Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18701) proci985 válasza looser (#18697) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Egyebkent az, hogy mit iszok is kb olyan, mint pl az insta :)

Ide a topikba jellemzoen mar csak olyat irok be, ami meguti az ingerkuszobot, ahhoz pedig mostanaban eleg kulonlegesnek kell lennie. Pl a Mead Scientist Svartja volt iden az, amin fel oran keresztul azon agyaltunk egy Track Uzon (triple sour) / Hoppin Frog Pentuple (BA triple) / Northern Monk Glory (TIPA) / Alvinne Cuvée d'Erpigny Sauternes (wine BA barley wine) / Finback Stasis (sour) "kisadagkostolo" utan, hogy ezt igy egy magyar fozdenek sikerult osszehoznia. A tobbitol az Uzon kivetelevel csak egy kicsit logott le kifele, osszehasonlitaskepp a BYM Evermindje ebben a ligaban vallalhatoan semmilyen egyszer elmegy volt. DE: ilyen este jellemzoen negyedevente van egyszer.

namost volt meg egy ilyen este ha mar lent voltam Budapesten, de a Chocolate Manifestoval konkretan harom eve szemeztem. a Loreleiel elotte meg ugy voltam, hogy akkor ezt most igy barati kornek sajnos meg kell kostolnia. aztan meg volt nekik Wild Beer es Praire imperial stout csapon.

ilyen kor talan meg egy volt iden Stockholmban.

ja igen, azon kivul, hogy ilyen ritkan van (csak ez nem fog az online feluletrol lejonni): iden ket hetig lakasfelujitottam Budapesten, nyaralas helyett, es gyakorlatilag estenkent moralt fenntartani mentunk vacsorazni :) .

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18702) [CsuCsu] válasza proci985 (#18701) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

En is igy vagyok vele. Velem talan picit tobbszor elofordulnak ilyen szituaciok mert mi jarunk fesztivalozni illetve Londonban lakom es rendelunk online.

Ellenpelda, hogy baratnommel szeretunk angol videkre kirandulni, ahol minden varoskanak, tajnak megvannak a maga hagyomanyos cask ale fozdei, es ezeket kiprobalom a helyi pubokban. De ezekrol nem irogatok, mivel semmi izgalmas nincsen bennuk (azon felul, hogy sok ipari cuccot lapatra tesz nemelyikuk), illetve nem is beszerezhetoek mashol. Ahogy a BBQ mellett letolt 3 uveg Punk IPA-t sem tartom emlitesre meltonak. Hetkoznap pedig nem iszok alapesetben, szoval eleg alacsony a turnover.

@looser
Koszi, orulok, hogy valaki ertekeli. :B Egyebkent en is lehuzasnak tartok sok sort. Eleg sok a fake hype egyes fozdek altal.

[ Szerkesztve ]

(#18703) tixem válasza Aranypatkány (#18685) üzenetére


tixem
addikt

Múlt héten voltunk Plzen-ben gyárlátogatáson. Végképp megerősítést nyert a kis teóriám, hogy amit itthon veszünk PU (üveges, dobozos mindegy) érezhetően szarabb, mint amit ott vettem a gyár mintaboltjában üveges PU (meg úgy kb egész héten Csehország szerte vásárolgattam többek között PU-t is). A csapoltnál meg aztán egyenesen ég és föld a különbség.

Azt nem tudom régebben milyen volt az itthon kapható PU, koromra való tekintettel. Azt viszont most már személyes tapasztalattal alátámasztva is ki merem jelenteni és már nem csak feltételezés, hogy a cseh és a magyar között VAN különbség, az utóbbi kárára. Pedig elméletben ugyanott készül ez is meg az is. Aztán valami turpisság csak bekerül valahol a rendszerbe.

Na de egye meg a fene a magyar PU-t, ezzel a kollekcióval kibírom a szeptember végi párkányi hétvégéig :D

[ Szerkesztve ]

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#18704) Dilikutya válasza tixem (#18703) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ebben van valami, ősszel volt szerencsém Prágában pár korsóval megkóstolni, és teljesen más volt. Hozzáteszem, a csapolt itthon is sokkal jobb a konzervváltozatoknál, egy vidéki strandon, Cserkeszőlőben ittam és fergetegesen jó volt (sajnos Szolnok környékén nehéz csapon PU-t találni).

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18705) tixem válasza Dilikutya (#18704) üzenetére


tixem
addikt

Most volt Szegeden "sörfesztivál", kint volt a PU kis zöld csapos kocsija. 3 féle cseh csapolás kirakva, hogy a hangulat meglegyen. Kértem is egy Hladinko-t, hogy összehasonlítsam mit kapok itthon, még frissek voltak a cseh élmények.
A csaj ki se tudta csapolni elsőre, már ott bukott a történet. Rossz volt nézni azt a szerencsétlenkedést amit leművelt. Nagynehezen megkaptam, első korty: hab állaga és textúrája mint amit a mosogatószivacs produkál, nyoma nem volt annak a tojásfehérje keménységű és sűrűségű habnak, mint a cseheknél. Vizes, nyomokban a PU jellegét adó íz. A fél pohárnyi hab kb 3 perc alatt szétesett, a pohár falán pedig nem maradtak odaszáradt kis habfoltok ahogy fogyott a sör.

Híg, szétvizezett takony 650 Forintért. Welcome to Hungary. És ezt a phost reklámozzák meg nyomják ezerrel a magyar PU facebook oldalán, hogy igazi PU élmény. Egy frászt.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#18706) OPiiPO válasza tixem (#18703) üzenetére


OPiiPO
addikt

szép gyűjtemény, a Kofoláért jár a plusz piros pont - Fernet vagy a Becher mellé lesz? :DDD

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#18707) tixem válasza OPiiPO (#18706) üzenetére


tixem
addikt

A Fernet már múltidő, szegény nem élte túl a 20-i hétvégét :D A Kofola személyes csemege, rajtam kívül senki nem issza, szigorúan önmagában fogyasztom majd el

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#18708) OPiiPO válasza tomazin (#18700) üzenetére


OPiiPO
addikt

Köszi az ötleteket - ha van időnk, akkor Komáromba szoktunk menni a Fekete Kutyában enni egyet meg felpakolni sörökkel.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#18709) Dilikutya válasza tixem (#18707) üzenetére


Dilikutya
félisten

Szegény. De emléke örökké szívünkben él. :)

Az a Kofola nekem annyira megfoghatatlan. Amikor először ittam, meg se néztem, mi az, csak hogy nagyon rossz kóla. Később olvastam, hogy gyógynövényes, bár ízre nem lett ettől jobb, máshogy tekintettem rá. Pár évvel később megint ittam, sikerült egy kis falusi focipályán "csapolva", melegben azért el lehetett viselni. :) Lassan 10 éve nem ittam már. Itthon pár éve volt egy hasonló (lehet több is, én csak erre emlékszem) a Szentkirályi Elixis, de nem volt hosszú életű.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18710) tixem válasza Dilikutya (#18709) üzenetére


tixem
addikt

6 éve ittam először, akkor nekem is fura volt, azóta viszont szabályosan ráfüggtem, ahányszor a szlovákok közelébe kerülök, nem bírom ki, hogy ne vegyek legalább egy kartonnal. A csapolt persze ebből is sokkal finomabb. Elixist nem próbáltam pedig láttam sokszor. Most állítólag a Tikkadt Szöcske hasonlít hozzá leginkább.

[ Szerkesztve ]

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#18711) kökény válasza tixem (#18705) üzenetére


kökény
aktív tag

Ugyanezt tapasztaljuk mi is évről-évre a debreceni cseh sörnapokon.Érezhetően romlik a minőség, vízesebbek a sörök :(

[ Szerkesztve ]

(#18712) OPiiPO válasza tixem (#18710) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1 a csapolt Kofolára :K

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#18713) Dilikutya válasza tixem (#18710) üzenetére


Dilikutya
félisten

Azaz, a Tikkadt Szöcske! De azt is 2 éve láttam utoljára.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18714) tomazin válasza OPiiPO (#18708) üzenetére


tomazin
veterán

Ott ha jol emlekszem van tesco, ahol 2 helyen is van sor(tehat 2kulonbozo sorban, tavaly a tomenyek mellett volt, hogy ne talald meg). Az egyik a standard nagyuzemi sortiment, zlaty, gambrinus, kelt, stb.
Masik sorban volt cseh (pl svijanyt 1euroert adtak) kisuzemi, meg egy-ket polc kezmuves(nek tuno)

Vagy ott van a gentlemans pub, ahol (ugyan nem olcson) de lehet jo soroket kapni(bottleshop is)

Fekete kutyat nem ismertem, ranezek majd ha arra jarunk (bar inkabb parkanyba szoktunk az kozelebb van)

[ Szerkesztve ]

(#18715) Kergeboci válasza tixem (#18703) üzenetére


Kergeboci
tag

A teljes látogatáson vettetek részt? Azaz a modern gyár után, elmentettek a rézüstökhöz, és lementettek a "pincébe" (lényegében egy komoly barlangrendszer)?
Az ott lenti nyers PU volt életem egyik legjobb bármilye amit ittam.
Kár, hogy még csak lefizetni se tudtam az öreget, hogy adjon még egy pohárral, úgy kellett begyűjtenem a csajoktól a szabadon hagyott kortyokat :)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#18716) tixem válasza Kergeboci (#18715) üzenetére


tixem
addikt

Igen, komplett túra, régi meg az új rézüstök, maláta és komló kóstolás, csomagolóüzem, pincék. Vezettem sajnos, így csak két korty jutott a hordós sörből, de eskü jobb volt mint bármilyen másikból 2 egész üveg :D Utána még bementünk az ajándékboltba meg a végén az éttermükbe is. Ott meg a kaja zseniális. Egész komplett programot tudnak nyújtani, megéri a 250 koronás túrajegy és az étterem se drágább, mint más cseh vendéglátó egység.

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#18717) kökény válasza tixem (#18716) üzenetére


kökény
aktív tag

Én is voltam 2014-ben, pincében, mindenhol, nekem nem maradt meg, h annyira isteni lett volna, amit a pincében kortyolgattunk, sztem eltúlozzátok. Az étterem a csülök és a fali sörcsapokból saját kezűleg csapolt sör na az zseni volt ;)

(#18718) OPiiPO válasza Kergeboci (#18715) üzenetére


OPiiPO
addikt

nagy élmény volt anno :)

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#18719) divot


divot
veterán

Nagyon tanulságos volt ez a végigsörözgetett nyár.

Én, aki imádtam a bármilyen IPA-kat, szép lassan visszakanyarodtam a jóféle Lager és Kellerbier sörökhöz. Most is egy Paulaner Münchner Hell-t iszogatok, ami nem a műfaj csúcsa, de mégis sokkal jobban esik, mint az ilyen-olyan túlhájpolt ipa.

Révbe értem. :)

(#18720) Dorian válasza divot (#18719) üzenetére


Dorian
félisten

Én is írtam nyár elején, h ilyenkor nekem is jobban esnek a hagyományos lagerek, pilsek, és a jófajta búza(!) mint a túlcsicsázott színes-illatos cuccok. Azért fogyott utóbbiakból is ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18721) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Csórok figyelmébe ajánlom, a Pennyben a szűretlen Adelskronen búza 159 Ft/doboz.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#18722) kökény válasza divot (#18719) üzenetére


kökény
aktív tag

Érdekes, mert én meg a lágertől kezdek besokkalni és a gyümis jellegű ipákat neipákat kezdem nagyon élvezni, de én még elején vagyok enek az útnak.

(#18723) perempe válasza divot (#18719) üzenetére


perempe
addikt

írhatnál róla röviden, hogy melyik ország melyik vonala győzöttt meg. emléxem, hogy linkelted a szlovák söröket.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#18724) qltsar válasza divot (#18719) üzenetére


qltsar
addikt

Engem ez kb. 1.5 eve ert el. Meg mindig szeretettel probalok ki uj soroket, de a dominans fogyasztast a lager teszi ki egy este alatt atlagosan, pedig 'nagy' IPA-s / Sour Ale-es voltam. Ilyen ez a franya korforgas...:)!

[ Szerkesztve ]

(#18725) Dorian


Dorian
félisten

Az "ászoksör" kifejezés mit takar pontosan? Valamilyen érlelést?
Múltkor az osánban volt akciósan s-betűs kiejthetetlen nevű cseszlovák sörből vagy 4 fajta, mindegyik ízlett, talán a sárga dobozos a legjobban.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18726) Dilikutya válasza Dorian (#18725) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ászokolás (utóerjedés): A főerjedés után a fiatal sör, más néven fickósör, még fogyasztásra alkalmatlan, ezért ászokolásra (utóerjesztésre) van szükség. Ez a folyamat nagyon alacsony hőmérsékleten, 0-3 oC-on történik. Az ászokolás célja a sör érlelése, ízének és aromájának finomítása, tisztítása, szén-dioxiddal való telítése és maradék erjeszthető cukrok erjesztése.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18727) [CsuCsu] válasza Dorian (#18725) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A lagersor magyaritva. Az aszokolas amit Dilikutya is definial egy az egyben a 'lagering process'.

(#18728) galervin93


galervin93
őstag

X. ker. Kökitől nem messze Family Centerben lévő nagy Sparban valami "prémium sör" polcot pakolásztak, bár szinte még üres volt, de papíron már ott volt a "terv", miből-mennyit-hova kell tenniük majd, és egész korrekt dolgokat láttam, nem tudom, másutt is lesz ilyen hétvégi akció? Van esetleg erről valami infó, vagy csak ez a Spar nyomat valami egyedi akcejót?

[ Szerkesztve ]

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#18729) kökény


kökény
aktív tag

Jookomak fórumtársunk jóvoltából hozzájutottam pár angliai IPA-hoz, ezúton is köszönöm neki!:

(#18730) kökény


kökény
aktív tag

Cloudwater- IPA, West Coast IPA és West Coast Pale : teljessn helytálló a dobozok hátulján lévő leírás, hogy mit is várhatunk ezen söröktől, így én ezt már nem teszem meg, inkább rakok be fotókat, mert lusta is vagyok :-) Nálam a sorrend, ahogy fentebb írtam, tehát az ipa az első a pale nekem már nagyon száraz és keserű lecsengésű volt. Finback és Northen Monk után már nem volt meglepi, egyszinten vannak nálam, a prímet NM Insa viszi még mindig az egy trópusi paradicsom dobozba zárva.

(#18731) kökény válasza kökény (#18730) üzenetére


kökény
aktív tag

(#18732) #89309696


#89309696
törölt tag

Nem volt Dreher Pale Ale a boltban :((( úgyhogy a hidegkomlósból vetem, nekem az régen nem ízlett először otthagytam a hűtőt. De aztán szomjas lettem. :DDD Szerintem jó lett, ha minden igaz tavasszal volt új recept. Aztán lehet csak azért ízlik, mert ebben végre nincs kukorica, az előzőben meg volt. Se keserűsége, se semmi, hidegen lefolyik majdnem az egész doboz egyszerre. Talán még a Pale Ale-nél is jobban tetszik, mert abban több a citrakomló és érezni is. Ez meg ilyen tipikus vízpótló sör, semmi jellege, se nem keserű, semmi, de melegben jól esik. Csak vigyázni kell vele, mert hát mégse alkoholmentes, pár doboz után biztos ütne. :DDD
Ha dobunk bele citrát megvan a Pale ale, pedig az más erjesztés, más élesztő, de ízben én nem igazán veszek észre különbséget a citrán kívül, vagy az én bimbóim nem szakértők vagy a nagyüzemi sörnél ez normális. De rossznak nem rossz, szerintem ez egy jó irány, hogy elkezdtünk felfele lépkedni minőségben.

(#18733) kökény


kökény
aktív tag

Northern Monk - Faith : Pale Ale 5,4% a Glory és Insa-hoz képest sokkal visszafogottabb nedű.
Pomona Island - Menace II Sobriety: west coast ipa 7.4%, megittam ezt is, de semmit nem tudok róla írni, mert annyira jellegtelen volt ez is.
Nem a sörökkel van baj, hanem nekem ezek a stílusok(west coast pale,pale ale,APA, ) olyan "lájtosított" változatok, pont azok a karakteres dolgok és jegyek hiányoznak belőlük, mint, ami az általam kedvelt IPA,DIPA,NEIPA kategóriákban tetten érhető.
Nem baj, lassan kialakul nálam is a fő csapásvonal, akkor már lehet egyre tudatosabban kóstolni/rendelni.

[ Szerkesztve ]

(#18734) [CsuCsu] válasza kökény (#18733) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Ezek a NM es a CW alapsorei, nem csoda, hogy kozonsegesek. Eleve az a celjuk. Sima ihato pale ale es IPA.

(#18735) Dilikutya válasza kökény (#18733) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nekem most hétvégére cseh Argustól roskadozik a hűtő. Múlt héten haverral egy este figyelmetlenségtől túltoltuk a savanyú ipákat, most kell valami közérthetőbb. :)
Itt jegyezném meg, hogy a Hedon milkshake ipája szar.
Szóval pont jók ezek az egyszerűbb pale ale-ek. New England IPA nem társasági sör, max ha kóstolgatni akartok, de nyársbot meg beszélgetés mellé nem megfelelő, én legalábbis nem tudok egyszerre mindenre figyelni. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18736) kökény válasza [CsuCsu] (#18734) üzenetére


kökény
aktív tag

Közönséges jelzőt kissé túlzónak találom,maradjunk az átlagos kifejezésnél, de amúgy egyetértek :K

(#18737) kökény válasza Dilikutya (#18735) üzenetére


kökény
aktív tag

Ja, ez nálunk is így működik, szomszédnak szólok,h van 1-2 különlegesebb söröm, nosza kóstoljuk végig,de akkor nincs láger közben, csak a kóstolásra figyelünk.Amikor meg bográcsozás, grillezés, nálunk is a cseh/német láger csúszik korsószámra. Ha pedig stoutot kóstolunk na abból csak 1 üveggel és mostanában háromfelé osztjuk, vazz ők imádják Omnipollo Lorelei és a Brewdog heavens Hilljétől el voltak alélva, így már kapiskálom, hogy miért is van ennek a kategóriának ekkora népszerűsége.
Visszatérve még a pale ale-ra: igazából semmire sem jó, mert ha csak rákoncentrálok, akkor mindig oda lyukadok ki, hogy tök átlagos, mi értelme ennek a kategóriának, ha meg ivósörként tekintek rá, akkor meg inkább lágerek, mert ahhoz még az egyszerűbb PA-k is drágák és nem adnak annyi plussz élvezeti élményt, ami miatt lecserélném rá a lágereket, szigorú szvsz ;)

(#18738) tomazin


tomazin
veterán

Mai szerzemenyek. [kép]
Az amugy kulon vicces, h az etteremben a takeaway sorok kozott volt jopar szlovak kezmuves.
Elmentunk meg a pivovar zahlinicebe, de kb fel oraval lecsusztuk.
Van valami jo terkepetek erre? Pivni.info-n van egy, de eleg nehezkes a hasznalata.

[ Szerkesztve ]

(#18739) proci985 válasza Dilikutya (#18735) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

nekem a tavalyi sved "harom honap 30 fokban" idoszakban volt egy pillanat, amikor perverz vagyat ereztem a 3.5os Staropramen es Heineken irant. teljesen jok voltak. mondom ezt ugy, hogy anno ittam behutetlen

esti osszejovetelre / grillre az a szabaly, hogy max egy uveg irdatlan sort kostolunk egy este. egy idoben probalkoztunk DIPA / IIPA vonallal grillezni (Omnipollo Nebuchadnezzar / Brewdog Jackhammer foleg), de az sok. mondjuk nekem pl az mukodik, hogy viszek egy uveg imperial stoutot amig kesz a kaja, aztan utana elvagyok a brewdog dead pony club / mikkeller weird weather 0.0%al.

kökény: mondjuk amilyen ipakat iszol mostanaban nem csodalom, hogy figyelni kell rajuk :). jo cuccok.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18740) [CsuCsu] válasza kökény (#18737) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A pale ale-k tenyleg alapjaban veve ivosorok, nem is kell rajuk koncentralni. En tobbnyire a komlosabb pale ale vonalat preferalom a lager helyett. Az arazas az kifejezetten magyar problema szerintem, errefele egy arban vannak a jobb lagerekkel.

A pale ale-nek van ertelme, sot. Viszont alapveto problemaja, hogy nagyon teszteli a sorfozo kepesseget. Sokkal nehezebb egy jo pale ale-t fozni, mint jo DDH DIPA-t vagy BA imperial stout-ot. Tehat azt is el tudom kepzelni, hogy nem ittal meg jot egyszeruen. UK-ban egyedul a Verdant es Deya kepes jot fozni. De meg ok sem utik meg az aranymerceket: Trillium DDH Fort Point es 3 Floyds Zombie Dust. Ezek Europaban persze jellemzoen nem elerhetoek, de USA-ban viszonylag nagy mennyisegben fozik oket, ezert konnyen belejuk lehet futni ha akarja az ember. En is csak egyszer kostoltam oket mondjuk, de igy legalabb van valami benchmark-om a stilushoz.

[ Szerkesztve ]

(#18741) kökény válasza [CsuCsu] (#18740) üzenetére


kökény
aktív tag

Igen,nagyon is lehetséges,hogy még nem ittam jó PA-t, nyilván már csak ezért is jó lenne amcsi etalonokat megkóstolni, lenne viszonyítási alap és akkor tutira kivilágosodna, h magával a stílussal van bajom vagy valóban még nem került kezem közzé belőle megfelelő minőségű.
Másik dolog: ha annyiba kerülne egy APA, mint egy láger...sőt kerülne 500Ft-ba, mert200-300-ért nem várom el,de ha 500-ért lennének ilyen pale ale-k, amiket nemrég raktam be, akkor biza én is felváltva innám a lágerekkel ez nem is kérdés és igen, ez bizony magyar probléma, ezzel itt a kis hazánkban élők nap, mint nap szembesülünk. :)

(#18742) proci985 válasza kökény (#18741) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

hat nezd, erre a kb 17-18SEK a fel literes löwenbrau / staropramen (pilsner dragabb) es 21 SEK a 0,33as Brewdog Punk / 23 a Founders Everyday. igaz itt a sarkany sor helyi megfeleloje is 12-13SEK, amit nemes egyszeruseggel "eros sornek" (ez a helyi 5%os koznyelvi megnevezese) hivnak.

gourmandkodni remek a helyi monopolium (altalaban a belga / holland shopok kivetelevel mindig olcsobb), de egyebkent teljesen realis alternativa atugrani nemetekhez / finnekhez aztan felpakolni a csomagtartot sorrel meg tomennyel, ha valaki pilzenizni / lagerezni akar.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18743) kökény válasza proci985 (#18742) üzenetére


kökény
aktív tag

Na igen,ott meg a láger a drága, figyu én innen postázok Starót hordószámra, te pedig Omnipollot vissza egy az egyben, deal? :D

(#18744) proci985 válasza kökény (#18743) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

:DDD

mondjuk a Nebuchadnezzar itt 30 SEK / uveg, a Fatamorgana 36, a Noa meg 50. szoval annyival sajna nem olcsobbak.

ami jo aron szokott menni, az pl a single cask whiskey. a Laphroaig 16 olcsobb, mint kb barhol Magyarorszagon ahol eddig lattam.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18745) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Nyílt egy sörbolt Fehérváron. 972 Brewshop néven. Állítólag külföldi sörök is vannak szép számmal (Omnipollo, Pöhjala, Mikkeller, amerikaiak...), napokon belül lecsekkolom.

(#18746) jsk válasza Aranypatkány (#18745) üzenetére


jsk
Topikgazda

A képek alapján megtalálható a magyar kraft felhozatal, illetve a Hudi-Hudi BrewDog sörei, valamint a Beerside kínálata. Jó kezdeményezés. Nem kell rendelni, vagy Budapestre utazni ezekért a sörökért.

[ Szerkesztve ]

(#18747) Aranypatkány válasza jsk (#18746) üzenetére


Aranypatkány
tag

Nekem is a Beerside jutott eszembe :D
Szerintem valaki lerendel egy nagy adag sört innen-onnan, és ezek mennek mindenhova az országban: Beerside, Beer to Go, Beerselection, Csakajósör, Beerodalom és lehet még sorolni :)

(#18748) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#18747) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Azt a valakit ugy hivjak, hogy disztributor. Es igen, a magyar boltok mind ugyanazoktol a disztributoroktol rendelnek.

(#18749) Kergeboci válasza Aranypatkány (#18745) üzenetére


Kergeboci
tag

szerintem érdemes a brewpubját is megnézni. még tavaly kóstoltuk Corvinon a söreiket és kellemes meglepetés volt (óriási dolgot nem kell várni, de alaposan komlózott jóleső sörök maradtak meg tőlük az emlékeimben)

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#18750) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Jön a Dreher Félbarna Hidegkomlós!

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.