- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
xxxjjjkkk #20093 üzenetére
Ezt az alap craft dolgot a 2 vs 32-vel nem egészen értem. Szupermarketekben is van már értelmes craft, bő választék meg nem azokon a helyeken van. Ahol én vásárolok, most is volt egy rakás IPA. Alap, session, NE, dupla, imperial...
Jó stout is van itthon. Porter kevésbé, kevesebb féle van, de amúgy is kicsi a keskeny a határ... -
xxxjjjkkk
senior tag
Elöttem levö hsz ben ekézték meggy ale el együtt.
Mondjuk nekem a meggy ale is ízlik.
Az apa egész jól van komlozva, otthonra nem veszek, de ha beülünk valahova, és van akkor az pont jó.
Az ipa az mint valami rohadt bodzás mosogatólé, én ki is öntöttem. Utána olvastam hogy az üveges jobb(nem az), azt se ittam meg.
Az a baj, hogy a magyar piacra állítólag ez kell, ezt valahol alátámasztja az is, hogy ha akarok venni egy ipat, akkor jobb esetbe van 2, meg 32 izesített. Lehet én vásárolok rossz helyen, de rendes alap kraftot nagyon nehéz találni. Igyunk egy ipát de ne legyen túl keserü, ugye...
Meg hát stout/portert se tudnak csinálni...Btw megkostoltam az Ægir & Monyo nordic vibe ját. Valami buzabor, valami novég gyümölcsel, nincs nagy választék, csak az áfonya terem meg itt. Hát... nem akarom értékelni, mert sose ittam még búza bort, de ez nem is hozta meg a kedvem.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
xxxjjjkkk #20084 üzenetére
Az APA-rol egy szot nem emlitettem, azt irtam, hogy amire emlekszem a Soproni IPA kozelebb all izre es alkoholfokra egy pale ale-hez, mint IPA-hoz.
Egyebkent van sok baj vele szerintem, nem all ossze sem pale ale-nek sem IPA-nak. Furcsa sor szamomra, es nem kulonosebben izik. Akkor mar inkabb egy Kinizsi.
-
Dilikutya
félisten
válasz
kökény #20066 üzenetére
Konkrétan nem volt idáig másik nagyüzemi IPA. Most jött ki a Dreher, a Szűretlen blog már teszteli, majd kiderül. Bízok bennük, nekik jobb a megújult termékpalettájuk. Soproninak az IPA, ami kezdetben jó volt, hullámzó, az ihatótól a mosogatóléig terjed, az APA már az elején is szar volt, most is. A Meggyes említésre sem méltó, a Málnás Ale még rosszabb. A Porter, akármi is náluk, egész vállalható, Démon, 1895 korrektek. Kinizsit sajnálom, hogy vagy nem kapni, vagy csak Sopron környékén, mert az viszont egy jó ivós láger volt.
-
mekker
őstag
válasz
kökény #20080 üzenetére
Most ittam meg a másodikat. Elsőre talán kicsit savasnak tűnik, de semmi kellemetlen szájíz, meginnék egy litert is belőle. Utóíze egyértelműen fanyar meggy, de közben is érezni. Meggy, cseresznye (+meggyes pezsgőtabi) pörög most nagyon nálam, úgyhogy van tapsztalat
Alap sör íze van, jó az arány. Gyengébbik nem szerint túl savanyú volt.Szerintem az lehet a gond, hogy általában cukrosabbra csinálják ezeket (a 10,5° szárazanyagtartalom is erre utalhat). Ha kóstoltál már száraz gyümibort (pl. eper, meggy), nagyon hasonló feelingje van.
-
F-ECT$
titán
Robinak is bejön a Mort, kár hogy 500 Ft egy 0.25-ös üveggel. Mondjuk csapolva tavaly ősszel ilyen 900 Ft körüli összegért rémlik a 0.5-ös (Grund), az egész jó ár érte, ismerve a "kocsmák" árképzési politikáját.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kökény #20080 üzenetére
egyebkent lehet jol is csinalni, pl a Rodenbach X Dogfish head lefozott egy teljesen jo konnyed nyari ivosort a vibrant p'ocean szemelyeben. vilagot nem valtja meg (ld untappd pont), de a Rodenbach Charactere Rougejat mar nyaron 35 fokban nem bontanam ki, ezt meg igen.
a Lindemans Kriek meg barati korben / csaladban a kedvenc belga gyumolcsos grillsorunk.
de igazabol nezd ugy, hogy par eve magyar fozde gyakorlatilag nem fozott ertelmes gyumolcsos sort. vagy cukros szornyuseg volt, vagy valami olyan "furcsasag" mint a Szent Andras konnye.
-
kökény
aktív tag
Na most erre a Monyo Cherry Hero-ra írjatok már véleményt, mert bajban vagyok, nekem ez nem ízlik, néztem untappd, volt 1 vélemény, hogy olyan semmilyen és én ezzel egyet tudok érteni, valami hasonlót éreztem. Illatra nagyon szaglászni kell, hogy egyáltalán felismerjem a meggyet benne, fanyarnak sem mondanám. Azt volt a cél, hogy egy fanyar, nem szirupos ale-t főzzenek,ami megőrzi sör mivoltát. Asszonykával is megkóstoltattam ő szereti ezeket a gyümis söröket, neki ízlett, mondván hogy nincs sör íze :-) Namost akkor, amit leírtak célnak ezzel a sörrel, azok közül csak a szirupmentességet fedeztem fel benne. Egy Lindemans Kriek na az fanyar közben ontja a meggyet magából vagy a Delirium Red,isteni, de ez a monyo nem lett az én hősöm, pedig nagyon szerettem volna
-
L4D1K
őstag
Tegnap LiDL-ben találtam egy 50%-al jóárasított Grimberger pakkot. 1250ért 4 belga plusz egy kehely egész jó vétel volt 😁
-
kökény
aktív tag
válasz
Dorian #20077 üzenetére
Az, de beteg egy sör, egy üveg és kísz vagyok
Ezt a bipolart megint benéztem, van benne búza, DE ennél a sörnél olyan szépen eltűntették azt a kellemetlen ízét, ami miatt én a búzasöröket nem kedvelem, hogy le a kalappal. Nagyon kellemes belga ízvilág keveredik az ipa jegyekkel, nagyon harmónikus, nagyon hűsítő, elismerésem, ebben a jó időben tökéletes.
-
kökény
aktív tag
Köszi srácok, gondoltam csak hvégén fogyasztok belőle, de a plusz cherry herot meg egy polart már be is hűtöttem
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
proci985 #20069 üzenetére
Amudsentöl az everyday hero new world ipat, meg a Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA kostoltam, nem is tudom annak hol a doboza, lehet már visszaváltottam, nem volt rossz.
Lerviget megnézem, de itt a 3 eurot felejtsd el5-6tól indul.
2.5 a rignes, ami után a kukorocás köbányai jónak tünik. -
kökény
aktív tag
Én egész évben ittam/iszom, van amikor nem sikerül nekik annyira, de alapjaiban nem változott az semmit, és így is a legjobb nagyüzemi IPA kis hazánkban (mondjuk konkurencia az nem sok).Sztem sosem volt neipás, max, hogy zavaros volt, de ízre tuti nem, nekem is van amikor nagyon jól esik, van amikor húzom rá a szám, de ez ilyen
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #20064 üzenetére
Na, vegre valami jo, koszi. Majd mondom apukamnak hogy vegre van normalis aru IPA amit tud inni.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #20058 üzenetére
Azt irtad, hogy IPA-t csinaltak belole. Az ize is valtozott a kinezeten kivul? Meg mindig egy langyos pale ale ize van, vagy kozelebb all mar az IPA-hoz?
-
Jhonny06
veterán
Hát gyerekek, én egy darabig hanyagolom a Põhjala söröket. A karácsonyi szezonra amit bevásároltam, abban volt kb. 10 üveg Põhjala és semmi kiemelkedő köztük, nagyon átlagos, illetve egy kaptafára megy mindegyik. Pedig a legtöbb BA Cellar Series volt.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Ha valaki esetleg norvégiában akar sörözni, az ne tegye, de ha már rá van kényszerülve akkor a lagereket felejtse el. Föleg bármit amit nem vinmonopolba kapni.
Nøgne söreivel nehéz mellélöni, és kapni mindenhol, változó arukészlettel sajnos.
ddhneipa, robus porter, dopamine pale ale nagyon jók, ez a 3 kedvenc most
különösen a ddh neipa, pedig a neipát nem szeretemmonyo és az ægir nordic vibeot kosolta valaki? [link]
-
válasz
Aranypatkány #20055 üzenetére
Pár hete én is belefutottam, és kellemesen meglepődtem, árában egészen jó alternatíva (számomra).
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #20055 üzenetére
Izre is jo West Coast IPA, vagy csak a kinezete mas? (NEIPA ugye barackle/narancsle jo esetben)
-
Aranypatkány
tag
Baszki, konkrétan tényleg ipát csináltak a soproni ipából ami eddig gyakorlatilag valami session neipa féleség volt. Teljesen más mostanra mint az elején ((amúgy most iszom újra vagy félév után)) Sokkal átlátszóbb, sokkal ipább, kevésbé mosogatólébb.
-
kökény
aktív tag
válasz
proci985 #20043 üzenetére
Én is megittam egy 0.33-ast belőle, mintha keresztezték volna az ipát és a lágert és mindkettőnek viszonylag a kellemes oldala jelenik meg benne. Sztem pont nem átlag láger ezzel a triple komlózással, jó kis ivósör lesz ez nyáron, mondjuk jobb lenne, ha fél liter lenne 300 forintocska.
-
L4D1K
őstag
Na bocsi h nem írtam.
Csapoltat nem tudunk rendelni sajnos, és ahogy olvasom az inkább Szekszárdon működik.
10-10 darabot rendelek akkor ha nektek úgy jó aztán többit megbeszéljük ha itt vannak.
-
kökény
aktív tag
válasz
Dilikutya #20040 üzenetére
2 Spar is utanba esik, egyik pont olyan, mint amiről te is írtál, flegma, dolgozni utáló alkalmazottak, eléd tolakszik a dolgozó vazz, engem utálnak, mert én elhajtottam a fenébe és szólok nekik, h igenis nyissanak még1 ptárat, másik ennek pont az ellentetje, normális, kedves eladók. Holnap megyek Intersparba, megnézem ott is, másik kettő az sima spar.
-
Dilikutya
félisten
válasz
kökény #20039 üzenetére
Interspar? Nem egyszer volt már, hogy valami ott jelent meg először.
Annyira utálom az ilyen exkluzivitást, amikor valami csak 1-1 láncban kapható. Ráadásul gyűlölöm a Spar-t. Nem tudom, máshol hogy van, de Szolnokon botrány. Képesek kilométeres sornál is egy pénztárat működtetni. A nagyobbikban most van önkiszolgáló pénztár, de ha nagy ritkán betévedek majd oda, sörrel nem merek beállni. Múltkor vettem Guiness Lagert (kár volt). Önkiszolgálónál ugye kell a pénztáros vagy valaki jóváhagyása, ha alkoholt veszel. Odajön a nő, lehúzza a kódját, nem jó. Hív valami rangosabb embert, jön, annál meg nincs semmi, elmennek mindketten érte. Vagy 5 percig álltam egyetlen kibaszott Guiness Lagerrel, már majdnem mondtam hogy tartsák meg. Mellesleg rém gyenge sör volt, szóval jobban jártam volna, ha otthagyom.
-
csabulaxi
senior tag
Ivott valaki a sparból Bitburger Sierra Nevadát, milyen?
Nálunk nincs. -
Daneeka
senior tag
Egy-egy 4es pakkra (összesen 8 doboz) én is vevő lennék a két dobozosból (Big Lies, No Memories) továbbpostázással vidékre + fájdalomdíj bár a Keleti se lenne rossz csak mostanában necces.
@looser Most a dobozosok is ilyen max. 1 hetesek nem?
-
-
looser
addikt
Csapolt Bright Lies és Only Memories jöhet? A 4-es pakkból 1-1 darabot vinnék.
Ha ezekből is rendelünk, megvan a 16e Ft és ingyenes a szállítás.
-
L4D1K
őstag
Na akkor összerakom a pakkot és este leadom a rendelést.
Akinek kell még az írjon 7ig.
-
looser
addikt
Tényleg, ti hogyan jöttök mentek (akinek nincs kocsija) városon belül? Séta, bkv, bringa? 3. hete nem mozdultam ki messzire, csak közeli Aldi és séta, Keleti elég rémisztő így elsőre...
-
spe88
senior tag
válasz
mekker #20014 üzenetére
Az biztos, hogy külön nyomják a kegekbe, másképpen hogyan csinálnák? A normál CO2-s csapolásnál is van CO2-palack. De a CO2-től alapjában véve nem megy tönkre a sör, viszont, ha levegőt kap, akkor igen, ezért is viaszozzák a drágább sörök kupakrészét. A kérdés továbbra is az, hogy a sűrített levegő az steril annyira, hogy nem indul be, vagy lefogy addigra, mire minőségi romlás lenne.
-
L4D1K
őstag
Nem tervez valaki rendelni BYM-tól? Van újra No Memories és még mindig van Big Lies.
-
Dilikutya
félisten
válasz
kökény #20013 üzenetére
Romlott nem egyenlő a lejárt szavidővel, egyéb oka is lehet. Vettem én már olyan Charlie Firpo-t, ami kibontva habzott mint a fene, a sör zavaros, csúnya volt, íze meg tényleg olyan volt, hogy ki kellett öntenem. És a szavidő vége még messze volt. És ez a 2+2 doboz volt féláron a Johnny Firpo-val, ahol a két Johnny szintén futott, ízre rendben voltak, a másik Charlie is futott, és azzal sem stimmelt valami.
-
kökény
aktív tag
Nu utoljára, nem volt romlott, ipaba oltott borsodi sör mellékíze volt, nyilván a hányás ízzel túloztam, máskor szebben fogalmazok. Árképzéssel kapcsolatban nagy butaságot írt dilikutya fórumtárs, Monyo is szokott 600 lenni, akkor az is romlott...? És nekem ne mondjátok, hogy egy sört többször is meg kell kóstolni, h véleményt alkossak róla, ugyanaz a tipus kell hogy hozza az alapkarakterét minimális eltéréssel, de konzinsztensnek kell lennie, főleg a közel 1000 Ft/ üveg áron. Ennyi, befejeztem, nálam a 3,4 untappd sör az a “gyenge” kategória amúgy.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jhonny06 #20005 üzenetére
Passz. Ízhibás széria, rossz tárolás miatt valami gebasz. Craft söröket a nagy boltok sem adják olcsóbban, mint bármelyik italbolt, pláne nem ennyivel olcsóbban, oka kell legyen. Valószínűleg ez a hányás íz, mert nekem sem volt gondom a Hübrissel. Tény, nem valami hű de magasra értékelt sörök pl. untappd-en, de azért a Hübris Üpa 3,4 pontja aligha hányásízzel jön össze.
-
spe88
senior tag
A cseheknél közkedvelt sűrített levegős csapolásnál, hogyhogy nem romlik meg a sör? Köztudott ugye, hogy a csapolt sör nem áll el sokáig a kegből kiérve a levegővel érintkezve. 2 dologra gondolok: 1. nem a levegő okozza a minőségromlást, hanem a levegőben lévő ilyen-olyan organizmusok, amik nincsenek a "steril" sűrített levegőben 2. olyan hamar lefogynak a kegek, hogy felesleges ezzel számolni? Aki jártas a szakmában megválaszolná? Köszi
-
Dr.Zoo
őstag
Még nem bontottam fel, hétvégén tervezek egy grillezést, szerintem ott fogom tesztelni.
-
Dilikutya
félisten
válasz
kökény #19997 üzenetére
Mondom sehol nem 500 a Hübris, szerintem nem véletlenül adják a Sparban ennyiért. Leírjam még egyszer?
Bár én nem is 850-rt vettem, tuti 800 alatt volt. Nem biztos hogy egy főzdét a Sparban féláron egyszer kóstolt söreikről kell megítélni.
850-et nem ér, annyiért már van hasonló jellegű Horizont, Monyo, Mad Scientist.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged