- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Engineer086 #897 üzenetére
tessék szorgosan keresgé'ni, és kukázni öccázé'.
majd felxőni....egy hétvégi alapzsákmány kupac...
csak ki kellett csavarni a tálcát.
de a házból hozzávágtam némi mervítést, hátlapot. (munkapad, bal oldal...)
tehát ez nem véletlen. ez is meló.....
(én is hetetig vártam a véletlenre előtte, de meguntam, és vadásztam egyet....)******
sültgalambröptetés csak 17:45-17:50-ig van. a hely pedig elég random....
-
Drizzt01
őstag
válasz
Engineer086 #895 üzenetére
Teccik .
-
Engineer086
Modder
Egy kis önreklám
ha szabad ilyet..
-
Drizzt01
őstag
válasz
intercooler #891 üzenetére
Hali , én fogtam 2 db 20x20 zártszelvény darabot , kézzel tőben lehajlítottam , majd keményfa és kalapáccsal igazítottam derékszögre .
De egyébként a legegyszerűbben úgy csinálhatsz hajlítót , hogy fogsz egy nagyobbacska L vasat , középen az egyik lapját bevágod , és össze fordítod a 2 végét .
-
-
becsitibi
senior tag
Látom nem nagyon pörög a topic,mindenki nyaral,pedig a moddingoláshoz most van jó idő,persze majd szeptemberben mindenki akar mindent,őket kocamoddereknek hivom majd
-
Knight666
aktív tag
Nem tudja valaki, honnan tudnék beszerezni NYÁKra ültethető SATA adat+táp csatlakozót, ami beforrasztva merőlegesen áll? Saját készítésű dokkolóhoz kéne 5db.
Érdekelne még olcsó kábelharisnya beszerzési lehetőség is. Amikkel én találkoztam, azok elég drágák fajlagosan. Akár nagy kiszerelésben is vennék, ha létezik és úgy olcsó (mondjuk 100m). -
Drizzt01
őstag
Hali , nem tudjátok véletlen , Uv-s plexit honnan lehet szerezni, baráti áron?
-
becsitibi
senior tag
Ide is egy HATALMAS THX!!!
Még mindig 99%-os a stádium,táp talán megjön a jövőhéten,az oldallap már holnap kész lesz,aztán lefényképezzük Ramses007 kollégával.....
-
becsitibi
senior tag
Dobjuk föl egy kicsit a vasárnap estét,néhány,még nem véglegesitett beállitással:[link]
Úgy gondolom nem váratlak tovább benneteket,a gépem már javában állt amikor ezt feltöltöttem ide,mivel tápproblémával küzdöttem,ez is közrejátszott az előrehaladásomhoz.
Köszönöm a Modderek segitségét amit itt nyújtottak.
-
Engineer086
Modder
-
becsitibi
senior tag
válasz
Engineer086 #870 üzenetére
Neked bármit megéri megvenni,hisz az biztos nem marad az eredeti formályában
,viszont ha jól emlékszem akkor volt itt PH!-n egy logoutos cikk magáról a házról.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Drizzt01 #871 üzenetére
Az nem üvegszál lámpa (vagy akkor másra gondolunk). Neoncső a neve. Pontosabban hidegkatód cső. (CCFL)
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. Nem tudjátok véletlenül , hogy régebben lehetett kapni a kínai piacon azt a világítós üvegszál lámpát , olyan van-e véletlenül Uv-sba?
-
Engineer086
Modder
Hölgyek(?) és Urak!
Kinek mi a véleménye a Corsair Carbide 300R tipusú házról? Hónap végén házat vásárolnék és most ez került a látóterembe. Megéri megvenni?
-
pook20
aktív tag
ti mit csinálnátok azokkal a színes vezetékekkel jobb alsó sarokban?/harisnyázás vagy valami hasonló?/
-
becsitibi
senior tag
Mi a helyzet sráccok?Ugy látom ideje lenne feldobni a topicot egy tucat képpel.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
razorbenke92 #860 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
oort
csendes tag
válasz
Zoli54213 #857 üzenetére
Hát azt ne szedd szét. Ez egy préselt csati, ha megbontod, soha nem lesz olyan mint az eredeti. Ha megelégszel csak a hosszabbik végének a burkolásával, akkor a táp felől kiforraszthatod a vezetékeket. De ezt a táp szétbontást csak megfelelő jártassággal kezd el mert ez nem csak a gépedre , hanem legfőképp rád veszélyes az áramütés miatt. Így mindent összevetve azt javasolnám, hogy ne foglalkozz ezzel a SATA táp résszel.
Üdv , Zoli -
oort
csendes tag
válasz
Zoli54213 #853 üzenetére
Egy nagy átmérőjű harisnya mért nem jó az összesre egyszerre?
Az chieftec tápomon így van és tökre megteszi , nem hajlonganak szét a vezetékek.
Amúgy ha szét akarod szedni akkor, ha szemből belenézel a csatiba akkor a fém érintkezőknél látsz egy kis fém pöcköt kihajlítva. Ha ezt benyomod és közben húzod az adott kábelt akkor könnyen kijön. A harisnyákat , jobb megfogalmazás híján "össze lehet nyomni" így nagyobb lesz az átmérőjük. Ha kötsz valamit -vékony drót- a vezeték fém csatis végére akkor áthúzhatod vele a harisnyán a tápkábelt. Először tekerj rá valami szigszalagot, így nem akad be a harisnyába. Remélem sikerrel jársz. -
Zoli54213
aktív tag
Hali!
Valaki tudna nekem segíteni hogy egy táp szálankénti harisnyázásához mennyi harisnyát vegyek? Nem moduláris a táp, nem is kellene vágig harisnyázni az összes kábelt, csak amik látszanak. A 24pin-es, ami az alaplapba megy, a két vga-ba menőt, ami a cpu-hoz megy a 4pinest, és amik az SSD, HDD, DVD-íróba mennek. Ebből adódóan lenne egy másik kérdésem is, hogy azokat a kábeleket hogy harisnyázzam be, amelyiken több csatlakozó van egy kábelen?
Előre is köszönöm a választ! -
Mister_X
nagyúr
válasz
razorbenke92 #850 üzenetére
Arról a maszkolószalagról dobjatok már egy linket
Viszont én olyan nagyon nem szeretek vagdosni és a tervezett skin nem fog durva elemeket tartalmazni, kb elég is lenne azzal a maszkolószalaggal egy-egy csík, hogy a tervezett határvonalak ne mosódjanak el.
-
válasz
Mister_X #849 üzenetére
A kitakaráshoz elég az újságpapír, kb két rétegben, a széleit maszkolószalaggal rögzítsd. Édesapámmal autófényezés mellett tanultam az ilyesmit, szóval elhiheted hogy megteszi.
Anyagmegmunkáláskor műanyagon kicsi ráhagyással szoktam dolgozni, és a végén a finomítást reszelővel csinálom, majd 800-as papírral, aztán ha nem akarok festeni polírkoronggal meghúzom a széleket, így a végén olyan mintha gyárilag lenne ott a széle a műanyagnak.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
razorbenke92 #848 üzenetére
Gondolom a vége nekem szól. Fólia csak a festé erejéig kell kitakarásra, a dekopír miatt meg azért aggódom, mert ha megolvad a mûanyag, nem lesz valami esztétikus. Az egyetlen dolog amire fólia megy, az a DVD.
-
Igen, pont mikor kiléptem akkor jutott eszembe hogy a dekopírt is írhattam volna. A papírszalag alatt pedig a maszkolószalagot gondoltam, és pont azért mert nem hagy nyomot.
A fóliával akkor lehet félreértettem mit akarsz kezdeni. Most arra akarod használni, hogy kitakarj vele olyan részeket amiket nem akarsz lefesteni, vagy védőfóliát akarsz az egészre tenni?
Ha műanyagot vágsz, nem melegszik fel annyira a fűrészlap, mert jobban harapja az anyagot.
-
zuchy
őstag
-
Mister_X
nagyúr
Dekopír az van, ugye nem fog sérülni az alumíniumtól?
@razorbenke92: én valami olyasmire gondoltam, mint amilyen fóliákat a telefonokra vagdosnak. Tapad, fixen van a helyén, de ragacsnyomot nem hagy. Ezekkel az a gondom, hogy 7 col fölött nem találtam, egy ATX hára meg szerintem kicsit drága lenne beborítani ekkorákkal.
Fújós festékre nincs senkinek sem ötlete?
-
zuchy
őstag
válasz
razorbenke92 #838 üzenetére
Dekopír fűrész is jó.
-
-
Drizzt01
őstag
valami hasonlóra gondoltam.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok , olyan kérdésem lenne , hogy lefesteném a plexit , de mégis valahogy átlátszónak kéne maradni . Hasonló kép mint az autók hátsó szélvédőjén lévő matrica , hogy lehet megoldani ?
-
Mister_X
nagyúr
Sziasztok!
Gondoltam nekiállok egy kicsit moddolni a gépem, mert szabályosan megsül a régi kuckójában. Elsôsorban vagdosni kellene, de fémet mivel vágjak? A kivágott részekre króm apró-soklyukas fémlapot raknék. Továbbá fentesni is szeretnék majd, ezt úgy kivitelezném, hogy fóliákkal letakarok bizonyos részeket és majd külön-külön rétegeket vinnék fel fújó festékkel. A végeredmény egy olyan steampunk szerû gépezet lenne, meg is csinálnám, de pár dologgal nem vagyok tisztában:
- mivel vágjam a fémet?
- milyen festéket használjak? (Abból is van többezer fajta)
- milyen fóliát használjak? (Gondolom a teszkógazdaságos celofán nem teszi meg)
- mindezeketElôe is köszönöm a segítséget!
-
Láttam a CM egérmodding bulit
Nagyon fogom várni, hogy mit alkottok
-
Ramses07
Modder
válasz
Moddingboy #824 üzenetére
Nekem van mdpc-s
narancs szálankéntire (3mm)
-
Moddingboy
Modder
Amennyiben valakinek van kimaradva 2-3m, szálankénti harisnyázáshoz használt narancssárga harisnyája (és meg is válna tőle), akkor kérem vegye fel velem a kapcsolatot PÜ-ben.
-
becsitibi
senior tag
válasz
Engineer086 #820 üzenetére
Köszi a beszámolót!
-
blasko92
őstag
válasz
Engineer086 #820 üzenetére
De kár, hogy elaludtam....
-
Engineer086
Modder
válasz
becsitibi #818 üzenetére
Nem banzáj volt az, max teadélután..de az a jobbik fajtából
Ahogy azt korábban írtam, 1 óra körül ellátogattunk egy MÉH-telepre MÉHézzkedni. Elsősorban plexire vadásztunk. Én gyüjtögettem 3 kilót, Bari azt hiszem 12 kilóval tért haza, a többiek is hazacipeltek még pár kiló agyagot
A forró nyári nap elől a debreceni Békás-tó partjára menekültünk, ahol Bari a félkész spektrum analizátorával demózott, majd én magyaráztam a sikló-formámról jelenlevő kollégáknak.
Az összlétszám 5 fő volt, amit egy másik ph!-s arc, superceneb egészített ki pár perc erejéigMindannyian nagyon jól éreztük magunkat, sajnáltuk, hogy öt óra körül el kellett búcsúznunk, pár órát még biztos beszélgettünk vola.
Az egyetlen kép, ami bizonyítékul szolgálhat ottlétünkre:
A jelenlévők balról jobbra: Balcsida, Engineer086, Bari, Outsider és Fkenny
-
Engem is érdekel a fenti
-
becsitibi
senior tag
Szevasztok Szakik!
Elfelejtettetek beszámolni a júni 21.-ei banzájról,vagy lemaradtam valamiről?
-
Drizzt01
őstag
Köszönöm mindenkinek , a szerszámok és anyagok használata igazából nem újdonság , lakatosként dolgoztam évekig.
A nagyobb szétvágást és darabolgatást csak azért gondoltam hogy kerülném , mert a szívem szakadna meg ha ki kellene dobni a házat.
Bár elvileg ha valamelyik darabját elrontom a gyárinak , elvileg az is legyártható , maximum tényleg szakértőbb kéz kell hozzá . Igazából a legnagyobb gondot az okozza , hogy nem látom még előre mit is szeretnék konkrétan . Bár ezzel gondolom mindenki így van mikor neki fog egy új modnak.
Kezdetnek csak valami hasonlót szeretnék , mint amit leírtam , de ez is olyan mint a lakásfelújítás , vagy az autószerelés . Valamit megbontasz , azzal elindítasz egy sor más dolgot is.
Akkor ha megjött a ház , valszeg ülni fogok előtte és nézem mit tudnék kihozni belőle. -
válasz
Drizzt01 #810 üzenetére
Én ha szabad kezet kapnék és kezdő (ne érts félre, a kezdőt nem n00b ként értem, hanem úgy kezdő, mint ahogy mindannyian kezdtük a jelenlévők közül is) lennék az anyagmegmunkálásban, akkor úgy csinálnám, hogy minden kiszedhető elemet, amit garivesztés nélkül el lehet távolítani, azt leszedném, és semmi olyanon nem módosítanék, ami szegeccsel, hegesztéssel van rögzítve.
A leszedhető elemek helyére pedig saját készítésű elemeket próbálnék visszatenni. Azt elkezdheted százszor, szétvághatod elronthatod, az eredeti gépház részei megmaradnak.
Ha saját fabrikálású lemezeket akarsz betenni, akkor igyekezz őket úgy elkészíteni, hogy amikor a helyükre kerülnek, akkor tudd a gépház eredeti csavarhelyeire rögzíteni, ne kelljen miatta furkálni stb.
Ha véletlenül valami nem sikerül, összegányolod, még mindig semmi gond.
Ha nem festettél még, remélem nem kell mondanom, hogy ne az eredeti darabon próbálj meg először, mert abból vakolás lesz, nem festés.Ezek ilyen totál általános tanácsok voltak, lehet hogy semmi újat nem mondtam vele, akkor elnézést kérek.
Egyébként a moddolás erről szól amit már előttem is elmondtak, és csak csatlakozni tudok hozzájuk:
Kreatív elképzelés
Hatékony megvalósítás
Biztos, ügyes tapasztalt kézbe való megfelelő szerszámokEbből kizárólag a megvalósítás módjaihoz tudunk utat mutatni, ha tudjuk milyen problémát kell megoldani. Ha nem tudod, hogy milyen festéket válassz műanyagra, fémre, nem tudod mivel ragassz, vagy hogy rögzíts valamit egy megadott helyre stb...
-
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #810 üzenetére
Mint ahogy már korábban utaltam rá, és ezt tartalmilag szab.tam le is írta, itt konkrét dolgokat nehéz megadni. ezeket mind neked kell megcsinálni, ráadásul az elvi dolgokat már el is mondtad, gyakorlatilag a megvalósítása van hátra.
Mivel ezeknek az elemeknek a legyártásához pontos méretek szükségesek, amik ráadásul menet közben egyébb dolgok kapcsán még módosulhatnak is, így kénytelen vagy magad, vagy valakit megbízni a legyártására.Én minden átalakítás alkalmával a pontos méretezés és az elvi megtervezést követően fogok hozzá.
Többek közt én is azok táborát erősítem, akiknek a gyári állapot még csak félkész stádium. Nem félek haználni a fúró-vágó eszközöket, így a garancia kérdése számomra sokadrendű. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Zoli54213 #811 üzenetére
pl. kunstrukciós hiba miatt a bekapcsológomb. cm690, nekem letört. két kis pilincka stift tartja. a probléma az, hgoy nem lehet agombot vissazvinni, azt modnták, hgoyok, vigyem vissza az egész házat. ott lettem ideges, és vágattam szét a szomszédal egy vasárnap délután 5 órai flexelés keretén belü....
Drizzt01
"Szakmai instrukciót szeretnék kérni , mit hogyan tegyek , vagy ne tegyek , mert csak esetleg rontok a dolgon."
a modding topicokban nehéz, és így nem is nagyon szoktak tudni általános tanácsokat adni.
alapból az ember 1-2 rosszul, (vagy kevésbé tökéletesen), kialakított, félreflexelt darabbal kezdi. abból tanul.
aztán jönnek a konkrét ötletek, belülről, vagy lát valamit, amihez hasonlót szeretne.
és akkor 1-2 konkrét fogást, vagy beszerzést megkérdez.
ebben a témában az általános segítség elég nehéz dolog...
ennek ellenére nem ritka a "vettem egy házat, szerintetek mit kezdjek vele?" kezdetű kérdés.
- add el, vagy vágd ketté, majd ragaszd össze...tehát saját, nagyon konkrét elképzelések nélkül nekiállni moddolni olyan, mintha egy egy kezdő szobrász leül egy kőtömb elé, és megkérdezi a kollégát, hogy ő most mit faragna belőle...
-
Drizzt01
őstag
Ha esetleg nem számítana a gari és szabad kezet kapnál , hogyan csinálnád?
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #807 üzenetére
Legegyszerűbb az alumínium lemez használata, csináltak itt már a srácok 0,75mm-es lemezből is takaró elemet, én 1 és 1,5mm lemezt használok.
Aránylag könnyű a megmunkálása, feltéve ha rendelkezel multigéppel és reszelőkkel.
A festés kicsit nehezebb, ill. körülményesebb, a carbon fóliázás pedig költségesebb. -
Drizzt01
őstag
Ez a tartály van hozzá
Láttam itt a PH-n UV aktív plexit , esetleg annak a felhasználásával.
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #802 üzenetére
Most akkor van benne, vagy csak lesz vízhűtés a házban?
Az 5,25"-os helyre gondolom a tartályt, vagy a szivattyút akarod betenni.
A hőcserélőt házon belül, vagy kívül szeretnéd?
Mit akarsz vízzel hűteni?
Számos olyan kérdés, ami jelentősen befolyásolhatja az általad felvázoltakat.
A házad nem olyan nagy- pláne hogy nem is akarsz radikálisan hozzányúlni-,hogy abban szépen esztétikusan elférjen minden.Ezek csak kompromisszumokkal valósíthatók meg.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok, ide irányítottak.
Abban szeretném kérni a segítségeteket , hogy vettem egy ÚJ Házat . Egy egész kicsit át akarom formálni.Lehetőleg vágás nyírás nélkül , még 2014 05.-ig garis .
A kuckóban vízhűtés van , lesz. Arra gondoltam , a HDD tartót kivenném , csak hogy legyen hely . Az 5.25 helyeket letakarnám valami lemezzel , de azon keresztül jönne a vízcső. Illetve a tápkábelek elé 1 takaró lemezt fabrikálni . Amire gondoltam még , az az , hogy a kábelezést úgy oldanám meg hogy gyakorlatilag minden kábel fix lenne benne, és a tápot ezekbe a fix toldókba kötném. Legalább táp cserénél nem kellene mindig szétbontani az egész gépet , csak a hosszabbítókból kihúzni . A toldók természetesen harisnyázva lennének.Nagy vonalakban ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Milyen videókártyát?
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Mobil flották
- Autós kamerák
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3075
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest