Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18901) Dorian válasza L4D1K (#18899) üzenetére


Dorian
félisten

Basszus igazad van, az tényleg jobb. Csak azt sajna már nagyon régen ittam.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18902) kökény


kökény
aktív tag

Dreher-hidegkomlós félbarna ez is megvolt a red ale és hidegkomlós mostohagyerekének mondanám, nem egy nagy szám, de semmi zavaró sincs benne sztem. Dreher miért nem főz már egy IPA-t?Soproninak kellene egy konkurens.

(#18903) Dilikutya válasza kökény (#18902) üzenetére


Dilikutya
félisten

Van nekik, de csak fesztiválokra viszik: Bombay IPA. De simán elképzelhetőnek tartom, hogy palackozva is megjelenik előbb-utóbb.
Jut eszembe, lassan szerintem időszerű a Soproni porterének megjelenése.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18904) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Stout/Porternél és ezek imperial változatánál mitől függ, hogy a sör habja szinte hófehér, vagy inkább barnás, rozsdaszínű lesz?

(#18905) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Timmermans Oude Geuze (2015os fozet, 2018as palack) is nagyon jo. Az illataban talan picit tulteng a pajta, de egyebkent nagyon kiegyensulyozottan es reszletgazdagan savas, mikozben egyaltalan nem mar. Nincs annyira egyben, mint egy Tre Fonteinen, de egyebkent teljesen jo.

Fustolt nyers lazaccal foleg.

----

Egyebkent belga stilusokat teszteltunk eleg nemzetkozi csapattal. Kb a Rodenbach Alexander / Het Anker Gouden Carolus Keizer Blauw kozott ment a verseny, bar indiai kolleganak a Timmermans jott be a legjobban. Mondjuk arra jo volt, hogy par kollega teljesen elcsodalkozott, hogy mi minden minosul sornek. Saisont vittem meg, de sajnos nem talaltam igazan jot igy osszel. Aranymercenek bent volt otodik sornek a kek Chimay, ami ebben a mezonyben egybehangzoan nem volt annyira kulonleges, tetejeben a 2019es fozet meg sajnos eleg friss.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18906) qltsar válasza Kergeboci (#18894) üzenetére


qltsar
addikt

Szerencsere van most is, 129-169 Ft kozott mozog, szerintem kategoriajaban verhetetlen az ar-ertek aranya, de akar meg egy festen is eliszogatnam, vagy egy pubban nem csillagaszati aron.

Mellette a Lobkowicz Ale van meg, 200 ft korul, szerintem sokat javitottak rajta, mindig veszek 1-2 db-ot, ha a Pennyben jarok.

[ Szerkesztve ]

(#18907) Terapeuta válasza qltsar (#18906) üzenetére


Terapeuta
őstag

Én azoknak a táborát osztom, aki az aszonynak megtiltotta, hogy a Pennyben sört vegyen.

[ Szerkesztve ]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#18908) Dilikutya válasza Terapeuta (#18907) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ezek a sörök semmivel sem jobbak, mint egy Soproni. A lidlis Argusnak van 1-2 jó, de ami nem egyértelműen cseh, eleve kuka. A Perlenbacher szemét, még a búzája iható, többi nem. 130-170 Ft-ért meg már nincs sör. Pennybe meg eleve be se teszem a lábam, az nem olcsó hely, hanem rettenet gagyi, a jó minőség meg ott is annyi mint máshol.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18909) somasz


somasz
addikt

Kinek van tapasztalata lagziba történő sörintézéssel?

Jövő nyárra tervezek jobbféle sört intézni a lagzinkra, keresem az ésszerű megoldást.
Sorcsapberles.hu-t néztem, két csapos mobil sörcsap tetszene, ehhez kéne hordós sört szereznem. Mivel közel lesz Békésszentandráshoz a helyszín, felmerültek ők mint sörforrás. Majd kiderül, tudnak-e hozzá csapot is intézni. Van esetleg jobb ötletetek? Egy gyümölcsös (pl. meggyes vagy málnás) és egy pilsner vagy APA lenne sztem ésszerű.

Valszeg főzök is egy sört, kegbe, ahogy szoktam, de felmerült, hogy főzetek egy ünnepi sört valahol. Ez már valószínűleg nagy költség lenne, de mikor, ha nem most...

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#18910) looser válasza somasz (#18909) üzenetére


looser
addikt

Ahogy elnézem, nincs alacsony alkoholtartalmú (4%<=) sörük, de a Bécsi Ászok jó lehet, tuti ittam, de nem emlékszem :-) Ogre 5,6%-os, az hamarább összezavarja a népet :-D Egyszer pár éve, amikor a Felvonulási téren volt a Főzdefeszt (talán ez után vonultak be a Városligetbe és utoljára a Napmező vagy mi nevű tisztásra...), akkor épp volt a Rizmajernek egy esküvőre főzött egyszeri alkalmú sörük, ami szerintem szenzációsan jó volt, egy félbarna bak? ale? Szóval szerintem a szentandrásiak is főznek, ha nem szeretnél ekkora mennyiséget (bár gondolom gyakorlott vagy, ha belevágnál) de tuti bérfőznek is.
Viszont...évek óta hébe-hóba letöltöm a Drinkunion árlistáját és elidőzök a cseh hordók felett...én biztosan Primátort vennék, vinnék, egyik sörükben sem csalódtam még. A Primátor Premium évek óta kedvencem, de ha Antonin-t vinnél, az 50L-es hordó 240Ft/korsó lenne (9B, 4%). Csak egy tipp :-) Hajrá és érezzétek jól magatokat!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#18911) Dilikutya válasza looser (#18910) üzenetére


Dilikutya
félisten

Vári Nővérek csak 4,9%. De a Mutti, 1993, Arany Korsó is ilyesmi. Ivósörök.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18912) [CsuCsu] válasza somasz (#18909) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

BYM-re irjal ra facebookon, hatha meg tudnak kinalni egy hordo pale ale-el. Csapolashoz berelj egy Lindr gepet, fesztivalokon is azt hasznaljak. Kicsi es egyszeru.

(#18913) jsk


jsk
Topikgazda

Lehet venni a jegyeket a BPBW 2020-ra.

(#18914) Jofi81 válasza jsk (#18913) üzenetére


Jofi81
őstag

Igen, pont ezzel kapcsolatban akartam kérdezni . Megéri a 17600 Ft a 6 órás kóstolóért?

(#18915) Jhonny06 válasza Jofi81 (#18914) üzenetére


Jhonny06
veterán

Az eddigi felhozatal alapján nem. Meg kell majd nézni a listát, hogy lesz-e rajta bármi extra.

(#18916) jsk válasza Jofi81 (#18914) üzenetére


jsk
Topikgazda

Magyar ár/érték arányban biztos nem éri meg. Inkább úgy kell felfogni, mint egy koncertet.

(#18917) looser válasza jsk (#18913) üzenetére


looser
addikt

Ha jól látom, napokon belül indul :-)
A koncert hasonlat tök jó, ráadásul ott még rövidebb időt tölthetsz el előzenekarral együtt is :-D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#18918) Kergeboci válasza Jofi81 (#18914) üzenetére


Kergeboci
tag

Szerintem nagyon is megéri. Most még csak 5 nevet ismerünk, de ismerem a srácokat, nem fogják az ideinél lejebb adni (nekem mondjuk már csak azért a Finbackért megérné)
Szerintem annyira azért nem vagyunk elkényeztetve, hogy ne essen be mindkét napra legalább 10-10 olyan sör, amiről hallani sem hallottam (főzde is volt ilyen idén), és legalább ennyi másik serital, aminek a beszerzése tényleg csak a korábban már említett amerikai/külföldi csere program keretében valósulhat meg.

A szigoruan a 6 órás időtartalmat nézed, óránként 2800 forintot jelent. Igen, ez a fesztivál nem az "átlag" sörfogyasztónak készül. De valljuk be, ezt a 2800 forintot 2 pohár sörre, itt sokan el tudjuk költeni egy átlagos napon is.

Én idén csodák után csodákat kóstolhattam végig, a legrosszabb sör is emlékeim szerint egy jó közepes volt. Mondjuk azért tegyük hozzá, hogy a kiúgróak azok sour és stout élvonalból kerültek ki
amikből ráadásul sokuk egy decije bekerül 2k-ba is bármely fesztiválon

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#18919) Jofi81 válasza Kergeboci (#18918) üzenetére


Jofi81
őstag

És mennyire jellemző, hogy elfogy egy sör? Mert ugye írják, hogy egy főzdének két csapja van, csaponként 1-1 hordó egy sessionre és ha elfogy, akkor ennyi volt.

(#18920) Kergeboci válasza Jofi81 (#18919) üzenetére


Kergeboci
tag

Az igazán ritkaságok az első 2 órában el szoktak fogyni.
Az utolsó órára meg nagyjából a kihozott sörök 60% kivégződik.

2 óra után és a vége előtt viszont bőven van remek sör. Vészes sorbanállásokba se futottam bele, a legtöbb amit vártam az 5-6 perc volt.
A saját tempómban én 4 óra alatt mindent végig kóstoltam amit akartam (naponta talán ha 3-4 kiszemeltről maradtam le), az utolsó két órát már csak dőlöngéléssel és a kedvencek újra kóstolásával töltöttem.

nem emlékszem pontos számadatokra, szerintem óránként 5-6 sörrel kezdtem, a végén pár stouttal belassúltam (kb..) de majd aki kint volt még velem majd kijavít :D

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#18921) jsk válasza Jofi81 (#18919) üzenetére


jsk
Topikgazda

Minden évben felviszem az összes sört egy untappd listára. Értékelés alapján elrendezem, és a legjobbtól haladok lefelé. Nem nézek alkoholt, fajtát, csak pontszámot. Robotizálom magam :DDD Így nem nagyon maradtam le semmiről, max. ha nem azt raktár fel, amit meghirdettek.

Tavaly ketten voltunk egy napot, 27 sör lett a vége. Idén hárman voltunk egy napot, 55-60 körül lett a nap végére. Az 1 deci ment 3 felé, ami nem ízlett azt elöntöttem.

Plusz 3 liter víz :K

(#18922) jookomak válasza jsk (#18921) üzenetére


jookomak
őstag

Új kategória: untapped fesztivál. Olyan ez, mint a pokemon go, csak itt részeg leszel a végére :D

(#18923) jsk válasza jookomak (#18922) üzenetére


jsk
Topikgazda

Részegebb voltam a heti csapfoglalásokon, mint a kóstolónapon:) . 60 sör az 60 deci, az ment három felé, vagyis egy emberre jutott 6 óra alatt 2 liter sör. Amiből még el is öntöttem. De tény, hogy tudományosan közelítettem meg. Vittem a tavalyi poharakból is kettőt, így volt hogy 5 pohár sör volt az asztalon. Plusz egy műanyag, ahová a felesleg ment. Valahol az előző két év aranyutas egyvelegét kellene megtalálnom lerészegedés nélkül.

(#18924) qltsar válasza Jofi81 (#18914) üzenetére


qltsar
addikt

Ezt neked kell eldonteni. En pl. zseton parti vagyok. Nem szeretek olyan soroket / fozdeket tamogatni, akiket nem akarok, vagy tudom, hogy csak olyan soreik vannakk amik nem erdekelnek.

A masik, bar ez a tobbi fesztivalra is igaz, akar zsetonos, akar all you can drink, hogy egyszeruen idokorlatos, azt pedig nem szeretem, ha valaki megszabja, hogy mitol - meddig ihatok ami talan a legnagyobb lehuzo ok szamomra.

Az ar, a 'nagy' sorgyikeknek nem veszes. Egy standard atlag kostolo, kb. 12 tetellel, 8-10.000 / fo korul mozog (Nem full extrem, holdrol hozott elesztovel keszult soroket ertek ide az atlag ala).

Szoval 2 napra igy 18 nem huzos, ha tenyleg megeri, es bevallalod a moderalt speeddrunkolast, valamint egy eleg rossz masnapra egy ujabb masnap generalasat:D.

[Ha 60 sorrel szamolunk / nap, akkor az ugye 10 sor / ora. De legyunk realisak, 30 sorrel 5 sor / ora.]

[ Szerkesztve ]

(#18925) kökény


kökény
aktív tag

Srácok, Rómában melyik sörözőt, sörboltot lenne érdemes meglátogatni?Ilyet találtam neten,hogy: Birra Piú, Open Baladin, Brewdog.De én nem biztos, hogy olasz craftokat szeretnék kóstolni, hanem ahol nagyobb "vadak" találhatók, gondolok itt természetesen ámerikai és angol főzdék nagyra értékelt nedűire, ha van tipp/ötlet ne tartsátok magatokban, köszi előre is! :R

[ Szerkesztve ]

(#18926) proci985 válasza kökény (#18925) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Baladinnak azert eleg jo cuccai vannak.

untappdot neznek egyebkent, van a highest rated locally ful ;)

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18927) kökény válasza proci985 (#18926) üzenetére


kökény
aktív tag

Igen Baladinnak van 4,6-os Barley wine-ja is. Nem vagyok regelve untappd-on, ilyet sajna nem tudok megnézni.

(#18928) [CsuCsu] válasza kökény (#18927) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Hat, akkor regelj, kulonben sok mindenrol lemaradsz. Ingyen van.

A Baladin Xyauyu azert elegge nagy vad, sot, es van az Open Baladin barban. USA, UK top cuccokat nem fogsz talalni valoszinuleg. Ami jo angol cucc, az nem szokta elhagyni a szigetet, elfogy helyben. Inkabb figyeld az EU-s weboldalakat es rendelgess. Mikkeller-en tegnap arultak Bottle Logic Fundamental Observation-t peldaul.

(#18929) kökény válasza [CsuCsu] (#18928) üzenetére


kökény
aktív tag

Hát akkor lemaradok, engem nem érdekel, hogy ennyire figyelemmel kísérjem milyen újdonságok jönnek ki. Stoutok nem mozgatják meg a fantáziámat, de azért köszi! :R

(#18930) Jhonny06 válasza kökény (#18925) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ezt még anno adster ajánlotta, akkoriban nézegettem, elég brutál cuccok voltak: Johnny's Off License

Nem, nem az enyém a hely :))

[ Szerkesztve ]

(#18931) [CsuCsu] válasza kökény (#18929) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A stout csak pelda volt. De ha erdekel, penteken The Veil IPA-k lesznek a Mikkeller shop-ban, igy mar tudod elore. Meg nem tudom, pontosan hany orakor, de ha bekoveted a Mikkeller webshopot instan, jelezni fog.

Amugy nem kell allandoan a kozossegi mediat sasolni, tulzas lenne reszemrol is. En ugy tudok ezekrol peldaul, hogy van egy whatsapp csoportunk, ahol irnak, ha valahol kaphato valami ritkasag. A Bottle Logic-rol is ott kaptam az infot.

(#18932) kökény válasza Jhonny06 (#18930) üzenetére


kökény
aktív tag

Köszi, igen ezt én is megtaláltam a neten, jónak tűnik, meg még a Spin! nevűt néztem, mint beershop.

(#18933) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

A Mikkeller webshop elég komoly söröket szokott beszerezni, nem értem, egy magyar miért nem tudja ezt. Eddig a Finback volt elég jó a Beerselectionnél, esetleg még a Csakajósörben szokott lenni pár jóság, aztán ennyi. De valami sűrű "barackléért" már nagyon csorog a nyálam :) Örülnék ha nem külföldről kellene rendelnem, hanem végre a Beerside is összeszedné magát. Ha Koppenhágába el lehet juttatni fasza cuccokat, akkor Budapestre is illene szerintem. :K :U

Ugye???

(#18934) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#18933) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A Mikkeller azert tud, mert baratok az amerikai fozdekkel. Sok penzt nem keresnek rajta, kb a Mikkeller fanbase-nek szolnak ezek az import sorok. Ezeknek az amerikai fozdeknek helyben elfogynak a sorei az USA-ban, semmi szuksesguk az exportra, igy nem fognak kizarolag profitorientalt ismeretlen kulfoldi boltoknak eladni, ha egyszer otthon is tulkereslet van. A Mikkeller-nek szivessegbol kuldik. Magyarorszagon semelyik fozdenek nincsenek hasonlo kapcsolatai.

Szoval egyelore marad a kulfoldrol rendeles. Amugy £10 korul van a szallitas, nem sokkal dragabb, mint a futar Budapestrol...

[ Szerkesztve ]

(#18935) proci985 válasza [CsuCsu] (#18934) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

es valszeg par uveg jott csak, pillanatok alatt elfogyott

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18936) jsk válasza proci985 (#18935) üzenetére


jsk
Topikgazda

Épp most írta nekem egy ismerős, hogy állítólag összesen érkezett 50 palack a Bottle Logic-ból.

[CsuCsu]: Neked 90 dk UK-ba a szállítás, de ide 170 dk, ami ugye már 7-7500 Ft. Valamint ne is beszéljünk a forint árfolyamáról.

(#18937) [CsuCsu] válasza jsk (#18936) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Azert azt nem gondoltam, hogy ennyivel dragabb Magyarorszagra. A GBP arfolyama sem valami bajnok egyebkent, egy honap mulva pedig lehet, hogy szivesebben keresnek forintot...

A Bottle Logic-bol 200 uveg erkezett, de ahogy proci is feltetelezte, kb 1 perc alatt fogyott el a keszlet.

(#18938) proci985 válasza [CsuCsu] (#18937) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

mennyiert ment egyebkent?

annyira gyorsan ment el, hogy a logokbol se tudtam kiolvasni.

egyebkent erdekes latni, hogy mikkellernel van jobb cucc is. mondjuk ahogy en lattam nagyon dragak es jellemzoen ritkan vannak erdekesebb dolgaik. bar ebben benne van az is, hogy igazabol a mikkeller sorok kozul nagyon kevesnek jo az ar/erteke.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18939) [CsuCsu] válasza proci985 (#18938) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

£30 / uveg. Azt tekintve, hogy ezek $35 retail az USA-ban, meg talan olcsobban is kaptuk, ha az import koltseget es dan adot nezzuk.

En vettem Fundamental Observation-t es Beer Geek Observation-t. Elobbit erlelem meg, ismerosok alapjan kell neki egy kis ido. Utobbit leguritom edesapammal amikor ide latogat. A whatsapp csoportomon kuldtek direkt linket a sorokhoz, igy sikerult csak (nem is tudtam elore, hogy lesz release).

(#18940) proci985 válasza [CsuCsu] (#18939) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

:R akkor annyira nem volt veszes.

meg koszi a plusz infot. systemizr se irta ki, ehhez pedig elegge sneaky release kell.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18941) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Dunakeszi Lidliben akciós áron, az Abbaye de Vauclair 0.75L francia sör.
515ft/üveg.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#18942) Dilikutya válasza Dr.Zoo (#18941) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nem egy nagy biznisz, többet szerintem nem is ér.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18943) looser válasza Dr.Zoo (#18941) üzenetére


looser
addikt

A Blonde verziót is árulja a LIDL, érdemes kipróbálni.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#18944) [CsuCsu] válasza Dr.Zoo (#18941) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

En mar probaltam, tok atlagos, nem er ennyit, 300Ft-nal tobbet nem adnek erte. Gyakorlatilag a puccos csomagolasert fizetsz extra 200Ft-ot...

[ Szerkesztve ]

(#18945) proci985 válasza Dr.Zoo (#18941) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

malatajegyekben eros biere gardekent szerintem elfogadhato volt, kb hoz egy kozepes-vallalhato mikro szintet. ennyiert oke. untappd ertekenel nekem jobban tetszett, de en alapvetoen joban vagyok a malatas saisonokkal es egy vegigfestett nap vegen probaltam.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18946) Dr.Zoo válasza proci985 (#18945) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

To All!

Emlékeim szerint egyszer már ittam ilyen sört, nem nagy durranás, egynek elmegy főleg (kb.) ÁFA nélküli árral. :R

szerk.: esetleg ha valaki gyűjti az üres sörös üvegeket, nem csúnya az üveg sem... :K

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#18947) Dorian


Dorian
félisten

Hideg-évszakos ivósörnek mit ajánlotok? (Tehát nem ilyen 1000 Ft/ 3 dl imp. stoutokra gondolok)
Vettem Dreher Bak-ot, de nekem brutál sok benne az alkohol és még ki is érződik.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18948) proci985 válasza Dorian (#18947) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

teli belga szezonalis piacon neznek korul, azok jellemzoen 650-800/0,33 korul vannak (2-2.5 eur korul belgiumbol)

gouden carolus christmas / noel, delerium tremens noel. esetleg la trappe /chimay dubbel, bar ezek nem tudom magyaroknal mennyiert mennek.

adott esetben egyebkent lehet belgianboxbeer / belgianhappinessrol meg postaval is olcsobb egy szallitmany, mint Magyarorszagon veve.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18949) Dr.Zoo válasza Dorian (#18947) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Esetleg Magyar boltból.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#18950) Dilikutya válasza proci985 (#18948) üzenetére


Dilikutya
félisten

Delirium Noel-t én még csak a poharas 4-es pakkban láttam, karácsony előtt szokott lenni az Aldiban olyan 4000-4500 körül. De egy kellemes sör, a pohár is jópofa a rózsaszín elefántos szánnal meg a télapóval. És a sörnek jól áll az idő.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.