Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
NoLF
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
Azt vagod hogy kb suzukit hasonlitasz skodaval, hondat zaporozseccel es mant mercedessel?
Izlesrol nincs ertelme vitatkozni ez teny, de kijelenteni hogy minden angol sor jobb a guinnessnel meg a kilnennynel, az sztem eros. Max neked jobban izlenes. Red ale-t red ale-el, portert porterrel, ipat ipaval, stoutot stouttal szokas osszehasonlitani SZVSZ.

Igy sztem a guinness szenzacios ital, csakis frissen, 119,5 masodperc alatt csapolva, shamrockkal a habon.
Kilkenny is izletes. Meg minden mas - john smith's-t meg tetley's smooth-ot meg igyon akinek ket anyja van.
-
Gyuc
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Igen a Jam72 egy kimondottan jóra sikerült sör,kérdés mennyire fogják forgalmazni.
Az a baj még a magyar sörökkel,hogy kihoznak egy jó sört de utána hónapokig vagy már soha többet nem kapni.
Egyetértek az ár problémával is,nekem az elejétől kezdve ez a 600Ft vagy azt meghaladó ár sok.Múltkor Flying dogot vettem dobozost 600ft ért a csakajósörben és az hibátlan volt.
Jó lesz ez a magyar craft beer főzés csak mindenki próbálkozik.Ki fog hullani a nagyja aki meg marad az majd minőségi söröket fog főzni.
Nem véletlen hoztak el az amerikai versenyről annyi érmet,bár nem tudom az mennyire volt elismert nagy verseny.
Nekem pl tetszik amit a Monyo csinál.
Kezd csökkenni az ára (már ahol veszem) és most akció is van.6 sör után kapsz egy nyári "bikinit"
Plusz kijöttek egy nagyon szép IPA pohárral ami a 990Ft árával nagyon jó ár mert alig beszerezhető.
Ime:
-
jsk
senior tag
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Megnéztem a nyitva tartást:
H: 6-14
K-P: 6-17
Sz: 6-14
V: nincs kiírva, de egy hónapban egyszer van csak zárva vasárnap (változó, hogy melyik), ha nyitva van, akkor 6-12-igA térképem annyiban pontatlan, hogy a piros pöttyöt az Arabica kávézó főlé képzeld. Az ott lévő bejáratnál van a bolt.
koxx: Megittam a Kilkenny-t. Elsőre ízlett (piszok szomjas voltam). Nem egy különleges sör, de számomra bőven iható. Viszont az eredeti árát nem éri meg. Ha valaha veszek még, akkor is csak akciósan.
A piacról hazafelé meg kellett volna állnom a főtéren sörös terasznál, most épp Primatort és Konrad-ot csapolnak.
-
-
Jhonny06
veterán
válasz
Luser2000
üzenetére
Én a magyar sörökkel az elejétől fogva így voltam. Van néhány jobb, de a legtöbb nagyon átlagos. Ha pedig azt nézed, hogy némelyik ára lassan eléri az olcsóbb import pl. Brewdogok árát, akkor inkább átlagon alulinak mondható az összehasonlításban. Nyáron kinézek a főzdefesztre általában, de év közben soha nem veszek magyar sört, egyszerűen nem éri meg. Minimális pénzt rádobva bemész a Csakajósörbe és olyan darabokat veszel, amik tényleg ütnek.
-
somasz
addikt
válasz
Luser2000
üzenetére
Jaja, élesztő necces. Főzdefesztet sem várom annyira.
Azt nem tudom megérteni, hogy a főzdék miért nem nyelik le a rosszul sikerült főzeteket, biztosan nem buknak annyit rajta, mint azzal, hogy befürdetik a jóhiszemű vevőt a méregdrága ihatatlan szarral, aki többet tőlük nem fog venni semmit.Mad Scientist IPÁt kell inni, mert az fasza lett. Meg még van 1-2 újdonság, ami érdekes lehet, a többi érdektelen.
-
Luser2000
addikt
Én egyre többször futok bele "szarul sikerült" hazai "kézműves" (inkább: KISÜZEMI) sörbe! A szakma is higul. Egyre csalódottabb vagyok a hazai kínálatot tekintve, mert már megjegyezhetetlen mennyiségű a kínálat és - bár ez a kisüzeműség velejárója - a minőség is egyre jobban változó.
(Pl. az élesztőbe már úgy kell elvonszolni, semmi kedvem próbálgatni a bizonytalan eredményű löttyöket.)
Azt hiszem elfáradtam. De az is lehet, hogy kapitális sznob lettem, mert a kedvenc Mikkellereimben és a BrewDog remek kreálmányaiban eddig még nem csalódtam soha.
Ti hogy vagytok ezzel? (Már mint nem az én "kínommal", hanem ezzel az érzéssel)?
-
-
-
jsk
senior tag
Még nem ittam. Jelentős lemaradásban vagyok. Nálam a sörforradalom csak pár éve kezdődött
28 éves koromig kizárólag csak a társaság kedvéért ittam kocsmában. Otthon a hűtőben elromlott a sör. Aztán jöttek a bolti kommersz sörök, majd a cseh sörfesztiválok felnyitották a szemem. Tavaly kezdtem a magyar kézműveseket inni. Most meg érik az elhatározás, hogy ellátogassak a Kertész utcába. Változik az ember, most már a kovászos uborkát is szeretem 
-
Dilikutya
félisten
Én az Auchanban szoktam venni a Fuller's-t, sűrűn van 599-ért, de volt már 549 vagy 519-ért is. Utóbbi talán Szent Patrik nap hetében. Ilyen söröket békeidőben (nem fesztivál) nem szoktam teljes áron megvenni, gyakran járok, mindig van valami akció. Belgákat is így szoktam venni, azok is 800-ért vannak alapáron, de gyakran adják 600-ért.
-
jsk
senior tag
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
A Fornetti helyi franchise üzlete találta ki nagyjából két éve, hogy Primatort és magyar kézműves-kisüzemi söröket kezd el árulni. A bolt bent van a vásárcsarnok területén. Az egyik oldalsó bejáratnál.
Hétfőn - a Facebook oldaluk szerint - 14 órakor zárnak. A többi napon nem tudom - elvileg a piac 18 óráig van nyitva hétköznap -, mert szombat-vasárnap szoktam arra járni. Ha ma odaérek, akkor megnézem hogy van rendesen nyitva hétköznap.
Dilikutya: Köszönöm szépen az info-t. Amíg az Örsön laktam, addig mindig szemeztem a Fuller's sörökkel az Intersparban, csak hát 800 Ft volt egy üveg. Aztán átszakadt a gát a Fóti Romanovnál, és így már nem is olyan drága

-
Dilikutya
félisten
Fuller's sörök mind jók. 6-7 félét lehet kapni bevásárlóközpontokban. Ami még angol, és nekem bejött, a Wells-től a Bombardier és a Courage Directors, meg a Robinson's-tól a The Trooper, ami az Iron Maiden hivatalos söre. Mindegyik jobb a Kilkenny-nél, igazából a Guiness-nél is, mert testesebb, erősebb ízűek.
Fuller's IPA mindig esik a kosaramba, amikor akciós, de tavaly nyáron a Honey Dew is jól fogyott. -
jsk
senior tag
Este kiderül mennyire jön be. Eddig nem sok brit-szigetekről származó sört ittam. Azok közül egyedül a Fuller's IPA ízlett, de az nagyon. Ki is próbálom a többi sörüket.
Gyuc: Tényleg jó az IPA sörük is. Szerencsére itt az újpesti piacon szinte az összes Primator kapható. A feleségem imádja a búzasörüket. Most utoljára a Stout-ot próbáltam, az sem okozott csalódást.
-
Dilikutya
félisten
Én szeretem, kellemes. Mivel nem túl szénsavas, lágyan csúszik, az ízével sincs bajom, pörköltkávés. Kiskunfélegyházán van egy ír pub, az egész olyan, mintha betévednél a dublini kikötőben egy kocsmába, hajópadló, hordók, és csapolt Guiness. Na ott nagyon finom volt, talán máskor nem is ittam csapolva, csak dobozosan, de úgy is szeretem. A Kilkenny viszont se csapolva, se dobozosan nem volt nagy szám. Egyedül azért rúgtunk be egyszer csapról belőle, mert egy fesztivál utolsó napján hajnalban féláron csapolták...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
-
jsk
senior tag
A héten csupa olyan sört ittam, amit életemben először kóstoltam. Grimbergen, Hoegaarden, stb. Mind finom volt és ízlett. Mára hagytam a Guinness-t (dobozos). Óriási csalódás volt. Régen ittam olyan sört, ami ennyire nem ízlett. Sűrű vizes kávé.
-
jookomak
őstag
válasz
looser
üzenetére
Jhonny06 Nincs kimondott bottleshop része, de el lehet vinni az üvegeseket minden további nélkül. Ellenben drágább, mint a csakajósörben.
Azért meg tud telni ez is, volt szerencsém úgy ott lenni, hogy még állva is alig fértem el. A wc viszont valóban elsőosztályú. Ennél csak a marionett rötyije szebb, de vélhetően azért, mert nincs saját, és be kell menni az 5 csillagos hotel aljába.
-
jookomak
őstag
válasz
looser
üzenetére
Ágy sarkába'! (Nem illik leírni fórumon, hogy beb@sztam.)
Semmi új, vagy nagy durranás, csodameglepetés nincs. Dezső kinn van javarészt monyó sörökkel, 4 (!!!négy!4) belga stand, csehek, paulaner, angol, krusovice, teljesen szokványos a felhozatal. Van valami váci út projekt 83, az apájuk elég jó. No meg a pultos lány is, akit először láttam, de később már másik szolgált ki
A paulaneres tiroli ruhába öltözött viszont hmmmm.
Ja és mivel rossz idő volt, meg van még 3 nap, így inkább átugrottunk a hopaholicba, csapon a Hoppin frog boris! Bitang imperial stout, kóstoljátok meg mindenképp! -
jookomak
őstag
Budavári sörfesztivál tapasztalatok, blogbejegyzés, kritika, beszámoló, elmélkedés a nyitónapról: berugtam.

-
looser
addikt
-
Gyuc
aktív tag
Aki szereti a Maltmann söröket most a tecsoban le van nyomva 450ft-ra az áruk.(750 körül az eredeti)
-
jsk
senior tag
válasz
jookomak
üzenetére
Jómagam sem vágom, hogy miért nem szeretik sokan a metapay kártyát. Két éve is feltöltöttem az első napon, majd visszaváltottam az utolsó napon. Közben meg töltögettem rá pénzt. Sokkal gyorsabb volt a kiszolgálás, nem volt ba*akodás. Mindenesetre - ha kijutok - kíváncsian várom a kínálatot. Idén kicsit elhanyagoltam a cseh vonalat, inkább a magyar kézművesekkel ismerkedtem. Apropó van valamilyen jelenleg is kapható jófajta magyar porter?
-
jookomak
őstag
Én ezért nem értem, mi a bánat bajuk van az embereknek a metapay kártyával. Feltöltöd, csókolom. Legalább van egy kis kontroll, hogy nem iszol el 10 ezret, csak hetet egy este (lófüttyöt nem
). Utána meg nincs szarakodás, nem tudok visszaadni, nincs kisebb, elfogyott a százasom... Arról nem is beszélve, hogy én kártyás fizetésnél nem szoktam jattolni.
Manapság meg szinte bankkártya paypassos, azt is lehet használni.
És szintén +1 a Városházának.NoLF, mettől meddig leszel itthon?
-
jsk
senior tag
Remélem eljutok oda idén is, de a cégünknél pont június 24-től kezdődik a leltár, és tart július 3-ig

jookomak: A Városháza park volt az igazi a nagy sörsátorral, és a cseh kocsmazenével. A Szabadság téren már nem volt olyan a hangulata. A mostani helyet meg gondolom a szükség szülte. Valamint még az aranyoroszlánt (vagy a kártyát) sírom vissza, mert tavaly állandóan gond volt, hogy egy ezresből sem tudott visszaadni a hölgy a pult mögött.
-
jsk
senior tag
Közben letisztázódott, hogy az idei Cseh sörfesztivál a Műcsarnok mellett (buszparkolóban) lesz június 24 - július 3 között.
-
tixem
addikt
Aki esetleg ebben az időpontban Szeged felé kóvályog annak érdemes lehet bekukkantani, hátha talál valami érdekeset, vagy csak valami simán jót

-
-
looser
addikt
Valamikor 10 éve voltam a Vígszínház mögött egy belgában, de egy korsó Hoegarden után eljöttem (80e-et kerestem és egy ezres volt a sör), szóval végül is van még egy, meg voltunk kollégákkal valami Sport bár(?) nevű helyen, ha jól emlékszem 5e ft-ot befizettél és korlátlan Kwak, Kriek és melegszendvics volt, ott ittam még 1-2 belgát, de a Snapszban voltam vagy ötször, szóval igazából az az egy volt :-)
(#11541) NoLF: hajráhajrá :-) Gecko-t teszteld légyszi :-)
-
-
looser
addikt
Áhh, jól hangzik :-) A Snapsz volt az egyetlen belgám.
(#11538) Gyuc: EQMontoya kolléga már vett, lásd fentebb :-) Lehet, hogy ha útba esik, magam is elcsábulok :-)
-
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
looser
üzenetére
Nem, egy fél éve szörcsögök, pullmanológiáról pullmanológiára járva. Ez a második csapat, a kifújt levegő alapján a tüdőm rendben, ezért áttértek a reflux gyanúra. Pia. cigi, (nem dohányzom) zsíros kaják, csípős kaját, bubis bármi, fehérkenyér, (nem ettem évek óta) stb. Meg brutál savlekötő este.

-
Dr.Zoo
őstag
Ehh, bassza + a kiskutya, letiltottak mindenféle szeszről.

Nekem a közös pia ismét kilőve legalább 3 hétre. Reflux gyanú.
-
-
looser
addikt
Az szerintem is szuper volt, de a Palotanegyedet szerintem sokan visszasírjuk, vagy nem? Szerintem az volt a leghangulatosabb, bár tény, utána szorosan következik az Ajtósi, majd a Felvonulási tér. A ME rakpart volt szerintem a leggázabb. De a pizzát odarendelő srác a mai napig megmosolyogtat :-)
-
-
looser
addikt
Na mi lesz jövő hét végén a Városligetben? Nem, nem kezdenek el múzeumokat építeni és nem, nem vágnak ki újabb fákat (egyelőre) a
rohadék szemét aljas14. kerületi döntéshozók, ehelyett ezek atetveskedves emberek helyet adtak a 11. Főzdefesztnek! Ugye milyen jó lesz nekünk? :-) -
looser
addikt
válasz
jookomak
üzenetére
Láttam a képet, amit Tomi megosztott. Mondjuk a Tesco ugyanannyiért adja, mint ő adta, szóval szerintem elég keveset ígértek neki, de nagyobb mennyiséget is vesznek tőle. Így okés, főképp ha nem lesznek savnyák a sörei...
(#11522) NoLF: Referálj majd, főképp a Gekkóra vagyok kíváncsi :-)
-
jookomak
őstag
Páran biztos láttátok, hogy bezár a hopfanatic pub. Ennek apropóján dumáltunk, és meg is van az indok. A hopfanatic, békésszentandrási sörfőzde itókáit a tesco is árulni fogja, ezért egy kis kapacitásbővítés és átszervezés lesz a két említett főzdénél. Vannak még, de azok nem jutnak eszembe. Gondolom kaptak egy olyan ajánlatot a teszkótól, amire nehéz lett volna nemet mondani, így mindig lesz felvevőpiaca a söreiknek.
-
looser
addikt
-
-
Gyuc
aktív tag
ha valaki szereti a Csiki sört Gödöllőn a Sörpatikában elég jó áron nyomják 300+ü ft.
-
Jhonny06
veterán
Srácok, érdekel még valakit Westvleteren 12? Gondolkozok egy 24-es pakk rendelésén, ha van rá elég jelentkező. Sajnos annak a múltkori brutál akciónak vége van, így szállítással együtt ~4000 egy üveg, ennek a vége 4500 lenne, ha mindenkinek be kéne vinnem Pestre (sorry, benzin). De még így is olcsóbb, mint bármelyik másik oldalról rendelve.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Argus Gold... még emlékszem az Amstel Gold-ra. Valami kalóriamentes ez is? Tequilás Argus van még, 6% körüli alkohollal, meg enyhe citrussal. Kellemes, nekem ízlett, bár feltételezem, pancsolt lőre lehet.
-
Jhonny06
veterán
Bepróbáltam néhány Argus-t. Nem tudom, hogy ezeken kívül még milyenek vannak, de szívesen fogadok tanácsot, vagy hogy nektek melyik jön be.

Argus Maestic: Talán a 3 közül a legihatóbb, a Pilsner Urquell-re hasonlít, csak kevésbé minőségi, sokkal jobban érződik az alkohol. Nem emlékszem pontosan mennyibe került, de kis mennyiségben inkább Pilsner-t vennék, hiába drágább. Nagyobb mennyiségben már megérheti.
Argus Gold: Nem rossz, de baromi édes, 1-nél többet szerintem nem tudnék meginni.
Argus Premium: Csalódás, gyakorlatilag semmi íze nincs, mintha vizet innál (csak hosszú idő után érzed, hogy ez igazából "sör"
).Közben jött Brewdog szálítmány Gergőékhez, úgyhogy holnap lehet, hogy lesz egy köröm ott, hiányzik már valami jófajta IPA.
-
looser
addikt
Gyerekek, hétköznap, este 6 körüli kezdésre gondoltam, max. 9-10-ig, ki hogy ér rá. Ha péntek vagy szombat is jó nektek, akkor én alkalmazkodom, úgyis régóta tervezzük a találkozót (1-2 már volt, pl. FF, Jónás), de itt az a k**va jó, hogy kétezerből is be lehet állni :-)
Egyébként meg Rizmajer is hibátlan söröket készít, magam hozok időnként palackozott nedveket tőle és sosem volt probléma velük. Nekem a héten csak szombat jó, de jövő héten H-K-SZ is jó. Egyeztessünk és ami legtöbbünknek jó, akkor megyünk. Vagy ha "embert nem hagyunk hátra", akkor persze csak úgy, amikor mindenkinek jó. Komprende? :-) -
looser
addikt
Srácok, valamikor egy közös Rizmajerezés? Csepel mindenkinek útba esik :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4574
- Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium 512GB használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- Prémium minőségű HOFI üvegfóliák Tech Protect tokok és 20W Adapterek iPhone 13 14 15 16 17 szériához
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(délután ütközünk??)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A paulaneres tiroli ruhába öltözött viszont hmmmm.

Sürgősen pótolni