Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19601) jsk válasza kökény (#19600) üzenetére


jsk
Topikgazda

Nagyon lelassultak. Korábban 2-3 nap alatt megérkezett a csomag. Most min. 1 hét mire megjön (Biatorbágy->Budapest). Ha személyesen kértem a Beer to Go-ba, akkor eddig mind a három alkalommal elfelejtettek értesíteni. Legutóbb állítólag elírta a csaj az e-mail címemet. Mondjuk talán nem a "buszon utazva" iphone-n kéne értesíteni :D. Mindenesetre a személyes átvétel is 1 hét.

(#19602) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#19599) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Sok gyumolcs van bennuk. En csak az egyik fajtabol rendeltem, nekem annyi is eleg ezekbol a szirupos desszertekbol. Epp szortirozom egyebkent a cuccaimat, dobozolom ki oket az apartman blokk pincejebe. Kell a hely, a sok lambik meg elall.

[ Szerkesztve ]

(#19603) Aranypatkány válasza [CsuCsu] (#19602) üzenetére


Aranypatkány
tag

És ezeket az Omnipollo Biancákat érdemes tartogatni sokáig, vagy épp ellenkezőleg, minél hamarabb elfogyasztani?

(#19604) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#19603) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Idd frissen. Legtobb gyumolcsos sornel ez fennall, keves kivetel par szolos / meggyes / malnas lambik. Ott is preferencia donti el - van aki tobb gyumolcsot akar, az frissen fogyasztja oket, akinek hianyzik a lambic funk belole az meg erleli. De gose-t ne erlelj.

[ Szerkesztve ]

(#19605) jsk


jsk
Topikgazda

Equilibrium Hop Wave 2
Untappd 4,32, dupla ipa. Dzsúzos kinézet. Gyümölcsös illat. Dipa létére meglehetősen könnyen csúszik. Enyhén édes, visszafogottan keserű. Mandarinos, ananászos, mangós ízvilág. A laktózt nem is érezni, ami nálam jópont. Innám minden héten.

(#19606) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

latom paran nezegettetek az Omnipollo Biancat. Omnipollonal epp van negy fele, plusz ha valami szupert akartok, akkor epp megint lehet kapni a Brewdog collab I wanna be your dogot, ami gyakorlatilag egy Omnipollo Noa alapon Brewdog Paradox whiskey hordozas.

ha meg nem probaltad akkor ajanlott, kb a ket fozde jegyei tokeletesen kiegyensulyozva.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19607) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

https://untappd.com/b/mad-scientist-blackcurrant-trifle/3464237

Ez ugyanolyan mint a Bianca? Sajnos nem volt alkalmam kipróbálni, és úgy tudom csak csapon van itt-ott, nincs dobozos/üveges verzió.

[ Szerkesztve ]

(#19608) jsk válasza Aranypatkány (#19607) üzenetére


jsk
Topikgazda

Igen, kb. azt képzeld el. Magyarországon már nem lehet szerintem sehol inni. A Bianca amit ittam édesebb volt. Gondolom a többi is hasonló lesz csak más gyümivel. Remélem sikerül a Beerside-nak jövő héten végre átadni a csomagomat az MPL-nek. (Hétfőn reggel rendeltem.)

(#19609) Aranypatkány válasza jsk (#19608) üzenetére


Aranypatkány
tag

Vagy jön egy mail jövőhéten, hogy "ne haragudj, de ez elfogyott, esetleg mást helyette"? :)

(#19610) Jhonny06 válasza Aranypatkány (#19609) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ja, ilyen elég gyakran van :DDD Mondjuk ezeket mindig jelezték nekem még aznap, vagy a következő nap.

(#19611) jsk válasza Aranypatkány (#19609) üzenetére


jsk
Topikgazda

Volt már rá példa :K :((( .

(#19612) [CsuCsu] válasza proci985 (#19606) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Volt fent tegnap Andromeda is, be is huztuk egy kozos rendelessel. Meg aznap leraboltak. 16 honapig rozs whiskey hordoban erlelt kokuszos stout, 3 Sons kollab. Allitolag egesz komoly lett.

(#19613) proci985 válasza [CsuCsu] (#19612) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

igen, az mire en neztem mar eltunt.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19614) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Ettől már ránézésre is rosszul lettem. Mostanában túl sok pastry stout-ot ittam, kicsit hanyagolom a témát. Meg úgy érzem, hogy már eléggé ki van merítve a kategória, nem igazán találkoztam már egy ideje kiemelkedő darabbal.

(#19615) [CsuCsu] válasza proci985 (#19613) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Ma 4-tol Lorelei, Anagram es 21 months GLENMORANGIE BARREL AGED SCELERISQUE CHOCOLATE SAUCE STOUT (10%).

@Jhonny06
Na latom te is raakadtal. Kiemelkedo darabok sajnos nem nagyon jonnek EU fele - azert egy Angry Chair / Side Project tudna szerintem boven ujat nyujtani. Legutobb en a More - Barrel Aged Henna: Toasted Marshmallow darabot ittam, ami szerintem jobb barminel amit valaha Europabol probaltam. Mas szint.

[ Szerkesztve ]

(#19616) kökény válasza jsk (#19608) üzenetére


kökény
aktív tag

Ma felhívtam a beerside-ot, nő mondja, h emléxik a nevemre, mindjárt utánanéz, mert nincs gépközelben, ez ma 15 kor történt. 16 órakor jön a mail a Postától, hogy a mai nap feladták a csomagomat (lol). Egy hétig semmit nem csináltak vele, ez már nem is lustaság, hanem tojok az egészre hozzáállás :( Sztem eresszetek el ti is egy telót! ;) ja és a nő kapásból azt nyomta, hogy a csomagom már a postán van, így szoktak kezdődni a szomorún végződő dolgok...

[ Szerkesztve ]

(#19617) jsk válasza kökény (#19616) üzenetére


jsk
Topikgazda

Nekem is délután jött a levél az MPL-től... Inkább a bárjukkal foglalkoznak, az pörög.

(#19618) proci985 válasza [CsuCsu] (#19615) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

koszi :R

egyebkent a shopban kint az andromeda, csak nem rendelheto. latom raporogtek.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19619) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Omnipollo Bianca Blueberry Maple Pancake Lassi Gose gose - flavored

Afonyaszorp dus es kemeny habbal, voros-rozsaszin-lila arnyalatokban ket fokkal vilagosabb habbal. Afonya, so, juharszirup (vagy mezes-makos bejgli?), tejszin, tejcukor, nemi kave.

Ez igy mi volt. Egyreszt eleve a Biancat a Crooked Stavevel foztek akkor meg Wild Wild Brett neven, ami egy kozepesen oke belga sour volt, de abban a mezonyben atlagos. Masreszt ez igy gose vonalon kb annyira dekadens, mint egy tradicionalis UK stout utan a BBA Noa. Gyakorlatilag izre a regi Omnipollo 90000 (ami gyakorlatilag proto sour volt, nem ipa), aminek az alap gyumolcsos-mogyoros-pekandios-laktozos vonalara rarakta volna a Lorelei juharszirupos testet. Tippre a Bretthez nincs koze recept szinten, a 90000hez viszont annal inkabb.

Ajanlott. Dekadenseknek, kiserletezokedvueknek es "ezeknek a mai fiataloknak akiknek semmi sem szent" pedig nagyon ajanlott. Iszonyatosan geil, gyakorlatilag mintha valaki a Tefnutot vagy az Uzont nyakonontotte volna a Lorelei "makosbejglituladagolas" texturajaval. A surusege es az allaga konkretan olyan, hogy feluton a doboznal mar a pohar alljan kicsapodik a szarazanyag.

Szubjektiven dekadensebb es orultebb, mint a Brewdog Tokyo* 18.2 BA es fel oraja probalom eldonteni, hogy egy vakteszten az "ez szerinted sor" igen/nem kerdesre mit valaszoltam volna. Leszamitva azt, hogy a lorelei juharszirupos kezelese utan valoszinuleg meg tudtam volna tippelni, hogy melyik fozde lehetett az elkoveto. Foleg, hogy konkretan olyan eros a cucc, hogy a kezemen es az orromban erzem a juharszirupot, ami szinten a Lorelei rokonsagra enged kovetkeztetni.

@jsk, koszi az ajanlast

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19620) kökény válasza proci985 (#19619) üzenetére


kökény
aktív tag

Ajajj ez nem hangzik túl jól, geilt nem csipázom annyira.Nem baj, szólok a szomszédoknak. ;]

[ Szerkesztve ]

(#19621) proci985 válasza kökény (#19620) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

szolj neki, lehet egyedul a fel liter ebbol sok lenne.

ja es iszonyatosan tul van telitve, konkretan a doboz negyedik atmosasa utan meg mindig lila folyadek jott ki belole aminek hig szorpize volt. es rendesen felraztam.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19622) kökény


kökény
aktív tag

Beerselectionbe bővült az előrendelhető sörök köre: CW, Polly’s... ahogy elnézem nem a topok, olyan 4 körüliek, de inkább 4 alattiak.

(#19623) looser válasza kökény (#19622) üzenetére


looser
addikt

Egy low-cost kóstolásban tökre benne lennék! Úgy 5-6000 Ft-os max költségig, amiben 4-5 sör benne lenne, felezve-harmadolva, lehetőleg 1000-1200 Ft/dl környékéig. Szóval mondjuk egy 4000 Ft-os sör három felé, az még optimális lenne, legalábbis nekem. Nem minden nap csinálok ilyet, ezért vagyok ilyen lelkes :-)
A söröket meg megszavaztatnánk. Szerintem 4 főben lehetne maximalizálni, az még okés fél liter sörre.
Más. A mai napig divat a Csakajóban, hogy körbejárnak a - különlegesebb - sörök. Én is örömmel kóstolok meg olyat, amire nem szántam pénzt, pedig érdekelne, de manapság már kicsit aggódom emiatt. Persze amikor az ember csúcson van, kevésbé törődik a fertőzésekkel, de ezt mindig kicsit neccesnek tartottam, holott magam is örömmel passzoltam át a sörömet másnak és ittam az övét. Én őszintén hálás vagyok érte, mert ez a bizalom jele is, csak idővel elkezdett aggasztani a dolog. Nem tudom, ez az ugyanabból a pohárból ivás máshol is népszerű?

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19624) jsk válasza looser (#19623) üzenetére


jsk
Topikgazda

Nem ugyanabból a pohárból iszunk. A Csakában is szétöntik a sört annyi felé, ahányan isszák. Két kollégát vittem csütörtökön, három sört is harmadoltunk. Mindig tiszta pohárba. Sőt ha kéred külön is vezeti ki mennyit fizessen.

(#19625) [CsuCsu] válasza looser (#19623) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Nekem a Koppenhaga repteri Mikkeller barban Bokke lambikot kinalgatott egy random tarsasag a poharukbol MBCC utan. Szoval ja.

(#19626) looser válasza jsk (#19624) üzenetére


looser
addikt

Kicsit félreérthető volt a dolog: a hsz első felében a közös kóstolót mindenképpen szétöntve, egyforma adagokra gondoltam. A második felében csak egy - a kezdetektől (a Rákóczi útra még nem jártam, 2011-ben mentem a Kertészbe először) létező - jelenségre kérdeztem rá.

[CsuCsu]: akkor ez a fajta bizalom mindenfelé létezik :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19627) Aranypatkány válasza proci985 (#19619) üzenetére


Aranypatkány
tag

"probalom eldonteni, hogy egy vakteszten az "ez szerinted sor" igen/nem kerdesre mit valaszoltam volna."

Hmm, van bennük komló? ;)

(#19628) proci985 válasza Aranypatkány (#19627) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

igen. meg arpa (stimmel), zab (stimmel), buza (stimmel) es elvileg laktozelesztovel fozik.

malata nincs.

iz alapjan meg feluton egy indiai / sri-lankai lassi es a lorelei/anagram kozott mozog.

ha meg nem kostoltad egyebkent mindenkepp erdemes, egy elmeny.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19629) Ereshkigal válasza kökény (#19616) üzenetére


Ereshkigal
őstag

Én kedden este rendeltem, ma megjöttek Biankáék (Miskolcra). Időm viszont nem volt rájuk. :U

(#19630) kökény válasza Ereshkigal (#19629) üzenetére


kökény
aktív tag

Akkor te szerencsésebb vagy, nekem hétfőn reggel igazolták vissza, mind1, nem érdekes, kivárom a sorom, de ők a leglassabbak a magyar webshopok közül.

(#19631) Jhonny06 válasza kökény (#19616) üzenetére


Jhonny06
veterán

Ezerszer rendeltem már tőlük, egyáltalán nem jellemző rájuk ez a "leszarom" hozzáállás. Nyilván lehetnek hibák mindenhol.

(#19632) kökény válasza Jhonny06 (#19631) üzenetére


kökény
aktív tag

Én is rendeltem már párszor tőlük, de ahogy olvasod nem egyedi eset az enyém, magukhoz képest belassultak, majd, ha enyhül az idő felpörögnek ;)

(#19633) divot


divot
veterán

Baromira nem sörért mentem a kis Sparba, de hát mit volt mit tenni - meglepett a kínálat, és úgyis ilyen egyszerűbb sörökre vágytam, ha már. A Guiness Hop House 13 Lagerre vagyok nagyon kíváncsi.

(#19634) kökény válasza divot (#19633) üzenetére


kökény
aktív tag

Guiness-eken kívül mindet ittam már, majmos ipáról nemrég írtam, annyiért rendben van, nekem a BP is oké, absz.vállalható ízük van, Gallica nekem nyáron az egyik kedvenc ivósöröm, mondjuk annak drága, de szokott lenni akcióban.

(#19635) tibbike01 válasza kökény (#19634) üzenetére


tibbike01
őstag

A Gallica nyáron többször volt 249ft az Auchanban. Jó sör, de semmi kiemelkedő. :K

(#19636) mekker válasza divot (#19633) üzenetére


mekker
őstag

A majmos valahogy nem az igazi (de legalább nem sok pénz). Mennyi a Guiness?

Nekem most a Lidl-s meggyes sör jött be nagyon. Nem nagyon tudnék belekötni, de azért kíváncsi vagyok más véleményekre is.

[ Szerkesztve ]

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#19637) divot válasza kökény (#19634) üzenetére


divot
veterán

Hát, izé, megkóstoltam, felírhatom a listámra. 599 forintét a 0,44-es Guiness Lager nem nagy biznisz.

(#19638) divot válasza mekker (#19636) üzenetére


divot
veterán

599. Egy próbát megért, mert kíváncsi voltam. Mondjuk sikerült mindjárt kettőt venni. Megiszom a másikat is és leírom, milyen.

(#19639) [CsuCsu] válasza divot (#19637) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Gondolom azert varhato volt. A Guinness egy mezei nagyipari fozde, megcsak nem is nemet. Ennyiert ez masszivan tul van arazva, gyakorlatilag a branding es az import koltseg van megfizettetve. Mondjuk nem mintha a tobbi ipari lager koltsegalapjanak a nagy resze nem marketing lenne (pl jelentosen olcsobb lenne a Soproni ha nem reklamoznak).

[ Szerkesztve ]

(#19640) kökény válasza divot (#19637) üzenetére


kökény
aktív tag

Igen, kábé ennyire valók ezek, elmondhatjuk, hogy ez is megvolt, valószínű, hogy a toplistánk nem ezekből a sörökből fog állni :)

(#19641) kökény válasza jsk (#19605) üzenetére


kökény
aktív tag

Ezt laktóz dolgot nem értem, IPA-ba hogy kerül laktóz, sekélyes ismeretem szerint a tejcukrot sweet/milk stoutokba pakolják, amit az élesztő nem erjeszt meg, ezért testes/édes lesz a nedű,de IPA-ban is előfordul, kíváncsiságból kérdezem és nem kötekedésből ;) :R

(#19642) jsk válasza kökény (#19641) üzenetére


jsk
Topikgazda

Egyszerűen ki akartak találni valami újat, mert olyan még nem volt. Ennyi. Emlékeim szerint természetesen az Omnipollo főzött ilyet először. Ha nem, akkor majd proci kijavít.

[ Szerkesztve ]

(#19643) proci985 válasza jsk (#19642) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

nem emlekszem ki fozott ilyet eloszor, ahogy emlekszem skandinavok kozul eleg sokan kiserleteztek a komboval, de talan spanyol fozdetol is ittam ilyet.

gondolom ki akartak probalni, hogy mi lesz belole, az elso szeriak egyebkent inkabb erdekesek voltak, mint jok.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19644) jsk


jsk
Topikgazda

Hétvégén az alábbi söröket ittam:

Tree House Surrealism (robust porter, 4,05)
- Könnyen csúszó, sallangmentes porter. Csokoládés, pörkölt malátás, kicsit füstös ízvilág. Nincs túlbonyolítva, nem főztek bele mindenfélét. Így is egy élmény volt, mert porterek tekintetében nem vagyunk jól ellátva.

Tree House Super Typhoon (dipa, 4,41)
- Piszok jó imperial ipa, de egyben a hétvége csalódása is. Ebben a sörükben kicsit benne van a hype. Ilyet lefőz egy Verdant, Deya is Európában. Keserű ízvilág, némi narancsos ízjegy, száraz kortyérzet. Jó-jó, főleg ha megveszed a főzdében pár dollárért.

Tree House I Will Not Be Afraid (imperial milk stout, 4,46)
- Ez a sör nagyon egyben van. Folyékony étcsokoládé megédesítve karamellizált cukorral, nyakon öntve egy kis eszpresszóval.

Equilibrium dHop19 (dipa, 4,38)
- Ennél a sörnél éreztem azt, hogy kár volt odaadnom a felét a feleségemnek :D. Olyan szinten itatja magát, hogy a részemet kb. két korttyal letudtam. Trópusi gyümölcsbomba. Az édes-keserű arany középútja.

The Wild Beer B.A.B.S II (imperial stout, 4,27)
- A Csakajóban kapható ez a 4 különböző hordóérlelt sör blendje. Egyértelműen a vörösboros és a cherrys hordó dominál az ízében. Ezért aki "normális" imperial stoutra vágyik, akkor ez a sör nem az ő söre.

(#19645) kökény válasza proci985 (#19643) üzenetére


kökény
aktív tag

Ééértem, azaz, hogy nem nagyon, tehát a mostani IPÁ-k mindegyikében van laktóz vagy van aki beletesz van, aki nem,recepttől függően.

(#19646) Dilikutya válasza kökény (#19645) üzenetére


Dilikutya
félisten

Van amibe tesznek, van amibe nem. Ilyen egyszerű. :) Nem mostani IPA függő, hanem ki talál ki ilyet, ki nem. Nekem annyira nem jött be, amit ittam. Pl. a Hopfanatic-nak is van, méghozzá egy Milkshake NEIPA.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19647) kökény válasza Dilikutya (#19646) üzenetére


kökény
aktív tag

Oké, most már tiszta, köszi mindenkinek! :R

(#19648) [CsuCsu] válasza proci985 (#19643) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Az Omnipollo a Tired Hands fozdevel kiserletezte ki. Mai napig a Tired Hands csinalja a laktoz dominans milkshake IPA-kat.

Az Other Half is peldaul pakol laktozt sok IPA-ba, de ok csak keveset, es nem dominal.

(#19649) jsk


jsk
Topikgazda

Ez is beteg, Omnipollo blueberry blackberry raspberry strawberry maple pancake lassi gose

(#19650) proci985 válasza [CsuCsu] (#19648) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

na ma is tanultam valamit.

Omnipollonal egyebkent a Bianca (nem brett) vonalon el tovabb es a gyumolcsos sour ipa 90.000bol szepen lassan eljutottak a lassikig.

Tired Hands / Other Halfba erre eleg nehez belefutni, egyebkent meg laktozt nekem annyira nem birja a gyomrom, szoval ovatos szoktam lenni.

jsk: totalis elmebaj ez a szeria.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.