Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8776) energy4ever


energy4ever
addikt

Tobben kertetek itt, hogy szamoljak be a tapokrol ha sikerul megvalositanom a dolgokat.
Nos ezt meg is teszem most, mivel eleg ido telt el szerintem, hogy legyen annyi tapasztalatom mit, es hogy kell csinalni nagyjabol. Aki nem tudna en 2db tapot kotottem ossze, es azok vannak most a konfigomban.
Osszekotes: a 24PIN-es csatlakozo csat resze feloli oldalon a 4. illetve a 3. zold-fekete kabel osszezarasaval ha bevan kapcsolva a tap, akkor is megy ha a gep kivan kapcsolva. Ezzel csak a masodlagos tapot lehet uzemeltettni. Ha az emlitet kabelek a ket tapon vannak zold-zold, fekete-fekete egymassal osszekotve, akkor a bekapcsolo gomb megnyomasa utan elindul mind a ket tap.
A vedelemrol: A tapokban van egy alap vedelem, mely ha csak a 12V-van eroteljesen leterhelve kikapcsolja par percig a tapot. Nalam 300W-os terhelesnel, vagyis 1db eroteljesen huzott videokartyanal nem kapcsol le, viszont 2db 250W-os VGA eseten a vedelem eletbe lep. Ennek megoldasa az volt, hogy a masodlagos tap csak az egyik VGA-t latja el tappal, mig az elsodleges tap 1db videokartyan kivul mindent tapol.
Beepitesrol: Jelenleg a masodlagos tap is a gephazon belul helyezkedik el egy normal ATX szabvanyu hazikoban. 5.25-os helybol 2db-ot foglal el. Moddingolni nagyon nem kellet semmit, hogy a tap beferjen, mindosze annyit, hogy a DVD meghajtot tarto fuleket legorbitettem. mm-er pontosan annyi hely kell a tapnak, mint 2db 5.25-os optikai meghajtonak, igy ezzel nagy szerencsem volt.

Osszegzes:
Igy, hogy az egyik tap csak egy VGA-t latja el arammal teljesen jol tud egymas mellett mukodni a ket tap, ezt meresekel ala is tudom tamasztani.
En elegedet vagyok, jol mukodik minden, nekem igy jo, es orulok, hogy 28ezer ft-bol megusztam a tap kerdest!

Kepek:
Beepites, osszekotes elott: [link]
Beepitve, osszekotve: [link]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.