Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Rap, Hip-hop 90'
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozz
tag
Sziasztok,
Rovid probalok lenni mert mobilrol irok, szoval 1043nd-re feltettem egy openwrt-t.
A rendszer a kovetkezo upc technicolor T7200 bridge modban majd a 1043nd, ezen most kabelen van egy notebook, viszont net az nincs.
Mit kell beallitani h legyen? Nagyon koszonom a gyors segitseget elore is...
-
suste
veterán
válasz
Hunsaman #45893 üzenetére
azért kicsit figyelmesebben olvass
közvetlen alex után írtam egy lehetséges megoldást
most pedig már intruder2k5 is írt egyet
mindkét verzió hasonló, mindegyiket cron-ban tudod a legegyszerűbben időzíteni
én mondjuk nem próbáltam, hogy elég-e a tűzfal restart, vagy csak a network restart segít neked.... -
Gare2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #45896 üzenetére
-
-
Gare2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #45882 üzenetére
Na, rászántam magam nagy dühömben és feltettem Vargalex 1.17-et az itteni irodában a router-re. Láss csodát, a wifi nem okádta még össze magát. Viszont nem akar menni a port forward. Ebben van tapasztalat? Az IP kamerákat akarom ugye kilőni a DynDNS felé fix porton, hogy elérjem külső hálózatról is. De hiába adom hozzá, nem akar működni. Ugye nem azt mondjátok, hogy nem működika port forwarding ebben a release-ben?! XD
-
-
PapaMaci
őstag
válasz
vargalex #45884 üzenetére
Szia
Midenek előtt nagy köszönet a FW-ért, most már átmegy valami a hálón, nem akadok le 80-100Mb/s-nál.
Van rálátásod, hogy mi így az elméleti maximum WAN sebesség, amit át tud vinni a készülék? Most 150-200Mb/s, pedig a kábelből tuti kijön a 240-250.
Esetleg érdemes eltávolítani alkalmazásokat, amiket nem használok? Nem lesz attól gyorsabb esetleg?
Illetve ez a sebesség mennyire függ az alkalmazott kábelektől? Jelenleg cat5E kábelekkel vagyok összekötve.Üdv: PapaMaci
-
-
suste
veterán
válasz
zsolt501 #45883 üzenetére
Ha nem tudnak egy drivert úgy megírni, hogy jól működjon a hardver, akkor szerinted meg lehet azt mondani, hogy a HW vagy az SW a hibás? Maradjunk annyiban, hogy szerintem nagyobb az esélye a HW hibának, de simán lehet SW hiba is
. Viszont bármelyik is a hibás, oprendszeres megoldás nem lesz rá, az tuti, tehát mi itt nem tudjuk megoldani.
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #45880 üzenetére
Ha nincsen wifin semmi akkor hogy halt el, honnan tudod hogy elhalt?
TM-et is használod a routeren? Nem lehet hogy sok a terhelés neki? Milyen load értékek vannak? Milyen le/fel sebességek, milyen kapcsolatszámok vannak megadva? Mert terhelésre a wifit dobja el először, aztán jön a reboot.....54Mbit: pedig az segítene talán a legtöbbet a wifi stabilitáson, ha visszatennéd csak "G"-re a 1043-at is.
Tudom, hogy annak aki az "N" miatt vett 1043-at annak ez nagy érvágás, de ha nem másolgatsz őrülten sokat wifin, akkor az 54Mbit is bőven elég a webezéshez (nálam több telefon is "G"-s repeateren megy, senki nem panaszkodik).szerk:
vargalex: egyre gondoltunk -
-
Gare2
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #45879 üzenetére
Köszi!
Ez komoly? Veszek egy routert ami nem használható? Semmi megoldás?
Gyakorlatilag hasznavehetetlenek, mert összeomlanak 5 percenként. Majd eldurran a fejem.... -
zambozoli
aktív tag
Power jelenleg 50mw-on van és itt is elhalt, ráadásul úgy hogy eszköz sem volt rajt!!!
Másik ruter van, de az 54Mbit-et már nemigen raknám be, még másodiknak se (vész swichnek van néha használva), másrészt nincs kedvem még jobban teleszórni a lakást a gyerekek feje felett.Kipróbálok még egy két dolgot, ha jó lesz... nyeretem, ha nem, visszarakom a gyári fw-t és legariztatom egy Asusra ha lehet.
-
-
suste
veterán
válasz
zambozoli #45873 üzenetére
A script azért nem lesz jó, mert ez nem egy olyan hiba, ami mondjuk előjön 1-2szer egy nap, hanem amikor az "utált" eszköz fel van csatlakozva, akkor folyamatosan teleszemeteli a log-ot (és persze kiakasztja a wifit).
Ez a script nálam folyamatos wifi restartot okozott volnaCountry 00-t próbáld ki, de szerintem nem oldja meg.
Power save mód van openwrt-ben? Max lejjebb veszed az adóteljesítményt, de erről már írt valaki....
Nincsen egy befogható AP-d? Régi wifi-s router? Azt akár Repeaterként is beüzemelheted máshola lakásban....
Lecserélésnél csak az a baj, hogy mennyiért tudod eladni ezt. Mert a mostani hasonló kategóriás routerek már sokkal többet tudnak, szóvál már csak ezért is érdemes váltani.
-
Gare2
csendes tag
Sziasztok!
Iszonyat hosszú a fórum és nincsen időm visszaolvasni mindent innen a cégtől. Ameddig eljutottam nem láttam megoldást.
Legyetek szívesek segítsetek. Mindkét irodában beüzemeltünk egy-egy ilyen routert. Főleg az IP kamerák mennének rajta és 2-3 laptop.
Olyan gond van, hogy 3-4 percenként a WIFI eldobja magát és nem is lehet csatlakozni újra hozzá, durván 5 perc elteltével csak. Más is találkozott ezzel? MI a megoldás? Próbáltam csak N-re állítani vagy éppen mindent leszedni auto módról de az eredmény ugyanaz lett mindig max az első drop ideje volt hosszabb.
Köszönöm szépen a gyors segítséget! -
zambozoli
aktív tag
válasz
vargalex #45875 üzenetére
Köszönöm.
Ma teszek egy utolsó próbát.
- Visszarakom az 1.1.7-es Fw-t
- beállítom
- felteszem ezt a scriptet és használom.Aztán meglátjuk, hova tűnik el a wifi.
Úgy tapasztalom az adóteljesítmény állítgatás semmilyen hatással nincs a stabilitásra, a DMA hibára meg még annyira se!
-
zambozoli
aktív tag
DMA hibára találtam ilyeneket:
#!/bin/sh
# wifi-watchdog.sh by Stefan Tomanek <stefan@pico.ruhr.de>
/sbin/logread -f | grep 'ath: Could not stop RX, we could be confusing the DMA engine when we start RX up' | while read LINE; do
/sbin/wifi # restart wifi
doneilletve: option country '00'
ill.ki kell kapcsolni a wifi power save módot.
Valaki mondana ezekre valami okosat, hogy melyik segíthet. Ma megint lehalt a routerem DMA hiba miatt.
Egyre jobban foglalkoztat a gondolat hogy lecserélem.
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #45864 üzenetére
Nálam minden bizonnyal járatosabb vagy a témában
Köszönöm a tanácsod, megpróbálok utánna olvasni a témának...
-
amstro555
tag
válasz
vargalex #45777 üzenetére
Kipróbáltam azt is, de csak bekapcsolni tudja, kikapcsolni nem hajlandó az adott szabályt. Gondolom, erről beszélünk:
option extra '-m time --weekdays Mon,Tue,Wed,Thu,Fri --timestart 21:00 --timestop 09:00'
-
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #45862 üzenetére
Ha fw-t kell cserélni a routeren akkor mit ajánlanál?
Ami fontos lenne
- megbizható, gyors router gyárival megegyező
- hdd tartalma a tv-n lejátszható legyen
- nem szeretnék torrentezni vele, más extrára nincs szükség -
Hát nem tudom mi van például a Gargoyle-ban, szerintem ott is miniDLNA, így az is jó lehet!
Persze gondolom nem lengyelül, csak ilyen képet találtam!
-
ozz
tag
válasz
Intruder2k5 #45860 üzenetére
Szia,
Ez tuti? Nincs más lehetőség?
Régebben használtam vargalex firmware-t, de valahogy nem volt stabil... nem szeretném újból kezdeni
-
-
ozz
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő dolgoban, van egy Samsung Smart Tv-m + utp összekötve egy Tp-Link 1043nd gyári legújabb firmware-el + a routeren usb-n egy WD winyó.
A routereren az usb-nél a winyó bekapcsolva + a media server funkció is.
Notebook-ról a winyón lévő cuccok elérhetőek viszont a tv-ről nem...
Mit kell beállítani még hogy a tv is lássa a winyót?
Tudtok ebben ennyi infó után segíteni?Köszönöm
-
poli27
veterán
Mert sokszor nem megy az ncore tracker, de a weboldal is elég sokszor kiesik....
-
Szabie93
tag
válasz
Intruder2k5 #45845 üzenetére
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Tegnap már írtam, hogy lassú a wifim, ma meg már nem hogy 300 mbps nem jött, de már 10 mbps se. (5,5 mbps-en ment..) Végül sikerült berúgnom valahogy 65 mbps-re...
Most már kezd érdekelni, hogy ennek mi lehet a hardveres oka? Tudtok tippet adni? Ennyire szarul dolgozik a chipset, vagy mi? Remélem ezért még visszacserélik...
-
-
SteveL
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45848 üzenetére
Nálam ugyanez van a TM 2.81 verzió óta, az az előttiek sz.rakodtak csak.
-
-
-
-
Szabie93
tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az ncore torrentek nem futnak rendesen, állandóan hibát írnak ki. Próbáltam ezt a módszert [link] de valamiért nem tudom ezt összehozni, insert után nem tudok kilépni
Mi lehet a gond? Köszönöm előre is
-
Frankies
csendes tag
Hali,
Hát a helyzet csak rosszabb lett.. átformáztam a külső vinyót a 8081-es porton lévő opcióval, felmásoltam a fájlokat és jelenleg csak 9 fájlt hajlandó felismerni többit nem....:-)
Help!A minidla.log tartalma:
[2013/11/17 11:12:58] minidlna.c:889: warn: Starting MiniDLNA version 1.0.24 [SQLite 3.7.12.1].
[2013/11/17 11:12:58] minidlna.c:989: warn: HTTP listening on port 8200
[2013/11/17 11:13:00] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2013/11/17 11:23:57] minidlna.c:154: warn: received signal 15, good-bye
[2013/11/17 11:23:57] minissdp.c:775: error: sendto(udp_shutdown=8): Invalid argument
[2013/11/17 11:23:57] minissdp.c:775: error: sendto(udp_shutdown=8): Invalid argument
[2013/11/17 11:23:57] minidlna.c:1253: error: Failed to broadcast good-bye notifications
[2013/11/17 11:23:36] minidlna.c:889: warn: Starting MiniDLNA version 1.0.24 [SQLite 3.7.12.1].
[2013/11/17 11:23:36] minidlna.c:989: warn: HTTP listening on port 8200
[2013/11/17 11:23:51] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args
[2013/11/17 11:23:36] minidlna.c:889: warn: Starting MiniDLNA version 1.0.24 [SQLite 3.7.12.1].
[2013/11/17 11:23:36] minidlna.c:989: warn: HTTP listening on port 8200
[2013/11/17 11:23:48] upnpsoap.c:1739: warn: Returning UPnPError 402: Invalid Args -
cellpeti
nagyúr
válasz
poli27 #45837 üzenetére
ok, köszönöm.
Az normális, hogy bitrátánál 1.0Mbit/s ír ki?
Illetve az nem lehet, hogy lehülyül a modemem és azért nem kapok netet wifin?
Így csinálom amúgy, hogy:
- összedugom a modemet a routerrel
- kábellel a routert és a gépet
- majd hozzá adom a wifi hálózatot, majd ezután meghal a dolog...de kábeles részen meg kapok -
válasz
norbsz #45834 üzenetére
Amit Te szeretnél, hogy a kliensek automatikusan váltsanak AP-t, az csak WDS-el működik! Én nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás, sőt, személy szerint az egész WiFi-t nem szeretem, de két külön AP közt nem fognak ugrálni a kliensek! Az, hogy az egyiken nem fut DHCP, a WiFi kliensnek tök mindegy, ennyi erővel a szomszéd routerére is bármikor átugorhatna, ha el van mentve a jelszava, vagy éppen egy nyilvános hotspot-ra, ha elérhető ilyen nálad!
-
norbsz
újonc
válasz
Intruder2k5 #45827 üzenetére
Szia
biztos,h ez a wds a jó megoldás? mármint amit a neten találtam abból nem pont ez jött le.
nálam a routerek össze vannak kötve egy utp-vel és mindkettő szórja a wifi jelet.
a kábelmodemes d-link oszt dhcp-t, a másik tp-link csak sugároz.
ha mindkettőre azonos ssid-t és wpa2-t állítok attól még nem lép át a készülék az erősebb jelre, csak ha nincs fedés és megszakad a kapcsolat.
(de ezt különböző ssid-vel is megcsinálja)
viszont nálam a nagy fedés miatt sosem szakad meg a kapcsolat.
mi lehet erre a megholdás? -
-
McSzaby
őstag
válasz
Intruder2k5 #45831 üzenetére
Miután ezt felraktam, mehet bármilyen fw utána rá? Szóval a TP-LINK oldalán lévő fw-k közül használhatom bármelyiket?
-
-
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #45820 üzenetére
Nos,
Próbáltam sok mindent, sok leírást, de valamiért nem akarja az igazságot. Az jutott eszembe, hogy visszarakom a gyári romot és ha azzal sem egy, akkor visszaviszem garanciára. Egy korábbi hozzászólás szerint csinálnám meg.
Ha minden igaz csak annyi dolgom van, hogy a u-Boot-s "vágott firmware-t" feltolom Luciba utána pedig már szinte bármelyik gyári fw-t használhatom. Ez így helyes, vagy a "bármilyen fw" helyett azért megvan adva mit használhatok? Illetve ezzel érdemes visszavinni, cserélik hamar?
-
válasz
siddis #45828 üzenetére
Ez nem arra való, amit Ő szeretne! Ez a program az IP / munkacsoport / stb... beállításokat módosítja egy kattintással, ami annak jó, aki rendszerint több helyen is használja ugyanazt a gépet, laptopot, hálózaton! Lehet az egyik helyre fix ip kell, még a másikra dhcp, a harmadikra megint fix, de más tartományban, stb...
-
siddis
őstag
-
-
norbsz
újonc
sziasztok.
két routert használok, az egyik az emeleten (csak szórja a jelet) a másik lent (DHCP-t is oszt) és a hatósugaraik fedik egymást, ezért a cuccok (laptop, tablet, telefon) nem lépnek át automatikusan.
ismertek valami olyan beállítási lehetőség,h az ismert hálózatok között mindig az erősebb jelre lépjen át a készülék, ha a másik nem szakad meg akkor is? -
Zsadi
őstag
Az miért van, hogy bizonyos időközönként nem tudok csatlakozni a routerhez, csak ha újraindítom? (Minden más működik rendesen. Net van, Nas megy, a helyi háló is ok.)
Ritkán állítgatom, de mostanában már másodszor játszotta el két héten belül. -
McSzaby
őstag
Sziasztok,
Akadt egy érdekes problémám.
Akármilyen eszközzel csatlakozok wifin a routerhez, mindig csak 65 Mbps-n megy. Bármit csinálok, bárhogy állítom be a wifit, nem működik. Érdekesség, hogy 10-14-s csatornán el se indul a wifim... vagy a hostapd, ahogy nézzük.
Szóval miért van az, hogy 3-4 féle gépen is kipróbálva nem jön ki a 300 mbps? mindegyikben min 150-s adapter van, ami elég is lenne, ha kijönne mind a 150 mbps... Vadi új gépekről beszélünk, Dell Latitude, Lenovo Ideapad U510, HP Elitebook... Egyedül a HP ment egyszer 104 mbps-sel, ennyi. Természetesen vargalexes openwrt van rajta, de ha jól emlékszem már a gyárival is csinálta...
Képek a beállításról és egyebekről:
-
Ursache
senior tag
Sziasztok!
2db 1043nd-m van, mindkettőn openwrt. Az egyik közvetlenül kapja a netet WAN-ra modemből. A másikat tegnap szereztem be, és Client-ként szeretném hozzácsatlakoztatni a másik routerhez wifin keresztül (később kábeles megoldás lesz). Mik a legfontosabb beállítások, amelyeket feltétlen el kell végeznem? Mert nem sikerült eddig összehozni. Rácsatlakozott, windows nem vinnyog, hogy nincs internet access, de mintha a dns-sel lenne a gond, de ez nem biztos, bőven nem.
Szummázva: 2db router, egyik wifin clientként a másikra. Mikre kell figyelni és miket kell beállítani?
Köszönöm szépen!
-
Hunsaman
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Lehet úgy port forwardingolni, hogy csak egy adott időintervallumban nyitott a port? (pl.:reggel 7-től délután 16-ig)Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
PapaMaci
őstag
Most már csak az a problémám, hogy az open wrt nem beszélget no-ip.com -mal, és az eddig tökéletesen működő FTP most nem elérhető. Már maga a szerver sem látja a WAN IP-t. A porforward-ot beállítottam, de már abban sem vagyok biztos, hogy jól...
-
PapaMaci
őstag
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Sikerült már valakinek megoldani, hogy 100Mb/s-nál nagyobb net is át tudjon szaladni a routeren, vagy kell másikat vennem?
És ha ez tényleg nem tudja, akkor mit érdemes venni helyette? Semmi különös nem érdekel, csak hogy legyen giga lan a gépek között, egy ddns, és a júpíszí 240-es netjét hagy tudjam kihasználni.A javaslatokat előre is köszönöm!
-
suste
veterán
válasz
Frankies #45808 üzenetére
milyen elérési utat adtál meg a var-os helyett?
swap nélkül az ntfs simán agyonterheli a routert az adatbázis készítésnél....hidd el, tapasztalat
vagy beüzemelsz egy swap fájlt, vagy váltasz ext4-re (és akkor már swap is lesz a beépített formázóval)
egyébként miért erölteted az ntfs-t?
lehuzogatod a routerről? -
-
vargalex
Topikgazda
-
-
Frankies
csendes tag
Sziasztok!
DLNA kérdésem lenne... visszaolvasva nem találtam meg a választ, de lehet hogy csak Én nem vettem észre...
A helyzet az, hogy az USB-s winyon lévő fájlok közül kb csak az 1/3-át listázza ki, veszi észre (pl- A-G vel kezdődőket)
Tud valaki erre megoldást? (Vargalex-es 117-es OpenWrt van rajta, a vinyó ntfs-re van formázva...Köszi
-
cimp
senior tag
válasz
osztraksajt #45800 üzenetére
Ahogy doberman írta, lecsatolod és kész. Ha mondjuk a pendrive lassú akkor lehet többet árt egy swap rajta mint amennyit használ. De ott van ki kell próbálni!
-
doberman
senior tag
válasz
osztraksajt #45800 üzenetére
letiltani lehet, a Luci felületen a csatolási pontoknál keresgess, de nem hinném, hogy gond lenne ha hagyod.
(van olyan routerem ahol már több mint 2 éve működik pendrive-vel. igaz ott nincs torrent...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest