Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jsk
senior tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Egy tábla Milka csokiért a tiéd, ha budapesti vagy

-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jhonny06
üzenetére
Köszi. Pár hét múlva leszek Magyarországon, lehet benézek. (És tényleg, BrewDog Abstractokat itt pillanatok alatt elkapkodták).
Az, hogy külföldinek nem drága azt nem mondanám, de egy belga sör kocsmában itt 10 euro körül mozog.
Vanilla Shakeből én pl három üveggel vettem, bármennyire is jó (erre 6 euro üvegje kb).
Legjobb ár/értékű szerintem erre a Samuel Adams féle Imperial Stout volt, 2 euroért ment és annyiért konkrétan verhetetlen volt. Értsd a 4 euro körüli Great Divide Yeti és az 5 körüli BrewDog Cocoa Psycho szintjét simán hozta, csak minőségi lager/pilsner áron.
Hoppa, van nekik a sved egyik kedvencembol (Omnipollo) is (leiras alapjan nagyon gyumolcsos, gyakorlatban imperial ipa nemi frissito felhangokkal), illetve a jelenlegi egyik csucs sved DIPA is elerheto (Poppels DIPA, utobbi elegge komlos). Imperialokhoz kepest relative olcsoak, en nagyon ajanlom oket. Értsd, azon a szinten, amikor magyar baratoknak ha valami sort kernek es veletlenul boronddel jovok akkor utobbi ket evben ilyeneket hoztam. Az Omnipollo Leon is egy kerek belga (svedek belgiumban fozetik), en olyan három-hathavonta szoktam belole venni egy üveggel. Poppelstől a többit nem ismerem (bár elvileg egy üveg imperial van itthon próbára várva), a Duggestől én próbáltam pár speciális gyümölcsös sörüket (pl Tropic Thunder) de szerintem szörnyű az ár/érték arányuk. Viszont én gyümölcsös sörből a Krieknél tovább nem megyek (kivétel a Mikkeller féle Fruit Bowl széria). Hantverksbryggeriet szerintem valami maradék lehet, itt már egyáltalán nem lehet tőlük semmit kapni. Ja igen: svedeknel eleg jo sorok vannak, a Poppels DIPAja es az emlitett Omnipollo siman vilagszinten is top kategoria DIPA/IIPA kategorian belul.
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985
üzenetére
Egyébként vicces, mert a Paradox Christmas pl. 2012-es főzet, de még egy "csomó" van belőle a Csakajósörben. Nyilván az ára miatt nem viszik, viszont egy külföldinek nem drága. De már alig érhető el valahol. Annyira jó sör, hogy legszívesebben felvásárolnám az összeset és minden évben 1-et nyitnék ki, karácsonykor. De ugyanez a többi Paradoxxal kapcsolatban.
Kb. amúgy ez az 1 bolt van, ami ilyen kategóriás söröket árul itthon, de ezzel kapcsolatban tényleg nem lehet panasz. És túl sok hasznot se tesznek rá, csak hát alapból brutális áron mennek ezek. Néhány durvább imperial stout-ot beraksz a kosaradba és 10-20k kapásból.
Amit nagyon sajnálok, az a Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake. 1500-ért árulták, ami még a külföldi árhoz képest is olcsó, én hülye nem táraztam be belőle, pedig a legjobb ár-érték arányú sör, amivel valaha találkoztam.
-
proci985
MODERÁTOR
-
looser
addikt
válasz
juliabrilke
üzenetére
"Sajnos elég keveset hoztak felénk"
Abból is vagy tíz pakkot behúztál :-)
-
jsk
senior tag
válasz
Jhonny06
üzenetére
A teszt alapján napi egy üveg sör alkoholproblémákat rejt. Júniusig kb. heti 2-3 üveg csúszott le általában hétvégén. Azóta viszont napi egyre változott a mennyiség, meleg volt, nyaralás, stb. Ugyanakkor nem az alkohol iránt érzek késztetést (allergia alatt is simán megállom, hogy ne igyak), hanem a felfedezés miatt. Június óta kb. 80 olyan sört ittam, amit addig nem. Most is van 10 üveg söröm, amit még sosem ittam. Hajt a kíváncsiság.
Traxx: A lidl-s Piraat csomagomból július óta én csak 2-őt ittam meg, egyet apámnak adtam, még van egy. Ugyanúgy az akkor vásárolt Petrus Blonde-ból. Nem nagyon jöttek be.
Mindenesetre szerintem is vékony a határ. Ugyanolyan addiktív lehet a sörözés, mint a kávézás. Nem szeretem a kávét (sok tejjel iszom), de ceremónia hiányzik, ezért aztán kávézom. Ugyanakkor mi van a franciákkal, olaszokkal, a napi borozgatásukkal?

-
-
Jhonny06
veterán
válasz
proci985
üzenetére
Mostanában főleg a Brewdog Paradox sorozat, mint Compass Box, Heaven Hill, Christmas, vagy DOG C, D, E, MixTape 8, ilyesmik. Ezek mind baromi jók.
Amit kinéztem, csak brutál árcédulával megy, az a Mikkeller/Crooked Moon – Black Ink And Blood BA Brandy és Bourbon változata.
A Hopaholicban van Evil Twin Even More Jesus (vagy talán már lecserélték Yin-re), ezek ugyan gyengébbek, de szintén brutál jók.
-
jookomak
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Még nem ittam az új tokyo-t, de kíváncsi lennék. Viszont nem értem, hogy mi a bánatnak kellett megváltoztatni.
Amúgy meg mindenki menjen a (kocsmába) meghoztátok a kedvem a stoutokhoz. Főleg, hogy már itt is trágya idő van. Holnap fizu, keresek egy szimpatikus webshopot asszem. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jookomak
üzenetére
azert neztem

Evil Twin jellemzoen 11-12% korul van (van itthon meg egy uveg imperial donut break), Brewdog 10 korul (Cocoa Psycho), Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake 13% (van itthon ket uveg) To Ol 11-12 korul (Sur Maelk van meg itthon egy üveggel).
a Brewdog Tokyo* tényleg 15+os (Tokyo 18as volt), de az mar elegge feszegeti az imperial hatarait. azert neztem, hogy masrol en nagyon nem tudok.
Mikkeller Blackhoz sajnos nem volt meg szerencsem.
-
jookomak
őstag
válasz
proci985
üzenetére
15 kicsit talán túlzás, még a russian imperial stoutok közt is. De 10-12-14 körül tengernyi választás van. Alesmith speedway stout, de molen hel & verdomenis, evil twin yin, mikkeller beer geek sorozat, csak hogy a kedvenceim említsem.
Brewdog tokyo-t majdnem kihagytam, pedig zseniális. Mikkeller black. gyááááá. -
Jhonny06
veterán
Amúgy baromi könnyen rá lehet szokni, főleg nyáron. Persze mindig azt mondja az ember, hogy ez még nem káros, de vigyázni kell. Most nyáron - magamhoz képest - rengeteget söröztem, bár ez a mennyiség miatt főleg a kommersz kategória volt (Pilsner Urquell leginkább). Ha komolyabb darab, akkor jellemzően a 15% körüli imperial stout-ok mennek, de ezek nyilván ritkábban és abszolút desszert jelleggel, nem azért, hogy piáljak.
-
NoLF
veterán
En nem nyilatkozom

-
proci985
MODERÁTOR
heti 0-3 uveg jellemzoen, havi 0-2 alkalommal. szabin jellemzoen ez picit magasabb. 7-8% folotti soroktol ha megiszok egy uveggel nehezen kelek fel masnap (jellemzoen 5orakat alszok), illetve este jarok edzeni.
pentek elso napjan kezdik el itt eladni a kis peldanyszamu spec soroket, szoval akkor jellemzoen szoktam sort inni
, de legalabbis elugrok a boltba. -
Traxx
őstag
Nálam teljesen változó...van, amikor 2 hónapig semmi, máskor hetente 3-4 üveg. És inkább a minőségiekre megyek, ha már ritkán iszok, akkor finom legyen

A 4 üveges Piraat triple hop pakkról azt hittem, kitart őszig (kb. júliusi vásárlás volt). És bejött, mert ma iszom az utolsót
Az 5 literes német hordóval viszont még várok, mert ennyit kizárt, hogy valami kerti buli nélkül megigyak 
-
G.Zs.
senior tag
-
jsk
senior tag
Ma kitöltöttem egy kérdőívet, ami alapján - mivel naponta iszok egy üveg sört, ami nem teljesen van mindig így - alkoholproblémáim vannak

Kíváncsi vagyok arra, hogy a fórumolvasók mennyit fogyasztanak a nedűből. Illetve mi a módszere? Az elmúlt három hónapban én a minden nap más sörre álltam be, néha-néha van csak ismétlés.
-
proci985
MODERÁTOR
Ja, elegge limitalt, esetleg az Carolus Indulgence ami hasonlo izvilagra, bar ez is elegge ritka darab.
Kasteltol en a krieket probaltam iden az finom volt.
Kwak nekem izlett bar annyira belga vonalon szvsz nem extra (de ez itt most egy nagyon relativ megjegyzes volt).
-
válasz
proci985
üzenetére
Carolus összes söre baromi jó, de az általad említettet még nem láttam sehol. Nekem a roche 10 és a Quadrupel mellett a másik kedvenc nehéz söröm a Cuvée du Chateau ill kicsit könnyedebb vonalon a roche 8. Amit újra megszerettem az a Kwak, pedig úgy emlékeztem, hogy nem ízlett, de tévedtem.
-
Traxx
őstag
A működéssel legjobb tudomásom szerint az a baj, hogy sok ember nem csak egy dologra allergiás, de tüneteket nem csak a legerősebb allergén okozhat náluk, ha nem a szezonális nyavalyákról beszélünk. A teszt persze megmutatja, hol van elhantolva az a bizonyos eb, de nem biztos, hogy a szervezet reakciója is ezt mutatja. Magyarul: hiába mutat a teszt jóval nagyobb allergenitást X anyagra, de a vele egy időben van a környezetben Y is, kisebb koncentrációban és hatással, de allergiás tünetet mégis inkább az Y fog okozni. Ez akkor szívás, ha a 2 anyag tulajdonságai messze állnak egymástól, mert hiába tanítanánk meg a szervezetnek azt az immunterápiával, hogy az X nem jó, minden az Y-ra nem hat. És marad a hapci

-
Dilikutya
félisten
-
looser
addikt
Ti ketten új színeket hoztatok a topic életébe :-))
-
jsk
senior tag
válasz
looser
üzenetére
Ahogy Traxx is említette ez az immunterápia. Sajnos elég drága, illetve minimum 3 évig tart, és 50%-os az esély, hogy működik. Ha nem jön össze, akkor úgy jártál. Nem vagyok teljesen szkeptikus az ilyen módszerekkel szemben. A feleségem 10 éven keresztül dohányzott, nem tudott leszokni. Elment biorezonanciára 2010-ben, és 3 nap alatt letette a cigit. Tavaly visszaesett (ideges volt, mert a kisfiunk balesetet szenvedett, és a kedves barátnő megkínálta egy szál cigivel, hogy nyugodjon meg...). Újra elment, és 2-3 nap alatt újra letette. Nem tudom mekkora a placebo hatás. Mindenesetre működött nála.
-
proci985
MODERÁTOR
Brooklynból az IPA nekem az egyik kedvencem, de a 3.5%os "half" is teljesen jo esti lazitos sor ha az ember nem akar nehezen kelni masnap. A Local 1 is nagyon finom.
Goose Islandbol en a lagert kostoltam Chicagoban, teljesen jo volt. Nem a legjobb, de amig kint voltam kostoltam csapolt Lagunitast, Founderst, Samuel Adamsot es ketfele helyi red ale / ipa specialitást, szoval eleg eros volt a mezony. Nem is tudtam aruljak Európában
.jsk: vegulis egy leiras / osszefoglalo nem rossz, bar ajanlas nehez lenne. foleg, hogy par tényleg jo cucc eszmeletlenul nehezen beszerezheto. meg országonként is elter a valasztek, hugommal pl vegig szoktuk deleriumozni a hetet amikor Magyarorszagon vagyunk, mert itt boltban nem kapni, kocsmaban meg ilyen 10 euro korul mozog az uvegje. de ugyanez van a Belga sorozo cuccainak a 70%val, marka szinten se lehet oket kapni.
jobbulást!
-
looser
addikt
Mondjuk az a google-ön is megjelenne, szóval lehet, hogy tévednének ide mások is :-)
Eszembe jutottál, ma olvastam egy cikket valahol, hogy nagy dózisú allergénnel kezelnék az allergiásokat, olyan mennyiséggel, amivel vissza lehetne terelni az immunrendszerüket a megfelelő működésbe. Mint egy laktózérzékenynek a tejalapú koszt. Nem tudom, pontosan hogyan, de mivel a berúgáskor sem jön be a másnaposság ellen a kutyaharapást szőrivel, ezzel kapcsolatban is vannak fenntartásaim. Persze nem ugyanaz a kettő :-) -
jsk
senior tag
válasz
looser
üzenetére
Nem lenne rossz ötlet, de attól tartok, hogy kb. 20-25 ember olvassa ezt a topicot. Ők meg tisztában vannak a dolgokkal. Nem beszélve a különböző ízlésekről, és a hihetetlen választékról.
A VGA topicokban nem tudnak dűlőre jutni melyik az ajánlott, pedig ott aztán igazán egyszerű lenne. Nem is írok oda, mert a hócipőm televan a piros-zöld megmondó emberekkel.
proci985: Írok, ha visszatér az ízérzékelésem.
-
looser
addikt
Srácok, lányok (is vannak? :-), mit gondoltok, ne írjunk pár tippet összefoglalónak, milyen ársávban milyen ajánlott söröket érdemes keresgélni, mik a fő típusok, rendezvények időpontjai, sörblogok listája, webshopok, offline beszerzőhelyek, kocsmák (hagyományos és újhullámos), ilyesmire gondoltam.
-
-
proci985
MODERÁTOR
Rouchefort es La Trappe pl a belga sorozoben van (boltban nem lattam igaz nem is kerestem), Delerium Redet Gyorben is lattam mar (simat pedig pl a boltban az ujbuda kozpont plazanak a pincejeben), a Carolous '15os evjaratat elvileg most kezdtek arusitani de azt Magyarorszagon meg nem lattam.
jo hogy mondod, elvileg penteken fognak belole megint par uveggel kiadni, aztan 1-2 hetnel tovabb sose lehet kapni az eleg magas ara ellenere sem.
-
jsk
senior tag
válasz
proci985
üzenetére
Ma megnézem, hogy van-e az általad említett sörökből a kis vegyeskereskedésben. Igaz még a Gulden Draakot sem ittam meg, mert a parlagfű a csúcson van, így nem nagyon érzek semmilyen ízt

Viszont a múlt hétfői fantasztikus időjárásnak köszönhetően tünetmentes voltam, így újra kipróbáltam a Spitfire-t. Euzúttal úgy, ahogy NoLF javasolta. A többet nem veszek kategóriából át is került a veszek még kategóriába.
-
proci985
MODERÁTOR
Delerium Red nekünk a testvéremmel hatalmas kedvenc, legjobb nyári sör a melegre.
Gulden Draak Quadrupelt idén próbáltam (topikban ajánlás alapján szintén), jó sör, kevésbé markáns benne az alkohol mint az alap Gulden Draakban (engem zavart), de szerintem maradok a La Trappe Quadruppel / Rochefort 10nél ha nehéz belgát akarok. hiányzott belőle az a plusz komplexitás amit a másik kettő tud. Jó, másik oldalról a Rochefortot a Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw mellett a legjobb belgának tartom az erős sörök között (a Blauwot évi egyszer főzik és borárban megy az üvegje).
-
Dilikutya
félisten
válasz
somasz
üzenetére
Egy üveg fél liter, és búza, láger. Van ismerősöm, aki főz. Ipát is csinált már, de annak nem tudom az árát, a 100 Ft az egy ilyen átlag. Nyilván nem spórolásből főz senki sem, pláne, hogy azért kell hozzá eszköz is, ha kényelmesen akarod csinálni. Egyébként teljesen házi eszközökkel is megoldható, csak kevésbé praktikus. A tisztítás, fertőtlenítés mindkét esetben lényeges kérdés.
-
somasz
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Egy gyenge lager, nagy mennyiségben maximum.
Csináltam most két komolyabban komlózott ipát, 400-450 körül jött ki litere anyagárban. A búzasör sokkal olcsóbbra jött ki, azt most nem tudom fejből (kb. 200-250Ft)
Amint normális mennyiségű komló kerül valamibe, megugrik az ára. Ugyanez a komolyabb malátalapra is vonatkozik.
Továbbá pedig,ha nem fosch-egyen száraz élesztőt használ az ember, hanem különböző folyékonyakat, az is szép summa. Ezt mondjuk lehet újrahasznosítani, az csökkenti a költségeket.Meg nem elég lefőzni, le is kell erjeszteni azt a sört, utána meg el kell takarítani mindent.
De ugye a főzdének meg kell vennie a veszett drága berendezéseket, bért kell fizetnie, meg ott van a szállítás, logisztika, marketing stb. A hozzáadott tudás értékéről ne is beszéljünk. Le tudsz otthon is főzni egy sört kezdőként, de nem lesz "olyan".
Szerintem a házi sörfőzés egy nagyon jó hobbi, de anyagi előnnyel nehézkes megmagyarázni. Sokkal fontosabb az alkotás-kísérletezés-kóstolás-megosztás öröme, mint hogy jujj, mennyit spóroltam, nem kell megint elmenni a csakajóba jó sört inni.

-
looser
addikt
válasz
Dilikutya
üzenetére
Hát, őszintén szólva pár napja játszadoztam a Sörtervezővel, mindent felfelé kerekítettem, szóval pl. ha egy komlóból 100g volt 2000 Ft, akkor 1500 grammal 30e Ft-ot számoltam. Így egy 6%-os alkoholtartalmú alap IPA 1000 L 200e Ft-ból jött ki, ehhez persze a munka, energia, tárolás és egyéb költségek hozzájönnek, szóval ha 250e Ft-tal számolok, akkor 1 L sör 250 Ft, egy IIPA-nál meg mondjuk 450 Ft / L. Ebben semmi mást nem számoltam, csak tisztán a sör árát. Az árakat az Olaszsped oldaláról vettem (kétféle maláta (pale + caramel), kétféle komló (keserű + aroma), sörélesztő (Safebrew S33)). Nyilván inkább kevesebb lesz, mivel nagyobb mennyiségben beszerezve olcsóbb minden. Mindenesetre jó vele játszadozni :-)
Ja, és vannak nagykiszerelésű sűrítmények, az is buli, 36e Ft / 150 L = 240 Ft / L, de ez a legtöményebb verzió. Ennél még lehet pluszban szórakozni pl. aromakomlókkal :-) -
looser
addikt
Csak viszonyítva a többi kiskereskedelmi egységhez, elképesztően baráti lett így is az ár, ha tényleg nyereséggel adták tovább.
Más.
-
jsk
senior tag
-
looser
addikt
Szerintetek amikor ilyen akció van, mint legutóbb a Lidl-es belga, az nekik veszteséges és csak PR jelleg miatt teszik, vagy valóban ilyen olcsón jutnak hozzá? Nézem, 164 boltjuk van, érzésem szerint 20 doboznál nem volt több üzletenként, az 20,000 palack sör. Ennyit már be lehet szerezni ilyen olcsón, hogy 400 Ft alatt jött ki darabja?
-
Jhonny06
veterán
válasz
juliabrilke
üzenetére
Itt asszem igen.
-
jookomak
őstag
válasz
perempe
üzenetére
Ne keverd a kukoricasört a kukoricázott nagyipari fossal. Itthon tudtommal csak a Rizmajer cortez ami kukoricasör, és annak azt kell mondjam teljesen hibátlan (csakúgy, mint a csepeliek összes többi söre). Amúgy a Corona (coronita) az egyik legjobb példája az adjuk el a semmit extraként. Brilliáns marketinggépezet állhat mögöttük, csakúgy, mint a heinekennek.
-
juliabrilke
veterán
Ismertek olyan webshopot, ahol a 0,33-as Gulden Draak üvegeket visszaváltják/beszámítják?
Összegyűlt egy nagyobb mennyiség.
-
perempe
veterán
kint ittam Corona (extra?) sört, míg az itthoni kukoricások ihatatlanok. a most fogyasztott szerb Tuborg se rossz annyira, pedig az is kukoricás.
-
jsk
senior tag
válasz
realmadrid92
üzenetére
A Delirium Red 650 Ft volt, a Gulden Draak Quadrupel 700 Ft, valamint a göngyöleg üvegenként 115 Ft, de visszaváltják. Ahogy néztem kb. ugyanannyi mint máshol. Viszont így nem kell máshová mennem.
Keress rá a Viszlay Sportra (1042 Budapest, Árpád út 64.). Kb. 20-30 méterre van tőle a Városkapu felé. A Google régen járt arra, így még nem látszik a Maps-en a bolt. Holnap meg tudom nézni a pontos címet.
-
jsk
senior tag
Találtam egy kis boltot az Árpád-hídnál. Árulják a Beerfort főzde söreit. Gondoltam kipróbálom a főzeteiket. A barnájuk és az ipa-juk felejthető. A barna és a fekete búzájuk viszont ízlett. Ma került sor a Keller pincesörükre. Az viszont kifejezetten ízlett. Fel is került a listámra. Holnap jön a pilzeni sörük, és majd ha lesz a boltban, akkor a duplabakjuk.
Újpestiek számára pedig megint találtam egy jó kis boltot az Árpád úton (Újpest-központ és Városkapu között). Simán az van kiírva, hogy Vegyeskereskedés. Viszont árulnak Primatort, Fótit, Szarvasit, és vagy 30! féle belgát. Vettem is egy Delirium Red-et az asszonynak. Imádta. Nekem is ízlett. Illetve vettem még egy Gulden Draak 9000 Quadruple-t. Annyit írtatok róla, hogy megragadt az emlékezetemben. Kíváncsi vagyok rá.
-
chatran
őstag
Vettem a lidillben egy doboz Karlovacko-t. Semmi extra, olyan soproni és borsodi fajzatnak tűnt.
Ami viszont meglepett, hogy a dobozon csak magyarul és horvátul tüntették fel, hogy kukoricadara van benne. Angolul és németül ez az infó nem szerepelt az összetételben. Ez így, hogy? -
looser
addikt
(#11824) Dilikutya: köszi a korrekciót! Utóbbi kettőt nem is ismertem.
(#11825) Def26: hajráhajrá :-)
(#11826) Kergeboci: nekem nagyon bejönnek ezek a családias hangulatú rendezvények. Sajnálom, hogy kimaradt. Cukorlé alatt mit értesz? :-)
(#11827) truefx: jó lett volna végigmenni a főzdéken, elsőnek mind a négyre be akartam jutni. Mondjuk így, hogy nem jött össze, talán szerencsésebb is, mert hamar beteltek a helyek.
-
truefx
aktív tag
válasz
looser
üzenetére
En is voltam. Vegiglatogattam mind a 4 fozdet, bar a 4-ik vegen mar inkabb mentem volna kostolni. Nagyon lelkes (bar szombaton mar kisse masnapos) tarsasag gyult ossze ott a Fozdeparkban. Csaladias volt a hangulat a fozdesek es a kilatogatok kozott is. Jol ereztem magam en is, es meg is tudtam kostolni sok erdekes dolgot, igaz kulonosen kiemelkedo elmenyben nem volt reszem.
-
válasz
looser
üzenetére
Jaja kimentem.
Ingyenes, légkondis távolsági buszos különjáratot biztosítottak a két lábon közlekedők számára. Már ez egy külön plusz pont volt.
Aztán a pohár. Lehetett üvegpoharat venni. De vihettél is és műanyagból is ihattál.
A sörök nagyjából jók voltak, állítólag volt kint pár cukorlé, én szerencsére csak jóba futottam bele. Sok újdonság nem volt kint, de pár régen hanyagolt sört bepótoltam. Plusz volt ugye egy új főzde bemutatkozó is. Amit kóstoltam tőlük, az hajazott Kiss Tomi söreire (trance ipl-re hajazó ipa és egy atomkomlózott búza)
A "fesztivál" rettentő apró volt, középen egy max 50 méter hosszan padok, körülöttük a standok. Kevés ember, jó hangulat, a vendégek nagy része a sörös placcokról ismert emberek voltak, a pultok mögött pedig gyakori vendégek voltak a főzdékben dolgozók is, nem csak a kocsmából elhozott pultosok.
Amolyan közvetlen hangulatú, Főzdefeszt 0.5 alpha verzió volt, részemről jöhet még ilyen.
-
Dilikutya
félisten
válasz
looser
üzenetére
Békésszentandráson nem csak két gyümölcsös van:
Meggyes
Szilvás
Black Rose (áfonyás, alkohol annyi, mint a Szentandrás Könnye, vagyis 7,9%)
Szőlős
Málnás BúzaValamilyen almás is volt, de az szezonális, csak egyszer készült. Meg 4 éve volt a Toronynéző, ami egy indiáncseresznyés láger volt, a szarvasi református templom új toronytetőjének avatására főzték.
Ezek gyümölcslével készülnek, nem gyümölcságyon erjesztik. Viszont a gyümölcslé igazi, Szilvást nem is készítenek, csak a szilvaszezon után.
-
looser
addikt
A két békésszentandrási gyümisnek is adhattok esélyt. Úgy értem az, aki a családodban fogyasztja :-)
(nehéz bevallani, de nekem bejönnek ezek :-)
Egyébként a belgák búzaalapra készítik és igazi gyümölcságyon érlelik, nálunk azért a pancs* (nagyipari szinten legalábbis) 100%-ra vehető.*=szörp, természetazonos aroma, színezék
-
Def26
félisten
Nem tudjátok, hogy Lindemans cassis(fekete ribizli) sört hol adnak Budapesten csapolva?
-
looser
addikt
-
jookomak
őstag
Vettem egy ilyet, mert piszkosul megtetszett a doboza. Most nézem ratebeeren, hogy nem véletlenül ízlik annyira. Top 50-ben van a kategóriájában.
-
jegenye77
addikt

Ma ezt kóstoltam : Kloster
Tudtak ezek a szerzetesek valamit
Nekem nagyon ízlik! Jellegzetes szűretlen búza sör íz. Kicsit citromos. Sűrű kemény hab, sötétebb zavaros állag. -
G.Zs.
senior tag
Szombat esti lazulas.

-
truefx
aktív tag
-
realmadrid92
tag
További német duplabak söröket kóstoltam: Andechser után Weltenburger Kloster Asam Bock és Weihenstephaner Korbinian
A 3 közül nálam egyértelműen a Weihenstephaner nyert.Mindháromból sok üveggel vettem már kóstolás előtt, így a
Andechser Doppelbockból és a Weltenburgerből maradt 1-1 üveg, így azok elvihetők/cserélhetők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PH!uvar - avagy úgyis arra megyek, hát elviszem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Salgótarján és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Elektromos autók - motorok
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinpad üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával - 04.25
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(vagy olyanokkal mint pl a fent említett Carolus)
Megér ennyit 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)