Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19201) [CsuCsu] válasza Jhonny06 (#19199) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Mivel ezek jol mennek IPA izvilaghoz, nem veletlen. Most a Sabro es az Idaho 7 a trend.

(#19202) mekker válasza Jhonny06 (#19181) üzenetére


mekker
őstag

Sikerült megkóstolnom az Esthajnalt. A barack határozottan ott van, de sem műíze nem volt, sem gejl nem volt a sör. Kb mintha egy rákóczi túrós szeletet ennél.
A tavalyira nagyon rámászott a füstös íz. Itt nem ez volt szerencsére. Egy kellemes, kávés, barnasörös pörköltpörkölt ízt hozott a barack mellé :)

Kóstoltunk még Mead Scientist Irsai Olivért is.
Fuhh.. hát mit mondjak magának. Most kellett utánaolvassak a mézsör fogalmának, nem tudom mennyire vág a topikba. Ittam már bort, ami jobban emlékeztetett sörre, mint ez.
Az elején még volt egy kis kellemesnek mondható mustos íze, a végére igazából már csak a bubikat és a savanykás ízt éreztem. Úgyhogy nincs meg a koncepció. Ennek ilyennek kell lennie?

Bevásároltam Szentandrási Muttiból is, most épp azt iszom frissen az ebéd után. Ízre elég korrekt, a végére már kicsit sok volt a kesernyés íz, de semmi kellemetlen. Egy sülthúsos ebéd vagy egy grillparti mellé tökre illik ez az ízvilág :)

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#19203) Nunder válasza mekker (#19202) üzenetére


Nunder
őstag

Vitaindító

Nálam az Irsainál írt véget valahol a Mead íránti újkeletű rajongás. Az a cucc az bor. Pont. Hogy honnan veszem? Mert nem vagyok boros, ez meg nem ízlett :) Ittam már jópár ilyen olyan savat, miegymást barikolt hordóban érlelve, azoknak nem volt ennyire boros íze, mint ennek. De hát istenem, elférne a palettán nem? Nekem mindössze ezzel az egész Mead Scientist dologgal az a bajom, hogy ezek nem lehetnek mead-ek vagy melomel-ek ahogy hívják még.

A mead számomra évekig egy hiú ábránd volt, mert hogy nem voltam hajlandó érte fizetni 8-9k-t egy 0,375-ös üvegért az biztos. A BPBW-n aztán végre sikerült lekóstolni 3 skandináv mead-et amik felforgatták a kis világomat, ott ittam először a Techno Vikinget és elképesztő volt. Aztán a második napon rákérdeztem a skandinávokra, hogy nem lehet-e esetleg venni ezekből. Azt mondták a srácok, hogy 10 nap és lehet majd kapni onilne, dehogy ne nagyon reménykedjek, mert kevés és baromi drága. Nem mondtak konkrét árat, de saccra talán olyan 30 euró környékét lőttünk be.

Namost, kérdem én, hogy lehetne ugyanolyan minőségű vagy stílusú dolognak hívni ezt amit a mieink főznek, mikor annak 1200-1500 forint üvegje. Kiváló magyar méz ide vagy oda, szerintem ezt ennyiből egészen egyszerűen nem lehetne kihozni. Nem hogy ennyiből, 3x ennyiből se, és még keressünk is rajta. Úgyhogy bármennyire is szeretem ezeket a söreiket - azért az újabbak közül érzik egyfajta minőségi romlás - egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy csinálják ezeket és hívhatják mead-nek. Aztán persze stoutot is annak hívják ha 5 ha 15%-os, de akkor is. Mead fronton keresgéltem, és ott nincsenek ekkora ordító különbségek.

Vélemény?

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#19204) [CsuCsu] válasza Nunder (#19203) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Van a hagyomanyos, gyumolcs nelkuli skandinav mead 4-8% alkohollal, es letezik az ujrainterpretalt USA mead 10%+ alkohollal es irdatlan mennyisegu gyumolccsel. A magyarok utobbi vonalat szeretnek kovetni, de ahogy te is irod, €30-40 alatt nehez kihozni az alapanyagkoltseg miatt.

En ugy vagyok vele, hogy draga, de annyira tomeny, hogy egy 375ml uveg eleg 4-5 embernek. Egyszer talan probalj ki egy Schramm's mead-et, hogy legyen valami merced, ok az egyik legjobbak az USA-ban es lehet kapni ilyen-olyan EU webshop-ban €30 korul. Nekem van par uveggel, de csak tarsasagban nyitom, baratnommel meg kettonknek is sok.

(#19205) Dilikutya válasza looser (#19200) üzenetére


Dilikutya
félisten

Igen, ez az. :) Ittam ilyet, még címkém is van, tavaly Zsófi hozott egy sörestre (amit ő tartott) belőle. Bőség zavara, a sok hozzávaló elveszett benne teljesen.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19206) proci985 válasza Nunder (#19203) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

ahogy [CsuCsu] is irta ket vonal van, az USA es a skandinav.

Skandinav vonalon utobbi evekben van valami mozgolodas, elotte a sved alkoholmonopoliumban volt osszesen ket-haromfele mead (mjöd). Sved munkatarsak kozul volt olyan, aki sose kostolta, barati kor sorgeek reszeben pedig ismertek de max azok ittak, akik rendszeresen liveozni (hagyomanyorzeses esemeny) jartak mert ott lehetett kapni. Alapvetoen a sved / dan vonal irdatlanul edes es geil kb barmi viszonylatban ami nem torok baklava, az elmebajos skandinav pastry stout vonalat is beleertve. Nagyon jot belole meg nem ittam, igaz parat probaltam csak. Egyebkent boven vannak 10-12+%os darabok is.

USA vonal gyumolcsos es hordos amellett, hogy edes. Testre pl egy Superstition kozelebb van egy (edesebb) borhoz, mint mondjuk egy hasonlo ereju imperial stouthoz vagy belgahoz.

A Schwartz a Mead Scientisttol tenyleg nagyon jo volt egyebkent: Valoszinuleg ugy hoztak ki, hogy olcso a mez es magyarorszagon fillerekert megy az a gyumolcs, amit a svedeknel nagysagrendileg dragabb aron lehet kapni (mert nagyreszt a buza se terem meg, nem hogy a cseresznye). Oke, nem volt akkora teste mint egy Superstition Marionnek, de azert meglepoen jo volt.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#19207) Dilikutya válasza proci985 (#19206) üzenetére


Dilikutya
félisten

Én a Your Weekend Lovert kóstoltam, nekem az nagyon bejött. Bár abban van maláta is.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19208) Aranypatkány válasza [CsuCsu] (#19204) üzenetére


Aranypatkány
tag

Dehát ezek már nem is sörök, hanem inkább likőrök komolyan, vagy valami átmenet a sör meg a likőr között. Komló sincs már bennük, legalábbis a MS Meadekben nincs.
De ha szigorúak akarunk lenni, akkor a pastry imp. stoutok is neccesek mint sörfogalom. Ember legyen a talpán aki kiveszi, hogy milyen típusú komló van egyik-másik imperial stoutban. Sok esetben ezeknél a stílusoknál már fel sem tüntetik a komló típusát, pedig lehet itt is számítana a maláta mellett, nem csak az ipák esetén.

[ Szerkesztve ]

(#19209) Dilikutya válasza Aranypatkány (#19208) üzenetére


Dilikutya
félisten

Hozzáteszem, a komlót csak a 14. században kezdték szélesebb körben használni. Sőt, az angolok még később. Az ókori sörfőzők sem használták, nyilván így teljesen más karakterű ital volt. Gondolom, a különböző alkoholmentes malátaitalokhoz hasonló íze lehetett.

Ahogy nézem, némelyik Mead Scientist mézsörben még maláta sincs.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19210) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#19208) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A mead nem sor, es Dilikutya is jol mondja, malata sincsen bennuk. A mead az mead.

A sor alapvetoen erjesztett malata, a komlo nem kotelezo. Az imp stout-ok a porkolt malata izt helyezik eloterbe.

(#19211) Dilikutya válasza [CsuCsu] (#19210) üzenetére


Dilikutya
félisten

A Your Weekend Lover-ben pont van, bár ennek ellenére semmi sörös jelleget nem fedeztem fel benne, ellenben nagyon ízlett.
Mondjuk komló nélküli sört se láttam még, szerintem nem nagyon készítenek. Max ha valami régi, többszáz éves receptet próbálnak ki.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19212) [CsuCsu] válasza Dilikutya (#19211) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A gruit / herbed ale komlo nelkul keszul, masfele novenyeket tesznek bele helyette. Egyes sour ale-kben egyaltalan nincsen komlo.

A malatas mead egy hibrid, barley-mead.

(#19213) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Bruery Melange 3-t be tudok valami európai webshopból szerezni még karácsony előtt szerintetek? A Beergium tartott ilyet, de most jelenleg nincs nekik (18-20 euró körül van). Várható, hogy lesz megint valahol, vagy esélytelen? Illetve ezt a sört hamar elkapkodják, vagy átlagnak számít?

(#19214) [CsuCsu] válasza Aranypatkány (#19213) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Miert pont az kell neked? Jo sor, de nem kiemelkedo, sok helyen lehet kapni bottle shop-okban.

Ha barleywine kell, eztet vennem inkabb:
https://www.bieresgourmet.be/en/barley-wine/1137-lervig-paragon-2018.html

(#19215) Aranypatkány válasza [CsuCsu] (#19214) üzenetére


Aranypatkány
tag

Pl. a stílus miatt, nem akarok mindig ipát meg stoutot inni :)

(#19216) NoLF válasza Aranypatkány (#18543) üzenetére


NoLF
addikt

első hozzászólásom:

2005-07-28 08:52:27

bár már régóta csak kvázi read only vagyok ebben a topicban :K

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#19217) Kergeboci válasza Aranypatkány (#18543) üzenetére


Kergeboci
tag

Kb akkor indulhattam neki az egyetemnek (vagy éppen váltottam át onnan a fősulira). Azt hiszem még a fő szempont az alkoholos vízek közötti választásban, az ára volt. Azt se tudtam, mi az a komló meg maláta :D Később a Sárkány sör meg a Löwen vezetett, de akkoriban ezek szerintem még nem játszottak. Amire emlékszem, hogy mellé ment az olcsó vodka vagy a házi rettenet pálinka (mert ez utóbbi úgye ingyen volt) :DD

Azt hiszem, akkoriban a Tuborg ment nagyon Zegen az egyik "megállóban", mindig azt ittunk (pár éve újra kóstoltam a Tuborg Greent.. öntöttem is ki a francba :D)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#19218) Kergeboci válasza Kergeboci (#19217) üzenetére


Kergeboci
tag

Ha már nosztalgiázunk, ekkoriban (2004-2006) lehetett, hogy barátnőhőz feljárkáltam már Budapestre. A Keletinél volt egy "Salátabár", ahol lehetett házi sört (akkor szerintem még nem kézműves volt) kapni. Na, azt kifejezetten szerettem.

Erre valaki emlékszik? Mi lehetett ez? (Misterre tudnék tippelni, nem tudom az akkor létezett-e már)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#19219) NoLF válasza Kergeboci (#19217) üzenetére


NoLF
addikt

furcsa (vagy sem) én is tuborgot vedeltem anno diák koromban, és rettentő módon ízlett a hazai olcsó sörökhöz viszonyítva. valamikor nyáron én is megtaláltam egy tuborg greent és tuborg goldot is valamelyik német bolthálózatnál, és igen nehezemre esett őket legyűrni, a 36 fokos hőség ellenére is...

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#19220) looser válasza Kergeboci (#19218) üzenetére


looser
addikt

Mister szerintem már a '90-es évek végén is volt, szóval simán lehetett. Nálunk Kispesten a Kossuth térnél a butiksor helyén, ahol most a LIDL van az Üllőin, ott volt annakidején egy Mister Söröző.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19221) tomazin


tomazin
veterán

Bp Beke ter kornyeken tud valaki olyan helyet ahol nem csak aszok/soproni es tarsait kapni?

(#19222) kökény válasza kökény (#19194) üzenetére


kökény
aktív tag

Meg is jöttek, de ezek karácsonyig biza le fognak csúszni( áhh... fenét, hétvégére felpattintom az összest) :)

[ Szerkesztve ]

(#19223) kökény


kökény
aktív tag

Melvinek ke is csússzantak, az ipa egy tisztességes iparos munka, a poppels dipa jutott róla eszembe, de ez utóbbi kiegyensúlyozottabb, harmónikusabb, Melvinnél kiérezni néha a 7,5% alkoholt. Illata iszonyat intenzív, konyhapultról felért az orromig, hozza a kötelezőt. Chuck Morris: világosabb sárga színű, 8%-os, visszafogottabb illat, de kellemes, sokkal jobban eltűnteti az alkoholt, mint az elődje, közelít a Neipakhoz, selymesebb, kifinomultabb íz, nekem egyértelműen jobban ízlett, mint az ipa, de egy NM vagy Finback szintet nem üti meg.

(#19224) jookomak válasza Kergeboci (#19218) üzenetére


jookomak
őstag

Ha szemben állsz a keletivel, akkor jobb oldalt a kerepesi/fiumei sarkán volt? Szerintem is mister lehetett.

Én is 2003-4 környékén kezdtem rendszeresen kocsmázni, piázni, nálam általában az aranyátok volt a menő, illetve néha riesenbrau, ha budget megoldás kellett. És persze természetesen kommerszek végeláthatatlan mennyiségben. Vodka, hubi, rum, brandy, ami jött.

(#19225) looser válasza jookomak (#19224) üzenetére


looser
addikt

Egyszer ittunk veled és a cimboráiddal a Budai Skála Allee mellett valami néprendezvényen pár éve, akkor vittem Aldis keserűt (4x2 cent), betoltuk, pedig már akkor is krafter voltál :-DDD Azért a régi berögződéseket nehéz kigyomlálni. Néha még eszembe jut, hogy ha pörgök még, amikor zár a kocsma, akkor de jó lenne egy kétdekás Unicumot rácsúsztatni. Másnap meg áldom az eszem, hogy nem tettem :-D
Egyébként épp száraz novembert tartok, de eddig élvezem :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19226) [CsuCsu] válasza looser (#19225) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Nalam is szaraz November volt, aztan kijott a Dark City csaplista... szombat reggel mar ulok is a vonaton 15%-os Voodoo BA stout-okat szlopalni. Szaraz Januar lesz ebbol azt hiszem.

(#19227) jookomak válasza [CsuCsu] (#19226) üzenetére


jookomak
őstag

Ez a most hétvégén Leeds-ben? Francba, hogy pont most utazok Madridba a hétvégére. Apropó, tud valaki ott egy jó helyet, vagy csak használjam az untappd-ot?

(#19228) looser válasza [CsuCsu] (#19226) üzenetére


looser
addikt

Akkor decemberben végig ott leszel? :-D

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19229) tomazin


tomazin
veterán

Nem tudom milyen, untappd szerint a drunken sailor 3,6. Ennyiert egy ilyen sorert szerintem nem rossz ar.

(#19230) Kergeboci válasza jookomak (#19224) üzenetére


Kergeboci
tag

nagyon máshogy nézett ki akkor még a keleti, én meg nagyon nem voltam idevalósi :)
szóval lehet
(bár ha tippelnem kellene én most a Thököly útra tenném a Verseny utca vagy a Murányi utca irányába, ha arra járok, az a környék rémlik fel lyukacsos emlékeim között)

szerk.: amit találtam archivot, az 2010-ből a Mister (https://kocsma.blog.hu/2010/05/24/mister_sorozo_keleti_palyaudvar) - ez lehet h már akkor is ott volt (2004-2006)
De nekem a "salátabár" név rémlik azt nem tudom honnan szedtem, lehet hogy csak valami hülye becenév volt.. nem tudom

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#19231) [CsuCsu] válasza jookomak (#19227) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Aha, Leeds. A szombati jegyek elkeltek, es most minden sorgeek probal keriteni a csaplista miatt. Es amugy igen, Untappd terkep valoszinuleg a legjobb valasztas, illetve porgess par percig, hol es mit isznak a nepek.

@looser
Barcsak :) Jovo heten Billie's Fest, utana pedig karacsonykor nagy BA stout-kat tolunk edesapammal. Nem szoktam ket fesztivalt tolni egymas utan, Dark City nem volt betervezve, de a csaplista miatt muszaj menni.

[ Szerkesztve ]

(#19232) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Na, életem első törött szállítmánya is megérkezett, még szerencse, hogy nem a legdrágább darab, és, hogy csak az egyik üveg ment annyiba. De ettől még ragad az egész kartondoboz, a többi sör, meg a papírok is szétáztak.
Pöhjala Joulöö, nyugodj békében!

Egyébként rendesen be volt minden csomagolva, nem a feladó a hibás. Gondolom dobálták össze-vissza a pakkot a postán...először azt hittem az esőtől ázott szét, de aztán jött a kávés illat, meg a ragacs :C

Hát igen, a rendelésnek ez a rossz oldala. Mondjuk ha valami 10 ezer forintos darab lett volna a törött áru jobban ki lennék akadva...grrrr

(#19233) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Ezek jöttek:

To Øl Dangerously Close To Stupid 9,3%
Põhjala Torm 8% Imperial Gose
Põhjala Jõuluöö 8% - eltörött
Omnipollo Nebuchadnezzar (can) 8,5% Imperial IPA
Põhjala Winter Banger 12,5% Imperial stout
Põhjala Pime Öö PX 13,9% Sherry BA Imperial Stout
Brekeriet Vild Lilac 8,5% BA Sour Ale
Mikkeller 19 Hazy IPA (Can) 6,9%
Põhjala Odravein Bourbon BA 14% Barley Wine

Az Odravein 4,27 (ebből van 16%-os verzió is mellesleg, én 14% alkoholosat rendeltem, ez volt)
a Pime ÖÖ PX pedig 4,35 Untappd :)

jók lesznek azt hiszem :K

(#19234) #89309696


#89309696
törölt tag

Ez a papagájos sör amit most reklámoznak vajon iható?

(#19235) looser


looser
addikt

Hogy ez milyen szexi ital :-))

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19236) kökény


kökény
aktív tag

Meg is ittuk az összes angol ipa-dipa-neipát. Igazából már semmi meglepi nem ért, Wylam kicsit a grapefruitos vonal kissé szárazabb, kesernyésebb, fanyar ízzel, northern monk tipikus mangó papaya, marakuja, ananász, míg a CW köbö hasonló, csak nála az általam már közhelyként emlegetett egyensúly és harmónia tökéletesen kivitelezett főzetéről van szó, amivel a többi felé emelkedik minőségben nálam. Hasonló irány ez mindegyik, most kicsit rá is untam az ipakra, karira csak belgákat fogok rendelni, amihez szomszéddal már ki is néztünk egy jó kis belga marharagu bográcsos receptet, amibe blonde ale-t is kell majd csepegtetni :C

(#19237) tomazin válasza kökény (#19236) üzenetére


tomazin
veterán

Viccesen neznek ki ezek a sorok a dreher es soproni tarsasagaban ;]

(#19238) Dilikutya válasza #89309696 (#19234) üzenetére


Dilikutya
félisten

Milyen sör?

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19239) jsk válasza Dilikutya (#19238) üzenetére


jsk
Topikgazda

Captain Jack, rumos sör.

(#19240) NoLF válasza Dilikutya (#19238) üzenetére


NoLF
addikt

ízesített, "magas" alkoholtartalmú sör alapú ital.

[link]

ránézésre is fos, tinédzserek divat-itala.

The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people

(#19241) Dilikutya válasza NoLF (#19240) üzenetére


Dilikutya
félisten

Köszönöm, nem kérem. :D

"Ez a termék egyaránt ajánlott a sörimádóknak és a rumfogyasztóknak is.

"Kaland a Palackban" olvashatjuk a üvegen.

A Dreher sörgyár úgy gondolta hogy ezt a kellemes világossört megvadítja egy kis rummal és máris indulhat a kaland.

Lehet hogy ez a kaland csak annyi hogy együltő helyünkben behörpöljünk annyit amennyi jól esik és utánna megnézzük hogy kinek hogy megy a járás, mert ez a sör a maga 6%-os alkoholtartalmával erősebb az átlagosnál, és így mindenképpen érdemes videómódba tenni a telefont hogy megörökítsük az első talpra állási próbálokozásokat."

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19242) kökény válasza tomazin (#19237) üzenetére


kökény
aktív tag

Éles a kontraszt mind színben, mind ízben :D

(#19243) Jhonny06 válasza NoLF (#19240) üzenetére


Jhonny06
veterán

Anno a Lidl-ben volt talán valami tequilás sör, az is ihatatlan volt.

(#19244) jsk válasza Jhonny06 (#19243) üzenetére


jsk
Topikgazda

Hajnalok hajnalán azt én kedveltem :)

(#19245) Dilikutya válasza Jhonny06 (#19243) üzenetére


Dilikutya
félisten

Argus. Nem láttam már egy ideje. Arra kellett rájönnöm, ezek az Argus, Perlenbacher sörök a legnagyobb jóindulattal is csak ihatóak, de nem jók. Argus cseh vonalat betáraztam egyszer nyáron, meg Perlenbacher búzát, azok vállalhatóak voltak, de a Perlenbacher Pils pl. ihatatlan.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19246) zoli03 válasza Jhonny06 (#19243) üzenetére


zoli03
őstag

Szlovákiában még mindig van. Itthon megszüntették, mint ahogy a legtöbb iható típust, vagy megváltoztatták a receptet. Pedig pár éve nagyon jó saját márkás söreik voltak ár/érték arányban, most meg már egy sincs, amit szívesen megvennék.

(#19247) Dilikutya válasza zoli03 (#19246) üzenetére


Dilikutya
félisten

A tequilás citromaromás szerintem soha nem tartozott a valóban iható sörök közé. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#19248) zoli03 válasza Dilikutya (#19247) üzenetére


zoli03
őstag

Egyéni ízlés kérdése, aki szereti az ízesített söröket, neki lehet ízlik, személy szerint én sem vagyok érte oda. De a régi receptes Gold és Maestic jó volt, volt nekik valami szűretlen barna is, azt is nagyon szerettem.

(#19249) looser


looser
addikt

Na, ez nekem is új volt; talán kissé túl- vagy meghaladott dolog, de irányelvnek jó. Nem hosszú, pár perc alatt végigolvasható :-)

A magyar élelmiszerkönyv sör definíciója.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19250) proci985 válasza Dilikutya (#19241) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

igazabol volt mar rum BA DIPA a piacon, bar ritka es amit probaltam se volt jo.

lehet epp kiserleteznek es valoszinuleg nem a topik sorgeekjeibol all a fo celcsoport.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.