Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Én a Békésszentandrási feketével karmoltam be így, de legalább csak 1 üveggel vettem
Nagyon kávés íze volt, ami nekem nem jött be. Ha csak annyi lett volna ebből az ízből, mint a Pyromaniában, vagy a Katalin cárnőben, akkor OK (ezek kifejezetten ízlettek, most is az előbbit szürcsölöm), de ennyire intenzív kávés ízzel negatív listás lett nálam. -
jookomak
őstag
Érdemes kimenni, de én azt mondom, hagyd a sok egykutya sört. Kóstolj Dezsőéknél, csuporban, zipsben, hopfanaticban, hopaholic (csakajósör) standnál. Itt nem lehet mellényúlni. Árra inkább ilyen 8-900/korsóra számíts. Ja és ugye kötelező poharat venni. Illetve még fóti, és rizmajer, akikre azt mondom, hogy ritkán van rossz sörük.
-
Dilikutya
félisten
Szerintem fesztiválos árakban nem szokott nagy szórás lenni, pláne a nagy faluban. Ugyanezek a cseh sörök szoktak Szolnokon is lenni ilyen kulturáltabb fesztiválokon, 700-800 szokott lenni a Porter. Talán tavaly már 800 volt. Nem ez a drága, hanem a 200 Ft-os Borsodi Világos az A38-on 580-ért.
-
Dr.Zoo
őstag
Vettem az Ösünben barna Steigert.
Bár ne tettem volna. Régen üvegest ittam belőle ami finom volt, de ez a borzadály nem hasonlít semmihez, mintha Guiness-be Apósom schaharin bogyójából legalább 4 pirulát pottyantottam volna, kis BBQ utánérzéssel.
IHATATLAN!!!
Kiöntöttem a kutyáknak egy kicsit, az egyébként Bitburgert és Argus-t kedvelő Dögök is otthagyták.
Egyszerűen kriminális.
1300 ft. kuka, mert persze 6-os pakkot vettem, én állat. Vagy ingyen vihető.
-
jsk
senior tag
Főzdefeszt-re mennyire érdemes kimenni? Eddig a cseh vonalon ittam a sört. Azonban tavaly felfedeztem, hogy az újpesti piac egyik pékségénél árulnak magyar kézműves söröket. Kipróbáltam jónéhányat (Fóti, Békésszentandrási, Rothbeer, Bors, Legenda, stb.). A legtöbbje ízlett. Nem tudom, hogy a Főzdefeszten mennyire túlárazottak a sörök? Tavaly a Cseh sörfesztiválon már nagyon elszálltak az árak. (A Pardubicky Portert 900-ért árultak, a forgalmazónál 600 Ft egy üveg a Rákóczi téren).
-
looser
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Te jó ég, már túlvagyunk rajta? A belga is kimaradt... :-)
Szerintem nekem nem lenne bajom a mangóval, nem tudom, ők gyümiből vagy szörpből készítették a sört. Mindenesetre az egyik, ha már gyümölcs(jellegű), ami nekem állatira bejön, az az Argus Rubi, kemény 1/1 a RB-en :-))
Mondjuk szomorú, hogy egy Bud Light gyümölccsel is jobb nála :-/ -
-
looser
addikt
-
looser
addikt
válasz
Dr.Zoo
üzenetére
Én kihagytam, ma mentem laborra és tuti nem bírtam volna ki, oszt mutatott volna valami bilirubin/húgysav hegyet ott nekem az értékekben, az meg eléggé nyugtalanító tud lenni :-)
Más. Olvasgatom a Ratebeer-en ezt a sört, kóstolta már valaki? Elég jól fel van pontozva, bár mondjuk csak magyarok által. Azért valami sokat próbált sörpápát is szívesen olvasnék, ahogy teszteli nálunk a mikrókat...
-
Dr.Zoo
őstag
Ha valakit érdekel, 197 forint a Madaras Teszkóban most a szűretlen OeTTINGER búza!
És lehet kapni barna Steigert, igaz 269 ft-ért.
-
-
Jhonny06
veterán
Természetesen új pohár lesz a főzdefeszten, hogy még véletlenül se lehessen a tavalyit használni

-
-
Ahoj
Ejj, de rég jártam itt. Holnap indulunk Prágába, tudtok ajánlani olyan éttermet/sörözőt amit semmiképp ne hagyjunk ki?

-
rbalint88
veterán
Hölgyek-Urak!
Irodafelszámolás miatt a 40 éve gyűjtött sörösdobozoknak menniük kell. A polcról lepakolva 3 tele sitteszsáknyi lett, kb 250-300db (vigyáztam rájuk, szisztematikusan vannak pakolva). Vannak köztük egészen ritkák is, koruk 40 és 20 év közöttiek túlnyomórészt. Főleg cseh, német és osztrák dobozok, de vannak pl kínaiak is. Nem kimondottan az anyagi haszonszerzés lenne a cél, inkább jó helyre kerüljön

-
looser
addikt
Nem felejtem el, még régebben olvastam egy Dreher akárkivel egy interjút, ahol rákérdeztek a kukoricára, hogy az mégis minek, és a válasz ez volt: "tükrösít". Szóval hogy tisztábbnak látszik a sör. Ezen kicsit megnyúlt az arcom :-)
Németeknél, cseheknél ez kukorica nélkül is megy. Nyilván nem írhatta, hogy ezzel évi x100M forintot spórolnak :-/ -
Gyuc
aktív tag
Aki szereti a jó komlós amcsi sört annak ezt nem szabad kihagyni.
[link]
A főző neve is ismerősen csenghet és az íz
-
jookomak
őstag
válasz
looser
üzenetére
A drága a sör? Okos...
Ja, amúgy semmi gáz, csak csapon van a csakajóban a High water campfire stout, gondoltam megkóstoljuk. Plusz ugye a külföldi látogató is. Én meg kb búcsúzom.
De majd meghonosítom Észak-Írországban a craft beer fogyasztást, és lesz medence, meg táncoslányok! -
looser
addikt
Nem mentem ki, de nagy örömmel olvasom a rendezvény FB oldalának egyik threadjét :-) Nem tudom, azt hogyan tudnám linkelni, de biztosan megtaláljátok :-))
A hozzászóló Tímea. -
NoLF
veterán
Megyek Munchenbe meginni egy korsoval, aki esetleg arra jar, szoljon.
-
looser
addikt
(#11440) Dilikutya: a Belga kormányfő....izé a Belga sörfeszt oldaláról :-)
(#11441) Dr.Zoo: én inkább meglepődtem, hátha a belgák kitaláltak valamit, amit a csehek nem tudnak, esetleg valami fúziós okosság :-)
(#11442) jookomak: mikor utazol papa? Holnap húgom szülinapja, családi banzáj, Zsolti-Szabi a bálnában lesznek, de a Csakajóba bekukkantok azért, hogy lássalak! Polcot leszarni, ha el lehet tőle férni, aludtam már pályaudvaron, csak told odébb :-)
De az utolsó mondatot olvasva...valami nagy baj lehet, ott leszek. Remélem azon a polcon nem szesz volt :-o -
-
looser
addikt
Isten ments, hogy okoskodjak, de itt nem történhetett valami elírás?
"Gallica Opus- ÚJ CSAPOLT SÖR! 9% apátsági félbarna tripel
Világos aranyszínű, kristálytiszta sör nagy, fehér habbal. Alapvetően malátás ízvilága enyhe, friss komlóaromával párosul. Kellemes, lágy ízű pilseni sör, a típusra jellemző erősen keserű íz nélkül. Meglepően könnyű testének köszönhetően elsőrendű szomjoltó."
??
:-)) -
looser
addikt
Gyerekek, a pohár ugyanúgy néz ki, lehet, érdemes megkockáztatni, ha nem akar az ember újabb drága, kihasználatlan poharat a konyhaszekrénybe :-)
-
Dr.Zoo
őstag
Ha valakit érdekel, a Lidliben most 139 ft. az Argus.

-
válasz
Kergeboci
üzenetére
Azt, hogy 1 napra kevésbé éri meg, azt elhiszem, de sokat ismerek, akinek 1 napra az 1000 forintos főzde sem éri meg (itt 2 a napijegy). 4 napból 3ra simán. Idén a szabadság és Black Sabbath koncertnek köszönhetően valószínűleg 4et is eltöltök ott
Ha másért nem, a barátok, az esti nosztalgia buli, meg a napközbeni jóidőben kellemes környezetben tespedés miatt is 
-
akkor mint minden évben továbbra is én védem a Budavári Sörfesztivált. A totál komersz sörök mellett a totál máshol is megkapható kézműves termékek is kijönnek, ami azt jelenti, hogy nyugodt szívvel tudsz Zip's-et, Hatodik Ízt, RothBeer, Csupor, Dezső söröket is inni, na meg nem egyszer ott jött ki először valami (Tsunami pl a Hopfanatictól). Na meg Magyarországon egyedül ide hoznak le eredeti, szűretlen Pilsner Urquell-t.
A méregdrága belépő az most pontosan 3000 forint, amiért mind a 4 nap bemehetsz, kapsz egy korsót, amit a fesztiválon belül is bármikor becserélhetsz egy tisztán mosottra (tavaly nem ingyen volt, hanem 600 forint, DE bármikor visszavihetted, kaphattál érte tiszta korsót is, de a 600 forintot is vissza adták!! gondolom most ez utóbbi lehetőség sajnos megszűnik, de majd kiderül). Hja, és a korsó szabadon választható vastagabb, vékonyabb, jó anyagú (5ször ejtettem le), igazi füles sörös korsó, nem egy olcsó vékony vízes pohár, amit még fogni sem lehet.
Mellékesen a 4 nap és a kényelmes korsó használat mellet, ingyenes a WC. A kilátás csodás a Savoya teraszon. Meccset lehet nézni az egyik oldalán a fesztiválnak.
Hja, és akinek igénye van rá, leülhet a délutáni Jazz zenészeket meghallgatni, vagy besétálhat Neoton, Charlie, Firkin stb koncertekre és stand up comedy előadásokra.
Szóval tény hogy nem egy Főzdefesztivál, és a sörben a sopronit marketingelik (nem mintha a főzdés marketinget kapott apátsági sörök jobbak lettek volna), de rengetek jó tulajdonsága van, amivel mint fesztivál, igenis számításba vehető.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jhonny06
üzenetére
Jó, de nehogy már a kis retek miatt lezárják az egész várat, csak mert őméltatlanságát is be eszi oda a fene. Néztem én is, hogy nem olcsó.
looser: Az van olyan jó, mint a kukoricás tank Dreher, és a Soproni Frissen Csapolt?

Vicces, hogy ezek a kommersz retkek mimindennel próbálják elcsábítani a kevésbé tájékozottakat.
-
looser
addikt
válasz
Jhonny06
üzenetére
De ott ihattál elsőként Kézműves Arany Ászokat!
Tőlem is mehet a levesbe, bár a Rednex konci jó volt :-) -
Dilikutya
félisten
Utoljára lesz sörfesztivál a budai várban, gondolom azért, amiért a turistabuszokat is kitiltják.
-
Dr.Zoo
őstag
Ha valakit érint, Dunakeszin ma és holnap 99 ft/boboz a Staropilsen típusú Cseh sör.
Május végi a szavideje. -
looser
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Hát igazából a sör ára szerintem nem annyira vészes (mondom én, aki eléggé sóher egyébként és úgy mentem hozzátok a Jónásos talira, hogy előtte már bevágtam két felest meg egy sört egy negyedosztályúban :-) szóval én úgy számolok, hogy mondjuk alsó hangon is 650 egy 0,33-as üveges belga, de az ütősebbek még többe kerülnek, itt pedig mindegyik 600; a Belga Arany Ászok ©®™ (by Koxx :-) -tól kezdve a Rochefort 12-ig, vagyis változó szorzóval (üvegeshez képest, ugye), de elég barátságos áron lehet különlegességeket kóstolni és ez jó :-)
(#11420) Kergeboci: hát ez engem is irritál, így csak abban reménykedem, hogy rendesen elmossák a poharat a kóstik között és hazafelé nem töröm el :-)
-
Dilikutya
félisten
Jó ez az Esthajnal '15 még mindig. A bablevesből kihalászott tormás füstölt csülökre ráküldtem egyet a karácsonyi készlet végéből, sajnos már csak egy üveggel maradt itthon. El tudnék még egyet szopogatni belőle, de be kell osztani.

-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Engem ea pohár nem visszaváltás tud kiakasztani. Értem én, hogy nehéz megoldani a belépőjegyet és karszalag ellenőrzést (bár a Bálna pont alkalmas erre).. ki ne akarna korsóval/pohárral rohangálni tömegközlekedésen (főleg ha esetleg máshova is mennél a fesztivál után)?
-
looser
addikt
Tudom, nagyon off, de itten van két hét múlva egy Belga sörfeszt a Bálnában újfent!
Szép kártya ökszeptid, juhéj :-))
-
Dilikutya
félisten
Én már nem tudok eligazodni a Kozel-en. Hétvégén koncerten hazai főzésű kukoricamenteset ittam. Tavaly származási helye EU-t, de 2 éve még kukorica is volt benne. Amúgy nem volt rossz, iható koncertsör, nem kukoricás, árban a Kőbambi és a Dreher között.
De másnap a nyárson sült mangalica szalonna és helyi hentes debreceni párosa mellé a Delirium Tremens és Red sokkal jobb volt.

-
Gyuc
aktív tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Nagyon jól leírtad az igazságot!
A citra kis mennyiségben is érezhető a LASKO citra lagerja a SPIRIT nálam jó példa.Jól érezhető benne a komló és relatív nem egy dárga sör.
Én is ittam citrás Drehert és az érezhetőbb volt...a Calypso erre nem alkamas ilyen kis mennyiségben. -
Dilikutya
félisten
A tavalyi Hidegkomlós nekem jobban ízlett, vagy kevés benne a komló, vagy a Calypso nem elég karakteres ahhoz, hogy a legjobb magyar rosszsörben elfedje a kukorica ízét. A tavaly a Citrával legalább az ivás pillanatában be tudott csapni, és csak a másnap reggel juttatta eszembe, hogy gagyit ittam az este. Hihetetlen, hogy szinte Pilsner, Krusovice árban van a Dreher kukoricás vacka. Ha már ennyire nagyra tartja magát a Dreher, akkor illene kispórolni a kukoricát belőle. Olyan szép, ahogy az új Hidegkomlós reklámszövegében leírják, hogy tele van vízzel, komlóval és malátával, ahogy kell, a dobozon meg ott virít a kukoricagríz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Parfüm topik
- Hálózati / IP kamera
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon kávés íze volt, ami nekem nem jött be. Ha csak annyi lett volna ebből az ízből, mint a Pyromaniában, vagy a Katalin cárnőben, akkor OK (ezek kifejezetten ízlettek, most is az előbbit szürcsölöm), de ennyire intenzív kávés ízzel negatív listás lett nálam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)