Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18629) [CsuCsu] válasza looser (#18628) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Egy ilyen altalanos kerdest szerintem eleg nehez megvalaszolni. A top kraft sor IPA, stout es lambic vonalon nagyreszt az egyszeri es szezonalis kiadasokrol szol, es a fogyasztok is a valtozatossagot kedvelik tobbnyire. A must have sor is nehezen definialhato kategoria itt, es amit tenyleg must have-kent szoktak definialni, az nagyon nehezen beszerezheto. Ezeknel a stilusoknal inkabb a fozde elerhetosegere kell koncentralni,nem egyes sorokre. Pl Verdant-nak nincsen olyan sore, amit allandoan foznek, cserebe az IPA-ik szisztematikusan jobbak barmilyen folyamatosan elerheto EU IPA-nal, es minden heten foznek valamilyet. Arhatar pedig nem tudom mennyire nincs. Megprobalok adni valami listat a jobb eresztesekbol, EU-n beluli szallitast es elerhetoseget feltetelezve csak (ha mar nem szamit a penz), a magyar oldal eleg szegenyes, foleg lambic teren. (Ha felvet a penz, az Other Half / Trillium / Tree House IPA-k es egyeb USA cuccok altalanosan hozzaferhetoek masodlagos csatornan keresztul, csak hat $10/can es vagy $80 a szallitas, de ezt nem tartom realisnak a poszthoz.)

Belga:
- Westvleteren 12, lehetoleg par eves
- La Trappe Quadrupel Oak Aged
- Chimay Grande Reserve BA

Buza:
- Weihenstephaner Hefeweissbier
- Weihenstephaner Vitus
- Schneider Weisse Original

Lambic - valojaban nincsen nem egyedi lambic, minden evjarat mas, mas aranyban van bennuk gyumolcs, sok szezonalis kiadas van. Valamelyik mindig beszerezheto, es nincsen igazi rangsor.
- 3 Fonteinen Hommage / Intense Rood / Framboos - ezek gyumolcsosek
- 3 Fonteinen Golden Blend / Cuvee Armand & Gaston - gyumolcs nelkul
- Cantillon Kriek / Rose de Gambrinus

Stout / porter
- Omnipollo Anniversary Coward / Noa variansok (sajat weboldalrol)
- Prairie USA stout-ok (Beergium tart rendszeresen)
- Pohjala BA eresztesek

IPA - ez nehez ugy. Igazan jo altalanosan elerheto EU IPA nincsen. Inkabb fozdeket nezz, amik azert tobbnyire elerhetoek angol webshop-okbol, es toluk kell venni azt ami eppen van. Untappd ertekelest erdemes figyelembe venni (4.20+ mar jo).
- Cloudwater
- Verdant
- Neon Raptor
- Polly's
- North Brewing
- Northern Monk

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.