- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atke
senior tag
-
Atke
senior tag
Lehet nem jól látom(telefon) ,de szerintem semmi rendkívüli nincs ezeken a kábeleken, a harisnya, meg ugyan úgy lezárható zsugorcsővel,szerintem nem fém, az elég rugalmatlan lenne...Szóval szerintem a hagyományos módszerrel szétszedhető és harisnyázható. Logoutomban találsz segítséget.
-
do3om
addikt
A fém harisnyának mivel kéne lezárni a végeit?
[link]Meg ezek a fajta kábelek hogy jönnek ki a csatlakozóból? Nekem nem úgy tűnik mint ami szétszedhető, ez amúgy PCI-e kábel, semmi behajtható tüskét meg semmit nem látok benne. A harisnya simán rámegy mert jó nagyra nyúlik, sata csatlakozó is bőven belefér, de valami lezárást ki kéne rá találni.
Amugy SS 660Platina kábele, szóval elégé egyben van, ezek a laposra készítettek. -
Atke
senior tag
Köszönöm. Marad a szín, mert tetszik, gondolkoztam hogy váltok de csak a fekete-fehér lett volna az amire váltottam volna,de az meg rengeteg van....
Van egy alap réteg, amire idomok vannak vágva.
Igen, így is elég küzdős volt hogy 1:1 arányban nyomtattam hozzá sablont.
feltéve így néz ki:
A hűtőborda citrom része még narancsosítva lesz valahogy... (vagy marad a plexi,fólia esetleg festés)
Ami cserélve lesz: kábelszett, csövezés,folyadék, tartály,pumpa, és ház is lesz mégValamint a VGA is kap egy kis designt
VGA is a helyén: -
Atke
senior tag
Valami értelmeset is írjak, haladok ez épülő gépemmel...
-
Atke
senior tag
Bocsi,rossz helyre
Mert nyócvan oldal van nyitva.... -
Atke
senior tag
Egy D5 pumpa simán elbír egy nagyobb rendszert is ugye?
(2 nagy, radi 2 vga, proci,mem,mobo....) -
seniman
veterán
Nem is tudtam.Igaz kalapácslakkhoz még csak porfesték formájában volt szerencsém,ott meg ugye csak fém játszik.
Ezt a fajtát lehet,csak a saját műanyag primerje kell hozzá.
Még polisztirolhoz is írják.
-
zolee5016
őstag
Hali!
Valaki tud valami okosságot???
Az sem baj ha matt lesz....
link -
Atke
senior tag
válasz
Drizzt01 #3668 üzenetére
Ezt én is néztem, de hozzájutottam egy 750D hez (pofátlanul jó áron szerintem) Ami kicsit gány allapotban került hozzám, de csak olyan részei hiányoznak ami
A, nem is kell
B, lehet pótolni, ez utóbbiak már folyamatban vannak
Az igazat megvallva, elég jónak ígérkezik a komplett mod,de nem akarom elkiabálni (kopp kopp kopp) -
Drizzt01
őstag
válasz
Ramses07 #3671 üzenetére
Én is . Egy kicsit össze törtem én is vele , mostanában kezdek újra a szerszámok felé nézni .
A tervek ? Olyasmire gondoltam , hogy mivel nincs benne 5,25 hely , ezért az oldallapot elvágom és ami most takarja a vinyó rekeszeket oda teszek egy plexi ajtót és az mögé egy venti szabályzót meg az aquaerot . -
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Hozzá jutottam egy ilyen kuckóhoz . Lehet lesz még némi átalakítás rajta , majd jövök a képekkel .
-
csabi112
Modder
Nemrég elkezdtem jegyzetelni egy munkanaplót az új építésemről.
Várom a véleményeiteket. -
jones965
Modder
válasz
seniman #3657 üzenetére
A Plexi/műanyag festése sem különbözik igazán más felületek festésétől. Itt is elő kell készíteni, majd ezután lehet festeni. Minimális polírozás jót tesz a tapadás érdekében.
A lyukat természeten az általad említett módon betudod ragasztani. Ehhez célszerű az egyik oldalra öntapadó fóliát felragasztani, majd vízszintes helyzetbe dönteni a kívánt felületet, és így kiönteni a kívánt lyukat. Amennyiben ez a rész festve lesz, akkor célszerű egy kicsit többet önteni bele, lévén zsugorodik is minimálisan, másrészt így hozzá tudod csiszolni az eredeti felülethez. -
jones965
Modder
Minden lehetséges. Az asus-nak köszönhetően az idei támogatást még jobban kiterjesztették. Akár még ilyen lapot is kérhetek, a lista összeállítása folyamatban.
Egyébként most ismét egy teljesen burkolt modot tervezek, a kiválasztott ehhez egy maximus VII Gene lap lesz, természetesen ROG-osítva.
Lehet készítenem kellene egy ilyen TUF modot is.
-
oriic
HÁZIGAZDA
jones965:
Na szóval, szerinted láthatjuk ezt a szépséget valamikor az egyik jövőbeli mesterművednél?
-
seniman
veterán
Műanyag/plexi tartós festésére mit tudnátok ajánlani?PowerMac G3 ház burkolatához kellene.A belefurkált lyukakat két komponensű epoxyval be tudom falazni?Ránézésre 8-10-es furatok.
-
seniman
veterán
válasz
viperabácsi #3655 üzenetére
Akkor lusta volt utánajárni.Kinn a cégnél van egy egész készlet szép libasorban,de kerek számokat abban sem találtam
-
zolee5016
őstag
Erről a gépről lehet tudni elkészült-e már?
Szivem csücske a..Cosmos....ez meg a
Cruiser mod -
zolee5016
őstag
válasz
jones965 #3638 üzenetére
Hmmm
nem igen értem mi szükség van a kiemelésre....
Az biztos,hogy amikor elszakad valaki egy gyári kiépítéstől,és egyedivé alakítja a házat,az figyemet érdemel.De ebben én nem látok akkora durranást.
Az,hogy létezik olyan "jelenség " mint a hendikep egyenesen elkeserítő....minden mod,vagy átalakítás,más személyiség,más stílus.
Személy szerint nagyon örültem,a tavalyi Veletech eredménynek...
Amit Csabi,Te,meg Ger-man,Andrew csináltatok..abszolút tükrözte és megadta az egész verseny szintjét hangulatát DE befért egy Voland féle custom munka (ezt egyenesen pozitív értelembe tessék érteni) is a helyezettek közé.Innen tisztán látszik,legalább nálunk nincs semmiféle "jobbkézszabály"..
- Amúgy nem értem valahol az aggodalmadat....gondolom a Crysis mod-dal neveztél.....amit abba gépbe belelapátoltál..mint HW,tudás,kinézet szintjén.......én csak megelégedéssel dőlnék hátra a helyedben..ez a mod a közelében sincsen......
-
válasz
jones965 #3638 üzenetére
áá ez még tökéletes a hoz képest mikor megvettem 2001ben életem első plexis házát. Havernak nem volt pénze megoldotta házilag
Segítségére volt a véső és a kalapács. Következő 10-12fős lanon büszkén mutogatta, hogy már neki is van ablak a házán. Igaz a hullámpala egyenes volt a hoz a lemezhez képest
-
viperabácsi
addikt
válasz
jones965 #3638 üzenetére
Hát uram ez (nem seggnyalás) meg sem közelíti az itt fel-fel bukkanó emberek " alkotásait ".Nem értem miért kell ezt kiemelni egy ilyen szintű megmérettetésen.Ez símán befér a házi barkács topikba , és ott ujjongva tapsolnánk a megoldásain.Ezt úgy írom , hogy tőlem sem áll távol a modding.
-
jones965
Modder
Vádoljatok meg nyugodtan irigységgel, de az alábbi munkát kiemelik a Cooler Master modding versenyen, hát gondolkodom, hogy szögre akasztom a szerszámaimat.
Az elképzelés kiváló a látványtervek alapján, a végeredmény is lehet az lesz, de a kivitelezés minősége az valami irtózatos. Aztán lehet az én látásommal van baj, nem tudom, de ilyen lemezmunkák láttán a kezemet metélném inkább össze. -
Akkor kezdjek gyártani egy történeti sorrendes képes bejegyzést, vagy jó a videós is ami van?
-
jones965
Modder
-
do3om
addikt
válasz
jones965 #3632 üzenetére
Nem a gyári rétegre festettem, belsőt fújtam feketére, az sima festetlen fém volt, nem tudom mivel van kezelve amúgy.
Sajnos csiszolás nem igen megoldható a formák miatt.
Mi van ha autófestékkel festettem volna? Ismerős szokott karosszériázni, azok a festékek jobbak? Vagy itt is az előkészítés miatt baszhatom az egészet, ő ugye átmegy a karosszérián megfelelő csiszolóval, alapozás megint csiszol de ez a ház esetén nem megoldható csak a nagy oldallapokon.Ez a ház már marad igy megy apróra, nem vészes, azonnal javítható minden egy doboz festékkel, a sajátom is így van menet közbe is lefújom ha kel.
De legközelebb már jó lenne normális megoldással előállnom.
A szemcseszórás még jó lenne a felület kapna érdességet, de a cégnél elég durva a gép, összehajtogatná a házat semmi perc alatt.Autóalkatrészeket szépen tisztít fémtisztára, de lemezt... átüt.
-
jones965
Modder
Hiába zsírtalanítod le a felületet teljesen tisztára, ha az új festékréteghez nincs biztosítva tapadó híd. A készre festett számítógépházak nem alkalmasak további festésre abban a formában.
A felületet elő kell készíteni az új festés megkezdése előtt. Ez vagy csiszolás, vagy maratás formájában elterjedt. Gyakorlatilag egy fém tiszta felületet kell kialakítani, ha tartós festést akar az ember. Innentől kezdve lehet egy tartós felületet kialakítani.Mivel nálad ezek a folyamatok vélelmezhetőleg kimaradtak, ezért pattog le a festék, hiába a hőkezelés. Ráadásul nem minden festék típust lehet hőkezeléssel stabilizálni.
Ezek az általános festék spray-k csak dekorációs célra alkalmasak.Én egy korábbi módomnál (TJ-07) egy gyárilag alumínium natur színű házat fényeztem le feketére.
Az utolsó porcikáját is meg kellett csiszolnom, hogy azt a végeredményt kapjam, amire számítottam. Alapozás, majd ezen réteg felcsiszolása, fényezés, polírozás, újra fényezés, majd lakkréteggel történő lezárás, ez is 2 rétegben. A leggyorsabb és legtartósabb megoldás a porfestés, ezt viszont csak szakműhelyben tudják kivitelezni. -
do3om
addikt
Valaki tudna jó festéket vagy alapozót ajánlani?
Sokszor hőálló festéket használtam (Mastero) nagyon szép meg jó, kiégetés után elég erősen tapad a felülethez.
De pl gépházat nem tehetek a sütőbe, főleg ha kívül az eredeti festést meghagyom. Akril festékeket szoktam használni mert nagyon szép felületet adnak de borzasztó sérülékeny talán mert nagyon keményre szárad. Kis ütés és lepattan azon a részen, vagy csavart behajtok és körülötte azonnal leugrik a festék. A felületet féktisztítóval tisztítottam meg festés előtt. ez egyből kinyomja a résekből is a koszt, azonnal szárad, mit az alkohol. Azért át is töröltem gyorsan mielőtt megszáradt ami lehetett.
Veri Well akrilt használtam aztán ebből a márkából a fedéshez való lakkot. De nem vált be.
Ahol csak hozzáér valami lepattan a festék. Hiába szép nagyon kel rá vigyázni.
Van valami jó megoldás erre?
Elég sima a felület lehet fel kéne csiszolni de nem sík lehetetlen felcsiszolni ennyi sarkat meg kiálló részt.
A legjobb az lenne ha erre a mostanira tudnák egy jó fedőréteget ami valamit erősítene rajta, persze ha ez már eleve nem tapad elég szar.
[link]
[link]Persze nem vészes így sem csak vigyázni kel rá, ahol lepattan ott azért jön le mart valami oda csúszik be de ezzel takarva is van tehát összeszerelve nem látszik, a hibák gyorsan javíthatók akár összeszerelve is egy papírlappal eltakarva amit nem akarunk festeni egyből lefújható a hiba, 15 perc és száraz.. De akkor is jó lenne valami jobb megoldás amit otthon is megoldhatok.
-
Akkor én jobban állok 1év és egy január elsejei 13órás szerelés után össze raktam
Bár még van mit tenni, De lusta vagyok most. Még azt sem tudom, ha mehetek bár kétlem hogy nem akkor hogy cipelem ki van vagy 30kiló és megfogni se lehet -
feco72
Modder
Leveleztem a héten én is Rudival, tudom, hogy full tele vannak. Csak pl. Playit ápr. 25 Syma, két nap. Összel ugye ki lett próbálva milyen ha együtt van. Ha együtt, akkor megvan minden (gondolom erről is tárgyalnak), hely-időpont. Ha nem akkor elötte az már ápr. közepe, vagy utána akkor május. Mindegy én kész leszek.
-
jones965
Modder
Nyugi srácok, már a megfelelő lépések megtörténtek.
Várjuk a magyarázatát. -
feco72
Modder
Nem lehet szólni egy modinak és kibannolni? Persze csak úgy, hogy ha máshol is hirdet akkor a police fog árajánlatot kérni! Bakker kirakja ide, ha jól emlékszem még cikk is volt róla, 4 éve itt van és úgy gondolja nem szúrják ki a nyilvánvaló való csalást?
, de csak mert nincs lövöldözős.
Más, a Veletech időpontról-helyszínről-nevezésről valaki tud-e infót? Volna haverom aki jönne, első komolyabb moddja lenne és nem tudok neki semmit mondani. Meg ugye nekem is le kell adni a worklogot a nevezéshez. (még sehol se vagyok vele
)
-
seniman
veterán
válasz
viperabácsi #3615 üzenetére
Egyre gyakrabban.
Ma is koppant egy csaló a másfél millás épített gépével,meg a hozzá netről lopott sajtófotóval
-
seniman
veterán
-
jones965
Modder
Van egy új modderünk!
Kár, hogy nagyon amatőr, balekoknak nézi a fórumtársakat.!
-
csabi112
Modder
Volt, ugye ez a CM-egérmodding verseny. A kisfiamnak nagyon bejött a Devastator, tesztelte kb. 1 hétig. Ezért szülinapjára megleptem egy szettel. Az egeret kissé moddoltam, kék karbonfóliával fedtem be a fölső részét.
Örült neki! Én meg szórakozhattam egy kicsit. -
Andrew_31
Modder
[link]
Nekem itt bármekkora darabot levágtak 3-tól 20mm vastagságig van anyaguk.
Szerintem nem is olyan drága.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen RAM-ot vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3118, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest