- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bari
Modder
Sziasztok!
Frissítettem a fa billentyűzet-es blogomat némi képpel és karakterhalommal
-
sanyek2
senior tag
Óvatosabban?
Még mitnem...
Közepes, de inkább 10-es skálán 7-es a sebességfokozat amivel lyukat kell fúrni plexibe, ügyelve hogy ne olvadjon meg a plexi. Annyira gyors fokozattal kell, hogy éppen ne olvadjon meg a plexi. Használj menetfúró sprayt!
A sebesség mindig változó, mert annyi féle keménységű plexi létezik, hogy ki kell tapasztalni, hogy milyen sebesség ideális a tiédhez. Csinálj fúrópróbát.
Kopott fúrószárral csináld a lyukat, (Félre ne értsd, nem hiányos, törött, hanem egyszerűen tompa legyen. Az se túl tompa. csak használtan tompa) még véletlenül se élessel, vagy újjal!
Valószínű ezért repedt meg.
Ha előfúrsz neki (nem szükséges), akkor is csak akkorával, mint amekkora a kívánt méretű fúrószár vágóéleinek találkozása.
De nem érdemes előfúrni. -
ViZion
félisten
...plexit olyan helyen kellene venni, ahol lézerrel vágják. Sajna az én kontaktam kb. 1 hónapos késésben van, minap egyik helyen is szidták, csak nyeltem nagyokat, h ismerem... nem mondtam, h terveztem is a cégnek ezt-azt
-
válasz
Drizzt01 #1487 üzenetére
A matt fekete és a fényes fekete részeket BeLife Paint Normal festékkel festettem, (eddig nem ezt a márkát használtam, de a régi már nem kapható) de nem vagyok megelégedve a minőségével, a matt és a fényes festék is nagyon könnyen sérül, 2x tettem eddig fel mindösszesen az oldallapot, de már több helyen is lejött a festék. A fényes festék pedig még a lehelettől is karcosodik.
A sárga részeket Maxi Color festékkel festettem, vastagon kell felvinni, vékony rétegnél könnyen átüthet az alatta lévő szín. A mechanikai behatásokat jól tűri a festés.(#1488) Kiki18
Köszönöm, ez már a 2 tábla volt, az elsőbe figyelmetlenség miatt fúrtam + 6 furatot oda ahová nem kellett volna. -
Elkészültem a 2 ventilátor átfestésével, a keretet átfújtam matt feketére, így kevésbé üt el a háztól, a lapátok citromsárga festést kaptak.
Beszereztem a kábelek harisnyázásához kellő mennyiség citromsárga cipőfűzőt
A váz rettentően rozsdás volt, főleg az alja, ezeken a helyeken elég sokat kellett csiszolnom.
Nemsokára jön a váz festése, összeszerelésen és a kábelek harisnyázása.
Képek -
Köszönöm
Igen, az egyik sarka le is tört. Sajnos plexinél nem működött az, amit az oldallapnál alkalmaztam, hogy 2-estől felfúrom 6-osig a lyukakat sorba 2-3-4-5-6.
5-ről 6-ra való fúrásnál alacsony fordulaton a fúró megakadt és több helyen is eltörte vagy megrepesztette a plexit.
Kép -
ViZion
félisten
Köszönöm az infót!
Találtam olyan molex->2 × sata elosztót, amiben a két sata egymás után van és a középsőn átmegy a vezeték, de abból kellene pár darab és elég sokba lenne. Amik itthon vannak ilyen toldók meg elosztók azokat nem lehet szerintem szétszedni, illetve a végén megy bele a kanóc így, én meg olyasmit keresek, amit fentebb linkeltem.
Majd nézelődök még, mert mint tudjuk, olyan nincs, hogy nincs
-
ViZion
félisten
Lehet, h már itt kérdeztem, vagy inkább másik topikban
sebaj, nem volt válasz igazán...
Tehát: sata táp kábelt szeretnék csinálni. Szerelhető csatik kellenének, olyan, amin átmegy a vezeték, hogy jól nézzen ki. ilyesmi a terv...
Köszi a tippeket! -
Üdv.
Sikerült szert tennem egy noname papírházra, így ismét belefogtam egy átalakításába.
A ház stílusát a Radioactive embléma köré építem.
Kívülről fényes feketére fújom míg a belseje matt feketére lesz lefújva. Az oldallap kap egy radioactive emblémás plexilapot fog kapni amely alulról és felülről fehér/zöld led szalaggal lesz megvilágítva, így kiemelve az emblémát. Ezen felül kap még egy 8-as és egy 12-es matt fekete keretes citromsárga lapátos ventit és szálanként citromsárgára harisnyázott kábeleket.
Hirtelen így ennyi lenne amire gondoltam, a részletek a munka folyamán fognak kialakulni.
Album -
feco72
Modder
Tegnap kaptam ezt a szépséget
Közben a végéhez közeledik egy hasonló stílusú ház is, remélem a héten meglesz.
-
sanyek2
senior tag
válasz
Rypejakten #1471 üzenetére
Az túl egyhangú. Nem mintha a fehér nem lenne elterjedt, de alapot akartam adni egy átlátszó, UV-aktív festésre.
Festék megvan, de még nem jutottam el odáig... Gondot okoz a festék felvitele. -
sanyek2
senior tag
Páran már bizonyára láttátok, de továbbra is kérném szépen a véleményeket, észrevételeket:
Olcsó gép csini kivitelben -
szab.tam
nagyúr
válasz
szmore84 #1465 üzenetére
értem.
de ha a fényképek közt látható egy olyan, ahol a cnc dolgozik a fémen, akkor nem a szöveges leírásból tudja meg az ember, hogy nem hat hónap alatt tűreszelővel vágtad ki.én úgy szeretek egy modding leírást, ha a képekből, minden szöveg nélkül is pontosan érthető, hogyan állt össze a munka.
ugye itt láttam egy kivágott mintát, és ha most nem írod le, hogy cnc, akkor sosem tudom meg... -
szab.tam
nagyúr
ja. mozgásérzékelős webcam + photoshop = egymást taposó tömeg kép a fb-on...
(pont a south park "frászbúk" rész megy az mtv-n.)én most totális alkotói válságba kerültem. hűtők bedobozolva.
nyersanyagok is.
a legnagyobb produktumom az elmúlt bő 2 hétben a légkondi és környékének a kitakarítása, fertőtlenítése volt...****
"Veletech"
én nagyon hálás vagyok a szervezőknek, hogy kaptam azt a tökéletes méretű asztalt.
a fekete huzat, és a fekete függönyös háttér, ahová kerüt, csak hab volt a tortán. -
feco72
Modder
Őőőő mondjuk nem a pocakos-ülős-unatkozós képet raktam be ide
. De tényleg sokan voltak, jó műsort raktak össze a rendezők. Nekem meg ilyen szempontból künnyű volt a dolgom, mert nem volt "konkurencia" ebben a témában. Sokat tanultam a Veletech-ből, hogy is kell kiállítani a terméket, bár még nem volt elég jó így se.
-
Üdv mindenki! Nem is tudtam eme topik létezéséről
-
feco72
Modder
Kecskemét, múzeumok éjszakája:
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1441 üzenetére
Én is úgy tudom, hogy a szinterezés ellenállóbb, de azért hozzá tartozik, hogy léteznek hagyományos módon felhordható festékek közül is ellenállóbb fajták (pl. 2K vinilepoxy bevonat).
Nekünk a kertkapunk szinterezve van de ugyanúgy lejön róla a festék, ahol mechanikai hatások érik. Szóval semmi sem nyújt tökéletes védelmet. Amit javasolni tudok, hogy vigyázz a felületre. Ha sokat cserélsz vinyót, érdemes dokkolót / keretet / rack-et használni.
A kittel kapcsolatban írok privátot... -
Ramses07
Modder
válasz
Vartanus #1441 üzenetére
A radiátor soha nem ütődik neki semminek!! Erre ügyeljünk oké
Egy gépet sebész eljárással rakjuk össze!!
A kérdésedre a válasz, a szinterezés sokkal ellenállóbb mint más festékek. Ez a festék ugye úgy néz ki, hogy fogják az anyagot lezsírtalanítják, majd ezt e fújó fülkébe viszik, ahol elekrtosztatikusan ráviszik a festéket, majd ezután betolják egy kemencébe ahol 180 celsiuson melegítik kb15-20 percigNem tudom, hogy jól válaszoltam-e
-
Vartanus
őstag
Sziaszok!
Ismét festéssel kapcsolatban írok
/bocsi ha már ragyásig unjátok a témám
/ Nos, az a kérdés merült fel bennem,hogy ha szinterezem mennyivel lesz a fényezés ellenállóbb(pl én a winyó blokkot gyakran kiszoktam huzigálni a gépházból,ekkor ugye a fényezés mechanikai hatásoknak van kitéve,vagy szerelés közben véletlen a radiátor nekiütközik az alaplaptálcának stb stb.)?
Írtam a üzemnek kittelés ügyében,de semmit nem tudtak mondani,csak hogy legyen hőálló, nos erre magamtól is rájöttem
Egerben 2 festékboltban kérdeztem utána,de sehol nem kaptam,sőt egyikben mikor rákérdeztem úgy néztek rám, mintha a Marsról jöttem volna.... -
Bopez
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne hozzátok!
ATX 24 pin fekete műanyag csati házat vagy csati véget ki hogy hívja, tudtok e honnét tudnék szerezni!
2db-ra lenne szükségem!
Előre is köszönöm! -
feco72
Modder
válasz
szab.tam #1426 üzenetére
Én csak meghívott vagyok, az egészről nem sokat tudok. Van köztük pár "ismerősöm" a netről és rajtuk keresztül szóltak, hogy vigyek pár encsembencsemet. Direkt szóltam nekik, hogy nekem semmi ilyen hacukám nincs csak tárgyaim.
Ha átjönnek a rajzfilmesek, akkor találkozunk, de itt ugyanúgy helyhez leszek kötve mint a Veletechen, csak most lesz legalább 1 kísérőm.
-
feco72
Modder
Most szombaton a múzeumok éjszakájának keretében Kecskeméten az ifjúsági otthonban leszek pár cuccommal, ahol steampunk éjszakát tartunk.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Knight666 #1421 üzenetére
ha nem jó a gyári megoldás, mert valami speciális méretűt, kinézetűt szeretnél készíteni, talán akkor is érdemes felhsználni egy gyári belső dokkoló alkatrészeit.
nekem ilyenből van itthon 4 db. ára 5.5-6.5k
azért is jó, mert ebben 2 db. dokkoló is van, + áramtalanító kapcsoló is.és ha egy ilyen komplett sata + táp csatira rábukkansz, mire lepostázzák ugyanott leszel...
-
Knight666
aktív tag
válasz
szab.tam #1420 üzenetére
Nekem kombinált "anya" csatlakozó kell amin van táp is és megvezetőcsúcsok. Ami ezen a NYÁKon is van, pl. tökéletes lenne, de surface mount kivitel is megfelelne végül is. A bontás nem rossz ötlet, mondjuk asztali HDD dokkolókban is ilyen van valószínűleg csak azok kisebb eséllyel adják be a kulcsot gondolom. Csak az a baj, hogy nekem 5db kéne legalább.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1417 üzenetére
Ahogy Bari is írta, festékszaküzletben érdemes keresni. Ott van rá a legtöbb esély, ahol autófényezési cikkekkel is foglalkoznak. Autósboltban szerintem nem kapsz ilyet, a Praktiker és társai meg legfeljebb gagyit tartanak.
Más: keresek NYÁK-ra ültethető (arra merőleges) SATA csatlakozókat saját készítésű dokkolóhoz. Esetleg egy közös beszerzésben is benne lennék. -
Knight666
aktív tag
Azért csak nem kap lángra
. Amúgy ezek a poliészter kittek kikeményednek fél óra alatt, a hő meg csak gyorsítja a folyamatot. Egyszer egy ismerősöm nekiállt laikusként a kittelésnek, de persze nem olvasta el a címkét. Belekeverte az edzőt és lefeküdt aludni, hogy majd reggelre pont jó lesz
.
Erről jut eszembe, ha olyan anyagot vesztek amivel még nem dolgoztatok előtte, érdemes kérni hozzá műszaki adatlapot. Abban általában részletesen le van írva a feldolgozással kapcsolatban minden tudnivaló. -
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1409 üzenetére
Megkérheted őket, hogy dobják be egy másik munka mellé a mintadarabot a kemencébe, vagy kérdezd meg, hátha működik az égetés 180°C-on is ha kicsit több ideig sütik (én úgy tudom, hogy 180°C az elterjedt porfestésnél, azért is van erre bevizsgálva a kitt). Vagy az is lehet, hogy ők tudnak neked mondani egy kipróbált kitt fajtát. Hirtelen nincs több ötletem
.
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1406 üzenetére
A gyár azt írta, hogy vannak ügyfeleik, akik ebben a hőmérséklet-tartományban is sikeresen használják a kittet, de a pontos paraméterekről (rétegvastagság, kiterjedés, égetési idő) nincsenek információik mert ők csak 180°C-on vizsgálták be. Azt javasolják, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor csinálj egy próbát.
-
DiceBlade
aktív tag
-
Knight666
aktív tag
válasz
Vartanus #1400 üzenetére
A legtöbb autós kitt nem szereti az ekkora hőmérsékletet. Viszont létezik hőálló kitt ilyen célra. Attól függ a hőállóság mértéke, hogy meddig van kitéve az adott hőmérsékletnek (pl. 130°C-ot 1 napig bír, 180°C-ot pár óráig). Szerintem a 200°C sem probléma neki fél órára, de ha gondolod rákérdezek.
-
Engineer086
Modder
válasz
Vartanus #1402 üzenetére
Fém felületek apróbb hibáinak kijavítására kétkomponensű hibajavító kiteket szoktak használni (szerintem LarsR is ezt értette a autógitt alatt), tehát töltőanyag és hozzáakevert keményítő keveréke. A legjobb az lesz, ha felhívod a szinterező vállalatot és náluk kérsz tanácsot, ahogy szab.tam is javasolja.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Vartanus #1400 üzenetére
én nem mertem megszólani, de bennem pont ez fogalmazódott meg.
hogy esetleg a gitt nem repd-e szét és dob le mindent magáról.
és pár + kérdés...
ha kivárod a szakszerű választ, biztos lesz.****
viszont a legjobb az lenne, ha a kinézett szinterező műhelyt kérdeznéd talán meg.
ők nem találgatni fognak, hanem elmodják, hogyan készítsd elő...én amikor színes eloxálást terveztem, nem (csak) a ph-s barkácsoló kollégákat kérdeztem, hanem felhívtam az elox üzemet, ott kapcsolták a műszakvezetőt, és ő totál világosan kioktatott, hogyan zajlanak a folyamatok, mire számítsak, stb.
pl megkérdeztem, hogy a 6mm-es furat elég-e a rögzítéshez, hogy belógassák a kádba.
(itt már látták, hogy nem vagyok tök hülye.)
ezek után elvittem, és az lett ugye, amit elgondoltam...***
normális hozzáállású pesti szinterezés, gyönygyház fújás, stb. beszámoló mindig érdekel!!!
(szeretem bezsákolni a lehetőségeket.) -
Vartanus
őstag
válasz
Engineer086 #1401 üzenetére
Sajnos nincs ilyen hőlégfújóm (ami hőt fúj ki az a gáz forrasztólámpa de az kb 800°C-os
)
Milyen kétkomponensú anyagra gondolsz egyébként?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Windows 11
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Viccrovat
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ White Shark Commandos mechanikus gamer billentyűzet / 12 hó jótállással
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest