- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunkomen
aktív tag
-
zorzy4
addikt
Ti mit tudtok az Engineering Sample telefonokról? Ezek már sorozat gyártás érett telók lehetnek, amit méga mérnökök tesztelgetnek egy kicsit? Ennek ellentmond, hogy van olyan telefonom amin ez szerepel de abban a formában ki sem adták. Vagy csak a motorola hívja így a prototípusait? Mert csak annál a márkánál találkoztam ilyesmivel.
-
bunkomen
aktív tag
5310 1500ft hajrá srácok
-
stufen2
aktív tag
válasz
ferret77 #30892 üzenetére
De a nokia végül is ki is vonult anno a felkelő nap országából, mert ugye ott zömmel NTT hálózat (itt sincs sim) van és az meg a DoCoMo-jé. Ami meg a japán piacot több, mint 50%-ban uralja. Magyará ő osztja-osztotta a lapokat.A docomo meg ugye nem gyárt készüléket, de a gyártóknak pontos leírást adott még a készülék menüjéről is. És ugye csak a saját szolgáltatásait lehet használni és csak a saját telefonjairól. Hasonló volt anno nálunk is a vodafone live, az is halva született dolog volt....Így meg nem sok értelme volt hadakozni szerintem egy simes telefonnal a nokiának, ha nem fexik le a cég útmutatásinak. Bár ugye amióta megjelent a szifon változott biztos a helyzet. De hasonló hálózatszerűség volt Amerikában is a cdma, ami ott is megbukott végül. De lehet csak a japánok földönkívüli különcsége miatt működött japánban. Persze a 3310es korszakban és még rá egy két évvel is a japok sehol nem voltak, de utána feltörtek mint a talajvíz.
-
stufen2
aktív tag
válasz
arkades #30890 üzenetére
Fényévekre le volt maradva a nokia anno, emlékszem amikor én vettem amikor vettem a k750i-t amit előrendeltem a pannonban, akkor volt a boltokban az n70. Akkor már a telefonos újságokban meg a neten azt lehetett olvasni, hogy tízen akárhány Mpixeles kamerával szerelt, elforgatható kijelzős flippes, telefonokon nézik a tv-t japánban.
-
arkades
senior tag
-
ferret77
aktív tag
válasz
Earl_Muttley #30885 üzenetére
Igazad van [link]
Néhány ázsiai országban (Kína, Tajvan, Japán, Korea, stb) a 4-es szám, vagy szó hasonlít a halálra és ennek tiszteletben tartása miatt.
Vagy talán azért, hogy ott is el lehessen adni a telóikat?Ezt találtam még:
"Japánban ez úgy néz ki, hogy a négyes szám írásjelének (四) olvasata megegyezik a halál írásjelének (死) olvasatával (mindkettő "shi"), ezért aztán nem szívesen lakna valaki a 4-es szobában, kórházban, a 4-es kórteremben meg pláne nem" -
zorzy4
addikt
válasz
Earl_Muttley #30885 üzenetére
Merthogy?
-
zorzy4
addikt
[link] Na ilyen moto van eladó.
-
Dr Dee
tag
Ki tudja,hogy miért nincs 4110-es készülék?
-
bunkomen
aktív tag
Indítottam két 1FT-os aukciót, hátha érdekel valakit.
-
zorzy4
addikt
Ngage qdhez van valakinel hátlapja?
-
törölt tag
Hello!
Üdvözlök mindenkit !
Van egy ilyen gondom---Ha esetleg valaki tudna segíteni---KÉREM -
Dr Dee
tag
ez szép darab:
[link] -
Dr Dee
tag
Aki megakarta venni az enyémet,csak nekem nem Magyar felirat van a billentyűzet en:[link]
-
arkades
senior tag
Ha egy 6230i-nél függetlenítéskor azt írja ki a gép, hogy a "korlátozás nem vonható vissza", akkor annak annyi? Csak az adott szolgáltató kártyájával lehet használni?
-
-
zorzy4
addikt
Ma gyász napot hirdetek. Két telefonom is elhalálozott álltában levett akkuval. Benefon q végfok elszállt, philips xenium 9@9, nem kapcsol be. Mindkettő szinte új volt, és nagy kedvencek.
-
bunkomen
aktív tag
válasz
KSparrow #30828 üzenetére
Azt írják is, hogy pink. Egynek jó lesz az. Amúgy phonedika és skyphone egy cég? Mert azt észrevettem, hogy ugyanazok a termékek, ugyanazon az áron, ugyanazzal a képpel. De phonedikának is van weblapja külön. Én amúgy nagyon utálom, mert vaterán Dunaújváros van megadva termék helyének és egyrészt nincs személyes átvétel (amit nem értek, mert kiküldi a szomszéd utcába a futárt? vagy mi?), másrészt vaterán nem tudok nokiára szűrni a városban, mert az ő több ezer hirdetése jön ki, abból pedig lehetetlen kibogarászni ami nem az övé.
-
KSparrow
őstag
válasz
stufen2 #30824 üzenetére
nekem nem is az a bajom, csak akkor lenne olcsóbb, érted, ennyiért tényleg gyárit várnék el, na meg keret nélkül nem tudom berakni
De a 3 nap az minden egyes darabra él, nem? tehát pl. a 7500 házat visszaküldhetem, hogy mégse kell... Na meg gombsor nélkül nem megyek semmire. de most az a legbosszantóbb, hogy megrendelek valamit, és akkor kihagynak belőle valamit... -
KSparrow
őstag
Heyy, emberek!
Na kis sztorim vanMegint rendeltem a Skyphone-tól
[vaterán Phonedika]
Három tanulság van:
1: Csak türelmes ember rendeljen tőlük
2: nem szentírás, ami a honlapon van
3: aki megtudja, hogy rendelni akarok tőlük, emlékeztessen az előbb elmondott 3 dologra!Hogy miért van ez így? 3 alkalommal rendeltem tőlük, valami mindig volt.
Elsőnek egy 7280 tárcsa kellett. Nem ragozom agyon, a 3000-es javítás végül 5 lett, mert amit leküldtek gyári tárcsa, eltört a szalagkábel és nem cserélték. Újat kellett vennem. Egyértelmű anyaghiba volt, akkor se cseréltek. Az újat már Iday segített betenni (celluxszal, hogy ne törhessen meg a kábel).
Másodiknak egy 6500 slide szalagkábelt meg SWAP alkatrészeket rendeltem, illetve 6800 elejét (flip+előlap). Az előlapot nem találták meg, felhívtak, hogy küldjék-e a flipet. Nem kértem. Mondták, a többit küldik, ezt meg visszautalják. ... A csomag megjött, minden rendben, de 2 hét után rájuk kellett telefonálni, hogy visszautalják a pénzt - kb 7000 ft-ot.
Harmadiknak már extrém összegért rendeltem mindenfélét (inkább nem írom le), 808 hátlapot, 6760 surge meg 5800 cuccokat, 3220 oldalgumit, 7260 és 3200 házat, stb. Sok minden rendben volt, de volt, ami nem. A 7500 prism "komplett ház A típusú"-azaz UGY- csak annyira volt komplett, hogy nincs benne billentyűzet. A 3220 gumik nem gyárik (nem baj, legalább van valami) de a 3200 gombsor olyan utángyártott, hogy nem lehet betenni a házba. Az 5800 előlap (négyezer valamennyi) NEM gyári- nincs fólia, nincs fém keret a hátulján, nem ezüst a Nokia logo, amely le is volt festve. Mehet vissza a postával nekik. Ja, és ugyan a végösszeg 1170-nel kevesebb volt, de csak azért, mert nem küldték el a 6760 swap előlapot, amit rendeltem. (Ha felhívnak, akkor mondom, hogy legyen a piros nem swap, csak kell egy). Szóval plusz egy kör posta, a cuccok egy része vissza, és új előlapot is várhatok. - Ja, fotókkal dokumentáltam mindent.Szóval vissza a tanulságokra:
1: türelem, mert valami mindig lesz, eddig nekem 3/3.
2: nem szabad mindent elhinni: ami gyári, az nem az, és azért mert írja a honlap, hogy van, még nem biztos, hogy lesz.
3: én már 3. alkalommal csinálom ezt a játszadozást, gondoljátok át, megéri-e. -
ferret77
aktív tag
Androidos N8
[link]
-
MurdR
veterán
-
ferret77
aktív tag
Valahol olvastam, hogy NMT-s telóból lehet walkie-talkie-t csinálni. Konkrétan Nokia 540-ről volt szó. Valóban lehetséges lehet?
-
Earl_Muttley
őstag
Motorola i1000 valakinek? Antenna 2 darabban, de fixen, teszteletlenül. 3e! Kép holnap, ha nem kell senkinek, megy Vaterára!
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest