- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
syler123 #68651 üzenetére
Miért szerinted a TCL tévéken mi fut? Attól hogy Google lecserélte az Android TV nevet Google TV névre még nem lesz optimalizálva egyik tévé sem az adott oprendszerre. A legújabb Sony tévéken is már Google TV néven fut az Android TV oprendszer.
Sokan azért utálják az Android oprendszert, mert mennyire sz@rul fut egyes hardvereken. Csak éppen azt felejtik el, hogy az Androidnak az összes hardvervariáción jól kellene futnia. Az Apple és más gyártók oprendszere csak arra az egy hardverre van optimalizálva, és még azokkal is van gond nem kevés. Na mind1, kicsit elkanyarodtunk a témától.
-
Joshi
titán
válasz
syler123 #68644 üzenetére
"Még valami a Tcl ajánlásra, android tv-t egyenesen kerülném."
Ezt most úgy írod, mintha a Sony Android tévé platformja a megtestesült csoda lenne. Ja nem, inkább ugyan olyan hulladék mint az összes más gyártó Android TV rendszere.Egyébként ez nem feltétlenül a Google Android hibája, egyszerűen csak a spórólás. Minden gyártó azt gondolja, hogy az Android oprendszer úgy jó ahogy van, pedig minden hardverre optimalizálni kellene. Ja hogy az pénz és energia? Azt már nem. Ez a gond.
-
Joshi
titán
válasz
syler123 #68644 üzenetére
Én már 2017 óta megelőlegeztem a bizalmat az OLED-nek, pont ezért vettem akkor egy Sony 65A1-t. Beégés tekintetében nincs vele semmi baj, ellenben van más. A 2023-as LG C3 panel már biztosan jó, de ma már inkább QD-OLED paneles tévét vennék, csak a Sony elmebeteg árazásokat eszközöl.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
syler123 #68636 üzenetére
Teszt ábrákat közelről nézve az 50 láthatóan mesterségesen élesít, legalábbis a legutolsó fw-el amivel néztem, még ha minimálisan akkor is. Nagyon finoman működik sony tvken a sharpness beállítás, nyugodtan lehet 50-en is. 0-val is tökéletesen élesen marad minden. De fw függő is lehet a dolog.
-
törölt tag
válasz
syler123 #68619 üzenetére
Nekem is XH90-em van, de nem látok új frissítést..
Nem lehet, hogy valami funkció ki, vagy be kapcsolva maradt játék módban?Egyébként én is megbántam, várom kellett volna még egy kicsit, és maradni az 55-ös méretnél egy LG OLED C1 személyében. Élcsábított az 65-ös méret, de szerintem az OLED képminőség többet hozott volna.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #67445 üzenetére
Így néz ki a kikapcsolási ablak. Ha egérrel rákattintok a kikapcsolásra, akkor rendesen leáll a tv. A baj, hogy a gyári távval nem tudok rákattintani.
A tv kikapcsolhatalanságában az a pláne, hogy meghülyíti a HDMI ARC-on rákötött Soundbart, mert be be kapcsolgatja azt is. Lehet az is fogyaszt szépen egész éjszaka. -
vlevi
nagyúr
válasz
syler123 #67208 üzenetére
Nekem XE85 volt. Határozottan csalódás volt, még a 2010-es, CCFL (tehát nem LED, hanem fénycsöves háttérvilágítású) Samu után. Nem volt rosszabb, de annyival jobb sem.
Aztán cseréltem, XH90-re. Ez teljesen más. Ez már valami. A 95-öt csak azért nem mertem bevállalni, mert a kontrasztnövelő rétegének szivárványos becsillogásától tartottam. Aztán persze, lehet, hogy rövid idő alatt megoldottam volna a dolgot, pl. a szoba más megvilágításával, nem tudom, de inkább biztosra mentem, és maradt az XH90. Nem bántam meg. -
-
Mandarinn
senior tag
válasz
syler123 #66595 üzenetére
Ki tudod esetleg fejteni kicsit jobban, hogy miben volt ennyire gyengébb? Rtings alapján az X85J (X89J nincs nekik) és xh90 nincs annyira messze. Persze nincs local dimming, de a natív kontrasztja elég jó a számok alapján az X85J-nek. Persze élőben más lehet, ezért érdekel jobban a véleményed.
Link -
kolosszus87
senior tag
válasz
syler123 #66291 üzenetére
Összességében elégedett vagyok az XH90-nel én is, egyáltalán nem volt rossz vétel a pár idegesítő gyermekbetegségével együtt sem, de a következő tv-m nekem is már csak oled lesz, bár az nem most lesz még, de csak az oled hozza meg azt a szintű előrelépést amit elvárok, mini ledezés és egyéb lcd-s trükkök már kevés lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
syler123 #65614 üzenetére
Én, amikor kb 4 éve otthon először bekapcsoltam az XE85-öt, pár perc volt, és már égette a szemem. Azt hittem, csak a nagy méret miatt, de aztán átállítottam a normálról meleg-re, profi-ra, és rögtön megszűnt a probléma.
Lehet, egyébként, hogy normál-on hagyva, de a színeltolásokkal játszogatva el lehetne érni egy olyan beállítást, ami nem olyan, mint a meleg színprofil, de mégse égeti szét az ember szemét a "kék".
Mert nekem az a Sony normál színprofil olyannak tűnik, mint máshol a "hideg".
Műszerrel nem mértem soha, ezért nem mondhatom azt, hogy rossz, csak azt, hogy az én szemem nem bírja.
Telón, táblagépen, monitoron is mindíg egy kicsit melegítek a színeken, mert, ha már napi 12-16 órában nézem valamelyiket, akkor legalább ne vakuljak meg tőle... -
kolosszus87
senior tag
válasz
syler123 #65079 üzenetére
COD Cold War 120hz-módban dinamikus 1440p-ben fut PS5-ön (1200p és 1440p között változik a felbontás), tehát full HD feletti. Egyébként a te gondolatmenetedet folytatva semmi nem történne 1080p-nél sem, a tv nem butít tovább, hiszen még felezett függőleges felbontással is fullHD feletti felbontással jeleníti meg a képet 3840x1080p-ben, ami a képpontok számát tekintve még mindig a 1440p felett van. Egyébként a hardver korlátok miatt logikusabb lett volna azt mondani és bevallani, illetve úgy megcsinálni a PS5-öt és az új X1 procis tv-ket is, hogy natívan kezeljék a 1440p felbontást és akkor ezek tv-k 1440p 120hz képesek lennének, ami valóban működhetne is teljes értékűen. Nyilván ezt nem merték a marketing miatt bevállalni, mikor más gyártók több modellje is natívan tudja a 4K 120hz-et.
-
kolosszus87
senior tag
válasz
syler123 #65040 üzenetére
Valamelyik külföldi fórumon olvastam közelmúltban, de már meg nem mondom melyiken. A 23,976 fps lejátszási hibát hibát az android 10-es frissítés okozta és minden olyan tv-t érintett amiben a MediaTek MT5895 SoC van, nem csak Sony modelleket, így járt több Philips és TCL tv is. Ebből a TCL pl. már javította a hibát frissítéssel, a Philips is kiadott egy közleményt h javítani fogják és a Sony is fogja elvileg.
-
Celtis
veterán
válasz
syler123 #64128 üzenetére
Azért kapcsolja ki, hogy ne rondítson bele a tv a filmbe. Miért is lenne mosottabb a kép nélkülük? Filmnél a "mozgásjavító"-tól egyenletesebb lesz a mozgás, eltünteti a 24p alacsony kockaszámból adódó darabosságot és egyben a mozis hatást.
Az elmosódás-csökkentés inkább nagyobb fps-nél jelentkezik.De ezeknek semmi közük nincs a frame skippinghez.
-
Celtis
veterán
válasz
syler123 #64120 üzenetére
Aha, az egyik hsz-ed felett elsiklottam.
Tehát külső bemenetről rossz, de 60Hz-en keresztül, a film mód bekapcsolásával (azaz a kadencia visszaállítással) jó. Viszont ez azt is jelenti, hogy alkalmazásból, ugyanezzel a beállítással is jónak kell lennie, hisz az ugyanezt csinálja.
(Amúgy nem kell kikapcsolni a "mozgásjavítókat" a workaroundhoz, csak a film mód bekapcsolása a lényeg. A "mozgásjavítókat" és egyéb képbuzerátorok használatát egyszerűen nemigen szokták mértékadó források ajánlani.) -
szkutyi
addikt
válasz
syler123 #64120 üzenetére
igen igen.csak a kandenia helyes lejátszás a jó!és azt is szeretem!majd ma tesztelem a tv-t. keresek teszt videokat.az interpolációt majd megnézem, a teo féle video 2 honapos, rtings oldalon nincs még info erről.nem kérdőjelezem én ezt meg, csupán bicskanyitogató lenne ha ezt nem javitaná a sony, sőt mondom 95j-n tuti javitva lett ha volt is.
-
Celtis
veterán
válasz
syler123 #64110 üzenetére
1. A 60Hz miatt miért ne lehetne belső lejátszó? Sőt, pont ez indokolja, hiszen minden alkalmazás 60Hz-en játszik le. Tehát nemhogy beállítani nem kell ehhez semmit, hanem nincs is más opció, ha bármilyen alkalmazással játszotta le a teszt videót.
2. Hol van a videóban arról szó, hogy 60Hz-es a kimenet? Minek a kimenete?
3. Elég meredek lenne azt állítani, hogy bemenetről nem jó a natív 23.976fps lejátszás, ha amúgy 60Hz-es forrásba ültetve etetjük meg a tv-vel.
4. Ki használ 23.976fps over 60hz-et külső forrásról?Félreértés ne legyen, nem kötözködni akarok, csak szeretném pontosan megérteni, hogy mi a probléma.
-
Celtis
veterán
válasz
syler123 #64098 üzenetére
Alkalmazásból és bemenetről történő lejátszás két külön dolog. Nekem nem világos, hogy a videóban melyik esetről van szó (de valószínűleg külső bemenet) és miből lehet tudni, hogy mindkét eset érintett? (Habár az alkalmazásból történő lejátszásnál érteném a 23.976 frame duplázás időnként.)
A "60hz-en nézek 24p-s anyagot" alapvetően juddert tud okozni, és nem frame skippet/dropot. De ezt megfelelő beállítással (interpoláció nélkül!) tökéletesen korrigálja a tv. Így használod?
-
salapp
addikt
válasz
syler123 #64098 üzenetére
Na az kemény! Úgy is mondhatnám, az kom gec! Ha ezt nem orvosolják szélsebesen, annak komoly hullámai lesznek. De akkor az idei szériában már lehet Android nélkül használni a tévéket, ugye? Legalább legyen a felhasználónak esélye megszabadulni ettől a szutyok android tv rendszertől.
-
salapp
addikt
válasz
syler123 #64081 üzenetére
Hol ígérte a Zeldzsí, hogy tinting és egyéb anomáliák miatt 2-4 panel csere után lesz jó esetben nézhető oled tévéje a felhasználónak?
Na, de tegyük ezt félre! Sony OLED tudtommal nem dob ilyen nyűgöket (lehet, ez változott) és az általad használt lcd esetében sem általános, amire panaszkodsz. Látod, többen máris jelezték, náluk ilyen gond nincs.
Ki kell deríteni, mi a hiba oka, kiknek van a készülékén.
Remélem, a tiéd is megoldódik majd.
.Ha haver tévéjén szar lesz a mozgás, én tuti látom majd és megírom ide, hogy szar. -
salapp
addikt
válasz
syler123 #64076 üzenetére
Két ünnep között megyek végre haverhoz, aki Nvidiával eteti a 65XH9096-ot. Meglesem a mozgást. Röccenésekre háklis vagyok.
Az OLED vásárlást támogatom, csak miért rögtön a koreai mérnökök...? Mindegy, te tudod. Én koreait bottal sem piszkálnék. Ha kinyírják a Sony-t is, akkor majd új tévé vásárlás helyett marad a kert, túrázás. -
-
válasz
syler123 #63670 üzenetére
Nem írtam ,hogy a frissítés okozta , csak azt hogy tönkre ment megint .
Rosszul fogalmaztam bocsi
Bajom inkább ,hogy újból jelentkezett a hiba , frissítés előtt pár nappal.
HDMI 1 set-top box, HDMI 2 üres , HDMI 3 PS5 , HDMI 4 Xbox ss .
Első alkalom a HDMI 1 ment tönkre , most a HDMI4.
-
törölt tag
válasz
syler123 #62805 üzenetére
Nagyon jó, hogy leírja, mert információval szolgál azoknak akiknek ezt szempont, továbbá érthető az is ha csalódott!
Viszont szerintem (bár ebben nem vagyok biztos) elsődlegesen a PS5-höz lett ajánlva ag XH90, és mivel még azon sincs VRR így annyira nem gáz a dolog, majd lesz egyszer csak, a tv elvileg már tudja. -
Ger_man
senior tag
válasz
syler123 #62792 üzenetére
Sok játék számol a VRR-ral, még a PS5-ön futó Deathloop is, aminek 3 módja van:
RT 30fps lock
~4k@60 lock (jobban ugrál a felbontás a stabil 60 képkocka elérése miatt) - Én erre szavazok
~4k@60 unlock nem mindig éri el a 60 képkockát de a felbontás nagyobb, egyértelmű hogy ez a VRR-hez készült, az már más kérdés h nincs VRR a PS5-ön... ami megint Sony hiányosság.Szeretem a PS5-öm, meg az XH95 tv-met is, de jogos a felháborodás kár mentegetni a Sony-t AntonChigur, tisztelettel
-
F-ECT$
titán
válasz
syler123 #62770 üzenetére
Ár/értékben az egyik legjobb volt tavaly, még úgy is, hogyha semmit sem fog tudni a beígért funkciókból. Hogy most mit vennék azt passzolom, mert amúgy tök nagy megelégedéssel használom a tv-t, így nem is követem a piacot jelenleg.
A többi cég se szent, de ez a Sony hazudozás tényleg eléggé unszimpatikus mind a tv, mind a ps vonalon. -
axlfsi
veterán
válasz
syler123 #62764 üzenetére
Hát ez siralmas
... oké, eddig is megvoltam VRR nélkül, szerintem marad kikapcsolva (habár amióta megvan, bekapcsolva használom és COD CW-nál én nem vettem észre semmi negatívot, ... de persze nem mondom, hogy nem hiszek a szintetikus teszteknek, ... biztos úgy van).
Szerk.: brutál profi módon mosta össze a reklámot a videóban... egy pillanatra nem is értettem, hogy most mi ez és azzal a profi lendülettel váltott a végén vissza a Sony TV-re, miután befejezte a reklámot
-
Piftuka
veterán
válasz
syler123 #62680 üzenetére
A "49XH9505" 289.000 forintért kapható, az említett, "Alzás" "49XH8596" eladási ára pedig 216.300 forint.
Az bizony jelentős különbség. Én egyébként már amiatt is az utóbbit választanám, hogy nem FALD-os, hanem Edge LED.
Jobb a fekete szint, jobb a kontraszt, és nincsen "blooming". A kettő ugyanazt a "SoC"-ot használja; az "XH95"-ben az "X1 Ultimate" processzor felskálázási képessége jobb. (Hogy a gyakorlatban ez mennyit számít, arról megoszlanak a vélemények.)
Az tény, hogy ha valakinek mindenképpen fontos ez, és szeretne ezért az extráért ~72.000 forintot fizetni, annak valóban ez a jobb választás.
Aki viszont nem bírja elviselni a "blooming"-ot, annak még úgy is az "XH85", ha egyező volna az eladási áruk. -
Piftuka
veterán
válasz
syler123 #62614 üzenetére
Abszolút értem, amit írtál... Nagyon szerencsés vagy, hogy nem zavar a jelenség.
A cimborám pl. a mozgásmegjelenítéssel van így. Ilyen szempontból nagyon könnyű volt számára megfelelő tévé készüléket találnom - amikor megkért, hogy segítsek - mert elegendő volt más preferenciáit figyelembe venni.
Őt abszolút nem zavarja, ha "döcög-mocog-röcög" a képtartalom, mert egyszerűen nem látja.
Van, akit a "szivárvány effektus" sem zavar, és van fórumtársunk, aki emiatt több tévéjét is lecserélte.
Nekem a "W809c" nagyon "magasra tette a lécet", mert nem szenvedett bevilágítási hibától, extrém magas volt a natív kontrasztja, jó a fekete szintje, kiváló a mozgásmegjelenítése, nem kapott "X-Wide" réteget, és természetesen - Edge lit készülék lévén - nem volt rajta "blooming" jelenség.
Jelenleg nincsen a piacon olyan készülék, amelyre mindez jellemző.
Tudom, tudom... "SONY AG8"... igazából meg is venném, de nem vagyok hajlandó egy "csupán" 55 colos készülékért 350.000 forintot fizetni.
Ez van.
-
Jakesz
addikt
válasz
syler123 #62614 üzenetére
Felhasználás kérdése többnyire, hogy ki mennyire látja. Blooming teszten nyilván látszik, de az ember a valós felhasználás során összességében ritkán találkozik olyan jelenetekkel, ahol koromfekete a háttér. És itt elő is jön az oled hátránya pont a feketével kapcsolatban. Ha nem teljesen koromfekete színt kell megjeleníteni, hanem csak simán sötét feketét, amiben amúgy vannak részletek, az oled azt is teljesen elsötétíti, míg a led tévéken látható marad. Szóval egyik technológia sem tökéletes feketék terén sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra