fő tulajdonos nevében megy minden utalás/tranzakció).
Segítségeteket előre is köszönöm!Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
biker
nagyúr
-
rwbag2012
tag
Sziasztok! Összesen kemény 7 euró körüli egyenleg visszatérítést kaptam a Wise-tól 2023-ban. Az adóbevallásnál van dolgom vele? És összegtől függetlenül, mi most az álláspont ebben kérdésben?
-
TrollBalint
addikt
válasz Oliverda #8417 üzenetére
Mikor tavaly utánkérdeztem, akkor 3 feltétele volt a számlanyításnak. 1. lakcím, 2. munkaviszony, 3. tanulói jogviszony (vagy-vagy feltételek nyilván). Nem tudom ezt mennyire válogatja bank, az is lehet, hogy néhányan nem szimpatizálnak a magyarokkal és nem engedik nyítni, ha nincsen lakcíme...
vendingo: Ha nem ragaszkodik magyar bankhoz, akkor tudom javasolni a Fio banka-t. Eredendően Cseh bank, de Szlovákiában is jelen van, és a Magyar határon még lehet is kifogni magyar ügyintézőt akinél meg tudod nyítni.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
kp78
addikt
Több ismerős is van, aki M.o-n lakik, ingázik Au-ba dolgozni, és van osztrák számlája.
Hivatalos bejelentés / munkaviszony esetén tuti, h van bank, ahol tudsz számlát nyitni osztrák lakcím nélkül.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
biker
nagyúr
no, ma csoportosan ért a rontás Előbb a simplepay tiltott le, mert bár megcsináltam a 2fa-t decemberben, de egy hiba miatt engedte a rendszerük FB loginnal, holott csak jelszóval lehetett volna, így csendben törölték, és reggelre egyik kártyámmal se tudtam fizetni rezsit, se belépve se nem belépve, mert azokat a kártyákat is ellenőrzik, amik egy fiókhoz vannak kötve, de belépés nélkül akarom használni.
Majd jött a wise 2016 után második ellenőrzése utaláskor, hogy hát töltsem már fel a céges adataim újra, mert ott meg februárban volt egy utalás kínába, amit visszaküldtek mert a bankja nem fogad wise utalást, majd újraküldtem más névre, és hirtelen gyanús lett a pénz-ping-pong.ezek szerint mindegy mit használsz, meg lehet akadni hirtelen.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
törölt tag
Ausztriáról volt, szó nem Magyarországról. Vagy félre értettem valamit?
"Nem kötelezték egy osztrák számla nyitására egy osztrák bankban?
Én azt nyitnék, ha rendes fizetés..."De Revolutos számlával sincs gond. Van itt olyan a fórumon aki arra kapja a fizetést euróban. arra is ugyan úgy 100e garancia van. Eus szabvány.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Sziasztok
Tanács kellene.
Haverom Magyar állampolgárként Ausztriában dolgozik, onnan kapja a fizuját. Mi lenne jobb választás a fizu beérkeztetésére, revolut, vagy wise?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
tomp
félisten
Úgy tűnik a OnePlus ügyfélszolgálata alkalmatlan bármiféle megoldásra az ellopott csomagommal kapcsolatban így ma beadom a chargeback kérelmet.
Átlagosan mennyi idő mire én ebből pénzt látok? -
törölt tag
sziasztok
olyan 'problemam' lenne, hogy nem tudtam utalni es penz fogadni kb. 3 napig. mert kert a wise valamilyen szamlat, hogy igazoljam magam. mire megszereztem, addigra a korlatozast feloldotta. most tudok utalni/penzt fogadni is. de egy gramm emailt nem kaptam. se arrol, hogy korlatoztak.. se arrol, hogy feoldottak. ugy, hogy semmit nem kuldtem nekik, mert mire kuldtem volna feloldott. a kerdesem az, hogy ez csak egy hiba lehetett vagy most ezek az ellenorzesek random lehetnek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Futás, futópályák
- További aktív témák...