Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
Tegnap ittam egy Kapucinus Illuminátort, hát az nagyon bejött, baromi jó cucc. Csúszott, jó ízű, kellemesen keserű, és nem éreztem rajta a 7%-ot.
Ma Hopfanatic Bitterfly volt a menü, ez is jó cucc. Elég belgás ízvilág. Telt, intenzív, nem a nyári grillezések kelléke, mert nem esik jól belőle sok. -
jookomak
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Legenda pub még a nagykörúton túl van, szóval nem éppen a Deáknál. Csakajósör 10 perc séta. Marionett közel van, Élesztő style. Neked csak Dezső, csupor, legfelsőbb beeróság, mind-mind viszonylag közel van.
-
JackFeryll
őstag
Deák közelében milyen helyet ajánlanátok ahol jó sörök vannak ? Léhűtő kizárva mert nem tetszik. Valaki írta, hogy a Király utcában nyílt kocsmája a Legendának.
-
looser
addikt
válasz
tomazin
üzenetére
Igazából nincs ezzel semmi baj :-)
Az még ugyanis az elején volt és eszemben sem volt meginni, csak meghúztam, megittam a búzát és átballagtam. Körbenéztem és valahogy nem akarózott maradni, pedig kevesen voltak, azt pedig szeretem. Az árak továbbra is ijesztőek, nem pedig a sörforradalom annak idején deklarált és nemes céljának megfelelően (eljuttatni a tömegekhez a jó sört) alacsonyak. De visszatérve az említett esetre, ilyen butaságot nem csinálok többet, az biztos.
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
40 leszek jövőre és 150 kg :-/
Rendszeresen járom edzeni (kardió, heti 3x,4x), de mellette nem tudok megfelelően étkezni. Ott rontom el, hogy azonnal akarom látni az eredményt, 1-2 hét sanyargatás, tetszik amit látok, de kezdenek visszajönni a régi reflexek. Csak egy sör, csak kettő, csak egy hambi menü, mert megérdemlem és másnap már eszembe sem jut a diéta. Pedig ezeknek csak jutalmazásnak kellene lennie és a mozgás mellett állandóan figyelni kellene a kajára. Na mindegy, ezt szerintem aki hasonlóval küzd már átbeszélte, magával, haverokkal, környezettel, családdal. Ja és már több doki megfenyegetett egy jó kis stroke-kal, agyvérzéssel....
K**va nehéz :-( -
Dr.Zoo
őstag
válasz
jookomak
üzenetére
Ha jól rémlik, 4 féle értéket néztek, abból 3 volt magas. Egyik, (talán májenzim?) 10x-e a maximumnak.
Most jövök a Szt. Lászlóból, 2 hét múlva lesz a nagylabornak valami kézzelfogható eredménye.Köszi srácok!
Looser.: ha 3-4-5 tömény, plusz 1-2 sör meg sem kottyant, akkor A: marha nagyra nőttél, és súlyod is van hozzá, B: kezdj el izgulni, hogy bírja a májad...

-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Jobbulást! Nem lesz baj, ne izgulj!
Én (barom) csütörtökön, mondván hosszú hétvége, gondoltam elsörözgetek a városban. Szeretek streetelni (ital megvesz a diszkontban, azután leül valahol és nézi az embereket, zenét hallgat...), ezért úgy döntöttem, keresek ezúttal valami csendesebb helyet. A Tűzoltó utcai Aldiban vettem egy 7 dekás keserűt (Jagdstolz-bitter?) és egy üveges Valentins-t, majd a közeli parkban lecsüccsentem. Gondoltam, iszok egy kicsit, azután körülnézek az Élesztőben, úgyis ezer éve voltam ott. A lényeg: néhány óra alatt elfogyott a tömény és még három-négy sör mellé. És nem voltam rosszul, ettől ijedtem meg. Éjszaka kimentem wc-re és a fényben sárgának tűnt a bőröm. Azt hittem elájulok. Felkapcsoltam minden villanyt, néztem a szemem fehérjét, de szerencsére nem volt semmi.
Nem is tudom, miért írtam le, miután olvastalak, elkezdtem rákeresni a májgyulladásra. Nagyon szorítok neked, hogy ne legyen komolyabb a baj. Azt nem mondom, hogy itt számolj be részletesen, de azért jó lenne, ha adnál hírt majd magadról :-)
Nem lesz baj. -
Dr.Zoo
őstag
Hát gyerekek szópóka-nyalóka van, hetek óta krahácsolok, erre mellékesen kiderült egy vérvétel alkalmából, hogy egyébként a májam kivan....

Na nem idült alkesz vagyok, valami gyulladást brekektek, kivagyok...
-
Daneeka
senior tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Bornak nem jó szerintem csak olyan szemmel ittam mintha valami hordóérlelt brettes sour akart volna lenni, nem bor.
http://www.gaultmillau.hu/muvelt-alkoholista/a-lidl-ismet-franciazik
Innen a "Nimes". Írják is, hogy brettes.
szerk: majdnem szoba melegen ittam, pár percet pörgetve meg levegőztetve a pohárban
-
Daneeka
senior tag
Végigittam a Crooked Stave söröket meg a Grimmet amik mostanában jöttek kedvenc boltunkba. Aztán tök véletlenül egy ismerős megkínált egy erősen brettes, lidl-s 1500 forintos vörösborral és annyira rendben voltak benne a sav-test-brett-hordóíz arányok, hogy az előbb említett sörök hülyegyerekek zsírkrétával rajzolt receptvázlatainak tűntek mellette ami egy kicsit elszomorított pedig ennél közelebb nem leszek sose ahoz szerintem ami nemzetközileg aktuálisan menő a sörök világában.
-
looser
addikt
Beugrottam az új Legenda Pubba a Király utcában és le vagyok nyűgözve. Kb. 10 csapon lévő sörből ötöt kóstoltam és egyik sem volt savanyú, remek, friss, harmonikus, jól eltalált darabok.
Jade, Pony, Irish stout, Hableány és zárásnak egy Triplameggy :-)
Ez utóbbi is szuper volt; a 8% körüli alkohol szépen el volt rejtve az édes meggymárkás, szolidan kesernyés testbe. A stout pedig ragyogó volt, olyan kókuszos, tejszínes illattal, hogy csak na. Ez utóbbi mondjuk lehetne egy kicsit testesebb, az első kortyok elég vizesek voltak, de szépen bontakozott ki, ahogy telt az idő. Egy kis cukor ennek sem ártana, de ez a likőraroma- és illat levett a lábamról, már útban az asztal felé megálltam belekortyolni. Szóval ajánlott, mindegyik, igazán :-)
Legenda yess
-
looser
addikt
-
Jhonny06
veterán
Megint érkeztek újdonságok, a Beer Geek vonalból már elég sok elérhető. Asszem ideje megkóstolni valamelyiket a Vanilla Shake után.
[link]Ja és Brewdog 2016-os sörök
-
truefx
aktív tag
Tud valaki valamit a Sania Homebrew-ról? Google Térkép szerint Csepelen van.
-
Daneeka
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Szerintem azért hagyják ki a máslást mert nincs két ember aki ugyanúgy csinálja meg amúgyis csak pár százalék maradékcukorért megy a verseny, akár meg is spórolható az egész szenvedés ha az elején 100 forinttal több alapmalátát dobsz be. (amúgy BIABnál megrángatom végén a zsákot, felemelve átöntök rajta pár liter vizet meg hagyom csöpögni kicsit szorongatva pár percig és már ott is vagyok kihozatalba amiért vannak akik plusz egy órát dolgoznak meg méregdrága vízkeringtetős rendszereket építenek)
Szerintem ne 152F-os vízbe tedd a malátát ha 152F-on akarsz masholni mert le fogja hűteni a maláta a vizet, keress ilyet, hogy strike water temp calculator.
-
looser
addikt
Köki Tescoban belefutottam Jhonny topictárs által nemrég ajánlott 1664 Blanc búzába és azt kell mondjam, szuper! 260ért főképp. Mostanában ittam Intersparból dobozos Blanche de izét, Küvé trollt és hát ez a kis kékpalackos francia búza odacsap a többinek.
Más. Ajánlat alkeszeknek: ha legalább 3 szabolcsi tüskét (pálinka) veszel a Tescoban, akkor csak 146 ft/db. Verhetetlen ;-) -
Dilikutya
félisten
válasz
trebon
üzenetére
Ha a többi Staroprament lehet a csehektől hozni, a világosat miért nem...
Más: a HB búza drága szerintem. Felültem az árának és a német származásának, de ennél egy Edelweiss vagy Erdinger sokkal jobb ebben az árkategóriában. Legalábbis most az üveges nem kimondottan ízlik. Nem ihatatlan, nem gáz, csak valahogy nem az igazi. Bár ahogy írom a hozzászólást, meg egy mocsok stoner szám megy a háttérben, a sör meg fogy, kezd ízleni.

-
trebon
csendes tag
Tegnap vendégségben Staropramen (magyar) volt a háziaknál, ,mert kedvesek és tudják, hogy szeretem a cseh sört

....
és jó volt! A román straropra emlékeztetett.
Kértem elvitelre, és este összehasonlítottam egy nyári batyus kerti partinál nálam ragadt "majd megitatom valakivel" példánnyal. Ég és föld, mér a színe sem egyezik, a maláta édesebb a komló keserűbb a mostani javára.Na most vagy ilyen silány a minőségellenőrzés Bőcsön, vagy kisegítették a románok a készletet, vagy meghallotta a cseh igazgató a (jogos) fikázást. Bár ez utóbbira van a legkevesebb eséky, de a remény hal meg utoljára.
Másik kellemes meglepetés, hogy az ALDI-s Bernard Bohemian Ale jóval visszafogottabb ízvilágú mint régebben. Nekem a régi túl gejl volt, és az alkohol is nagyon érződött. Most szép harmónikus lett. Ja és legutóbb a cseheknél 800 ft körül vettem, most az Aldinál 500 valamennyi volt....
-
balintdavid
tag
Rothbeer napot tartottam tegnap, White Space az egyik legjobb kézműves búza, amit eddig kóstoltam. Távoli Galaxis meg még mindig méltó arra, hogy a kedvenc söreim között maradhasson

-
Luser2000
addikt
-
válasz
truefx
üzenetére
Azért, ha nem is olyan felhozatallal, mint a Csakajó, de külföldi kézműves söröket lehet inni még:
Beer Company (mondjuk itt lehet főleg csak külföldi nagyüzemiek vannak, de egy jó primatorra nálam mindig jók)
Sörmanufaktúra (főleg német és holland vonalon utazik)
Felni (itt aztán van minden, hol olcsóbb hol mérhetetlenül drágább áron)
Különleges Sörök Boltja (vegyes hely, a felhozatal jó, az árak már kevésbé. Helyszíni fogyasztás követelménye meg vicc)Tény, írtam, ezek messze eltörpülnek felhozatal tekintetében a Csakajótól, de azért lehet itt-ott érdekességet találni.
Még messze el vagyunk maradva ebben is, na de majd 10 év múlva, ha sikerül becsalogatni a Brewdog-ot, hátha átszakad a gát

-
somasz
addikt
Éppen bugyog a 4. söröm az erjesztőben, ez kb. az első, aminél azt éreztem, hogy ura vagyok a helyzetnek. Az emlegetett Primavera vízből főztem, sűrűségmérésnél megkóstoltam és bántó hibától mentesnek tűnt. Az első 3 közül a 2. sikerült a legjobban ez annak az újrázása.

Ellenben gondoltam, hogy ezzel meglepném barátaimat, családtagjaimat karácsonyra:
Chocolate Oatmeal StoutVolna pár kérdésem ezzel és mással kapcsolatban.
Jól látom, hogy a máslás ennél a receptnél kimarad? Ez a szokás a stoutoknál?
Fedő nélkül kell mindenképpen felforralni? Van oka?
A hozzáértőbbek változtatnának a recepten? -
jookomak
őstag
válasz
Dilikutya
üzenetére
A hb búza nem magyar, és egész iható a kommersz búza létéhez képest. Már beszéltem róla nemrég, elég sok kocsmában lehet kapni a körúton pl.
Megnéztük tegnap a Marionett-et. Nem voltam elájulva, ráadásul a söröm savanyú volt, kellett kérni helyette egy másikat. A helyszínnek meg pont a lényege veszik el azzal, hogy nincs kilátás a Dunapartra.
-
looser
addikt
Most tűnt csak fel, melyik rovatban vagyunk:
"Sport, életmód, utazás, egészség"
Ebből melyikhez kapcsolódik leginkább a sör? Mindegyikhez!

-
trebon
csendes tag
-
Dilikutya
félisten
válasz
trebon
üzenetére
Pedig a Paulanernek a búzája és az Oktoberfest-je is nagyon finom. A sima világos is jó, de semmi extra.
Más: Tesco-ban van Erdinger Oktoberfest is, engem nem nyűgözött le. Találtam HB búzát is, még nem ittam meg, de kíváncsi vagyok. Az elterjedt HB söröknél kb. 3x drágább.
-
truefx
aktív tag
Mikkeller Single Hop Simcoe IPA-jához volt szerencsém a minap a Csakajóban csapról, élmény volt, nagyon ajánlom mindenkinek! (és az Evil Twin Hipster Ale sem rossz
) -
EQMontoya
veterán
válasz
Jhonny06
üzenetére
Hogyhogy nem ittál még ilyet? Tescoban mindig lehet kapni, kocsmákban is szokott lenni.
Szerintem is egy tök kellemes, karakteres búza, nyáron sokszor iszom én is.
Ha már búzasörök: ma ittam egy Edelweisst, és banáníze volt. Wtf?! A sör változott, vagy velem furcsa valami?
-
Jhonny06
veterán
Tegnap sörözgettük cimboránál és megkínált egy ilyennel. Baromi jó! Még látásra sem volt ismerős. Ízre sima búzasör, abból talán gyengébb (vagy inkább átlagos), de 1-2 másodperc után ad egy brutális citrusos-fűszeres (koriander) löketet, nagyon meglepődtem, baromi finom. Egy búzasörnek amúgy is nagyon jól áll a citrusosság, de ezt kifejezetten eltalálták.

-
Dr.Zoo
őstag
Teszkóban sikerült vennem Paulaner Salvator-t, 299.-ért, ha valakit érdekel..

-
jookomak
őstag
Fél-off, mert azért enni is szeretünk, nem csak inni. Dining guide étterem hét, kedvezményes menüsor egy csomó étteremben. [link]
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
JackFeryll
üzenetére
Az Ipajuk viszont kellemes, es Brnoban olcsó.

-
Jhonny06
veterán
Brewdog Hinterland érkezett a Csakajóba, kíváncsi vagyok

-
looser
addikt
válasz
JackFeryll
üzenetére
-
looser
addikt
Sörfigyelő úr(hölgy?) újfent megrázkódtatott, a sokszor dícsért (általam biztosan :-) Primátor Premium-ra a következőket írta: "A Primator belépősöre", ami pedig ez lenne, "mindent felülír a cseh komló, amit szerintem túltoltak benne. Mintha ezzel próbálták volna leplezni a maláta hiányát, Soproni 1895 stílusban.". Kivagyok, tényleg, pedig napok óta nem ittam (akkor lehet, hogy azért? :-), de ez borzasztó. Itt a teljes cikk, fyi, tájképp, borzongástokra.
Azért kapott egy 6.5-öt. De látva a többi cikkét, belga rajongó a kolléga (8 fölött kapott a Piraat, Tempelier, Duvel (10/10!!!), szóval esetleg megbocsátok neki, de sörbírának ne menjen el, ha nem érzi a malátát a P12-ben. Túltolták a komlót..nehéz lesz elfelejteni :-) -
Dilikutya
félisten
válasz
looser
üzenetére
Még csak politikai vonzata sem volt direkt. Coop-ban láttam már akciós új címkét "véletlenül" a lejárt szavidős részre ragasztva. A teljes polci garnitúrán. Kimért felvágottat nem is veszek tőlük, a Spar sem olcsóbb, de érdekes módon büdös Pick párizsit nem adnak 2000 Ft/kg-ért.
De ebbe a Prímába átsétálok majd valamelyik nap, érdekel ez a Primator.

-
looser
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ez éppen egy szép és tiszta bolt, bár eddig csak sört vettem ott, a húsról nem tudok nyilatkozni :-) Megértelek, a politikai vonzatát pedig különösen a mondanivalódnak. Magam a két német láncot preferálom, ill. az Interspar-t és időnként Tesco, Auchan. Mára négy Argus maradt, azokat iszogatom éppen :-)
-
Dilikutya
félisten
válasz
looser
üzenetére
CBA? Felénk a CBA romlott húst és rohadt gyümölcsöt áruló putri, Szolnokon az egyetlen igazi bolt, ami vasárnap is nyitva van - legalábbis ami a buszpályán van. Ha nem a belvárosban a buszpályán lenne, a kutya nem nézne rá, se nem olcsó, se nem jó. Nesze neked magyar boltlánc... a Coop-al együtt tüntetném el örökre, azok még pofátlanul át is címkézik a lejárt cuccot.
-
looser
addikt
Tegnap az Arany János utcánál jártam, így beugrottam a Sörfigyelő által többször ajánlott CBA príma áruházba. Három Primátorral (Weizen, 12 (Premium), 13) és egy Maisel's Weisse-vel jöttem el. Nem nagy a választék, de azért akadtak még jó dolgok. Nálam a cseh nagyüzemiek közül a Primátor és a Ferdinánd magasan vezet, a két világos (12, 13) egyszerűen verhetetlen, valami nagyon jó :-)
-
Jhonny06
veterán
Srácok, nem tud valaki szerezni fa sörösrekeszt? A Csakajósörben nincs készleten, szerintem a Venenumban sem, valami ilyesmi. Illetve ha van valakinek egy fölösleges, megvenném.

-
-
válasz
qltsar
üzenetére
nekem kifejezetten tetszett az oktoberfesztje a paulenarnak. Kicsit édesebb, telltebb sör volt, jól csúszott.
A svijany ami kijött az dupla ipára érett be a hordóban a pokerface meg ír vörös sör lett, de ezek is bejöttek. A primator búza valami eszméletlen banános és sűrű volt kint. Nekem jó napom volt tegnap.
A buli meg kifejezetten bejött a cseh sátorba.

-
-
EQMontoya
veterán
Holnap megyek a venenumba, visszaviszek 5-6 mátyás értékű üveget. Asszem, nem kpval fogok távozni.

-
jookomak
őstag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Viccelsz? Holnap lesz a legjobb nap!
Amúgy a negyedik után kezd jó lenni a dreher hidegkomlós. -
válasz
looser
üzenetére
Tavaly sem a sörök miatt mentünk mi ki. Jó volt a hangulat, és sok kis sátor volt, ahol mindig belecsöppentünk valami kezdő banda zenéjébe, vagy egy ad-hoc stand up show-ba. Na meg Ricse

(plusz lapos is volt a hideg ellen.. most nincs
)Most csak egy sátor van?
6 liter paulanerből .. hát legalább kitartó vagy

-
looser
addikt
válasz
qltsar
üzenetére
Tegnap kimentem (én barom), mert hívtak, volt egy rakat vip sörkupon (ha a sört is venni kellett volna, tuti nem megyek), ittam kábé 10-12 sört (4dl), hazafelé jókat hánytam :-)
Ha nem sátorban iszol, akkor elég hideg tud lenni :-)
Szerintem nem érdemes kimenni. Árak kábé FF árak, 700-800 Ft a 0,5-0,4-ös korsó hétköznapi sör. Vannak egyébként csehek, magyarok, belgák. Szóval ez ilyen magyaros Oktoberfest :-) -
qltsar
veterán
Oktoberfestre (Budapest) jon valaki
/ kintvan mar valaki? -
looser
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ AKCIÓS HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- 27% - Samsung S32DM700UU Smart M7 Monitor! 3840x2160 / 4ms / 60hz / 4K
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - iiyama ProLite XUB2763QSU-B1 IPS Monitor! 2560x1440 / 100Hz / 2ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest