- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
suste legutolsó bb jét, v3 routerre, ugyanaz volt beállítva mint a gyárin felh név a host név jelszó a noip.com kiválasztva, de próbáltam a no-ip.comot is vagy org nem tudom (xy.ddns.net), mivel nem itthon van a router és jelenleg nem érem el távolról
Próbáltam a pppoe csatolót kiválasztani, nem frissült be az ip, a http-t is próbáltam ott se, és a sima want is ott se frissült, pedig mindegyikkel vártam 10 percet kb, és a frissítési idő 1 percre volt téve addig...Tényleg sute firmen a távoli elérést külön engedélyezni kell, mert https en még nem megy,és a tiéden ugye alapból ment, azóta mikrotikezek, nem használtam openwrt-t cirka 2 éve kb
Ezt ahogy hazaértem vettem észre, hogy nem érem el, viszont a kamerákat elérem, tehát a host működik meg a port forward is 
-
poli27
veterán
próbáltam a noip-t beállítani de sehogy nem akart frissíteni,próbáltam a dyndns.hu-t ott se akart frissíteni, többel nem próbálkoztam... valamiért nem írja be a frissítést, pedig a gyári szofton ugyanez volt beállítva és ott működött, jelenleg windows kliens frissít az openwrt nem hajlandó rá valamiért.....
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Valakinek van otlete ez a nyuves router v3 miert nem csatlakozik vissza magatol a digis netre? Kihuzom visszadugom es nincs net,amig bele nem megyek es nem nyomok egy connectet. Automatara van pedig a kapcsolat teve,tehat elindulas utan magatol fel kene csatlakozzon.....
-
poli27
veterán
nem kell uj hostnevet definiálni, küldenek egy emailt, abban rákattintasz a linkre, ami elvisz egy oldalra (nem bejelentkezés) bár a mailban benne van, hogy jelentkezz be és ott is tudod megújítani, de az már nem működik, hiába változtatsz ipcímet a lejárat nem változik meg. Szval a linkre katt a mailba, és a honlapon update host ennyit kell csinálni, a link havonta bármennyiszer használható, és mindig újraindul a 30 nap!
Ha meglehet a nem vagyok robot url-t oldani valahogy, akkor lehetne automatizálni, meghívva a linket, de a robotot nem lehet kijátszani tudtommal nem? -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
komolyan ekkora para 30 naponta 1x az emailban található linkre kattintani és aktiválni a hostot még 2 kattintással?...

-
poli27
veterán
Ez mind szép és jó, de akkor miért csinálja hogy az addig működő portot,gondolva egyet, nem nyitja ki sehogy se 1 hetes router, és ha restart van(a port miatt restartoltam hátha elindul a port) akkor nem csatlakozik vissza a pppoe,mondjuk ezt kezdetektől fogva tapasztaltam... holnap megy rá egy openwrt szerintem..... Valamiért ez csak szivat engem most....
-
poli27
veterán
Arról már nem is beszélek, most ujraindítottam távolról, és baszik felcsatlakozni pppoe-ra (digi) magától...ddns bevan állítva és megy is, ha felcsatlakozik... így most el se érem, fax kivan... ez volt az utolsó TPlink router amit vetettem valakivel... pláne ha én adminisztrálom...
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Eddig ment a kamera egy isminél, amit én állítottam be, erre mától nem érhető el a kamera, nincs natolva, a routert simán elérem távolról, csak a port nyitás nem működik valamiért, komolyan kezd elegem lenni a tplinkből, a mikrotiken valamit megcsinálok ahhoz nem kell hozzányúlni addig amíg az eszköz nem romlik el....

-
poli27
veterán
Csak egy kérdés, annak mi értelme van ha egy folyó partjáról átkiabálsz a túloldalra, de aki ott van csak simán visszabeszél hozzád kiabálás nélkül,valszeg nem fogod hallani nem? Kb ez a helyzet vele hiába látja pl a telefonod a szomszédba jó erősen a wifit, de a telefon nem fog tudni visszabeszélni a routernek, mert ehhez nem elég erős....
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Nem lesz jó, nehogy megcsinálja mert valszeg bootlop lesz belőle! Maximum egyesével a mentésből a dhcp reservationt meg társait át lehet másolni, de mást nem, ugyanis ipv6 is van benne meg stb stb, más dhcp szerver van benne mint vargalexében... Én kipróbáltam a sajátomon a vargalex mentést, és nem volt jó!
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Ez így nem igaz bírja openwrt vel is, csak nem lesz meg az 500

-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Csináltam (frissítettem) a Barrier Baker RC3 ból egy alap openwrt-t.Csak a legszükségesebb dolgok vannak benne pl vargalex formázó,vargalex alap tűzfalszabályai,ddns,samba,vpn, kb ennyi.
A repoból elérhetőek csomagok, amivel kilehet egészíteni exroottal a dolgokat,próbáljátok ki
Ha valakinek kimaradt valami vagy kellene még hozzá fordítani valamit szóljon nyugodtan!
Mindenki saját felelősségre próbálgassa, én egy wdr 4300 on teszteltem azon megy hibátlanul, a formázó is hibátlan rajta megcsinálja az exrootot is,a wifi is hibátlanul elindul, és amit észrevettem sokkal gyorsabban menti a beállításokat! -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Érdekes ha dhcp re van téve a lan akkor megy .. -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Mitől lehet az, hogy a transmission nem lát ki a netre? A trackerhez se tud kapcsolódni

-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Látom neked is megtetszett ez a tárhely

-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Had keressem meg neked , első találat leírja!
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Switch módban megy a router ugye,tehát nincs benne dhcp szerver,és a lanba dugod a kábelt a másik routerból?
Az interfacek lan résznél ezt : IPv4 átjáró írd ide be az elsődleges router ip címét, meg a dhcp dns résznél a DNS továbbítások hoz is írd be és menni fog a opkg! -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
4-5 éve kb amikor kiadták akkor még igen, mivel 120 volt a nagyon nagyon maxos net még,de mint minden felett,rajta is eljár az idő.Nem ítélkeztem csak megjegyeztem,hogy a sebesség mindenkinek legyen jó, de normális routerre mindenki sajnálja a pénzt amivel ki lehet hajtani a 240megát ennyi!Sztem mindenki fizetésből él szinte,de ha már a legnagyobb net kell neked akkor vedd meg a hozzá való routert is,mert a hozzászólásodból az jött le hogy ezt nem akarod!De van egy ingyenes verzió is, cseréltesd ki egy technicolorra a modemedet, azt nem kell routert venni!
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Berakattam az első hozzászólásba, hogy V2 érdemes már venni meg a spec leírását,és a képét is!
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Valaki nem akar nyitni rá hibajegyet?Én nem tudok annyira jól englishül hogy megtegyem
De jó lenne ha tudnának róla! -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Aki az általam készített firmwaret akarja feltenni 1043V2 re annak nem biztos hogy megy a beépített vargalex féle formázó felület normálisan.Ma du volt szerencsém tesztelni pár órát egy ilyen routert és tényleg van valami hiba.Felmountolja meg is jelenik az overlay, de a rebootnál megint nincs csatolva.
Szval az használja akinek nem kell exroot,magát a particiókat csatolva hagyja csak az overlay tárolót nem!Sajnos tovább nem tudtam tesztelni, mert nem az enyém a router és holnap oda kell adjam a gazdájának!
A firmware-k közé feltettem a gyári vágott firmwaret Vagott_gyari_firmware_130925_wr1043v2.bin (by Intuder2k5) akinek esetleg kellene, hogy vissza tegye a gyárit! -
poli27
veterán
Állítsd át a ipcímet a tiplinek ha a cisco 192.168.0.1 akkor a tiplinek 192.168.0.2 re, mert ha nem teszed akkor nem fogod elérni többet.Igen hgw a cisco!
-
poli27
veterán
kapcsold ki a dhcp szervert a routerban, és a hgw-ból jövő lan kábelt ne a wan portba dugd,hanem a lanba,és menni fog!!Igy csak egy access point lesz belőle meg egy switch!
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Az úgy jó ahogy leírtad, mert csak acess pointként használnád, felesleges 2x natolni a netet!dhcp kikapcs, lan portba dug ez a jó eljárás!
-
poli27
veterán
Frissítettem a buildet,már elérhető(működik) a repostoryból az ntfs támogatás,akinek szüksége van rá az a frissítés után letöltheti!A buildbe továbbra sincs beépítve az ntfs fájlrendszer támogatása!
A régi verzió frissítésére lehet szükség, bizonyos csomagok telepítésénél,mivel frissültek a fileok! -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Csináltam egy friss openwrt, köszönet a segítségért vargalexnek

Ami benne van:
Luci
ipv6
upnp
ddns
samba
mount
hd-idle
reset
transmission
nyomtató(p910nd)
minidlna
vsftpd
a legfrissebb Trunkból v39208!Ezek a csomagok vannak benne alapból : [link]
Továbbá benne vannak Vargalex tűzfalszabályai is,a formázó felülete,a vsftpd luci webes felülete,meg alapból a /mnt re vannak beállítva a samba,a minidlna,és a transmission is!A repostoryból letölthető az ftp backup is.Csak 4300 as routeren teszteltem, ezen hibátlanul megy!
Kérlek ellenőrizd az md5 öt mielőtt flasheled!
Támogatottság:
dir-825-a1-b1-c1 csak sysupgrade verzió
wdr3500-v1
wdr3600-v1
wdr4300-v1
wdr4310-v1
wdr4900-v1
wr1043nd-v1
wr1043nd-v2
wr2543-v1
wr842n-v1
wr842n-v2
wndr3700
wndr3700v2
wndr3800
wndrmac
wndrmacv2
Kéretik saját felelősségre használni!
Még 1x köszönet a mesternek a segítségért!

Nincs benne NTFS támogatás kéretik figyelembe venni,egyenlőre a repostoryból sem működik.Integrálva nem tervezem hogy lenne később se mert nem fér bele a buildbe!
Azt hogy a repostoryban menjen azt majd megoldom egy következő builddel nemsokára! -
poli27
veterán
-
poli27
veterán
nem tudom feltünt e, de ddwrt re akarsz openwrt csomagot telepíteni.valszeg ez okozza a hibát nem?....
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
ott nincs fent ez a csomag....
-
poli27
veterán
de ebből nem engedi feltenni az ifenslavet pl mert ezt adja : Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for ifenslave:
* kernel (= 3.10.18-1-0de2f8afeb2eecb34eeca6f54bvalszeg a kernel száma nem tetszik,vargalexéhez hol találok modulokat?
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
-
poli27
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET
- PlayStation Portal - Midnight Black - Garanciával
- Új ASUS RYZEN 5 7600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 750W TÁP 2ÉV GAR
- REDRAGON K530 TKL Draconic Compact RGB Red Switch
- ÚJ GAMER MAX PC CORE I5 14400F 16-32GB RAM 512GB SSD GAINWARD RTX 3070TI 8GB DDR6 750W-TÁP 2ÉV GAR!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 512GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4992
- 27% - MSI MAG Coreliquid I240 AIO Vízhűtés!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Próbáltam a pppoe csatolót kiválasztani, nem frissült be az ip, a http-t is próbáltam ott se, és a sima want is ott se frissült, pedig mindegyikkel vártam 10 percet kb, és a frissítési idő 1 percre volt téve addig...
Ezt ahogy hazaértem vettem észre, hogy nem érem el, viszont a kamerákat elérem, tehát a host működik meg a port forward is

Vargalex segített benne

Érdekes ha dhcp re van téve a lan akkor megy ..
1-2-3-6 a bekötés ha 100 megát akarsz kötni több ér nem kell,tehát narancs-narancsfehér-zöldfehér-üres-üres-zöld-üres-üres így
csak rossz helyen állítottam!