Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Retro teló rajongók topicja
Gyűjtők telefonjai az összefoglalóban
RETRO beárazás topic (új)
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
lócitrom
üzenetére
De van emulátor benne.
Van újabb működő verzió? Én nem tudok róla. Ha újabb kell akkor már BEST.
Virtuális XP-t felejtsd el. Nokia flashelés az kiscsillió disconnect reconnect ilyen-olyan device ID-val jár. Azt a VM nem tudja időben lekövetni még automata USB átadással sem. -
quailstorm
félisten
válasz
lócitrom
üzenetére
Nem érted ezek szerint.
A pop port a csatlakozó formátuma. A telefon gyártási évétől és a benne felhasznált technológiától függ hogy egy natív USB client vagy egy egy 3.3V UART lakozik mögötte. Amelyik mögött már natív USB van pl. N91, azt már PC Suite módból indítva tudod FW frissíteni USB kábellel.
Persze ránézésre a CA-42 vagy a DKU-5 is USB meg pop port, mert a két végén az van, de az a nagy bumszli az USB felől az egy USB UART adapter. -
quailstorm
félisten
válasz
draco31
üzenetére
Kidobtad az akkut? Ha nem akkor lehet cellát cserélni. Ha igen, akkor így jártál kb.
Ha szerencséd van akkor a harmadik láb csak egy ellenálláskód esetleg termisztor és próbálgatással meg tudod találni hogy mi kell oda (10k-tól indulnék felfelé). Ha nincs szerencséd és chipes akkor végképp megszívtad, de szerintem ez nem lesz chipes. -
quailstorm
félisten
válasz
lócitrom
üzenetére
Torrent vagy SynchThing segítségével meg tudnád osztani a pakkodat? Vagy felteszed az archive.org-ra. Sajnos a nagy archive.org-os gyűjtemény elég hiányos.
-
quailstorm
félisten
BB OS10 és WebOS is multitasking, azokat sajnálom hogy nincsenek már.
-
quailstorm
félisten
válasz
lócitrom
üzenetére
A J2ME egy nagyon korlátozott sandbox. Nem véletlen hogy játékon kívül alig van rá bármi. Egyáltalán nem érhető el a rendszer API nagy része rajta keresztül még egy 2010 körüli csúcs Sony Ericssonon sem. Nem is olvastam olyat sose ahol a csak J2ME-t támogató telefont okosnak sorolták volna.
A multitask követelmény meg külön vicces, ugyanis az Android nem multitasking rendszer. Ott teljesen más egy alkalmazás életciklusa mint ami a megszokott. Ami meg háttérben fut az pedig service.
-
quailstorm
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az Ericsson R380 dobozán már szerepel a smartphone felirat, a P800-on is. Bár az R380-ra nincs mindenki számára elérhető SDK, az is Symbian alapú ugye.
Én is ahhoz kötöm az okostelefonságot, hogy van-e rá rendes oprendszer, bőséges API-val és natív appok fejlesztésének lehetőségével. Valahol ez volt a lényege eredetileg, és nem az, hogy tapis vagy nem. Bár a fent említett két Ericsson pont tapis is.Amúgy natív appok fejlesztése lehetséges más platformokon is, pl. MediaTek MRE, vagy Mophun, vagy Mythroad, akár Qualcomm BREW. De ott rettentő limitált az API, MRE például ciklikus polling vezérelt, szóval nagyon látszik hogy csak egy fapad RTOS van alatta. Ami meg csak J2ME-t támogat azt meg sose sorolta senki okostelefonnak szerencsére.
-
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Azt, hogy kikerültek szép sorban az alap alkalmazások az AOSP-ből és egyre inkább nem Androidra fejlesztenek az emberek, hanem Google Androidra és feltétel a Play Services az appok működéséhez.
Szóval egy valóban nyílt AOSP-ben már semmi se lesz, egy naptár, egy telefonkönyv, egy tárcsázó sem. Aztán a Huawei is abba bukott bele hogy Play Services nélkül kb. semmi sem fut.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Bukod vele a DRM kulcsokat, azaz nyekk a kamerának.
Amúgy első kérdés, hogy nyitható-e a bootloader.*#*#7378423#*#*
Service info -> Configuration -
quailstorm
félisten
válasz
zoltanz
üzenetére
Durva, hogy még egy Galaxy S7 is egészen egyben van, a Snapdragon 835 telefonoknál meg még most is bőven kapni gyengébb telefonokat újonnan.
Igazából szoftveresen és akkuban avult el a 2017 óta nyúzott Xperia XZ1-em. Amúgy még bőven használható most is.
50k körül és olcsóbban egyértelműen rosszabb készülékek vannak. A Samsung A05S 4/64GB a Snapdragon 680-na pont megfelel a Snapdragon 835-nek a notebookcheck táblázat szerint. Az már 60 ezer Forint. Szép egy 2017-es telefontól. -
-
quailstorm
félisten
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Köszi, előlap kell, plexi karcos meg a bal fele levált. Hátlap még OK. Meg a gombsor is kopott, abból is akkor lesz egy másik.
-
quailstorm
félisten
válasz
--HARDCORE--
üzenetére
Honnét van a ház? Éppen tegnap pakoltam rá játékokat az enyémre és sajnos elég kopott már a plexi is nálam.
-
quailstorm
félisten
Sajnos nem lehet mit kezdeni a problémával. A szilikonban vannak a leggyengébb és legkevesebb szén-szén kötések a műanyagok között, ráadásul ha találkozik az emberi kézből jövő olajokkal, meg az UV fénnyel akkor még katalizálva is van a bomlás.
Idővel lesznek súlyosabb problémáink is, pl. amikor a telefonban lévő flash memóriák elkezdik elfelejteni a rajtuk tárolt adatot és nem kapcsolnak majd be. -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Cellázd újra. Vegyél akkora modellrepülős, helikopteres, drónos, akármilyen Li-po cellát, ami belefér. Aztán szedd szét az akku tokját böcskával, vedd ki belőle a cellát, forraszd le az elektronikáról, tedd rá az újat polaritáshelyesen, rakd össze, aztán mehet tovább.
Ennél jobb lehetőséged nincs, még utángyártott akkuból is 15-20 éveseket találnál.
-
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Rutracker, 4PDA, ahol még vannak régi APK-k és daták, adott esetben én is be tudok állni seedbe.
Ingyenes cuccokhoz meg valami APK mirror vagy archívum ami keresendő.Tizenéves rég elfeledett, akár azóta módosított és ingyenessé (freemiummá) tett játékok akkori verzióit jóval nagyobb macera beszerezni, mint PC-re bármit.
-
quailstorm
félisten
Ja jó, én is most értettem meg, szóval le van zárva a telefon és még el sem jutott a toronyig. Akkor még van esély, hogy fog menni a SIM, csak előtte ki kell nyitni a telefont.
Sajnos én már úgy jártam még ennél újabb mobilokkal is, pl Nokia 3100, hogy a 4G-s SIM generációt már nem veszi be, mintha semmi se lenne benne. Szóval ez kockázat, de most nem ez a helyzet az ő esetében.
-
quailstorm
félisten
válasz
tailor
üzenetére
Az N9-em teljesen újnak tűnik, és angol nyelvvel indult, csak a régió kínai (és nem is szabad vadul átflashelni, mert brickelheted).
Egyéb Alis telónál vannak furcsaságok. Pl. Xperia Play-em szintén új és tökéletes onnan. De a Sony Aino már valami javított szörnyűség lett.
-
quailstorm
félisten
Aliexpressről lehetett, talán még most is lehet kínai régiós újakat venni. Az is kb. ennyibe került.
-
quailstorm
félisten
Surface RT-t majd én is szeretnék.
-
quailstorm
félisten
Boltban biztosan nem, a bolt az már 10 éve is bolt volt, adott vett, tartozékot árult, átvert. Ha el is vállalt ilyen munkát, akkor táskában átvitte olyan helyre, ahol dolgoznak is.
Olyan szervizt is üzemeltető sufni GSM-ben, ami legalább 15-20 éve üzemel, ott esetleg még nem dobták ki a felszerelést ehhez.
-
quailstorm
félisten
válasz
Dzsekó
üzenetére
Az Opera Mini az egy proxys böngésző, a telefonod csak képként és szövegként jeleníti meg a távoli gépen futó tartalmat. Ezért annak a HTTPS-sel nem lesz problémája, cserébe nem sok minden működik és addig tart amíg le nem lövik a szolgáltatást.
A saját böngészője a telefonnak meg elhasal a TLS hiányán.
Na nagyon akarja valaki akkor kell egy házi proxy ami lebutítja a TLS-t a telefonnak.
-
quailstorm
félisten
válasz
Dzsekó
üzenetére
Nem hiszem, már rég nem fejlesztenek erre. Egyébként TLS hiányában az se megy.
Itt nézelődj. Hátha van valami webrádió app, ami még működik.
-
quailstorm
félisten
Ezt én már abban a fázisban tudtam meg (és konkrétan rákérdeztem), mikor a kárpótlást kértem számon, hogy én egy gyűjtői telefont vettem nem olcsó pénzért, és mindjárt szétszereléssel és alaplapjavítással kell indulni.
Szóval előre ez egy jól tartott szépségnek tűnt.
Mindenki tagadott, viszont üres SIM adapter magától nem kerül bele a telefonba...
-
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Akkor félreértettem.
itt vettem hardveraprón, nagyon frankó csomag volt, vezeték nélküli töltővel mindennel. Csak kiderült hogy a koma kölcsönadta mielőtt eladta volna, és aki legutoljára használta az belerakott egy SIM tálcát, üresen. Én akkor (is) marha elfoglalt voltam, lepasszoltam a szoftveres feladatot unokatesómnak (tekintve hogy WP8.1 game over volt pár napon belül).
Ő mondta nekem hogy minden fasza, csak SIM tálcát nem tudja kinyitni. Aztán én is feszegettem nézegettem, aztán láttam hogy ott van valami.
De sajna mire rájöttem és rákerestem hogy ilyenkor bizony az egész telót lehet szétszedni és átbujtatni a pineket az adapter alatt, addigra az egyik PIN már visszahajlott és le is szakadt.SIM tálca cseréről eddig annyi tapasztalatom van hogy munkatársam megcsinálta egy 8GB-os iPhone 4-en előttem, nem lett tökéletes mert kicsit ferde, SIM-et felismeri majd eldobja...
L1020 az könnyebb, mert félre eső helyen van a panelon, nem a procc és a modem mellett, de melóhelyre azóta se vittem be és magam sem kezdtem neki.
Úgyhogy most félig szétszedve várja a teló a jobb sorsát...Nem eladó egyébként, muszáj lenne megmenteni, mert szoftveresen már készen van.
Ebből kifolyólag alaplap is csak akkor érdekel, ha nem sikerül a SIM tálca, ami tököm tudja mikor esedékes, mert most csak melóban tudnék nekikezdeni de én hülye vagyok hozzá.
-
quailstorm
félisten
Ha már ennyire aktív a topic, akkor Nokia 808-ra mennyit szánjak szerintetek?
Régóta szeretnék már, 35k-nál olcsóbban sose láttam. Ruszkiból lehetne max de haver nem akar többet kínlódni már vele.
-
-
-
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB
üzenetére
6 az utolsó Symbianra, és asszem 5 nincs is.
A 6 az első modern, még ma is értelmezhető Asphalt, a 8 pedig az első, amiben van fizika.
-
quailstorm
félisten
OS 10-es BB-t már nem vennék. Én elraktam párat a szekrénybe, saját fiókommal, appokkal. Azt egyszer törték fel, de a csávó nem adta ki hogyan, így sosem szivárogtak ki nagyobb mennyiségben aláírt telepítők.
Szóval ha nincs szerver, akkor egy OS10-es BB-vel kb. semmit nem tudsz csinálni. Rosszabb a helyzet, mint a WP8 vagy a WM10 esetében, ahol azért ha hackelhető a mobil, akkor egy elég komoly APPX csomag vár telegramon, discordon, ahol megtalálod.Ha minden szakad, net nélkül Asphalt 7-ezni még akkor is fogok tudni WP-n...
Ja és míg WP-re van homebrew scene, pl. most is csinálják asszem Whatsappot, portolt asztali appokat, addig BB OS 10-re nem tudsz dev szignót szerezni, tehát semmilyen SW-t nem tudsz már újonnan fejleszteni rá. Max Androidost.
Nekem van OS10:
Z10 OMAP 4470 (3G) //ez volt a privát telóm anno 2 évig kb.
Q5
Q20 Classic
Z30
Passport
+OS 10 előd PlayBook 64GB -
quailstorm
félisten
válasz
zolikaDB
üzenetére
Kellene rá írni egy matrix klienst, akkor el lehetne pötyögni és ez nem is elrugaszkodott képzelgés.
Amúgy a régi cuccokból max valami titkosítatlan IRC ami menne, más nem.
Népszerű chat appok mint zártak, zárt API-val, és abszolút külső kliens ellenesek. Mivel azt szorítanak ki a piacról akit csak akarnak, nem igazán mérvadó, hogy fut vagy sem.
Technikailag lehetne még chatelni a régi mobilokkal, csak akkoriban még nem voltak ilyen remek protokollok, mint a Matrix, azóta meg nem foglalkozott senki vele, nyilván döglött platform.
Ami most fontos az az SSL TLS, N95 már nem jó abból a szempontból, E72 viszont igen.
Persze Opera Mini-n keresztül mindegy mert azzal nem helyben böngészel. -
quailstorm
félisten
válasz
∂яσнυη
üzenetére
A Symbian egy bizonyos verziójának core komponensei lettek nyíltak, a gyakorlatban semmire nem mész vele. Bár szerintem te alapból félreérted az egész koncepciót.
Ki fog kopni a hátlap, azt nem napi szétszedésre tervezték.
Akkor javasolok is valamit mondjuk. Nokia C5-00 5MP.
-
quailstorm
félisten
Nokia 5230 csomagom. Elvileg 5235-re is jó, ugyanaz az RM szám, ugyanaz az FW.
-
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Kb. így lesz, megmarad a mostani C7 Bellén, az meg Annán.
Amúgy ehhez valahogy még Anna FW-t lehet túrni? Symbian installserver hack kéne azért rá, és ha véletlen valami elrontok, újra kéne rakni.Már úton van haveromhoz a C7 Oro.
Másik amit még nézegetek ruszkiból, az a 808. Itthon ha van, az horror ár.
Meg lőttem egy fehér Samsung S8000-et 1000RUB-ért, dobozosat. -
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Bellére is van téma vagy csak Annára? A telefonon még Anna van.
Nyilván "csak" egy C7, csak egy C7-em van már, Bellével. De az Oro háza más, és abban a formájában elég ritka.Azt csak véletlen találtam amúgy. Azon kívül inkább azt néztem min szeretnék szoftvert futtatni.
Sajnos normális állapotú SE Aino-t nem látok, az valszleg Aliexpress lesz.
Normális állapotú MT6513-as telót meg végképp nem tudom honnan kukázok, OT-890 alig van már valahol, többi még ritkább. (csak a GPU miatt érdekes a chip, amúgy egy kaka persze)AMúgy vicces, hogy általában én nem szoktam érteni az n+1-ik szoftveresen tökegyforma teló beszerzését, és most én kaptam meg hogy "csak egy C7".

Amúgy vettem kínai régiós Nokia N9-et Aliexpressről, kb. új, több gyári játék rajta van, GoF2, Angry Birds, NFS Shift, meg valami Golf izé.
-
quailstorm
félisten
Most nekiláttunk haverral.
Nokia Oro és bontott de új Sony Ericsson TXT Pro kezdésnek.
Szerencsére itt van értékelési rendszer, nem úgy mint lófogáson. Az kicsit segít.
Amiket néztem, azokat itthon, vagy alin nem lehet kapni. Bár ebben van, amit a kretén faktor miatt néztem, Alcatel OT-890, vagy Samsung S8000.Az most már biztos, hogy elsőnek minden hozzá megy. Aztán majd ő küldi tovább nekem.
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm
üzenetére
Oroszoktól (avito) próbált már bárki telefont rendelni? Elég korrekt a kínálat az itthonihoz képest.
Ez ugye a helyi lófogás. Elvileg haverom tudna magához rendelni és továbbpostázni, de nem tudom mennyire gördülékeny és nincs is vámunióban. -
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Már nálam van a telefon közben. Azzal a SIM-el, amivel a saját 10 éve birtokolt N95 8GB telómban megy a 3G, azzal sincs semmi itt az N73-ban. Nem tudok mérni mert legalább 9.1 FP1 kéne a Nokia Energy Profiler-nek. Fizikai cuccom nincs. Csak RSSI-t mértem Phoenix-szel WCDMA-n, az rendben van. Teló meg nagyon szép, belső sérülést emiatt nem néztem meg.
Lehet valami komponens hibája az alaplapon, de én ehhez már kevés vagyok, meg ha megtalálnám is, se tudnám megjavítani.
-
quailstorm
félisten
válasz
megariffer
üzenetére
Az általam közzétett E52 csomagban van egy lengyel custFW, ami nagyon jó meg minden, de magyar nincs benne csak angol, és verziója frissebb, mint a legfrissebb, amiből van magyar is.
Legnagyobb verziószám amiből van magyar, vagy EU ami kell neked.
-
quailstorm
félisten
válasz
megariffer
üzenetére
-
quailstorm
félisten
válasz
megariffer
üzenetére
Pontos típust ha adsz (RM szám), akkor lehet itt van valakinek, ha nincs, akkor maradtak a fizetős oldalak.
(valamint legfrissebb Bellét még az MS tudtommal hostolja, de csak azokhoz)
-
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
Szerintem mindenképpen. Annak asszem publikus a telepítője is.
Lumia 1020 az támogatva van a WPInternals által, így könnyű unlockolni.
Utána bármi felmegy, feltéve, hogy van titkosítatlan telepítőd. -
quailstorm
félisten
válasz
KSparrow
üzenetére
WP8-ra is van APPX, meg XAP, de a baj az, hogy vagy warez, vagy titkosított.
Még amíg mennek a W10 szerverek, addig kéne a nálam lévő csomagot valahogy visszatolni makeappx-szel titkosítatlan telepítőbe, egyszer remélhetőleg nekilátok. Akkor lesz valamennyi cucc emlékbe.Ennél csak a Bada OS-nél rosszabb a helyzet. Meg a BB OS10-nél, mert oda konkrétan semmi nincs titkosítatlanul.
WebOS-re, PlayBook OS 2.0-ra vannak rendes archívumok. -
quailstorm
félisten
válasz
üzenetére
Sajnos nem működik teljes mértékben n95-tel, mert az oprendszer a hiányos.
Első körben én ezt próbálnám meg, a hivatalosat, mert szerintem E72-re már felmegy: [link]
6070-et szerintem otthon nem lehet frissíteni, csak box. POP porton nem lehet frissíteni, FBUS kábel kell.
Új hozzászólás Aktív témák
A Hardveraprón született egy új kategória, a Retró telefon kategória, ahová feltehetitek az eladásra szánt készülékeket és alkatrészeket, valamint az ezekkel kapcsolatos keresési hirdetéseiteket. A kedvezmény számotokra az, hogy más topikokkal ellentétben ezeket a saját hirdetéseket nyugodtan belinkelhetitek ide a topikba, így mindegyikőtök számára látható, elérhető, kereshető.
Tehát a topikban továbbra is tilos a hirdetés az eddig megszokott, ide csak beírom formában. Ezt továbbra sem megengedett, és az ezt megsértők moderálásra kerülnek.
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad 1 15AMN7! AMD 7120U / 4GB / 128 SSD
- Bontatlan Steam Deck 512GB OLED + Dokkoló + 512 GB memóriakártya
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple watch SE3 2025 cellular eladó! Garanciával gyári dobozban
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D - i5-7200U I 8GB I 256SSD I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest