Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traxx
őstag
Mikor fogsz kilátogatni? Esetleg nem esik útba a hely napközben?
Jó lenne tudni, hogy milyen sörökre lehet számítani, mert az nyhborozón még mindig nincs fent részletesebben sajna. Személy szerint örülnék ismét a Gulden 9000-nek, de ha megkóstolhatnám a Weihenstephanert, akkor annak pláne
A Primátor 24 sem lenne rossz ismét... -
pohár
félisten
válasz
zsof Nokia
üzenetére
hát étterem elsősorban, viszont a kajájuk olcsó BP-hez képest, nagyon is

köszönöm az ajánlásokat, holnapra kitalálom, hogy melyiket szeretném megkóstolni

-
Daneeka
senior tag
Na ez elég érdekes lesz (főzdefeszten):
Saison ötvözve india pale ale-el - armando_otchoa &BREW Studio
Három fajta élesztő iszapbirkózása - négy fajta komló katatóniája.
Az alkalmazott technológiák véletlen és ötletszerű kombinálása:
Ez adja a Dirty Saison lelkét.
Komlók: folyamatos adagolással Mosaic, Amarillo, Nelson Sauvin - hidegkomlóként Nelson Sauvin&Centennial
Élesztők: Francia saison, belga saison, american aleKb. ilyen best of komló sör lesz, kíváncsi vagyok milyen lesz, remélem a saison élesztő nem nagyon fogja elnyomni a komlót.
-
A fóti Pils mostanában tökéletes kis ivós sör, de 300-400 forintnál többet nem ér. 750-ért meg egyenesen felháborító. Ezt a sört már ittam 280 forintért is.
A mézes narancsos gyömbér sör nekem cukor szirup volt, ment is a lefolyóba. Hammurapival együtt. Mindkettőt csak az édes szájúaknak. A narancsos világosabb mézesebb, a hamu az barnásabb karamellásabb volt.
A Keserű Méz: általában (főzéstől függ) finom, keserű-édes kettősséggel játszadozó, nagyon tartalmas (értsd laktató) sör. Ezt érdemes kipróbálni!
Betyár Fekete: ha ez a békésszentandrási, akkor ez nem volt vészes. Karamellás, édes fekete sör, teljesen iható volt.
Meggyes, szamócás izéket nem ismerem. Az árak mindegyiknél hajmeresztőek, jó szívvel egyedül a Keserű Mézet merem ajánlani innen.
-
pohár
félisten
válasz
jookomak
üzenetére
Debrecenben, egy nemrég nyílt helyen, amolyan étterem/club kettős

mivel elaludtam, lekéstem a buszom, holnapra marad a kóstolás, jöhetnek még a tippek
(valamit írjatok már a sörről is) -
-
pohár
félisten
ezek közül mit érdemes inni? holnap ebéd mellé legurítok egyet, ha ajánlotok valami jót ezek közül

-
qltsar
veterán
Ilyen is lesz Szeptember 12-én: Józsefvárosi Sörfesztivál
-
-
looser
addikt
válasz
zsof Nokia
üzenetére
A barátod párja nagy alkesz lehet ;-)
(#9378) jookomak: így igaz! Innen szoktak rendelni az Indexes gerillák, még olvasgatni is olyan jó :-)
-
adster
tag
Talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy nem tartom kizártnak a kilátogatást.

A Sörbetre meg mennek majd felfelé, de hogy egy kis kulisszatitkot is eláruljak, most ugye itt járok, ami egy 2013. november első hetében kóstolt sör volt. Ezután volt még 118, amiből 12 karácsonyi főzet volt, azokat természetesen még az ünnepek környékén felraktam, mivel azoknál kicsit fontosabb, hogy aktuálisak is legyenek.
Tehát ez alapján még körülbelül 106 darab sör van, amik feltöltésre várnak. Nem hanyagságból, csak azért, mert kicsit nagyobb rendszerességet akartam belevinni a dologba. Bár ez a heti egy így már lehet, hogy kevés lesz, mert bár nem vagyok nagy matekos, de ilyen tempóban több, mint két évre elegendő anyag lenne, ha addig nem is innék egy üveggel sem.
De mára legyen elég ennyi számtan, majd holnap folytatom...

-
Traxx
őstag
Hát akkor tessék kinézni, az éven már úgysem lesz gyakran sörfeszt
Bár nekem sem lenne létszükséglet a kilátogatás, mert van még egy 5 literes hordóm (amire várok rokonokat, mert egyedül nem fog menni...), de hát nah...1-2 sörre kíváncsi lennék újra, illetve hátha lesznek új versenyzők is 
A kóstolt sörök miatt meg újfent irigykedek
Ja és a Sörbeten is szívesen olvasnék róluk 
-
adster
tag
Épp, hogy hazatérek Belgiumból, és ezzel kell szembesülnöm...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Apropó, Belgium... Kb. 25 féle eddig még nem kóstolt sör kipipálva.
A legjobbak talán ezek voltak:
Struise St. Amatus - Oostvleteren 12
Stillwater of Love & Regret
Troubadour Obscura
Troubadour Westkust
Struise Pannepot Reserva 2009
Troubadour MagmaMeg még csapolva pár, azok közül mondjuk ez:
Hornbeer Caribbean Rumstout -
Traxx
őstag
És még mindig Nyíregy: szept. 3-7-ig újra sörfeszt
A hirdetés szerint 100 fajta sörrel... 
-
Nocsak, Oktoberfest azoknak, akik kicsit kevesebbel is beérik:
-
looser
addikt
Az utolsó mondat szíven ütött (kiemelés tőlem):
"A Retro Büfé egy teljesen releváns választ ad arra a kérdésre, hogy hol lehet remek és olcsó burgert kapni a Rákóczi tér környékén, szóval ha még nem voltatok, mindenképp látogassatok el, egyetek egy jó burgert, dumáljatok el Józsival, aztán gurítsatok le pár sört a szomszédos One Euro Marketben."
Ez nem egy műanyag holmikat, gyorslevest, magyar kártyát, fenyődíszt meg ilyesmiket áruló "szatócsbolt"?
-
kraftxld
félisten
99dobozos karton

[link]
-
Traxx
őstag
Tegnap jártam Sparban Nyíregyen, és 500-ért mérték a Barbart, ami egész jó ár. És megjelent a polcokon mint újdonság a Petrus (6,5%, ha jól rémlik) 650-ért, a Delirium tremens (horroráron), és a Piraat, amit mindenképpen újra kell kóstolnom 2-3 hét múlva

Most egy Argus strong csúszik, 189-ért egyértelműen jó, és az ereje is megvan. Nekem kimondottan ízlik, a Soproni démon helyett ilyenekre vadászok majd inkább, ha olcsó sör kéne

-
NoLF
veterán
Na gyerekek, costa ricaba ne gyertek sorozni
csak lager van, a hig hugy es az ihatatlan fos mellett van egy, amit kepes vagyok fogyasztani, ezt pilsen-nek hivjak, 5,1 alkohol, talan saazer komlo, de nem vennek ra merget
havernak hoztam 12 old speckled hen-t, azota is csokolgatja a labamat 
-
looser
addikt
Tegnap kinéztem a Dreher fesztiválra és azt kell mondjam, igazán jó volt. Ha a három ott kóstolt - kereskedelmi forgalomban nem lévő - sört forgalmazni kezdenék, hát az szuper lenne. A Spezial a Primátor EPA-ra emlékeztetett, kellemes angolos ízvilág; szolid, visszafogott malátával, kis karamellel és jó kis földes komlóval. Keserűbb, mint a Classic, de bármikor iható. A szűretlen is jól sikerült, ahogy melegedett, jöttek elő az élesztős ízek, halvány búzás beütéssel, bár gondolom azt nem használtak hozzá. S a végére: a hidegkomlós. Ez valami nagyon szuper, sehol sincs az ipákhoz képest (nem is annak készült), inkább a Keserű Méz, Splash, Diesel vonalon halad. Nem tudom, milyen aromakomlót használtak, de kellemes füves, fenyős. Na ezt ki kellene adniuk! Ezekre büszkék lehetnénk és ha ők lépnek, talán a Soproni, Borsodi, Pécsi is lépni fog. Ámen! :-)))
-
Nocsak. Főzdefeszt szeptember 20-21 (pont az a hétvége amikor nem dolgozom, tetszik a szervezés
).Auto mentes nap, ezt kihasználva a lezárt Andrássy útat fogják befoglalni. Azt hiszem ezerszer jobb helyszín választás mint a rakpart

-- elvileg kész pénzes de továbbra is street fooddal együtt lesz megrendezve --
-
-
Nagyon édes sör. Mi csak úgy emlegetjük, hogy dobostorta (csak az édessége miatt, amúgy a linkelt leírásban szereplő rumos-szilvás jelző egész jól illik rá). A 10-12 alkohol százaléka pedig kellemes bódultságot okoz egy üveg után. Ha nem bánod hogy összeragad tőle a szád, mindenképp érdemes kipróbálni.
Pont pihen is egy a hűtőmbe

-
Dr.Zoo
őstag
Ilyet ittatok már? Milyen?
-
NoLF
veterán
-
looser
addikt
-
Dr.Zoo
őstag
-
looser
addikt
-
qltsar
veterán
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Huh, kerüld messziről ha tudod, Budavár Sörfeszten azt "nyertem", két korty fogyott belőle, 10 emberből ugyanúgy undorítónak titulálta mindenki, és ment ki szépen a kukába a maradék tartalma...:S. jookomak jól mondja, Lidl-ben Argus-ok egész jók
. Bár múltkor kóstoltam a szűretlen világost, azt hát...számomra katasztrófa volt, de a sima világos egész finom
! -
jookomak
őstag
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Akkor a lidl-féle Argus-nak nincs párja.
Amúgy ha a vacak sör is már 200-230, akkor én 1000x inkább kifizetnék 300-at a hopfanatic splashért, vagy valami akciós auchan/tesco félért.
Ha haverokkal kocsmázás van, az nyilván más. -
jookomak
őstag
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Inkább örülj neki.
Ha pesti vagy, akkor van pár beszerzési hely, vidéken kicsit gázosabb lehet, de pl. a szabolcsi topiktársak is megoldják, hogy ne igyanak vacak sört. -
zsof Nokia
aktív tag
Sziasztok
Ma megakartam kóstolni, a Borsodi Super Dry-t nagyot csalódtam, 2 boltba is jártam egyikbe se volt

-
looser
addikt
(#9328) kraftxld: már 2013-ban is volt néhány mikrosörfőzde, amelynek a termékei szélesebb körben is elérhetőek voltak, legalábbis Budapesten. A Dreher még most is használ kukoricát, de igazából amikor azt látom, hogy még a Nagy Kiss (favicc :-) Tamás is készített kukoricasört és a Rizmajer szortimentjében is van egy Cortez nevű szörnyeteg, akkor azért elgondolkodok, hogy a kezdeti heves kirohanások után (hányszor hallottam az évek alatt a Csakajósörben a kukoricát mint sörösszetevőt pellengérre állítani...) mégis bekerül a mikrók sörei közé, akkor elgondolkodom. A vicc az, hogy pozitívan tudom értékelni: a kukorica megtalálta a helyét :-)
A Dreher Classic pedig csapolva nekem is tetszik. Nem tudom mi a különbség az üveges és a csapolt között, de valami van vagy nincs az egyikben vagy a másikban :-)))(#9329) jookomak: pld. ha magadnak főzöd! :-)
-
looser
addikt
-
Mi belestünk a Csech In-be. Kár hogy olyan pici hely, pedig a szűretlen Jezek kiváló, főleg egy adag csapolt Merlinnel karöltve.
Este meg Ganxta Zolival futottunk össze Caledoniában. Nem biztos, hogy a gravitációs csapból folyó Belhaven Stoutért volt ott ő is

-
jookomak
őstag
Tegnap kóstoltam először a Gólem Sötét Bunkóját. Ez pont az én söröm. Eddig valahogy kimaradt, most már tudom, hogy hiba volt.
Végigittuk a bölcső csapjait, korsóban a Rizi porter mindent vitt. -
perempe
veterán
tegnap a Szlovák karszton túráztunk, egy kocsmában Ájban kiváló Starobrno csapolt sört ittam.
külön öröm, hogy € (0.85) helyett lehetett Forinttal (260) is fizetni.
érdekességnek a túraútvonal:
országhatár (itt megáll a Tornanádaskáról Hídvégaardóra közlekedő busz) - (műúton) Torna - (K) Tornai vár - (S) Áj - felette közvetlenül a vízesések - (Z) Okrúhly laz - (K) Szádelői fennsík (szép kilátás) - (Z) - Szádelő - Méhészudvarnok - országhatár. -
-
Dr.Zoo
őstag
Most sikerült letoltom egy Szögedi Nyári Boszorkányt, meglepően könnyed, abszolute nem keserű könnyű nyári barna sör, finom barna habbal, kellemes frissítő ízzel. Ízben picit hasonló a Staropramenhez, de annak keserűsége nélkül, és a kellő test is jelen van, köszönhetően az 5.6%-os alkohol tartalomnak....
450 forintért vettem egy litert, ami szvsz ár/érték bajnok!!
Mindenképp meg kell kóstolni, nekem nagyon bejön!!
-
NoLF
veterán
Ha eg eldugott kiskocsmaban iszol helyi fozetet ami nem flancos, akar 3 fontert is ihatsz egy pintet, a brewdog meg mindenutt eszement aron melozik de leginkabb jo helyen is vannak ezek a kocsmak, nem irigylem a berleti dijat, amit fizetniuk kell. Spanyol es olasz nem veszes, eddig dublin volt a legdragabb nekem. Jovo hettol costa rica, ott ezy jobb helyen 3 dolcsi korul van a sor hireim szerint

-
looser
addikt
-
-
qltsar
veterán
Élesztőben megint van Schoppe Brau XPA. Aki még nem kóstolta, tegye meg, szerintem kihagyhatatlan. Nálam a top 10-ben bennevan
! -
tixem
addikt
Néztem a Lobkowicz honlapját, ezen a 7 féle sörön kívül van még egy rahedli másik is, simán tudnának megint hetet úgy összeválogatni, hogy nem volna benne ilyen mint most.
A szlovák akció is nagyon jó, kár hogy innen a vad délkeleti parasztiából nem lenne kifizetődő átruccanni érte
Szerbiába meg nem megyek, ha édes sört akarok inni, akkor itthon találok dögivel. -
looser
addikt
Remek döntés volt. Mindkét fél részéről természetesen :-)
Megírtam nekik is, hogy ez az akció szuper volt és esetleg bővített/más készlettel újra előrukkolhatnának vele :-)Most Kozel hatos pakk 950 forintért az északi határon túl :-)
-
tixem
addikt
Na nagy nehezen én is bevásároltam a lidl féle csehekből
de találkoztam egy meglepivel is még ezen felül -
qltsar
veterán
válasz
Dr_Syrex
üzenetére
A Gólem Repetát nem kóstoltam még, csak a Sötét Bunkót, az egy jó testes fekete IPA. A kolibri amivel kijött az meg hát...:S, nem hozta számomra a főzdefesztes ízvilágot sajnos, pedig ott én a 3. helyre raktam a legjobb sörök között. Múltkor meghallottuk, hogy Élesztő kapott belőle, mentünk is le megkóstolni, és nagyot csalódtunk
. Csak az a jellegzetes APA-s íz-t adta vissza, ami mellé még a kellemes gyümölcsösség, és az IPA-ból átszivárgó keserűség is hozzátársult nyáron a feszten, itt már elmaradt sajnos
. -
Dr_Syrex
senior tag
Még anno kóstoltam egyszer a Pirtósban, de nem nagyon emlékszem rá
. Ezuttal kellemes meglepetés volt és nem tudtam belekötni. Akciósan simán megérte.
Nemrég benéztem a kézműves csemegébe és találomra összeszdtem néhány sört. Közöttük volt ez a 2 is: [link].Mindkettő itatta(volna) magát, ha nem fogy el szinte azonnal
-
adster
tag
Apropó, hogy egy örömhírrel szolgáljak - bizonyára mindenkinek bearanyozza a napját -, augusztus végén irány Brüsszel, meg a környéke 5 napra!

Gondolom, nem kell sokáig ecsetelnem, hogy miről fog szólni a "nyaralás"...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
adster
tag
Ezek z újfajta Siren-ek tényleg nagyon jól hangzanak, nem mintha a régieket kóstoltam volna. Ha viszont nem azok a tipikus brit-karakterű ale-ek, akkor biztos jók lehetnek.
Ez a példány, amit itt fényképeztél, ez pedig már csak azért sem lehet rossz, mert ha még úgy is lenne, a jó öreg amcsik a Cigar City-nél, és a Grassroots-nál hamar helyrehozták volna a hibákat...

Mert ha jól látom/tudom, ők is segédkezet nyújtottak ennél a főzetnél.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Yettel topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Projektor topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OLED monitor topic
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- További aktív témák...
- Radiomaster TX16S MAX Mark II ELRS táv
- Káprázatos 18 karátos fehérarany gyémánt gyűrű szett (Eljegyzési és Kísérőgyűrű) Eladó
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett kofferben, szűrőkkel
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- DJI Goggles 3 FPV drón szemüveg + Motion Controller 3 távirányító
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Apple iPad 10th 64GB, WI-FI, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jó lenne tudni, hogy milyen sörökre lehet számítani, mert az nyhborozón még mindig nincs fent részletesebben sajna. Személy szerint örülnék ismét a Gulden 9000-nek, de ha megkóstolhatnám a Weihenstephanert, akkor annak pláne
A Primátor 24 sem lenne rossz ismét...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A hirdetés szerint 100 fajta sörrel...