Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18451) Aranypatkány válasza kökény (#18447) üzenetére


Aranypatkány
tag

Nos, ezeknél a Finbackeknél nem nagyon fogsz jobb komlónedűt inni itthon az az igazság :) Magasra ment a léc.
Én is így vagyok ezzel egyébként :)

(#18452) kökény válasza Aranypatkány (#18451) üzenetére


kökény
aktív tag

Igen, fantasztikus sörök, számomra most ezek az etalonok ipában ;)

(#18453) divot válasza Dilikutya (#18450) üzenetére


divot
veterán

Lidl. De össze-vissza egy tálcával volt, a múlt heti amerikai napokból maradhatott, szóval lutri, hogy találsz-e.

(#18454) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Steffl Helles

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18455) chatran válasza Dilikutya (#18454) üzenetére


chatran
őstag

Én azt hittem, hogy a piros "stefi"-t cserélték zöldre. Mi az, hogy helles jelleg? Pokolian rossz? :DDD

(#18456) looser válasza Dilikutya (#18454) üzenetére


looser
addikt

A doboza jól néz ki :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#18457) Panzermeyer válasza divot (#18449) üzenetére


Panzermeyer
tag

Nekem inkább Duff McKagan jut róla eszembe, a Guns n Roses bass gitárosa, aki híres sörvedelő volt, egyszer felhívták, hogy egy új rajzfilmben nevezhetik-e a sört Duffnak. Akkor még egyikük sem tudta, hogy milyen sikere lesz Homéréknak :) :)

[ Szerkesztve ]

When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.

(#18458) divot


divot
veterán

Ezzel a fotóval hirdették a Lidlben 499-ért, gondoltam, veszek egy teheratónyit. :D

Hát persze, hogy 0,33-as palack. Azért megkóstoltam, érdekes. Nekem nem jött be, olyan hibridláger íze van.

(#18459) jsk


jsk
Topikgazda

Az utóbbi idők legjobb söre amit ittam Pöhjala As Good As It Gets.

A brutális alkohol tartalom abszolút nem érződik, mintha egy kb. 8%-os stoutot innék. A kétféle (cherry, bourbon) hordó abszolút érződik. Tökéletesen összhangban vannak.

(#18460) [CsuCsu] válasza jsk (#18459) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Azt en is beszipuztam csaprol, Pohjala messze eddigi legjobbja. Ilyen ez, amikor 2 evig hagyjak a hordoban, nemcsak par honapig, mint az EU fozdek tulnyomo resze. A top USA fozdek csinaljak ezt, es pont ezeket hianyolom az itteni piacrol. Allitolag jon majd ide is egy boltba, szerintem veszek kb egy raklappal.

(#18461) Aranypatkány válasza jsk (#18459) üzenetére


Aranypatkány
tag

Ezt honnan szerezted be? Csak nem Beerside rendelés?? :))

(#18462) jsk válasza Aranypatkány (#18461) üzenetére


jsk
Topikgazda

Nem-nem. Rijekában vettem a Goblet Beer Store-ban. A szívem vérzik a bolt miatt. Bármelyik magyar bolt elbújhat a választéka mellett.

(#18463) Aranypatkány válasza jsk (#18462) üzenetére


Aranypatkány
tag

Ja, hogy Horvátország, Adria, aha. Hát kicsit messze van, akkor már Bécs, Beerlovers. Brutál nagy választék! Talán még TOP brit, vagy amerikai főzetek is vannak ott, akkora az a bolt. De itt biztos mindenki ismeri :)
Szerintem hamarosan kilátogatok oda, hátha lesz Cloudwater vagy Verdant, és nem kell egy vagyont költenem postára, hogy az angoloktól rendeljek, megteszi egy bécsi kirándulás is :)

(#18464) jsk válasza Aranypatkány (#18463) üzenetére


jsk
Topikgazda

Ismerem a boltot, ott is szép választék van. Kár, hogy nem küld külföldre rendelést. Egyébként budapesti vagy? Ha nem, akkor jársz néha-néha a városban? Már csak azért is kérdezem, mert ha legközelebb rendelünk a Ghost Whale-től, akkor be tudunk venni téged is.

2-3-an szoktunk rendelni. Leadja mindenki nekem, hogy mit szeretne, megrendelem, kifizetem. Ha megjön, akkor mindenki kifizeti nekem, és elviszi a munkahelyemről. Szállítási költség nincs, mert annyit szoktunk rendelni, hogy ne legyen. Az oldalon látott árakat beszorzod kb. 380-al, és akkor meglátott mennyibe kerül.

(#18465) Aranypatkány válasza jsk (#18464) üzenetére


Aranypatkány
tag

Nem vagyok pesti, de néha járok fönt, egy barátommal szoktam a Csakába menni, aki Bp.-n él, vagy egyedül bevásárlok ott, vagy a Beerselectionben, (hátizsákos megoldás) :D illetve rendelni szoktam még. Ha lesznek valami nagyon komoly cuccok a GW-n, (főleg IPA/NEIPA... vonal érdekel) akkor benne vagyok egy rendelésben, de nem tudom mikor megyek föl Pestre. Sokszor időm sincs rá sajnos.

(#18466) jsk válasza Aranypatkány (#18465) üzenetére


jsk
Topikgazda

Jövő héten csütörtök-pénteken rendelek. Írj, ha érdekel.

(#18467) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#18465) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Van fenn 1-2 oke Neon Raptor es a North Touch Sensitive, de amugy eleg B-kategoria most a felhozatal. Nem tudom mi a fene van mostanaban, alig fozott valaki ertelmes IPA-t az elmult hetekben. Verdant-nak is csak egy jott ossze az elmult honapban. A Cloudwater is ossze-vissza bohockodik mindenfele ratyi kiserletekkel, es csak nem tudnak egy rendes NE TIPA-t lefozni (ebben a legjobbak). Pedig azt eladjak pikk-pakk, meg £8-ert is. DEYA-t pedig sehol nem lehet venni itt sem.

Lassan az lesz, hogy elkezdem bedaralni a lambik-jaimat USA IPA-ra, mert mar rohadtul ki vagyok ehezve egy kis komlora.

[ Szerkesztve ]

(#18468) jsk válasza [CsuCsu] (#18467) üzenetére


jsk
Topikgazda

Én is épp azt nézem, hogy lehet nem lesz most rendelés :( Gyér a kínálat.

A héten kapok pár érdekes cuccot:

Polly's Azacca Mosaic Double IPA
Wylam NLM
Wander Beyond La Catrina
Atom Rioja BA Mars
Neon Raptor Bigfoot Expert
North Brewing Touch Sensitive
Stigbergets Bryggeri Population III
Cloudwater Tremendous Ideas (2019)

[ Szerkesztve ]

(#18469) [CsuCsu] válasza jsk (#18468) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Ez egy jo csomag. Hozzam egy 3F csomag erkezik valamikor, amit felesben veszek a szomszeddal. De kezdem mar unni a sour-okat, stout-ot pedig annyira nem kivanom a melegben.

(#18470) proci985 válasza jsk (#18468) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Population IIIat probaltam, az eleg jo lett. nem top, de lassan kezd visszaerni oda a Stigbergets amire a legelso fozeteikkel kepesek voltak.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18471) koxx


koxx
MODERÁTOR

Vettem tegnap egy üveg MS Salt lake Cityt, nem tűnik egy könnyed nyári sörnek, de majd kiderül. A sörboltban tűnt fel, hogy a monyó sörei milyen rohadt drágák lettek :(

(#18472) jsk válasza koxx (#18471) üzenetére


jsk
Topikgazda

Az utóbbi idők egyik legjobb MS söre lenne számomra, ha nem lenne benne túl sok a sós íz. Sok ismerőst viszont ezt nem zavarta.

[ Szerkesztve ]

(#18473) koxx válasza jsk (#18472) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nagyon bizarrnak hangzik elsőre, de kíváncsian várom.

(#18474) Aranypatkány válasza jsk (#18468) üzenetére


Aranypatkány
tag

A Beerside-n sincs mostanában sok újdonság. Nem tudom mi van velük...

(#18475) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#18474) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Egesz Europaban pangas van. Latom, hogy USA-ban folyamatosan porgetik ki a jobbnal jobb cuccokat, es csak az irigyseg tolt el egyre jobban. EU tiszta alloviz, alig van kiserletezo kedv es valodi elhivatottsag, szinte mindenki csak a jol bejaratott recepteket igazitgatja idonkent a komolyabb fozdek kozul.

Lambic teren meg van fejlodes, de azokat meg beszerezni nem lehet. 3F kiserleti cuccait csak a fozdenel lehet inni, Bokkereyder, Antidoot es Mills pedig kvazi beszerezhetetlen. Plusz a fene sem akar allandoan savat inni. Jo IPA es BA stout pedig ritka, mint a feher hollo mostansag. Az utobbi idok messze legjobb EU BA stout-ja az a Pohjala amit jsk linkelt feljebb, ezt a szintet eddig csak a Nogne Dark Horizon variansok hoztak - persze sehol sem kapni egyiket sem jelenleg.

[ Szerkesztve ]

(#18476) Aranypatkány válasza [CsuCsu] (#18475) üzenetére


Aranypatkány
tag

Lehet majd Dél-Európa tör ki egyszer csak? :) (olaszok, spanyolok, görögök...), a skandinávok, britek meg lejtmenetbe kapcsolnak? :)

(#18477) proci985 válasza [CsuCsu] (#18475) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

UKnal ott a brexit miatti kaosz (pl a Bottleshop be is zart par honapja, bar az lehet mas maitt), belgak jellemzoen minosegbiztositasban jok (vagy koltozz a szomszed faluba).

skandinavia meg nyaron konkretan leall, szentivani ej es aug kozepe kozott jellemzoen mindenki szabin van. tehat az epeszubb fozdek junius eleig kihoznak mindent (esetleg majusig), aztan a kovetkezo fozet szeptemberben jon. dolgot ugy kell elkepzelni, hogy a helyi sormonopolium normal esetben kethetente csinal special releaset, na junius elso penteke es augusztus utolso penteke kozott van egyetlen release julius elejen.

Methode Goat... ja, kaphato ot helyen Europaban, ebbol egy az a stockholmi Akkurat etterem, ahol csapon lattam 3 Fonteinent, meg kb a legjobb hely lambicot inni egesz skandinaviaban.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18478) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#18476) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Britek mar most lejtmenetben vannak, a gyengulo font amortizalja az ipart rendesen. Ezert van az, hogy egyre kevesebb jo IPA keszul. Draga a komlo, nem eri meg. Az EU disztributorok pedig nem akarnak brit markakat promotalni a Brexit bizonytalansag miatt. A skandinavok szimplan nem fejlodnek semerre, evek ota ugyanazt a cuccot hasznositjak ujra megbizhatoan, de mar kezd unalmas lenni.

Del-Europa nagyon messze van a kitorestol, nincs eleg eros kulturaja ott ennek. A baltiaknal a Pohjala kb egy outlier. A britek azert voltak erosek, mert valahogy az orszag mentalitasa passzolt a kraft sorhoz, es egy eros mag tolta maga elott az egeszet a Brexit szavazasig, ahol megtort a lendulet. Ez a lendulet hianyzik az osszes tobbi EU orszagbol. Neha neha keszul egy-egy jo cucc erre meg arra, de az egesz EU kihozatal top soreit egy evben letermeli 2-3 kisebb (nem top) fozde az USA-ban egy honap alatt. Peldaul itt mindenki megorul, amikor a Verdant evente egyszer lefozi a Putty-t, vagy a Cloudwater a Chubbles-t, mikozben kint ilyeneket alapsorkent foznek egyesek (ertsd: besetalsz a taproomba es mindig van hasonlo).

(#18479) Aranypatkány válasza [CsuCsu] (#18478) üzenetére


Aranypatkány
tag

És ezt a Chubblest miért nem főzik állandó jelleggel, ha ennyire kelendő? Nincs hozzá elég komló vagy más alapanyag, vagy mi az oka? Ha már ilyen magas az Untappdon...

(#18480) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#18479) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Gazdasagi realitas. Nem eri meg. £8-ert adjak es igy is alig termeli vissza az anyagkoltseget (vagy mostanaban semennyire). Es ugye ott vannak a fozde fix koltsegei, amit a tobbi egyszerubb sor fedez. Nagyobb mennyisegben belebukna a fozde.

(#18481) kökény


kökény
aktív tag

Tegnapi baráti sörözgetés végeredménye, érdekes, haver is elkezdett komolyabb söröket kóstolgatni, pedig nem is tudtuk egymásról, hogy a másik is elkezdte(külföldön él, ritkán találkozunk):

(#18482) kökény


kökény
aktív tag

Balkezes-GreyJoy: 9% DIPA, míg ilyen ipák vannak itthon, addig kár a brexit miatt bánkódni :-) . Nagyon kellemes nedű, már mindent leírtak róla a hozzáértők én csak egyetérteni tudok.

(#18483) jegenye77


jegenye77
addikt

Szegeden a Napfény Műteremben csapon van ( volt ) Betty Juice az ez lenne ? :

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#18484) proci985 válasza [CsuCsu] (#18478) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

mondjuk ez is relativ, belga apatsagi vonal meg USAban nincs nagyon.

del-europaban azert nincs kulturaja, mert a komlo a hideg-nyirkos eghajlatot kedveli. ld UK es skandinavia. marad a lager es a pilsner, de ott meg nagyon nincs mit innovalni.

sour / lambic forradalom meg nem lesz, ivosornek tul draga, bor arban meg a borokkal konkural, tetejeben a sav sem segit.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18485) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Jött néhány amerikai sör a Beerselectionbe (0,473 literesek), 3000 forintokért, ami nem kevés pénz, ráadásul Untappd 4 alattiak többnyire, szóval személy szerint ezt kihagyom, de akit érdekel, csekkolja az oldalt.

(#18486) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#18485) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Ezek tenyleg kb semmivel nem tudnak tobbet a magyaroknal. Par ticker megveszi oket, aztan annyi.

@proci985
A lambic / sour 'forradalom' tok jol elvan az USA-ban. Izles kerdese, ott vevobbek ra, mint Europaban, ahol a bor a hagyomanyos komoly ital, es a savat is jobban szeretik. Mondjuk Angliaban eppen egyre jobban nyitnak a sour fele az emberek, mar a szupermarketek es borkereskedok is sokat tartanak. Lanyok koreben eleg nepszeru. En egyebkent vitatom azt, hogy egy stout / lambic ne lehetne 'ivosor'. Persze nem ugy iszod, mint egy uveg pilsnert, hanem mint egy pohar bort. Egy 1/3 pint Burning Sky / Cascade £4-5, kb folyobor arban van. Megleptesemre jobb ettermek is tartanak beloluk mar, egy Michelin-csillagos helyen az italparositas resze volt egy Burning Sky saison. Szoval nem irnam le oket.

[ Szerkesztve ]

(#18487) proci985 válasza [CsuCsu] (#18486) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Top ettermek erdekesek, de ott nem lesz volumen. Pl USAban en is ittam (eleg meno) olasz etteremben Birra Del Borgiot, amit akkoriban Europaban is nehez volt beszerezni. Ettol fuggetlenul folyobor arban a Cascade jol hangzik es az ara is teljesen kulturaltnak tunik. Bar igazabol Skandinaviabol nezve van valami kosza emlekem, hogy a Fabricban a rumkola/gintonic is kulturaron ment.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18488) [CsuCsu] válasza proci985 (#18487) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Top ettermek onmagukban nem a volumen miatt erdekesek, hanem mert meg merik lepni. Ez az jelenti, hogy ugy gondoljak, ezek a sorok elfogadhatoak mar szelesebb kozonsegben, es komolyan kezelik oket. 2-3 eve meg tul rizikos lett volna az italparositasba tenni oket.

Amugy a hamarosan indulo LCBF (londoni sorfesztival) melle a Lyle's, az egyik Michelin-csillagos etterem teljes sorparositasos menut rakott ossze. En kicsit keson ertesultem rola, es elfogyott az osszes hely. Szoval valtozik a szemlelet. Egy ilyen nivos hely tuti nem ment volna bele ilyenbe a kozelmultban.

[ Szerkesztve ]

(#18489) proci985 válasza [CsuCsu] (#18488) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Ez igaz es jo latni.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18490) kökény válasza [CsuCsu] (#18478) üzenetére


kökény
aktív tag

Cloudwater CY18 sörei is felejtősek, nemrég kerültek fel a GW-re.?

(#18491) kökény


kökény
aktív tag

Finback-Premium: 7.6% IPA. Istenem, de finom ez is, szomszéd azt mondta, h nála a top3-ban van, aztán javította top1-re, az összes általa kóstolt sör közül ez a csúcs most nála :-)

[ Szerkesztve ]

(#18492) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Reketye Kettlesourus: savanyított NEIPA 8% vitaminnal. :) Még sose ittam savanyított IPA-t, így nem tudtam, mire számítsak. Kellemes meglepetés, hogy a savasság nem nyomja el a NEIPA ízjegyeit. Kettőt is beszűrtem belőle délután, isteni ivósör lehetne a melegben, de nyilván 990Ft/0,33l áron nem lesz az.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#18493) looser válasza Aranypatkány (#18485) üzenetére


looser
addikt

Bár nem ismerem őket, rákerestem, jópár sörük 4+ -os. Ettől függetlenül én is csak párban, harmadban innám :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#18494) Nunder


Nunder
őstag

Kis városunkba érkezett egy szállítmány amcsi csoda, párat sikerült is megkóstolni belőlük.

Hoppin' Frog - Grapefruit Turbo Shandy Citrus Ale

Hoppin'-tól még csak a X.O.R.I.S. motyókat kóstoltam, így kíváncsi voltam mit tudnak IPA vonalon. Nem rossz, kicsit mesterkélt a vége felé a citrusos, grapefruit-os íz, de teljesen iható. De maradjanak csak a beteg állat RIS kaptafánál.
Rating: 4/5

Fat Orange Cat Brew Co. - All Cats Are Gray In the Dark

Új főzde számomra, White Stout se volt még meg sűrűn, úgyhogy kíváncsi voltam rá nagyon. Első korty pazar, utána viszont eléggé beszürkül. Kicsit ilyen se eleje, se vége történet, jó poén hogy stoutos jegyek vannak egy relatíve világos sörben, de semmi extra.
Rating: 3,75/5

Jackie O's - Oro Negro

Jackie O's-tól ez volt a második söröm amit valaha kóstoltam, eléggé nagy elvárásokkal álltam neki, mert viszonylag horror áron mérték. Imp. Stout, de annak egy picit híg, ugyanakkor nagyon finom. Van neki BA verziója is, na az szerintem baromira jól állna neki. Elképesztő fűszeres - fahéj - emellett a habanero picit jön rajta, úgyhogy akinek ez nem kenyere, az kerülje.
Rating: 4,25/5

Hoppin' Frog - Plum Tuckered-Out Double Double Porter (2019)

Mikor megláttam, hogy egy 16,8%-os Porterrel állunk szemben, kicsit félve vettem a kezembe. Az illatán egyértelműen jön a szilva, de az alkohol is. Ízre remek, elején kevés szilva, utána csoki, a vége viszont jobb híján umami számomra. Nem vagyok az 5. íz tudója, de direkt utána néztem, és én leginkább ahhoz tudnám hasonlítani. Édeskés sós, elképesztő hosszan ott marad az íz. Emellett kandis cukor, pici vanília és kávé volt még. Alkohol kortyra már nem nagyon érződik, de mindenképp egy különleges agymenés. Kb. ezt várom, ha Hoppin' kerül szóba.
Rating: 4,75/5

Jackie O's - You're In The Jungle Baby!

Amit vártam, megkaptam. Egy tradicionális IS, hordóban. Kellemes test, vanília és bourbon jegyek már illatra is. Picit lehetne sűrűbb akkor még jobb lenne. Abszolút felfedezhető benne az, amit belefőztek, és nem aromás pastry stout jelleggel. Egy igazán remek sör, harmadoltuk, de ebből bármikor szívesen tudnék még inni. Hja, és fele annyi volt kb. mint az előző kettő, és sokkal kiegyensúlyozottabb/jobb is bizonyos szempontból. Csak ajánlani tudom.
Rating: 4,5/5

[ Szerkesztve ]

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#18495) jsk válasza Aranypatkány (#18485) üzenetére


jsk
Topikgazda

Tegnap ittam a két Public Access-ből. Finomak, de ilyen áron nem éri meg. A múltkori olcsóbban adott Finback-ek mellett elbújhatnak. Szerencsére csak kóstoltam, és nem megvettem.

Ittam háromféle Decadent Ales-t is, melyből 2 kapható a BS-ben is. Azok botrányosak. Ez egy sütis ipa sorozat. Barna cukorral, kókusszal, juharsziruppal, meg mindennel lefőzött édes, vaníliás ipák.

(#18496) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

valaki linkelte mostanaban a budapesti jo helyeket, be tudna megint linkelni?

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18497) looser válasza proci985 (#18496) üzenetére


looser
addikt

A Hetedik lépcsőben voltam múlthéten, igaz, csak ajándékcsomagért, de impresszív a (cseh) kraft választék is. A Hrabaltól tovább kell sétálni, ha az Astoria felől jössz. Beülős, elvivős.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#18498) [CsuCsu] válasza proci985 (#18496) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Bolcso, Dezso, KEG, Beerselection, Csakajo. Plusz amit kidob az Untappd terkepes keresoje Budapesten verified venue-nek, erdemes vegigporgetni. Helyiek gondolom tudnak tobbet is ajanlani.

(#18499) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Koszi :R

Bölcső hétfőn zárva.

Gellertnel a Beer Company jo. Mad Scientist Tokyo valami átlagos, jam52 átlagos, balkezes bagoly oké, son of a bitch meg kb dipa barack pálinka jegyekkel, legutolsó ajánlott.

Igazából a bagolyban is látok potenciat, valamelyik anyaggal jobban megtömött variansarol simán elhiszem, hogy remek

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#18500) somasz válasza proci985 (#18499) üzenetére


somasz
addikt

Gellértnél a KEGbe kell menni! :)

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.