Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Többet is enged, mert az energiacímkén a fő tényező az SDR fogyasztás, ami jelen esetben az említett C8K -nál 65 colos méretben 67W. Ez nem éri el a korlátozási szintet.
HDR esetében 290kWh/év. Ami 1000 órában van meghatározva, pont úgy ahogy az FTC is számolja, de ugyanez az amcsi modellnél 362kWh/év.
Tehát oké, hogy HDR tekintetében megengedőbb, de valamiért mégis csökkentik a fogyasztást az EU -ban, aminek gondolom(?) az az oka, hogy forgalombahozatalnál, minősítésnél nem mindegy milyen kategóriába kerül.
Ezt írtam feljebb is, hogy valószínű ez nem mindegy, hiszen nem lenne értelme ehhez hozzányúlni szoftveresen.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Szerintem nem csak a fogyasztás szabályozás döntő tényező, hanem az is, hogy milyen besorolása van. Ezzel nem vagyok képben, utána kellene nézni, de lehet rosszabb besorolás esetén forgalombahozatalnál többet kell fizetnie a gyártónak. Vagy a forgalmazónak.
Legalábbis nem lepődnék meg ezen sem. Forgalmazóként, teljesen más szegmensben mi is elég szépen fizetünk emiatt a kasszába.
Persze lehet ebben az esetben nem érvényes, ez részemről csak tippelek volt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Energiahatékonyság: 2023-ban a 8K TV-knek is teljesíteniük kell az EU követelményeit
Az energiacímkén már az van, amit módosítás után kapott a TV.
A fogyasztás csökkentésének legegyszerűbb mondja, ha szoftveresen csökkented a maximális fényerőt.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Feljebb a 8 -az szériáról volt szó, arra reagáltam. Ott van 5000 nit az USA -ban, ami valóságban ugye nem annyi.
QM7 vagy C7 -nél nem tudom mi a helyzet, mert ott jóval alacsonyabb a fényerő. Kalibráltan, 10 százalékos ablakban a 2000 -et sem éri el. Ami egyáltalán nem rossz, csak feljebb másról volt szó.
Ha Vhiktor -hoz kerül egy, akkor biztos kiméri majd és megosztja velünk.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Csak hogy a valószínűleg még mindig piacvezető Samsung felé nézzünk, ők rendszeresen kevernek a különböző modellekkel. Nála például egyáltalán nem ajánlott kizárólag amcsi teszteket nézni, mert eltérhet a panel, illetve egyéb különbségek is lehetnek, és voltak is az elmúlt évek során.
Igaz, nem TCL...de emiatt ez nem jelentkető ki általánosságban, hogy nincs régiók közötti komolyan kavar. Pl. ADS-VA, WOLED-QDOLED.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Uniós szabályozás miatt a TV -k jelentős részén alacsonyabb nit érhető el, energiatakarékosabbnak kell lenniük. Amcsiknál nincs ilyen komoly korlátozás.
Az említett TV esetében ez 500 nit, ami önmagában nem jelentős, mivel az amerikai tesó akár 5000 nitet is elérhet. De ez mint tudjuk nem mondható valós értéknek, és kalibrálva az rting is jóval kevesebbet mért.
Európai modellen ez még kevesebb lesz.
Hogy mi mennyire azonos a két modellben nem tudom. De emiatt biztos van eltérés. Ami HDR tekintetében az általános képminőség miatt fontos.
-
nicu71
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Tehát valószínűleg a 75s masszivabb konstrukció mint az 55,és ez a hangban is jelentkezik.Egyet tudok érteni/föleg ha be van kapcsolva az "egyenlítő" azaz az equalizer, és alacsony hangerőn nagyon szép basszusokat hallani.Én itt kicsit visszavettem a mélyeket,és igy nem rezonál, viszont szépen szól.
-
nicu71
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Tehát akkor nálad a 75/c7K nincs az a jelenség,hogy 40 hangerő fölött teljesen eltűnnek a mèlyek,elvékonyodik a hang és csak a magasak erősödnek,mint gabber01 kollegának?
Egyébként a rezonancián 55 colon úgy segítettem hogy az equalizert basszusnál 1 re állítottam, azóta nem tapasztaltam. -
gabber01
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Háhh...korai volt az öröm.

Néhány zeneszám után visszaállt a világ rendje és megint úgy zörög, mint állat, ahogy korábban. Gondolom visszarezonált valami egy olyan állapotba, ami ezt okozza.
Ettől tartottam egyébként, hogy nem lesz hosszú életű a "megoldás", mivel nem is tudom, hogy épp mi hozta rendbe egy rövid időre. Nagyon fura mindenesetre. -
gabber01
addikt
válasz
balojazz
üzenetére
Igen, azokat én is megnéztem, de nem vettem észre, hogy bármelyik laza lett volna.
Igazából 40 fölé már felesleges is menni ebből a szempontból, mert afölött szinte egyáltalán növeli a mélyhangok hangerejét. Ott van egy szoftveres szabályzás és vége. A hangerő növelésével már csak a többi sáv hangosodik, de a mélyek nem vagy alig, ami miatt elvékonyodik a hangja. Legalábbis nálam az 538-as FW-rel egyértelműen ez a helyzet. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
balojazz
üzenetére
C7-kval nem találkoztam még.
De a zóna szám önmagában semmit nem számít, az csak egyetlen paraméter a sok közül. Egy c835 szénné aláz egy C845-t, c805-t, C765-t és még sorolhanám. Ha ezeket a tveket a 835 mellé teszem és megnézed, bizony elsíárnád magad, hogy mennyivel kontraszttalanabb a képük és sokkal rosszabb a fekete szintjük a 835-höz hasonlítva.

A 835 mellett ezek a tvk úgy néznek ki mint egy oled mellett egy va paneles tv, persze egy kis túlzással.
-
KoVee84
senior tag
válasz
balojazz
üzenetére
Nekem sony 65xg85-t váltott, ips paneles. Ahhoz képest oldalról azért van némi szín fakulás. A színek viszont brutálisak, de ami a legszembetűnőbb, az a fehér szín. Mikor valami fehér hátterű reklám van, az kb olyan érzés, mint amikor 20+ éve CS-ztem és flasht dobtak elém. Még szoknom kell
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor