- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
-
dacsa
senior tag
Sziasztok a router logjában bogarászom mert időnként szakad a netem és valszeg a kábel modemem szarakodik, szóval az lenne a kérdésem, hogy mit is jelet pontosan a SEND OFFER és a SEND ACK?? Köszönöm Üdv DCS
-
k_miso
tag
Szert tettem egy 1043 V2-re. Vargalexes fw. híján a gyáiri fw-el próbáltam boldogulni. Nem is kell sok mindent beállítanom, de az USB HDD-t jó lenne hálózati meghajtóként látnom. Elvileg beállítottam mindent, de csak ftp-n érem el. Mit rontottam el?
Még egy kérdés: az ip-dns-t a gyári fw.-el nem lehet valahogyan beállítani? (a menüben csak a dyndns, meg a no-ip van).
Miso -
krealon
veterán
"Lehet amatőr kérdés de miert kell a net? lehet baj belőle pl. ha éppen nincs net kapcsolat közben?"
Mert a netrol tolti le az OpenWRT Package Manager (opkg) a szukseges komponeneseket.
- "opkg update"
Ez letolti az elerheto csomagok (programok, komponenesek) listajat.
- "opkg install luci-ssl" majd enter - gondolom itt installálja a luci felületet
Pontosan
- "/etc/init.d/uhttpd enable" majd enter,
Ez engedelyezi, hogy a LuCI felulet automatikusan induljon.
- "/etc/init.d/uhttpd start" majd enter
Ez pedig elinditja a LuCI webes feluletet.
-
ozz
tag
Sziasztok!
Olvasgatok próbálok tanulni...
- trunk felrak - ezt a tp-link webes oldaláról frissitem a factory fw-t használva
- rákötöd a router WAN portját valamire , ami ad neki IP-t (alapból DHCP-n kér a WAN rész IP-t, lényeg hogy legyen net) - upc technicolor bridge mod és összekötöm a 1043nd-vel
Lehet amatőr kérdés de miert kell a net? lehet baj belőle pl. ha éppen nincs net kapcsolat közben?
- -LAN porton putty-val telneten belépsz (192.168.1.1) - kell valamilyen beállítást eszközölni a putty-nál?- opkg update"
- "opkg install luci-ssl" majd enter - gondolom itt installálja a luci felületet
- "/etc/init.d/uhttpd enable" majd enter,
- "/etc/init.d/uhttpd start" majd enter
a másik 3 parancsot nem tudom mit csinál de elhiszem hogy kell- innentől a luci/system/software fülön telepítgethetsz egérkattintással.....- itt nem lehet olyan hogy nem lesz elég szabad hely. (dlna + transmisson kellene a tv meg a letöltés miatt)
-
suste
veterán
válasz
poli27 #47189 üzenetére
nem hagytam ki: (vagyis kihagytam, de szándékosan
)
-LAN porton putty-val telneten belépsznem feltétlen szükséges jelszavazni egyből telneten, elég majd a luciban is, így az SSH kihagyható
inkább azt felejtettem el írni,hogy így ne kössük közvetlen netre, csak NAT-olt hálóra
bár 1-2 perc amíg felkerül a luci, addig elég kicsi az esélye, hogy betalálnak szerintem....persze fő a biztonság -
suste
veterán
mindenki így kezdi
havan időd olvasni, akkor érdemes nekiállni
maga a telepítgetés luci alatt nem egy nagy ügy
a trunk esetén a legelső lépés a legnehezebb, ha idegen a parancssor, de ez nagyon egyszerű, és jól le is van írva-trunk felrak,
-rákötöd a router WAN portját valamire , ami ad neki IP-t (alapból DHCP-n kér a WAN rész IP-t, lényeg hogy legyen net)
-LAN porton putty-val telneten belépsz (192.168.1.1)
-begépeled:
"opkg update" majd enter
"opkg install luci-ssl" majd enter
ha végzett a telepítéssel akkor:
"/etc/init.d/uhttpd enable" majd enter,
"/etc/init.d/uhttpd start" majd enter
ezután már webböngészővel eléred a luci-t, mint pl vargalexnél
innentől a luci/system/software fülön telepítgethetsz egérkattintással.....openwrt oldalon minden le van írva: [link]
FONTOS, HOGY OLVASS MIELÖTT KISÉRLETEZGETSZ!!!
-
ozz
tag
Köszönöm a segítséged.
De itt vagyok bajban, ha már utolag kell telepítgetni, akkor már ehez kevés vagyok. A tudás addig terjed hogy alex firmware-t feldobjam.
Bonyolult ezt összehozni, esetleg tudna valaki segíteni pontosan hogy kell ezt megcsinálni annak aki nem vágja a témát? érdemes hozzákezdeni egyáltalán így?
-
suste
veterán
http://downloads.openwrt.org/snapshots/trunk/ar71xx/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin
direkt nem linkeltem be, hogy lásd az elérési utat
Poli27 buildjére a flashbe szerintem nem fog felférni utólag a minidlna+transmission, így mindenképpen extroot fog kelleni....
A Trunk-nál beleférhet a flashbe, ha ügyesen gazdálkodsz a hellyel....
-
kivlov
aktív tag
Üdv
Van már valakinek tapasztalata a V2 es verzióval?
A minap szert tettem egy asus rt-n66u-ra de nem sok hasznát veszem mert ugyanazt a sebességet hozza nálam mint a régi wr1043nd v1 és csak az a kényelem hogy ne 2-3 hetente kelljen újraindítani ha lerohad valamiért nem ér meg nekem 20 pénz különbséget ezért visszacseréltetném a boltba ha valaki már szerzett vele valami jó tapasztalatot... -
suste
veterán
juhosg nevű user is elkezdett foglalkozni a témával, kifejezetten a 1043nd V2-re
Ő már megtette amit kell, ezért is van bent a támogatott routerek között az OpenWrt oldalán található Trunk verzióban.
Poli27 is ebből csinált egy saját építést, és majd vargalex is ebből fogja megcsinálni a sajátját.
Nézdmeg Poli27 miket rakott bele, ha elég neked annyi, akkor tedd fel azt, vagy várj vargalexére (de ez nem 1-2 nap múlva lesz kész, pontos dátumot senki nem tud!).
Ha mindenképpen csinálnod kell extroot-ot, akkor meg felteleheted a Trunk-ot, mert ott minden csomagot megtalálsz hozzá..... -
sto1911
veterán
Sziasztok,
bar kisse offtopik, de itt foglalkozni szoktatok antennakkal. Huawei E160-hoz akarunk venni antennat, milyet ajanlotok?
-
ferob
őstag
válasz
vargalex #47171 üzenetére
Megnéztem másik kábellel, még olyannal is, amit régebben raktam el, mert rossz és azzal nem világít a LED, mindenesetre van külön TX, RX LED, ami villog forgalom esetén.
Az biztos, hogy minden jól lett beforrasztva, mert előtte hozzáérintettem forrasztás nélkül a kábelt, de mivel ezt produkálta, úgy gondoltam inkább beforrasztom, mert az majd megoldja.
-
Rolli
aktív tag
válasz
Kicsirics77 #47169 üzenetére
szia.
hogy érted,hogy be kell állítani a kapcsolatok számát?
Az azt jelenti,hogy hány gép kapcsolódik rá?Nem bírná el az 5 megát wifin a router,azért kellene sebességet állítani neki?
A gyári firmware-val simán birja a max sávszélt. -
ozz
tag
Sziasztok!
Nem tudom emlékeztek-e de volt egy téglásított 1043nd-m amit mostanra sikerült kicseréltetni gariban.
Viszont most már az új V2-es 1043nd-t kaptam v2.1-et.
Jól láttam hogy a vargalex ver.1.1.7 (legújabb) firmware nem támogatja ezt a típust?
Köszönöm előre is.
-
Müszi
senior tag
Üdv itt Mindenkinek!
Olyan problémám volna, hogy van egy 2,5"-os külső HDD-m amit most állandóan dogdosok, mivel filmnézéshez TV-vel is használnám, meg ugyebár a PC-hez is sűrűn kell. Most lenne alkalom eladni a TP-link TL-WR841-es routeremet és jó áron beszerezni egy TL-WR1043-ast. Ez már 10/100/1000-es lannal és USB-vel rendelkezik. Ezzel megoldható, hogy rajta lógjon az 1TB-os winyó mindig és használhassam a PC-vel és a TV-vel is ha kell, vagy még komolyabb kéne? Ha igen, működne ugyanúgy külső táp nélkül, mint a TV-vel, meg a PC-vel? Eddig nagyon meg voltam elégedve a 841-el, mert erős és stabil a Wifije és szuperül ment vele minden eszköz, csak nincs rajta USB. 5GHz-esektől félek, mert nem túl sok jót olvastam róluk.
Előre is köszi a választ! -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Én azért megnézném másik kábellel (Budapesten ezt meg tudjuk oldani). Esetleg te égettél szét valamit a tüskesor beforrasztásakor.
A Led egyébként mire jelez? Lehet, hogy az RX-et nem is figyeli (sőt azt szerintem biztos, hogy nem, mivel akkor csak akkor világítana, ha küldenél valamit PC-ről). -
MATEO6600
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Kipróbálom, aztán leírom megjavult-e...
Az etc/config/wireless fájlba már írtam pár sort, és nem változott a helyzet.
Egyébként az normális, hogy a 80 mbites netemből a notebookomra csak 40 mbitet visz át? Ennyit tudnak a laptopok? (Lenovo B590) -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Lehet mondani, hogy nálam már szinte minden megfordult.
Volt olyan, aminek nem ment az RX lába, de az azért, mert a gazdája szintillesztés nélkül kötötte az RS232-re. Illetve volt olyan is, amin DD-WRT alól történt firmware frissítéssel sikerült a teljes flash tartalmat 0-zni,azaz bootloader sem volt, így bootloop sem. Természetesen ezek már soros porton nem voltak javíthatók (de flash írással igen, így azóta mind hibátlanul működik).
Ezek alapján, ha előtted nem nyúlt hozzá senki, akkor én a kábelre gyanakodnék. -
suste
veterán
válasz
MATEO6600 #47162 üzenetére
ilyet akkor szokott csinálni, ha a router nem szereti a kliensben lévő wifiadaptert
próbálkozni kell, amit írtál is, driver csere, csatorna váltása routeren (inssider), megpróbálni csak "G" üzemmódban a wifit, találsz itt a PH-n extra beállítássorokat amiket az etc/config/wireless fájlba kell beírni....nincsen egységes megoldás, mindenkinek más jött be -vagyis van, wifi adapter csere, ha lehetséges
-
MATEO6600
őstag
Na jó, most már tényleg a tököm ki van
Még mindig az a gondom, hogy a wi-fin keresztül csatlakozó laptopomon egy idő után megszakad a kapcsolat, korlátozottá válik. Újra kell csatlakozni és akkor jó lesz.
Az alábbi beállításokat használom: [link]
A hardver pedig ilyen: [link]A notebookomra kéne valami drivert felrakni külön, vagy mi? Egyedül wi-fi drivert telepítettem, a többi a windows update-re bíztam...
-
ferob
őstag
Az előzőekben már írtam, hogy került hozzám egy ilyen router (1.8-as veziójú), mert rossz firmwaret flasheltek rá és bootloopba került, így forrasztottam rá egy tüskesort és megnéztem az átvezetést az RX és az R362-es ellenállás között, majd összekötöttem egy PL2303HX USB adapterrel, valamint mindent beállítottam (115200, 8N1, fc none), de ezek ellenére a router egyáltalán nem érzékeli a bevitt karaktereket, és így a folyamatos újraindulás sem áll meg.
Ezért az a kérdés, hogy járt-e már így valaki, és van-e megoldás a dologra?
-
Rolli
aktív tag
Sziasztok.
Van valakinek ötlete?
Tp-Link 1043ND
Bármilyen firmware-t rakok a routerre a gyárin kívül, azonnal elkezdi azt csinálni azt ,hogy ha töltök mondjuk 5 megával wifin, 5-10 percig folyamatosan,utána korlátozottra váltja a kapcsolatot.Amíg újra nem csatlakozok a hálózathoz,addig a netem is elmegy.
Próbáltam vargalexet,ddwrt-t openwrt-t,gargoyle-tA gyári firmware-val nem csinálja,csak az meg buta
-
f8enter
aktív tag
Szerintetek ha a routeren be van állítva port forward, és dyndns-es hivatkozással a _belső_ hálóból kapcsolódok egy belső gépre a külső IP címével (dyndns-sel), akkor az még a routeren visszafordul, vagy kimegy az internetre, és a szolgáltatós sávszélességemet használja?
Vargalex fw.
-
válasz
CoolBoy323 #47156 üzenetére
-
CoolBoy323
nagyúr
Hogy tudnám nagyon egyszerűen a router által formázott pendrive-om újra win képessé tenni (NTFS)?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Satrafuckar #47152 üzenetére
Szia!
Először is az fdisk-el törölni kellene az NTFS partíciót és egy Linux típusú partíciót kell létrehozni rá. Aztán mehet az mkfs.ext4.
De ha mount-nál nem adod meg a típust, akkor teljesen normális a hibaüzenet, mert előre definiált típus sorrendben próbálja mount-olni (és az NTFS az elején van). Persze ennek ellenére sikeres a mount. A df parancs kimenetét nézd meg.
A teljes mount ezért így helyes:
mount -t ext4 /dev/sda1 /mnt/sda1
persze a /mnt/sda1 könyvtárnak léteznie kell!
-
Satrafuckar
tag
válasz
doberman #47136 üzenetére
hali
igen ezt olvastam (h NTFS-t nem szereti), de nem is értem az egészet, hiszen az előtte lévő paranccsal ext4 particiot csinálok, nemigaz?
ja, most ezzel a cf-el raktam össze, ez van itthon fölösbe. meg aztán nem hinném hogy olyan hatalmas a scanner package, tehát igazábol célnak meg is felelne.
a kérdés, hogy miért nem megy / mit csinálok rosszul (#47132)ezt a 8081-es portos történetet holnap kiprobálom, amint megint a router közelében vagyok, köszi!
-
Sly189
senior tag
válasz
Intruder2k5 #47149 üzenetére
Dobozból kivéve a legfrissebb FW van rajta.
DHCP, és most megpróbálok resetelni. -
-
Sly189
senior tag
válasz
Intruder2k5 #47147 üzenetére
Ha router nélkül dugom rá a laptopra az UTP kábelt, akkor 8-9 megabájt/s
-
-
Sly189
senior tag
Sziasztok, tp link wr841n routert vettem, - bocsi hogy ide írok
Valamiért csak 5 mb/s el tudok tölteni.
UTP kábelen pedig 8-10mb/s a sebesség.
Mit állíthattam be rosszul? ( olyan nagyon nem nyúltam bele a titkosításon és az SSID néven kívül.)
-
Gyurka6
őstag
Félrement, bocsi...
Hali! -
válasz
zharmat #47143 üzenetére
öt könyvjelző
alul az első ESSID magyarán SSID a rádiód nevét írd be pl: Rendőrség , vagy A_KIS_bolt satöbbi
Mód : Hozzáférési pont
Hálózat : lan kockába pipa a többibe nem
ESSID elrejtése : egyenlőre ne tegyél bele pipát , majd később máskor ha akarsz teszel bele
WMM mód :pipa bele
Alul a második : WPA2 PSK
CCMP (AES) kényszerítése
Kulcs : találj ki egy jelszót ami megjegyezhető és értelmetllen pl:6ALMAspiteve1955
a betekeredő zöld nyilak láthatóvá teszik a jelszót a számodra
Alul harmadik : most még hagyd a frászbaFelül a második:802.11g+n
20 Mhz (ezt majd később tuningolhatod)
HU - Hungary
a többi lehet üres
Felül az elsősatorna : 6 (2.437GHz) egyenlőre !! Ezt majd később optimalizálnod kell valószinüleg , szükséged lesz hozzá egy Wifi kliensre telepített Inssider programra
Adóteljesítmény : állíts be 27dBm-et úgyis le fog menni olyan kicsire automatikusan ,ami még elég nagy ahhoz, hogy a hatókörön belüli kliensekkel elég megfelelő legyen a kommunikáció.
vezeték nélküli hálózat engedélyezve: ezt váltsd át pirosraMost jobb alsó sarok : Mentés és alkalmazás
-
zharmat
csendes tag
válasz
logarithm #47141 üzenetére
Hálleluja, ezt holnap reggelig sem találtam volna meg a segítségetek nélkül, nagyon köszönöm mind2töknek!
még lehet egy bonuszkérdésem....? Wifi kapcsolódást hogy kell a routeren openwrt-n beállítani? Hálózat/Wifi menüt megtaláltam, de ha ott a szerkesztést kiválasztom, akkor onnantól kezdve nem igazán ismerősek a fogalmak.köszi!
-
logarithm
őstag
válasz
zharmat #47139 üzenetére
Hello,
Hálózat-> WAN szerkesztés -> protokoll -> PPPoE -> és beírod a szerződésben kapott felhasználó nevet és jelszavat -> mentés és alkalmazás -> kész van internet.(#47140) Intruder2k5
Beelőztél(#47142) poffsoft
Ja-ja akár, nekem diginél ez nem jellemző, adsl-nél elképzelhető. -
-
zharmat
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni abban, hogy gyári firmware oldalról openwrt-re upgradelés után hogy lehet az adsl-es hálózatot életre lehelni? Én nem jöttem rá
Ez a verzió lett feltelepítve:
Router név OpenWrt
Router modell TP-Link TL-WR1043N/ND v1
Tűzfal verzió OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342 / LuCI Trunk (trunk+svn9655)
Kernel verzió 3.7.4
előre is köszi! -
válasz
kiraly1985 #47137 üzenetére
DD-WRT-ben nem is lesz írható...
-
kiraly1985
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47134 üzenetére
hát már mindent megpróbáltam, itt a linkek nem mentek, de feltettem máshonnan.
sajnos most itt elhasalok:
/etc/opkg.conf hiába állítom be, hogy legyen írás jogom chmod-al akkor is azt mondja, hogy nem írható a file.
-
doberman
senior tag
válasz
Satrafuckar #47132 üzenetére
szia...
megakadt a szemem a hibaüzenetedben az ntfs szócskán... itt ez a file rendszer ellenjavallott!
Vargalex firm része, hogyha 8081-es porton szólítod meg a routert akkor egy teljesen automatizált formázási felület jelentkezik be. elintéz helyetted mindent....mea culpa: most látom, hogy csak egy 16 megás cf kártya van... hmmm 1-2e ft-ért többgigás pendrive tuti jó végeredményt ad...
-
Gyurka6
őstag
válasz
kiraly1985 #47133 üzenetére
Hali!
Szerintem, már a 8-as pontnál elhasalsz, ill. hibás-hiányos amit letöltesz... -
válasz
kiraly1985 #47133 üzenetére
Sajnos nem tudom, nem használok TP-LINK-et se, OpenWrt-t se, és DD-WRT-t se, de itt pl. van egy leírás 1043+DD-WRT pároshoz!
http://klseet.com/index.php/tp-link-ddwrt/tl-wr1043nd-ver18-atheros/optware-installation
-
kiraly1985
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #47130 üzenetére
köszi a választ. igen ezzel tisztában vagyok, ezért követtem az első hozzászólásból a következő leírást:
DD-WRT alá OpenWrt csomagok pakolása II. azon belül is:
http://g300nh.blogspot.hu/2010/06/software-installation-on-dd-wrt-part-1.html
de elakadok a 9-es pontnál erre a bementre:
ipkg install /tmp/opkg_513-2_ar71xx.ipk
ezt kapom:
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/whiterussian
You probably want to run `ipkg update'
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/non-free
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/backports
/bin/ipkg: line 1184: sort: not found-------------------------
mivel elég laikus vagyok a témában ezért csak felületesen értem mit csinálokesetleg tudnál segíteni lépésről lépésre mit kell tennem?
Egyébként a leírásban a 9-es pontig eljutok.A hozzászólásokban lejjebb írják, hogy nem feltétlen gond a hibaüzenet, de mivel az opkg parancs nem fut le valahol elhasalok.
DD-WRT-ben a pendrivom ext3-ra van formázva és a bemountolva /mnt néven, amit a win szépen lát is.próbáltam eszerint a leírás szerint is, de szintén hibára futok: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=86912
-
Satrafuckar
tag
válasz
kiraly1985 #47128 üzenetére
sziasztok!
Karácsonyra beszereztem egy ilyen routert, amin szerencsére már alapból a vargalex-féle firmware (OpenWrt vargalex v1.1.7 r35342) volt rajta, így ezzel a résszel nem volt dolgom.
a végső cél: egy másik router mögött üzemel switch-ként (és persze wifi ap), az usb-be pedig rádugva a multifunkciós eszköz, amivel így az itthoni hálózat (akármelyik router wifi v kábel) bármelyik gépe tudjon nyomtatni és szkennelni.
ebből ami már sikerült: wifi ap + switch ként beállítás, szépen megy a hálózat, minden lát mindent.
nyomtató szerver beállítás, a nyomtatás is megy ezzel szépen.a szkennerrel viszont nagyon meggyűlik a bajom, napok óta bujom itt a forumot meg a netet, nem annyira találok egy egzakt guide-ot, mármint olyat ami kicsit magyaráz is h mi mi, mit miért. szóval alapvetően is homályos az egész történet
pl hogyan is fogok én ezzel szkennelni? vhogy a scanner eredeti programja müködésre birható, vagy spec program kell hozzá pc oldalra? (win7). milyen, honnan, mi a kulcsszó?
ami megvan: e szerint complete támogatott az eszközöm (Canon MF4150), jelenleg ezen guide-ok alapján probálok müködni: leginkább ez de meg van nyitva ez sőt egy ilyen is. Illetve a későbbiekhez ez.
Hogy mit kéne tenni, hogy fog müködni a rendszer, a router oldalon viszonylag tiszta a teendő, a pc oldal viszont nem annyira áll össze fejben. Gondoltam azért elkezdem, és majd alakul a dolog.-- ITT KEZDŐDIK A LÉNYEG --
Azonban sajnos már a leges legelején, az extroot-nál problémákba ütközök. Ez alapján csinálom, pivot overlay
A routerbe egy usb hub van dugva, abba a nyomtató, illetve egy USB CompactFlash card reader, abban csücsül a 16mb ős-CF, ezt szánom "extroot"-nak.
A cucc látja is a kártyát, fdisk -l irja /dev/sda: 16MB, particio is van rajta.
Itt kezdem: mkfs.ext4 /dev/sda1, itt minden megy is, semmi hiba, minden done.
utána viszont amikor mountolnám: mount /dev/sda1 /mnt/sda1, akkor ezt irja, amivel nem tudok továbblépni:
root@OpenWrt:~# mount /dev/sda1 /mnt/sda1
NTFS signature is missing.
Failed to mount '/dev/sda1': Invalid argument
The device '/dev/sda1' doesn't seem to have a valid NTFS.
Maybe the wrong device is used? Or the whole disk instead of a
partition (e.g. /dev/sda, not /dev/sda1)? Or the other way around?
mount: mounting /dev/sda1 on /mnt/sda1 failed: No such file or directory
rákeresgéltem már erre is, de nem sikerült semmivel megoldanom.segítsetek légyszi
, már nagyon össze kéne raknom a rendszert.
(2 nap mulva elutazok hónapokra és nincs más itthon aki meg tudná csinálni, viszont használnák)köszi előre is!
üdv -
BigBlackDog
veterán
Jumbo frame-t hogyan tudok beállítani? MTU méret felülbírálásnál az alap 1500 bytenál nagyobb értéket nem enged.
-
-
poli27
veterán
válasz
kiraly1985 #47128 üzenetére
nem tudom feltünt e, de ddwrt re akarsz openwrt csomagot telepíteni.valszeg ez okozza a hibát nem?....
-
kiraly1985
csendes tag
hali,
tudna valaki segíteni nem boldogulok, mini dlna-t akarok tenni dd-wrt-re, próbáltam követni a leírást de hibát kapok folyamatosan
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_4315-4315.html (nem mennek a linkek)
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_2639-2639.html - hibát kapok:
root@DD-WRT:~# cd /tmp
root@DD-WRT:/tmp# wget http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packag
es/opkg_513-2_ar71xx.ipk
Connecting to downloads.openwrt.org (78.24.191.177:80)
opkg_513-2_ar71xx.ip 100% |*******************************| 63098 0:00:00 ETA
root@DD-WRT:/tmp# ipkg install /tmp/opkg_513-2_ar71xx.ipk
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/whiterussian
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/non-free
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/backports
/bin/ipkg: line 1184: sort: not foundeddig minden ok volt 16 gb-os pendrive van felcsatolva ext3-ra (Mounted on /mnt)
opkg update parancs nem fut le ezután, gondolom a fenti hiba miatt.
open wrt-vel próbálkoztam, de ott meg folyamatosan fagy a router, ha bekapcsolom a samba megosztást, szóval maradnék a dd-wrt-nél ha sikerül valami megoldást találnom.
köszi
K -
r3dsnake
nagyúr
-
atees
őstag
válasz
Intruder2k5 #47124 üzenetére
Köszi szépen!
-
raidx
őstag
Úgy is lehetett volna, de mivel nem volt téglásítva a router és beengedett telneten így egyszerűbb volt.
@Intruder2k5
Az az ominózus mondat amit korábban linkeltem valószínűleg arra vonatkozhat, hogy kérdeztem, mi legyen a kütyüvel. Erre írhatták, hogy csak otthonról fogadják (ha jól értelmezem). A portós postaköltség Magyarországról nem éri meg a router árához viszonyítva.
-
-
siddis
őstag
Hmmm, nekem speciel most a legújabb Barrier Breaker van fenn, neked inkább Vargalex-mester cuccát ajánlanám, azon nem kell hegesztgetni hogy magyar legyen, stb.. Ez kell neked ha gyári van még fenn..
-
Lincy
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket.
A vidanet szolgáltatja az internetet nálam és ezt szeretném megosztani egy TP-Link WR1043ND routerrel. Ezzel a korábbiakban nem volt gond, de nemrég egy hétig nem működött az internet, úgyhogy kijöttek és a modem tápját kicserélték. Így ha a gépbe bedugom a kábelt rögtön van internet. Viszont, ha routerrel próbálkozok dynamic ip-re állítva akkor egyszerűen nem látja a netet csak a következő üzenetet látom:
"obtaining network parameters". Már mindent megpróbáltam, reseteltem mindenhogy a routert de ugyanez az üzenet. Máshol kipróbáltam a routert, ahol digi van és PPPoE, ott nincs semmi gond, tehát a routernek elvileg semmi baja.Minden ötletre vevő vagyok!
Előre is köszi a segítséget!
-
-
válasz
Intruder2k5 #47107 üzenetére
Hát nem ezt .
De szerintem más estben egyszerűbb négy tüskét becinezni, mint azt a sok bonyodalmas dolgot ... brrrrrr -
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Intruder2k5 #47103 üzenetére
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Intruder2k5 #47099 üzenetére
-
jozsabalint
újonc
Sziasztok,
lehet hogy volt már a kérdés ezért előre is sorry.
Rátettem a routerre egy 1,5TB-s samsung vinyot.
Beállítottam mindent. Megosztottam egy FILMEK mappát.A fő gondom. Hogy a mappán belül nem látszik minden.
Pl a 10 almappából csak 5-öt mutat. Ennek mi lehet az oka?Más: még a legelső gyári FW van rajta. Ha frissítek (érdemes?) minden beállítást kezdhetek elölről?
Köszi.
Üdv:
jb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális PlayStation 5 // 2 darab kontrollerrel //
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Nintendo Switch V2 32+128GB CFW okos! Dual Boot RP2040 Picofly Dual Boot tok + üvegfólia
- Samsung Galaxy S24 128GB, Tökéletes állapot, 100%-os akku, 2027-ig garancia
- Xiaomi Mi 10T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest