- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Earl_Muttley
őstag
Igen, ma már az a baj, hogy ha kitévedek piacra, akkor is úgy kezdődik, hogy ezres darabja a lelakott 3310-6610i-K300 féle telefonoknak, és ha ott van akár csak egy 6310i szarrákopva, az is 5000 mert MUZEJÁÁÁLIS. Persze ki lehet jó dolgokat fogni, vettem én is pár hónapja 500-ért E60-at, de lassan már tényleg csak nézelődni, meg hifib-zi haveromat fuvarozni járok ki bárhova...
-
zolikaDB
veterán
Nem rossz.
Sajnos sokszor itt is annyi a retromobilozas, hogy 1 talicska kacat elado, csak egybe', nem bontom meg, ha mindet viszed, 200 ft/db, ez semmi erte.
Kosz
Meg van az "elit", akik egymas kozt cserelgetnek, meg kirakjak, mit szereztek.
Lassan érik, hogy csinaljuk meg a sajatunkat.
Aztan ha van atfedes a többivel, akkor van. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
1) telefon
2) SMS
3) jó lenne, ha tudnék vakuval valahogy világítani a sötétben - néha jól jön
4) nagyritkán egy kis mp3 nem hátrány (meg hozzá egy jack csati)Háát, internetezés.. nem egy életcél. Azért Wi-Fi nem ártana, ha minden kötél szakad és valamit nagyon meg kell nézni neten / már nagyon unatkozom - ellenben a napi szintű, aktív böngészés egyáltalán nem szempont.
A QWERTY-t csípem. Geek-feeling. Nem abszolút must, de előny. (De pl. az is, hogy ha valamilyen módon nem-konvencionális a készülék; vadító szín, valami flip etecera - lehet kombinálni.)
A megbízhatóság (és korrekt akksi) kifejezetten fontos, nem szeretnék fagyogatni, random kikapcsolgatni, random hálózatot keresgélni. Arra kell a készülék, hogy stabilan elérhető legyek minden nap (szóval elsődleges telefon). Meg persze a telefonhívások hangminősége és hangereje korrektes legyen.
Keret max. 12-13k, eBay refurbished dolgokat nézek leginkább, megbízható eladóktól. Persze, ha valaki itthoni gyűjteményéből adna el egy fullzsír darabot, az is simán szóba jöhet.
Ugye eddig leginkább a Nokia E63 és az N95 volt a górcsövem alatt (ezekről is jöhetnek még a benyomások, infoból sosem elég), a netes utánanézés után talán kicsit inkább az E63 felé húzva. Meg ugye az előbb rákérdeztem a BB Torch 9800-ra, mert specifikációk alapján érdekesnek tűnik; elviekben némileg erősebb a HW, mint az E63-ban, van QWERTY, de flipes is és touchscreen is van, árban pedig nagyjából azonosak. Viszont alapvetően nyitott vagyok a jó megoldásokra (most pl. éppen a Motorola XT316-t és a Motorola KRZR K1-t nézegetem).
-
-
RAZR_v3
tag
Most eszembe jutott, milyen jó érzés volt 2015-ben mutogatni a Nokia 6310i-met néhány ismerősömnek, kaptam sorban a "milyen jó volt ez a Nokia 3310" megjegyzéseket, úgyhogy inkább nem mutogattam többet.
Egyikük pedig a távközlési szakmában van benne minimum egy évtizede.
-
nokia párti
őstag
-
-
KSparrow
őstag
Nem sima, más a gombokon a design, és a kijelző körül króm keret fut végig. Valami 6633, 6638, vagy ilyesmi száma lehet, (6018 és egyéb ázsiai számozásból kiindulva), de pontosan én se tudom fejből.
Nekem megvan végre a 6600 felújítás (keret, elő-hátlap, minden új, gyári), megvan az 55 perces N90, szereztem Mobira átjátszóadó-tesztert (a nem olyan régi képhez hasonló), Képek majd hamarosan -
-
lehella
senior tag
Nem ez volt a baj, mára megint működik a Realplayer, tegnap végigpróbáltam a kapcsolatokat. Szerintem a vodafone szarozott valamit, vagy a Symbi, nem tudom.
KSparrow: Opera Mini lesz a YT böngésző, onnan ugyanúgy működik tovább. Valamiért nem mennek ezek a 2+ verziós appok.
-
KSparrow
őstag
-
-
-
-
KSparrow
őstag
Jó, hát majd. Egyszer nekiálltam, elment vele egy hét, és nem értem a negyedéig sem. Ellenben utána három hétig nem bírtam telefonokra nézni.
Most nem tudok kipakolni, mert két hét múlva kiköltözöm Németországba fél évre, ott meg ugye nem lesznek meg a telefonok. A másik meg, hogy azért én adok a minőségre is, vagyis akkor beállított, profi képeket akarok, - mint ami képeket felteszek ide, ha teszek. Bemutatni a gyűjteményt, 10 év munkáját nem fogom letudni annyival, hogy telefonnal lövök yeti minőségű képeket. -
stufen2
aktív tag
Az a gond, hogy egy bizonyos méret felett, k.rva nagy meló lefényképezni őket, pedig én is szeretnék egy összcsoportképet, nekem ráadásul ami dobozban van mindegyik be van csomagolva. Arról nem is beszélve, hogy én színeket is gyűjtök, szóval ha jön egy új szín, akkor újra elővakarni mindegyiket és csoportképet csinálni újból, iszonyatos meló.
-
-
-
stufen2
aktív tag
Nekem van egy bontatlan gyári dummym, meg egy piros burkom amit a mindannyiunk által ismert szegedi János "csodabogár" eladótol vettem kb 1-2 éve 2,5 ért. Azt én bontottam ki a bliszterből. Az előlapon lévő fólia mindkettőn ugyanúgy néz ki mint itt az eladónál, szín árnyalatot csak élőben tudunk nézni így kép alapján nem. De ami döntő érv szerintem, hogy ez felújított, hogy a gyári bliszteresen nekem nem volt a hátlapon lévő kis króm darabon fólia, itt meg van a telefonon. Pedig a blisztert én bontottam ki....
-
puputewe
csendes tag
-
puputewe
csendes tag
Tartok tőle én is, hogy nem gyári. Régen sajnos sok ilyennel volt dolgom, amíg újítgattam fel a készülékeket. A fólia eleve nem rásimulós, a gombokon nagyobbaknak, elnagyoltabbnak tűnnek a piktogramok. A színe, a fényvisszaverése nem igazán hasonlít - nyilván a fogásából pedig azonnal lehetne tudni. Azért vagyok inkább biztosabb az (rosszabb minőségű) utángyártottságban, mert 5-6 évvel ezelőtt is horror volt - már külföldről is gyárit szerezni. Persze ez a vitrinben senkit sem zavar
De egy gyári "ruha" a 8310-hez ritkán bukkan ma elő, akkor sem kevesebb sajnos 60 euronál... ez pedig már több mint az egész készülék ára. Persze ha tévedek, mea culpa, és szerencsés lesz aki megveszi - ha tévedek.
-
lehella
senior tag
Azt se tudtam, hogy milyen volt belül a régi giga sim kártya. Gondolom az egész plasztik alatt áramkör volt, csak a 90-es évek végére oldották meg, hogy a normális foglalatba beleférjen és a régi készülékek kedvéért lett ez a kitörhető megoldás. Nem tudtam, hogy NMT volt a 0660
-
protomi
csendes tag
Nem csak Nokia, annak idején azom volt, azt ismertem, ezért szerettem volna. Más "teniszütő" is szóba jöhet ami masszív kivitelű és alapfunkciók tekintetében megállja a helyét (lehessen vele telefonálni, sms-ezni, simkártya telefonkönyvét tudja kezelni, esetleg órát mutassa).
-
draco31
veterán
-
draco31
veterán
Azt már néztem, egyikből sincs nekem. Bár most egy másik listát találtam, abból már lehet volna valami, ha nem is nekem, de ismerősöknél.
Nokia 1101, 2100, 3210, 3300, 3310, 3330, 3410, 3510, 3510i, 5110, 5210, 5510, 6110 (1998), 6150, 6210, 6250, 6510, 7110, 8210, 8310, 8910, 8910i, 9110, 9210, Siemens A50, Siemens C45, Siemens M50, Siemens MT50, Sony J5, Sony J6, Sony J7, Sony J70lehella
Köszönöm, egyenlőre nem akarok venni, párat kivégeztem már az évek alatt, ezért vettem aztán soros portosat. -
quailstorm
félisten
Most már fogok járni gyakrabban, de a ritkaságot úgy értsd, hogy 0. Abszolúte nagy mennyiségben eladott néptelefonok horror árakon. Eddig ez volt a jellemző.
Elvétve egy-egy nagyon régi Samsung. És amikor kimentem, akkor korán mentem, szóval azt se lehet mondani, hogy elkéstem volna. Dehát abból kell főzni ami van, ez inkább játék meg passzió nektek is gondolom.Ami fura, hogy S60-at kb sose látok. Legalja van meg S40, és SonyE. Sok SonyE. Meg aztán az ezredforduló idejéről az elmaradhatatlan kutyacsont Alcatel, Siemens A35, M35, C35 valamint Nokia 3210-3510-ig.
Elvétve régi (10+ év) LG és Samsung. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- TP-LINK routerek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest