Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz junior19 #58098 üzenetére
Biztos vagy te ebben? Az RGB és YUV annyira más, hogy ott nem fátyolosodás lenne a probléma, hanem szinte felismerhetetlen kép. RGB full és RGB limited (TV-ken HDMI szint normál/alacsony beállítás) közti félrekonfigurálás ami ilyen fátyolosodást vagy részletvesztést okozhat.
Viszont itt - ahogy ki is szúrtad - YUV a forrás, nem játszik a HDMI szint (vagy range).[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz modflow #58103 üzenetére
Én karmaresz véleményével értek egyet. Szerintem is a lejátszó lesz a ludas. Annak a beállításait kéne végignézni. Javaslom tesztábrák használatát a fekete és fehér szintek ellenérzésére.
-
kolosszus87
senior tag
válasz modflow #58105 üzenetére
Nekem az az érzésem, hogy inkább csak nem tudod megszokni a HDR sokszor fura képét és az ezzel járó sokszor megemelkedett fényerőszintet. Nekem is fura néha, filmfüggő a dolog. Ha SDR-ben jó a kép akkor HDR-nek is stimmelnek kellene lennie Zidoo-ról. Nekem Zidoo Z9S-em van, az előbb a kedvedért az egyik HDR filmet (Aquaman) elindítottam Zidoo után a tv belső lejátszójával is és én nem vettem észre különbséget a színekben, feketeszintben. Természetesen a Zidoo-t és a belső lejátszót is azonos képbeállítások mellett megnézve (egyéni profil, -2 gamma, stb.)
[ Szerkesztve ]
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
modflow
veterán
válasz kolosszus87 #58106 üzenetére
De én leteszteltem és látom, hogy alul felül a fekete sáv más a TV belső lejátszóján és más a Zidoo-ról. Előbbi totál fekete, míg Zidoo alatt szürkésebb.
A képet ezután már nem is néztem, csak rögtön az indításnál azt, hogy alul vajon miért nem olyan fekete a fekete sáv, mint a TV saját lejátszóján.SDR-ben valóban nem látok problémát, az jó szerintem.
-
kolosszus87
senior tag
válasz modflow #58107 üzenetére
Lőj már 2 képet ugyanazzal a jelenettel, egyiket belső lejátszóról, másikat zidoo-ról...olyat amin látszik a fekete sáv. Nem a local dimming-ből adódó bloomingot látod a sávokon? Az HDR-nél észrevehető elsősorban, SDR-nél nem.
Panasonic TX-65LZ980E oled tv - Sony Playstation 5 - HyperX Cloud Alpha headset - Samsung HW-Q800C Soundbar - Dune HD Real Vision 4K media player
-
Celtis
veterán
válasz junior19 #58109 üzenetére
Akkor nem értem mire gondolsz.
Talán magyarázat nélkül is látható, hogy az RGB és YUV nem csak jelszintekben különböznek. Csak megfelelő konvertálással átjárhatók.Itt egy példa
Ha legörgetsz látsz egy papagájos képet és azt mi lesz belőle, ha az RGB-t YUV-nak értelmezed.[ Szerkesztve ]
-
modflow
veterán
válasz kolosszus87 #58108 üzenetére
Nem a legjobb a kép, mert a valóságban tök más, a telefon képe eléggé elviszi, de egymáshoz való viszonyításhoz jó. Durván látszik a különbség.
Mindkettő ÉLÉNK alapbeállítás.
Első a Tv, második a Zidoo.
Elsőn olyan fekete a sáv, hogy nem is látni a képen, hol a TV alja. Hát... másikon látni. (A jobb alsó sarok azért világos, mert ott a pause fehér gomb. :) )
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz modflow #58111 üzenetére
Látszik ezeken a képeken is, de jobb lenne "Black clipping" teszt videókkal kipróbálni. Ott számszerűen látszik, hogy hol bukik be a fekete.
Egyébiránt próbáltad a TV-n a képbeállításokban a feket szint csúszkát lejjebb venni? Megint csak az említett teszt videóval lehet pontosan beállítani.
-
junior19
senior tag
válasz Celtis #58110 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok.
De ha megnézed az előzményeket, a Zidoo készüléke YUV-t ír ki. Ha helyette YCbCr írok neki, azt sem tudja hol keresse, mi az, nem ezt látja.
Még a Video szint beállítást sem találja a készüléken.
Szerintem én minden olyan információt megadtam neki, mivel tudja kiszúrni a hibát. Mi innen akik nem látjuk a képet, csak tippelgethetünk, hogy mi a hiba oka.
Neki kellene 20 percet rászánni, amivel már a tévé beüzemelésénél kezdenie kellett volna, s akkor nem használat közben derül fény a jelenségre.
Én innentől ezt a témát elengedtem, szerintem minden információt megkapott, amivel a hibajelenséget ki lehetne szűrni, illetve hogy mi a hiba.
Mi látatlanban csak tippelünk, hogy a videó szint beállítás nincs összelőve, vagy csak a fekete szint beállítás nem megfelelő.
Amíg rendes tesztvideóval nem nézi meg (amit linkeltem is neki), s nem jelzi mit lát, addig csak tippelgetés folyik, s ahogy látom közben kezdődik is elölről.codec project
-
Daneee14
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Sony KD-49XH8096BAEP tv-t.
1. Ha jól tudom akkor ehhez a Sony srs xb32 bluetooth-s hordozható hangfalat bluetooth kapcsolattal nem tudom csatlakoztatni. Valamilyen kábellel lehetséges?
2. Tervezek vásárolni még egy Sony HT-SF150 2.0 soundbar-t. Ezt ha minden igaz hdmi-arc kábellel csatlakoztatva tudom a tv-hez csatlakoztatni és amikor pedig nem a tv-t akarom hallgatni rajta, akkor telefonhoz tudom bluetooth-n keresztül kapcsolni és zenét hallgatni?
Kérlek erősítsetek meg ebben. Köszönöm a válaszokat előre is! -
mihaly13
tag
válasz Daneee14 #58115 üzenetére
Nekem egy Sony KD-HX9505 tévém van és egy Sony HT-SF150-s soundbar és egy Samsung S5 Neo telefonom és a telefonról le lehet játszani a zenét bluetooth-n a sounbar-n , nagyon jól működik csak párosítani kell őket ! A tévé és a soundbar HDMI-ARC-n van csatlakoztatva és a tévé azonnal felismeri semmi gond nincsen vele a tévé távirányítójával lehet a hangerőt állítani .
-
mihaly13
tag
válasz salapp #58117 üzenetére
Az előző tévém egy Samsung UE50TU8502 volt a képe elég jó volt de a hangja az borzasztó , hozzá vettem a Sony soudbar-t , de még avval sem tetszett a hangja és egy félév után elhatároztam hogy veszek egy Sony KD49XH9505-t akinek a hangja elégjó de azért a soudbar-l a hangja sokkal jobb , úgyhogy a soudbar már megvolt és csak akkor használom ha zenét nézek a YouTube-n . Ha a Sony tévém lett volna előbb akkor biztosan nem vettem volna soudbar-t .
-
kilozsul
aktív tag
Sziasztok!
Valamelyik hsz-ban olvastam, hogy be lehet állítani a hangerő gombját úgy, hogy ne a tv hangerejét, hanem a külső erősítőre küldött jel hangszintjét állítsa. (KD-55XH90)
Ha meg lehet tenni, akkor pontosan hol? Néztem a beállításokat, de nem találtam. -
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg elég jó áron meg lehet kapni a MediaMarkt-ban a Sony 48-as OLED TV-jét, eezért nagyon mozgatja a fantáziámat a beszerzése. Viszont a UPC/Vodafone oldalán nem szerepel a készülék a CI kártya kompatibilitási listában. Ez nekem elengedhetetlen. Van ezzel kapcsolatos tapasztata valakinek esetleg, hogy csak nem szerepel a listában, vagy ha ott nem szerepel, akkor valóban nem fog működni a készülékkel?
Köszi előre is!
-
DJosef
őstag
Üdv!
Tapasztalatokat illetve a véleményeteket szeretném kérni.
XBOX SERIES X mellé keresnék TV-T.
A két kiszemelt a következő:Sony KD-55XH9077SAEP
Sony KD-49XH9505BAEP
A displayspecification oldalon az ALLM,VRR (tudom ez még nem aktív a 2.1 HDMI miatt) funkciót csak az XH90-hez írta.
Egy esetleges szoftveres HDMI 2.1 aktiválás mindkét modell megkapja vagy csak a XH90?
Szóval tapasztalatokat és véleményeket szívesen meghalgatnék.
Előre is köszönöm!
Forget about it
-
vlevi
nagyúr
válasz DJosef #58125 üzenetére
Nézz rá az rtings összehasonlító tesztre is. [link]
Még külön videót is csináltak csak ennek a 2 modellnek az összehasonlításáról. [link]
Az XH90 és a 95 között vannak eltérések.
Némelyikben ez a jobb, némelyikben a másik.
pl. input lag-ban az ő méréseik szerint az XH90-es a jobb.
De fényerőben egyértelműen a 95-ös, tehát HDR mozira jobb, de csak akkor, ha nem tükröződik rajta közvetlenül lámpafény.A 9077 az szürke keretes. A 9096 tökugyanaz, csak fekete kerettel.
[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
Az RTINGS szerint is az XH90 kapja meg a frissítéssel majd a 2.1-el járó funkciókat mint pl a VRR.
Számomra tehát akkor csak az XH90 jöhet szóba az Xbox miatt.Bár érdekesen fogalmaz:
Elérhetővé teszi a 4k120 Hz-es jel támogatását PS5™ esetén.
Létezik,hogy csak PS5-ön érhető el ez a funkció?Ráadásul a Variable Refresh Rate(VRR) nem tesz említést.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
karmaresz
senior tag
válasz DJosef #58128 üzenetére
Olvasmányaim alapján egy, nem szabvány VRR megoldás már most is működik a PS5 és az XH90 között. Nekem van mindkettő, de nem tudom, miként lehetne tesztelni, mindenesetre akadást, screen tearing-et egyelőre sehol nem tapasztaltam.
Ha kijön hozzá az új, tavaszra ígért firmware, amit szerintem a PS5 szabvány VRR támogatásával fognak kb. egy időben meglépni, akkor onnantól elméletileg tudnia kell a VRR-t az új XBOX-szal is.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
jlaci74
aktív tag
válasz Celtis #58133 üzenetére
1 napig volt nálam egy Samsung UE55TU8502 ( aztán visszavittem és hoztam helyette egy XH90-et )
és bármilyen furcsa ( számomra is az volt ) de működött a fent említett funkció.
Egy Yamaha RN-602 streamerrel van összekötve nálam optikai kábellel , ez egy sztereo cucc, nincs is rajta HDMI bemenet és a Samsung tv távirányítójával tudtam a hangerőt állítani . -
Neoteric
addikt
válasz Celtis #58133 üzenetére
Anyáméknál egy ilyen 40W4500 van kb 12 éve, DVD lejátszós Sony 5.1 házimozira van kötve, és a tv távkapcsolója automatikusan a házimozi hangerejét változtatja, pedig akkoriban még nem volt HDMI ARC, oder? Mondjuk az is igaz, hogy most fejből meg nem mondom mivel vannak összekötve..
PSN: ne0teric_sAN
-
Celtis
veterán
válasz Neoteric #58136 üzenetére
Az a TV is HDMI-n tudja vezérelni a hangerőt. Az valóban igaz, hogy ARC akkor még nem volt ezért maga hangjel optikán mehet át, a vezérlés meg HDMI-CEC-en.
Ma is így működik, csak az ARC meg a CEC annyira összenőtt a hangeszköz kezelése szempontjából, hogy ARC-ot írtam.
Jogos a kritika, pongyolán foglamaztam. Ettől függetlenül az optikai kapcsolaton nem megy át hangerő vezérlés, hanem ahhoz valamilyen külön csatorna kell. -
RRman
csendes tag
válasz DJosef #58125 üzenetére
Szia!
Nálam majdnem ugyanez volt a dilemma egy hónapja, Series X mellé kerestem 65" TV-t és a végére XH90(95?)/Q80/CX3 hármas maradt.
OLED-et elvetettem, mert tartottam tőle, hogy a sok egybefüggően órákig tartó konzoljátékot nem értékelné annyira, ezután személyes szimpátia alapon a Sony felé hajlottam, pedig előtte Samu TV-t használtam hiba nélkül évekig.
Gondolkodtam XH95-ön is, de az XH90-re belengetett HDMI 2.1 funkciók és az alacsonyabb input lag miatt az XH95-öt elvetettem (nem mintha hardcore játékos lennék, kb a sorozat/filmnézés is ugyanakkora részben jelen van a TV használatomban).
A lényeg:
Nem bántam meg a választást, k**va jó ez a TV! Hibát eddig nem produkált és az XH95-nél alacsonyabb fényerő sem nagyon zavar, game mode-ban megfelelő játékkal (pl Forza Horizon 4) konkrétan kifolyik a szemem 2-3 óra után olyan brutálak a színek (meg a minden). Vincent Teoh által javasolt beállításokat használok nagyrészt, a gammával meg fekete szinttel minimálisan játszva. Jellemzően relatív sötét szobában használom (mire hazaérek az irodából és tudok játszani már rég sötét van), hétvégente napközben szemből árnyékolok (ezt mondjuk akármelyik TV igényelné szerintem ha tényleg jót akarsz játszani), oldalról meg jöhet akármennyi fény, a TV meg sem érzi.Remélem ALLM/VRR-t tényleg beleteszik majd szoftverfrissítésbe ahogy ígérték (és nem csak valami kamu módon, "PS5 only" funkcióként), hiszen ezért (is) előlegeztem meg a Sonynak a bizalmat a Samuval szemben.
A két általad említett modell közül mindenképpen az XH90-et venném egyrészt az Xbox miatt, másrészt meg mert nagyobb méretet kapsz ugyanannyi pénzért és az még sosem ártott meg. Én 46-ról váltottam 65-re, persze elsőre durva, de két hét után már azon gondolkodtam, hogy nem inkább a 75-öst kellett volna-e venni
[ Szerkesztve ]
-
DJosef
őstag
Köszönöm a részletes beszámolót.
Az XH95 már nálam sincsen versenyben az általad is említett hátrányok (méret,VRR,ALLM) miatt.
Egy 55"Q80 Samu és egy 55"Nano913 LG amin még gondolkodom.
A Samunál két számomra fontos dolog nincs meg mégpedig a Dolby Atmos és a Dolby Vision szóval valószínűleg kiesik az is.
[ Szerkesztve ]
Forget about it
-
RRman
csendes tag
válasz DJosef #58141 üzenetére
Nincs mit!
Megnézted már mindhárom (vagy ha Samu kiesik akkor maradék kettő) modellt személyesen? Szerintem a végén ott dől el, nem is biztos, hogy csak racionális érvek mentén.
Nekem egy Media Marktban dőlt el végleg a kérdés, XH90 sokkal jobban tetszett képileg meg amúgy is (bár kicsit csaltak, mert Sonyn egy PS5 demo videó ment, Samun meg egy random akármi). Ami ezen kívül a Sony felé billentette a mérleget az a valós 10 bit és a 2 db HDMI 2.1 csatlakozó. (LG Nanot nem néztem, nem tudom annak a tudása hogy viszonyul a Sonyhoz.)
-
DJosef
őstag
2db 2.0 és 2db 2.1 HDMI van rajta már működő VRR és ALLM támogatással, 4K 120Hz-en. Az LG-nél az IPS ami rizikós de legalább Direct Ledes Full Array Local Dimming-al de feketében biztos nem olyan erős mint a SONY a VA panellal. A SONY felé billenti a mérleget a jóval nagyobb kontraszt is.
Forget about it
-
syler123
veterán
válasz DJosef #58141 üzenetére
Bátyám vett Samsung 55q80t-t, én pedig Sony 55xh90-et. Mindkettőt én üzemeltem be. Lehet azért, mert már régóta használom Sony-t, de nekem a Samsung kezelése nem tetszik. Ami a pláne, hogy eléggé felhős a képe, míg a Sonynak nem. Nem adnám oda a Sony-t a Samsungért, pedig én olcsóbban vettem.
-
karmaresz
senior tag
válasz DJosef #58143 üzenetére
Nálam is pakliban volt az LG Nano900-as széria, de MM-ban egy jó fél órát elnézve őket, számomra elvérzett képminőségben a Sony XH90 mellett. Van most is viszonylag új LG-nk a hálóban és noha gond nincs vele, de a Sony menüjét, az Android gyorsaságát és a rengeteg appot én nagyra értékelem.
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
vlevi
nagyúr
válasz karmaresz #58145 üzenetére
"elvérzett képminőségben a Sony XH90 mellett"
Azt szerintem nem csodálom.
Én tegnap hoztam haza az XH90-et (előtte XE85 volt), és, habár már nem emléxem pontosan, milyen volt az XE85, de abban biztos vagyok, hogy az XH90 sokkal jobb. Pedig az is 100Hz-es, Triluminos volt, meg Android, de mégis.
Néztem rajta HDR videót, igaz, csak az Expanse sorozat egyik részét, ami túlnyomórészt sötét, de azért így is odaver. Le kellett vennem az X-tend Dynamic Range-t, mert nekem az már sok volt.
Betekintési szögei sokkal jobbak, mint, a szintén VA paneles, csak 3 évvel ezelőtti XE85-nek voltak. Egyáltalán nem hiányzik az XH95-n lévő X-Wide Angle bevonat (és az azzal együtt járó szivárványos tükröződés).A droid pedig... Hát, én annak idején sokat fanyalogtam, hogy XE85-n milyen fos egy szerkezet ez a droid, de az XH90-en teljesen más van. Az alapja ugyanaz a 9-es Android, a home screen, és az appok is ugyanazok, de a TV kezelése mégis teljesen más. A Guide normálisan használható, a TV gombra feljön a csatornaválasztó, egyből ott vannak a kedvence, satöbbi.
Az XE85 nem bírta szaggatás nélkül lejátszani a NAS-on lévő HDR Video Demo könyvtár tartalmát, de némelyiket még USB3-as HDD-ről se. (amit a 4kmedia oldalról szedtem le), az XH90 simán viszi mindet, NAS-ról Wifin is.
KODI viszont valamelyik Dolby Vision demó anyagot nem szereti...
A Sony beépített eljátszója boldogul vele, de az meg a WMV-re nyafog.
Ezért jó a droid, lehet a lejátszók közül (is) választani.
Ja, és persze marhagyors.
Most az a véleményem, hogy a Sonynak ki se lett volna szabad adnia a droidot az XE85 TV-re, mert csalódást keltő élmény volt. Amikor pl. a hangerő megnyomására csak 2-3mp múlva jött fel a hangerőt jelző csík, de, persze addigra már felhúzta 40-re a hangerőt, az kiábrándító.Az, hogy eArc, 4K120Hz hogy muzsikál, ne tőlem kérdezzétek, sose lesz kipróbálva. Örülök, hogy az Nvidia 1060 meg bírja hajtani 60Hz-el
De egyelőre még odáig nem jutottam el, hogy HDMI kábelt dugjak bele.Két dolgot nem értek csak az XH90-en.
A hozzá adott távirányítón pl. Nincs STOP gomb, csak Pause, meg Exit.
Ez pl. azt jelenti, hogy a KODI-ból nem tudsz kilépni a lejátszásból, mert visszatér a menübe, de közben megy tovább a lejátszás.A másik, hogy melyik volt az a beteg dizájner, amelyik a fekete TV-re rakott egy krómozott keretet???
Ha van minimális fény a szobában, ez a krómkeret világít.
Ja, hogy valamiben az XE85 jobb legyen. Az XH90 távirányítójával mintha jobban kellene célozni, nem tudom... -
vlevi
nagyúr
-
karmaresz
senior tag
Hasonló baja volt egyik cimborámnak is. Ha jól emlékszem pont ugyanezzel a modellel, mint neked. Mikor meséltem neki, hogy mit vettünk, kiröhögött, hogy ő Sony-t bizony soha többet. Aztán karácsony előtt valahogy átugrott más miatt, és akkor már vetett rá egy pillantást abban a reményben, hogy még egyszer odaszúrhatja a "ugye megmondtam" szöveget. Végül kb. a földről kapargatta az állát, hogy mekkorát ugrott mind a képminőség, mind a droid sebessége az övéhez képest.
Engem a keret egyébként még sosem zavart. Lehet hogy csak szerencsésen vannak elhelyezve a fényforrások, de nem tapasztaltam miatta becsillanást.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs