- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neoteric
addikt
Én egy Samsung T7 SSD-t használok a 65XH90-nel, de még soha nem volt semilyen scan problémám. Úgyhogy van ellenpélda is.
-
-
Neoteric
addikt
válasz
fojtviki
üzenetére
Ha tudod nélkülözni pár hétig az árát, akkor szerintem meg vedd meg, próbáld ki, aztán worst case scenario elállsz a vételtõl, és visszateszed a mostanid. Ha meg tetszik, akkor használod egészséggel a nagyobb/szebb tv-t már most.
Nekem 65-ös van, FALD-os tv révén meg tudom erõsíteni, hogy pont akkor mūködik igazán ez a feature, mikor sötétebb a kép, ergo olyankor nem lesz háttérvilágításos, ha megfelelōen van beállítva.
-
Neoteric
addikt
válasz
üzenetére
Kodi nálam mióta frissítette magát a mátrixra tiszta bugos. Tegnap pl olyat csinált, hogy véget ért egy rész, már a stáblista ment, visszaléptem elindítottam a következõ részt, és a következõ rész hangjával, de ment tovább a korábbi rész stáblistájával.
Meg van, hogy lefagy és összecsuklik. Hülye voltam, hogy hagytam az autoupdatet. -
Neoteric
addikt
Kíváncsiságképp lefotóztam én is.
Mindkettõ basic cinema mode, annyi a különbség, hogy az alsó képnél a “black adjust”-ot high-ra raktam low-ról. Beszūrõdõ fényekért bocsi, nem tudok tök sötétet csinálni, este pedig már nem leszek itthon.Szubjektív véleményem, hogy a tiéd már túl sötét, csomó részlet elveszett.
-
Neoteric
addikt
válasz
gyuromoj
üzenetére
65XH90-et csak ajánlani tudom, kurva jó. Viszont ha sok feliratos filmet nézel, akkor ajánlott a Netflix felirat színét pl szürkére állítani, mert a fehér vakító feliratok miatt az alsó dimming zónák is kapcsolnak, és máris nem lesz olyan szuper az a fekete a kép alján. Viszont szerintem ez egy vállalható kompromisszum.
-
Neoteric
addikt
válasz
Celtis
üzenetére
Anyáméknál egy ilyen 40W4500 van kb 12 éve, DVD lejátszós Sony 5.1 házimozira van kötve, és a tv távkapcsolója automatikusan a házimozi hangerejét változtatja, pedig akkoriban még nem volt HDMI ARC, oder?
Mondjuk az is igaz, hogy most fejből meg nem mondom mivel vannak összekötve.. -
Neoteric
addikt
Hogy mi drága az relatív, elnézve a Harmony kínálatot, a legolcsóbb is €50, és kinézetre a 350-es sztem "gagyi". Ha lenne sok eszközöm, akkor valóban elgondolkodnék egyen, de akkor már legalább egy Harmony Companion (ami már nem mellesleg €150..). Szóval esetemben szerintem jobb deal volt a Sony távkapcs.
-
Neoteric
addikt
válasz
karmaresz
üzenetére
Megérkezett pár nap alatt hozzám is az RMF-TX611E távirányító az XH90-emhez. Párosítással nem kellett vacakolni, kicseréltem az elemeket és instant működött. (Hangvezérlést a régivel sem használtam, ahhoz lehet kéne párosítás is.)
Csak ismételni tudom Karmaresz-t, masszívabbnak, "prémiumabbnak" érződik, eleve ezt kellett volna csomagolni a tv-hez. Tetszik a fémes felület, a finomabb nyomáspont és a mozgásérzékelős háttérvilágítás is. Postával együtt €43.4 volt, mindenki döntse el maga, hogy megéri-e, számomra megérte.
-
Neoteric
addikt
válasz
karmaresz
üzenetére
Nálam nincs ott. Lehet azért, mert Ausztriából használom a tv-t.
Viszont megoldottam, felraktam manuálisan az appot (HBO GO (Europe) - Android TV 5.11.7 (Android 6.0+)), amit innen szedtem le, és működik rendesen.
-
Neoteric
addikt
válasz
WinZol
üzenetére
VRR, vagyis variable refresh rate. Manapsag a jatekok konzolon hajlamosak nem tartani fixen a teljesitmenyt, pl 60 fpst, hanem olykor beesnek ez ala, es ilyenkor tapasztalhat a felhasznalo kulonbozo artifactokat, mint pl rocceneseket es tearinget, mert a tv az ugyanugy fixen, pl 60hz-en marad. Ez a feature annyit tesz, hogy a tv kepes valtoztatni a refresh ratejet a jatek fps szamanak fuggvenyeben, es igy nem fogsz kephibakat latni akkor sem ha olykor picit beesik az fps.
40k difit szerintem abszolut meger az XH95 az XH85-tel szemben. XH95 direct ledes (XH85 edge led), van benne full array local dimming es valos 10bit-es panel. Game modeban ugyan visszavesz a local dimmingbol az input lag csokkentese miatt, de meg igy is "feketebb" a fekete, mint XH85-nel, ahol nincs semmi.
Probald ki. Berendeled, aztan legfeljebb ha azt mondod, hogy neked nem eri meg a tobbletet, akkor visszakuldod 14 napon belul.
-
Neoteric
addikt
válasz
WinZol
üzenetére
Azt nem is figyeltem, de ja, edge ledes IPS panelt azt kalibralhatod akarhova, az nem lesz fekete sose. Total fekete csak oled lesz, de ha az nem jatszik, akkor szazszor inkabb VA panel, mint IPS.
XH95 is jo tv ha nem szempont HDMI2.1, sot hat nyilvan XH90 fole van pozicionalva. Rendes araban mar inkabb oled a jobb vetel szvsz, de Kozponti szalonban most meglepoen jo aron megy, ennyiert mar sokkal versenykepesebb, es lehet neked is ez tudna lenni a megoldas: [link]
-
Neoteric
addikt
válasz
WinZol
üzenetére
Hat az az igazsag, hogy most nem epp idealis tv-t venni. Blackfridayhoz merheto (vagy esetleg azt meghalado) akciok majd tavasszal lesznek az idei szeria kisopresekor sztem. Szoval ha nem kell most azonnal, en varnek addig.
Van kozeli tapasztalatom CX oleddel es most mar XH90-nel is, es bar tagadhatatlanul jobb az oled, szerintem esszeru kompromisszum az XH90 ha nem fosod a zsetont/nem akarsz annyit kolteni tv-re, en is ezert vettem vegul XH90-t. XH85-ben viszont nincs (tobbek kozott) full array local dimming, amitol feketebb tudna lenni a fekete, szoval azt mar nem vennem.
-
Neoteric
addikt
válasz
modflow
üzenetére
Lényege annyi, hogy azért nem képes a Sony XH90 egyszerre Dolby Vision-re és 4k120hz-re, mert nem férne bele az EDID-jébe (Extended Display Identification Data, ez mondja meg az eszközöknek amit rádugsz, hogy "szia, sony xh90 vagyok, ezek a paramétereim, és ezeket a videojeleket tudom fogadni: ..."). Szóval gyakorlatilag választhatsz, hogy milyen "rendszámot" (Vincent szavaival élve) mutasson fel a tv az eszköznek amit rádugsz. Számomra az a kérdés, hogy vajon Sony-ék miért nem tudják/akarják ezt a rendszámot kibővíteni.
Gyakorlati jelentősége viszont ritka, mivel PS5 eleve nem támogatja a DV-t, XSX igen, de még ott sincs 4k120fps-es játék ami DV lenne, és valszeg az elkövetkező években sem lehet Dunát rekeszteni velük. Perpill egyedül akkor kell folyamatosan váltogatni ezt a menüt, ha Xbox-on akarsz játszani 4k120-ban, majd utána Xboxot használva szeretnél valami DV tartalmat lejátszani.
Ez persze syler123-at valószínűleg nem boldogítja sajna, mivel az biztos nem normális, hogy nincs neki hang 4k120-on.

-
Neoteric
addikt
Ez a videó szolgálhat némi magyarázattal.
Why Sony XH90/ X900H Can't Do 4K@120Hz in Dolby Vision - Explained (What is EDID?)
-
Neoteric
addikt
Egyébként ez a Dolby Vision pontosan mi többletet tartalmaz egy laikusnak, mint pl szerény személyem?
Még tart a gratis Apple tv előfizetésem, úgyhogy tegnap este kipróbáltam az Apple tv appot, ha már benne volt az updateben, és belenéztem a Greyhound-ba. Ez a film az app és a tv szerint is Dolby Vision-ben jön (automatikusan át is váltott), viszont ha vaktesztben kéne megmondanom, hogy most mi(k)ben is látok többet, nem nagyon tudnék mit mondani.
-
Neoteric
addikt
Megnéztem ezt a Kodi-t ha már annyira dicséritek. Hangsávot hogyan tudok rajta váltani? Se az audio gombra, se a subtitle gombra nem reagál, mint ahogy a deafult media playernél működik.

Illetve bezsákoltam egy külső SSD-t, hogy tuti ne legyen probléma a külső háttértárral. Akit esetleg érdekel, most jó árban van amazonon a Samsung T7 1TB, elvben szállítanak Magyarországra is: [link]
-
Neoteric
addikt
Konzolosoknak hasznos lehet:
Sony XH90/ X900H Best Settings for PS5 & Xbox Series X Gaming -
Neoteric
addikt
Hali. Beléptem a klubba egy 65XH90-nel. Elsõ ránézésre frankó a panel, kellõen homogén. LG CX és eközött vaciláltam, de végül gyõzött a bf akció, €1000-ért nem tudtam ott hagyni/nem ért majd €900-zal többet (számomra) az LG.
-
Neoteric
addikt
Nem a felbontás, hanem a bitrate a lényeg. Próbálj meg leszedni valami gagyi bitrates, de 1080p-s anyagot (~5000kbps, jellemzően a friss sorozat részek ilyenek), illetve vmi normálisabbat (~18-20000kbps, újrakódolt blurayes filmek pl). Ha előbbi megy, utóbbi pedig nem, akkor szerintem a router gyenge. A 720p-s anyagok többnyire max 8-10000kbps körül vannak.
-
Neoteric
addikt
válasz
gyeniko
üzenetére
Attól felső kategória, illetve "prémium" az összes ilyen BMW vagy Audi, v bármi, mert ki van nyalva a s*gged, minden csipcsup extrát megkapsz, jó minőségben, nem kopog, nem zörög, 160nál se kell kiabálnod a hangszigetelés miatt, stb, mindezt persze busás felárért cserébe. De ez nem méretfüggő, szal elég szerencsétlen volt az autós hasonlat.
-
Neoteric
addikt
Miért van az, hogy a 'gagyi' 40W705C gyári lejátszója normálisan tudja kezelni a külső merevlemezem (értsd: egyből felismeri, lejátszik róla mindent ahogy kell, és ha ki van kapcsolva a tv akkor nem pörgeti feleslegesen), míg az 50W805C szerencsétlenkedik vele minden alkalommal mire méltóztatik valamit is lejátszani (ezt a problémát mondjuk áthidaltam VLC-vel), és kikapcsolt állapotban is pörög a vinyó nonstop?
-
Neoteric
addikt
válasz
Little_Gaara
üzenetére
Sony KDL-55W805C, de ha nem kell 3D, akkor 55W755C.
-
Neoteric
addikt
Feliratokat tudom valahogy customizeolni? Néhány pixelnyi fekete kontúrt szeretnék a fehér szöveg köré, mert így kopaszon a világos jelenteknél olvashatatlan.
-
Neoteric
addikt
Sajna nem, van családban 40W705C és a nagytesója 48W705C is, de azok picit 'gagyibbak' szerintem, nincs aluminiumos szegély.
Amúgy köszi a tippeket, beraktam ugyanazokat a beállításokat hdmi-re, mint amiket usb-nél használ +24hz-et, és javult a dolog, de valahogy még mindig nem ugyanaz. Lehet a VLC-t kéne még finomhangolni, nem tudom. Majd még teszek egy próbát Kodival is.
-
Neoteric
addikt
Androidos 50W809C-re van valami progi ami megbirkózik rendes 4K UHD 2160p-s BluRay anyaggal? A gyári lejátszó csak a hangot viszi, képet nem.. Kíváncsi vagyok mennyivel lenne szebb, mint az 1080p, még akkor is ha a pixelek száma ugyanúgy marad 1920x1080.
-
Neoteric
addikt
Hali
Milyen érdemi különbség van a Sony KDL-48WD650 és a Sony KDL-48W705C között?
-
Neoteric
addikt
Még a szakavatottabbakhoz lenne egy kérdésem. Képminőség ügyileg a 40W705C és a 48W705C ugyanazt tudja, igaz? Minden egyezik a 8"-t leszámítva?
-
Neoteric
addikt
Tudtok valami Sony akcióról a közeljövőben? Kinéztem egy 48W705C-t, de csak megbízható boltok érdekelnének. Pluszpont ha lehetne rá kötni extra garit.
-
Neoteric
addikt
válasz
Janaboy
üzenetére
Áh, 2009-es modell, de nálam csak ~fél éve van.
Gondolom az egész panelt kicserélni nem lenne olcsó mulatság, már ha ki lehet egyáltalán. Ha nem romlik a helyzet, akkor inkább benyelem, hogy negyed órával előbb mindig bekapcsolom, mert egyébként tökéletesen meg vagyok vele elégedve, ps4hez meg sorozatokhoz tökéletes, 85k-ért legalábbis én nem találtam jobbat. -
Neoteric
addikt
Aki most a napokban lat meg black fridayes bestbuy Sony tvket, esetleg ps4et, az ne habozzon itt megosztani!

-
Neoteric
addikt
Sony 40W605B és a Sony 42W705B között milyen különbségek vannak méreten kívül?
Elsősorban PS4 lenne rákötve, szal az ilyen inputlagot növelő képjavító csipcsup dolgok nem érdekelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó LG 55" 139cm UHD 4K LED TV
- SAMSUNG (QE75QN900D) 8K 190 CM NEO -QLED 120Z SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE75Q950R 190CM 8K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- TCL 98C7K (248 cm) 4K HDR okos TV 4,5 év garanciával, kifogástalan állapotban!
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Meg van, hogy lefagy és összecsuklik. Hülye voltam, hogy hagytam az autoupdatet.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)