- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsof Nokia
aktív tag
Jurta Korcsmába meg párom járt majd most már én is rábeszélem nem lesz nehéz, hogy menjünk el
-
jookomak
őstag
válasz
zsof Nokia #9198 üzenetére
Ahogy nézem Békésszentandrási, Fóti szortiment, valamint köleses. Kezdetnek nem rossz, de ezeken túl is van élet.
-
looser
addikt
válasz
zsof Nokia #9196 üzenetére
Ez beülős hely? Vagy otthon fogyasztanátok? Van még egy-két hely a városban, ahova érdemes lehet bekukkantani: Élesztő, Csakajósör, Hopfanatic, Legenda, Hrabal, Bohémia, Pivo, Snapsz Galéria, Rizmajer.
A gyömbéres az alap világosukra épül, a fent ajánlottak különálló sörök. Érezzétek jól magatokat :-) -
looser
addikt
válasz
zsof Nokia #9194 üzenetére
Akkor a Keserű Mézet és a Zwickl-t se hagyd ki :-)
-
zsof Nokia
aktív tag
Ezt meg kell kóstoljam majd
-
looser
addikt
-
qltsar
veterán
Van Kolibri Élesztőben, ha érdekel valakit
! Bár...nem annyira telt íze van mint főzdefeszten, azért nem rossz APA
!
-
Jhonny06
veterán
Egy kis olvasmány délutánra:
-
icepuck
csendes tag
Huh, újra kaptam Szilvás sört, hosszú idő után végre gyümölcssör lesz a hétvégi menü! :-D
Megint pozitívan csalódtam a KREDENC-ben! ;-) -
looser
addikt
válasz
Jhonny06 #9187 üzenetére
Nálunk forgalmazzák, 300 Ft-tól, pld. itt: http://csehsor.hu/sorok.htm
Valamiért nem enged linkelni...
Szerintem ha már négyen kimennénk mondjuk 40 palackra (per kopf), ott már fordulna a haszon és megérné. Persze az idő (6-7 óra zötyögés) miatt a sofőrnek esetleg nem, de én innék helyette is hazafelé :-)) -
looser
addikt
válasz
jookomak #9185 üzenetére
Ez Hunter S. Thompson? :-)
Gyerekek, egy kicsit távolabb (vagyis nem igazán éri meg, max. ha legalább egy dobozossal vagy teherrel mész ki...:-) de a cseheknél a Lidlben szintén remek akciók vannak. Hét (7) üveg (0,5 L) Posticzinské sör ~1000 Ft. Vagyis ezer forint, ami ezer forintot jelent... Döbbenet a négyzeten.
-
looser
addikt
Gondolkoztatok már azon, hogy az első italotok óta kb. mekkora mennyiségű tiszta alkoholt fogyasztottatok? De italtípusra lebontva még érdekesebb lenne :-)
-
Jhonny06
veterán
Nem, ez szerintem is a régi design (mármint a körülötte levő terület más, de a logo kvázi ugyanaz). Amúgy vicces, hogy pont tegnap írtam a Brewdog-nak Facebook-on azzal kapcsolatban, hogy a kupakok design-jában miért nincs kicsit nagyobb változatosság.
És ez a cikket linkelték vissza (addig nem is láttam), de ez a piros kupak valóban szinte ugyanaz, mint a régi.
Mondjuk oké, ezzel túl sokat variálni nem lehet a Brewdog logo-n kívül, de nekem akkor is hiányzik valami változatosság - főleg, hogy milyen király label-eket gyártanak.
-
looser
addikt
Fokhagymás-chilis almapálinkát iszok cukormentes energiaitallal. Van olyan fura, mint egy SSBBW és egy strap-on-os terhes csaj együttléte, de valahogy mégis jó
-
looser
addikt
(#9177) Jhonny06: őszintén szégyellem, de nekem ez a réginek tűnik. Vagy átsiklottam valami felett?
(#9178) Kergeboci: ez nagyon jól hangzik! Amióta Prágában jártam, vissza akarok menni. Pilsen különösen vonz :-)
-
A hétvégén jártam egy gyorsat Prágában és Pilsenben. Prágába nem nagyon találtam fel magam, talán csak a 30 csappal rendelkező Beer Museum (lényegében Csakajósör, 4szeres méretben) volt említésre méltó, a csapolt Svijany búzával, házi fekete IPAval, és még pár szűretlen csodával. Meg a Tom's Burger, csapolt Svijany Marzennel.
Pilsen viszont nagyszerű. Szépen felújított terek és utcák, az esti órákban is Bp-hez képest nagyszerű nyugalom, rend és tisztaság (napközben meg mintha falun lettem volna). Rengetek (és olcsó) szűretlen Pilsner Urquell, és egy 90 perces sörgyár látogatással, ahol megmutatják az új és a régi gyárat is. A réginél ráadásul levisznek a barlang rendszerbe, ahol még az erjesztés alatt álló sörök között áldogálva/szagolgatva, egy igazán nyers és erős, még készítés alatt álló Pilsnerből lehet inni egy korsócska kóstolót (megszavazva a legjobb pilseni sörnek!)
Aki arra jár, ajánlom a Pivovar Groll panziót. Olcsó szállás, 3 féle házi (ebből két szűretlen - világos, félbarna, és egy szűrt kávés-csokis tmavy) csapolt, nagy udvar tele padokkal, és rettentően finom konyhával (a sült kacsa itt is kihagyhatatlan). Angolul senki nem tud, de activityben és németben egész ügyesek.
-
Jhonny06
veterán
Új design-t kap a Brewdog, remélem ezt még megérjük, nagyon jól néz ki.
[link]
-
looser
addikt
Ettől függetlenül ha aktuális, akkor örüljünk feleim :-)
-
looser
addikt
-
qltsar
veterán
válasz
jookomak #9171 üzenetére
A BodzIPA-s dolog szerintem nem így van, Róth Zoli 3 féle sört főz, illetve mos már négyet, a héten volt a Bakancslista II bemutatója a Maritutcakilenc-ben. Eddig pedig volt neki a Pyrománia, Bakancslista, Távoli Galaxis.
A Megawatt az Élesztő féle Brewstudio találmánya, remélem azért még hoznak ki, ha mást nem, majd az őszi Főzdefesztre, mert nagyon finom volt.
Hát sebaj, akkor várunk
. A héten voltam Élesztőben, feldobtak egy érdekességet, de sajnos nem kóstoltam meg. Régen kicsit savanykás volt, és nem jött be, de az már volt egy éve legalább, azóta sokat változhattak a dolgok, Alulu - kókuszos IPA
.
-
jookomak
őstag
Kolibri itt lenne, ha lenne készleten. [link]
Sajnos ezek olyan kis mennyiségben készült sörök, hogy gyakran nem is palackozzák. KIPA most asszem elfogyott, és tuti nem lesz egy jó darabig, hiszen a készítője (sajnos) túl ritkán főz, és akkor is mindig mást.
Milliárd megawattal hasonló a helyzet, az csak a főzdefesztre készült érdekességképp. Aki azt csinálja, őmost a Bakancslista sörökkel van elfoglalva, szóval megint csak nem hiszem, hogy lesz egyáltalán.
Bodzipa hopfanatic, ők most sajnos zárva vannak, felújítják a pub-ot, szeptembertől tuti lesz náluk. -
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #9168 üzenetére
A három Argus kurva jó volt, a Drehernek viszont nagyon gyenge az íze, tényleg nyári sör.
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
Nem tudjatok veletlenul, hogy Budapesten lehet e valahol kapni Kolibrit? Nagyon finom kis APA
! Fozdefeszten nagyon bejott a tarsasagunknak az 1 milliard megawatt, a KIPA es a Bodzipa mellett
. Sajnos a tobbit sem lattam azota sehol
.
Esetleg otlet a beszerzesre
?
-
looser
addikt
válasz
Bjørgersson #9166 üzenetére
Már be is vannak hűtve :-)
-
jookomak
őstag
Mindenki kóstolja meg a Bakancslistát, ez valami veszett jól sikerült sör.
-
somasz
addikt
válasz
icepuck #9162 üzenetére
Ma voltam náluk én is, félrerakattam egy rekesz kolibrit
Remélem lesz james brown ale is, abból elhoztam a készletet...Meg hoztam vörösbegyet, horizont (feszten jó volt), sötét bunkót (múltkor ízlett), pókerface-t, vertigót
Legközelebb már rápróbálok a zip's golden ale-re, hamár elfogyott a feszten az orrom előtt.
-
icepuck
csendes tag
Voltam a KREDENC-ben a Fehérvárin, Vörösbegyük volt, Kolibrit előre láthatóan 2 hét múlva kapnak Bäderéktől, addigra lesz új, kész főzet.
-
Jhonny06
veterán
Találtam egy kellemes kis boltot a Fehérvári úton (KREDENC Manufakúra), ezeket hoztam:
Horizont IPA
zip`s Imperial Stout
zip`s Pale Ale
Sötét Bunkó (Gólem)
Credo (Hedon)Néha jó a magyar és szlovák sörök közül szemezgetni - fizetésnél mindenképpen kellemes, hogy nem hagyok ott egy vagyont pár üveg sörért, mint a Kertészben
-
jookomak
őstag
Ma este Róth Zoltán (Távoli galaxis) új söre, és galaxis happy hour a margitutcakilenc-ben. FB link: [link]
-
Jhonny06
veterán
-
NoLF
veterán
egyszer valamikor huszonpár évesen segítettem betonozni egy havernak reggel 9től délután 4ig, egy 24es tálca holsten gurult le... talán az volt a csúcs
itt a sok kolibri kb este9től hajnal 2ig, utána meg ment az unicum-stella kombó reggelig, arról már fogalmam sincs, hogy mennyi volt, de aznap nem nagyon voltam képes semmire, az biztos. node meg is fogadtam, hogy elég lesz ebből mert nem lesz jó vége.
-
Dr.Zoo
őstag
Szvsz még pihentesd.
Csak mert ha megbontod, megiszod, akkor a többi eddig ivott ser, erősen veszít a poziciójából, és újra át akarod élni azt az élményt, amit a Kasteel Couvee nyújtott.szerintem.
El kéne mennem ilyen promociós szöveggyártónak a Belgákhoz...
Egyébként Jookomak szívemből szólt...
-
looser
addikt
Jóvammá, akkó 4,5L per kopf :-)
Az számomra már az elviselhetetlen kategória, nemhogy unikumra, de semmi számomra kedves dologra nem tudnék koncentrálni :-)(#9146) jookomak: ezt jól megmondtad, érzésem szerint most is van benned 5-6 ezrelék :-D
(#9147) koxx: az az egyetlen, amelyet még nem kóstoltam, a málnáson kívül. Valamikor sört kerítek rá :-)
Érted, sört, háháhá :-/ -
NoLF
veterán
A lofuttyot, a piccolo a 2 deci, a pohar az 3. Mivel dogmeleg volt, ezert ittunk csak poharral hogy ne melegedjen meg a sok duma kozben, bar az elso 3 poharral sztem 4 perc alatt vegeztem, olyan szomjas voltam. Tehat kb 34 pohar gurult le, persze utana a masik helyen mar ment az unicum is, na attol bolondultam meg epp annyira, hogy reggel 7re ertem haza
-
Lidlben most vettem 349-ért barna leffét, elég jó ár érte. Sparban már jó ideje horror áron van
-
NoLF
veterán
na ezek jó kérdések kérlek, én egy ideje nem élek az országban így nem nagyon tudok neked segíteni, de szerintem ha felhívod a főzdét, tuti tudnak segíteni mert a srácok nagyon profik és segítőkészek voltak most hétvégén, tuti nem hajtanak el. nyilván ahogy mondod, csaperndszer kell ami általában már a hűtővel együtt van, hordó és co2. hogy ipari áram kell-e, nem vágom, de szerintem nem.
-
somasz
addikt
A fővárosban innék Kolibrit, ott kéne egy cím.
Gondoltam arra is, hogy hordóval kéne szerezni vagy ezt vagy bármi mást. Mit kéne még mellé szerezni, hogy csapolni lehessen? Milyen árakra lehet számítani? (Nem tudom, mi kell hozzá, de CO2 palackra, hűtőre és csapra már gondoltam.) mennyi egy minimálszett? Hordóval csak a főzdétől közvetlenül lehet szerezni?
-
NoLF
veterán
basszus ezt a bäder főzdét én még nem ismertem, tegnap kóstoltam a vörösbegyet, meg a kolibrit, hát le a kalappal! a kolibri sajnos kifogyott, mert kicsit rámentünk a a srácokkal...
-
looser
addikt
"De azért a sört én is szeretem!"
Ehhez kétség sem férHát gyerekek, ez a Sir Smoke-A-Blond másodjára is meglepett. Nem tudok betelni vele, annyira de annyira jól el van találva a komló és a füstölt maláta, megmutatkozik és nem tolakodik egyik sem, ivósörnél több, csemegesörnél kevesebb; egyszerűen tökéletes. Nekem egyelőre ez az év hazai söre.
-
Tegnap beultunk kicsit a Henribe, egy rochefort 8 es egy petrus red gurult le. Arra nem is emlekeztem, hogy a 8ennyire durvan finom, hajszallal marad csak el a 10estol.
-
looser
addikt
Annyira szeretem ezt a fiút, az egyszerűségét. Semmi adster-féle hiperűrugrás a sörkulinaritás óceánjába, csak szavak a Junior-kifőzdelánc konyháiból. Imádnivaló :-)
És tényleg érezni, hogy szereti, amit csinál. -
looser
addikt
Egy kolléga linkelte ezt a Sörfigyelő blogba; kicsit kellemesebb a helyzet tőlünk északra sörfronton. Ma vagy holnap jönne velem Párkányba valaki? :-)
-
NoLF
veterán
válasz
jookomak #9124 üzenetére
En szeretem a kovacs janost, igazi uditohelyettesito, hidegen isteni, 2 masodperc alatt lemegy a pint.
Barcsak emlekeznek miket ittam tegnap pesten... Brutal bitter, tripla x biztos volt, meg meg ezer mas, es persze a deak teri cseh sorfeszten lett a vege. Ja nem, a szimplaban. Vayis valahol a koruton, valamiert emlekszem hogy az utolso dreher bak volt, a gyomrom kakukk, uy osszekevertem mindent
80al mertem hazajonni, 2 orat aludtam... Oreg vagyok en mar ehhez.
Apum neveben koszonom a koszonteseket
Tegnap voltam gyulan is reggel, visszafele utbaejtettem szentandrast, sajna csak szt andras konnye, black rose, fekete, es betyar kiraly volt a kinalat, de azert ezekbol betaraztam hetvegere. Es most lefekszem
-
Traxx
őstag
Na hétvégén beugrok ismét a kedvenc boltocskámba, hátha lapul még egy sötét sarokban a Kasteel Cuvée-ből
Veszettül bejött az a sör.
-
jookomak
őstag
Brewdogot csak a csakajósörben szabad venni, mindenki más tőlük veszi, és ráteszi a maga szép nagy hasznát.
John Smith's angol sört kóstoltam, hát számomra valami borzalmas volt. Fontolgattam, hogy kiöntsem, pedig az nálam nagy szó. Végül legyűrtem. Igazi angol, földízű, szénsav nélküli gyenge lé. [link]
-
looser
addikt
(#9105) Kergeboci: én is elértem már ezt az állapotot, most epa-kat, lagereket szoktam többnyire keresni, kerülöm az ízorgiát :-)
(#9106) whitezo88: 450 Ft körül van jellemzően, akcióban 300-ért is volt, mint a Leffe-k. Sokan szeretjük :-)
(#9117) Daneeka: jelentkezem :-)) Kajáról gondoskodunk!
(#9119) Sztbeni: én szeretem, letisztult angol ivósör. Kóstold meg a Well's, Belhaven és a Fullers egyéb söreit is. Pld. itt :-)
(#9121) Dr.Zoo: Rettenetes :-))
-
Dr.Zoo
őstag
[ Módosította: Qru ]
-
Sztbeni
őstag
A Fuller's IPA milyennek számít?
-
Daneeka
senior tag
Közeledik az idő
Már csináltam olyat amit kiadnék a kezeim közül de annak meg esztétikai problémái voltak, (túl sok üledék a palack alján, palackozó szifonnal voltak gondok de már megoldottam) de lassan már rendben lesznek a dolgok talán. Augusztusban akarok főzni 3-4 dolgot, október körül már lehet valami belőlük. -
Daneeka
senior tag
Kipróbáltam pár palackozott "zipszet".
tl;dr: Dizájnon, ízvilágon is látszik, hogy szélesebb vevőkört akarnak megnyerni mint amit a pár hazai craft beer nerd kitesz emiatt nekünk kissé "biztonsági" söröknek tűnhetnek ellenben ezt világszínvonalon teszik. (ez mondjuk meg is látszik az eszközparkjukon, érdemes ránézni a cég weboldalára)
Golden Ale: Ő egy belga stílusu sör lenne. Szinte semmi hab. 7%. Szerintem kissé vizes, gyengécske test jellemzi. Az enyhén narancsos jelleg elég kúl mondjuk, a címke szerint egy meg nem nevezett új zélandi komlótól kapta. Szerintem kihagyhatjátok nyugodtan. Hasonló vonal lehet mint a Barbár csak mindenben gyengébb.
Pale Ale: Szexi illatú söröcske. Nulla hab. Kezdek arra gyanakodni, hogy ezek lehet, hogy palack erjesztett sörök (mondjuk ők tuti tudnak géppel szénsavasítani úgyhogy nem tudom, lehet valami zsír volt a poharamon, az is árt a habnak) és bent kellett volna hagynom a hűtóbe őket egy napig, hogy benyeljék a szénsavat. Esetleg szétrázódtak az úton. Érdekes, lágy, vizes jellege van ennek is a szájban, ha lenne rá fölös 10-20k-m beküldeném laborba megnézni milyen ásványi anyagok vannak a vizében, legalább tanulok belőle valamit, azt írja a címke, hogy kezelt víz. Kisérleti jelleggel nyomatok majd bele CaCl2-t meg gipszet valamelyik hétvégén, van egy olyan érzésem, hogy lehetne több klorid meg szulfát a vizében.
Ez amúgy a maga módján hibátlan szerintem csak furcsa a mouthfeel. Nekem sima alapmalátás, 5% körüli söröm komolyabb érzetet produkál a szájban, ezekbe meg ilyen olyan festő/karamell maláták is vannak. Mondjuk eléggé keményre felsóztam az enyémnek a vizét.
Ez amúgy technikailag jobb mint bármilyen komlós próbálkozás amit ittam a főzdefeszten, ezektől szívesen megkostolnék valami komlósabbat is. Komoly dolog ez szerintem, simán ittam ennél technikailag rosszabb Mikkellert, Brewdogot is, (bár ritkán) ha én vándorsörfőző lennék tuti ezekkel főzetném a söröm. (maximum belepofáznék még a vízbe kicsit)
Amúgy eléggé biztonsági sör ez is de az egyik (vagy inkább a leg) legletisztultabb, elegánsabb hazai próbálkozás komlós témában és szinte mindent kostóltam a hazai mezőnyben ezen a vonalon.Imperial Stout: Semmi hab de ennek a stílusnak legalább már majdnem jól áll. Nagyon jó kis stout ez, a Fuller's Black Cab iszogatása közben gondolkoztam el, hogy mi lenne ha felhúznák a 4.5%-ot 7-8% köré, na ez arra emlékeztet. Ennek is van egy lágy fílingje de annyi szárazanyag van már benne a malátából, hogy nem zavaró annyira.
Összességében nekem az jött le, hogy olyan söröket akartak az éttermükbe ami nem riasztja el a borsodin nevelkedett vevőkört, másrészről ha lennének ilyen ambícióik szerintem simán tarolhatnának a főzdefeszten valami durvulással.
-
Dr.Zoo
őstag
Brew Dog Punk Ipa:
Már az illata felizgatott, citrusos, finom!
A hab hamar elillant, de cserébe valami olyan íz volt a számban, mintha egy kézigránát robbant volna orcámba...friss, citrusos, színe méz kb. és átlátszó. Hogy megért-e egy ezrest? Igem, mindenképp!
Vár még egy Sötét Bunkó, de arra rá kell hangolódnom...
-
Dr.Zoo
őstag
No:
Legenda Belgian Blond:
Semmi extra, finom, gyorsan elillanó hab, és valami iszonyat sok élesztő a pohár alján. Szín: szalmasárga, picit átlátszó.Legenda Aquarius Zodiac 8.2%
Űristen...... Olyan íz, olyan hab, hogy csak pislogok, mint hal a szatyorban.. Isteni illata van a pohárban, sajnos az alkoholt nem sikerült olyan zseniálisan elrejteni, mint a belgáknak mondjuk a Gulden Draak-nál, de mindenképp kötelező darab... Színe a sötétebb narancsba hajlik, opálos, és nem lehet átlátni rajta. Habja kemény, és sokáig megmarad. Nem tudom milyen illatú komlót, vagy egyéb fűszert használtak, nekem bejön. -
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
whitezo88 #9106 üzenetére
Kóstold csak meg a Grand Cru verzióját......
Apropó: ma beszabadultam a Legendába, többek között horgon van egy Brew Dog Punk Ipa...
A csávó a csapon kajak lebeszélt, hogy ez egy rongy, és ennyiért ne vegyem már meg.. Mondom pajti gyorsan csomagold már, és itt sem vagyok... Ilyen érdekes csapossal sem találkoztam még... -
whitezo88
nagyúr
az egyik legfinomabb ser, amit ittam, kár, hogy itthon horror árban van ez is, de vettem egy palackkal. Belgiumban azért többet ittunk ilyeneket, kicsit jobbak is az árak ofc ( ez mellett Kriek, Leffe, ilyenek)
-
looser
addikt
-
Dr.Zoo
őstag
Tegnap voltunk Ósünbe, és vettem pár palack ezt-azt.
Csapra vertem még este egy dobozos Barths 8,3% sert, a hab szinte azonnal eltűnt, és hát az íze...
Nekem nagyon nem jött be, de ma délután rágyógyulok egy doboz Apostel Brau 7.9% serre, aztán egy doboz Beglücker 6.8% jön. Azután persze lehet leőblítem az egészet egy Staropramen barnával.. -
Jhonny06
veterán
Egy hosszabb kihagyás után:
BrewDog IPA is Dead - Comet
BrewDog IPA is Dead - EXP366
BrewDog IPA Is Dead - Amarillo
BrewDog IPA is Dead - Kohatu
Mikkeller Hop Burn High
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- ASUS 18W USB ADAPTER
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W