- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Ferry
senior tag
Méhsejt rácsot kitől tudok venni olcsón,és lehetőleg ne csak táblában,mert nem kellene sok.
-
feco72
Modder
Valaki 3-as félgömbfejű réz szegecset (sima, nem pop) tud-e valahol? Egyszerűen sehol nem találok.
-
csabi112
Modder
válasz
Drizzt01 #2388 üzenetére
Üvegszálas gittet már igen ritkán használunk. Műanyagokhoz is inkább használj sima 2K gittet (pl. carsystem), mondjuk a hőre lágyuló műanyagoknál nem igazán tartós a töltőgitt. De megoldható, csak jó durvának, mondjuk P80-al átcsiszolt felületre kell húzni a gittet.
A héten én is csiszolgattam, festegettem. A munkálatokról készült pár soros bejegyzés is.
-
zolee5016
őstag
a mai nap véglegesítettem minden tervet....szinte csak a flex,a dremi,és a dekopír zörömpölt
..és elkövettem az első hibát is....az utolsó előtti képnél jöttem rá...elbax..am...
Ugyanis a sata kábel a vinyó talpraállitása miatt nem alulról lett volna jó..hanem felülről....így annyi a változás,a nyílás szélesebb,és már szépen ki is lett dolgozva...
képek -
Drizzt01
őstag
Sziasztok , tudnátok ajánlani valami jó gittet műanyaghoz ? Amit vettem , BodyFiber , nem az igazi . Vagy túl hamar köt , vagy alig . Tudom az edzőt kell eltalálni , de nem annyira egyszerű egy evőkanálnyi gitthez 1% edzőt rakni .
-
seniman
veterán
válasz
szab.tam #2385 üzenetére
Persze,az egyszínűt oda nyújtod-hajtod ahova akarod.Valószínű azért a karbon mellett dönt a többség,mert maga a szénszál(az igazi)a csúcstechnikát képviseli.Gondolok itt autógyártásra,versenysportra egyebekre.Az autók körében is a mattfekete a legnépszerűbb,pedig vannak még gyönyörű színek még bőven a palettán.Nálunk a fóliás srác autóján matt metál bronz fólia van például és eszméletlen jól néz ki:
Legalább kitűnik a sok mattfekete álganxsta autó közül
-
szab.tam
nagyúr
válasz
seniman #2384 üzenetére
aha.
értem.viszont szálcsiszolt alu-ból van sima öntapadó fólia is a sima felületekre. viszonylag olcsón, barkácsáruházakban.
az ívesekre gondolom az egyszínű 3m ugyanúgy működik.
ott nem tud elcsúszni, "szögbe" fordulni a minta, mint pl a szálcsiszolt alunál.*****
értem a technikai és az ebből adódó vizuális korlátokat, anomáliákat.
amint az előbb próbáltam kifejteni:
főként a fantáziátlanságot nem értem...****
holnapra átgondolom az elvi bölcselkedésemet.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
zolee5016 #2381 üzenetére
de a szálcsiszolt alu gondolom, más paraméterekkel is rendelkezett volna.
én obiban néztem.
az sima fólia, nem ezekkel a tulajdonságokkal.
ívelt felületekre nem való. nem nyúlik, nem idomul, mint most már tudom, ez a fajta, a 3m.(más: a taxi sárga is ilyen alapú?)
egyébként ez most baromi jól néz ki. de tényleg.
ez most nem utólagos nyugtatás, mint amikor robben simogatta devecserit az öngólja után ().
logikus, hogy ez volt számodra optimálisan elérhető.(a méhsejtrács milyenre lesz festve? fekára?)
én alapvetően arra gondoltam, amikor jól eleresztett moddereknél, van sokak számára végtelennek tűnő számú pénz, anyag, beszerzési elérhetőség, stb. (akik amúgy még általában kreatívak is.)
és a homlokukra csapnak: hát akkor legyen karbon mintás fólia!!!
na, ezt nem értem... -
zolee5016
őstag
szab.tam Szálcsiszolt alu-mintásat akartam először....4-5x-ös pénzbe kerültvolna,és mivel nem csináltam ilyesmit(fóliázást) kezdetnek maradt a carbon.
Márcsak a méhsejtrács hiányzik,és kész....(megrendelve már az is...) -
szab.tam
nagyúr
ja értem.
thx!
el is mentettem.
nem tudtam, hogy már léteznek.innentől pedig még jobban totál érthetetlen a számomra, hogy a modderek, akik alapból valami egyedit szeretnének létrehozni, miért ennyire egysíkúak ebben a kérdésben.
fura... -
HookR
addikt
válasz
szab.tam #2372 üzenetére
Hirtelen ezeket a katalógusokat találtam 3M DI-NOC fóliára vonatkozóan:
- 3m.com
- decorfilms.com.au
- idsfinishes.com -
mrbig25
őstag
válasz
SkyS1gn #2373 üzenetére
Tessék:
1 - 2
A kép neve előtt közvetlen szereplő betű,- számkombót kell átírni S0-ra és akkor eredeti méretben kapod meg. Nézd meg az eredeti képek címet, meg amit én linkeltem és majd meglátod, hogy mit kell átírni. Valamiért a gugli állandóan átméretezi a képeket és csak így tudod őket eredeti méretben megnézni. -
Kérdés: szuper titkos helyen lesz a vinyó nem mondhatom meg, hogy az oldallapon kívül.
A kérdés az hogy én rácsavarozni akarom viszont 45 fokban. mert nem tetszik ha vízszintes. Löszön néki valamivi bajácska? Mert hallottam hogy nem kéne csak élén és vízszintesen felfogatni. -
Pete55555
addikt
-
N.Ferry
senior tag
Vicces az,hogy el se olvassátok rendesen a kérdést,szerszámom nincs,se műhelyem,viszont ismerősöm van,akinek nyilván semmibe se tartana a vágás,ergo nem kerülne semmibe nekem.Elnézést de én nem akarom "miszlikbe aprítani" ezt a házat,ezt nem mindenki teheti meg ügyebár,bármilyen meglepő is...
Pm-ben már megkaptam a megfelelő segítséget,
ahogy kértem is,nektek meg köszönöm a hasznos szakmai hozzászólásokat... -
jones965
Modder
Srácok! Elnézést hogy beleszólok, de egy ilyen műanyag kivágására lézer és vízvágást felhozni olyan, mint helikopterrel szúnyogra vadászni.
Lehetséges, de nem hatékony, legfőképpen anyagi megközelítésből. Még komoly szerszám sem szükséges hozzá, mindössze egy fémvágólap, valamint reszelő, no meg némi rátermettség ezek használatára.
A helyére való beépítés legyen az bármilyen anyag, már valamivel több szakértelmet kíván, legfőképpen, ha esztétikusan szeretnénk viszontlátni a végeredményt.Most nézem a házat. Ugyan ilyen házakat metéltünk tavaly nyáron miszlikbe Kölnben a DCMM-en.
-
ViZion
félisten
válasz
N.Ferry #2348 üzenetére
uhh... elvileg lehet vízzel vágni a műanyagot, de kicsit overkill-nek tűnik. Az anyagot ha nem ismeri, akkor lehet meglepi, másrészt némi utómunkára szükség lesz. Inkább fúró-dekopír-reszelő kombóval csinálnám, esetleg kis flex. Persze ha van Dremmel, akkor azzal. Nekem még nincs, gyümölcsfákra és kerítésre elvertem a pénzem, szal. megint nem lett...
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Ismertek itt ph-n olyan moddert aki elvállalna egy kis moddingolást egy házon?
Pm-be jöhetnek a válaszok,köszönöm! -
seniman
veterán
Érdemes vetni rá egy pillantást...........
-
HookR
addikt
A 20db nem lenne feltétlenül gond, többet is fel tudnék használni, mint 4db, illetve a maradékot el is adhatom.
Már nézegettem 3D modellen. Az említettek közül a HF-30 tűnik a legharmonikusabbnak megjelenését tekintve, az a legkevésbé tolakodó. Ám ennél a háznál fontosabb szempont a csavaros rögzítés, így pillanatnyilag az AH-4903 az esélyesebb. Mindaddig persze, amíg nem találok jobbat, ami ötvözi a kettő előnyös tulajdonságait. -
Atke
senior tag
- HF-30 (2500Ft / 20db) Ehhez képest tényleg drága, de minek 20 db?? 4db-ot (amire szükséged van) megvennéd 300 ft-al több. A Lian- Li az szerintem megéri 2060-ért. Szerintem még a te projectedhez sem lenne vészesen nagy a 3,5 cm-es átmérő. De csekkold le, tegyél alá 4db cappy-s kupakot az kb akkora lehet
-
Andrew_31
Modder
Sziasztok.
Itt a készülő gépem.:
[link] -
szab.tam
nagyúr
magamnak már nem nagyon akarok semmit építeni.
van itt 3 passzív gépem. kiszolgálnak, a harmadikat szinte be sem kapcsolom.ilyen miniatűr bigyók különbesn sem izgattak soha.
jó 2 éve volt még széria tervem is.
de dobtam.
azért van pár koncepció a fejemben.csak ezek annyira költségesek, hatalmasok, stb, hogy képtelenség nekiállni.
egy prémium kategóriás passzív gép akkora lenne, mint kb. egy kombinált gáztűzhely, az ára egy autóé. min 10k euro. (de inkább a 15-höz konvergálna.)
magamnak biztos nem készíte(ttn)ék egy ilyet, és egy vevő pedig már ennyiért komoly support-ot várna.
pár daraboknál ez pedig kivitelezhetetlen.
(abu megírja, hogy gyere komám nem indul a gép, ki repül oda, hogy megigazítsa a lecsúszott sata kábelt...)egy 2 cpu-s, evga alapon nyugvó, 2-3-4 gpu-s gépet is be lehet hűteni passzívan, ha nincs méret korlát.
az elrendezésre is lennének, (még sosem látott) ötleteim.ha egy elmebetegnek kéne egy ilyen monstrum, és finanszírozná, (természetesen folyamatában teljes konntroll alatt, így minimális felelősséggel a részemről), pontosan tudnám, hogyan állnék neki.
természetesen nem a konyhában a földön fúrkálva.alakra, minőségre, kinézetre valami hasonló lenne. csak természetesen a sok borda miatt nagyobb.
(sokak számára ismerős alapmű 2. verziója.)
[link]
[link]nem kizárt, hogy konstrukciós vázra épülne.
kis motorok nyitnák a házat bekapcsoláskor. meg még lenne pár érdekesség...*****
de most a fejemben sokkal jobban motoszkál a pc általi hőtermelés újrahasznosítása.
erre van egy innovatív ötletem, amihez a technika sajnos még csak részben áll már rendelkezésre.
azt kéne valahogy kicseleznem, hogy a már megévő technológiát használjam ki.
de erről többet most egyelőre nem mondanék... -
szab.tam
nagyúr
válasz
seniman #2325 üzenetére
erre nincs általános válasz.
helyzete válogatja.
egyenesből bizonyos határig lehet kézzel is. (tapasztalat kell hozzá.)
sokszor csináltam már.
viszont ahol van egy éles gyári hajtás, azt teljesen kiegyenesíteni szinte reménytelen.
ott csavarodik, törik, lapul, nyílik, stb...csodát már én is csináltam.
ez egy mugen2 volt valamikor...
első 2 kép -
szab.tam
nagyúr
válasz
tailor74 #2304 üzenetére
lilához lilát
(asszony kérdés, mennyire örülne neki...)****
kicsit bíborosítod, és rögtön jól mutatna a purple gerberámmal.
leteszteltem végre. másik 2 utolsóval együtt.mindegyiken 12 db borda van, csak hát ugye a köret teljesen más.
q6600 alapfesz. (ez kb. 100-105w)
mindegyik úgy, ahogy elbánik vele, prime95 alatt.
valójában egy 90-100w közé taksálom őket.de a azért van egy árnyalható sorrend:
1. purple gerbera
2. réztömbös
3. bronken & 12*intel stockkicsit meglepett, a gerberát saccoltam a legvégére, hiszen nagyon kis csőfelületen kapják le a bordák a hőt.
-
ViZion
félisten
válasz
tailor74 #2319 üzenetére
"túl sok kék és piros megvilágítást láttam már"
...talán azért, mert Intel=kék, AMD=vörös, nVidia=zöld. Vörös lesz nekem is, asszony kéket akar, de a zintel színnel akkor sem. Pedig most is kék ledes a power... sajnos.
Annyi kérésem lenne, hogy írásjel után legyen a szóköz, mert fáj így. -
válasz
Andrew_31 #2317 üzenetére
Andrew_31 ,seniman : köszönöm nektek ,igyekeztem...
Egyébként menet közben jön meg az étvágy ,ahogy alakult a dolog ,egyre jobban akartam ,hogy "normálisan" meg tudjam csinálni...[(#2318) Engineer086/B]: köszi neked is...
nekem bejön ,túl sok kék és piros megvilágítást láttam már gépekben ,valami mást szerettem volna..
-
válasz
csabi112 #2314 üzenetére
Köszönöm...Igen RGB led szalag...Van itthon hagyományos rgb led is sok ,de a szalaggal "haladósabb"...
Nekem is ez az árnyalat jön be legjobban ,kipróbáltam minden variánst ,de a lila , és a zöld ,ami tetszik...
Na meg asszonykám szerint a lila a nyugalom színe...hát legyen... -
Elől- hátul bitfenix spectre pro 120 - mindkettőben a karika matt fehérre festettem , fent thermalright TY 147 , procin noctua nf-p 14 ,mattfeketére festve...
A lemezelés egy régi matx gépház lapjaiból készült ,a rács az egy Rába-steiger erőgép levegőszűrőjének külső burkolata...
A felirat kivágása szerszámacélból csinált vésővel lett kivágva...
Ez volt a cél ,hogy olcsón ,kézi munkával , egyszerű dolgok felhasználásával legyen csinálva... -
-
zolee5016
őstag
A feketét nem tudom kikerülni..mint látod már van is benne.(sokat filóztam csak a piros szürkében..de túl elnyomná a piros az összképet)..nem lesz eltúlozva,de a sabertooth is fekete,a cpu hűtő is az,meg a tetőidom is az lesz....fóliázásból max a táprekesz kap fekete fóliát,de nem biztos az sem....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- 16 GB-os RTX A4000 HP - garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest