Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
thesound
addikt
Pannonhalmi, meggyes ale.
Valahogy megfog a pannonhalmi sörök designja és megvettem, de ez meggyes üdítő. Persze az összetevők alapján édeskésre számítottam, ezt is kívántam, de ez kegyetlen édes. -
looser
addikt
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Jó lenne a búzáikat összekóstolni, Weihenstephaner Vitus nagy kedvenc, bár évek óta nem ittam.
szerk.: tudom, ez nem az alap búzájuk, szóval simán csak kedvenc német búza :-)
-
Aranypatkány
tag
Tegnap megittunk néhány Oktoberfest sört (HB, Paulaner, Weihens, Spaten, HPschorr, Augustiner) és rájöttem, hogy a helles abszolút nem az én világom, kb. ugyanolyan mind és unalmas is, még a märzen egy hangyafasznyival jobb.
-
looser
addikt
Mert tisztában voltam azzal, hogy hülyeség, amit kérdezek, mégis belekényszerítem a topictársat a nyilvánvaló megválaszolásába. Nem úgy általában, inkább tőle kértem ezzel elnézést. Inkább az zavar, hogy az árak és a fizetésem nem arányosan emelkedtek...
MSRP tényleg nagy ötlet lenne :-)) -
nonsen5e
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
A múlt heti tallini sörtúra után én is próbálok kijózanodni.
Nagyon erős felhozataluk van helyben is, és mégjobb elvitelre.
Põhjala, 22 csapból 10 stout/porter volt, végig is kellett menni az összesen.
-
Frod
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Látszik, hogy idén alig rendeltem, és nyáron is töredékét voltunk kerthelyiségekben. /s
-
F-ECT$
titán
válasz
galervin93
üzenetére
Hát pedig piára és cigire mindig van pénz

Vagy tényleg csökkent a fogyasztás, vagy csak olyan irányba terelődött, ami nem látszik.
-
.LnB
titán
válasz
galervin93
üzenetére
"Úgy tűnik, kezdenek kijózanodni a magyarok"
Nehéz is jó szakembereket, kőművest, ácsot, villanyszerelőt találni..
-
galervin93
addikt
Egy kis érdekesség, ugyan sör topikról van szó, de talán nem szentségtörés nagyobb képet is nézni.
-
.LnB
titán
A Paulaner Oktoberfest söre változik évről-évre? Vagy ugyan az a recept? Mert a mostani (is) eléggé bejön nekem.
-
L4D1K
őstag
válasz
looser
üzenetére
Miert?
Sztem teljesen jogos megkerdezni illetve megkerdojelezni, mi mennyibe kerul forgalomba es mi alakitja az arazast.
Nem erzem jogosnak, hogy amig az alsopolcos kobambi arat nem szedjuk szet addig egy kvazi "transparens" kraft-et meg igen

Kovetkezo nagy ujitas az lehetne a kraftos helyeken, ha a sorfozde altal megadadott MSRP kikerulne az arak melle

-
looser
addikt
Helló! Ma megyünk Élesztőbe, évek óta nem voltam ott, de emlékeim szerint a kraftosabb helyek közül itt elfogadható(bb) árak vannak. Untappd-en nincs árlista, valaki esetleg képben van?
-
F-ECT$
titán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Én biztos jelezném a boltnak, küldenék képet is. Elvileg a csomagszállítás biztosított, így a futár cég is állhatja az újraküldés árát.
-
Aranypatkány
tag
Járt már valaki úgy, hogy törött árut talált csomagautomatás rendelés esetén? Szóltatok a boltnak, vagy fölösleges kör, és elintéztétek magatokban egy laza káromkodással, azt annyi?
-
Mr.Csizmás
titán
[Mad Scientist - Royal Lemon Trifle @kifli.hu] 1500-ért teszek vele egy próbát.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Esthajnal '14 nagyon jó volt anno. Azon a karácsonyon csak ezt ittuk, meg előtte a főzdében csapon is sikerült. És kihányva sincs gyomorforgató savas szaga.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kraftxld
félisten
Tegnap megkóstoltam az új BYM sört csapról. Ez az Everyday Lies nagyon ott van remélem állandó része lesz a kínálatnak

Azon ritka sörök egyike ami 5öt kapott tőlem Untappd-en -
Aranypatkány
tag
Mivel hamarosan karácsony...
-
Frod
addikt
Idei KRAFT feszten volt valaki? Vagy tervez menni?
Sajnos az időjárás eléggé odavágott ennek, milyen kint a tömeg/hangulat//fedett férőhelyek? -
kraftxld
félisten
Csak hogy sör is legyen:
Brouwerij Troost Westergas - Amsterdam
4* majdnem 2 deci kóstoló, 16 eur
-
L4D1K
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Én is most olvasom

Főztem otthoni habanerobol 3 fajta szószt:
Sárga haba, sárga paradicsom, sárga barack
Sárga haba, reaper, mango, sárga paradicsom
Csoki haba, füge, vegan füst, paradicsom.Mind brutal lett de nem az az arcot letépős

-
Dilikutya
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Nem feltétlen a sör és a chili, de a minőségi gasztronómiában szerintem sok az átfedés a híveknél.
És jellemzően se a chilis, se a sörös nem grillezett zöldségekre pazarolja... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
galervin93
addikt
De jó hogy itt is vannak chilisek.
Karácsony óta "küzdök" egy Chilimánia válogatással, tök jó darabok, még a Kegyes halál
is bőven ehető a maga Skorpió Moruga + Carolina kombójával. Én is azt szeretem ha van íze, nem csak csíp mint az állat. -
Dilikutya
félisten
-
Dilikutya
félisten
válasz
proci985
üzenetére
Jah, ez nem habanero, mégcsak nem is paprika, csak kapszaicin kivonat. Paprika ezt az értéket messze nem tudja jelenleg. Kérdés van-e értelme már a carolinán túl is kísérletezni, elvileg létezik a Pepper X valami kicsivel 3 millió alatt, de nem tudom, az hitelesítve van-e, és az is még csak 2.x millió.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dilikutya
üzenetére
mad dog 357 no9 plutonium elvilleg addig megy. ha megkerded mennyi ertelme van, akkor a valasz persze... nem sok. ez gyakorlatilag a youtube/tiktok meme kategoria, en Malmöben kostoltam [link] a Disgusting Food Museumban [link] ahol kb ez a felhozatal. magamnak nem vennek.
fozni barati korben ez nagy kedvenc 75000 koruli SHUval (a mango ad egy szuper, gyumolcsos karakterisztikat, tehat komplexitasa is van es nem csak lemarja az arcod), de van egy ami papiron 50%ban 1millio korulig meno alapot hasznal.
---
ja, szallitas lehet draga, ez itt is kb 1-2 hetig szokott elerheto lenni. viszont ha van szelesebb release, akkor neha erdemes korbenezni a budapesti nagyobb helyeken. esetleg venni egy 20 kilos csomagot egyben kulfoldrol, ami egyben persze draga lesz, de utana par honapig nincs gondod specko cuccokra. Budapestre szvsz jo esellyel par uveg jon meg iden.
szerintem jobb*, mint hazon belul a Nogne O - Dark Horizon. mikozben a felebe kerul. prezentaciora kevesbe letisztult, viszont cserebe viszont kb tokeletes a koncepcio kivitelezese, es nekem nagyon mukodott. mig a Dark Horizon 8 patikamerleggel adagolt minimalizmus, amibol nekem szubjektiven hianyzott egy pici egyeniseg.
persze, igy is draga, de ez itt inkabb egy elmeny amt ivosornek egesz biztosan nem vennek es nem is ajanlanek.
* ami tenyleg a skandinav imperial stout vonal egyik flagshipje.
-
proci985
MODERÁTOR
És akkor jöjjön valami egészen más, két scandinavian pastry stout!
Nøgne Ø - Texas Tempest - hot-sauce & oak barrel aged imperial stout
BA imperial stouthoz képest nagyon magas karbonáció, fekete test dús és gyorsan illó mokka habbal. Illatra habanero, kávé, étcsokoládé, háttérben tölgyfa. Ízre kávé, pörkölt maláta, habanero, még több habenero kiegyensúlyozva tölgyfa karakterisztikával, csokoládé. Utóízben tudja a minőségi habanero sauceokra jellemző diszkrét, de palettaszerű lecsengést, kávéval, csokoládéval és némi malátával. A komló pár ponton még felbukkan, de inkább csak kiegyensúlyozni.
A habanero prezentációja és integrációja az imperial stoutba kb tökéletes. Játszik a norvég pastry stout alapokkal és egy kb tökéletes habenero marinálással. Nem derült ki kinek a hordóit használták, de simán venném a habanerot grillezni (a jelenlegi ~10+ féle itthon lévő mellé).
Nagyon ajánlott. Talán az egyik legjobb mexican imperial stout, amit eddig kóstoltam. Viszont ha nem tolerálod az erős paprikás fűszert, akkor kerüld. Kb selymes, mint amikor 36 órán át marinálod a marhafelsálat négyféle habaneroszószban, csak itt a marhafelsál az imperial stout. Referenciaként kóstoltam 9millió fölötti scoville unit értékű habanerot is és rendszeresen főzök 100.000 és 500.000 körüliekkel.
Närke X Omnipollo - Tårt-Kaggen! - BBA Imperial porter
Fekete test, nulla hab. Illatra kókusztej, ostyával és vaníliával. Ízre kókusztej, ostya, vanília, méz, alkohol. Háttérben némi keresgélés után előkerül a maláta és a komló.
Vakon tesztelve bajban lennék, mert kb ízre elmenne egy nagyon jól megcsinált indiai szósznak, oatmealként felszolgálva. Aminek a "sör"höz, mint fogalomhoz sok köze nincs. Ugyanúgy, papíron bourbon-barrel aged, ami a gyakorlatban csak úgy jön át, ha direkt keresed. A háttérben, az alkohollal. Ahogy melegszik, az indiai szósz rész egyre jobban működik, a koncepció viszont egyre kevésbé. Fél óra levegőztetés és melegítés sem számít.
Az Omnipollo rendszeresen főzött kollabokat a Noa / Aon alapsörükkel, ami kb a skandináv pastry stout forradalom egyik legikonikusabb söre. Amiből volt remek kókuszos variáns. A Närke féle Kaggen / Stormaktsporter (alapsör / BBA variáns) és ha még megvan a ratebeer, [link] a BBA variáns tartja magát az imperial stout kategória tetején, a BBA variáns pedig a [link] globális toplista második helyén. Ilyen paraméterekkel nem hittem mellé lehet lőni...
A Noa alapsörnek mindig van némi művi "kladdkaka (mudcake / csokoládétorta)" zamata, ami itt nincs. A Kaggennél pedig az öntöttvas, a tőzeggyapot és az iszonyatos mennyiségű méz adja a hasonló dekadenciáját, amit megintcsak sikerült kiölni a sörből. A végeredmény valami egészen más, a coconut pastry stout, ami tényleg letépi a stout láncait, hogy valami teljesen mást alkosson. Mármint, konkrétan, ez az Omnipollo egyébként szuper kókusz hordózása
... de hol a pastry stout (Noa)? Vagy a porter/mead hybrid (Kaggen)? Hol az a specialitás, ami a két sört kitűnővé tette? Sehol.
Passz. Nekem koncepció szintjén nem működik, viszont alapvetően a Noa és a Kaggen is ennyire rúgta fel a szabályokat maguk körül. 5/5 for effort, de ha egyébként a két alapsör (és azok BBA variánsai) összehasonlíthatatlanul jobbak. Belegondolva főzni lehet szuper lenne, de egyszeri főzetként nem hinném, hogy bárki ezt arra használná. Innovatív, de ettől függetlenül inkább érdekesség (csak osszátok el), mint jó.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Köszi, rendelek 10-et kezdésnek. Amúgy 50+ elérhető.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Innen bárhova lehet rendelni? Eskü vennék belőle párat.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
proci985
üzenetére
helyes helyes
más: kiflinél van kiszállításra végre Brew Your Mind - Bright Lies - IPA 5,5% (kifli.hu)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
[link] a valosagban azert van magyar sor, foleg holland webshopokban. dominansan MS, de van mutatoban Horizont, BYM, HopTails, Gravity, Monyo es Fehér Nyúl is
gyere haza fiatal sört kóstolni

touché
egyebkent amig jartam gyakrabban Magyarorszagra addig ez ment. viszont utobbi evekben mar nagyon ritkan jartam arra. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
proci985
üzenetére
mert tolják magukat, valszeg más is (ugar, monyo, first, fehérnyúl) eljutna a webshopokba, ha akarna. gyere haza fiatal sört kóstolni
ha már eu-s verseny, tavaly a panel brewery-sektől kaptam jelöletlen kóstolót azzal amivel idén indulnak/tak nemzetközi versenyen.
na annak a sörnek előre köszönhet az összes MS csillámpóni.ui: a jászdózsai főzde tényleg egy hidden gem, a gagyi címkék ellenére is.
L4D1K ANTL, na igen az ami hiányzik nagyon nekem, legjobb itthoni nagyüzemi lehetne, ha nem kincsestérképpel kellene keresni, hol kapható. a west ipa-ról nem szólva, azt is csak kétszer sikerült inni.
-
flash-
veterán
válasz
tranceplanet
üzenetére
Bym-ból melyiket ha nem akarok dupla tripla magas alkoholtartalmú sört?
Winkler:ez a winkleres teszt kritikán aluli volt, nem kell hogy tanninokat elemezzen de kb csak a hazhozszallitasos dolgon tudott lovagolni...
Azért mert ő nem erzi a különbséget még lehet, na mindegy szenvedve neztem a videot. Maradok a sörfigyelő blognál. Ah se valami tudományos de par mondatban azért leirja mit tapasztalt, mik az izjrgyek, utoiz, stb... -
Dilikutya
félisten
Szerintem úgy igazán egyik főzde sem szorul rá Winklerre. A BYM országos rendes terjesztés nélkül is megél a maga méreteiben, a többiek se panaszkodhatnak. Aminek kéne a reklám, azok a kis lokális főzdék, de ezek többnyire minőségben nem versenyképesek (pl. a Ludas, Palóc, Szögedi, jó-jó, de egy jobb nagyüzemi is hozza ezt), némelyik (pl. Orgoványi) még a nagyüzemiekkel sem. Vannak persze rejtett gyöngyszemek (Lehmann világos, jászdózsai köleses), amik minőségben, ízben abszolút kiválóak a kategóriájukban, ellenben mindkettőt egy idősebb fazon főzi, aki nem is nagyon akar ennél nagyobb méretben foglalkozni vele.
-
Dilikutya
félisten
válasz
nonsen5e
üzenetére
Nem gondoltam konkrétan senkire, csak rémlett, hogy van, aki semmibe veszi még a hazai BYM alattiakat is.

Én személy szerint a BYM-t nem is tartom többre a többi top főzdénél. Ittam tőlük akkor zseniálisnak vélt IPA-t (Money Cannon), amit azóta se sikerült újrázni, lehet azt nem is főzik már, meg ittam jó, de a többinél nem jobb APA-t is. -
.LnB
titán
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Kommentek között a BYM egyik sörfőzőjének kommentje elég érdekessé teszi ezt az egész dolgot/videót.
Egyébként is elég nehezen hihető, hogy ennyi év alatt még senki se ajánlott vagy vitt volna neki BYM sört.
Na de lényegtelen is, nem attól lesz egy sör jó, vagy rössz mert a Szabi azt mondja rá.
Én még a motoros videóit is nézem, pedig nagyon távol állnak tőlem a motoros témák. Egyedül a Szilárd-os videókat nem bírom. Nem szimpi az a csávó. -
L4D1K
őstag
válasz
flash-
üzenetére
Hali! Egyiket sem ajanlom
Hogy ertsd mire gondolok - szerintem sokat szamit a kulonbozo fozdek es sortipusok megismereseben ha vakon vagy. Kostolni es ismerkedni kell - anelkul nehezen fog kialkulni benned egy egyedi rendszer, ami alapjan a jovoben uj soroket kostolnal.
Persze, mindenki szeretne meguszni a kerulendo soroket de sztem itt pont nem fogsz ilyennel talalkozni - max ha maga a stilus nem jon be.
Sajat pelda: Belvarosi Sorfeszt:
- A kiallitok kb felet keroulom mert nem az en vilagom
Es borzasztoan felhuztam az orrom amikor az ANTL standnal azt mondta a szemelyzet hogy naluk marpedig sosem volt Vienna Lager.. Mendtem egy kort, ittam egy Mad Scientist - Glorious Mess-t (erosen ajanlott) es visszamentem dacbol az ANTL standhoz ismerkedni. Na most, 1099ft-ert a fesztival kozepen egy teljesen vallalhato lagert ittam toluk (Hometown Lager) amit valoszinuleg sosem ittam volna ha nem probalok ra "csakazert is".Tessek batran kostolni es ujrakostolni
-
Dilikutya
félisten
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Szomszédos városból valók, környéken sűrűn előfordulnak mindenféle eseményeken. Elég jól rááraznak ilyenkor a kommersz szarra, hogy véletlenül se akarj Sopronit vagy Drehert inni.

Következetesen jó söreik vannak, tudom, van akinek csak a svéd csúcs stout meg az egyenesen a főzdéből hozott amerikai szűz ipa számít sörnek, de ha igénytelen vagy, akkor az Ugrral nem lehet mellé lőni.
Főznek rendes ivósöröket is, Fake Your Pils pl. nekem bejön. -
Mr.Csizmás
titán
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Trailer söreiket ismerem, azok tényleg elég extrák.

Ha lehet választani részemről BYM, egy jó No Memories vagy hasonló bármikör jöhetne. -
Frod
addikt
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ugyanezt tapasztaltam.
Mármint, hogy egyrészt relatíve olcsó, a dobozos meg kb webshop áron van, ezen teljesen meglepődtem.
(míg pl a Mad saját helyein a saját dobozos tételeik durván drágák)
Ugyanakkor totális pangás, pedig a Római tele volt, pl a közeli Fellininél rengeteg ember ült, így nem venném fixre, hogy jövőre is marad a hely. -
tranceplanet
addikt
Én amúgy szoktam nézni az ő csatornájukat is: [link]
-
tranceplanet
addikt
válasz
flash-
üzenetére
" Lesz BYM, Balkezes, Etyek, Reketye, Sima, Ugar, stb.."
Tőlük amit eddig ittam minden finom volt.
Stout és a Sour stílus nem az én világom, nem tudok nyilatkozni róluk. Session lager, IPA, New England Ipa, West Coast IPA mind jók voltak tőlük. Etyek szintén mind jó volt, belga búza, ipa is szintén. Reketye eddig szintén csalódásmentes eddig. BYM pedig már elégszer leírtuk kiemelkedő. Ugar Trailer és Strómanok szintén nagyot mennek mindig, Speedo-kat nem ittam azok is sour-ok. Nekem a Balkezes DIPA is ízlett a teás aromájával. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Nem ájult el tőle, nem is lett volna reális, ha már eddig nem volt nála.
Szerintem lesz még folytatás és a többi jobban fog ízleni neki.
-
flash-
veterán
válasz
Dilikutya
üzenetére
köszi! akkor marad a bym, illetve Timco és a Zeal,utóbbi kettőről mostanában több tesztet is olvastam ,több is toplistás (aszerint) úgyhogy próba
esetleg Etyek,még talán az.nameg a bym Still Dreaming,és a No Memories ,Keep Dreaming régi vágy.
főleg utóbbi ha talán lesz?
-
kraftxld
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Szerencsére itt Fehérváron a Beerállóban még 0.5L-es korsó van, happy hour-ban jár egy bónusz 0.3-as pohár is mellé.
-
Aranypatkány
tag
Winkler Robi BYM-ot tesztel! Végre!
(youtube) -
nonsen5e
veterán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Egyetértek. Ha INNI akarok akkor legyen a 0.5 literes, ha meg mindent is végigkóstolni, akkor a 0.05/0.1 literes.
Múltkor itt pont ilyen cuki egy deciset attak, de végig is kóstoltam vele az elérhető vagy 40 sört.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
kraftxld
üzenetére
mióta bejött a 2-4 decis bohóckodás, azóta skippelem. valahogy senki nem tudja megtalálni hogy iszogatós félliteres bajoros, vagy gourmet csészés event legyen. a monori cseh sörfeszt pl atomjó volt, 0.5 műa. korsó, és helló.
-------------------------
saját meglátás: kifele érdemes bérautózni, akár az M0-son kerülve (aztán lezárod, mindháromnál a zónában van), visszafele este meg már hamar beér a hévhez az ott járó busz[ok] (kb. 10 perc) -
kraftxld
félisten
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Azért a first taproom-al együtt eléggé kint vannak, tömegközlekedéssel elég nehézkes eljutni mindkét helyre ha az ember nem tud fuvart szerezni.
Meg most dübörög a belvárosi sörfeszt a Szabadság téren, mi kint voltunk pénteken, nem rossz, vannak nagyon jó sörök, de az árakban már sikeresen felzárkóztunk nyugat-európa szintjére -
Mr.Csizmás
titán
tegnap a római parton volt dolgom, benéztem a Horizont Rómaiba. Ezért 2500-at fizettem (elvinni is lehet), konkrétan átlagolva olcsóbb mint boltban. ahhoz képest péntek este pangás volt bent

-
flash-
veterán
Jövő héten sörfesztivál a dürerben!
Pl adjatok már tippeket mik a top top sörök amikkel kezdjem?(Leginkább pils-lager a prio de ipa - apa is johet)Lesz BYM, Balkezes, Etyek, Reketye, Sima, Ugar, stb..
Meg szamomra ismeretlen nevűek:Fraktaal, Inczellar, Hoptails, Timco, Unity, Uradalmi, Vaskakas, Void, Humulus Lupus
Valami turi tippet ha tudtok hogy mik az elmult ev legjobbjai akkor azokkal kezdeném ☺️(izesitett annyira nem az en vilagom) -
rajesz.2010
csendes tag
Sziasztok!
Kazincbarcikán ingyen elvihető 5x10 db szentandrás sörfőzdés üveg (3x10 db 1993 0,5L és 2x10 db etalon 0,5L) 10-es katonokban vannak.
Ha valaki rendel a Szentandrás webshopjából akkor a kézbesítés során kp-ban kifizetik (50ft/üveg), tehát olcsósítható a rendelés 2500ft-tal. [link]
Ha érdekel valakit privátban jelezze! -
-
proci985
MODERÁTOR
svedeknel par hete volt Göteborgban par helyen, illetve elozo pentek egy Dugges (vagy barmilyen sved BBA) mercevel is nagyon limitalt release orszagosan osszesen parszaz dobozzal. ertsd, ennyire kis mennyiseggel kb a Närke Kaggen / Stormaktsporter szokott nyitni.
sved release utan par hettel altalaban el szoktak erni a soreik Europaba es Magyarorszagra is. ha lattok, akkor szvsz erdemes kiprobalni, kb Lervig Times 8 ami tudja meg ezt. korabban pl 15! es 16! ebbol a szeriabol (Mega / Future) biztosan volt, plusz az Omnipollo Andromeda is. emlitett harom is nagyon limitalt volt.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Dilikutya
üzenetére
+ beerbutik.cz is szállít már ide, packeta pontra 6€-ért. (nincs nekik)
-
proci985
MODERÁTOR
Dugges Lyx - Scandinavian BA pastry stout (Imperial double pastry stout)
Fekete, olajos test, minimális hab. Illatra étcsokoládé, bourbon, tölgyfahordó, vanília. Ízre bourbon (tölgyfa, karamella, alkohol), (ét)csokoládé, vanília. Hosszú utóíz, ahol egy Heaven Hill bourbon és egy vaníliás csokoládés stout között ugrál, amiben nagyon keresve előkerül a maláta és a komló is.
36 hónap friss Heaven Hill hordóban, rárakva a jelenlegi (egyik) legjobb skandináv 15%os stout alapra. Bourbon Barrel-Aged Extra Very Vanilla and Chocolate Stout. Szóval, gyakorlatilag fogták az eredeti Very Vanilla kvázi vaníliás kiflijét, bemarinálták Heaven Hill bourbon hordókba, majd raktak rá némi elsőosztályú csokoládé mártást.
Nagyon ajánlott. Az alap Very Vanilla (15%) nekem picit részletszegény volt a Dugges Mega szériájának többi tagjához képest. Az első BA Most Mellow (16.7%) két éve kb tökéletes volt, ez pedig kb egy lean prezentációja a minőségi bourbonnak és a svéd pastry vonalnak. Hibaként max az hozható fel, hogy ehhez mérten az alkohol a része, ugyanakkor koncepció szinten meg se próbálja elfedni a származását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Azt a german pils-t nem ittam, nem tuudom milyen.