- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASUS Transformer Book T101HA
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Nem vagyok egy nagy modder. És szerszámokkal és egyébb dolgokkal se vagyok felszerelve, de moddoltam ma egy kicsit. Adott egy CM 120 Advance ház [link] . Megtámogatva 1 vízhűtéssel. Aminek a radiátora a ház elejébe lett helyezve. De még 2 ventilátorral se hűtött rendesen. Kifelé fújta a levegőt. Gondoltam segítek ezen egy kicsit. A ragasztócsíkokra majd teszek egy fekete selyemcsíkot, mert nincs kéznél.
Ilyen lett: [link]
Lehet, majd még csinosítgatom a gépet.
-
feco72
Modder
Nos elkészültem a külső vinyó házzal, bár még volt idő, de közeleg a Veletech és sehol se állok. A leírás (rossz angolsággal) itt : [link]
-
-
jones965
Modder
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Adott egy AsRock H77 PRO4-M alaplap, arra volnék kíváncsi, hogy ennek cserélhető a chipsethűtője? Elég kis picinek néz ki, és ahogy hozzáérek szinte forró, ezért gondoltam egy nagyobbra cserélném. Létezik kereskedelmi forgalomban ilyen? Vagy csak sufni módszerekkel lehet megokosítani? Garvesztes lesz, ha leszedem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
zolee5016
őstag
Sziasztok.....
Leginkább Jones-t kérdezném,mert ő már csinált ilyen melót,de ha valaki esetleg tud okosságot azt is várom.
LINK
Ezek a Haf-X-em tervei..az eleje képlékeny még,de a teteje ilyen lesz.....a lényeg:
a tetején levő "zsaluzást" anyagából kivágva és hajlítva....vagy külön zsaluk,egy keretbe beépítése a jobb megoldás? -
jones965
Modder
Nem mértem (nem is tudnám), de az adatlapján ott van. ( 90-100°C)
Egyébként melegítéskor észre lehet venni, mikor éri el a hajlításra alkalmas hőfokot. Az a lényeg, hogy a kívánt hajlítási ív eléréséhez mint a videómon is látszódik, kb 10-12 cm hosszan kell felmelegíteni, hogy a hajlításból eredő felületváltozás lehetőleg egyenletes legyen. -
-
ricshard444
veterán
Sufni modding
A ház nem fogadta be a vizet így kénytelen voltam alternatív megoldás után nézni:
Radi felakasztva, "fal" felhúzva, hangulatos amúgy
-
ViZion
félisten
válasz
jones965 #1970 üzenetére
...basszus. Ezeket a fain helyeket össze kellene írni az első hsz-be, de gondolom az reklám lenne.
Szilikonos oldal is jó! Nem tudom mire tudnék szilikon csövet használni (karatefilm jelenetek reprodukálásán túl), de biztosan minden háztartásba kellene pár kg!
Conrad és Somogyi oldalakon szoktam "turizni", sajna a szállítás néha többe lenne, mint a kütyük.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
jones965 #1970 üzenetére
Szuper, elég olcsó, bár érdemes többet berendelni főleg ha először csinálja az ember
Megtaláltam a szilikon nevét is, "zsinór"
HD adapterből van 90/45 fokos is van csak külön lehet megoldani hogy angled adapter + hozzá a sima HD adapter?
Vennem kell egy Dremelt is lassan
-
jones965
Modder
válasz
SkyS1gn #1966 üzenetére
Az EK-nak vannak megfizethető árú csatijai. Vízhűtés szempontjából a 10-es belső már bőven elég, ez feletti átmérő már dizájn kérdése, nyilvánvaló nagy házban kevesebb hardverrel szebb (objektív) a vastagabb cső alkalmazása.
Amelyik hsz-re válaszoltál, az abban lévő képen krómozott rézcső van még beépítve, annak a mérete 10/8-as.
-
SkyS1gn
félisten
-
-
ViZion
félisten
válasz
szab.tam #1963 üzenetére
VGA marad lég, gyári OC, de hangja sincs, játék alatt sem, szal. nem hiszem, h megviselné...
Persze a terhelten kifújt levegőt csak saccoltam 45 foknak, gondolom több nem nagyon lenne, nincs olyan durva tuning, értelmetlen is lenne a gépemnek. De ahogy szavaidból kiveszem, nem lenne baja semminek, hosszabb távon sem. Igazán HDD/SSD aggasztott, bár néhány sz@rabb házban símán melegebbek lehetnek, mint itt lennénekMondták kollégák, hogy cégnél vannak jóképű alu profilok, vághatok, vihetek céges áron (töredéke, mintha teljes szálat vennék, vagy vágatnék valahol)... elkapott a hegesztési láz, valami bármit csinálok, annyi tervem van.
-
szab.tam
nagyúr
csak integrált vízhűtés tapasztalatom van, így fentartással kezelendő.
egy lényeges dolgot nem mondtál konkrétan. a vga benne lesz a rendszerben?
a leírásból feltételezem, hogy nem.ha benne van, akkor mindegy. sőt jó, mert a radi fiss levegőt kap.
ha a vga marad lég, akkor más a helyzet. ekkor az a kérdés, mit szeretnél jobban húzni, mit kell jobban hűteni, esetlegesen a másik rovására.
a proci tunignál nagyon számít az a pár nyert fok,a vga-nal majdnem mindegy, hogy léggel 70 vagy 85 fok terhelten...a másik.
a befújt levegő nem lesz olyan meleg, mint a radiátorban a folyadék.
a szobában sincs 80 fok, pedig annyi is cirkulálhat a fűtési rendszerben...****
jones965 kolléga véleménye a mérvadó, de én már több gépet láttam fronradival. sőt 4-es, passzívval is. (most nem találom a linket...)
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Eszmefuttatásomat szeretném a gyakorlati tapasztalatotokkal igazolni/cáfolni...
Láttam már házakat, elől elhelyezett radiátorral, hasonlón agyalok. Tehát a levegő útja:
porszűrő->radiátor->ventik->alaplap, VGA->ki
pro: kevesebb venti kell (ami a cél), jól tervezhető a légáramlás.
con: a hűtés az alkatrészeket fűti. VGA-t nem féltem, annak szinte mindegy, h 25 vagy 45°C-os levegőt kap, de az FX chipsetek VRM-je hajlamos throttlingolni, még jobb deszkáknál is OC esetén. HDD, SSD biztosan nem örülne, ha játék közben főzné a levegő...Táp... nem is tudom, régen is bentről szívta a luftot, tervezem ismét így berakni, mert a táp előtti porszűrő vicc kategória amúgy.
Szal. a kérdés, hogy mennyire lenne ez problémás elrendezés? Esetleg a radi mellett legyen egy friss levegőt befújó venti az SSD/HDD kedvéért? Kinek milyen tapasztalata van ezzel, vagy mi a követendő inkább?
-
mrbig25
őstag
válasz
batai15 #1956 üzenetére
Szegecsnél egyértelműen akkora lyukakra van szükség, hogy a szegecs tartson. Tehát a gépeknél legtöbbet használt 3-3,2mm átmérőjű szegecsekhez ne nagyon fúrj 3,5mm-nél nagyobb átmérőjű lyukat.
Ha pedig oldható csavar-anya kötést akarsz, akkor az anya alá érdemes alátétet tenni.
Régebben szegecseltem már "papírvastagságú" lemezből összerakott párezer forintos házakat is; lemez átszakítástól nem kell tartani.Ha valamikor jársz Nyíregyházán, akkor ezeket (csavar, anya, szegecs) itt be tudod szerezni...ha a lakóhelyeden nem találsz megfelelő boltot.
Harisnyát tudsz itt az aprón tőle venni.
-
batai15
félisten
Mi a legjobb megoldás egy újj elem rögzítése a házhoz? (lemez elem) popszegecs? ragasztás?
-
Pete55555
addikt
válasz
Drizzt01 #1952 üzenetére
Találkoztam én már "szegelő" alkalmatossággal is. Nagyon olcsó auchanos bútorhoz járt, kis műanyag cucc, bele lehet rakni a kis szöget, és van rajta egy pöcök, amit megfoghatsz az egyik kezeddel, míg a másikkal szépen bekalapálod a helyére, így nem ütsz a kezedre.
Először nem is tudtam mi az, szegeltem, ahogy anno 5 éves koromba apámtól megtanultam, aztán rájöttem mire való(persze ezután se használtam azt a sz*rt, és még mielőtt meggyanusítanátok, nem vettem ilyen olcsó
hulladékotbútort, csak én raktam össze a mintadarabokat)
Szóval kitalálnak már mindenre valamit...
-
Drizzt01
őstag
Akit érdekel , találtam célszerszámot a plexi cső hajlításához .
-
mpierre
veterán
Üdv!
Esetleg hátha tud valaki ötlettel szolgálni.
Dupla radihoz merre lehet "beépítő" rácsot szerezni? Ilyesmit. -
N.Ferry
senior tag
válasz
Engineer086 #1942 üzenetére
A fa az ami elérhető bármilyen mennyiségben,és szerszámok is ehhez vannak elérhetők.
Drizzt01 : Ez is jónak tűnik így elsőre,építettél is már házat belőle vagy még épp készítés alatt van?
-
Drizzt01
őstag
válasz
Engineer086 #1942 üzenetére
Nekem nagyon bejött a habosított pvc , könnyű dolgozni vele és relatíve nem drága , emellett elég merev az 5 mm változata .
-
Engineer086
Modder
válasz
N.Ferry #1941 üzenetére
Az anyagválasztás leginkább csak rajtad múlik. Figyelembe kell venne azt, hogy milyen lehetőségeid vannak, milyen szerszámokkal tudsz dolgozni, melyek azok az anyagok, melyeket könnyebben be tudsz szerezni, milyen anyagi lehetőségeid vannak....Leggyakrabban fémmel és fával és plexivel dolgozik a modder, de én használtam már habosított pvc-t és jelenleg is fut egy projekt itt a topikon, ami ezt az anyagot használja. Volt olyan emberke, aki mézeskalácsból épített kuckót a számítógépe számára, de abból gyanítom nem sok maradt.
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Az alapoktól kezdve tervezek egy jó nagy házat megépíteni.
Az lenne a kérdésem,hogy ti mit ajánlotok miből legyen.
Én fára gondoltam,vagy esetleg fa és fém keveréke,de érdekelne hogy vannak e egyéb a célnak megfelelő anyagok amiből házat lehet formálni? -
SkyS1gn
félisten
válasz
jones965 #1939 üzenetére
"teljesen hűen adja vissza a benne lévő folyadék konzisztenciájából adódó látványt."
Nekem is most mayhems "tej" van, azért fehér csővel mert anno mutattad hogy járt átlátszóval, meg énis jártam átlátszóval úgy kék DP ultrával meg sima alkoholos vízzel is.
Az EC6-okról meg jókat hallottam.
-
jones965
Modder
válasz
SkyS1gn #1937 üzenetére
Jelenleg 2 gépemben van plexi cső. Az egyikben fehér mayhems ( kb 1 hete), a másikban XSPC blood red.
Az utóbbi az biztos hogy nem színezi be, mivel a szilikoncsövet sem fogta be.
Ráadásul a plexi cső használata teljesen hűen adja vissza a benne lévő folyadék konzisztenciájából adódó látványt.
Egyáltalán nem nehéz megcsinálni, persze a pontos hajlítási ívekre, illetve a milliméter pontos illesztésekre oda kell figyelni. -
batai15
félisten
válasz
jones965 #1934 üzenetére
Köszi! Kiegészítők alatt pl webshopra gondoltam, szerintem valahonnan be kell szerezni a cuccokat nem?
Elképzelésem hogy a házból csinálok egy fekete /narancs kombót . Az első oldalra 2 kisebb venti menne, narancs színbe elé pedig valamilyen rács. Illetve felülre kivezetni az usb-t és a jack dugókat. -
jones965
Modder
válasz
batai15 #1933 üzenetére
Az első kérdésedre nehéz választ adni, mivel általában azt mindenki saját elképzelése alapján módosítja.alakítja.
A második az már összetettebb dolog: természetesen ha tartós és nem csak dekoratív kinézet a cél, akkor arra több időt, energiát és pénzt kell ráfordítani.
1. szint: ( gyors-látványos ám kevésbé tartós)
A felületet teljesen zsírtalanítod (oldószeres hígító), majd a kívánt színre az általad választott dekorfestékkel lefújod. Ezek között is van többféle, a vélemények megoszlanak ezek minősége között, dönts a pénztárcádnak megfelelően.2. szint: (időigényesebb-látványos-tartósabb)
A felületet felcsiszolod (P100 csiszolóvászon, vagy csiszoló szivacs), zsítrtalanítod. Ezt követően alapozó festékkel (van spray változat is)legalább 2x lefújod. A száradást követően a kívánt sznt alkalmazva 2-3 vékony rétegben lefested.3.-illetve következő szintek: (itt már tartósságról és gyárihoz közelítő-meghaladó minőségről beszélünk)
A felület előkezelés megegyezik a 2. pontban leírtakkal. Ide már házi kivitelezés esetén szükség van kompresszorra, valamint egy jobb minőségű festékszóró pisztolyra. Ezt nem részletezném, mivel akinek már ezek megvannak, tisztában van a használatával.
A még igényesebb kivitelezések pedig festőműhelyekben (szinterezés, porfestés) alkalmazhatóak.Összefoglalva ennyi.
-
batai15
félisten
szaisztok, 2 kérdésem lenne.mivel lehetne egy egyszerű fekete házat feldobni? milyen kiegészítőkkel?
illetve milyen festékkkel, illetve hogyan kell kezelni festés előtt a házat? mint egy sima fém felületet? -
feco72
Modder
válasz
Engineer086 #1930 üzenetére
Mintha a PH!-n láttam volna. Vagy máshol. A praktikussága elgondolkoztató. Munka van benne ez tény. A régi asztalomra emlékeztet.
-
Drizzt01
őstag
válasz
Engineer086 #1930 üzenetére
Beteg , de eléggé kidolgozott .
Mondjuk a billentyűt nem értem .
-
Engineer086
Modder
Ezt most találtam. Ismeritek? Szerintem elég beteg.
-
blasko92
őstag
válasz
Drizzt01 #1927 üzenetére
4-5mm vastag?
Én is tervezek csinálni egy házat, lehet jobb ebből, mint plexiből.
Ilyet mi is használtunk. Akváriumtetőt csináltunk belőle, az is elég merev volt, pedig nagy volt a sík felület. Mi sima pvc L profilt vettünk hozzá, és Palmatex-szel ragasztottuk össze, és nagyon frankón összeállt. Annyi, hogy a ragasztott felületeket kicsit megcsiszoltuk.
-
feco72
Modder
Közben én meg beneveztem a WMI és az Ms-Tech közös versenyére, ahol az előzsűri után be is jutottam a kiválasztott 10 közé. Ma reggel jött a moddingolni való cucc, úgyhogy az új évet van mivel kezdeni. Még átrágjuk magunkat a publikálási feltételeken és utána ha lehet, akkor tudósítok az építésröl.
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #1917 üzenetére
amit ide beraktál képet, elsőre furcsállottam.
kicsit túlspilázottnak tűnt a formaterv.
a galériában viszont + a fél felülnézeti képből jobban érthető lett a koncepció, és így már sokkal jobban is tetszik.***
az most nem nem derül ki, hogy az első, levágott ficakban mi lesz? 4-es radi?
(lehet, hogy volt róla már szó, de nem figyeltem...) -
szab.tam
nagyúr
-
-
Drizzt01
őstag
-
-
ViZion
félisten
-
Na akkor
1: A kis kártyákhoz nem kell sli és cf híd. (2006ban a 7300gt hez sem kellett ezt a teljesítményt átviszi az alaplap.)
2: Nem kell bele táp mert 41w a fogyasztásuk ezért is lettek ezek.Vissza olvasva félre érthető voltam
Erre a fémlapra gondoltam elvileg ez is hűt mert rá van csavarozva a cooler-re.
Vettem egyet az 5770et váltotta annyira megtetszett hogy vettem még
Csak mmo-zok ahoz meg bőven elég fullhd-ban. Soha nem rajongtam a hatalmas vga-ért.
dragonfx Xfx csinálta a legdurvább 7750eket: [link]
-
xtevo
őstag
Működik a 7750 crossfire-ben híd nélkül is, itt van egy táblázat is hozzá: katt
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jones965 #1899 üzenetére
"Mert elég meleg az a 2 fémlap."
szerintem nem a nyákra, hanem a 2 piros, feliratos fémlapra gondolt.
és azon tűnődik, hogy az össz hőleadásban milyen szerepet játszhat.***
(#1896) FID
ha jól látom, ezek ventis hűtésű, (nem passzív), vga-k.
szerintem az a lap ott csak másodlagosan melegszik át, nem direkt hővezető, -leadó.
ez esetben nyugodtan lefóliázhatod. de csak a 2 piros lapot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Fotók, videók mobillal
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- gerner1
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Új Acer Predator 16 WQXGA 165Hz G-Sync i9-13900HX 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Win11 Garancia
- Számítógép, ryzen 5 2600, RX 580 8GB, 16gb ddr4, 512gb ssd, 1tb hdd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC hibátlan, dobozos, 14 nap személyes garanciával
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest