Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8301) tornas válasza Algol (#8300) üzenetére


tornas
őstag

Nekem van egy Delta márkájú laptoptöltőm, ami már 12 éves, de még mindig rendben működik. Ráadásul a laptopban (1 Ghz-es Cerelon procival, 512+ 128 MB-os PC 133 SD RAM-mal :D és a laptoptöltővel egyidős) a már nincs akksi sem és így asztaliként üzemel jelenleg is. A leadott feszei is rendben vannak.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8302) Algol válasza tornas (#8301) üzenetére


Algol
senior tag

Igen vannak ilyen készülékek. Az én Enermax tápom is már vagy 12-13 éve működik hibátlanul és átlagban napi 8 óránál többet ment.

Üdv: Algol

(#8303) tibor72


tibor72
tag

Sziasztok ( S.O.S ) van egy kis problémám CHIEFTEC GPS 550AB A tip. tápomban ventilátort cseréltem, de itt nem álltam meg, a kondikat is cseréltem 1 kivételével, ami maga a probléma :
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Természetesen vittem a régit mintának megrendeléskor, de mire ideért megnőtt :F
Minden ötlet érdekel, ami gyorsan kivitelezhető. Előre is köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#8304) tibor72


tibor72
tag

A linkek újra, hátha most jó lesz...
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#8305) draff válasza tibor72 (#8304) üzenetére


draff
aktív tag

Ha nagyobb méretűeket kaptál mint volt az eredeti, akkor így jártál. Az biza sose fog beférni a helyére.
A lábai se annyira hosszúak, megtoldani meg nem kimondottan egészséges..

De ne add fel, szerezz ugyanakkora külméretűt, máshogy nem jutsz semmmire.
Vagy veszel egy újat ....

(#8306) Algol válasza tibor72 (#8304) üzenetére


Algol
senior tag

Mostanában javítottam egy Chieftec GPS-400 tápot, a hibáját a készenléti kör kondenzátorának szétrepedése okozta. Ez CapXon márkájú volt. Még egy CapXon kondi volt a szekunder oldalon, ezt a kettőt kicseréltem. A többi szekunder oldali elko Ltec márkájú volt. Egyik sem mutatott megnövekedett ESR-t, ezért nem cseréltem őket. Lehet, hogy te is teljesen feleslegesen cserélted ki a kondenzátorok többségét. És a most gondot okozó primer kondinak volt legalább valamilyen baja?

Az egyik képen látom, hogy az új kondenzátort a régi helyére illesztetted, fejjel lefelé. Az a kép azt mutatja, hogy ott elfér az a kondenzátor. Azt innen nem látom, csak sejthetem, hogy az egyik, jobb szélre eső nagyobb teljesítményű ellenállás miatt nem tud mélyebbre süllyedni. Azokat az ellenállásokat talán lehetne annyival kijjebb hajtani, hogy lejjebb süllyedhessen a kondi. Ha a kondi magasságban elfér, nem ütközik a táp dobozának tetejéhez, akkor ezzel nem kell foglalkozni.

A kondit csak a lábának meghosszabbításával lehet beforrasztani, ez a hosszabbítás lehet hajlékony szigetelt vezeték is, hogy könnyebb legyen a szerelés. Csak olyan legyen, amelynek a szigetelése a forrasztási hőt jól állja. A kondenzátort körben mindenképpen plusz szigeteléssel kell ellátni és minden olyan irányban is ahol valami túl közel kerül hozzá. A szigetelőanyag lehet prespán lemez, zsugorcső. Ezt a műveletet mindenképp gondosan kell elvégezni.

Beszerelés után a kondenzátort célszerű mechanikailag rögzíteni. Erre a célra én Soudal Fix All ragasztó-tömítő anyagot használnám. Szinte mindenhez ragad és rugalmas kötést biztosít, hasonlót ahhoz, amit gyárilag is alkalmaznak. MS-polimer bázisú, kötése közben nem szabadul fel ecetsav.

Üdv: Algol

(#8307) tibor72 válasza draff (#8305) üzenetére


tibor72
tag

Mindet kicseréltem már a panelen, amik kissebbek voltak, mint ez. Ilyen méret különbséggel egyik sem rendelkezett. Már keresgéltem hazai forgalmazók kínálatában, de ez a 35mm-es átmérő a "divat"-mostanság és ez az egy kondi több, mint duplája volt az összes többinek (3k- nál tartok csak a kondikkal). Még keresgélek egy kicsit..... Köszi.

(#8308) tibor72 válasza Algol (#8306) üzenetére


tibor72
tag

A hajlítgatásokon már túl jutottam, max 31mm átmérőjű kondi fér oda csak. Sajnos más is útját álja. Esetleg "házon kívüli" elhelyezés?..

(#8309) csasaKKP


csasaKKP
senior tag

Először is köszönöm mindenkinek a választ! :)
Sajnos ez nekem rossz szokásom (nevezhető lustaságnak), hogy nem szoktam kihúzni se a notebook töltőt, se a telefon töltőt, mert mindennap használom őket.

Az előző hozzászólásokról jut eszembe, milyen márkájú kondenzátort ajánlotok? Tudom mi az az ESR, ESL. De itt (sőt, sokszor internetről) is nagyon nehezen beszerezhető egy TDK EPCOS vagy egy Rubycon. Például az említett CapXon, a Hitano, a Jamicon, Aishi (Chieftec iArena (CWT)) kondik milyen minőségűek? Tudom, a zöld sz**okat kerülni kell, gluxon, Ost meg a hasonlók.

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8310) Algol válasza csasaKKP (#8309) üzenetére


Algol
senior tag

"milyen márkájú kondenzátort ajánlotok?"

Ajánlhatnék én sokfélét, de csak azt írom, amihez könnyen hozzájuthatsz. A továbbiakban csak a szekunder oldalra való Low-ESR kondikról beszélek.

Yageo / Teapo SC sorozat, SY sorozat.
Ezek többé-kevésbé megfelelő érték- és méret választékban rendelkezésre állnak a Lomex-ben vagy a HQ Elektronik-nál. Minőségre nézve ezek a középkategóriát jelentik.

Ugyanitt Rubycon kondenzátorok csak elvétve egy-egy értékben kaphatók.

Üdv: Algol

(#8311) csasaKKP válasza Algol (#8310) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Köszönöm szépen ismét a választ. :)
Yageo weboldaláról látszik, hogy nem valami évente kétszer frissített, lepukkant weboldal, ami még ECDL vizsgára is kevés lenne.
Teapo-ról hallottam rosszakat, de úgy tűnik vannak jól sikerült sorozataik is. :R

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8312) Algol válasza csasaKKP (#8311) üzenetére


Algol
senior tag

Azért írtam úgy, hogy Yageo / Teapo, mert mostanra már egy cégről van szó, a Teapo is a Yageo alá tartozik. Ha összehasonlítod például a Yageo SY sorozat adatlapját a Teapo-éval, akkor a paraméterek betűről-betűre megegyeznek, a kondenzátorok színe is azonos, felirataik is csak a névben térnek el.

Az előzőekben említett két üzletben véletlenszerűen elő szoktak fordulni Rubycon kondenzátorok is. Arra gondolok, hogy nagyobb mennyiségű rendelés maradékát árusítják ki. Ilyenkor ezek ára sem kirívóan magas, viszont mégis a csúcsminőséget képviselik, ezért írok pár szót róluk.

Rubycon YXF sorozat. Ez nem kifejezetten low ESR sorozat, adatlapján "Long Life, Low impedance" megjelölés van. Mégis adatlapjuk alapján paramétereik felveszik a versenyt más gyártók low ESR termékeivel, élettartamban meg felülmúlják azokat. Nyugodtan használhatók tápokban.

Rubycon ZL sorozat. "High ripple current, Low impedance"

Rubycon MBZ sorozat. "Ultra Low ESR for PC mother board"

Rubycon MCZ sorozat. "Ultra Low ESR for PC mother board" az MBZ utódja, még jobb paraméterekkel.

Üdv: Algol

(#8313) naksys


naksys
senior tag

Sziasztok!

Corsair tápomnak két vga kábele van. SLI-ben szeretnék használni két kártyát amik viszont dupla tápcsatisak.
Létezik olyan átalakító ami szétosztja y-ban a tápkábeleket?

(#8314) csasaKKP válasza Algol (#8312) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Köszönöm, újabb hasznos információkat tudtam meg Tőled! :)

Még egy utolsó kérdés: Ugye mostanában előszeretettel alkalmazzák ezeket az alumínium kondenzátorokat (Solid Aluminium Capacitor vagy Polymer Capacitor).

Leginkább alaplapon, illetve valamilyen bővítőkártyán, de notebookban és TV-ben, sőt tápegység secunder részén is látni lehet őket.
Ezek valóban olyan jók, mint ahogy a marketingesek beszélnek róluk?
-10 years ultra long lifetime (szerintem nem olyan hosszú az a 10 év)
-no explosion
-extreme low ESR
-lower temperature
-higher efficiency

(Egy MSI videokártya dobozáról bemásolva)

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8315) Algol válasza csasaKKP (#8314) üzenetére


Algol
senior tag

"Ezek valóban olyan jók, mint ahogy a marketingesek beszélnek róluk?"

Valóban jobbak, mint a hagyományos elektrolit kondenzátorok. Felsoroltad az előnyeiket. Az élettartamukra vonatkozó adatokat meg a katalógusukból kell megnézni, mert nem mellékesek a körülmények, amelyek mellett 10 év az élettartamuk.

Például a múltkor emlegetett Yageo / Teapo kondenzátorok 3.000 - 6.000 órás élettartamúak (méret, feszültségtűréstől függően) 105°C-on. A környezet hőmérsékletének minden 10°C-os csökkentésével megduplázódik élettartamuk. A 105°C-on 6.000 órás élettartamú kondenzátort 65°C-on használva élettartama 16-szorosára nő, azaz 96.000 óra lesz, ami kereken 11 év. A szilárd-elektrolitos kondenzátoroknál is hasonló a helyzet, az élettartam adatok itt is bizonyos környezeti hőmérsékletre vonatkoznak, a 10 év ott sem 105°C-ra, hanem inkább 65°C-ra vonatkozhat.

Üdv: Algol

(#8316) Dimitryj


Dimitryj
aktív tag

Valaki tudná nekem véleményezni ezt a tápot?
FSP FSP350-60APN aktív PFC 80+ tápegység OEM

Kereséssel nem nagyon találtam meg a topikban úgyhogy inkább megkérdezem.
Főként irodai használatra kellene egy FN1-es konfigba egy halk és alacsony fogyasztású kocka.

(#8317) csasaKKP válasza Dimitryj (#8316) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Tudtommal az FSP és a Chieftec tápok (iArena viszont nem annyira, de még az is jó) kimondottan ajánlottak. 80+-os, azaz hatásfoka 80 vagy a feletti, a maradékot elfűti, de nem fog ordítani a hűtése. A topic, amibe illik, az a "Milyen tápot vegyek".

Algol: Ismét leköteleztél. :)

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8318) Adoka120


Adoka120
tag

Sziasztok!
Szerintetek milyen tap kellene ennek a konfignak:

Proci:Intel pentium 4 631 3,4 ghz
Ram: corsair dominator 2x1GB
Vga: 2x ati radeon 4850 1gb ( crossfire)
HDD: 160gb
1 optikai meghajto
5 haz ventilator.

Szeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"

(#8319) Dimitryj válasza csasaKKP (#8317) üzenetére


Dimitryj
aktív tag

Köszi! Sejtettem :D

(#8320) tornas válasza Adoka120 (#8318) üzenetére


tornas
őstag

Ezt a kérdésedet itt tedd fel! :)

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8321) tornas válasza Algol (#8315) üzenetére


tornas
őstag

Az EPCOS márkájú kondik is jók. Lomex-be és a Conrad-ba árulják. Most az utóbbiba még akciósak is az alábbi példányok:

680 mikroFarad, 200 V - 10 Ft. / darabja;
560 mikroFarad, 250 V - 50 Ft. / csomag (5 db a csomagban);
100 mikroFarad, 200 V - 90 Ft. / csomag (10 db a csomagban).

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8322) Algol válasza tornas (#8321) üzenetére


Algol
senior tag

Köszönöm az információt. Ezeket szinte ingyen adják, nem véletlenül. 200 - 250 V-os kondenzátorokkal ritkán találkozom a primer oldalon, oda mostanság 450 V-os kondikat használnak és a csere nehézségét az azonos méret fellelése okozza.

Üdv: Algol

(#8323) tknof1871


tknof1871
őstag

Üdv! Meg lehet nézni, hány százalékát használom a táp maximális teljesítményének? Vagy azt, hogy hány wattot fogyaszt az adott konfiguráció?

Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

(#8324) G@bi90MR


G@bi90MR
aktív tag

Sziasztok!

Kaptam nagytakarításra egy PC-t, ami a lényeg, Ednet 450W-os táp van benne, tele kosszal. Sose hallottam még erről a márkáról, mennyire Vargáné, vagy mennyire minőségi? Régebben azt hallottam, hogy minél nehezebb egy táp, annál jobb, ez nem tudom mennyire helytálló. Súlyra biztos, hogy nehezebb, mint az FSP BlueStorm 2-esem. Na de helyettem beszéljenek a képek. Mennyire bízhatok emg benne? 1 éve gond nélkül szalad vele egy i5 660, GTX 550 Ti 1 GB, Intel DH55PJ, 250-es SATA, DVD és kártyaolvasó kombó.
Nagy méretű képek!
Belső 1: [link]
Belső 2: [link]
Adatlap: [link]

Köszönöm!
Üdv! Gabi

mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.

(#8325) csasaKKP válasza G@bi90MR (#8324) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Minél nehezebb, annál több anyag van benne, sok esetben pont a hűtőbordákon spórolnak. Nálad a bordákkal nincs baj (vagy mégis... később kitérek rá), valamint a Passzív PFC tekercse nyom még a latba, tehát azért tűnik nehéznek maga a táp, míg az általad említett FSP aktív PFC-vel rendelkezik.
A belsőre kitérve: Nem sok por volt benne, az biztos. :Y
Lehet, hogy pont ennek, vagy a nem megfelelően kivitelezett hűtésnek köszönhető, hogy megbarnult (leginkább középen) a NYÁK... Pedig ott a két 8 cm-es venti. Szegény kondenzátorok ott biztos nem fáztak. Róluk nemigazán tudok mit mondani, nem ismerem fel őket felülnézetből.
A márkáról nem tudok mit mondani, attól függ, ki gyártotta a belét (és milyen anyagokkal).
12V-on 300W-ot tud leadni (elméletileg), egy modern konfiguráció erről veszi le a kívánt teljesítmény legnagyobb részét. A CPU-d és a VGA-d összTDP-je olyan 200W.
Szerintem szabadulj meg tőle, és hasonló teljesítményben (olyan 350-400W) szerezz egy minőségi tápegységet. Figyelj a 12V-os ág(ak) terhelhetőségére. :) -> Milyen tápegységet vegyek 1. hsz.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8326) G@bi90MR válasza csasaKKP (#8325) üzenetére


G@bi90MR
aktív tag

Köszi! Ez már takarítás után volt fényképezve. :) Vagy szarul takarítok? :DDD Már összeraktam, nem is néztem sajnos, hogy mi leledzik benne. :S
A tulaj panaszkodott, hogy furán viselkedik a gép, belőtte, és tényleg. Ilyet még sose láttam: bekapcsolom a gépet, nem indul, kinyomom hosszan a kapcsoló gombbal, kikapcsol, 3 mp múlva ismét bekapcsol magától és ez így megy egyfolytában, megunom, lenyomom a főkapcsolót hátul és amennyi szufla még benne maradt a tápban, megint bekapcsol. Erre ötlet? Táp a kaka, vagy az alaplap, vagy mindkettő? ;]

[ Szerkesztve ]

mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.

(#8327) MMIX válasza G@bi90MR (#8324) üzenetére


MMIX
addikt

Ednet matricás ATX-450JSP (JSP-TECH Enterprise Co. Ltd), Eurocase matricával egy betiltott veszélyes termék.

unsafeproducts.eu
Source: European Commission's website for recalls.

[ Szerkesztve ]

(#8328) csasaKKP válasza G@bi90MR (#8326) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Az elszíneződésből következtettem, hogy egy vastag porréteg volt ott. Szabadulj meg mihamarább tőle, a táp a "kaka", mehet a kukába (csak nehogy baja legyen a kukának).
Köszönet az előttem szólónak!

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8329) G@bi90MR


G@bi90MR
aktív tag

Köszönöm szépen mindkettőtöknek! Kukázom és keresek valami normálisat.
Másik kérdésem, hogy az említett konfigot darabonként el kezdtem tesztelni az enyémben. A kérdésem az lenne, hogy nyugodt szívvel használhatok egy GTX 550 Ti 1GB-os kártyát az adatlapi konfigomban? Minden benne van ami ott olvasható + egy kártyaolvasó is és most a 9800GT helyett az említett VGA. A dobozán az áll, hogy minimum 400W-os tápot kér, ami le tud adni a 12V-os ágon 24A-t, ha kell. A BlueStorm 2 két darab 12V-os ággal van megáldva, 14 és 15A kombináltan 380W leadására képes. Elég ez, vagy már csúcsra járatom a tápot? Gondolom nem ilyen egyszerű: 14A + 15A = 29A :DDD
Előre is köszönöm!

mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.

(#8330) csasaKKP válasza G@bi90MR (#8329) üzenetére


csasaKKP
senior tag

6 Pines tápcsati (12V) kell a VGA-nak. FSP BlueStorm 2-vel nem lesz baj, elég a 400W, a VGA 120W-os TDP-vel rendelkezik. A 14A-es ág is ~160W leadására képes. Ha nincs 6 Pines csatlakozó, akkor kapható Molexes átalakító.
De, 14+15 Amper. DE két külön ág, viszont lehet, hogy a tápba egyesítve vannak. Lehetőleg külön ágakon legyen a VGA és a CPU (Alaplap) is.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8331) G@bi90MR válasza csasaKKP (#8330) üzenetére


G@bi90MR
aktív tag

Van rajta gyárilag 6 pines csati, azt dugtam be.

mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.

(#8332) csasaKKP válasza G@bi90MR (#8331) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Akkor innentől tied a pálya. :) :R
Rosszabb esetben is bekapcsol a tápegység túlterhelés elleni védelme, de kétlem.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8333) tornas válasza tknof1871 (#8323) üzenetére


tornas
őstag

Szia!

Meg lehet mérni, pl. műszerekkel (lakatfogókkal és multiméterekkel). De ez igényel egy kis hozzáértést.

Alapesetben a tápok legtöbbje nem adnak infót arról, hogy éppen milyen feszeket és áramokat illetve teljesítményt ad le és vesz fel.

De vannak kivételek. Vannak olyan tápok amelyek egy kis panelen (amit egy 5,25-ös helyre kell beszerelni) kijelzi, hogy éppen mennyit kajál az adott konfig a tápból (nem a konnektorból).
High Power (Sirtec) 480 W - kb. 10 éves modell

De vannak olyanok is, amik magán a tápegységen egy kis kijelzőn jelzik a leadott teljesítményüket.

És vannak még a digitális tápegységek, amik teljes egészében monitorozhatóak a hozzájuk adott szoftverrel. Pl. Corsair tápok AXi sorozata.

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8334) #68216320


#68216320
törölt tag

Üdv!

Egy technikai kérdésem lenne. Van a gépemben 2db 5970-es Radeon. Egy 750W-os tápról működnek. Viszont szeretnék a gépbe tenni egy 3. 5970-es VGA-t PCI-E 1x -> 16x kábellel. Az volna a kérdésem, hogy ennek a VGA-nak külön beköthetek-e egy 400W-os Chiftec tápot? Illetve az ATX bekapcsoló kábelt be tudom-e úgy kötni, hogy az első táp indítsa a 2. tápot is?

(#8335) tornas válasza #68216320 (#8334) üzenetére


tornas
őstag

Szia!

"Az volna a kérdésem, hogy ennek a VGA-nak külön beköthetek-e egy 400W-os Chiftec tápot?"

Nem! :N

Két lehetőséged van: az első, hogy tessék szerválni egy erősebb tápot! A másik meg egy ilyen cucc, de ma már nem hiszem hogy tudsz ujjonnan ilyet szerezni. Van ettől erősebb BoosterX is, de inkább egy erősebb tápegység kell neked. :K

"Illetve az ATX bekapcsoló kábelt be tudom-e úgy kötni, hogy az első táp indítsa a 2. tápot is?"

Összegerjedhet a két tápegység, meg aztán ez már inkább "berhelés" kategória lenne. Többet érdemelne a géped ilyen komoly VGA-kkal. :K

[ Szerkesztve ]

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8336) #68216320 válasza tornas (#8335) üzenetére


#68216320
törölt tag

Köszi. Sejtettem, hogy nem volna szép megoldás. Akkor hagyom inkább. :K

(#8337) Heskey E. válasza jimmy399 (#8050) üzenetére


Heskey E.
tag

Kb. egy 200 w-ot leadni képes minőségi tápegység, ha nem egy erőműbe kell, akkor nincs baj vele.

A feleségem azt állítja, hogy bármikor megver a Scrabble nevű játékban. Azért ahhoz nekem is lesz egy-két szavam!

(#8338) Heskey E. válasza G@bi90MR (#8324) üzenetére


Heskey E.
tag

Ahogy látom pfc-s táp, de attól még elég egyszerű darab. Ha lehet, akkor cseréld le egy normálisabb tápra.

A feleségem azt állítja, hogy bármikor megver a Scrabble nevű játékban. Azért ahhoz nekem is lesz egy-két szavam!

(#8339) Heskey E. válasza csasaKKP (#8314) üzenetére


Heskey E.
tag

Nem marketing, valóban a szilárdtest kondik sokkal tovább bírják, mint az elektrolit kondenzátorok. Mondjuk azért a szilárdtest kondikban is vannak különbségek, de mostanában már elég kiforrott a technológia.

A feleségem azt állítja, hogy bármikor megver a Scrabble nevű játékban. Azért ahhoz nekem is lesz egy-két szavam!

(#8340) Heskey E. válasza tibor72 (#8303) üzenetére


Heskey E.
tag

Ahogy látom mikroparádban és voltban is ugyan az csak az átmérő nem simmel és ezért nem tudod belerakni a helyére?

Amúgy ha van valahol a tápban szabad helyed, akkor zsugorral megszigeteled és elvezeted valahova máshova majd ott rögzíted .

A feleségem azt állítja, hogy bármikor megver a Scrabble nevű játékban. Azért ahhoz nekem is lesz egy-két szavam!

(#8341) tornas válasza Heskey E. (#8338) üzenetére


tornas
őstag

"Ha lehet, akkor cseréld le egy normálisabb tápra."

Ez rád is (M-tech) vonatkozik... ;)

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8342) Heskey E. válasza tornas (#8341) üzenetére


Heskey E.
tag

munkahelyi gép, de már egy 420-as Chieftec van benne. Javítom is, elnézést. :D

A feleségem azt állítja, hogy bármikor megver a Scrabble nevű játékban. Azért ahhoz nekem is lesz egy-két szavam!

(#8343) csasaKKP válasza tornas (#8341) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Mit akarsz, az a legstabilabb táp, amivel találkoztam a "fújjuk" (FUHJYYU) kondijaival. :DDD

Szerk.: Még meg is van, a tyúkbél jó lesz valamire. Nem szerette a halogénizzó(ka)t, mint műterhelést. Megfutott és úgy gondolta, jobb lesz, ha elfüstöl. Részben én is hibás vagyok, elvégre azok a hideg halogénizzók... De nem kár érte.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8344) tornas válasza csasaKKP (#8343) üzenetére


tornas
őstag

Nekem is van egy "450 W"-os / :DDD / verziója. Áldozati bárányként várja a sorát a kivégzésre. Egyébként Linkworld elektronikás. A trafója elvben 300 W-os.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8345) csasaKKP válasza tornas (#8344) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Nem is tudtam, hogy olyan bél van benne. Arról is van vélemény. :DDD
Na, a nagytesó, attól sem kell sokat várni. Majd figyeld csak meg terhelés hatására hogy változik a feszültség, sőt, még pofázni is fog. :DD Eredetileg nem akartam másvilágra küldeni, de PC-be se tettem volna semmikép.

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8346) tornas válasza csasaKKP (#8345) üzenetére


tornas
őstag

A régebbi Mercury-kban (és Acorp-okban) meg L&C elektronika lapult. Rettenetesen kispórolt volt a panelja, Az is mérnöki csoda volt, hogy egyáltalán működött.

"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

(#8347) csasaKKP válasza tornas (#8346) üzenetére


csasaKKP
senior tag

Olyan táppal is találkoztam. Tényleg csoda volt, az is csoda, amit mondok: Három évig működött (állítólag) egy "irodai" PC-ben, egy áramszünet alkalmával halálozott el úgy, hogy mikor visszajött az áram, akkor már nem működött, nem lehetett bekapcsolni a gépet. Csendben halt meg, semmit nem vitt magával, de büdös volt a belseje, égett szag. Súlyáról ne is beszéljünk :DDD

[ Szerkesztve ]

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#8348) George85


George85
tag

Sziasztok,

Van egy Stability Power 500W LPK12-30 tápegységem.

A konfigom:

Core 2 Duo E7300 2.66 Ghz

Powercolor AX HD 4670 512MB GDDR3

2GB RAM 667Mhz

1 HDD (IDE-s van SATA-s lesz )

Ez a tápegység megbízható, merjem használni?

Macska!

(#8349) Heskey E. válasza George85 (#8348) üzenetére


Heskey E.
tag

Én azt a tápot nem erőltetném a helyedben.

A feleségem azt állítja, hogy bármikor megver a Scrabble nevű játékban. Azért ahhoz nekem is lesz egy-két szavam!

(#8350) George85 válasza Heskey E. (#8349) üzenetére


George85
tag

A mostani tápom is egy noname 400W-os,
és már 5-6 éve kifogástalanul működik,
a neve LPK valami :D .

Be akarok szerezni egy SATA-s HDD-t és a SATA táp csati miatt kellene a Stability PSU,
vagy inkább szerezzek be egy 4 PIN MOLEX ->SATA 15 PIN átalakítót a mostani táphoz?

[ Szerkesztve ]

Macska!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.