- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-05 13:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Nem akarok egy szervizt sem védeni, nem is ismerem őket.
de... inkább a gyártók a "hunyók". A szerviz is pénzből él ,neki is kell a bevétel, csak az elvégzett munka után kap pénzt ! Garancia alatt a gyártó biztosítja neki az alkatrészt ,és fizeti a munkadíjat. A bejelentett hibát közvetíti a gyártó felé ,aki eldönti, hogy elfogadja a panaszt és fizet, vagy elhajtja a szervizt. Adott esetben is több verzió létezik.
1. Ingyen megkapja az alkatrészt, és havonta egyszer küld egy gyűjtő számlát az elvégzett munkákról.
2. Megveszi az alkatrészt ( !) a gyártótól , és majd azt is a hónap végén kapja vissza ( beszerzési áron, haszon nélkül) és küld gyűjtő számlát az elvégzett munkákról. A garanciás szerződésben eleve általában kisebb összeget fizet neki a gyártó mint a hivatalos óradíja. Így általában a szerviz két tűz között van. Az egyik az ügyfél a másik a gyártó. Az ügyfél érdeke, hogy ne érje kár ( vélt vagy valós) ,a gyártó meg profitot akar növelni ,messze nem szeret garanciára pénzt adni.Szóval általában a garanciális javítás nem jó munka. A fizetős javítás lenne a fő bevételi forrás, de az meg egyre kevesebb van mert lassan nem éri meg javítani semmit.
...az mondjuk teljesen más kérdés, hogy a szerviz nem lehet bunkó, de ennek nincs köze a garanciához.
-
hunaqua
addikt
Simán, gond nélkül , pár perc alatt felment a V613 a 85C6K tévére.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Mindig japán tévéim voltak. Sharp (35 éves és még mindig működik) ,Toshiba ( 12 évig működött), Sony (9 éve használjuk ) Viszont most érkezett egy TCL ,és alapvetően szeretem ,nem bántam meg.
..ja, van egy Philips is ami a garancia lejárta után rögtön panelhibás lett. Szerencse, hogy nagyon alul van a csík ,így kompromisszumokkal tudjuk még használni.
-
hunaqua
addikt
1 hónapja használom a 85c6k tévét. Jelenleg úgy gondolom, hogy nagyon jó vétel volt. Remélem évekig megbízhatóan fog működni ,de ez a jövő titka. Nekem a hangjával sincs gondom, általános használatra megfelelő. A filmeket pedig úgy is egy 7.1.2 rendszeren használom. A HDR tartalmaknál lehetne egy kicsit nagyobb a fényereje, de így is nagyszerű cucc számomra.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
A 85'-ös tévét 5 méterről nézzük, és 83cm-re van az alja.
-
hunaqua
addikt
Rengeteget számít a méretbeli különbség
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Tudod vagy 20-30 éve beszélgettem egy Sony cégnél dolgozó japán emberrel. Ő tökéletesen megfogalmazta azt a helyzetet amin Te most is morfondírozol.
Akkor volt aktuális technológia a DVD lejátszó. Volt Sony 50e-ért és volt kínai 15e-ért. (ráadásul a kínai lejátszott mindent ,mert semmi korlátozó licencet nem tartottak be, de nem is ez most a lényeg) A nyugati piac tudomásul vette azt, hogy az egyik miért 15 ezer ,a másik pedig miért 50. Itt viszont a hazai vásárló, 15-ért akar 50ezrest. Amennyiben nem azt kapja akkor pedig kritizál. Azért ajánlunk TCL-t mert a hiányosságai mellett is a piac legjobb ár-értékű termékét kapod. -
hunaqua
addikt
"Mozgás" menüben a Dinamikus Gyorsítást használjátok?
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Képtisztaság
MPEG NR
DNR
Digitális képsimításEzeket hová állítjátok?
-
hunaqua
addikt
Nekem is 1 hetes a 85C6K. A panel homogén,nincsenek bevilágítások sem felhő (Sony felhősebb volt). A fekete is rendben van ,még a Sony VA paneles tévé után is. A felkonvertálás rosszabb minőségű adásoknál lehetne jobb (a Sony ebben jobban teljesített) ,illetve HDR tartalmak alatt lehetne nagyobb a fényerő. Egyébként Emag akcióban kerek 400k volt,annyiért most azt mondom ,hogy nagyon érte az árát. Reméljük így is marad.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Köszönöm szépen!
-
hunaqua
addikt
A a v620 is mehet a C6K -ra ?
-
hunaqua
addikt
Akkor a 85C6K tévére ez a V590 a legfrissebb ? Ezt rakjam rá?
-
hunaqua
addikt
Persze, hogy ízlés dolga ,meg méret függő ,de kinek milyen beállítások jöttek be a C6K tévén?
-
hunaqua
addikt
Felugrott a 85C6K "malac" a falra. Egyelőre tetszik !
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Ezek az Emag akciós cuccok is fogynak. A 85c6k 400-ról vissza ugrott 550-re. Az 55c6k még van jó áron
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Én megrendeltem ezt a 85C6K tévét. Úgy gondolom, hogy jelenleg 400e áron nincs jobb alternatíva a piacon.
-
hunaqua
addikt
Azért kérdezem, mert a Mediamarkt-ban rendezik a TCL pultokat. Pár szót beszélgettem a TCL dolgozókkal. Ők azt mondták, hogy sem az Emag, sem az Alza nem tőlük vásárolnak. A többiek igen. Ezért gondolom, hogy román beszerzés ,de akkor ki szervizel ? Azt mondták még, hogy romániában és németországban is mocsok nagy akciók szoktak lenni, azt ők nem tudják csinálni.
-
hunaqua
addikt
Emag vásárlásnál kihez szól a garancia ? Ez biztos román beszerzés.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Egyébként ki a hivatalos Magyarországi TCL forgalmazó?
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Köszönöm szépen!

rainman72
Pár nappal előtte már ki szokták rakni!
-
hunaqua
addikt
Azt mikor lehet tudni,hogy az Emag "feketepéntek" akcióban milyen TCL tévék lesznek?
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Én november,december környékén szeretnék egy 85C7K tévét . Amennyiben most 415 volt a 75-ös,akkor akár 500 körül beeshet a 85-ös,....remélem.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Melyik jobb tévé
85c805 vagy 85c6k
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Az létezik ,hogy a 85C..k tévéknek nem négy csak kettő hátsó falikonzol csavarhely van? Ami képet találtam ott csak a két felső csavarhely látható.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Akinek TCL 85c tv van az mérje már meg,hogy a fali tartó alsó csavarhelye ,és a tv talp nélküli aljának távolsága mennyi cm?
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
A 85-ös TCL tévéhez jó a 600x400-as fali konzol?
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Amennyiben gond van a készülék belső Wifi-vel (55c635) akkor tud kezelni usb-s WIFI sticket? Kábelt nem tudok vinni oda.
-
hunaqua
addikt
Adott egy 55c635 tévé.Albérletben lett "felakasztva" kb. fél éve. Nem volt használva,csak a Mindig ingyenes csatornák lettek akkor telepítve. Most lett lakó,és bevezették a T netet. Most az a gondjuk,hogy nem tud csatlakozni a Wifi-hez. Holnap megnézem.Szokott lenni valami ilyen jellegű gond,vagy szerviz? Mit érdemes telepíteni rá? Mi lehet a gond,hogy nem látja az elérhetőségeket?
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
A C széria Qled+Onkyo
Jobb cucc
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Az 55C635 teljes elején van védő fólia vagy csak a kereten?
-
hunaqua
addikt
Megrendeltem őket!
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
2 db TCL 55C635 a kiszemelt (...az ára miatt) Az lenne a kérdés,amennyiben elhozom a boltból mint magánszemély akkor mennyi ideig vihetem vissza indoklás nélkül ? Ezt olyanra értem pixel hiba,bevilágítás,stb.Vagy személyes vásárlásra ez nem vonatkozik csak az online kiszállított vásárlásra van a 2 hét?
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Egyre "közelebb kerülök" a TCL tévékhez,de min. 75-öst vagy nagyobbat szeretnék.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
"Az 5 év elég meggyözö, bár nem igazán értem hogy miért nem adja meg némelyik formalmazó csak a 2 évet."
Több,különböző forgalmazó értékesíti ilyen olyan sikerrel. Ez a máka akkor fog helyére kerülni,amikor lesz egy hivatalos " TCL Hungary". Jelenleg nagyon zavaros a helyzet,garancia szempontból is.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Nem tudom,hogy milyen ezen az android,de a Sony-n sem nagy szám. Viszont simán lehet rakni rá KODI-t,és pont ugyan azokat a kiegészítőket raktam rá mint CoreELEC alatt. Igaz ,nem használom mert az S905X3 dobozt használom,de amiket próbálgattam az ment simán.Én nem érzem így ezt annyira ördögtől valónak. A HBO GO is simán megy Kodi alatt,ami sok nem droidos tévén nem megvalósítható.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Ilyen ez a technológia. Teljesen homogén panelt nem fogsz találni ,még a nagy régi márkáknál sem.Lehet próbálkozni másikkal is ,de vagy jobb lesz,....vagy akár ennél is rosszabb.
-
hunaqua
addikt
Ennél drágább kategóriákban is ki lehet fogni még sz@rabbat is.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Ami hasonló árban van,igaz 70"-es SHARP LC-70UI9362E . Ez elvileg már újra Sharp fejlesztés. Igaz,ezt sem láttam még sehol.
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Ezek az itthon kapható tévék kínai vagy lengyel összeszerelés?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Jövedelem
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- A Bungie hosszú távra tervez: a Marathon története éveken át formálódik majd
- Diablo IV
- További aktív témák...
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest