Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45401) mexel


mexel
veterán

Sokat állítgattam tegnap óta a tv-t, azt mondom hogy szemből meg tudnám szokni a képét.
De: ( sajnos van de)
A képernyő sarkainál nem homogén a kép. ( pl világos - vagy ég szín stb képeknél). Olyan mintha mind a 4 sarok de főleg a felős kettő éppen a saroktól befelé, félkörben pár centi, mindig sötétebb lenne ( folyamatos átmenettel)
Nagyon halványan, nem mindig látszik, de ott van. Kicsit mint egy árnyék. ( kb mintha feszülne a kijelző stb)
Van aki talán észre sem venné csak ha felhívják rá a figyelmet. De engem rendkívül zavar hogy nem homogén a kép, vonzza a tekintetem.
( egy konkrét pl youtube videó, így bárki megnézheti ott: https://www.youtube.com/watch?v=GFn8Pc35t0c
Elég beírni a keresőbe hogy 4k apple és ott lesz. Megnézi valaki? Kb a 30. mp-től már kékek a fenti sarkok ott látni)

Ez azért jó videó mert szép homogén kép van sokáig fent és ezen tuti látszik.
A jelenség halvány nálam, olyasmit képzeljünk el mint amikor pl a rendező olyan jelenetet akar ami mondjuk a múltban van és sötétíti a képernyő széleit hogy látszódjon hogy nem mostani a felvétel, kicsit mintha csőben lenne. De ez így túlzó, nem ilyen erős a hatás, csak ha erősebb lenne ezt lehetne elképzelni.
A felső sarkok "belógnak, árnyékosak)
Ha ezt nem tudom megszokni azt hiszem megy vissza a tv. :(
Csak kérdés ez egyedi hiba -e vagy általános lehet?
( mégegyszer írom, nagyon halvány a dolog de egyértelműen észrevehető. Tehát nincs nagyszíntorzulás stb, de ott van)

[ Szerkesztve ]

(#45402) mexel


mexel
veterán

Közben találtam is hasonló probléma leírását a Sony oldalán, ott is írja valaki hogy sky blue képnél jól látszik és ő is ahhoz hasonlítja mint egy régi fotó a sötét sarkokkal.
Igen tanácstalan vagyok, nagy eséllyel sok tv-n megtalálhatom ezt a hibát, kezdjem el cserégetni, cipelgetni a tv-ket. Arra sincs nagy garancia hogy ha drágább modellt veszek akkor jó lesz mert ott pl 8-as szériát is említenek.
( kár hogy ilyen macerás vagyok :( )

Sőt közben találtam fotókkal is egy hsz-t egy 9005-ös tv-ről is.

Nagyobb kép1

Nagyobb kép2

[ Szerkesztve ]

(#45403) blakey válasza mexel (#45402) üzenetére


blakey
titán

Az én Sonym is ilyen volt, hanyagabb munkát végeznek bizonyos esetekben, mint az kétbetűs gyártó. Ha Sony akkor 90%, hogy foltos lesz, a megjelenési módja változó. Régen azt mondták a Sonynál, hogy be kell kapcsolni bizonyos képjavítókat, azért vannak, és akkor működés közben nem lesz ilyen, erre én azt mondtam, hogy más gyártónál nem kell semmit sem bekapcsolni. Na mindegy, ha nem tetszik akkor vidd vissza, nem leszel elégedett és mindig látni fogod.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#45404) icemad válasza mexel (#45402) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem xf8096 van. Nálam is ilyen. De annyit agyaltam már én is rajta, hogy inkább sz@rom le. Megkérdeztem a családot, azt mondják nekik jó. Innentől kezdve nem izgat. Én csak játszok rajta, ott meg általában a kép közepét kell nézni, szóval engem sem zavar.
Az viszont fontos lehet, hogy ebben az ársávban szerintem mindegyik ilyen, nem lesz homogén a kép. Vagy fordítva, a kép közepe sötétebb. Nagyon nagy szerencse kell egy jót kifogni az olcsóbb kategóriában. (Ha van ilyen.)
Talán mégegyszer próbálj meg a beállításokkal variálni. Annak nem látom értelmét, hogy 10-20 tévét kipróbálj, cserélgess. Mindegyiknek lesz valami problémája.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#45405) Buckey válasza mjani1172 (#45397) üzenetére


Buckey
senior tag

Az a jó, ha sok mindent lehet állítani, akkor biztos olyan lesz, mint amilyennek lennie kelle(ene). Bár, meg kell tanulni, mi mire való, mit állít és az mivel van összefüggésben, de egy kis olvasás, gyakorlás és már nem is lesz olyan bonyolult.

(#45398) Quqesz , igen letöltöm, de a TV-n (megjelenítőn) nézem és úgy állítom be.
Először mindent visszaállítok alapra, majd a Kép üzemmódot Normál-ra állítom (nem kell semmi kiemelés) a színhőmérsékletet melegre (kellemesebb a szemnek és ez hasonlít leginkább az eredetire nálam), az összes képjavító mód is kikapcsolva (Sötét részek beállítása és Speciális kontrasztjavítás).

Majd a Fényérzékelőt bekapcsolom (hogy éjjel se vakítson, de nappal is legyen világos) és a Fényerőt kb. 90%-ra állítom (ezzel lehet egy kicsit játszani a fekete és a kontraszt (fehér között).

Ezután teljes képernyőre teszem az először belinkelt fekete-fehér sávos képet, és addig állítom a Sötét részek fényerőszintjét és a Kontrasztot( fehér), hogy a fekete lehetőleg a legfeketébb legyen, de a sávok elkülönüljenek, míg a kontraszttal meg a fehérek különüljenek el. Minden számozott sáv kb. azonos árnyalattal változzon le- és felfelé (lehet korrigálni a Fényerővel, ha még nem elég világos, de akkor a fekete fényerőt és a kontrasztot is hozzá kell igazítani). Ha nem elég fekete a fekete, akkor a Sötét részek beállítása és Speciális kontrasztjavítást be lehet kapcsolni, csak a sávok különüljenek el!

Ha ez megvan, akkor a második képen addig kell állítgatni a színtelítettséget, amíg a színskála minden eleme nem különül el (egy kicsit lehet játszani a kontraszttal és a fekete fényerőszinttel, de akkor vissza az előző beállításhoz és a Fényerőt állítani). Az Élő színt én közepesre raktam.

A Gamma az nálam nulla, de ha egy kicsit "fátyolosnak" látszik a kép, akkor -1 bőven elég, de akkor ellenőrizni kell az első és a második képpel, mennyire mentek el a beállítások és utánaállítani (nekem a -1 elsőre szép, de valahogy természetellenes)

A többi képen lehet látni a végeredményt. És ha a fehér képen négy fehér van, akkor jó.

A képélességet ezeken a képeken lehet jól beállítani.


Ja, és a TV-m egy Sony KDL50w808c, de ezt egy Samsungon és két monitoron is megcsináltam, és nem csak nekem tetszettek ezek a képek (a Samsung TV-n utána újranézték az addig látott filmeket, mert nem hitték el, hogy mennyi színárnyalatból és részletből maradtak ki :DDD ).

[ Szerkesztve ]

(#45406) Quqesz válasza mexel (#45401) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Direct ledesnél az a baj, hogy nem mind1 mennyi led van berakva. Lehet kb 16db és lehet 48 is. A sok ledes egyenletesebb fényerőeloszlást eredményez. Sejted melyik a tiéd az ára alapján.
itt látod

Buckey
Az utolsó tájképre emlékszem, én is használtam.

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#45407) mexel válasza Quqesz (#45406) üzenetére


mexel
veterán

Igen, sejtem hogy az olcsóbb kategóriásnál ez valószínűbb lehet, de sajnos ahogy olvastam ( és linkeltem is) 8- és 9-es sorozatúaknál is ott van a jelenség , és a képeket látva erősebben mint nálam. Szóval ebben az esetben talán bosszantóbb klenne ha egy 3-500-ezres tv-n látom ezt a hibát mint pl egy 170 ezresen. ( de ártól független nálam mert ha zavar engem akkor 50 ezerért sem kellene.)
Azokon a képeken jól látszik a jelenség egyébként.
Amire gondoltam és ahogyírod is, ez nem csak a direst ledesek jelensége? Mert az edge az inkább bevilágít oldalról.

Nézem a linkedet, ez tipikusan tudja azt a jelenséget produkálni, a sarkok szögletessége az kijöhet így. ( talán kicsit még dolgozhatnának rajta a mérnökök kis kerekítéssel pl, egyébként azt olvastam 48 zónás a direct led ebben)

Próbálom szokni dolgot, van egy hónapom rá amíg visszavihetem, a baj leginkább az ha visszaviszem nem tudom mit kellene vennem? ( ahogy fentebb is írták nagy az esély hogy ilyen vagy rosszabb is lehet ha nagyjából a sonynál maradok)
Sajnos kicsit néha olyan érzésem van ( de ilyenkor már valósztínűleg beképzelem ezt magamnak) mintha valami régebbi tv-t vagy filmet néznék aminek a szélei el vannak sötétítve :)

Szerviz menühöz nem tud valaki kódot? ( még nem kezdtem el utánanézni, egyszerűbb lenne ha valaki tudja itt)

[ Szerkesztve ]

(#45408) salapp válasza salapp (#45204) üzenetére


salapp
addikt

Sokan elismerik, sokan nem tudom, miért, cáfolják, de megépítettségben az XE jobb, mint az XF.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45409) mjani1172 válasza mexel (#45407) üzenetére


mjani1172
addikt

Szvsz túlhúzod ezt a dolgot. Ha egy film ennyire látványos és erről szól, hogy csak négy fehér sarok van, akkor nem nézném.
A tv nem erre való.

Vidd vissza, csak bosszantid magad.

[ Szerkesztve ]

(#45410) WaterWave válasza salapp (#45408) üzenetére


WaterWave
veterán

Ezt mire alapozod?

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#45411) hunaqua válasza salapp (#45408) üzenetére


hunaqua
addikt

Az én 65xe85 tévém is felhős,és vannak bevilágítások is. Nem vészes,sokak lehet észre sem veszik.Jó cucc egyébként és szeretem is,de evvel vagy együtt él az ember vagy vesz mást, de az lehet még rosszabb lesz.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#45412) mexel válasza mjani1172 (#45409) üzenetére


mexel
veterán

Látom nem érted.Nem túlhúzom, csak tesztelem egyelőre és leírpom a tapasztalatokat. A hiba valós, nem kitalált. és nem fehér egy film, de fotókon ott lehet érzékeltetni, azért is ott fotózzák. Ez a folt sok filmnél és jelenetnél látható ( nincs olyan film vagy sorozat amiben ne lenne olyan szín vagy jelenet). Szóval nehéz úgy válogatni a filmeket hogy ne lásd.
Egyéni tolerancia dolga ki mit visel el és néz el szerintem.
Ez nem csak tv-nél van így hanem pl zenénél is. Én pl hifis vagyok és vannak olyan zajkeltő eszközök amiken nem szeretnék zenét hallgatni pl, van aki meg akár sokol rádión is meghallgatja.
De nyilván ezen a foltotsodáson is túl lehet lépni, attól függ akarja-e az ember vagy nem. Egyébként engem a bevilágítás kevésbé zavar mint a sötétebb árnyék.

A tv-t azóta is állítgatom, már egész jól eljutottam odáig hogy szinte alig észrevehető az lcd-s kékes beütés sötét jeleneteknél, nem is világít a feket és a részletek is egész jól megvannak. Igaz kellett pár olyan beállítási kompromisszum amit nem nagyon szoktam alkalmazni ( pl gamma +2) de ezzel muszáj ellensúlyozni a sötét részek fényerőszintjének csökkentését hogy a részletek ne tűnjenek el.
A kép így már nagyon szépnek tűnik, már a színek és egyebek is nagyjából megvannak, így talán még ez a foltosodás is enyhült kicsit ( magasabb fényerővel ami 35).
Szóval a tv képeegyébként már szép nagyon, ha ez a folt nem lenne nem bánnám a dolgot ( már nem hiányzik az X1 és a többi móka, a tudása nekem elég lenne - kivéve az AV betekintési szöge, de valamit valamiért)

[ Szerkesztve ]

(#45413) Buckey válasza mexel (#45412) üzenetére


Buckey
senior tag

Próbáld meg úgy beállítani, ahogy leírtam. Szerintem a Gamma +2 sok, és ezért látványos a bevilágítás!

Az LCD képernyőket sötétben nem illik nézni, valamilyen világítás kell.
Én mögé raktam egy 10W-os (kb. 800 Lumen, 2700K, melegfehér) LED fényforrást ( [link] ), ami teljes sötétségben is kompenzálja az LCD hátrányát (bevilágítások stb). Így a fekete akkor is fekete marad, a bevilágítások láthatatlanok lesznek és a hirtelen felvillanó világos részek sem vakítanak el.
Az LCD technológia sajnos ennyit tud.

(#45414) mjani1172 válasza mexel (#45412) üzenetére


mjani1172
addikt

Pedig értem. Ez nem hiba,hanem tulajdonság. Egy alsó kategóriás tv-t vettél ami nem tökéletes. Ezt itt előtte mondták is, hogy így lesz,én is írtam, én elfogadom ha ilyen egy tv, (egyébként szvsz. 1000X rosszabbak is voltak már itt) örülök neki és használom, nem ebben keresem a tökéletességet. Pedig én is látom de lesz.rom, hiszen a normál használatban ez láthatatlan, most egy statikus képet és annak a sarkát nézed, ez nem üzemszerű (nálam).
Mondj 3 filmet amit ez nézhetetlenné tesz.

De ha tényleg ilyen dolgok bosszantanak, akkor belenyúlsz a zsebbe és jobbat veszel.
Én nem tenném, nekem megfelelne.

:R

(#45415) hunaqua


hunaqua
addikt

"Egy alsó kategóriás tv-t vettél ami nem tökéletes."

Ez teljes mértékben igaz,de így is a kategória egyik legjobbja...vagy a legjobbja.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#45416) BenFe


BenFe
tag

Sziasztok!

Hangban van eltérés a Xf7005 és a Xf9005 közt?
Egy ismerősöm vett ma 7005-öt és hát brutál gagyi hangja van, nem találtam benne semmi olyan opciót, hogy pl equalizer......9005-ben sincs?

Néztük az Lg 6300-at is, hangban sokkal jobb volt, de élénk képmódban is sokkal gyengébb képe volt, mint a sonynak normálban...

(#45417) mexel válasza mjani1172 (#45414) üzenetére


mexel
veterán

Mégsem érted. Linkeltem feljebb 2 topikot és képeket is. Ugyanez a hiba jelen van a 9005-ösnél is, a fotókat éppen egy drágább típusról tették be amin ez a hiba még sokkal látványosabb mint nálam. Tehát ez nem azért ilyen mert belépő szint.
Ezt 2 okból kérdeztem meg és hoztam fel itt:
1- ha senkinél nincs ilyen csak nálam, akkor a tv hibás és cserélem vagy visszaviszem.
2 - ha csak a belépő szint ilyen akkor elfogadom hogy ez ezzel jár, vagy visszaviszem és veszek jobbat ( magasabb kategóriát ) vagy megszokom.

De egyik sem, ez a hiba fennál másnál is. tehát ha mopst 2x ennyiért veszek egy Sony-t ugyanezzel szembesülhetnék, azaz amit írsz nem állja meg a helyét.

Másrészt egy ilyen topikban szerintem meg nem lehet baj ha ilyeneket is leírunk hogy aki venni akar az tisztában legyen ezzel. Pl azzal is hogy kiad pl 3-400-ezret egy 9-es Sony-ért és ugyanezt tapasztalhatja mint egy 7-esnél. Aki tudja hogy ez zavarni fogja így körültekintőbb lehet.
Szerintem nagyobb baj az emberek hozzáállása, hogy nem mernek írni a hibákról, elfogadnak mindent, nem teszik szóvá. Megvett, jó az úgy . ha mindenki panaszkodna ezért pl a Sony-nál és nem vennék ez miatt a tv-ket akkor kénytelen lenne a gyártó ezt megoldani és nem adhatnának el ilyen darabokat. De a vásárlók 90-95%-a tudomásul veszi a hibát és nem akar/mer szólni.

Más: ha eltekintünk ettől a kis feature-től ( folt a sarokban) akkor a tv simán hozza azt amit kell, bőven ott van képben az árához képest, azt kaptam kb amit vártam ennyiért. ( nyilván nem 10 bit, nem 120Hz és nem Trilumonos, de egy átlag filmezésre- tv-zésre használható, jól beállítva szép a képe. Virágbolti sorozatokra megfelel nagyon. 4k-s videókkal szépnek mondom, persze ha itt lenne mellette egy 9-es vagy egy oled akkor egyértelműen szembetűnő lenne a különbség. De én nem is ezt írtam hogy miért nem azt tudja mint egy 2x ennyibe kerülő modell.)

Az meg más a Sony mérnökeit minősíti hogy a beállításokból hiányzik pár dolog ami alap lenne és sok más tv-ben régebben és kisebb kategóriában is megtalálható, vagy a droidos modellekben.
( info menü idejének állítása, led viselkedésének állítása stb, van még pár ami nem lenne nagy dolog csak hasznos)

Azt is el tudom képzelni hogy az edge ledeseknél ez a hiba nincs meg, ott a bevilágítás inkább ami zavaró lehet.

(#45418) mjani1172 válasza mexel (#45417) üzenetére


mjani1172
addikt

Ok.

(#45419) salapp válasza mexel (#45417) üzenetére


salapp
addikt

Én is utálom azt, hogy 3-400ezerért is ugyanúgy kifoghatsz felhőket, bevilágítást, stb.
Ezért is javasoltam, hogy inkább vegyél minél olcsóbban egy használt, de még több év garis csúcs FHD példányt. Sokkal jobban tolerálni tudnád a jelenségeket, és eleve sokkal többet kapnál a pénzedért.
Én nem engednék már a VA/120Hz/BFI/interpoláció/hármas tuner kombinációból.
Nagyon jól be lehet mindegyiket állítani, és nappal szebb képet lehet kihozni, mint a plazma tévék 90%-ából, jobb mozgásmegjelenítést tud, mint egy bazi drága OLED.
Este egy kis háttérvilágítás amúgy is kell, hogy ne tedd tönkre a szemed, azzal már meg is oldódott a nem tökéletes fekete megjelenítés.
Cserébe sokat kapsz: nem kell a plazma gondokkal foglalkozni (beégési hajlam, vibráló kép, line-bleeding, fűtőtest effektus, tükröződés), OLED gondokkal se (garantált kumulatív kiégés rendszeresen ugyanott levő képelemeknél, fűtőtest effektus).
Szerintem vidd vissza, úgyis gondod lesz vele, aztán vadássz le egy W80C/W755C (ne foglalkozz vele, hogy nem 4K, nem HDR, tökre mellékes, a képminőség viszont pazar tud lenni velük.), vagy ha nagyon a 4K-ra hajtasz, 55-ösben, akkor egy XE9005/XE9305-öt.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45420) mexel válasza Buckey (#45413) üzenetére


mexel
veterán

Tudom hogy sok a gamma +2, de ezzel inkább javult a hiba 8 bár nem biztos). Ez nem bevilágítás hanem árnyék. Alapból nullán volt a gamma eddig, akkor volt talán láthatóbb. Én a háttérfény ellensúlyozására tettem fel gamma +2-re, mert levettem a háttérvilágítást ( a feketéét) . 40-en már vesznek a részletek, de ott nincs semmi elszíneződés koromsötét szobában sem, 42 az ami most elfogadható. Így a fekete sötétben is fekete marad ( kb) de a részletek nem vesznek el még teljesen. Még nem biztos hogy így marad mert még sokszor átállítom, hetekig szoktam állítgatni a tv-ket amíg végre megtalálom ami nekem kell, közben az ember szeme is hozzászokik az éppen adott típushoz. Minden tv más mindig.

De a hátsó világítást lehet megcsinálom ledszalaggal, van itthon millió féle, csak a kapcsolását kell majd megoldanom valahogy automatikusan. Fehér fal előtt van így az megoldás lehet. Régebben már próbálgattam ilyesmit de csak plazmáim voltak, oda nemhogy nem kell hanem árthat is :)

Én pl a színeket mindig lejjebb veszem a gyárinál, nem szeretem a túlszaturált képet, a kifestőkönyvet. A sony ebben jó, elég természetesek a színei ( panának is). Főleg a bőr és hajszín miatt teszem, ez ami kényes rész. Ezt Samun és LG-n nehezebb jól összehozni, a Sony-nál nem kell általában trükközni a szín kalibrálgatásával.
( nagyobb kategóriás samut és lg-t nem tudom, azt nem ismerem)

Az tény viszont hogy a VA panel jobb szemből mint az IPS, nincs olyan szürkeség. De valóban csak szemből :D
Ha ezen a belépő szinten így be lehet állítani a tv-t akkor el tudom már képzelni hogy egy nagyobb kategóriában akár kompromisszummentes képet lehet elérni.
Remélem kb egy éven belül helyreáll a rend itt nálam és akkor lesz időm utánanézni mi az amit érdemes lesz hosszabb távra megvenni ezt gyorsan kellett eldötenem. ( oled lenne jó de azért ott még vannak olyan kis bibik amik jó lenne ha javulnának, remélem hamarosan azt is megoldják, sokan pl a fényes kijelzőt szidják :)
)

mjani1172: nem kell filmet mondanom, ahogy írtam minden filmnél látható lehet - ha valaki foglakozik vele. A statikus kép csak az érzékeltetéshez kell hogy látszódjon a linkelt fotón. Nyilván nem a fotókat nézegeti senki. De szerintem elsőre is érthető kellett legyen.

(#45421) Buckey válasza Quqesz (#45406) üzenetére


Buckey
senior tag

Én is a netről szedtem az infókat és hozzá a képeket, és kísérleteztem ki a beállításokat.

(#45417) mexel, először legyen jól beállítva a TV, addig úgysem lehet róla megmondani, hogy milyen a képe!

Az enyém ilyen "szar"! De ez az LCD, nem lehet vele mit csinálni. És nem 170 ezer Ft-ért vettem 2016-ban.

És épp ezért nem is nézem teljesen sötétben!
Így már mindjárt más (a valóságban nem látszik semmi hiba, ami a képen igen!):

És ilyen, ha világos van (itt már a fényképen is látszik, hogy fekete és nincs hiba):

kb. ilyennek kell lennie (fénykép egy kicsit csal, de a lényeg látszik):

[ Szerkesztve ]

(#45422) AL válasza mexel (#45417) üzenetére


AL
addikt

Szia ! Mindenkinek a kívánságát azért nem lehet teljesíteni, amit Te hiányolsz az az Emberek 99 százalékát nem érdekli és még sokalják is a beállításokat, mert minél egyszerűbbet szeretnének.
Talán ugyanennyien az Általad talált hibát sem veszik észre. Mindenkinek más apróság hiányzik.
Lehet, hogy találsz olyan készüléket, amelyikben megvannak ezek, de ott meg más problémát találsz.
Tökéletes nincs és nem is lesz, mert ami Nekem hasznos funkció az Neked lehet, hogy teljesen felesleges és fordítva. Ha nem tetszik próbálgassál másikat, hogy megnyugodjál, de ott meg valami egészen más problémát találsz ( szinte biztos ) . Ha egy komolyabb készüléket veszel, annál sokkal több beállítás lesz, de lehet, hogy több a hibaszázalék is. Ha hibát keresünk, akkor biztosan találunk. Akármit veszek ( ruha, műszaki cikk, bútor )
mindenben találok Én is hibát . Számtalan dolgot visszavittem már, de már tudom, hogy Hibamentes dolog nincs és csak az igazán komoly hiba miatt reklamálok. Üdv.

(#45423) salapp válasza Buckey (#45421) üzenetére


salapp
addikt

Pontosan.
Nálunk az asszony kifejezetten utál sötétben filmezni, tévézni meg pláne. Viszont a plazmának meg mesterséges fényben illetve verőfényes nappalokon ölég fakó képe kerekedik.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45424) Buckey válasza salapp (#45423) üzenetére


Buckey
senior tag

A plazma megint más technika, mint az LCD. És az OLED is más.
Kijelzőknél, ahol van háttérfény (ilyen az LCD), és az a cél, hogy néha látsszon is (fehér kép), ott addig nem lehet tökéletes feketét előállítani (jelenlegi tudásunk szerint), amíg ki nem kapcsoljuk. Ezért is nincs teljesen fekete LCD sötétben, mert mindig van egy kis fénye, és ezért kell valamennyi fény, amivel ellensúlyozni , elnyomni lehet a kijelző háttérvilágítását.

És az üzletekben ezért is van világos, hogy a túlságosan feltekert, színes, világos, ragyogó képeken elnyomják az LCD háttérvilágítását és így feketét kapjanak (ami csak feketének látszik!). És ezért is nehéz megkülönböztetni az IPS-t a VA-tól az üzletben.

[ Szerkesztve ]

(#45425) salapp válasza Buckey (#45424) üzenetére


salapp
addikt

Tudom, plazmások voltunk sokáig, de nem sírom vissza. OLED-et asszem átugrom.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45426) Buckey válasza salapp (#45425) üzenetére


Buckey
senior tag

Az OLED szép, az OLED jó, beégéstől nem kell tartani normál használat mellett.
Hogy mi a valóság, azt nem tudja még senki, de a telefonok OLED kijelzői kb. 10 év alatt már mind beégtek!
Nekem is volt, be is égett, most is az van, de navigációra nem merem használni, mert biztos be fog égni!
Így, akkor már OLED helyett egy LED projector, Az nem ég be és kb. annyiba kerül mint egy OLED TV.
Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#45427) Joshi válasza Buckey (#45426) üzenetére


Joshi
titán

Telóból az utóbbi ~8 évben csak OLED kijelzős volt, nem volt gond vele. 2017 novembere óta használok egy Sony 65A1-et, de nem cserélném le semmilyen LCD-re se, még Q9-re se. :N
Az Aquament nézve egyszerűen döbbenetes képminőség fogad Dolby Visionban. :Y Viszont a magyar szinkron ismét botrányosan szar lett. Olyan szinten tompa semmilyen, hogy elmondani nem lehet. :O

(#45428) icemad válasza Buckey (#45426) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Én is ezért nem akarok oled tv-t. A másfél éves s8 plus telóm is most volt kijelzőcserén. Pedig csak napi 1-2 órát használom. Ennél nem gond, mert telefont 2 évente cserélek, de egy tv-t minimum 10 évre veszek.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#45429) Buckey válasza icemad (#45428) üzenetére


Buckey
senior tag

Én is tudom, de mindig az a válasz, hogy azóta már mennyit fejlődtek!
Hát, csak annyit, hogy valósághűbbek a színek, jobb a mozgásmegjelenítés és világosabb a kép. Az organikus anyag az mindig organikus marad. Főleg a kék szeret elhalálozni, veszíteni a fényerejéből. de a marketing sok ember eszét elveszi.
Sajnos még nem találták fel a jó megjelenítőt, mint ahogy a tökéletes hangrendszert sem.

(#45430) Joshi válasza icemad (#45428) üzenetére


Joshi
titán

A telókban AMOLED kijelző van ami RGB OLED technológia, míg az LG WRGB OLED-et gyárt. Nem ugyanaz és nem összekeverendő. ;)

(#45431) mexel válasza AL (#45422) üzenetére


mexel
veterán

teljesen igazad van. Nem is a tökéletest keresem, kicsit sarkítva írtam azt talán, csak vannak apró kis dolgok amikkel sok mindent jobbá lehetne tenni. Az a baj ez manapság nem divat, gyors, olcsó gyártás.
Alapvetően én éppen nem szeretem a túlbonyolított dolgokat, inkább a funkcionalitás amit sokszor hiányolok, és sok olyat beleraknak amit nem kellene. Az átlag emberek kb semmit nem állítanak a tv-n ahogy kicsomagolják úgy használják.

Buckey: A tv-t már beállítgattam, már csak kis finomítások kellene, azt kell mondjam a képe már nagyon tetszik. ( a hibától eltekintve)
Színek, fény, fekete szint belőve, nagyon szép így. Ezért az árért azt hiszem ez valóban jó vétel. ( maga a kép megfelel azoknak az igényeknek amire nekem kell)
A sötét szintet is beállítottam, nem világít sötétben sem. ( persze fotón mindig más amit linkeltél)

Közben feleségem is letesztelte az ő tévéjét, azt kb fél éve van meg, az egy 55XE7005. Szintén belépő kategória, viszont az edge ledes. Azon semmiféle árnyék nincs, teljesen homogén a felület, minden irányból letesztelte és az enyémhez tudta hasonlítani, tudta mit nézzen. Minden másban kb ugyanaz a tv ( kivéve a talp)

Szóval ez az árnyékosodás a széleken valószínűleg a direct led hatása lesz. ( logikus is , ha valaki kicsit is műszaki beállítottságú és látott már valamit szétszedve legalább egy vasgolyót akkor tudja hogyan működnek ezek, sok kép is van róluk)
Ez alapján a sarkok-szélek sötétebb árnyalata érthető, míg az edge-nél kb kizárt. ( ott éppen a megvalósítás miatt bevilágítás lehet)
Szóval kérdés melyik a jobb, erről még nem láttam vitákat. :)

Szóval ha lenne még valahol raktáron Xe7005 akkor simán vennék egyet tesztelni :)

Nekem a képe a tv-nek bőven megfelel, szerintem nem lehet belekötni ennyiért ha nem hibás.

(#45432) Quqesz válasza BenFe (#45416) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Hát elvileg bass reflexes, de tvben nagy varázst ne keress sztem egyikben sem. Amúgy amiről beszélsz vignettálásnak hívják, régen jellemző volt ff filmekre.

mexel
Nekem az 55XF8505 ips/edge ledes és nincsen vele semmi gondom. Be van állítva és élvezem. Még a fekete sem hiányzik nekem, pedig va/direct led volt elötte.

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#45433) Buckey válasza mexel (#45431) üzenetére


Buckey
senior tag

Akkor majd megszokod, hogy a sarkok egy kicsit halványabbak, egy idő után már nem is veszed észre. Úgysem ott lesz a lényeg egy filmben.

Vagy lecseréled egy edge LED-esre. :)

Hogy melyik a jobb? Edge vagy direct LED? Mindegyik jó, csak nem szabad spórolni a technikával (LED-ek száma, túl vékony, desingos káva, gyenge minőségű diffúzor stb.).

[ Szerkesztve ]

(#45434) BenFe válasza Quqesz (#45432) üzenetére


BenFe
tag

Köszi, azt nem tudod véletlen, hogy a beállított gyári hangzás képeken kívül lehet egyénit állítani?
Nyilván nagy csodára nem számítok, de ez annyira harmat gyenge így....
Ez a bass reflex nagyon jól hangzik/ látszik papíron, de a valóságban elég nagy nulla...ugyan ilyen a 9005-ben is?

Woox-os Philipsem van még, de körbe veri....

Pedig sebességbe meg képbe is egész tűrhető, csak az a baj, hogy a boltban is van alapzaj stb...max azt hallod hogy szól, de hogy hogy az már csak otthon derül ki...

(#45435) Quqesz válasza BenFe (#45434) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Van hangzáskép több is:
Normal,zene,mozi, beszéd,sport. Ki lehet emelni a beszédhangot több lépcsőben, van vmi clear(tiszta hangzás v mi) kapcsoló és van éjszakai mód. Hagyományos eq nincsen. Sztem tv viszonylatban egész normális hangja van(rtings-en dícsérték), de van aki szerint xar....2x10 watt az xf90-ben is, meg nálam is.

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#45436) Quqesz válasza Quqesz (#45435) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Na az a Clearaudio+.

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#45437) pvil válasza Quqesz (#45435) üzenetére


pvil
tag

XE9005 - ben van eq, a hang beállításoknál, gondolom az xf9005 ben is lehet...

(#45438) BenFe válasza Quqesz (#45436) üzenetére


BenFe
tag

Igen, ezeket megtaláltam, állítgattam, jobb nem lett....akkor ez ennyi..

Pvil: ha abban van, akkor ott talán nagyobb eséllyel lehet normálisabb hangot előhozni!
Nem az kell, hogy max hangerőn se torzítson, sose fog úgy szólni, de kis hangerőn minimális, elfogadható dinamika legyen és ne sokol rádió hang mint a 7005-nek pl.

(#45439) PrinceHerceg válasza Joshi (#45427) üzenetére


PrinceHerceg
őstag

Hát nekem meg pont, h elég jól szólt a Halember! Te mivel hajtottad? :B

(#45440) Joshi válasza PrinceHerceg (#45439) üzenetére


Joshi
titán

Oppo 203 + Onkyo 636. Az eredeti Atmosos hanggal nincs semmi gond.

(#45441) Quqesz válasza PrinceHerceg (#45439) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Nekem sem volt vele bajom, bár az eredeti biztos jobban beilleszkedik a környezetbe. Én is A/V-n vittem ki a hangot...

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#45442) dancsuri


dancsuri
veterán

Valaki használ billentyűzetet?
Vettem egy Ilyen billentyűt, felismeri a TV, de nem használja, sőt ha a TV-re dugom akkor a virtuális billentyű se működik, csak a kurzor villog. :F
a TV: 65xf7596

költekezz, hogy más is költekezhessen!

(#45443) WaterWave válasza dancsuri (#45442) üzenetére


WaterWave
veterán

Én használok... microsoft all in one tökéletesen jó a tv-hez

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#45444) balage25 válasza dancsuri (#45442) üzenetére


balage25
senior tag

En logitech k400 plus tv billentyuzetet hasznalok, az is tokeletes.

(#45445) Sanyaaa26


Sanyaaa26
senior tag

Sziasztok!

Adott egy 49we660 sony tv, hálózaton keresztül szeretnék filmeket lejátszani.
Milyen media tartalom megsztó programot ajánlotok? Van egy lg tv is a lakásban, ami a smartshare megosztó progit használja, a sony tv látja is a tartalmat, a kisebb filmeket le is játssza, de a nagyobb tartalmakat nem akarja.
Most ez azért lehet mert az lg progiját használom, vagy mert van egy méreti limit nem tudom, a segítséget előre is köszönöm.

(#45446) BenFe


BenFe
tag

Akinek van xf9005 és próbálta már azt a funkciót a tv-n, hogy lehet rá tenni mélynyomót, az leírná hogyis működik ez?! Van egy aktív mélynyomóm amit rá lehetne tenni, csak jó volna tudni hogy ez hogy működik, a tv szabályozza a hangerejét, illetve mennyire állítható, hogy mekkora jelet kapjon stb...

(#45447) Quqesz


Quqesz
nagyúr

Volt már itt kérdés ki milyen billentyűzetet használ. Na én megnéztem ma, mert van egy Archos tokom 10-es tabhoz, amiben van bill is. Simán megy a tv-vel!

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#45448) kufirc


kufirc
tag

Sziasztok
Kinéztem egy 65xf9005 tv-t. Jó tv-nek látszik ,olvasni is elég jókat olvastam róla.
Ha valamilyen elvetemült módon sima sd adást néznék vele esetleg dvd-t mennyire skálázza fel az sd jelet ???
Van valakinek tapasztalata az ügyben ????
Bármilyen pozitív vagy negatív tapasztalat érdekel .

(#45449) Quqesz válasza kufirc (#45448) üzenetére


Quqesz
nagyúr

Bár nem xf90-es van(xf85), de sztem a Sony elég jól skálázza fel az sd adásokat. Ha jó a jel, akkor tv adások is élvezhetőek simán. Én pozitívan csalódtam. Persze ha gyenge a csatorna jel minősége vagy nagyon régi film és nincsen feljavítva(ami mondjuk már egy katódsugarason is kockás lenne) , akkor csodák nincsenek. DVD sztem meg mégjobb(persze a lejétszón is múlik, de nekem 7 éves bluray lejétszóm van, ami alapból felskálázza 1080-ba a kimenő jelet) . Most néztem hdd-ről 720p filmet, nagyon tetszett amit láttam.

[ Szerkesztve ]

Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro

(#45450) rinpocse


rinpocse
tag

Sziasztok!

Esztétikailag a Sony KD-55FX 9005 talpával, enyhén szólva sem voltam/vagyok megelégedve, de kép minősége miatt kompromisszumot kötöttem magammal!

Soundbar keresgélés közben jöttem rá, hogy némely soundbar, esetlegesen kitakarná a tv alját 0,5-2 cm-rel!

A tv-t nem akarom falra rögzíteni, s a soundbart, gondolom nem célszerű a tv mögé tenni.

Ha jól gondolom, akkor két lehetőségem maradt.

1. ”Lapos” soundbar vásárlása.
2. A gyári tv talp cseréje, ha ez egyáltalán megoldható.

Hogy egy nagy klasszikust idézzek: mi a teendő? :N

Köszönöm.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.