Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Közben reggelre úgy néz ki végig ment a folyamat, mert megjelent az összeg a számlán. Már meg is rendeltem a fizikai kártyát.

Hogyan tudom a legolcsóbban átrakni Revolut-ról (HUF) Wise-ra (HUF) a pénzt? Ha jól láttam utalni nem tudom, mert nem magyar számla a Revolut, marad egyedül a feltöltés (kisebb tranzakciós díjjal) vagy ide-oda konvertálgatom és úgy utalom (gondolom ez a drágább)? Esetleg van más lehetőség? -
zichie
senior tag
Mi a helyzet akkor, ha valaki potenciális kiemelt közszereplő? Ő nem használhatja a Wise-t?
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Na, közben meg lett. Valamikor a nevemmel a parlamentben dolgozott valaki és azt kérdezte, hogy én vagyok-e az a politikai szereplő. Számomra röhej az egész.
Utána bekérte a munkáltatóm nevét, a munkakörömet és a LinkedIn profilomat (ami nincs, tehát oda beírtam, hogy "nincs").
Ezen a Wise szerint elszuttyognak még 1-3 munkanapig...

-
Crvsh3R
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
1-2 éve nyitottam, de még nem használtam. Közben megszakították a feltöltés folyamatát és azt írják, hogy olyan hiba van, amit csak a honlapon tudok javítani és lépjek be ott. Minjárt belépek és megnézem, bár nem tudom mi lehet a gondjuk. K&H számláról az összeget levonták.
-
Crvsh3R
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Próbáltam a feltöltést, de valamiért Google Pay-el folyamatosan hibára fut. Sima betéti kártyás feltöltést engedte, de azt írja ellenőrizniük kell pár dolgot, ami április 15-re fejeződik be. Ez normális?
Addig a számlán meg sem jelenik az összeg. -
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Most szeretném megcsinálni az első feltöltésemet K&H Mastercard bankkártyával, de úgy látom, hogy díjat számol fel érte a Wise, holott korábban mintha azt olvastam volna nemrég, hogy ez a díj eltörlésre került. Rosszul emlékszem? Jelenleg van olyan mód, amivel díjmentes a feltöltés (van Curve és Revolut kártyám is)? -
Oliverda
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Belépőszinten, a 100-150 ezres árkategóriában nincsenek jelen, de attól felfelé az alapkonfigurációk (pl. az Air 360k körül, vagy a 14-es Pro 800k körül) versenyképesek. A csillagos ég pedig a windowsos PC-kre is áll.
-
kraftxld
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Igen, de én ebbe nem fogok beleállni.
Ami fura, hogy pl az UK-ben lakó magyar nyugdíjasnak kiutalják az UK-ban vezetett számlájára. -
VikMorroHun
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy ez a törvény nem sérti-e egy picikét valamelyik EU-s jogszabályt...
@Oliverda:
"Az pedig egy másik, közelmúltban már cáfolt tévedés, hogy a Mac valami szuperdrága eszköz lenne." Laikus vagyok Mac téren, ezért kíváncsiságból utánanéztem. Az nem kérdés, hogy remek dolgokat tud, de azok az árak, amiket láttam itt-ott, egy kicsi drágának tűnnek nekem (280.000-től határ a csillagos ég). -
nubreed
veterán
Sziasztok, a Wise kártyával kapcsolatban az a kérdésem, ha van mondjuk Euró és forint is a Wise egyenlegemen, akkor ha EU-n belül euró övezetben szeretném használni a kártyámat, venni valamit vagy fizetni egy kávézóban euróval, akkor azt hogyan állítom be, hogy az eurót használja és ne a forintot? Vagy ez automatikus?
-
törölt tag
Van honlap Revolutnál is, de csak korlátozottan használható a webes felület. Valamennyi ios, Android eszközzel használható, nem csak mobil.
Revolutnál nem lesz még leánybank amire te gondolsz. A fiók telep az még nem ez a szint, csak egy kezdő lépés. pl saját forint számlaszám felé, későbbi leánybank alapítás felé.
#6968 kraftxld
A Wise és a Revo határonátnyuló szolgáltatás, ott lesz a gond nem?
Makról tovább utalva meg már nem állam utalja, hanem te mint magán személy. Tippre. -
Oliverda
félisten
válasz
nokia3650365
üzenetére
Igen, de Revolutról ugyanúgy az USA-ba küldesz, amikor Wise-ra megy a pénz, mivel ott honos a számlájuk. Működnie kellene más amerikai számlára is a küldés, csak helyesen kell megadni az adatokat.
-
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok!
Revolutról át tudok küldeni Wise-ra dollárt, ha nyitok egy USD számlát, mert Revolutról nem tudok küldeni USA-ba viszont Wise-al működne.
Köszi! -
-
biker
nagyúr
"a Digitális Jólét Nonprofit Kft.
Analóg Rosszullét jön rám, ha a nem létező Profitjukra gondolok."Fogalmi zavarban szenvedsz, és nem tudod mit jelent a nonprofit kft:
"A nonprofit gazdasági társaságok olyan gazdasági társaságok, melyek a társaság tevékenységéből keletkezett többletet nem osztják szét a részvényesek és a tulajdonosok között, hanem bizonyos közösségi célok elérésére használják fel.
Az országok többségében adómentességet élveznek.
Működésük
A klasszikus gazdasági társaságoknak általában van egy vagy több tulajdonosa és tevékenységük hasznát szétosztják a tulajdonosok között. Ezzel szemben a nonprofit gazdasági társaságok tevékenységük hasznát csakis az előre meghatározott céljaik elérésére, a társaság fennmaradására, terjeszkedésére és jövendőbeli tervek megvalósítására használhatják." -
biker
nagyúr
szövegértés: MacOS alatt is használható azt jelenti, hogy nem csak windows, hanem mac os alat is, mivel egyes bankok alkalmazásai nem minden esetben mac os kompatibilisek. Ez nem azt jelenti, hogy mac os KELL a használatához.
a segítség díjmentes volt! használd egészséggel
-
Oliverda
félisten
A macOS alapvetően egy desktop platform, vagyis operációs rendszer. Az pedig egy másik, közelmúltban már cáfolt tévedés, hogy a Mac valami szuperdrága eszköz lenne. Semmivel sem drágább mint egy hasonló kaliberű windowsos PC.
-
cocka
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
okostelefon. Táblagéppel,
Ez játék a szavakkal. Akkor értsd jól: mobilplatform. Így érthető? Desktop platformon weben nem lehet regisztrálni. Így már OK? Vagy maradt még valami, amibe beleköthetsz?
macOS alatt is teljeskörűen használható.
Mindjárt rohanok (i)Mac Pro-t venni, biztos rettentő olcsó.
-
Oliverda
félisten
Nem lesz sem bankfiók, sem saját ATM. Minek? Ha a készpénzbefizetést annyira fontosnak tartják, majd leszerződnek pl. az Euronettel, aminek már vannak befizetős automatái is.
A Revoluthoz pedig továbbra sem kötelező okostelefon. Táblagéppel, illetve macOS alatt is teljeskörűen használható. Az, hogy neked egyik eszköz vagy szoftver sem áll a rendelkezésedre, a te problémád. Csoda, hogy egyáltalán az internetre felmerészkedsz...
-
cocka
veterán
A Revolut a bankszámla.
Magyaroknak magyar GIRO számlaszám nélkül. Amúgy csak szólok, hogy egy bankszámla esetén lehetővé kéne tenni az ügyfélnek, hogy okostelefon nélkül is használhassa. A Revolutra meg regisztrálni sem lehet okostelefon nélkül.
a Digitális Jólét Nonprofit Kft.
Analóg Rosszullét jön rám, ha a nem létező Profitjukra gondolok.
a hazai fióktelep kialakítása
Tehát lesznek bankfiókok? Gondolom a szokásos gránitos koncepció itt is befigyel: 1 darab Budapesten.
hagyományosan készpénzhez kötődő tranzakciókat is Revoluton bonyolítanak.
Aha tehát akkor lesznek revolutos ATM-ek, ahol majd be lehet fizetni saját számlára? Mert feltételezem nem fognak hemzsegni a bankfiókok.
egyik stratégiai célja az újrapozícionálás.
= áremelés
Továbbra is szimpatikusabb a Wise. Átláthatóbb és használható okostelefon nélkül is. Mert az app egyelőre Revoéknál nem választható, hanem kötelező!
-
Oliverda
félisten
válasz
szabi__memo
üzenetére
Mi másért írtam volna?
-
hape60
aktív tag
Szevasztok, kérdésem a hozzáértőkhöz: a postás hozott egy aktiválatlan WISE kártyát az én lakáscímemre, egy teljesen fals névre (Iván Paliienko) ??? Látszólag minden OKÉ, de én soha nem kértem WISE kártyát, pláne ilyen néven (ez van a kártyára is nyomtatva. A kártya érintős debit VISA kártya, számmal,
Mi a fene ez? Üjabb pénzlenyúlás? A mellékelt kisérőlevélen ott a használati útmutató -app letöltés, , stb. -
törölt tag
Wise annyival előnyösebb, hogy nem kell gondolkozni mikor jön meg az utalás... de ha nem ide kapod és nincs ingyenes utalás... akkor ez el is veszik... Így maradt a revo kicsit később lett meg, de megoldódott... Legalább lett tapasztalat erre is

Új cucc - érdemes vele foglalkozni, ha gyűjtőszámlás?
Szívesen elolvasom majd a beszámolót
-
Oliverda
félisten
Igen, azt tettem fel, és igen, annak van. A többit majd este megírom a FinTech topikban.
-
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
A Visa kártyáért kell fizetni?
Most nyitnék számlát. -
sifarr
senior tag
A másodikat pedig akkor írja ki, ha rányomsz az addre és úgy teszel, mintha pénzt akarnál az egyenlegedre tölteni.
És tényleg! Ezt a folyamatot sosem próbáltam. Nem volt rá szükség.
Csak azt nem értem, hogy ez mire jó?
Ott az "első" GIRO, arra utalhat bárki. A bárki pedig rám is vonatkozik. Én mindig erre a számlaszámra utalok a saját CIB-es számlámról.
Szóval nem értem, mi szükség a két GIRO-ra. -
sifarr
senior tag
-
cocka
veterán
Ha van saját HUF-os számlaszámom, miért a központi gyűjtőszámlára kéri a HUF feltöltést?
Az már ezer éve nem központi gyűjtőszámla.
Két 126-os számlaszámot kapsz. Az egyik arra való, hogy te magad utalj be a saját Wise-odra, a másik meg arra, hogy más utaljon neked a Wise-odra.
-
seolwon
tag
A márciusi cashback-et megkapta már valaki?
-
-szabi-
addikt
Nekem is 12600016 sorszámú számlaszámom van.
Ha ez magyar számlaszám akkor belföldi forint utalás kategória és olcsóbb otp-s számlaszámról utalni, mint otp-s kártyával feltölteni (0,35% vs 0,64%).SZERK: Ez gyors volt, otp felületen elutaltam a pénzt wise felületet frissítettem és ott is volt.
Ez commerzbankból órákig de van, hogy egy napig is eltart. -
net91
senior tag
A Wise-nál a HUF-os számladatoknál van egy HUF-os számlaszám, amelynek én vagyok a számlatulajdonosa.
Erre a HUF-os számlaszámra is utalhatok? Ha van saját HUF-os számlaszámom, miért a központi gyűjtőszámlára kéri a HUF feltöltést? -
-szabi-
addikt
#6908 Oliverda
Annyira szerettem volna google helyett mást használni de nem találtam alternatívát.
Már kicsit zavar, hogy újra és újra még több adatot adok a googlenek.
Noxy
Nem használom az alkalmazást böngészőből is jó, ezért lett wise és nem revolut.
Néztem mibe kerül otp utalás de nem tudom, hogy forint külföldre ez SEPA vagy külföldi bankos utalás.
Wiseen létrehoztam a forint alapú számlát.
Bankkártyás feltöltés költsége 100000Ft esetén 640ft, ez így nem épp olcsó.
OTP utalás díja ekkora összegnél 350ft, ha SEPA-nak számít. -
Noxy
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Ezek szerint egyszerűbb ha forintot is utalok wise számlámra és csak google wallet fizetek.
Talált süllyed.

Nincs OTP utalási költség, ha az OTP-s bankáratyával töltöd fel a Wise Ft számládat. Ellenben ezért a Wise számol fel díjat. (Pld 1000 Ft topup 6Ft a Wise díja. Ez is ott lesz topup előtt az app-ban) Ezért szeretjük a Revolutot mert ott ez ingyenes.
Alap hogy legyen Ft számlád, de lehet akár több mint 50 pénznemben is.
Ja és kezd el használni az app-t, mert úgy könnyebben megérted.
-
-szabi-
addikt
Jelenleg otp simple van beállítva forintnak.
Nekem kell átváltani a telefonon, hogy simple vagy google wallet fizetek.
Ezek szerint egyszerűbb ha forintot is utalok wise számlámra és csak google wallet fizetek.
Virtuális kártya marad beállítva és wise majd pénznemnek megfelelő számláról fizet.
Ami költség itt megjelenik az az otp-ről wise-ra forint utalás díja.
Jól sejtem kell a wise-nél előtte forint alapú számlát nyitnom? -
Somatom
veterán
Van vmi gebasz most a Wise -zal? Rovorol nem érkezett meg azonnal (kb.10 perce) egy SEPA utalásom. A Revo szerint megérkezett a címzett bankjához, bár tudjuk, hogy ez sem szentírás.
Szerk.: Tárgytalan. Megjött.

-
-
-szabi-
addikt
Hi
Wise virtuális kártyámat hozzáadtam a google wallethez.
A számlámon euro van.
Mikor telefonnal fizetek euroban milyen költségek jelentkeznek?
Ha itthon telefonnal forintban fizetek az átváltásnak van költsége?
Ha utalok a wise számlámra forintot akkor telefonos fizetésnél ha euroban fizetek akkor az euros számláról ha forintban fizetek akkor a forintos számláról kerül a fizetés fedezetre?üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Tehát ha van rajta euró akkor azt fogja használni ha euró övezetben fizetek.