- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Drizzt01
őstag
Békés Boldog Karácsonyt Kívánok minden fórumozónak .
-
Atke
senior tag
Ha már nem csak gépek moddingja kerül be, akkor én is belinkelem a nyári projectemet
Előre is bocsi akit nem érdekel, de ez is átalakítás, modding valójában.... -
feco72
Modder
válasz
Engineer086 #1877 üzenetére
Eddig elővettem a sarokból.
A legfontosabb viszont már megvan, kitaláltam a nevét. Szóval majdnem kész
-
Andrew_31
Modder
Én is tervezem a következő alkotást.
Remélem jól sikerül és hasonló érzéseket vált majd ki az emberekből mint az előző.
Annyit elárulok ez is autós téma lesz ,de kicsit nehezebb fába vágtam a fejszém.
Lehet Veletech-re el sem készül.
Most is azt tervezgetem. -
mrbig25
őstag
válasz
viperabácsi #1873 üzenetére
-
feco72
Modder
Miközben készül a billentyűm (amikor a derekam engedi), elkezdtem gondolkozni Mit kéne a veletechre csinálni. Szerencsére az első ötletet elvetettem, viszont van egy régi, aminek viszont neki fogok állni. Az alapja egy powermac g4-es torony lesz, persze steampunkosítva. Egyelőre méregetek meg számolok, hogy fog beleférni a cuccos.
-
jones965
Modder
Elcseréltem a topikot, nem a hogy is néznek ki a gépeink-be akartam, így most onnan linkelem.
-
Knight666
aktív tag
Kétoldalú ragasztószalagból olyat használjatok, ami nem papírvékony. Létezik szivacsos szerkezetű vastagabb fajta, ami fel tudja venni a kisebb egyenetlenségeket.
-
zolee5016
őstag
válasz
szab.tam #1863 üzenetére
Van "egy " bajom...jó sok van
de a memóm az nagyon hasítós....főleg ha olyasmivel kapcsolatos ami érdekel....Kb 3 éve mióta itt vagyok,elég egy párszor egy gépet megnéznem,vagy többször látnom és tudom kié.Nem csak az enyémet faragom,szövöm fonom...
Naszóval szab.tam szerintem mrterminator gépére gondol..2012 elejéről-közepéről ( na jó...a dátumot csak miután leszűrtem felhasználóra azóta tudom....
LINK -
szab.tam
nagyúr
valaki moddolt közülünk egy házat, amiben a felső lemezek eléggé hasonlítanak erre.
érdekelne, hogy ő is valahonnan vette az elképzelést, vagy tőle nyúlta le rafkósan a Aerocool XPredator X1.
(egy link is j lenne a mod-ról.)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #1859 üzenetére
én kis felületeket szoktam, így annyira nem vészes.
viszont 1x ragasztás közben föléhajoltam, és vettem egy nagy levegőt. rendesen kaparta a torkom... -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1856 üzenetére
"beszárította a ragasztót"
én ezért veszem a semleges takasil-t, ecetsavas, (így kicsit maró, de erősebb), f.bs-t. 2-esével.
ráadásul azok be sem "száradnak".
a kötés a levegő páratartalmával történik. ha kellőképpen kinyomjuk a használat után a "felül lévőt", és úgy tekerjük rá, akkor nem kap levegőt, és a végéig használhatóak.
ja, kis tudbust kell venni, nem kinyomó hengert...kis leírás, beszerzés:
[link] -
válasz
szab.tam #1853 üzenetére
Eredetileg ragasztani akartam de fater beszárította a ragasztót és a kukában végezte tubus. Ezután kezdtem el keresgélni, hogy mivel lehetne ragasztani. A 2 oldalú volt itthon, de haver ajánlott egy másikat amit a szervizben is használnak. Gondoltam, ha az üveglapot meg bírja tartani akkor a plexit is megfogja, de tévedtem
Ezekután én is áttérek a ragasztásra. -
ViZion
félisten
válasz
4264adam #1852 üzenetére
Conrad, Somogyi Electronics, Villamosági boltok
Porszűrőnek porszívó előszűrőt próbálgatom most, de folyamatban egy HEPA filteres project is... nem tudom mit mutat a HEPA (egyelőre DIY levegőszűrő, később vhogy a PC-be is behegesztem)
Ventiszabályozókból Scythe termékeket lesd meg a szokásos árkereső helyeken. Azzal az egybevízzel tényleg szerény lesz a tuning, inkább egy brutál lég (Silver Arrow, Macho, D14, ilyesmik), vagy jobb víz sztem...
Majd mondják a többiek is. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Psycho18 #1847 üzenetére
sok helyen leírtam, hogy ilyen helyekre a 2 oldalú ragasztószalag nem célszerű.
szerintem itt is. na mind1...
sokat szenvedtem velük, gyakorlatilag mindenhol zsákutca.okok:
az oldallapban biztos van egyenetlenség, amit szemmel nem is látsz.
amikor felteszed, a friss ragasztás, és a rányomkodás miatt a plexi magához húzza az oldallapot.
ami szépen 1-2 nap alatt visszakéredzkedik. attól válik el a ragasztószalag, amihez kevésbé tapad. logikusan..
ha szilikonos ragasztóval keni meg az ember, akkor más a történet. mivel annak az elsődleges kötési ideje kb. 1 óra, a teljes átkötés 24 óra, az elején nem tart szinte semmit.
tehát a néhány század mm-es egyenetlenség miatt az oldallap rögtön felveszi a neki kedvező pozíciót. a szilikonos ragsztó pedig húzódik vele rugalmasan, kvázi ott kicsit visszavastagszik a ragaszó réteg, és úgy köt meg.
és kötés után minden anyag nyugalmi helyzetben van, nem feszül. sosem jön le.én úgy gondolom, hogy a pillanatragsztós rögzítés is idővel el fog engedi, kezdve azona sarkon, ahol legnagyobb a feszítés. mert kenés után rányomtad, és a feszítő helyezt fennál.
nálam is ez volt az út 2. lépcsője.
igaz, nálam rácsokkal, nem plexivel.ragsztószalag, pillanatragasztó, majd szilikonos. (f.bs, tekasil.)
wasqez kolléga 2 komponensűvel tette fel az egyik rácsozatomat. -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Az alábbi ház másolatát készítem el magamnak: [PC in Desk]Segítségeteket szeretném kérni a következőkben:
-Honnan tudok bekapcsoló gombot és újra indító gombot vásárolni?
-20 cm vagy nagyobb kék ledcsövet vásárolni (nem pulzáló, egybe égős mint a videón)?
-Megfelelő porszűrő 3db kék ledes ventilátorra, illetve márka(hang miatt)?
-3db-os ventillátor szabályzó,+ USB2.0 bemenet?Webshop-os rendelés lenne a legjobb, debreceni vagyok.
Konfig:-GIGABYTE GA-MA785GM-US2H
-AMD PHENOM II 955@3,2Ghz
-8GB DDR2 800Mhz
-HD7870 2GB
-CORSAIR CX430V2-Később lesz egy COOLERMASTER Seidon 120V kis OC-hez.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
Engineer086 #1850 üzenetére
Felragasztottam az oldallapra a szalagot, a plexin leszedtem a fóliát ragasztás helyén és rányomtam jó erősen az oldallapra. A szalag teljes felületével hozzáragadt a plexihez. Miután befejeztem betettem a szekrénybe állítva a másik oldallap mellé. 3 nap múlva megnéztem, volt olyan oldala ahol már teljesen elengedte szalag de már máshol is csak foltokban tartotta, erőlködés nélkül le lehetett venni a plexi. Ezután pillanatragasztóból vékony csíkot húztam a szalag közepére és így ragasztottam fel vissza a plexit, azóta stabilan áll.
-
Engineer086
Modder
válasz
Psycho18 #1847 üzenetére
A kétoldali ragasztós történeten csodálkozom, ilyet azért ritkán hallani, hogy az egyik oldal bivalyerősen ragad, a másik oldalon viszont harmatgyenge. Gondolom a plexi azon oldaláról, ahová a ragasztócsíkot raktad leszedted a védőfóliát. Esetleg nem kapott az oldallap az elmúlt három napban olyan igénybevételt, ami miatt elengedhetett a ragasztás?
-
feco72
Modder
Megjött a fa, elkezdtem felmérni rá a billentyűk helyét. Kicsit szűkre szabattam, nagyon kell centiznem.
-
Ramses07
Modder
Csak apró előre haladás...
-
Lassan a végére érek ennek a projektnek is.
A ház fényes fehér festést kapott. Száradás után felragasztottam a plexilapokat egy szervizes havertől kapott 2 oldalú szalaggal. (állítása szerint tartós, kisebb üveglapokat ragasztanak vele gond nélkül) 3 nap után a plexi már félig levált a szalagról, de az oldallapról már letépni sem lehetett szalagot. Ezután pillanatragaszóval hozzáragasztottam a plexit a 2 oldalú szalaghoz.
A leendő VGA elég hosszú lesz ezért megszabadultam a 3.5-ös helyektől így a HDD-k a ház aljában kapnak helyek rezgéselnyelő gumibakokon, az SSD pedig az alaplapi tálca oldalára lesz felhelyezve.
A hátlapon lévő üres nyílásba készítettem egy új tartólemezt a led és a ventilátor kapcsolóinak.
A kábelek fehér harisnyázást kaptak. A harisnyázás módjáról részletesebben a barkács topikban olvashattok majd
További képek ITT -
Ramses07
Modder
Szia!
Ne haragudj ha ezzel megbántottalak (vagy másokat bántok). Nem állt szándékomban, szó sincs ilyenről!! Ezért is tettem offba és áthúztam. De lehet rosszul fogalmaztam, sőt! ezek szerint igen
Tényleg elismerem azok munkáit is akik esetleg nem tudják saját kezűleg elkészíteni a tárgyakat, de van hozzá fantáziájuk és érzékük! Ugyan olyan ügyesek ők is, mint bárki más e téren! Sőt ilyen emberekkel öröm együtt dolgozni, mert hát bevallom néha a fantáziám eléggé szegényes
Na de nem szaporítom tovább az off-ot, a lényeg ne haragudj ha megbántottalak
-
ViZion
félisten
válasz
Ramses07 #1837 üzenetére
"Nem úgy mint mások, hogy legyártatják egy géppel a dolgokat."
Ezzel kvázi lenézed azokat, akiknek nincs (mert pl. nem futja) megfelelő eszközük (...és kézügyességük pl. az én esetemben) a kivitelezéshez, de kreatív gondolataik azért vannak. Van lehetőségem a lézervágótól a lemezhajlítóig, esztergáig, stb... Lézerhez még meg is rajzolom amit ráküldenek -volt, hogy én is csináltam, állítottam be
Nem, nem is sorolom magam Bari, Jones, Ramses, Engineer, BaluC, Feco vagy a többi AAA+ modder közé (igazán moddernek sem neveztem magam soha). Csak ilyenennel ne vedd már el az ember kedvét kérlek.
OK, az meg a másik dolog, h IRL ügyetlen létemre többet akarok, mint amire képes vagyok... így született pár kamrai porfogó, több kiló "majdnem kész" plexi és pl. kültéri router-doboz, meg hasonló darabok...
És igen, majd lehajlíttatom aluból a ház oldalait... csak kell hogy legyen normális "hulladék" anyag a cégnél, mert táblát fizetni nincs $$$vem.
-
-
jones965
Modder
válasz
Ramses07 #1832 üzenetére
Köszi, már régóta terveztem, így elmondhatom, hogy pc-n belüli vízhűtéshez mindenfajta csövezést kipróbáltam-megépítettem. Mindegyiknek megvan a saját karaktere. Ezzel több idő ment el, mint a rézcsővel, valamint a kivitelezés módja miatt még pontosabban kellett az illesztési pontokat kialakítani.
-
-
jones965
Modder
Köszi!
A plexi csövet szilikonrúd és hőlégfúvó segítségével hajlítom. De ha minden részletet leírok apránként a fórumban, akkor a logoutra nem marad semmi.
A színváltás az rgb ledek révén jön létre, ebből kifolyólag vannak olyan színek, amikor a folyadék és a cső teljesen feketének látszódik.
A folyadék alapból vörös. -
feco72
Modder
Kisméretű rugó (toló) D: 9 mm, L: 10 mm emberi áron hol kapható? Kéne 105 db.
-
feco72
Modder
Befejeztem a billentyűm, közben megjött a fa a következőhöz. Arról majd lesz hosszabb írás is, erről csak ennyi:
[link] -
-
jones965
Modder
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #1804 üzenetére
nem keresgéleg vissza, hog yez bekerült-e oda, de az egyedileg faragott vga hűtéseknek indítottunk egy külön topkot is.
tessék oda is beteni, ha még nincs bent.***
(#1803) Pete55555
neked is szól, ha még nem raktad oda fel.
(de használjátok már a ph saját képfeltöltőjét, ha már van. ne ahonnan esetleg majd idővel eltűnik minden vazz.)
-
Pete55555
addikt
válasz
Engineer086 #1804 üzenetére
Rá akartam én is rakni a komplett CPU hűtést bordástól, csak így jóval egyszerűbb volt
-
Pete55555
addikt
VGA hűtés modding
Teljes terhelésen is 35%-on forog, és 10-15 fokkal alacsonyabb a GPU hőmérséklet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Mobil flották
- Battlefield 6
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest