Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
Kíváncsi leszek erre a 120hz-es témára, mivel én is megrendeltem egy Sony 55xh90-est. Ennyi erővel vehettem volna a Samsung 55q80t-t is, Annál is olvastam bugokat, szóval elég nehéz a döntés. Gondolom a 32"-os 1080p-s Samsunghoz képest jó lesz a Sony is, ráadásul 120 fps-el futó játék nem hinném, hogy sok lesz Ps5-re, meg majd leveszem 60-ra, az is bőven jó.
-
syler123
veterán
Szerintetek van rá esély, hogy update-el javítják az xh90-es tv-knél a 4k 120fps mosottságát? Hétfőn jönne a tv-m, nem tudom átvegyem-e. Egy 20-assal többért tudok venni Samsung 55q80t-t.
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #55139 üzenetére
Hétfőig még agyalok rajta, mert összességében 4k 60fps-hez játékra jobbnak írják a Sony XH90-et, mint a Samsung q80t-t és engem annyira nem érdekel a 4k 120fps, úgysem fogja tudni a Ps5 komolyabb játékokban, ráadásul én a 30fps-el is elvoltam.
Szóval lehet ennek ellenére maradok az xh90-nél, mert árban és tudásban nem rossz tv. -
syler123
veterán
válasz axlfsi #55149 üzenetére
Leginkább az zavarna, hogy javítható lenne szoftveresen, de ezt a Samsung 6 hónapja nem tette meg. Ha minden igaz a ghosting is nagyobb a q80t-n 4k 60fps mellett, mint a Sony xh90-en. Ezért maradtam a Sony mellett. Talán az Android 11-el történnek változások, vrr, allm stb...
Médiamarktól vettem az ezüst verziót. Hétfőn hozzák.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sony XH90-nél milyen megoldások vannak a hálózatos filmlejátszásra? Kodit fel lehet telepíteni? Kadenciahelyes a lejátszás? Ha már tudja a tv, akkor dv és hdr filmeket is szeretnék vele nézni, van tv boxom coreelec-el, ott viszont ha jól tudom nincs dv, csak hdr.
-
syler123
veterán
Ez most szerintetek fekete vagy ezüst?
9077 elvileg ezüst lenne, de itt nem tűnik annak.
-
syler123
veterán
válasz axlfsi #55272 üzenetére
A 9077 100%, hogy ezüst, csak nem mindegy milyen ezüst.
Itt le van írva világosan.
Ez itt nekem belefér. Sötétben még ennyire sem lesz ezüst...
Minden esetre holnap vagy kedden teszek fel valós képet az enyémről, hátha valakit érdekel, aki még vár a tv-re.
balint82: én ezzel tisztában vagyok. 9077-ből nincs is B jelű.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Fekete, ezüst témára visszatérve. Nekem tetszik az ezüst, tegnap este óta nyüstölöm, ha nem istentelen sok fény jut a tv-re, fel sem tűnő, hogy szürke, sötétben meg végképp semmi eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz #16820480 #55612 üzenetére
Nekem nagyon tetszik az XH90. A HDR-el ugyanígy vagyok, semmi értelme számomra, de gondolom játékok alatt is kikapcsolható lesz. Én 5-10-es fényerőn használom teljesen sötét szobában, tehát a fényerőtartalékait nem fogom kihasználni, de jó ha van benne tartalék.
A mérethez könnyen hozzá lehet szokni, ezután nem csak a 32-es, de a 40"-os tv is kicsinek tűnik. -
syler123
veterán
Ma feldobott nekem egy update-et a tv, 11/2020.
Ti feltettétek? Vagy ha nincs gondom a tv-vel akkor ne frissítsem? Ez még gondolom a bugos 4k 120hz frissítés.
55xh9077s a tv. -
syler123
veterán
Sziasztok!
Mit kell tennem, hogy a xh90 elmentse a hangkimenetet? Hdmi arc -os hangszórót vettem a tv-hez, de a tv mindig tv hangszóróval indul bekapcsoláskor.
Ha a hdmi arc aktív, akkor más eszközt nem lehet cec-el vezérelni?
-
syler123
veterán
válasz Celtis #56348 üzenetére
Köszi!
A hankimenet rész megoldódott, a hangrendszer rangsorolást kellett bekapcsolni.
Viszont a cec a hangszórókkal mindig működik, de a médialejátszónak bekavar (coreelec s905 x3). Tehát a tv boxot vagy tudom kezelni vagy nem, változó. Van rá gomb arra ha nem működik a cec, bekapcsolja az adott bemeneten a tv?Még egy érdekesség, ami szerintem bug. Ha arc módban állítok hangerőt a tv távval, akkor ugye megjelenik a hangerő értéke a tv-n és a soundbaron is, viszont az értékek nem egyeznek és ha a tv értéke eléri a nullát, de pl a soundbar 7-esen van, akkor nem tudom lentebb állítani 7-ről, tehát akárhogyis szólni fog a soundbar. De ha éppen a tv 100-at mutat, akkor meg fentebb nem tudom állítani a soundbaron.
Egyelőre áttettem optimaira, mert a médialejátszótól jobb távja van a soundbarnak.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Celtis #56358 üzenetére
Ameddig nem használom a soundbart hdmi arc-al, addig tökéletesen megy a boxon a cec. Próbáltam mindenhogy, kikapcsoljon, ne kapcsoljon ki. Talán a képernyőkímélőnél már nem működik a cec (amikor elsötétül a corelec), vagy nem tudom mi váltja ki. Lehet az a baj, hogy a nyilak vannak a soundbáron is és ugye összekeveredik és onnantól kezdve nem kezeli a tvboxot.
-
syler123
veterán
válasz Celtis #56373 üzenetére
Megvan mikor szűnik meg a coreelec kezelése, amikor elhalványul a képernyő coreelec alatt inaktivitás után. Ennek nézek utána, hogy lehet kikapcsolni, mert utána rendben lenne. Így ha elalszik, akkor csak coreelec restart után jó a cec. Ha a soundbar nem arc-al kapcsolódik, akkor fel tudom éleszteni a coreelec-et a tv távval is.
-
syler123
veterán
válasz Celtis #56381 üzenetére
A lejátszás leállítása van beállítva, sokáig jól működött, aztán random megszűnt a cec a coreelec-el. Csak a coreelec restart-al jött vissza.
Volt, hogy filmlejátszás közben szűnt meg működni, az arc továbbra is működött. Szerintem ez tv firmware gond lehet, mert ha nincs arc eszköz rákötve a tv-re, akkor sosem szűnik meg a cec vezérlés. Így viszont teljesen random, nincs mihez kapcsolni (képernyővédő stb...)
Az a baj, hogy az új xh90 firmware-t nem merem feltenni, nehogy még több hiba legyen.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #56385 üzenetére
Akkor csak a kontrasztjavításnál van villódzás?
Azt még bevállalom, jó nélküle is a kép. Lehet akkor felfrissítem, talán az én gondomat is megoldaná.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz modflow #56417 üzenetére
Nem teljesen mindegy hol mondja? Annyit mondana úgyis, hogy kapcsolj ki minden képjavítót. Szerintem állítsd be saját ízlésed szerint, ne a videó alapján. Pl ha a kontrasztjavítót kikapcsoltam teljesen, akkor teljesen fekete képnél sem kapcsolt ki a képernyő, szóval én ott sem hallgattam rá.
Ráadásul a profi1 színmód, amit ajánl kinek jön be? Ott a fehér konkrétan sárga, én ott semlegesre tettem.
Túl van sztárolva az a videó....[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Na véletlenül én is felfrissítettem az xh90-et a 414-es végű firmware-re. Konkrétan forrást akartam váltani, pont akkor ugrott fel az update én meg elfogadtam
Eddig nem vettem észre problémát, szóval annyira azért nem kell tőle félni. 120fps-es játékom nincs még ps5-re, hogy ki tudjam próbálni, mert engem az annyira nem is vonz... -
syler123
veterán
válasz syler123 #56899 üzenetére
Óh dehogy nincs bug.... Már meg is van az első... Ha a hdmi jelformátumot átteszem Javított formátum (Dolby Vision) -ről Javított formátumra, akkor nincs hang hdmi arc-on keresztül. Pedig a Ps5 nem is támogatja a Dolby Vision-t... Bár a képen nem látok eltérést, de ez akkor is hiba...
-
syler123
veterán
válasz karmaresz #56904 üzenetére
Most végül megcseréltem a hdmi kábeleket, mert vettem egy hdmi 2.1 kábelt és arra kötöttem a Ps5-öt, a ps5 kábelét meg használtam a Soundbarhoz, mert annak nem kell nagy adatot közvetítenie. Most van hang, de nem tudom, hogy azért-e, mert a tv-t áramtalanítottam, vagy a kábelcsere oldotta meg. Lehet a Ps5 kábele is a ludas, bár csak annyi lenne...
-
syler123
veterán
Televíziózás / külső bemenetek / hdmi-jelformátum. A középsőt választva nincs hang hdmi-arc-on keresztül. Tehát a Soundban nyilván a hdmi3-ban van, mert az tud arc-ot az szabványos formátumra van állítva (ott teljesen mindegy min van), hdmi4 pedig a ps5.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Gondolom azért van, ha nem megfelelő kábeled van, akkor se villogjon a kép stb. Mindegy, remélem javítani fogják, mert magyarán a hdmi 2.1 jelen állás szerint nem működik.
Látom mit ír, hogy csak akkor válassza, ha az eszköz támogatja a Dolby Visiont, szerinted tegyem a középsőre és használjam némán a Ps5-öt?? Valahogy én szeretem ha a játékok alatt hang is van.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz modflow #56919 üzenetére
Az ilyet én is bírom, amikor valami rossz és megmagyarázzák miért, és a végén kb te vagy a hibás Hogyne, mondjuk tv ki be kapcsolás után megjött a hang, de teljesen random, szóval bugos. Persze megmagyaráznák, hogy miért Samsung a Soundbarom, mondjuk azért, mert hasonló áron a Sony-nak olyan hangja volt mint a sokolrádiónak... De a hdmi arcnak bármilyen eszközzel működnie kellene, pont az a lényege...
Lényegében nálam most nem menne a 4k 120fps hang-al együtt PS5-el. Ezen nincs is mit magyarázniuk... Az csak a hab a tortán, hogy néha a cec is megbolondul és nem tudom vele kezelni a coreelec-es tv boxot.
sheratan: szerintem csak a hdmi arc-al van baj, mert ha a ps5 controllerébe dugok egy fejhallgatót, akkor azon keresztül van hang, ami érdekes, mert az is hdmi-n keresztül jön, de arc az már nem kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz #16820480 #56920 üzenetére
Jaj valamit még kihagytam, mert az ötlet jó lenne, hogy akkor használom optikán, meglehet szokni, hogy a hangot külön távirányítóval állítom, meg én kapcsolom be a soundbart, de itt válik érdekessé, ez is bugos a tv-n Méghozzá úgy, hogy kikapcsoláskor a tv nem kapcsol ki rendesen, azért mert az android lassan éled fel, inkább olyan sleep módra vált. Namármost ebben az állapotban ha kedve tartja valami statikus zajt vagy valamit kiküld az optikán, felébresztve a soundbart, ami így egész éjszaka bekapcsolva marad. Minden alkalommal, ebben nem hibázik. Gondolom előbb utóbb kikapcsol a soundbar, de ennek nem így kellene működnie.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz karmaresz #56926 üzenetére
Az a baj, hogy az akciók kifutnak és nem nagyon kapunk hasonló árban mást. Egyik sem hibátlan. Pl Samsung q80t-nél game módban vagy nem megy, vagy bugos a fald led háttérvilágítás és vagy fél éve nem javították. Oled nekem azért nem játszik, mert szinte sosem kapcsolom ki a tv-t, sokszor statikus megállított videón felejtem stb... Szóval nekem marad mindenképpen, remélem javítják a hibákat. Jelenleg maga a Ps5 sem tud vrr-t, ott is csak ígérik, gondolom kb hasonló időben érkezik a tévékre és a ps5-re.
-
syler123
veterán
Legalább a support oldalán megtaláltam a hibát és azt írják javítani fogják, így nem kell jeleznem sehova.
Legalább nem valami egyedi hiba.
Ezt már a poén kedvéért is kipróbálom, hogy 1 perc múlva megjön-e a hang...
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Kodiból létezik olyan verzió xh90-re, ami tudja a 4k-t és a képfrissítéseket is jól kezeli? Vagy maradjak a coreelec-es doboznál (jelenleg azzal használom) ?
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Wellin9 #57618 üzenetére
Még semmi sem biztos.
"Rtings officially tweeted they are reaching out to Sony contacts for clarification on X900H and its future plans to receive VRR and ALLM"
Majd elválik, engem megmondom őszintén annyira nem érdekel, hogy kardomba dőljek... Egy jó tv-t kaptam 250-ért, ha lesz update, akkor még jobb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #57719 üzenetére
Én is most néztem meg, érdekes lenne, sőt simán elképzelhető. Mindenesetre én teljes mértékben elégedett lennék, mivel semmi szükségem az MS konzoljára a PS5 mellett... Nagyon remélem, hogy legalább ezt meglépik, mondja ugye, hogy ismeretlen forrás állítja ezt, remélem van annyira megbízható ez a forrás, hogy lehessen hinni neki.
Eddig számomra ez a legjobb opció. Hivatalosan szerintem semmit nem fog közölni a Sony...
Teszem hozzá, hogy 250-ért nem fogok tudni venni jobb tv-t, az én műsornézési szokásaimhoz nem jó az oled, van hogy úgy felejtem, megállítva a videót stb... Nem nekem való. A képminőséggel elégedett vagyok, szóval mindenképpen maradni fog.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Elvileg most ott tartunk, hogy lesz vrr, sőt már van is A Sony sajátja ás csak ps5 és xh90 között működik. Érdekes, majd letöltöm hétvégén a fortnite-ot, arról tudom, hogy tud 120hz-et, meg talán le is tud esni a képkockaszám, akkor fogom látni a screentearing-et, ha van.
-
syler123
veterán
válasz kolosszus87 #57738 üzenetére
Innen, visszább is tekerhetsz, előtte van a kérdés.
Mondjuk most meg xh950-öt mond az öreg, amikor a spec vrr-ről beszél. Hát már a fene se tudja mi van. De valószínűleg lesz vrr és eléggé elcseszte, aki ez miatt vitte vissza a tévét...
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Gino20 #57741 üzenetére
Szia!
Nekem csak 55"-os van, de százszor inkább blooming-os fald ledes, mint blooming nélküli sima. Amúgy meg ha nem tetszik a blooming fogod és kikapcsolod a fald részét és olyan lesz, mint bármelyik másik lcd...
Vannak bizonyos szituációk amikor látszik, de nem vészes, én megszoktam. -
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz karmaresz #57786 üzenetére
Szerintem szükségünk van olyanokra, mint FOMO, mert ha ő meg jó pár másik videós nincs és nem készíti el a videókat, akkor ki tudja mi történik, talán tényleg nem készül el a firmware, legalábbis nem foglal állást a dologban a Sony. Semmi hazugságot nem közölt, csak youtube-on leadta, amit tud a dologról.
Nem ártott a Sonynak az a kis seggberúgás. Az meg nyilván nem százas, aki visszaküldte a tv-t úgy, hogy semmi sem biztos...[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz karmaresz #57786 üzenetére
Ez mekkora
Vincent Teoh írta: Exactly. Some people even think we're the same person!
Eskü sokáig azt hittem ugyanaz a kettő Korábban a hdtv test videókat néztem, utána tértem át a Stop the FOMO-ra, azt hittem ez egy másik csatornája Persze látszik már utólag, hogy a kettő nem ugyanaz, de nekünk európaiaknak nem akkora az eltérés -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest