- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
zorzy4 #31296 üzenetére
Itt hardveraprón...
De 2 éve vettem egy drágább Samsungot, szintén full dobozos bontatlant vaterán, ott pedig az hívott fel pár hónap múlva, akitől vettem (több darab is volt neki), hogy ő igazából lopta ezeket a telefonokat és most vissza kell adnia az összeset a tulajdonosának, mert ha nem akkor fel lesz jelentve, stb..., ezért visszavásárolná olcsóbban tőlem.
Azóta be is fejeztem a telefonokkal való seftelést, mert nem hiányzik ez nekem és időm sincs már rá nagyon. -
stufen2
aktív tag
válasz
Mulderpapa #31289 üzenetére
A számot is simán másolják, rafkósak ezek a húzott szeműek, és attól még ugyanúgy lehet maga a szerkezet egy másolat, a bolti eladó meg nem tudja megkülönböztetni a profi másolatot az eredetitől, Angliában bevizsgálnák, de kicsit messze van. Magyarán van egy olyan telefonod ami lehet hamisítvány, de nem tudja itthon megmondani senki sem, hogy az-e, mert olyan számmal már gyártottak egy olyan telefont, vagy többet is.
Más: Csak nekem tűnt fel, hogy oprendszere android
-
zorzy4
addikt
válasz
Mulderpapa #31295 üzenetére
Hol vetted?
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
zorzy4 #31294 üzenetére
Én full dobozos, full papíros telefon miatt mentem már rendőrségi kihallgatásra, mert mint kiderült lopott volt a telefon. IMEI szám egyezett a telefonon, dobozon, papíron és 2 hetes volt.
Mivel benne volt a SIM kártyám, ezért megtalált a rendőrség, de "szerencsére" addigra már eladtam, így nem tőlem foglalták le. -
zorzy4
addikt
válasz
Dr Dee #31292 üzenetére
Nyilván full dobozos telefonoknál elég kis esélye van, hogy lopott legyen.
De nem hiszem, hogy nekünk gyűjtőknek le kéne mondani a piacolás élményéről, az még nem bűn. Azon meg szerintem nem kell elgondolkozni, hogy annak a pár száz, vagy ezer forintos telefonnak, milyen az előélete. Persze érvényes ez minden másra ami piacon vesznek ez emberek. Márpedig tömeg van mindig, és nem hiszem, hogy mindenki potenciális orgazda. Nyilván, nagy értékű telefont, vagy bármit nem vennék piacon, de még használtan se.
Pont most vettem boltba biciklit, aminek az ára hat számjegyű, de eszembe se jutott, hogy piacon vegyem, pedig volt hasonló 25000ért, papírok nélkül "hát itt vagyok minden héten" garanciával és eredetiségigazolással. -
zorzy4
addikt
válasz
Mulderpapa #31289 üzenetére
Persze és hozzád csapja rongyos 15000ért az eredeti vertut.
-
Mulderpapa
aktív tag
Eredeti Vertu Constellation a vaterán, ha valaki ki szeretné próbálni milyen lehetett egy 1 millás telefon annak idején.
-
ferret77
aktív tag
Érdekel valakit egy 6250? Lehetőleg olyan valaki, aki magának szeretné és nem kereskedni. Nem az enyém.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
KSparrow #31273 üzenetére
Sajnos nem tudom.
De ha tudja valaki Jorma Ollila elérhetőségét, akkor szívesen megkérdezem.Mellesleg erről a mobilarena tv adásról is megvan a véleményem.
Ennél többet érdemelt volna a Nokia. Rádaásul nem pont Bog-nak kellett volna szerepelnie benne...nem részletezném, hogy miért. -
KSparrow
őstag
válasz
Fancy-boy #31267 üzenetére
De az miért? Elő jött a téma a szerdai mobilarena tv-ben is..
Na igen, a doboz. Leginkább amiatt fontos, hogy legyen, és saját legyen, mert az az eredeti tulajròl mond valamit. És pedig azt, hogy rendes, rendszeretõ. Nekem is ami saját és újonnan vettük, a legkisebb zacskó is el van rakva.
-
zorzy4
addikt
válasz
Dr Dee #31271 üzenetére
Persze megértem. Én sem keresem a lopott telókat. De honnét tudja az ember, hogy mit vesz? Nem tudok pedigrét kérni egy telefonhoz, ha 300, ha 30000ft. Ha meg főtelefont veszek, akkor meg nem lehet kérdéses, mert azt csak újonnan magyar gyártói garanciával veszek.
Mondjuk erre mostanában nem fog sor kerülni, mert ugyan terveztem de aztán rájöttem, hogy minek. Hiszen egy 808as, de még e72 is tökéletesen kiszolgálja az igényeimet. -
Dr Dee
tag
válasz
zorzy4 #31262 üzenetére
Nekem fontos a doboz,sőt az Imei szám is stimmeljen! A régi telefon dobozok jól néznek ki. Számomra így kerek😃😃
Lehet rajta vitázni meg minden!
Pár éve gyűjtöttem a Matchboxokat is! Na ott ki is készülnêl a doboztól!! Ott van olyan meló ahol a doboz többet ér😉
Az,hogy lopott vagy nem egy telefon,az pedig szerintem erkölcsi kérdés! -
zorzy4
addikt
Általában amit ksparrow mondott. És ha lopott.......?
Egy 10 éves telefonnál már kit érdekel. Valószínűleg az eredeti tulaja sem sír már utána. Ez persze nem azt jelenti, hogy direkt támogatni kéne az orgazdaságot, de ki tudja mitket vesz az ember piacon. De az imei nem jelent semmit.
-
zorzy4
addikt
válasz
Fancy-boy #31260 üzenetére
Semmi gond. A ezen dobozon nincs imei matrica, de még a helye se. Általánosságban meg pl. a nokiás dobozókról le lehet húzni az imei matricát, és akkor multi kompatibilis. Amúgy meg sosem értettem ezt az imeire izgulást, nekem még olyan telefonjaim is vannak, amiben nem egyezik a szoftveres imei. És akkor mi van.
-
-
zorzy4
addikt
Szép n96 doboz valakinek?
-
stufen2
aktív tag
válasz
ferret77 #31255 üzenetére
Én pont belefutottam... e55-be akartam, beletenni az e75-öt, mert ugye az e75 lcdje kompatibilis az e52-vel az meg az e55-ttel (jó pár oldal szerint), igen csak az lcd-n lévő flex kábel - csatlakozó rövidebb, mint az e52-nél...amúgy működik vele, még a csatlakozó is megegyezik, csak nem tudod ugye a helyére tenni az lcd-t és összeszerelni, meg máshogy vannak meghajtva harmónika szerűen a flex kábelok is a különböző készülékekben, hiába egyforma hosszúak
-
ferret77
aktív tag
válasz
zorzy4 #31253 üzenetére
Innen csak az ME45-t ismerem. Ezért is van, hogy csak nokiákat gyűjtök. Azokat szinte mind ismerem, volt nekem, esetleg elfogadtam volna régen. Más márkákról mondhatjátok nekem, hogy ilyen ritka, olyan ritka, fingom nincs a legtöbbről.
Egy-két típus van, amit elfogadnék más márják közül gyűjteménybe.
-
válasz
Mulderpapa #31250 üzenetére
biztos úgy döntött, hogy ennyire jó telefonra nincs szüksége, és inkább beéri egy „ipHone”-nal.
-
ferret77
aktív tag
Ez se normális. Ez a hülye szöveg [link]
-
Dr Dee
tag
Valakinek van Nokia N73-as(fekete) elő,hátlapja+billentyűzet?Jöhet használt is,de legyen használható is!
SOS! -
Mulderpapa
aktív tag
Nincs valakinek szép állapotú 6310i (vagy 6310) Nokiája, ami eladó?
1-2 napig használtam a 6210-et és tök jó volt, de upgradelnék. -
MurdR
veterán
válasz
Mulderpapa #31237 üzenetére
Én eddig egy E5 kihelzőjét törtem csak össze szerelés közben. De tiszta rejtély hogy miért tört el.
-
KSparrow
őstag
Én N82-t kerestem volna, mert van egy komplett utángyártott, de jóféle burkolatom. Találtam egyet 2800-ért, írok is neki... Válaszolni nem tudott, de már 4800
-
ferret77
aktív tag
válasz
Mulderpapa #31235 üzenetére
Köszi. Kár, mert pont az E52, ami a leggyakoribb.
-
ferret77
aktív tag
-
ferret77
aktív tag
Piacoltam egy N79-et 1000-ért, viszont LCD-t kellene cserélni. Melyik típusokkal kompatibilis?
-
Dr Dee
tag
Mai győztes
[link] -
zorzy4
addikt
válasz
Mulderpapa #31223 üzenetére
Jó kis telefon, lehet holnap ilyet fogok használni.
-
Mulderpapa
aktív tag
-
-
KSparrow
őstag
Ma kaptam egy szép (picit kopott) 6310i-t ezüst színben. gyári előlap, dobozban, leítással, de a doboz nem saját-és nem eredeti! A matrica lejön, a betűtípusa nem egyezik a rendessel... ilyet se láttam még
Mindegy, egy szép 6310i ingyen nem volt drága
Ebből mik voltak a gyári színkombinációk? illetve mik a simának?ezek hogy vannak? tud erről valaki valamit? Most van egy arany meg egy rozsdabarna sima, meg egy ezüst és jet black i-m. -
válasz
KSparrow #31213 üzenetére
Azt tudom, hiszen ugyanaz a Nokia Camera app van benne, mint a Lumia 820-amban.
Viszont a 808 az „eredeti” PureView, az eredeti hardver és szoftverkörnyezettel, ami speciálisan erre lett kifejlesztve, míg az 1020 tulajdonképpen egy feltuningolt 920, PV kamerával.
Na meg olcsóbb is a 808.
-
KSparrow
őstag
válasz
quailstorm #31201 üzenetére
Nekem volt, szerettem. Másfél évig használtam is. 54000-ert vettük metróban, újonnan. Nekem is a memória volt a bajom. Ekkor szereztem egy k300i-t, ami egy dologra volt jó: egy életre megutáltam a Sony Ericssont.
A 808 tud sok mindent, pl. Iso, fókusz, fehéregyensúly, kontraszt, stb, de záridõ meg rekesz nincs.
-
válasz
Szerintem jól néz ki az 5140. Nekem legalábbis tetszik. Kicsit Alienware-es beütése van.
Mondjuk az 5100-ra ez méginkább igaz volt.
-
MurdR
veterán
válasz
''Amúgy nemtom mi a jó az 5140-ben a gyűjtésen kívül...''
Egyikőnknek sem napi használatra kell.
-
quailstorm
félisten
válasz
T0rnad0 #31197 üzenetére
Újonnan én már valószínűleg sose veszek
De 3 Nokia is szerepel a telótörténetem főágában. 3310, N95 8GB, N900. Utóbbi kettő megvan, első nincs, eladtam, de azóta van helyette másik. Kínai is, finn is. Az enyém finn volt eredetileg.Amúgy nemtom mi a jó az 5140-ben a gyűjtésen kívül...
Nővéremnek van/volt.
Lerohad róla a ház.
Az a képernyő te jó Isten...
nem bővíthető a memória
a billentyű se volt valami hűdenagyarról nem is beszélve hogy az akkori igényeimhez képest egy drága szar volt, de még is azt mondom, egy memkártya foglalat megdobta volna, hiszen tudta az MP3-mat, szépen vitte a java appokat, még raycasteres 3D-t is ami kb úgy néz ki mint PC-n a Wolfenstein 3D plusz padló és plafon textúra
vett fel "videót" meg VGA képet, és minderre 3MB...
ja és IrDA. Lehet nevetni, de maga idejében használtuk. Még a W610-en is volt, küldtük a Need for Speed Undercovert a W200akra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K UHD Gaming Monitor garanciával
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- Eladó iPhone 13 Blue 128Gb független Akku 100%
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell 16 Inspiron 5625 FHD+ IPS Ryzen5 5625U 4.3Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest