Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
hgabor1
csendes tag
válasz
vargalex #45178 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod! Nem ment rajta a wifi.. És sajnos nem volt időm, mert egy barátom anyukája kórházba került és sos kellett neki egy gép és azzal voltam elfoglalva, ezért (bevallom, kevés időt szánva a témára) visszaraktam egy gyári firmware-t.. Mert hát ki gondolná, hogy épp egy gyári cucc fogja kinyírni a routert, az azért mégiscsak nonszensz. Persze, ha nem gyárival próbálkoztam volna, kérdezek, de ez most olyan hogy ha kérsz egy korsó sört és láthatóan sör van a kancsóban, nem kérdezel rá, hogy ez sör?
A javításnak milyen lehetőségei vannak? (miskolci vagyok, csak ha esetleg küldeni kellene valahová...)
-
paulo92
tag
válasz
Intruder2k5 #45188 üzenetére
Hát telneten elérem, most pl anélkül is, hogy megváltoztatnám a számítógép ip címét. A linkelt leírást is végigcsináltam, de ugyan úgy állok
Továbbra sem tudok belépni sem lucin sem ssh-n keresztül. Pingelés továbbra is megy.
-
hgabor1
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #45173 üzenetére
És ezt csak szervíz éleszti újra?
-
-
paulo92
tag
válasz
vargalex #45185 üzenetére
A legújabbat tettem fel még nyáron:
openwrt-tl-wdr3600-v1-squashfs-factory_vargalex_1.1.7.binHát próbáltam failsafe módban is ez alapján: http://klseet.com/index.php/tl-wr1043nd-ver18/reset-failsafe-revert-to-factory
Lehet rosszul tettem?
Ledek amúgy rendesen felvillannak mikor elindítom, jelzi, hogy melyik portra van dugva a gép stb... Viszont teljesen elérhetetlen. Ha statikus címet adok a gépnek, akkor be tudok lépni telneten keresztül, de ha nem én adok a számítógépnek ip címet, akkor csak a ping megy és ssh-n visszadobja a csatlakozást
-
-
paulo92
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan megoldás, amivel 3600-on a vargalex-féle buildet resetelni lehetne? Az a gond, hogy nem érem el sehogysem a routertPróbáltam böngészőből, hibát írt, putty alatt szintén, egyedül úgy engedett be, hogy ip címet statikusan 192.168.1.2-re állítottam és telneten keresztül sikerült belépni. Pingelés szintén megy. Tegnap esete kikapcsoltam a routert, de ma reggel már nem akart betölteni semmit
Régebben mintha itt olvastam volna, hogy valamelyik két gomb együttes nyomva tartása esetén betölthető egy webes felület, ahol vissza tudom rakni a gyári fw-t/vargalex-félét. Ha tudtok valami megoldást javasolni, azt megköszönném!
Válaszotok előre is köszönöm!
Zoli -
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #45175 üzenetére
De ahhoz szet kell szedni, nem? Akkor meg buktam volna a maraddek ket ev garimat. Van potrouterem, most azt hasznalom. Welcome back 54Mb/s!
@raidx: nekem elso korben mazlim van, holnap viszik el
A DDWRT-tol toltottem le, amit felraktam, konkretan ezt: tl-wr1043nd-webflash.bin. Csak atneveztem elotte. Tobbszor valtottam mar oda-vissza, sosem volt gond vele... -
vargalex
Topikgazda
válasz
hgabor1 #45176 üzenetére
Szia!
Nincs semmi gond az OpenWrt-vel, sokan megelégedéssel használják. Mondjuk itt ez az egyetlen hozzászólásod, így ha kérdeztél volna, lehet, hogy lett volna megoldás a gondodra. Egyébként mi volt a baj az OpenWrt-vel?
Gyaníthatóan boot-os gyári firmware-t sikerült visszatöltened, így hibás firmware miatt folyamatosan újra boot-ol az eszköz (ezért látod, hogy x mp-enként felvillannak a ledek). Soros porton javítható. -
raidx
őstag
válasz
sto1911 #45174 üzenetére
Amikor az enyémet gariztatttam: Vissza vittem a boltba, egy hét múlva mentek Pestre és adták le, három hét múlva érkezett vissza a nagykerbe de azon a héten már nem mentek érte úgy hogy összejött a duplája mire visszakerült hozzám. Nem is gariztattam volna de más baja is volt.
Más: Érdemes a WR1043ND (V 1.8) memória bővítésével foglalkozni vagy inkább lecserélni nagyobb memóriával rendelkezőre?
@valószínüleg nem figyeltél oda és booloderes gyárit raktál vissza! Ha van jártasságod az elektronikába, van leírás az újra élesztésről. Ha nem vagy elég tapasztalt kérd meg vargalexet privibe hátha megcsinálja.
-
hgabor1
csendes tag
válasz
nadpaat #31003 üzenetére
Nálam is Openwrt firmware csere volt, de az a híres Openwrt igazán egy darab vacak Visszaraktam (volna) egy gyári firmwaret és azóta indulás után világít a pwr led és 5 mp-enként az összes led felvillan. Tud valaki megoldást erre a problémára?
Ui: áramszünet nem volt...
-
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SzelGa #45168 üzenetére
Szia!
A második router mögül minden gond nélkül el kell érned az első routert és a rá csatlakoztatott eszközöket. A fordított irány nem megy a videón látható megoldással, mert ebben az esetben a második router is NAT-ol. Ha ezt nem szeretnéd, akkor a Routed Client with relayd kell neked. Lehet, hogy erről is kellene egy videót csinálni.
-
SzelGa
csendes tag
@Vargalex: minden kiválóan üzemel, hálás vagyok a segítségért.
Összekötöttem a 2 routert a videós bemutató alapján, 1 kérdés merült fel, a második router mögül hogyan tudom elérni az első routert?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Intruder2k5 #45157 üzenetére
Küldtem neki egy PÜ-t, hátha
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #45165 üzenetére
Ez csak termeszetes, hogy nem mondom, koszi a tanacsokat, drukkoljatok
-
válasz
sto1911 #45164 üzenetére
Tudtommal eddig soha senkinél nem foglalkoztak azzal, hogy OpenWrt volt rajta! Ezt itt senki sem jelezte! Persze ezt azért Te se mondd, annyit mondj, hogy este még ment, majd reggel nem volt net, áramtalanítottad, majd vissza, és már csak ennyit csinált! Nem szokták javítani, cserélik!
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #45163 üzenetére
Es a boltosok szoktak huzodzkodni ezert? Vag ya gyarto nem fogja visszadobni? Vagy ebbe mar az se fog eletet lehelni?
-
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #45161 üzenetére
Hogy rohadjon akkor meg...
Debrecenben van valaki, aki meg tudja oldani? Bar gondolom ahhoz szet kell szedni, akkor meg bukom a garit.
Mennyi ideig tart legariztatni egyebkent? Hetekre szamitsak? -
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #760 üzenetére
Sziasztok,
ez alapjan a hsz alapjan flasheltem owrt-re ddwrt 1043-ason, ssh-n keresztul. Kiirta, hgoy rebootol, de most a power folyamatosan vilagit, a lan 1-4 es a wan lampa egyszerre, szabalyos idokozonkent felvillan, ill. elalszik. pingelni nem lehet. Kuka?
root@sto:/tmp# mtd -r write fw.bin firmware
Unlocking firmware ...Writing from fw.bin to firmware ...
Rebooting ...telnet ablak bezarodik, a win azt mutatja, hogy nincs bedugva kabel...
-
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
Intruder2k5 #45155 üzenetére
Az tudom, hogy ott vannak, ezért gondoltam, hogy újra kell fordítani, csak nem tudom, hogy vargalex-nek van-e nyilvános forrása.
Próbáltam a Gargoyle-t, nekem nagyon nem tetszett, ragaszkodnék a OpenWRT + Luci pároshoz
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Újrahúztam a routerem 12.09 Attitude Adjustment-el. Nehéz döntés volt, de sajnos meg kellett tennem, mert nem fért fel /overlay formázása után se a OpenVPN a routerre.
Szóval lenne egy olyan kérdésem, hogy pár dolgot vargalex FWjéből fel tudok rakni? Vagy esetleg az megoldható, hogy vargalex FWből egy "csonkított" változatot csinálni, amiből ki tudom szedni a számomra felesleges csomagokat? -
-
jimmy1801
tag
Sziasztok!
Mi lehet a megoldása ennek:
Ftp kapcsolódás alatt létrehozott mappába fájlokat másolok. Ezeket a fájlokat a mappával együtt, miként lehet törölni samba alatt? Írásvédettnek hozza. Ha a mappát samba alatt hozom létre, akkor amit ftp alatt ide feltöltök azt tudom törölni samba alaltt.
Már próbáltam játszani a jogosultságokkal, csoportokkal is.
Természetesen fordítva működik a dolog. FTP alatt mindent tudok törölni.
Köszi! -
Ranagol_5
őstag
Annyi kérdésem lenne, hogy ha wifi hálózat van, de a net nem jön, holott a router csatlakozva van és kábelen keresztül van net, csak wifin nincs, akkor az a router hibája-e? Mert viszont ha újra indítom a gépet és újra csatlakozom a routerre, onnantól megint van net. Nem csak az én gépemen csinálja ezt a wifi, hanem laposon is és egyszerre.
-
tollhegy
tag
válasz
Intruder2k5 #45146 üzenetére
félreérted a dolgot, nembaj olvastam már ezt a problémát ebben a topikban többször legalább 15x felvetették egyszer sem jött rá rendes válasz valószínűleg vmi rossz de sosem fogunk rájönni mi
-
-
nagyfejü
őstag
válasz
nagyfejü #45134 üzenetére
Most például belépek a luci ba és amikor rányomok a network gombra ezt irja:
-/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute firstchild dispatcher target for entry '/admin/network'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: Failed to execute arcombine dispatcher target for entry '/admin/network/network'.
The called action terminated with an exception:
/usr/lib/lua/luci/cbi.lua:334: Unable to read UCI data: network
stack traceback:
: in function 'assert'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:448: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194> -
tollhegy
tag
válasz
Intruder2k5 #45143 üzenetére
akkor inkább a régit használnám, próbálkozom még...
-
-
nagyfejü
őstag
Hali!
valaki ajánljon már egy stabil firmet!! Most a vargalex fále 1.1.7 van fenn a webcam miatt , de már a hócipőm tele van hogy állandóan xaraxik. Ma reggelre elfelejtette a beállitott nyelvet! Az opciók között NINCS nyelvválasztás ,auto ! A wifi állandóan ledob ha beirom a DMC hiba megoldására szánt sorokat akkor is!! Amikor kellene nem megy a kamera , néha teljesen reseteli magát ,visszaállit mindent alapra!! . tehát valamiért bizonytalan!!! Emlékszem anno az 1.2 vel atomstabil volt a wifi , csak ott nem lehet webcamozni. Ezért kérdezem hátha van valami jó firm.
üdv
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Küzdök továbbra is a vpn-nel, de most a pptp félével. Nem enged csatlakozni távolról úgy alapból, DE ha csatlakozás előtt bewinscp-zek, utána beenged és megy minden szépen. Mi lehet a bibi? Köszi!
-
miroon
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #45123 üzenetére
vargalex féle openwrt-m van.
akkor már csak az a kérdésem,hogy hogyan?
-
LógaGéza
veterán
Nálam ismét próbálkozik valaki:
Oct 22 20:39:22 OpenWrt authpriv.info dropbear[4490]: Child connection from 37.187.75.221:48187
Oct 22 20:39:22 OpenWrt authpriv.warn dropbear[4490]: Login attempt for nonexistent user from 37.187.75.221:48187
Oct 22 20:39:23 OpenWrt authpriv.info dropbear[4490]: Exit before auth: Disconnect received
Oct 22 20:44:05 OpenWrt authpriv.info dropbear[4495]: Child connection from 37.187.75.221:51485
Oct 22 20:44:06 OpenWrt authpriv.warn dropbear[4495]: Login attempt for nonexistent user from 37.187.75.221:51485
Oct 22 20:44:07 OpenWrt authpriv.info dropbear[4495]: Exit before auth: Disconnect received
Oct 22 20:48:49 OpenWrt authpriv.info dropbear[4498]: Child connection from 37.187.75.221:54783
Oct 22 20:48:50 OpenWrt authpriv.warn dropbear[4498]: Login attempt for nonexistent user from 37.187.75.221:54783
Oct 22 20:48:51 OpenWrt authpriv.info dropbear[4498]: Exit before auth: Disconnect received
Oct 22 20:53:33 OpenWrt authpriv.info dropbear[4503]: Child connection from 37.187.75.221:58080
Oct 22 20:53:34 OpenWrt authpriv.warn dropbear[4503]: Login attempt for nonexistent user from 37.187.75.221:58080
Oct 22 20:53:35 OpenWrt authpriv.info dropbear[4503]: Exit before auth: Disconnect received
Oct 22 20:58:16 OpenWrt authpriv.info dropbear[4582]: Child connection from 37.187.75.221:33144
Oct 22 20:58:17 OpenWrt authpriv.warn dropbear[4582]: Login attempt for nonexistent user from 37.187.75.221:33144
Oct 22 20:58:18 OpenWrt authpriv.info dropbear[4582]: Exit before auth: Disconnect receivedÉs tovább naphosszat.
Másnál is van ilyen, vagy most csak engem szeret?
-
tollhegy
tag
válasz
Intruder2k5 #45126 üzenetére
Tp link 300Mbps wirelles N adapter a neve az eszközkezelő szerint tehát igen tényleg nemtudom mi lehet a baj a 3000ft os routerrel jobban ment
-
-
tollhegy
tag
válasz
Intruder2k5 #45124 üzenetére
bocs nemtudtam pontosan mi mit jelent igen adapter van a hozzá tartozó
csatorna auto ra van téve de megnéztem és a 13 ast elvileg senki sem hazsnálja így még roszabb lett -
válasz
tollhegy #45122 üzenetére
A Gbit-es az a LAN port! A vezeték nélküli (wireless) adapter 300, vagy esetleg 450Mbit-es lehet, bár utóbbiból meglehetősen kevés van, és ezzel a routerrel egyébként sem vennéd hasznát!
Próbáltál csatornát váltani? Nézd meg inSSIDer-el a környezeted, és annak megfelelően válassz csatornát!
-
-
tollhegy
tag
Sziasztok van egy ilyen routeren a UPC-s 120Mb net 40mbet produkál vele(wireless)a gépben van egy ehhez tartozó gigabites vevő mit kellene állítanom?
Status
Firmware Version: 3.13.13 Build 130428 Rel.58290n
Hardware Version: WR1043ND v1 00000000LAN
MAC Address: 64-70-02-39-1E-3A
IP Address: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0Wireless
Wireless Radio: Enable
Name (SSID): Japancsirke TURBOOOOOO
Channel: Auto (Current channel 4)
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Automatic
Max Tx Rate: 300Mbps
MAC Address: 64-70-02-39-1E-3A
WDS Status: DisableWAN
MAC Address: 64-70-02-39-1E-3B
IP Address: 212.96.46.74 Dynamic IP
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 212.96.46.254
DNS Server: 213.46.246.53 , 213.46.246.54Traffic Statistics
Received Sent
Bytes: 13754471 650259
Packets: 10162 6600System Up Time: 0 days 00:04:13
-
miroon
aktív tag
Erre valaki?
-
patakidr
aktív tag
-
patakidr
aktív tag
Esetleg ERRE valaki valamit?
-
LógaGéza
veterán
válasz
vargalex #45114 üzenetére
Találtam egy 20KB-os dnsmasq.bak-ot a /etc-ben, azt törölve már sikeresen lementett a configot
Sajnos most egy kicsit így kell használnom, külső tároló nélkül, valamiért nem indítja el az USB a külső vinyómat (2,5-ös WD). Ha a gépbe dugom 1 USB-re, akkor megy frankón, ha a routerbe akkor csak kattog...
-
Edgeri
senior tag
válasz
Ranagol_5 #45107 üzenetére
Ezt tettem volna én is, és nem görcsölök tovább, ha nincs egy olyan "földrajzi" probléma a házban, hogy a kábelmodem (+PC) az emeleten van, és onnan megy le egyetlen egy kábel a földszintre (eredetileg az IPTV-nek), amin meg kellene osztani a netet kábelen, 3 eszköznek
Tehát nálam csak úgy menne ez a dolog, hogy a Cisco-hoz csak a TP-t kötöm és onnan megy minden eszköznek a net kábelen, onnan megy a földszintre is, illetve a földszinten +1 switch van, hogy szét tudjam szórni a netet a többi eszköznek.Elvileg itt van egy megoldás a bridge módra, de én nem merek ennyire belepiszkálni
: LINK.
-
LógaGéza
veterán
válasz
vargalex #45109 üzenetére
Erre gondoltam én is elsőre, de:
root@OpenWrt:~# df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
rootfs 576.0K 524.0K 52.0K 91% /
/dev/root 6.5M 6.5M 0 100% /rom
tmpfs 14.3M 888.0K 13.4M 6% /tmp
tmpfs 512.0K 0 512.0K 0% /dev
/dev/mtdblock3 576.0K 524.0K 52.0K 91% /overlay
overlayfs:/overlay 576.0K 524.0K 52.0K 91% /52KB-ra csak ráférne még ennyi
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Miért lehet az, hogy nem tudok port forwardot beállítani?
vargalex 1.1.7, Luciban beállítom, Mentés és Alkalmazás, majd visszadobja az üres listát "Ez a szakasz még nem tartalmaz értékeket" felirattal... -
Ranagol_5
őstag
válasz
Edgeri #45100 üzenetére
Én is hasonlóval bajlódtam hétvégén, mert ugye T-nél nincs bridge mód a cisco-s eszközön. Mondjuk én megoldottam annyival, hogy mindent a TP-Link-re kötöttem, a EPC3925-ön csak az IPTV maradt, fixáltam a router ipcímét és átengedtem DMZ-n. Így kifelé is képes kommunikálni a megnyitott portokon és minden működik normálisan.
Kérdés: Melyik FW nyújt jobb wifi támogatást (sávszél, megbízhatóság, etc) a Gargoyle vagy az OpenWRT (pl vargalex féle)?
-
patakidr
aktív tag
válasz
siddis #45059 üzenetére
Telepítettem, mert az előző verzió egyszer csak instabillá vált, magam sem értem.
Meg tudnátok mondani, hogy hogyan lehet (Ha egyáltalán lehet.) úgy beállítani, hogy a csatornákat automatikusan állítsa be (váltogassa) magának, miközben titkosítás is van? Melyik mód ez?
Mert nálam AP-ként van beállítva, de ott ki kell jelölnöm egy általam választott csatornát.
+1 nálam T-Home kábelnet van, tehát DHCP-n megy a cucc. Az is érdekes, hogy a speedtest-nél döcög a sebesség. Hol 1 Mb/s, hol 26, hol a max. 30. Wifi-n viszont folyton 45 ms-körül van a ping, kábelen legtöbbször 0 vagy max. 4 ms. Ez normális?
-
-
Edgeri
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45103 üzenetére
Kikapcsolom a Zonealarmot, hátha az kavar be. Köszi még egyszer!
-
-
Edgeri
senior tag
válasz
Intruder2k5 #45101 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, kipróbálom amint tudom! Még egy kérdés: switch módban teljesen mindegy melyik LAN portba dugom a "netes" bejövő kábelt? Gyári firmwaret használok.
Amúgy próba gyanánt kaptam kölcsön egy (admin felület nélküli) egyszerű SMC switchet, azt tettem a TP helyére, de az eredmény ugyanaz volt, pedig ekkor ugye a TP beállítások sem kavarhattak be, szimpla net megosztás volt.
-
válasz
Edgeri #45100 üzenetére
Szia!
A legcélszerűbb pedig a switch mód lenne, ugyanis akkor egy VLAN lesz az egész hálózatod, és csak így láthatja egymást minden eszköz!
Ha nincs switch módban a TP-LINK, akkor a Te gépedről távoli elérésnek minősül a TP-LINK admin felületének megnyitása, ergo ezt engedélyezni kell azon! Bár a külső hálózatból így se nagyon fogsz belátni a belsőbe (TP-LINK LAN hálóra), tehát mindenképpen switch mód kell neked!
Gyári fw-ről van szó, vagy vargalex build? Tehát...
Cisco IP: 192.168.1.1
Cisco subnet mask: 255.255.255.0
TP LAN static IP: 192.168.1.254
TP LAN subnet mask: 255.255.255.0A TP-LINK állítgatását úgy csináld, hogy közben csak az legyen a gépedre kötve, nem pedig a CISCO-n keresztül! A DHCP-t is kapcsold ki benne, de ez legyen az utolsó művelet, mielőtt átrakod a CISCO-ra, mert különben nem fogod tudni tovább csinálni IP nélkül! És természetesen IP átállítás után kellhet egy LAN kábel ki/be a PC-ből, hogy az is átálljon az új subnet-re!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS 560M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest