-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz Technoman #68703 üzenetére
Szia!
Nem, az nem az, nem dobál fel ablakokat. Egy újabb menüpont került a gyorsmenübe.
Ott is az "energiatakarékos" beállításokat állítgathatod, de semmi új funkciót nem tud, gyakorlatilag semmi értelme.Arra figyelj, hogy ez a FW után nekem resetelnem kellett a tv-t, mert valamiért kevés lett Ps5 játék módja alatt a fényerő. A reset után viszont jó lett.
Előtte a max hdr fényerő olyan volt, mintha csak 10-esen lenne... -
syler123
veterán
Abszolút nem érted mit írok... A TCL androidja is szar, pont ezt írom, hogy egy szar az összes, tökmindegy minek nevezed, google tv, android tv... Csak a neve más, ugyanolyan hitvány rendszer, csak átnevezték.
Szerkesztett hsz-edre: Pont ezt írom, engem baromira nem érdekel, hogy az androidnak nehezebb dolga van, mert mindenen is kell futnia és ezért fut szarul... Pont azért veszek majd almát, mert ott optimalizált rendszert kapok a telefonomra... Ez a jó az adott hardverre optimalizált rendszerekben és azokat is fogom ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Ezt nem tudom hogyan szűrted le ebből a hsz-ből. Gyűlölöm a Sony Android rendszerét, meg az összes többi android rendszerű eszközt, beleértve a telefonomat.
Csak én sokáig használom, amit megveszek, nem szeretem generálni az elektronikus hulladékot, ezért használom, amíg megy.
Ettől még tanulok a hibáimból...A szerkesztett hsz-edre válaszolva: pont ezért jók az egyedi rendszerek, pl az LG webos, az arra az eszközre készült, nem minden másra és jól is működik. Nem gyors, de bugmentes.
Ott vannak a xiaomi fitnesz karkötői, elmennek majd 1 hónapot 1 töltéssel. Mi történik ha androidot teszünk rá? 2 nap lesz az akkuidő. Cserébe bugos meg lassú.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz daniel2121 #68646 üzenetére
Bocsi, de abból, hogy Sony tulajokként azt ajánljuk, hogy ne vegyetek Sony-t, azt hittük veszed a lapot.
Én hálás lettem volna, ha annak idején szól nekem valaki, hogy vegyek valami mást.
Bár én az Androidos hóbelebanctól is megszabadulok idővel. Se tv, se telefon nem lesz többet androidos az is biztos.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Én nagy LCD párti voltam, mert bennem volt a beégés para Olednél, de sokat vagyok a szüleimnél, akik Lg C1-et használnak már közel 1 éve. Azóta úgy nézek az én Sony Qled-emre mint a véres rongyra
Ha nem fél valaki a beégéstől, akkor nincs az Olednél jobb, pazar minden helyzetben, sdr, hdr.
24fps-es filmeknél mondjuk nem tudom mennyire zavaró a gyors válaszidőből fakadó szaggatás.Még valami a Tcl ajánlásra, android tv-t egyenesen kerülném.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz daniel2121 #68639 üzenetére
Szia!
Lg Oled 65 c2 pont belefér a keretbe, a Sony-t kerülném.
-
syler123
veterán
Update: nem hagyott nyugodni a dolog, kicseréltem a filmlejátszó és a Ps5 hdmi csatlakozóját és láss csodát, jó a fényerő game módban. Ezt azért tettem meg, mert ha a filmlejátszót game módba tettem, nem ment el a fényerő.
Ezután visszacseréltem, ugye így továbbra sem jó, de nekem kell a 4. HDMI csati, mert az tud 120hz-et. Reseteltem a tv-t és mostmár ott is jó.
Lehet az volt a baja, hogy egyik update után sem kapott a tv teljes visszaállítást.
-
syler123
veterán
válasz #62435328 #68624 üzenetére
Mindkettő automatikuson van, az itt a teljes ahogy észrevettem, de próbáltam manuálisan mind2 verziót.
modflow: Én egy Lg Oled C2-t vennék, de ezt még eladni sem tudom... Van már 2 tv, amit nem adtam és és csak a dobozában van, szóval már többet nem akarok megtartani
Ger_man: néztem azt is, az rendben van, szerintem hdr nélkül is kevés a fényerő game módban.
Ti melyik firmware-en vagytok?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sony XH90-re feltette már valaki a 6.2126 firmware-t? Én feltettem, gondoltam mi baj lehet... Filmnézés közben nem is vettem észre nagy eltérést, a héten nem is játszottam. Bekapcsolva a PS5-öt látom, hogy a fényerő a béka segge alatt van hdr alatt, game módban. Ha kikapcsolom a game módot, akkor megjön a fényerő...
Akkora egy inkompetens banda írja a szoftvereket, hogy az már nemigaz...Annyi bizonyos, hogy én még 1 Sony tv-t nem veszek.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz creative_II #68518 üzenetére
Persze, hogy ront, mivel teljesen kikapcsolja a Local Dimming-et. Onnantól meg oda a képminőség. Én megpróbálom eladni, de eddig nem sok jelentkező van.
Részemről én váltok LG Oledre.
-
syler123
veterán
válasz daniel2121 #68504 üzenetére
Majd később finomítok az árán, ha nincs érdeklődés. Marketplace-en már van kettő, az egyik Ukrán a másik Horvát, hát nem tudom mennyire spam-ek, de gyanús
Korábban hirdettem marketplace-em, gyorsan elmentek a dolgok, de ilyen nem volt, hogy külföldiek bombáznak üzenetekkel. Mondjuk az Ukrán hölgy magyarul beszél és nem tűnik google fordítónak
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Tudom van tv beárazós topic, de ott ahogy látom semmi válasz nem érkezik.
Szerintetek mennyiért érdemes meghirdetni egy SONY BRAVIA KD-55XH9077SAEP tv-t?
2020-11 havi vásárlás. Semmi gond vele, csak szeretnék Oledre váltani Ha nem nagyon éri meg eladni, akkor inkább megmarad.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz syler123 #67445 üzenetére
Így néz ki a kikapcsolási ablak. Ha egérrel rákattintok a kikapcsolásra, akkor rendesen leáll a tv. A baj, hogy a gyári távval nem tudok rákattintani.
A tv kikapcsolhatalanságában az a pláne, hogy meghülyíti a HDMI ARC-on rákötött Soundbart, mert be be kapcsolgatja azt is. Lehet az is fogyaszt szépen egész éjszaka.[ Szerkesztve ]
-
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
Na mostmár én is megmérem az 55xh90-et. Használat közben meglepően keveset fogyaszt, mondjuk én 3-as fényerőn használom sdr tartalommal, de ott 40-50w között eszik, az kb semmi ekkora képméretnél. HDR-nél természetesen a max fényerőt használom, ott fel is megy a fogyasztás, de ezzel sem foglalkozom.
Most letiltottam szinte minden appot, hiszen nem is használok semmit a smartube next kivételével. Pár perce már kikapcsoltam a tv-t, de még mindig 12W-ot fogyaszt, kíváncsi leszek... -
syler123
veterán
Felkerült xh90-hez az új firmware!
Ha eddig kibírtam, mostmár megvárom az ota-t
Viszont ami érdekes, hogy a changelog nem írja, hogy benne lenne a 23,976 hz bug javítása...
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz modflow #66730 üzenetére
Eltüntettek ezek mindent XH90-re is eltűnt az összes firmware az eu oldalról.
Amúgy XR tulajoknak ez volt az update tartalma:
Benefits and Improvements
Resolves an issue where subtitles are not showing in specific contents
Resolves an issue where the clock display on the TV stops
Resolves an issue where only the right side of the screen is visible
Resolves an issue where certain YouTube content becomes a green picture
Resolves an issue where it’s not possible to watch a channel while recording another channel under specific circumstances
Improves Auto local dimming (*1) and Peak luminance (*2) options when Variable Refresh Rate (VRR) is enabled.
(*1) for Z9J/ X95J/ X90J/ Z9K/ X95K/ X90K/ X90S
(*2) for Z9J/ A90J/ A80J/ X95J/ X90-92-93-94J / Z9K/ A95K/ A90-92-93-94K/ A80K/X95K/ X90K/ X90-94S[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Remélem ez a firmware már vissza fog kerülni az eu oldalakra... vagy megint véletlenül tették ki az us-al együtt, mert az utóbbit nem szedték le, pedig az is frissült.
Amúgy ami még érdekes lehet, hogy az XR procis tévékre megjelent egy firmware, aminél vrr mellett is megy a Local Dimming. Nem lenne rossz, ha ebben is reménykedhetnénk, hogy egyszer ez eljön az XH90-re
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz daniel2121 #66669 üzenetére
Eladni. Még agyalok rajta, lehet fentebb lépek Oledre.
kissdani:
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Szerintetek mi a reális eladási ára egy Sony XH90-nek? Használt, de hibátlan, még garis.
-
syler123
veterán
Mondjuk ha valami csoda folytán visszakapnám az árát, biztos nem vennék még 1 Sony tv-t. Inkább rádobom azt a 120-at és akkor Lg C1.
-
syler123
veterán
Jól emlékszem, hogy volt itt olyan, aki felkereste a Sony-t az XH90 kapcsán a felezett 4k 120fps kapcsán? Mi is lett az ügy vége?
-
syler123
veterán
válasz Mandarinn #66599 üzenetére
Én is az Rtings alapján választottam Pont azért, mert gondoltam sokkal rosszabb nem lesz az xh90-nél.
xh90-nek kontrasztosabb a képe, az x89j-nek a fekete nagyon gyenge, nincs local dimming. A színek olyanok voltak, mint amit kimostak...
Ezt legjobban úgy tudom leírni, mint mikor a VA paneles tévét oldalról nézed, nah az x89j olyan volt szemből Oldalról pedig kb világosszürkés volt.Erre nehezen mondanám rá, hogy jó tv, pláne, hogy drágább, mint az xh90.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
-
syler123
veterán
Hát, megjött az 50x89j tv a szüleimhez. Hát ennek gyalázatosan gyenge a kontrasztja. Elvileg 50"-os méretben nincs ips panel, de ez kb annak néz ki. Hétfőn megy vissza postafordultával.
Elvileg simán elállhatnak a vásárlástól, igaz?A Sony x90h ehhez képest kategóriákkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Az 50x85j-ről mik a vélemények? Szüleimnek tönkrement a tv-jük, nekem kellene ajánlanom valamit, ennél nagyobb nem fér el nekik. Sokat tévéznek, jobban mondva úgy hagyják a tv-t aztán had szóljon, mennek a dolgukra A tv meg megy folyamatosan, leginkább hétvégén. Szóval az Oled nem játszik. Most 250eFt az alzán, rtings teszt alapján nem lehet rossz, igaz nem tud local dimminget.
-
syler123
veterán
Az mondjuk engem is érdekelne, hogy pl Dolby Vision tartalmat hálózatról hogy szoktatok lejátszani? Alapból van egy Coreelec tv boxom, az visz mindent, kivéve a DV-t. Milyen filmlejátszót használtok a tv-n hálózati megosztásos filmekhez? Nem külső eszközre gondolok ez alatt.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Logicman86 #66314 üzenetére
55X93J biztos nem ér 340-et. Ennyiért ment akcióban a 65xh90... Én mai fejjel biztos az Lg Oledet venném, de volt az is bőven 400 alatt...
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #66290 üzenetére
Csodás... köszönjük Sony
Nincs különösebb gondom a tv-vel, de hogy a következő tv-m lg Oled lesz az is biztos, meg az is, hogy egy darabig Sony tv-t nem veszek. Szeretném, ha megnézem egy tv adatlapját, akkor ne legyen tele valótlanságokkal.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #66286 üzenetére
Ezzel talán együtt lehet élni, úgyis csak ott kapcsoljuk vrr módba, amelyik játék megkívánja.
Viszont remélem legalább a 4k120fps-t sikerült kijavítani, mert ez a soc több gyártónál kapott javítást, hogy ne felezze a felbontást. -
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #66281 üzenetére
Azt esetleg meg tudod nézni, hogy vrr közben működik-e a Local Dimming? Hátha azon is javítottak.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Akkor ezek szerint érdemes lesz már android 9-ről is frissíteni? A frame drop is javítva lett, akkor sok hátrány nem érhet. TV nézésre én nem használom, szóval a csatornaléptetéses karikázás nem fog érinteni
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #66231 üzenetére
Pont most akartam linkelni, csak lekéstem. Basszus végre!!! Így már én is frissíteni fogom a tv-t.
Közben kijött a ps5-höz is a vrr.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Nem azért természetesek a színek, mert xy gyártó panelja van benne, hanem a képfeldolgozó proci és az előre kalibrált színmódok miatt. A Samsungokat gyárilag úgy lövik be, hogy rikítsanak a színek, igazi parasztvakítás és nagyon sok embernek az jön be.
Te magad is láthattad, hogy a Samsung paneles Sony tv-n természetesebbek voltak a színek, bár ha kalibráltatod a Samsungot, akkor az is lehet hasonló. -
syler123
veterán
válasz modflow #65694 üzenetére
Nem szabadna, hogy így lásd a kockákat, de szerintem így nem jó ez a tesztvideó, sem youtube-on, meg ugye ha letöltjük valami szutyok youtube downloaderrel, az át is konvertálja a videót, utána meg azért nem lesz jó.
Monitoromat fotózva full fehér lett, pedig az szerintem látásból sem ismeri a 23.976-ot
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Én is így jártam egyébként, mert előtte volt 32" és 40"-os tv-m, utána azt hittem az 55" miatt akarja kiégetni a retinámat (alacsony fényerőn is). Pedig azokat sem meleg színekkel használtam (Samsungok voltak), de valóban, nem érdemes hideg és normál színekkel használni ezeket, mert fárasztja a szemet.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #65080 üzenetére
Warzone-ra értettem a 1080p felbontást.
Másrészt nem teljesen érted én mire gondoltam.
A PS5 kiküldi a felskálázott 4k felbontást, ami nem szimplán abból áll, hogy fel és oldalra megduplázza a képpontokat. Erről a tv azt hiszi, hogy 4k 120 és függőlegesen megfelezi. Tehát a függőlegesen már a skálázás által rontott képet fogja felezni, nem az eredeti skálázatlan 1080p fog kijönni. Magyarán a felskálázott 4k 1080p-re butítva, rosszabb, mint a nativ 1080p.
-
syler123
veterán
válasz modflow #65078 üzenetére
Az, pláne ha konzolon játssza, ahol az a cod az 1080p felbontással fut 120hz-en. Ott tényleg ugyanmindegy a tv felbontása.
Mondjuk az még engem mindig foglalkoztat, hogy mi történik akkor ha a ps5 kiküldi a natív 1080p-ről 4k-ra felskálázott jelet 120hz-en, amit a tv tovább butít, szerintem itt mosottság szempontjából 1080p alatt lehet a kép. Csak akkor marad meg az 1080p felbontás, ha a konzolban arra van állítva a felbontás. -
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #65037 üzenetére
Honnan az infó? Ha kijavítják, akkor már én is frissítenék, mert én még a régebbi androidon vagyok. Ráadásul már lassan a PS5 is támogatja a VRR-t, akkor már azért nem ártana frissíteni.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Celtis #64127 üzenetére
Nem tudom a mozgásjavítókat miért kapcsolja ki a művelethez, ha ennek nincs köze a frame skipping-hez, a film mód általában egyébként is be kell kapcsolva legyen.
Minden esetre én is teszek egy próbát azzal, hogy milyen mozgásjavítók nélkül filmet nézni. De gondolom mosottabb is lesz a kép, nem csak kevésbé folyamatos.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szkutyi #64121 üzenetére
Ennek én is örülnék, ha megosztanád a tapasztalataidat. Szerintem ha neked is fontos a kandenciahelyes lejátszás, akkor a frame skippinget is észre fogod venni, ha van benne.
Egy átlag 4k film jó ehhez, mert szinte az összes 23.976 FPS -es.Szerintem az RTINGS-esek azért nem tesztelték ezt a részét (újra) az új firmware-el, mert nem gondolná az ember, hogy ilyen előfordulhat egy frissítés után.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Celtis #64116 üzenetére
Nézd végig a videót. Amikor 23.976-os anyaggal és hozzátartozó kimenettel eteti a tv-t(gondolom külső lejátszó kimenete), akkor van frame skipping. Ha a lejátszót fix 60hz-re állítja, akkor nincs.
Nem értem miért nem nézitek vissza a videót, mindent elmond, saját tapasztalatom nincs, én nem tudok erről mást elmondani, mint ami ott van a felvételen egy elég komoly szakitól...Szkutyi: van 24p is, ami nem egyenlő a 23.976-al, azt jól jeleníti meg, amit szintén elmond a videóban
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Celtis #64108 üzenetére
Biztosan külső lejátszóval próbálta, máskülönben nem tudta volna 60hz-re állítani a kimenetet.
Én nem azt mondtam, hogy ugyanaz a judder, mint a frame skipping, de látványra eléggé hasonló.
Én használok interpolációt, de nem frissítettem a tv-t, így engem nem is érint a probléma. Addig nem is fogom frissíteni, amíg nem látom megbízható forrástól, hogy javították.szkutyi: nem tudok segítséget nyújtani, indíts el egy 23.976fps-es filmet és ha látod a problémát, akkor megvan, ha nem, az a legjobb, mert számodra ezzel nem is lesz semmi gond.
A mozgást javító algoritmusokkal nyúl bele például, amitől kevésbé lesz mosottas a kép, pl fekete képek beszúrása minden képkocka közé stb, de persze ez ettől összetettebb.
szkutyi: mozgásnál nekem motionflow automatikus és a film mód is.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szkutyi #64106 üzenetére
Időpontot is tartalmazó videó, figyeld azt amit mond a készítő.
Utána elmagyarázza, hogyan csökkentheted a problémát, bár nem mondanám jó megoldásnak, hogy kapcsolj ki minden mozgásjavítót és használd 60hz-en a külső lejátszódat.
De én nem fogok neked bizonygatni semmit, én ezzel lezártam a témát.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szkutyi #64102 üzenetére
Miről beszélsz??? Nincs angol fw, ugyanazt kapták az európaiak csak később, a legfrissebb FW verzió is érintett.
Én mint mondtam Android 9-en hagytam és nem frissítek, szóval nem, nem láttam problémát...
Olvasd már el a hozzászólásokat.Ha neked rendben van örülj neki, örülnék, ha engem se zavarna az ilyesmi...
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szkutyi #64100 üzenetére
Ott a videó, ott vannak a hozzászólások, mit szeretnél még? Az időpontot is másoltam, olvass vissza. Látszik, hogy megröccen, és nem tökéletesen folyamatos a kép.
salapp: szerintem attól az még android marad, tehát nincs ott dualboot vagy ilyesmi, csak kikapcsolja a legtöbb smart funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz szkutyi #64097 üzenetére
Így van! És az is lehet, hogy így marad.
És nem csak külső lejátszóval rossz, hanem bárhogy, akár a tv-n játszod le, akkor is rossz. Hogy erre ki mennyire érzékeny az változó, engem zavar amikor 60hz-en nézek 24p-s anyagot, itt kb ugyanolyan hibáról van szó.
The frame stuttering was introduced with the Android 10 update. US users got Android 10 early with the 1200 update. European users skipped that update and got Android 10 for the first time with the VRR update (1288).
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz salapp #64084 üzenetére
Ha már frissített android 10-re (vrr update), akkor már nem lesz jó a 23.976. Ez nem nálam probléma, én nem is frissítettem, nekem még android 9 van és jó a 23.976. Itt nincs olyan, hogy valakinél jó valakinél nem, jelenleg rossz! Lehetne frissítéssel javítani, csak az a kérdés, hogy megteszik-e, mert a vrr-t sem javították és a 4k 120fps-t sem.
Nem tudok mondani olyan játékos feature-t, amit beígértek és tudná rendesen a tv... Talán az ALLM, de az engem pont nem érint és gyakorlatilag semmi extra...A 23.976fps frame skipping hiba 2021-ben már már parádés, mert azt még a 7 éves Samsungom is tudja, de gondolom előtte is tudták a tv-k hiszen szinte az összes film olyan formában létezik.
Az már csak hab a tortán, mennyiszer vált át tv hangszóróra soundbar-ról, mert éppen valamiért begagyizik a hdmi cec... Ez a tv egy félkész valami, lehetett volna nagyon jó, de nem lett az.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
syler123
veterán
Most mi is a helyzet android 10 alatt a 23.976p videókkal? Valami videót néztem korábban róla, de már nem emlékszem melyik volt. Én még nem frissítettem, addig nem is fogok, míg a ps5 sem támogatja a vrr-t. Ennek ellenére jó lenne tudni, hogy ott kadenciahelyes-e a lejátszás, mert ha nem, akkor az a vrr-nél fontosabb és nem is fogok később sem frissíteni.
Sony xh90 tv-m van. -
syler123
veterán
Ez a SmartTube next pro van olyan jó, mint a gyári youtube app? Mármint ugyanolyan gyors, ugyanúgy játssza le a 4k 60fps videókat?
-
syler123
veterán
válasz #62435328 #62790 üzenetére
Mennyit ad hozzá a játékban? Pl nézzük a Devil May Cry 5-öt, annak van 120fps-es módja RT-vel, amit persze a konzolok képtelenek magukból kisajtolni. Ekkor lesz 50-120 fps-es a játékban, tele mikro szaggatással és képtöréssel. Na ez nincs vrr alatt, mert annyit frissít a tv, amennyi képkocka van.
Azon, hogy a 4k 120 fps valójában 2k 120 fps, nagyon nincs is mit magyarázni. Homályosabb a kép.
Ezekkel árulták a tv-t, ez volt amiért sok játékos ezt választotta, ha ez nincs, vehette volna ugyanennyiért a Samsung q80T-t vagy esetleg egy olcsóbb másik tv-t, ami ezen feature-ök híján olcsóbbak. -
syler123
veterán
válasz axlfsi #62769 üzenetére
A 120hz engem annyira nem is foglalkoztat, pláne ha menne, akkor is felezett felbontással tenné Jó nekem a 60hz 60fps.
Ezt is csak azért tettem ki, hogy lássátok a Sony milyen szinten hülyére veszi a vásárlóit... Gyakorlatilag egyetlen "next gen gaming" feature-t sem tud normálisan a tv. ALLM amit tud, de az inkább csak kényelmi funkció.
Ha most kellene tv-t vennem, nem Sony lenne, szerintem Samsung mini led.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Ger_man #62765 üzenetére
Ezeket soha az életben nem fogják javítani, ennyi idő alatt ez már kiderülhetett. Használom így, legközelebb pedig majd úgyis Oled felé fogok húzni, de akkor inkább LG lesz.
modflow: Ha szemre érzed a 120hz és a 60hz közötti eltérést akkor igen. De mérni egyszerűbb, meg ugye a lag is nagyobb 60hz-en.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Jó lett a vrr mód, csak éppen 60hz-en megy a tv 120hz-es tartalommal is
Még jó hogy nem tettem fel.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Jakesz #62727 üzenetére
Árakra én is kíváncsi leszek, mert a jelenlegi ugye nevetséges, ennyiért inkább Lg Oledet veszek. Én 250-ért vettem tavaly novemberben az 55xh90-et, kb ugyanez lenne a reális az x90j-nél, x85j pedig 200 környéke.
55"-os csak a játszós szobába fért el normálisan, nappaliba 50, de inkább alatta, 43"-os is jó lenne, de értelmes árakkal.A 43-as is VA paneles lehet?
salapp:
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
A Sony mennyire szokott a panelokkal variálni? Úgy néz ki a nappaliban gond lesz a Samsung tv-nkkel és ha december környékén jó akciók lesznek, akkor egy Sony X85J lenne helyette. Viszont a nappaliba nem tudok nagy tv-t tenni, csak 43" vagy 50" verzió jöhet szóba és inkább a 43" felé húzok, bízok benne, hogy egy 200-220eFt környékére le fog menni, de még várhatok is vele.
Viszont semmiképpen sem szeretnék IPS paneles tv-t. 43"-ban VA panelt használnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- World of Tanks - MMO
- Apple notebookok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest