- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
suste
veterán
válasz
doberman #63228 üzenetére
ha már van luci+9092, és el tudom intézni webes felületen amit akarok, akkor nincsen kedvem parancssorozni.... (persze a parancssor a 9092-n is elérhető
)
ami meg a biztonságot illeti, mint tudjuk, mindent fel lehet törni, de 3 porttal már elég sok variáció van, és akkor még csak a portnyitásig jutottál....
szóval szerintem inkább ízlés/megszokás kérdése
-
suste
veterán
válasz
doberman #60062 üzenetére
már beszéltünk róla HeadLess-szel, de nagyon megbonyolítja a helyzetet, hogy különböző hardvereken máshogy kell kezelni a portokat/vlan-okat
ezért is nem másztunk bele ebbe a switch üzemmódnál, hanem inkább kikerültük a vlan-ozást, és ifname szinten kezeltük...max annyit lehetne, hogy a luciban használt tagged/untagged dolgot tisztába tenni, mert még én sem értem mindig
-
gr8tjoey
aktív tag
válasz
doberman #59015 üzenetére
Köszi a tippeket, azért kértem, ami kértem, mert floodolja a bruteforce attack a logjaimat.
Itt látszik, hogy másnál is próbálkozott ez az IP cím
A tűzfal elbánt vele jól egyébként, nem volt gond. Ja, és a 2222-es portot bizgették.
-
Headless
őstag
válasz
doberman #58148 üzenetére
Szerintem azért
Midenki hozzá van szokva a telefonos wifi analyzerhez, azért egy routernek nem kevéssel nagyobb a wifi teljesítménye mint egy telefonnak, vagy egy belső antennás usb vevőnek. Szerintem ez egy normális körülmény egy 4 emeletes panelban budapesten.
Most amíg a hibát kerestem az adat definiálásom alatt 36 vesszőt számoltam (vagyis elérhető hálózatot).Telefonnal olyan 10-et szoktam érzékelni.
-
martonx
veterán
válasz
doberman #56498 üzenetére
Nézd, jó pár évvel ezelőtt még én is imádtam a gépem bios-át turkálni, meg minden kezem ügyébe eső cuccot "agyonnyomkorászni" (anno a rgéi routeremre önszántamból tettem DDWRT-t, most meg az OpenWRT csak kényszer volt, mert a gyárival elég furán működgetett a router).
Mostanra meg azt szeretem ha a dolgok működnek, és ehhez ne kelljen mindenféle programot feltelepíteni, meg netről vadászott leírásokat végigböngészni, majd egy konzol ablakkal fejest ugrani a sötétségbe.
-
lovi81
csendes tag
válasz
doberman #56413 üzenetére
O.K., köszi!
Egyelőre a windows tűzfalban tiltottam le a progikat, de Bill Gates-ben nem nagyon bízom (nem tudom Nektek mi a tapasztalat ezzel), úgyhogy inkább megnézem amiket ajánlottatok és azok közül valamelyik lesz a befutó.
Természetesen utána a win-est mellőzni fogom.
-
-
-
mzolcsi
csendes tag
válasz
doberman #49764 üzenetére
Feladtam, nem sikerült a poli27 + extroot. Erre azt találtam ki, hogy felrakon a trunk-t (revision 40774), és láss csodát azzal sem ment. Lehet, hogy a hardver nem támogatja (szerintem ez hülyeség), vagy az openwrt-ben változtattak valamit, ami miatt máshogyan kell az extroot-t megoldani.
Jó lenne ha Vargalex kiadná az új firmware-ját, mert ezt hw-t is egyre többen vásárolják meg és egyre többen akarnak extroot-t.
Z
-
Csokiii
aktív tag
válasz
doberman #49005 üzenetére
Sziasztok
Szereztem egy soros usb átalakítót,és próbálom életre kelteni a routert de nem megy
Vargalex féle firmware-t raktam fel majd bejelentkezés után nem ment tovább és nem jött be a kezelőfelület sem. Reset után semmi. Nincs SYS led és soros porton putty-val bejön a kis ablak és ennyi
Valakinek valami ötlet?(minden jól van beállítva, bekötve) -
suste
veterán
válasz
doberman #48882 üzenetére
amikor próbálkoztál, akkor nézted a WAN IP-t esetleg IP ellenőrző oldalon?
mert mobiltelefonról ellenőrizve teljesen más IP-t mutatnak a weboldalak, mint amit a telefon menüje (ezt most is kipróbálhatod), és így logikus, hogy nem működik
de ha egyezik, akkor viszont mennie kéne.....(szerintem)
Intruder2k5: pont ilyesmi jutott eszembe, hogy olyan kapcsolat kéne, amit a t-mobilos netről kezdeményeznek....
-
Roland-87
aktív tag
válasz
doberman #48493 üzenetére
Hmm ez még magyarázat is lehet a problémámra bár a visszajelzések szerint ez a V2-re nem igaz tehát egyre inkább úgy fest hogy a laptopom szuper inteles wifije nem kedveli a wrt-s routereket, előkaptam a Linksys wrt160nl-t aminek megjavult a wifije(csoda?) rákötöttem egy 12v kis akkura hogy tudjak vele szaladgálni majd kliensként rácsatlakoztam a tp-re és elkezdtem méricskélni, mivel a 160nl lan portjai csak 100 megát tudnak ezért hiába 300-as a wifi ebből nem éreztem semmit a router közelében, viszont 1 szinttel lejjebb is 12,2 megát mértem sőt 2-vel lejjebb is 6-8 körül ment, az udvaron szinte végig 12 volt, csak messzebbre haladva esett le de ott is 8 körül volt. A kíváncsiság kedvéért elmentem kb. 1km-re egy helyre ahonnan rálátni az ablakomra és még innen is tudtam csatlakozni a Linksyssel és 7 megányi net csorgott át tehát ez arra utal hogy nem lehet baj a TP link wifijével. Az lesz a legjobb ha beruházok egy usb-s wifi adapterre ami külső antennás és persze 300-as, csak hát pont ez az amit nem akartam mert nem túl kényelmes ilyen módon használni a laptopot. De sajnos ugye nem lehet minden tökéletes.
-
-
FishAir
senior tag
válasz
doberman #47779 üzenetére
Hát én már a Gargoyle-t sem ajánlanám. Pedig nagy fan voltam. Az a helyzet, hogy több éves wifis kínlódás után rá kellett jönnöm, hogy a 1043-ra jelenleg legstabilabb az eredeti buherálatlan bleeding edge trunk. Nekem per pill a december 5-i verzió van fent és azóta egyetlen egyszer nem dobta el a wifi a jelet. Előtte több adapterrel, antennával, firmware-el próbálkoztam, de semmi nem volt jó neki. Egy nap többször is ledobta a kütyüket magáról. Jó, lehet, hogy nagyobb kínlódás, hogy lucit kell telepíteni meg ilyenek, de egyszer kell megcsinálni és el is felejtheted, hogy van routered. Akinek meg az extrák kellenek, mint ftp, transmission stb. csak egy kicsit kell utána olvasni és meg tudja csinálni saját maga is. Kevésbé stresszes, mint naponta többször resetelni a routert.
-
mcmike
őstag
válasz
doberman #47779 üzenetére
Nagyon szépen köszi a segítséget, akkor ezek szerint rossz irányba indulam a DD-WRT-vel (pedig már szinte azt is kiderítettem hogy a 21676 Build az egyik legstabilabb
).
Szóval Vargalex féle verzió lényegében egy OpenWRT alapokon nyugvó GUI-val megáldott firmware? Van valami speciális tudnivaló a telepítéssel kapcsolatban? Abszolút hivatalos legutoljára kiadott gyári firmware van most a gépen.
Kezdeti lépésekről a konfigurálással kapcsolatban van valami install guide? Vagy valami Step by Step guide? Angolt is linkelhettek, abszolút nincs vele gondom. Sőt, nekem a Win és az office is angol, és a routert is biztosan angol nyelven fogom használni.
Bocsi de teljesen tudatlan vagyok a témát illetően, nem láttam még soha custom firmware-t élőben, sem GUI-t. Akár youtube videó is jöhet róla, bármi ami egy kicsit segít eligazodni a kezdeti lépésekben.
@expendables: neked is köszi, akkor megerősítettél benne hogy hagyjam a DD-WRT dolgot.
UI: most látom hogy a legfontosabb infók is megvannak az oldalon...így már ok...
-
doberman
senior tag
válasz
doberman #47346 üzenetére
upsz...
az /etc/easy-rsa/vars -ban most már alapban export KEY_SIZE=2048 míg "régebben" csak 1024 volt. lehet, hogy emiatt nőhetett meg ennyire a Diffie Hellman paraméter előállítása?
vajon visszaírhatom ezt büntetlenül 1024-re?bocsánat, most készült el... 1óra 35 perc... hmmmm
-
Satrafuckar
tag
válasz
doberman #47136 üzenetére
hali
igen ezt olvastam (h NTFS-t nem szereti), de nem is értem az egészet, hiszen az előtte lévő paranccsal ext4 particiot csinálok, nemigaz?
ja, most ezzel a cf-el raktam össze, ez van itthon fölösbe. meg aztán nem hinném hogy olyan hatalmas a scanner package, tehát igazábol célnak meg is felelne.
a kérdés, hogy miért nem megy / mit csinálok rosszul (#47132)ezt a 8081-es portos történetet holnap kiprobálom, amint megint a router közelében vagyok, köszi!
-
suste
veterán
válasz
doberman #46478 üzenetére
van repeater,de nem egy kiválasztható üzemmód (mint pl ddwrt-nél), mint ahogy Intruder2k5 írja, hanem openwrt-n luciban ezt kézzel kell összehozni
egyébként nagyon egyszerű, mert a wifi részen rányomsz a keresésre, megkeresed a listában a saját hálózatodat, csatlakozol, majd utána a wifinél hozzáadsz egy újat, ami pedig szórja a jelet a klienseknek -
-
suste
veterán
válasz
doberman #45665 üzenetére
megmondom őszintén, hogy kb 1 percig volt üzemben az 5GHz, mert hibátlan a 2,4GHz, és csak webezéshez kell
még a 300Mbit sincsen engedélyezve, csak 1 csatorna.....
a stabilitás a legfontosabb nekem
az még az egészben az érdekes, hogy amikor beüzemeltem a régi linksys routerem repeaternek még a 1043 mellé, és arra csatlakoztam fel a laptoppal,akkor annak ellenére gyorsabb volt a forgalom, hogy messze voltam tőle, és gyenge volt a jel.....szóval tényleg kliens függő a dolog, de erősen benne van a 1043-as wifije is a buliban.... -
m_kovacs
tag
válasz
doberman #44187 üzenetére
Köszönöm válaszát.
Extroot nincs.
A win naplófile-ok ban kutakodva az adott időpontban (Skype indítása) csak egy Hiba bejegyzést találtam.
Microsoft-Windows-Winsock Network Event/Műveletek
recv: 1: folyamat: 0x87deab98, végpont: 0x8623d898, pufferszám: 1, puffer: 0x85f27ed8, hossz: 0, szekvencia: 4111, állapot: 0xC00000A3
Csak ez nekem nem sokat mond.
A routeren a kernel napló bejegyzéseiből hogyan lehet az időpontot (dátum,óra,perc,másodperc) meghatározni?
PL:
[314532.370000] br-wan: port 1(eth0.2) entered forwarding stateA rendszernaplóban az adott időpontban (még a közelében sem) nincs bejegyzés.
Köszönettel m_kovacs
-
axlfsi
veterán
válasz
doberman #43981 üzenetére
doberman: koszi a tapasztalatokat, sajnos egyre tobb helyen olvasom ezt a jelenseget. Csodalkozom is, hogy egyelore nincs ra megoldas (pedig nyilvan lehetne, mert nem feltetlenul ((csak)) harvderes a problema, hiszen a gyari fw-rel nincs ilyen problema).
zambozoli: a te eseted, amit leirtal, teljesen mas.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
doberman #43981 üzenetére
Nálam a Toshiba Satellite noti szórakozott a wifivel. Az androidos HTC tablet soha nem okozott problémát.
Amikor a noti nem ment fel, megnéztem a logot. A szemét Toshiba nem jó jelszót küldött a routernek. Az érdekes az volt, hogy a notin ellenőrizve a jelszót minden rendben volt! Kimásoltam a routeren megadott jelszót és beillesztettem a noti megfelelő helyére. Utána azonnal jó lett! Ja a router 1043 és 1.1.7-es Varga van fenn rajt, és nem kellet újraindítani semmit!!! -
gerokrisz
tag
válasz
doberman #42714 üzenetére
Ha sérül az ART:
Nekem csak sorosporton sikerült, nokia ca-42-es kábellel.
Csak egy kis számolgatás kellett:
Innen letöltöd az art.bin-t. (regisztrálni kell hozzá)
Terminálon törlöd a régi art maradványait: erase 0xbf7f0000 +10000
TFTP-s megoldással átmásolod: tftpboot 0x81000000 art.bin
Utána flasheled a megfelelő helyre: cp.b 0x81000000 0xbf7f0000 0x10000
Majd mehet a restart: bootm 0xbf020000Így nekem teljes mértékben helyreállt
-
gerokrisz
tag
válasz
doberman #42664 üzenetére
Naplózást meg tudom oldani, de nem értek hozzá h elemezzem.
De ha te meg tudod nézni ha elküldöm, akkor beteszem és nemsokára meg is lesz.
Illetve wifi ki-be-t hogy csináljam ha a Hálózatnál semmi wifi opcióm nincs? + a led is halott.(#42665) Intruder2k5
Megvolt a hardreset. Még áram alatt, áram nélkül 15mp-k vagy 6x egymás után. De nem használt sajnos :/ -
válasz
doberman #42657 üzenetére
Hát nem tudom... Bár nyilván sokan vannak akinek ez a WDR3600 az isten, és ezért veszik, de gondolom a többség azért venne drágább, minőségibb routert is, ha tehetné, futna rá neki! És itt most nem feltétlenül csak az N66U-ra gondolok, hanem bármi másra is! Na de lényeg, amiért ebbe belekezdtem, hogy aki összespórolta rá nehezen a pénzt, annak nem biztos, hogy megéri kockáztatni egy teljesen bizonytalan kimenetelű moddinggal a router épségét, összevissza forrasztgatni az egészet, ami ha sikerül is, sokkal nem lesz előrébb, mint jelen helyzetben egy extroot-al, de a garanciát tuti bukta! Abban teljesen igazad van, hogy a fizikai behatások nem tesznek jót neki, de szerintem az átlag felhasználó nem is sokat ráncigálja a routert! Az enyém is a polcon van, még plusz UTP kábelt is csak ritkán dugok bele, más egyéb meg nincs is talán, amiért hozzányúlnák! Az ott van, megy, teszi a dolgát, és ennyi...
-
válasz
doberman #42651 üzenetére
Én nem tudom, ilyen szinten nem értek hozzá, de kétlem, mert akkor nyilván tele lenne már vele a net, ha lenne ilyen megoldás!
RT-N66U esetén ez nem mod, hanem gyári adottság...
"végig kell gondolni, hogy mi egyszerűbb (olcsóbb), az "SD-sítés" vagy a flash csere"
A kettő szerintem azért nem hasonlítható össze, mert még flash cserével max 16, 32, esetleg talán 128MB ami reálisan elérhető, addig SD kártyával akár 32GB is, viszonylag "olcsón"! -
mzolcsi
csendes tag
válasz
doberman #42312 üzenetére
A putty könyvtárában van egy plink program. Ezzel lehet távoli gépen parancsokat végrehajtani.
pl: plink -P 2222 root@IPADDRESS "/utvonal/program.sh"
Ez a 2222 porton keresztül (SSH-n) a root felhasználóval az IPADDRESS című gépen végrehajtja a "/utvonal/program.sh"-t
bővebben: plink --help
Z
-
-
doberman
senior tag
válasz
doberman #42282 üzenetére
hmmmm,, (ha csendben maradtam volna...)
végül is ami nyilvánvalónak tűnik -utólag... a dvb-t stickeknél egy dolog a chip.. de van egy másik chip is ezekben a ketyerékben: a tuner -ebben r820t. mint olvasom (áprilisban még dolgoztak a kernel támogatáson).
Viszont azóta a tuner chip támogatása elkészült, bekerült a Master branch-ba a r820t.... van ott egy r820t.c és egy r820t.h file...
ebből kell "faragni" ipk-t ?Emberek. ki tanít meg engem erre a fortélyra? vagy küldene egy szájbarágós linket?
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
doberman #41194 üzenetére
Szia!
A firmware-ban található dyndns script csomag meg tudja URL alapján állapítani a valódi külső IP-t és képes azt befrissíteni a dyndns szolgáltatónál. Egyetlen hátránya van: a Cisco és a TP-Link között soha nem szakad meg a kapcsolat, így csak a beállított időközönként ellenőrzi, hogy volt-e IP cím változás. Azaz ennyi késés lehet a folyamatban (persze a check-et veheted elég rövidre is).
-
cimp
senior tag
válasz
doberman #40869 üzenetére
Hát ez-az. Én nem korlátoztam semmit. De ez még hagyján. Ha akarnám korlátozni se tudom, hogy honnan vette most a beállításokat. Az openvpn configba akármit is állíthatok, akkor is ezek a címek és beállítások lesznek a kliensben. Gőzöm sincs hogy honnan veszi a beállításokat.
-
nimfas
addikt
válasz
doberman #40664 üzenetére
Torrent esetén nem sok értelme van... hogy állandóan ki-be kapcsolgassa... több kárt okoz mint áramot spórol... egyébként 5W-ot számolva egy vinyóra... 5/1000=0,005 kw... 0,005x24=0,12kWh/nap X 365 nap = 43,8 kWh/év... 55 Ft/kWh X 43,8 kWh =2.409 Ft/év
Ha jól számoltam :-) -
devil2k
tag
válasz
doberman #39984 üzenetére
Tegnap vettem a fáradtságot és nekifutottam újra, ennek alapján.
[link]A művelet:
-operával jelentkezz be a cisco-ra itt-jobb klikk és a menüben kiválasztod a forráskód opciót
-a megnyíló ablakban ctrl+a mindent kijelöl majd del
-a HTML kódot, amit az ablakban látsz, beilleszted és klikk a változások elfogadása gombra
-visszalépsz ide és ha minden ok., akkor ezt látodInnen pedig szabad a pálya.
-
válasz
doberman #39942 üzenetére
Nem csak proxy-val lehet megoldani, megy az dnsmasq-al is! Legalábbis Tomato-hoz van ilyen script, ami gondolom némi módosítással szerintem megy OpenWrt-n is!
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz
doberman #39362 üzenetére
sem xp sem win7 alatt nem megy az alap belső
a tüzfalat meg nem szoktam piszkálni
még megnézem linux alól mit mutat
cache ürítés 2x-is volt 1 óra alatt
na most meg beugrik a szokásos piros keretes üres négyzet egy pillanatra mint mikor hibára fut de aztán észheztér ,de megint nem elérhető de ez is csak egy pillanatra ugrott be -
czeban
csendes tag
válasz
doberman #39168 üzenetére
Különbözőkben próbáltam. Egy 3.5" külső ext4 500gb winyó, egy usb2-es 2.5" 640gb NTFS, és egy usb3-as 2.5" 320gb NTFS. Mindegyinél ugyanaz a halál. Leghamarabb az ext4-es fekszik meg, annak 1 perc kell maximum. Megpróbálok még pendriveot rádugni, hátha azzal nem csinálja. Lehetséges olyan, hogy a router usb-vel van gond?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest