- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee5016
őstag
válasz
seniman #2296 üzenetére
hát megszenvedtem......nem titkolom tovább ..ezt a gépet hibridnek készítem......a jelenlegi párom az egyetlen szerelmem,de virtuális/vizuális szerelmeimről mintázom ezt a házat...ez a rész ugye Jones mester-től lesz..a táprekeszt is az ő gépéről mintáztam.( lehet másolatszagú..de az megnyugtat fel sem vehetem a versenyt az Ő,illetve a másik 2 gép akotóival...így teljes lelki békével alakítgatom, a szép is lehet tárgyak soraiba).....de azért lesznek saját ötletek is..............
3 szín lesz az uralkodó...fekete ,antracitszürke (előlap,alaplapi kontrasztlemez) fekete,és piros(kábelek) -
Garada
őstag
-
zolee5016
őstag
Apa kezdődik....
5 óra 20 perc...de meglettéletem első ilyen melója..kisebb hibákkal,de tetszik...én csináltam
LINK -
HookR
addikt
válasz
szab.tam #2290 üzenetére
"igen.
összeálltok kalákába.
és majd miskolcról/ra elpostázod 4-esével a felesleget.
és az ingyen lesz.
úgy kijönne vagy 1000/db-ra, nem 700-ra..."
Elhamarkodott következtetés, nem ismered a lehetőségeimet."nem igazán látom, értem:
ez a magassága, vagy a szélessége?"
35mm az átmérő és 10mm a magasság. (Ahogy az a gyártó honlapjára mutató linken is látható.)Időközben lemodelleztem a kiszemelt 20mm átmérőjűt, de sajnos nem illik a házhoz, drabálisnak hat alatta.
Lemodelleztem a HF-30-ast is, az sokkal kevésbé tolakodó, jobban illeszkedik az összképbe. Így annál leginkább már csak az öntapadós rögzítéssel kell barátkoznom, mert. A ház sajátosságaiból fakadóan előnyösebb lenne az oldható csavarkötés. -
szab.tam
nagyúr
igen.
összeálltok kalákába.
és majd miskolcról/ra elpostázod 4-esével a felesleget.
és az ingyen lesz.
úgy kijönne vagy 1000/db-ra, nem 700-ra...lomtalanításkor vagy beelőzöd a buckalakókat, vagy ha már begyűjtötték, akkor 200-é' megveszed tőlük.
egy totál döglött deck-et 1k-ért megkapsz.
4 lábbal.
posta 2k.
az együtt 3k. (ja, hogy ez 750/db...)***
elég sokat kerestem kb. jó egy éve a htpc-mhez.
én sem találtam nagyon.
besokalltam, majd scythe himuro 4 db. rögzítő, rezgéscsillapító gumiját berakam alá találomra.***
"Csak ne lenne olyan nagy (35mm)..."
nem igazán látom, értem:
ez a magassága, vagy a szélessége?***
egyébként én az előbbi példától eltekintve mindent ikea konyhabútor lábakkal oldok meg.
capita
csak abból sajnos a legkisebb asszem 100-as. -
HookR
addikt
Azért annyira nem is olcsó, ha azt vesszük, hogy a Lian Li SD-02 (4db-os csomag) kerül 2060 Ft-ba. Csak ne lenne olyan nagy (35mm)...
(#2286) FID: Igen, csak jellemzően nagyobb méretűek (35-45mm átmérő), sajnos.
Alternatívának ilyen sima gumitalpakat találtam még, amik méretben megfelelnek:
- HF-30 (2500Ft / 20db)
- AH-4903 (220Ft / 4db)(#2288) ViZion: Ha lenne még néhány jelentkező, akkor megfontolandó. Úgy van, hogy $6,50/4db + $3 posta (+ vám áfa), illetve további 4-es csomagonként a posta már csak $0,5. Azaz egy csomag esetén olyan 700Ft/db, 5csomag esetén már olyan 550/db-ra jön ki.
-
HookR
addikt
Igényesebbnek ható, alu házas gumilábra tud valaki hazai beszerezhetőséget mondani? Valami ilyesmi kellene, mint a képen, 20mm körüli átmérővel. (Ez amúgy pont megfelelő, csak mire ideér Kínából, lenne vagy 700Ft darabja, úgyhogy egyelőre marad tartalék tervnek.)
Az sem baj, ha nem forgástest, csak legyen a fentihez hasonló, relatíve kisebb alapterületű. -
ViZion
félisten
válasz
CheGhost #2273 üzenetére
Hát nem kell. Igazán a 2 db USB 3 elég hátul, lustasági okokból kanóccal a monitorhoz vezettem
Gondoltam szebb lenne a kanócok nélkül (ami amúgy ~4k volt a 3 db), de sok értelme nincs, inkább ha sikerül akkor vagy egy Scythe Kaze Chrono, vagy egy Bitfenix Recon kerüljön oda, automata ventivezérlőre szükségem van, elfelejtem feltekerni a manuálist
-
CheGhost
aktív tag
-
ViZion
félisten
Gondoltam, hamár a deszkámon van USB 3.0 belső, akkor ráaplikálom a 2.0 helyett a házra...
DELOCK 82941 USB 3.0 pinheader - 2*USB 3.0 kábel nevű jóság bő 2000 Ft, míg egy kártyaolvasós, audio+ USB 3.0 csatlakozós cucc 4000 Ft...Ez kicsit aránytalan sztem...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szmore84 #2265 üzenetére
írtam egy privátot, de nem jött még rá válasz.
nem vetted észre, vagy oka van?****
a gépeid, hát.
a szakmának a csúcsa az, amikor a szerszámot is maga készíti az ember.
én minden szakirányú képzettség nélküliként már arra is büszke voltam, amikor a lamellagyártó sablont legyártottam magamnak.de hogy saját, házi gyártású (cnc) maró, eszterga.
pf.
nagyobb lenne az esélye egy önkilövéses ballisztikus ausztrál utazásnak. oda-vissza...
(szándékosan nem írtam holdat, marsot, mert az unalamas...)****
csodálatosak a gépeitek.
-
-
szab.tam
nagyúr
tudom, ez eléggé csak egy kis játékszer, viszont szerintem pár modder szívesen elviselne otthon egy ilyet:
kombinált eszterga + maró.
500 euro + áfa. sajnos nem olcsó.
de ha nem ipari termelést akarunk vele végezni, hanem csak barkács, akkor szerintem egy életre kiszolgál.
méretéből adódóan akár még egy lakásban is tartható.jó másfél éve igen rezgett a léc, hogy beújítok egyet...
-
ViZion
félisten
válasz
szmore84 #2255 üzenetére
Plexi ragasztott, vagy ott hajlított? Jól néz ki!
csabi112: Sztem Te is UFO vagy, mint az itteni modderek többsége
...ilyesmit "mezei" ember nem tud megcsinálni.
Így lemezhajlítás előtt "kukáztam" a tervemet, vettem még egy radit és inkább az egészet megvariálom. Most még lehet. Az biztos, hogy 2 db 360-as radi és felfelé álló IO-val lenne a mobo (90°)... A többit újragondolom, mert alul a két radi egymás mellett már elég széles lenne, porszűrő csere is macera. Gondoltam rá, hogy hátra, állítva egymás mellé a két radi, amin kifújja a meleget, elöl meg porszűrőn beszív 1-2 venti... De szerettem volna a ventillátorok számát is redukálni, meg így elég nagy kocka lenne, ami nem túl szép nekem.
-
csabi112
Modder
Végre! Jól haladtam a hétem, még blogolnom is sikerült.
Munkanaplóm -
zolee5016
őstag
válasz
szab.tam #2248 üzenetére
ez gyárilag fémszínű volt,a legelső gazdija kezeltette le feketére....na pont az a része lesz a holnapi melóm...likvid molli-t a kezembe veszem...és kipattanik onnan az egész rack...most éppen 3. lapot írom tele a teljes méretekkel,hogy tudjam bontás után is..:mit -merre -hogyan......
-
zolee5016
őstag
tehát az alap...kicsit ütött-kopott..kicsit poros még...de az enyém ....
LINK -
zolee5016
őstag
újra beszállok....igaz még az alapanyagok beszerzésénél tartok(1),és van egy csomó kérdésem.(2)....
1 beszerzési körút :ma hajnalban indultam egy CM Cosmos S lett a zsákmány szerintem atomtuti áron....
Carbonfólia megrendelve fekete,szürke színben.2négyzetméternyi kukázott (szomszéd cég elköltözött,és a telephelyről a kerítésen átívelődött)1mm vastag kissé rideg de alakítható műanyagtábla 3 db-ban.kéziszerszámaim feltöltése,illetve egyéb anyagok a jövő hétre maradtak.......
A TERV:mondanom sem kell,ha Cosmos..akkor Jones965 pure gépe az etalon..ami számomra felülmúlhatatlan....ez az S ből nem is menne...de apró ötleteket vennék...már ha nem licenced...
A felső lamellás tetőszerkezet bolygat, Víz egyenlőre kilőve....bár erősen foglalkoztat.
a komplett hdd-rackelése a háznak kuka lesz,ilyesmit szeretnék megoldani,amit szintén egy hazai modban láttam:
2. ami kérdés egyenlőre a legfontosabb....az S Cosmos elég érdekes kialakíású a 2 szélén...mármit az íves ,fogantyú alatti éléről beszélek....láttam valami olyasmi fóliázást,hogy vízben(?) oldószerben(?) áztatják,pont az ilyen girbegurba élek miatt...ez milyen cucc,illetve hol lehet ilyet szerezni?
Ha megvan minden alapanyag akkor blogot is kezdek..... -
-
CheGhost
aktív tag
Nem pontosan értem, mire gondolsz.
Külső dvd-lejátszóra? Jelenleg nincs semmilyen odd-m, csak a notebookban, az elegendő, ha kell valami lemezt beolvasni...
Az usb-k inkább vezeték nélküli egér, ill billentyűzetnek kell, illetve gamepad, és természetesen pendrive, meg ki tudja mi mindent kell egyszerre használni. -
CheGhost
aktív tag
Az alaplapon van sok, azok közül párat előre kivezetni. Az usb2-ből biztos, hogy 2 állandóan foglalt lesz, az usb3-ból is legalább 2 db jó lenne, így marad tartalék elől és az alaplapon is marad usb2, amit nem hozok előre...
Meg azért nem a legjobb, ha win telepítés során mindig mászkálok az asztal alatt (ha elkészül ez az előlap, akkor meg mindig megbontani..). -
CheGhost
aktív tag
Sziasztok!
A korábbi szösszenetek (1) (2) után most sikerült továbblépnem a készülő házam előlapjával.
Tegnap este sikerült befejeznem a készülő házam előlapi usb-nyákját. Fent van forrasztva az összes csatlakozó (4-4 db usb2, ill. usb3 és a másik oldalon 4 db 5 pines, plusz 8 db 4 pines csati). Lehetne még mit javítani rajta, de elsőre megfelel. Eléggé stabilak, így ha a nyák megfogatása is stabil lesz, akkor nem lesz vele gond. -
feco72
Modder
Öröm-bódoccság. Lezsírtalanitom a darabokat, mondom ebben a kellemes időben, lágy szellőnél kirakom csöpögni és tudok kint festeni, pikk-pakk megszárad. Na azóta esik
-
szab.tam
nagyúr
én még nem neveztem.
de holnap végre nekiállok...
(nevezési határidő pont izgat...)***
elvileg egy (majdnem szabvány) kompakt méretű passzív cpu hűtés köré épülő gépet építenék.
bazi széles, (magas), ház kell hozzá... -
válasz
Bjørgersson #2221 üzenetére
Kotoszkodolódsz?
-
-
válasz
csabi112 #2209 üzenetére
Ez nagyon pöpec! Gázrugót én is terveztem! De mivel az oldallap egy vékony műanyag nem bírná a terhelés! (Az egész ház hátfala át lett fordítva btx-re atx-ről és az ahol az ajtó van kivágás az egy teli L-alakú ráhúzós oldal ami oda volt szegecselve. Ez lett kivágva és az alaplapi tálca le választva róla.)
Két karral jobb lenne de én egyet akartam és a videon csak béta van, semmi nincs meghúzva rajta.
Lesz egy kis holtjátéka de nem zavar. Akarva se tudnék olyat csinálni mint te mert nincsenek most lehetőségeim csak ha szabin vagyok. -
Ma erre rá ment a fél életem! Telós kép és a dátum is rossz rajta. Elvileg úgy volt, hogy hátra nyílik az oldala.
Viszont nem mertem bevállalni azt, hogy átfúrok a karbonon meg mögötte ott a ház váz nem lett volna jó.
Így nekem egyszerűbb volt megoldani. Kár hogy az obis zsanérok lötyögnek, annyira nem vészes. Evvel a tettel előre nyílik az oldallap nem hátra majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Nők, nőügyek (18+)
- A Google Gemini mentheti meg az Apple Sirit
- Óra topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest